|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Cytat:
No i ja też w te upały nie mogę zmusić Hani do karmienia na siedząco... w ogóle Hania woli karmienie jak sobie obie leżymy... w razie upału może się troszkę odunąć i jest Jej chłodniej, a tak poza tym to ma ostatnio fazę wpatrywania się w oczy i uśmiechania się do mnie I też się zastanawiam nad kąpielą w ciągu dnia i do tej pory tego nie robiłam, bo bałam się o to zasypianie wieczorkiem - bo generalnie jest spokojne i bezproblemowe... Cytat:
![]() A co do dietki, to ja tez chyba muszę zacząć ograniczać słodycze...bo w sumie waga jakoś tak chyba spokojnie sobie leci (ja ciągle karmię tylko piersią), ale pewnie gdybym nie jadła słodyczy, to by ładniej spadała... Hehe... a z Adasiem, to masz niezły patent ![]()
|
|||
|
|
|
#3182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Cytat:
![]() czyli tez chyba powinnam tak robic, ze obojetnie czy jadla o 17 czy o 18 to po kapieli dotankowac, choc ona wczesniej zwyczajnie nie zaciagala smoka jak nie byla glodna.... musze pokombinowac... moj maz tez nie lubi spacerow raz byl z mala sam ponad h na spacerze i mu sie nawet podobalo ale on nie lubi tak chodzic bez celu (jego zdaniem) jak jeszcze Julci nie bylo to tez niechetnie chodzil ze mna na spacery Aguska, ale jestes podobna do swojej mamy!
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze Jule odbijac w nocy nawet, choc rzadko sie to udaje... ale jak nie beknie to zawsze potem ulewa, a ja tego nie widze i zauwazam dopiero wyschniete mleko na brodzie rano ...
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
Już po chrzcinach Jak się cieszę, że w końcu mam to za sobą Ale masakra była z tym upałem, mała w sukieneczce, która byłą cieniutka u mnie na kolanach dosłownie się kleiła ...Najlepiej jak by w samym body do chrztu poszła hihi Nie było źle troszkę popłakała ale jak ksiądz robił znak krzyża to jej się spodobało i nawet posłała mu uśmiech i nagle stała się rozmowna. Nie bardzo jej się podobało jak musiałam ją wziąć w pozycji do leżenia kiedy polewał ksiądz wodą, bo ona nie lubi tego no i akurat u mnie msza o 10 a to samo pora spania. Sądziłam, że będzie bardziej wrzeszczeć a zostałam miło zaskoczona. No i zrobiliśmy jamp w namiocie, chodziły dwa wiatraki ale pomimo tego było tam ciepło, dwa dania gorące poszły, trzeciego później już nikt nie chciał ciastka też szły choć strasznie chciały się rozpływać. Na szczęście w porę znikały Picie tak szło, że TŻ jeździł dokupywać, wódki tylko troche jak na 30 osób nikt sie nie spił, żeby wstyd był więc ok. Dobrze, że koleżanka dała mi przepis na sałatkę do ziemniaków, która może w cieple postać i pieczarki w sosie Impreza skończyła się około 18 więc ok, zdążyłam w spokoju posprzątać Dostałam masę ubranek takich od rozmiaru 74 i pieniążki, niestety ale musza pójść na nasze wydatki bo TŻ nie ma pracy a tak bym jej coś za to jeszcze kupiła ehhh.... Zdjęcia.... No mam parę ale to tylko z kościoła jutro podeślę, nie ma co zbytnio oglądać, bo brat TŻ robi super zdjęcia i miał robić za fotografa ale samo w piątek w dodatku w jego imieniny odkleiła mu się siatkówka w oku i musiał położyć się do szpitala trzymać kolejkę i tym sposobem jutro będzie miał zabieg... Szkoda, że znowu nie mam jakiejś porządnej pamiątki z tego wydarzenia ale mówi się trudno. Może w końcu teraz uda mi się was nadrobić bo nie miałam na to wcześniej czasu, mam nadzieję, że wszystko u was ok Pozdrowionka
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3187 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znaczy ze na grilu nie byl?![]() Cytat:
