|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
ale sie wkurzylam - dzisiaj byly moje urodziny i co i oczywiscie popsute przez kogo? przez moiuch rodzicow! juz nie wytrzymalam i powiedzialam co mysle o tym ze calymi dniami "gaworza i seplenia" a do tego ciagle przeklinaja -0 niby to ma byc tak zabawnie - "ooo juz niebawem Adam bedziesz mowil kurfa, albo spieldalaj dziadu" etc. Nie wytrzymalam i szala sie przelala a urodziny szlak trafil
|
|
|
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!! Życzę Ci, żeby Rodzice jak najszybciej pojechali do domu ![]() Jak dobrze, że ja nie mam non stop teściów na głowie. Mama P też cały czas tiutia do Hani A najgorsze jest to, że P też tak robi W ogóle broni tych swoich Rodziców, jakby jacyś święci byli i nietykalni. Szlak mnie trafia. Wszystko się we mnie kumuluje i dzisiaj już nie było za ciekawie. Trochę mu nagadałam, a on nie pozostał mi dłużny i trochę przegiął pałę Pochwalę się, że Hania dzisiaj jest bardzo grzeczna. Trochę się pręży w związku ze wzdęciami (tudzież kolkami) i popłakuje, ale oprócz tego to Anioł Ssała cycusia przez prawie godzinę, później kąpiel i teraz już śpi |
|
|
|
|
#3213 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo tak czekam na tego 9 jak na zbawienie bo juz nie wytrzymujemy szczególnie że wczoraj mama ni z teego ni z owego weszła sobie o 4 rano do naszej sypialni bo Adaś zapłakał - noż k@@@@ Cytat:
Cytat:
a co do wilgoci my to wiemy i właśnie zastanawiamy się co zrobić - bo pary z dzieckiem do tego jednego niepracujacego - czyli mnie, nie za bardzo chcą przyjmować na dom, szczególnie to dziecko im wadzi... kurcze jesteśmy w kropce Cytat:
|
||||
|
|
|
#3214 |
|
Wtajemniczenie
|
Filipowi nic nie jest,trochę pobolały plecy w domu poleżał sobie i jest ok.Ale swoje przeżyłam,mówie do niego że sie strasznie przestraszyłam że coś mu się stało a on do mnie "że jest cały i zdrowy i nic mu nie jest"Normalnie serce mi stanęło.
Kapukat ja uważam że i tak bardzo duzo wytrzymałaś.U mnie jak mój tata raz powiedział do Filipa cyt "ty fiucie"(oczywiście w żartach) usłyszał ode mnie że jak będzie tak gadał to Filip więcej do niego nie przyjdzie.Ja sobie nie życzę żeby tak do niego mówiono,nawet w żartach.Zresztą każde brzydkie słowo w jego strone skutkuje tym że Filip potrafi zwrócić uwagę że brzydko powiedział i tak się nie mówi,bo my go tak nauczyliśmy.zresztą ja zawsze mówie co myslę,nie zawsze słusznie ale już taka jestem. Wszystkiego co najlepsze |
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dziękuje ![]() a ja dzisiaj dostałam że bije ode mnie nienawiścią do wszystkich i ile to ja sie w tym zyciu narobiłam i9 ze moja mama chciala zawsze pokazac ze jestem dobrze wychowana i bla bla bla |
|
|
|
|
#3216 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jaja!!! Przez tą ulewę i wietrzysko coś nam się stało z anteną i nie mamy sygnału tv, a tutaj finał euro się zaczyna
Oglądacie? Komu kibicujecie? Może któraś by mi relacjonowała na żywo co się dzieje na boisku?
|
|
|
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
Heh to Tż to pewnie wyklina
![]() Ja nie ogladam Marcin oglada. |
|
|
|
#3218 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Anulka dobrze, że Filip taki dzielny. Pochwalę się Wam, że w konjcu nam pępek odpadł (po 5tygodniach)!!!!!!!!!!1 No i dostaliśmy od znajomych karuzelę fp rainforest - strzał w 10. Mikołaj wpatrzony jak w obrazek a tak gada po swojemu do tych latających zwierzaczków. Super. Mikołaj dzisiaj mimo tego ukropu meeeega grzczniutki. Miał tylko 2 momenty histerii, mam nadzieję, że nocą nie nadrobi.
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
Się do mnie nie odzywa więc nawet nie przeklina, ale się w nim gotuje
![]() W sumie, to ja też chciałam finał obejrzeć. Oglądałam wszystkie mecze euro, to i finał wypadałoby zobaczyć, a tu taka niespodzianka
|
|
|
|
#3220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin!!! No i strasznie mi przykro, że tak się męczysz z rodzicami chyba faktycznie najlepiej rozdysponować pomiędzy nich wszystkie prace domowe, niech się wykażą
|
|
#3221 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś mi się z suwaczkiem porobiło
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
meczyki.pl - wlacz sobie i znajdz dzisiejszy mecz
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- nie da sie - oni jak sepy - wpadaja tylko Adas wyda dzwiek rano z okrzykiem - gdzie jest dziecko - jakby moj syn byl zabawka dzieki dziewzyny
|
|
|
|
#3223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie mam faworyta, niech wygra lepszy, najlepiej w karnych.
|
|||
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Kapukat wszystkiego najlepszego!!!!!
