Blogi i blogerki - niusy, opinie i ploteczki. - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-01, 22:13   #631
minthema
Zakorzenienie

Dot.: Blogi i blogerki - niusy, opinie i ploteczki.

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
minthemo, bezpodstawnie czepnelas sie wymowy po polsku, skoro sama nie czytasz tej nazwy w jezyku kraju, z ktorego pochodzi - i o to tylko nam chodzi. bo niby dlaczego ta nazwa ma byc czytana po angielsku? zacznij czytac po szwedzku i bedzie cacy.
ale zgadzam sie, ze dalsza dyskusja nie ma sensu .
dlatego potem sprostowałam, że źle się wyraziłam i chodziło mi o konkretny sposób wypowiedzi

P&L

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:20   #632
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez sszeri Pokaż wiadomość
boziu, daleko mi do tego, starczy mi ten mój nieszczęsny węgierski
siarka, pochwal się swą wiedzą
pamietasz, jak mialam ambicje kazdego dnia pobytu w Bp nauczyc sie 10 slow po wegiersku?
najbardziej zapamietalam zamawianie piwa, pytanie o ciaze i slynny ruhatar.

Cytat:
Napisane przez RiverOfDirt Pokaż wiadomość
ale tu cieliscie nude.

btw, widze, ze modelka nie przepada za noszeniem stanikow.

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
P&L
w pierwszej chwili pomyslalam, ze chodzilo Ci o Pull & Bear .
Stary 2012-07-01, 22:21   #633
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Oj nie, w Jankach pod Warszawą - byłam tam w pierwszej gimnazjum i ten sklep wydawał mi się fajny i na swój sposób ekskluzywny. W ogóle w dzieciństwie miałam sporo ubrań z H&M czy KappAhla, bo rodzina ze Szwecji przysyłała i naprawdę jest kolosalna różnica w jakości rzeczy - wtedy były nie do zdarcia, a teraz bywa, że koszulka z H&M po niecałych dwóch latach nadaje się do wyrzucenia
Po dwóch latach Niektóre moje rzeczy z H&M nie przetrwały sezonu (np. sławne rurki za cztery dychy, fakt, że cena żenująca, bo ze zniżką z Olay kupiłam je za 30zł, ale mam je od kwietnia i mogę w nich już teraz co najwyżej okna myć albo kibel sprzątać Wiem, że za tę cenę nie powinnam oczekiwać cudów, ale trzy miesiące? Serio?)

Edytowane przez szarri
Czas edycji: 2012-07-01 o 22:23
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:23   #634
trudna sprawa
BAN stały

Cytat:
Cyce jak donice (albo i nie)
trudna sprawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:23   #635
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

Oj nie, w Jankach pod Warszawą - byłam tam w pierwszej gimnazjum i ten sklep wydawał mi się fajny i na swój sposób ekskluzywny. W ogóle w dzieciństwie miałam sporo ubrań z H&M czy KappAhla, bo rodzina ze Szwecji przysyłała i naprawdę jest kolosalna różnica w jakości rzeczy - wtedy były nie do zdarcia, a teraz bywa, że koszulka z H&M po niecałych dwóch latach nadaje się do wyrzucenia

Dla mnie jak rzecz z sieciówki daje radę 2 lata (mówię oczywiście o regularnym noszeniu, nie raz na 3 miesiące) to uważam to za wielki sukces.
Przypuśmy, że mamy ulubioną bluzkę i zakładamy ją raz w tygodniu, dwa lata to ponad 100 prań, więc raczej na pewno kolor sprany, fason stracony itd.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-07-01 o 22:31
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:25   #636
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
w pierwszej chwili pomyslalam, ze chodzilo Ci o Pull & Bear .
to tak po blogerskiemu

a moje rzeczy z h&m nawet się trzymają, niepolecam natomiast butów z croppa, w gimnazjum sobie kupiłam i pochodziłam w nich miesiąc bo warstwa (farby? cienkiej powłoczki na szmatę?) wierzchnia się zaczęła zdzierać tj odchodzić płatami.