A tz, no co tu duzo gadac - super po prostu! ![]() Dla mnie zawsze pierwszy tydzien just trudny w odchudzaniu, potem sie "odcukrzam", nabieram formy i juz z gorki Cytat:
Witaj w klubie odchudzajacych sie Cytat:
powiem Ci ze ja tez nie lubie chodzic bez celu! Ale zawsze sobie jakis cel wymyslam, np apteka, spozywczy itp A moj tz bardzo lubi spacerowac - dzieki Bogu za to! Cytat:
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byliśmy na chwilę na jarmarku u nas na wsi gdzie przejechał się na kucyku i na karuzeli więc może tyle wrażeń mu starczyło
Zobaczcie na moim blogu co dzisiaj miałam na obiad
|
|
|
|
#3189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wow, skad taki pomysl z ta puszka? Brzmi bardzo ciekawie, tylko ja musialabym rybe tam nadziac Albo zrobic dla gosci
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz że kurczak to nie mieso?? Jak to moja koleżanka mówiła to "ptok" |
|
|
|
|
#3191 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Brawo dla malutkiej Basi , ze byla grzeczniutka ![]() Viki tez nienawidzi pozycji jak sie Ja kladzie na ramie, zawsze tak Ja biore do karmienia i wtedy zanim zajarzy ze chodzi o butle to jest krzyk ![]() Ale jak juz poczuje mleczko to sie uspokaja Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem tego zdania że jak dziecko się nie budzi po to żeby jeść to po co je dokarmiać na śpiocha albo wybudzać. Antek jak skończył miesiąc spał po 12 do 13 godzin i nigdy go nie wybudzałam ani nie dokarmiałam on nawet jak się rano obudził to się "nie darł o jedzenie" Ania jest jego przeciwieństwem jak sie obudzi to "drze"
się niesamowicie ona ani kropli nie zmarnuje i nawet obojętne są jej smoczki byle z nich leciało---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Spoko tak mi się ten tekst przypomniał jeszcze z lat kiedy wyjeżdzałam na wojaże z chórem i kiedyś wracałyśmy gdzieś z drugiego końca Niemiec i kierowca stanął na jakieś stacji a byłyśmy strasznie głodne i były tam tylko kurczaki z rożna a koleżanka nie jadała mięsa i jedna do niej tak powiedziała i z głodu zjadła tego "ptoka" bo do domu nie wiadomo czy dojechałaby
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Viki jak sie obudzi to sle usmiechy na prawo i lewo, bardzo jestem z tego powodu szczesliwa bo moge w spokoju Ja przewinac i zrobic butle ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
|
|
#3194 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ze zdjec -
Aguskaa, jaki fajny maly marynarz z Szymonka Emigra - mowia Wam ze Julka podobna do taty? Wedlug mnie bardzo! Ania tez jest tatowa, wszyscy nam tak mowia ![]() Cziqua - ale ladnie wygladalas na chrzcie - szykowna mamusia Zdjecie rodzinne fajne, cala rodzinka wyglada sympatycznie, chyba ze to ta przyslowiowa magia zdjec z rodzina ![]() Tikii - nie wazne ze Andrejcia nie umie jeszcze smoczka zassac - wazne ze cwiczy wkladanie do dziobka A tak na serio to jak Ania bedzie juz chwytac i wkladac przedmioty do buzi to zaczniemy trenowac ze smoczkiem - mam nadzieje ze kiedys zakuma czacze i sie koncu wyspie w nocy A filkik poporodowy wzruszajacy, jak fajnie cmokala lapke My wlasnie wrocilismy od znajomej - Ania jak zwykle w gosciach popisywala sie jaka to ona grzeczna byc potrafi )Tak podejrzewalam ze Hiszpanie wygraja (tzn jeszcze nei skonczyli ale pewnie wygraja). Ogladam bo final, nie zebym byla wielka fanka kopaniny :P gkatarzynka, Gratuluje sukcesow w usypianiu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja nigdy w doroslym zyciu nie miewalam 6 z przodu ale wolalabym dolne rejony 7 a nie gorne jak teraz Tez z checia dolacze do klubu odchudzajacych sie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Apropos posilkow