Begie najlepszego dla Antosi ![]() Zaraz będzie burza. Malwina marudna bardzo, nie chce spać. coś dzisiaj nawet przy cycku marudzi. pojadła chwilę i się rozdarła - nie wiem nie zasmakowało jej czy co, czy ją coś boli??? pomimo espumisanu czasem się pręży i krzyczy aż sobie pierdnie albo zrobi kupkę..... eh.... |
|
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
Kapukat wszystkiego dobrego w dniu urodzin, niech Ci czas szybko minie do tego 9tego
anulka dobrze ze FIlipkowi nic sie nie stalo, ale mial upadek ! Agabre gratulacje za odpadniety kikutek TOSIA dziekuje za mile slowa na jej temat mysle ze wygra Hiszpania u nas burza zle sie pisze z tel |
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
obstawiam Hiszpanię ale wynik mówi już sam za siebie
|
#3227 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też nic się nie dzieje, jutro idę do lekarza...
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
kapukat wszystkiego najlepszego!!!!!
Mam pytanie do dziewczyn,które chustują, myślę tu przede wszystkim o _agacie ![]() Jakim sposobem wiążesz chustę? Znalazłam taki link z filmikami http://parenting.pl/portal/wiazanie-chusty-koala ,a dzisiaj dostałam od teściowej chustę chustę mam aktualnie polekont, czytam o niej i chyba nie jest jakaś beznadziejna
|
#3229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My kibicujemy włochom i doopa ![]() Kochana, jutro do sklepu po zamek i montujcie w drzwiach. Mina rodziców- bezcenna
|
|
|
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
kapukat sto lat
łączę się z Tobą w bólach i solidaryzuję ![]() u nas podobnie |
|
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
_millena, ja tez cierpie na mega zaparcia. Nigdy, nawet w ciazy, nie mialam z tym problemu, a teraz to jakas masakra. Jem otreby, suszone owoce, jogurty naturalne i nie ma poprawy. Zalamac sie mozna. Zadzwonie do dietetyczki i podkresle zeby wymyslila cos na te moje rozleniwione jelita, moze ona cos wymysli.
A ja zaraz zaczynam trening z instruktorka zeby stracic ten moj brzuch. Hehe beda jaja. Mam konducje 70letniej babci pewnie po 10 minutach bede chciala pozbyc sie tej pani.
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
MOje dziecko zasnęło dzisiaj po północy. Za to pospało do 6, tyle, że o 5:30 kwiczała, smoczek do buzi i jeszcze pół godzinki ![]() wczoraj miałam normalnie lekkie wkur.wienie na całe te karmienie piersią, na tego mojego szkraba. Coś nie umiała utrzymać cycka w buzi. pocyckała trochę i wrzask i wypluwała i szukała.... ona się denerwowała, ja też. miałam ochotę zrezygnować z kp. Mała na dodatek co chwile wypluwała smoczek i nie zasypiała... mnie coś brało jak tylko lewo się połozyłam a ta zaczynała jęczeć.... w końcu zasnęłyśmy koło północy przy cycku :P w nocy popadało. od razu lepiej się zrobiło w domu. zaraz chyba wybierzemy się na spacer ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- i znowu miałam ochotę zakleić Malwinie smoczek taśmą, co by go tak nie wypluwała... Przez te wypluwanie się rozbudzała... ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- kończy mi się espumisan. zastanawiam się co kupić: infacol, bobotic, espumisan czy esputicon? |
|
|
|
#3233 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 miesiące pił kupy zielone, wysypka mimo wydawanego majatku na emolienty dalej była. Dopiero jak sama zmieniłam mleko na humane (kiedyś dzieciom ze skazą dawali właśnie to) poprawę było widać po tygodniu.Mi pediatra też mówiła że nie wolno zmieniać tak mleka dziecku. Kumpela mieszka w UK i też nie pozwalają. Trzymam kciuki co by pepti pomógł ale pepti to nie to samo co HA ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
jest tam słodzik z tego co czytam a niektórzy mają na to uczulenie polecam Ci zamiast lakcidu (jest na bazie mleka krowiego) dicoflor
|
|
#3234 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mój tez późno zasnął ,nam pomagał infacol innych nie stosowałam teraz jesteśmy na sab simplex.