Stary 2012-07-01, 22:26   #637
sszeri
BAN stały

Cytat:
pamietasz, jak mialam ambicje kazdego dnia pobytu w Bp nauczyc sie 10 slow po wegiersku?
najbardziej zapamietalam zamawianie piwa, pytanie o ciaze i slynny ruhatar.
jeszcze "tej"

ale i tak zamawianie piwa jest najważniejsze

Cytat:
(np. sławne rurki za cztery dychy, fakt, że cena żenująca, bo ze zniżką z Olay kupiłam je za 30zł, ale mam je od kwietnia i mogę w nich już teraz co najwyżej okna myć albo kibel sprzątać Wiem, że za tę cenę nie powinnam oczekiwać cudów, ale trzy miesiące? Serio?)
moja koleżanka kupiła szorty w Reserved czy innym Croppie i za drugim noszeniem jej się na dupje rozerwały
sszeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:34   #638
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Aż tak źle nie mam, żeby rzeczy wywalać po paru założeniach, jednak na długie użytkowanie też nie liczę.

A buty to i tak podobnie zajeżdzam- niezależnie od ceny, bo obdzieram z tyłu stopy- jak ja chodzę, że mi się to udaje to nigdy nie wiem podeszwy też ścieram, bo chyba włóczę nogami po ziemi, zamiast je podnosić

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:35   #639
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Po dwóch latach Niektóre moje rzeczy z H&M nie przetrwały sezonu (np. sławne rurki za cztery dychy, fakt, że cena żenująca, bo ze zniżką z Olay kupiłam je za 30zł, ale mam je od kwietnia i mogę w nich już teraz co najwyżej okna myć albo kibel sprzątać Wiem, że za tę cenę nie powinnam oczekiwać cudów, ale trzy miesiące? Serio?)
jeśli moje haendemowe tshirty z serii basic przetrwają sezon, będzie git. Chociaż mają na to szansę, bo mam ich pierdyliard, więc siłą rzeczy pojedynczo są rzadziej uzywane. Ale nie daję im więcej niz 5-8 prań
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:37   #640
RiverOfDirt
Rozeznanie

Ja się w Croppie rzadko w ubrania zaopatruję, ale jakieś 4 lata temu kupiłam tam jesienną spódnicę, którą bardzo lubiłam i na pewno jej nie oszczędzałam i przyznam szczerze, że szybciej mi się znudziła niż zniszczyła. Jakieś 3 miesiące temu oddałam ją do PCK, naprawdę miała tylko minimalne ślady noszenia.

Za to chodzę w dziadowskich rurkach z Cubusa, nie mają nawet roku, a są już tak wyblakłe i poprzecierane, że niedługo będę mogła wciskać ludziom kit, że to celowe DIY. Ale ich nie wywalę, bo wciąż, cholera, idealnie na mnie leżą, a mi się już tyle par rurek na tyłku rozciągnęło, że głowa mała. Poza tym nie chcę kupować nowych spodni, bo mam paranoję, że właśnie po miesącu mi się porozciągają.

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:37   #641
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
to tak po blogerskiemu
Ty, ale to jest serio dobre.

Cytat:
nie, no, wjadomka, bez tego czlowiek nie ujedzie.