stalych - slyszalyscie o BLW? Kolezanka mi polecila i zaczynam o tym czytac, to taka metoda wprowadzania jedzonka odrazu w kawalkach (na poczatku bardzo miekkich oczywiscie). Jak znacie to albo macie jakies ciekawe linki o tym to sie podzielcie plis! Aguskaa, jeszcze odnosnie tego karmienia 'na spiocha' - ja tego nie robie bo Ania zle je w dzien, tlyko dlatego ze wole ja na spiocha nakarmic o 23 (kiedy ja ide spac) niz karmic ja w nocy jak sie wybudzi z glodu. Bo daje mi to wiecej godzin snu U nas to fajnie zadzialalo Mravka, gratuluje podpisania umowy i pierwszych doswiadczen Rbsonka na basenie. Tez sie wybieramy, czekam tlyko az Ania bedzie miala ok 4 miesiecy,zeby trzymala ladnie glowke i miala troche wiecej tluszczyku, zeby zbyt nie zmarzla ![]() Dobranoc, zycze dzieciaczkom kolorowych snow a mamuskom dlugich nocek Ciekawe jakie Ania ma plany na nocke ?
|
||||||
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać spokojnych nocek życzę
|
|
|
|
#3196 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Straszna burza u nas przeszla, ze ze strachu powyłączaliśmy wszystko z prądu. Szymon tez przez ten zaduch nie mogl zasnac. Ale teraz jest cudownie, rześko i chłodniej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jak sobie przypominam z Filipem tez tak robilam, ze zawsze kapalam przed ostatnim karmieniem. I dopasowywalam pore kąpieli do pory karmienia. I nigdy nie byla to stała godzina. Zawsze to bylo ok. 19-20 zalezy kiedy wypadala pora karmienia. Ale staralam sie zawsze kapac do g. 20 nie pozniej, zeby miec ten czas dla siebie potem. I ja mam jeszcze jedna zasade-kąpie codziennie, Filipowi darowalam tylko kapiel jak byl chory bardzo. I mysle, ze to tez ma wplyw na to, ze u dziecka wyrabia sie nawyk: kapiel, jedzonko i spanie nocne. ![]() Piekne zdjecia Julki, sliczna dziewczynka A Ty tez wyglądasz ładnie.Cytat:
![]() Cytat:
A poza tym przy tym karmieniu mam taki apetyt ze cos niesamowitegoJa mam zamiar zaczac cwiczyc, tylko nie mam kiedy albo juz sily nie mam Cytat:
U mnie mama jest chrzestną i Filipka i Szymonka. Niestety tak musialam, bo nie mialam kogo wziąć (z rodziny męża niestety nie mogłam).Miło to slyszec ![]() Super ze chrzciny sie udaly. Ale u Ciebie to impra jak małe wesele
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-07-01 o 22:43 |
||||||
|
|
|
#3197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze ze Ania pokazuje sie z lepszej strony w gosciach ![]() I witaj wsrod odchudzajacych sie ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() A potem jest, ze mama marudzi Tez uwazam ze dzieko potrzebuje rutyny, wtedy jest szczesliwsze i wlasnie czuje sie bezpiecznie oczywiscie czasami sie nie da- jak jest jakas imprezka i gdzies sie wychodzi, ale generalnie dobrze jest przestrzegac stalych por jedzenia i spania ![]() Aguska Ty juz tak ladnie wygladasz, po co sie odchudzac? Oczywiscie cwiczenia to jak najbardziej bo to nawet czlowiek lepiej sie czuje po, no i dla zdrowia dobre! Ja tez uciekam spac - Dobranoc
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
desiu u mnie tez tak jest, ze dzieciaczki wyczuwaja moj stres kiedy sie bardziej spiesze i mi zalezy mocniej na tym, zeby zasneli...wtedy wlasnie wydluza sie zasypianie