|
|
|
|
|
#3235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też mam takie myśli jak nie mogę ogarnąć 2 żeby na dwór wyjść bo już jesteśmy naszykowani a tu Kuka do przebrania i jak ja przebieram czkawka no to cyc pozniej bek i ulanie znow do przebrania
|
|
#3236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam torbiel na jajniku aa i dzisiaj hemoroidy przypomniały o sobie,boli mnie przy 2 i pojawiła się krew.Szymon cały wysypany zyć nie umieraćNa dwór się wybieram ok godziny z samym Szymonem ale teraz Filip ma wakacje więc kolejne minuty do wyjscia na dwór.A co to będzie w zime jak tyle ciuchów trzeba będzie załozyć... Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-02 o 10:20 |
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zadomowienie
|
Spieszymy poinformować z radością iż dzisiaj konczymy 4 tygodnie, a w środę miesiąc
noc była ciężka, wczoraj spróbowałam troszkę białego żurku, dosłownie chochelkę, i chyba synowi to zaszkodziło, zresztą i ja zmagałam się z wzdęciami, normalnie się w nocy biczowałam, bo nawet nie płakał, ale tak stękał strasznie, puszczał bąki, potem zasypiał na chwilkę, 5-10 minut, potem znowu stękął , napinał się .... w sumie to sporo zjadłam rzeczy ktorych nie powinnam jesć , bo moj tato robil w sobote imieniny i tak jakoś wszystkiego chciałam spróbować po troszce. A to jakaś sałatka, co prawda bez przypraw, wygrzebałam cebule i większość pomidorów, zostały ogórki, papryka, jajka, no i chcąc nie chcąc odrobina majonezu i sera zółtego, które stanowiły "pierzynkę", a to gała lodów waniliowych ( zasugerowałam się tym, co któraś dziewczyna pisała, ze skoro jemy serki waniliowe, to moze i warto sprobować lody).... i to wszystko probowalam w niedziele własnie, bo w sobote nie mialam ochoty. Jeszcze sie zastanawiam, musze sprawdzić, czy przypadkiem karmi , tkore lubie sobie popijać nie powoduje, ze go brzuszek boli. Wczoraj co prawda nie piłam karmi, ale czasem mam wrażenie, ze jak nie wypije w ciagu dnia, to syn jest spokojnieszy. Muszę to jeszcze obadać. Cytat:
Jeśli masz możlwiość odpocząć sobie od męża u mamy to polecam takie rozwiązanie, ja się bardzo bałam, ze z mamą bedzie mi cięzej, bo rodzice pracują, maja swoje zajęcia popołudniami i miałam wrażenie, że bedę już całkowicie sama.Ale na prawdę nie narzekam. Jestem sama ale przynajmniej spokojna. umowiłam Borsona do lekarzy , mamy odwiedzic por chirurgii dzieciecej, rehabilitacyjna i usg. do tego ide do fryzjera ,bo bede w krakowie we czwartek... mama idzie ze mna, ciekawe jak borys sie spisze ale bedzie duzo suszarek to moze damy rade kurcze mlody chyba dorobil sie potowek przy brodzie, tam gdzie sie buzka styka z cycem.... macie tak??? co z tymrobic?? |
|
|
|
|
#3238 |
|
Wtajemniczenie
|
Filip miał nawet zszywany język pod narkozą bo tak się przewrócił że zebami rozwalił język na pół...
|
|
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
Witam po upalnym weekendzie
wczoraj spędziliśmy cały dzień na wsi u znajomego. Ech, zazdroszczę ludziom, którzy maja domek z ogródkiem. Można w każdej chwili wyjść z dzieciakiem na taras, żeby posiedzieć sobie. Ni i nie trzeba taszczyc wózka z 3 pietra Nazbieralam całe wiadro porzeczek dziś będę robiła dzem po raz pierwszy. Trzymajcie kciuki ![]() Malenstwo mi coraz lepiej śpi w nocy. Zasnela po 22 i obudziła sie przed 6 za to nad ranem przeżyłam horror, bo Kali wypila butle i po chwili wszystko wyrzygala nie wiem co jej sie stało... No ale wszystko ok chyba, bo sie uśmiecha i kweka tak jak zwykle
|
|
|
|
#3240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zimy to już się boję nie wyjdę z domu. Będę musiała zakupy wieczorem zrobić bo ja szarpać się nię będę z Olafem. Ania normalnie widzę że Twój Filip to też zabawy całkiem bezpieczne wymyśla---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- udziabał mnie 3 razy w podbicie na stopie komar mam taki obrzęk masakryczny ze hej. A boli to nic nie pomaga ani fenistil ani woda z octem, lód przynosi ulgę na chwilę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

A najgorsze jest to, że P też tak robi
W ogóle broni tych swoich Rodziców, jakby jacyś święci byli i nietykalni. Szlak mnie trafia. Wszystko się we mnie kumuluje i dzisiaj już nie było za ciekawie. Trochę mu nagadałam, a on nie pozostał mi dłużny i trochę przegiął pałę
Ssała cycusia przez prawie godzinę, później kąpiel i teraz już śpi 
za opis
A raczej trójkami...

chyba faktycznie najlepiej rozdysponować pomiędzy nich wszystkie prace domowe, niech się wykażą

może jakiś składnik w tym sab jest wchłaniany