Cytat:
moja koleżanka kupiła szorty w Reserved czy innym Croppie i za drugim noszeniem jej się na dupje rozerwały
e, a mi sie kiedys rozdarly przy wkladaniu NOWE dzinsy Hilfigera, wiec to nie musi byc kwestia firmy^^.
Stary 2012-07-01, 22:41   #642
visionAM
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3504889 3]jeśli moje haendemowe tshirty z serii basic przetrwają sezon, będzie git. Chociaż mają na to szansę, bo mam ich pierdyliard, więc siłą rzeczy pojedynczo są rzadziej uzywane. Ale nie daję im więcej niz 5-8 prań [/QUOTE]
nie rozumiem kupowania t-shirtu, który już z założenia wygląda na taki co się po dwóch miesiącach rozwali
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:43   #643
sszeri
BAN stały

Cytat:

e, a mi sie kiedys rozdarly przy wkladaniu NOWE dzinsy Hilfigera, wiec to nie musi byc kwestia firmy^^.
tylko czego? dupy?
Stary 2012-07-01, 22:44   #644
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

a ja nie rozumiem idei kupowania tshirtu który będe nosić 2 lata. To tylko tshirt do zakładania pod sweter, koszulę albo na luźniejszy dzien, i chce ich mieć pierdyliard w róznych kolorach
drogie i na lata to moge sobie kupic buty. albo torbę. Ale zwykły tshirt? po co?
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:48   #645
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze "tej"

mój tata, jadąc na narty do Francji uparcie przed wyjazdem nauczył się zamawiać piwo i grzane wino po francusku, po czym jak przyszło co do czego to kelnerzy obsługiwali ich mówiąc po.. angielsku

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3504910 2]a ja nie rozumiem idei kupowania tshirtu który będe nosić 2 lata. To tylko tshirt do zakładania pod sweter, koszulę albo na luźniejszy dzien, i chce ich mieć pierdyliard w róznych kolorach
drogie i na lata to moge sobie kupic buty. albo torbę. Ale zwykły tshirt? po co?[/QUOTE]

szczególnie że co jak co ale t-shirt to rzecz która nudzi się bardzo szybko, przynajmniej mi

Stary 2012-07-01, 22:48   #646
sszeri
BAN stały

Cytat:
jak przyszło co do czego to kelnerzy obsługiwali ich mówiąc po.. angielsku
na Węgrzech tak nie ma ...żartuję*

*nie do końca
Stary 2012-07-01, 22:50   #647
visionAM
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3504889 3]jeśli moje haendemowe tshirty z serii basic przetrwają sezon, będzie git. Chociaż mają na to szansę, bo mam ich pierdyliard, więc siłą rzeczy pojedynczo są rzadziej uzywane. Ale nie daję im więcej niz 5-8 prań [/QUOTE]

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3504910 2]a ja nie rozumiem idei kupowania tshirtu który będe nosić 2 lata. To tylko tshirt do zakładania pod sweter, koszulę albo na luźniejszy dzien, i chce ich mieć pierdyliard w róznych kolorach
drogie i na lata to moge sobie kupic buty. albo torbę. Ale zwykły tshirt? po co?[/QUOTE]
No ale dobry jakościowo t-shirt nie musi być drogi, po prostu wystarczy kupować niekoniecznie w sieciówkach, gdzie płacisz za metkę
Ja też nie chodzę w koszulkach dwa lata, ale mam porządne jakościowo, które się nie rozwalają po dwóch miesiącach, moge w nich chodzić ile mi się zechce, miesiac albo rok, a niszczą się dopiero po jakimś czasie i od użytkowania, a nie ze względu na to, że są z beznadziejnego materiału. Dla mnie to po prostu wyrzucanie pieniędzy w błoto
Cytat:
szczególnie że co jak co ale t-shirt to rzecz która nudzi się bardzo szybko, przynajmniej mi
to lepiej kupować szmatę? a jak się nie znudzi to co?
Stary 2012-07-01, 22:58   #648
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
to lepiej kupować szmatę? a jak się nie znudzi to co?
a gdzie ja napisałam że szmatę? szmata czy nie szmata może się znudzić a to, że mniejszy żal kiedy znudzi się coś tańszego to inna sprawa

Stary 2012-07-01, 23:00   #649
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
tylko czego? dupy?
dzieki, tej.