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() Gdybym niue karmila Szymona, gdybym sie nim nie zajmowala to byl wziela Filipa bez gadania i go do spania szykowala wczesniej.A tak jestem uzalezniona od męża i Filip rowniez. Ale jak maz jest w pracy na popoludnie wtedy z mama my rządzimy i nie chodzi spac pozniej niz o 20. ![]() Co do odchudzania, chcialabym wrocic do wagi sprzed ciazy z Filipem, ale wiem ze to juz nie mozliwe. Jednak brzuch mam sflaczały strasznie i chcialabym nad nim troszke popracowac. Ramiona tez mnie denerwuja bo jakies takei grubsze sie zrobily, a z kazda ciaza coraz szersze te barki u mnie Ogolnie zostal mi 1 kg do wagi sprzed ciazy z Szymonem ale i tak garderobe musialam wymieniac na wiekszy rozmiar, jednak w wiekszosci bluzki bo przez biust rozmiar 40 stal sie za mały Nie moge bardzo narzekac bo nie jest najgorzej ale chcialabym lepiej
|
|
#3199 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wspolczuje,ze znowu masz zmartwienie,a moze tylko zadzwonic do tej lekarki i zobaczyc co powie? Cytat:
Tyle,ze tu nie mamt nawet pediatry... Eryk byl przyjmowany przez GP,czyli takiego od wszystkiego (albo od niczego moze )Bede konsultowac sama ze soba kiedy cos dac Erykowi do jedzenia...Cytat:
No i my spedzamy dlugie godziny ze secjalnym grzebieniem,po malych pasmach wyczesuje cala glowe i tak przez najblizsze dni,az nie bede pewna,ze pozbylismy sie co do jajeczka.I nie wiem na ile to sie zda,bo zaraz moze byc to samo ![]() Ja karmie co okolo 3 godz,a kapiel wypada nam roznie,czasem pol godz po karmieniu,czasem przed karmieniem. W butelce podaje A czemu myslalas,ze lyzeczka? Cytat:
Cytat:
Desiu widze,ze szalejesz z tym wielocytowaniem
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Od kilku dni się nie odzywałam tutaj a to dlatego że mam męża Piotra i brata Pawła i ostatnio było u nas mocno imprezowo i jakoś tak na wizaż czasu brakło. Poza tym pierwszy raz od czasów ciąży w piątek wzięłam się za okna u mnie w domku no i chwilę z tym zeszło Napracowałam się oj bardzo :PMy postanowiliśmy rozszerzyć trszkę dietę Gabi wcześniej. Nasza pediatra jest takiego zdania że powinnam zagęścić jej pokarmy dlatego że jak jadła tyle mleczka ile powinna jeść w jej wieku to tylko ryk był wieczny bo głodna. I powiedziała że lepiej dawać mniejszą ilość a gęstsze niż rozpychać dziecku żołądek. No i podajemy na razie butelką kleik kukurydziany do mleczka i jabłuszko (już doszliśmy do połowy słoiczka na raz ) Jeszcze zamierzam kaszkę ryżową wypróbować z najbliższym czasie jako następną a potem kolejne owocki i warzywa. Póki co bardzo ok. Kupki są ładne nadal codziennie, zero bóli brzuszka a po jedzeniu moja córa zamiast płakać z głodu to się ślicznie do mnie uśmiecha. |
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u nas nocka rewelacyjnie Ania obudziła się dopiero o 4 na jedzenie W gardle ![]() Jeszcze godzina i jedziemy do Poznania do Pani doktor mam wyprawę z dwójką dzisiaj nikogo nie wołam do towarzystwa bo wczoraj stwierdziłam że jak ktoś mnie nie prosi o pomoc mimo że jej potrzebuje to ja też nie mogę ich o to prosić. Bo np w sobotę teść uciął sobie palce piłą, ciotka miała wypadek a my nic nie wiedzieliśmy na to teściowa mi powiedziała ze nie dzwonili bo tż ma jeden dzień wolnego to niech odpocznie |
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety kaszka nie nasycila mojego dziecka na tyle by nie obudzilo sie o 1 i o 5 na jedzenie co prawda nie zjadala calych butli a po ok polowie ale jednak ... maz poszedl do pracy z bolem glowy bo sie nie wyspal biedny Julka teraz lezy pod karuzelka, o dziwo spokojna. O 8 chce ja nakarmic i pozniej mam nadzieje ze da mi sie wyszykowac do gina
|
|
|
|
#3203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurczę ja też nie lubię jak się mnie pomija w takich sprawach rodzinnych, zwłąszcza jak byłam w ciąży wszyscy mieli tego typu zapędy żeby mnie chronić przed złem tego świata. Ale w sumie to nie wiem czy warto się tak unosić honorem i nie prosić o pomoc wtedy kiedy jest potrzebna To do jakiego lekarza jedziecie?