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3504910 2]a ja nie rozumiem idei kupowania tshirtu który będe nosić 2 lata. To tylko tshirt do zakładania pod sweter, koszulę albo na luźniejszy dzien, i chce ich mieć pierdyliard w róznych kolorach [/QUOTE]
a ja nie rozumiem idei kupowania tiszertow w ogole .

Cytat:
mój tata, jadąc na narty do Francji uparcie przed wyjazdem nauczył się zamawiać piwo i grzane wino po francusku, po czym jak przyszło co do czego to kelnerzy obsługiwali ich mówiąc po.. angielsku
to tak jak kiedys w Budapeszcie sszeri zapytala o droge po wegiersku dwie starsze panie, a te chcialy odpowiedziec po hiszpansku albo po angielsku xD.
Stary 2012-07-01, 23:04   #650
sszeri
BAN stały

Cytat:
dzieki, tej.

a ja nie rozumiem idei kupowania tiszertow w ogole .

to tak jak kiedys w Budapeszcie sszeri zapytala o droge po wegiersku dwie starsze panie, a te chcialy odpowiedziec po hiszpansku albo po angielsku xD.
1) proszu ew. cycków
2) fi tam, ja od dziś z tiszertami jestem na wojennej ścieżce
3) to była W.
Stary 2012-07-01, 23:13   #651
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Mówię to i powiadam, jak ktoś chce w Warszawie robić zakupy, to nie w Złotych Pajacach, bo tam nic nie ma. Arkadia albo Blue City, w Tarasach jest tylko ogromna Zara, dziwny twór, jakim jest Zara Home i Topshop, w którym są nijakie ciuchy za nieadekwatne pieniądze.
A ja tam lubię ZT, może dlatego, że mam najbliżej, ale jest tam New Look i Dorothy Perkins Mają różną rozmiarówkę, cenowo fajnie i do tego ubrania nie są tak szmatowate, jak ha i em. Ponadto w ZT mają empik cafe i można się napić kawy w kubku na wynos bezkofeinowej na mleku sojowym, a jak podaję kartę wiajpi -50% ceny to normalnie obsługa robi się o stokroć milsza i jeszcze wynajduje różne atrybuty z pod lady, np. tacka do przenoszenia dwóch kaw, coby kofi-wiajpi się nie zmęczył
ZT mi się dobrze kojarzą

Dopiero dziś poznałam Kamcię, choć modo-bloggo-sfera nie jest mi obca. I wiecie co? Jak byłam na Podkarpaciu to widziałam bardzo dużo takich dziewczyn, jak ona. Źle ubranych, źle umalowanych. Piszę głównie o Rzeszowie - tu byłam z 10 razy, no i o Dębicy w sumie też mogę to napisać - byłam dwa razy.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 23:22   #652
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie ja napisałam że szmatę? szmata czy nie szmata może się znudzić a to, że mniejszy żal kiedy znudzi się coś tańszego to inna sprawa
Dla mnie coś co się niszczy po 5ciu praniach to "szmata"
Stary 2012-07-01, 23:40   #653
szarri
Wtajemniczenie

Dobra, a teraz serio: już to w paru miejscach pisałam, ale się powtórzę - jestem dziką fanką bazowych topów z H&M. Mój pierwszy kupiłam w roku 2008 za 19,90 i od tamtej pory przeszedł WIELE (włącznie z praniem w potoku i suszeniem na krzakach ), a jego stan jest taki jak w dniu zakupu. TOTALNIE. Od tamtej pory się jeszcze kilku dorobiłam (i topów, i t-shirtów) i każdy jest genialny. Trzeba tylko macać przed zakupem (czasami nawet między poszczególnymi kolorami są różnice). Mówię o tych z takiej normalnej, trochę grubszej i rozciągliwej bawełny, bo te "prążkowane" i wszelkie półprzezroczyste rozpadają się już w sklepie
Stary 2012-07-02, 00:18   #654
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ocenia się po wyglądzie. To, że facet nosi miętowe spodnie i ma zrobiony manicure nie zawsze znaczy, że gustuje w facetach.
nie mam na mysli tylko wyglad i ubior, ale sposob ruszania, mowienia i ogolnie zachowanie