|
|
|
|
|
#3204 | ||
|
Gang Iren
|
Czesc.
U nas nocka staandardowa,z dwoma pobudkami. Na dworze deszczowo i pochmurno ![]() Cytat:
A czy Gabi przesypia juz noce? Tak bym chciala,zeby Eryk spal cala noc ![]() Cytat:
Chociaz Eryk w sumie nawet sie nie obudzi,tylko przez sen placze z glodu
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() U nas nocka lepsza. Czekamy jednak na kupę bo znowu nie ma a dziś już 8 dzień. Ja w nocy karmię cycem na śpiocha jakby, ale dopiero jak mała jęczy i smok nie pomaga Co do kąpieli to u nas jest ok 19. Czasem ten czas się przesuwa w zależności od tego jak Wiki śpi w ciągu dnia. Jednak staram się ją do 20 uspać. Czy odbijacie zawsze dziecko jak karmicie na śpiocha? |
|
|
|
#3206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie karmię na śpiocha, ale jak karmię w nocy to też nie odbijam Dzien dobry tak w ogóle ![]() U nas nocka spokojna choć trchę si.e Hani poprzestawiało... obudziła się o 1.45, potem o 4 i spała do 8... a z reguły budziła się o 4, potem o 6...ale może to ta burza ją obudziła bardziej niż głód |
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Szymon pospał dzis ładnie. Ostatni raz jadł o 21 i obudził sie o 5 rano dopiero ![]() A mial robiony antybiogram? Cytat:
Moze sprobowalabys ja uśpic ale nie dawac jej mleka przez sen i dopiero jak Ci sie obudzi dac jej jak bedziesz widziala ze jest glodna? Tym bardziej jak to jest mleko z kaszką, to juz wogole powinno Ją nasycić dobrze... Jak karmie w nocy to nie odbijam. Ale ja karmie piersia na leząco wiec zasypiam z malym jak dam mu cyca. Filipa karmiac butla mm w nocy zawsze bralam do odbicia, bo jak go nie wzielam to mu sie ulewało. Pijac z butli wiecej tego powietrza sie nałykał. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Filip rozmawia z tatą. I mowi, ze sam by sobie zrobil jedzonko. A mąż sie pyta: Co byś sobie zrobił do jedzenia? Mowi: naleśniczki takie jak mama robi. A mąż mówi a jak bys zrobil te nalesniczki, co bys dał? Filipek mowi: pieprz, sole (czyli soli), fasolkę hahahah A mąż mowi ze nalesniczki robi sie z mleczka itd...a Filipek mowi: No mleczka ze śmietanki tez bym dodał![]() To sa momenty ktore mi daja energie
|
|
#3208 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale slodziak z niego ![]() Wiki juz niestety wyrosla z tego. Chociaz czasem jeszcze sie zdarzy cos smiesznego,np ostatnio mowi,ze by chciala miec grzechotniczke.A ja na to: czyli samiczke grzechotnika,tak?A ona,ze nie ze takiego gryzonia by chciala.Chodzilo o koszatniczke
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() U nas nocka...hmmm...taka sobie. Wczoraj Andrea położyła się spać o 18.00 (musiałam ją wykąpać o 17.00, bo wiedziałam, że jak zaśnie to obudzi się dopiero po 6h) wstała o 23.30 (pewnie wstałaby później, ale oglądałam mecz i kładłam się spać dopiero przed 0.00 i musiałam łóżko rozłożyć, a że Andrea nie spała już najmocniej to się rozbudziła i chciała jeść) w sumie to dobrze, bo miałam już 2 piersi twarde . Chciałam jej dać z 2, ale przy 2. już marudziła, więc odłożyłam ją do łóżeczka i zasnęła. Później pobudka przed 3 i po 6.00 , ale jeszcze zasnęła i spała do 8.20, więc można powiedzieć, że się wyspałam.Musiałam użyć rano laktatora, bo myślałam, że mi pierś eksploduje. W 3min zeszło 120ml i jeszcze Andrea zatankowała się do syta o 9.00 z tej samej piersi . Chciałam jej dać później z butelki, ale tak się rozwrzeszczała (pewnie pomyślała "co ty mi głupia matko dajesz jakieś sylikony"), że musiałam jej dać cycka i zasnęła od razu .Ale dygresji w jednej wypowiedzi .Aguśka super zdjęcia ze Chrztu! Syzmuś zadowolony ![]() U mnie karmienie na śpiocha też nie wychodzi, bo Andrea i tak zawsze się obudzi ...no ale ssie z zamkniętymi oczkami.Nie mogę jedynie jej w nocy przewijać, bo jak ja przewinę to ze spania nici. Wczoraj o 5.00 robiła tą kolorową sprawę przez 15min non stop i wyszło jej nie tylko plecami ale i nogawkami Odbijanie...jak ją zanoszę do łóżeczka to zawsze w pionie więc jak beknie to fajnie, a jak nie to jej nie zmuszam, bo ona na śpiąco zazwyczaj nie beka .Jeszcze coś miałam napisać, ale mi się zapomniało....a już wiem O 6.00 Andrea obudziła się z dziwnym odgłosem niezadowolenia...patrzę do łóżeczka, a ta zwinięta w górze łóżeczka w skos z głową zagiętą przy ściance (tak spała w łuk) i nogą nad moją głową ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Gosia pytałam Mamę o ten ocet ...no i nie pamięta dokładnie jak długo...ale włosy nacierało się octem, potem zawijała to w ręcznik , niby to wysuszało gnidy ...i potem niestety wybieranie, może to i skuteczne , ale niestety śmierdzi się potem , więc nie wiem czy warto stres dziecku robić ![]() oooo i tyle zdązyłam napisać i idę ukladać puzzle ,bo Nina mówi :chodz plose
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

był jeden dzień że jadła co 2 godziny bo sobie przespała jedno jedzenie a na wieczór znowu gromadziła na noc. Karmię na żądanie wiec jak płacze z głodu co dwie godziny to jej daję

U mnie mama jest chrzestną i Filipka i Szymonka. Niestety tak musialam, bo nie mialam kogo wziąć (z rodziny męża niestety nie mogłam).
co to może być? nasza pediatra na urlopie, w zastępstwie jest taka stara jędza (była na szczepieniu) i nie chcę do niej iść. Nie wiem sama co to może być, sugerują mi skazę, bo ma szorstkie kolanka i za uszami, ale na twarzy wysypka zeszła. Już sama nie wiem
zawsze zagnieżdżają się w czystej głowie. Ja jako jedyna w domu miewałam wszy i same preparaty nie dawały rady mama zawsze wybierała pod bardzo dobrym światłem wszystkie jaja
co prawda nie zjadala calych butli a po ok polowie ale jednak ... maz poszedl do pracy z bolem glowy bo sie nie wyspal biedny