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Szarliz to rocznik 89, nikt tu nie pisał, że ona ma 17 lat Pisałyśmy o o ukrywaniu wieku Miki
aha to moze zle przeczytalam ale nawet na rocznik 89 wyglada duzo starzej jak dla mnie

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość

ja mówię HA EM i lata mi koło czterech liter, czy komuś więdną wtedy uszy ;-)

ja tez nieraz mowie haem albo hennes og mauritz

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 00:35   #655
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
nie mam na mysli tylko wyglad i ubior, ale sposob ruszania, mowienia i ogolnie zachowanie
Oj wiem, to taki żarcik był Aczkolwiek jako plebs w Zarze nie bywam, to i panom tam pracującym się nie przyglądam
Stary 2012-07-02, 08:21   #656
Bamtaro
Raczkowanie

Cytat:
Dobra, a teraz serio: już to w paru miejscach pisałam, ale się powtórzę - jestem dziką fanką bazowych topów z H&M. Mój pierwszy kupiłam w roku 2008 za 19,90 i od tamtej pory przeszedł WIELE (włącznie z praniem w potoku i suszeniem na krzakach ), a jego stan jest taki jak w dniu zakupu. TOTALNIE. Od tamtej pory się jeszcze kilku dorobiłam (i topów, i t-shirtów) i każdy jest genialny. Trzeba tylko macać przed zakupem (czasami nawet między poszczególnymi kolorami są różnice). Mówię o tych z takiej normalnej, trochę grubszej i rozciągliwej bawełny, bo te "prążkowane" i wszelkie półprzezroczyste rozpadają się już w sklepie

Mmm ja też je lubię Ale w krakowski H&M jest taki syf i burdel, że coraz rzadziej tam wchodzę. Ten sklep jest tak źle zorganizowany, że jak tam wejde to wychodzę 3 minuty później.

A np. C&A ja tam nigdy nie mogłam znaleźć nic fajnego. Taki bezpłciowy sklep jak dla mnie^^
Jest 73
Było i musi być 52 HELP
Bamtaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 08:32   #657
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko gumiaki.

Znajoma kupiła torb e reserved za 160 zł i po 3 dniach się rozwaliła.
Stary 2012-07-02, 08:41   #658
RiverOfDirt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bamtaro Pokaż wiadomość
A np. C&A ja tam nigdy nie mogłam znaleźć nic fajnego. Taki bezpłciowy sklep jak dla mnie^^
Ja tam kupiłam czarną, zimową kurtkę - totalnie zwykłą i bezpłciową, ale takiej szukałam. Niemniej, podsumowanie tego sklepu w moich oczach trafne. Podobnie kojarzy mi się jeszcze KappAhl - tylko ceny z kosmosu.

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 08:49   #659
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się, też mam kilka tych topów i po wielu praniach ciągle wyglądają jak nowe. Abstrahując już od topów z H&M - zawsze jestem zdziwiona, jak ktoś pisze, że jakiś ciuch rozwalił się po pierwszym czy drugim praniu; również kupuję w sieciówkach i nigdy nic takiego mi się nie zdarzyło

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Spoko gumiaki.

Znajoma kupiła torb e reserved za 160 zł i po 3 dniach się rozwaliła.
Toż to HUNTERY - nie jakieś zwykłe gumiaki

To ja chyba mam jakieś wyjątkowe szczęście, bo mam kilka toreb z Re (niektóre kupione kilka lat temu) i z żadną nic się nie dzieje
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 09:29   #660
biibi
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie ona ma te odrosty? Bo chyba jestem ślepa...
np. tutaj to widać ;-) http://2.bp.blogspot.com/-_TfXMmbyD4...0/_TAN1508.JPG
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości