|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VI
Cytat:
![]() wiesz, wychodzi na to, ze stosowanie blokerow nie utrudnia organizmowi regulacji ciepla - spoko. to nawet empirycznie by sie zgadzalo - jak juz Korah napisala jednak: cycki moga bolec bo problemem jest nie regulacja ciepla, a to zatykanie... sole glinu chyba akurat bardziej "czopuja"... a te roslinne "blokery" dzialaja na pewno delikatniej i hamuja tez rozwoj bakterii, przez co efekt jest mniej czopujacy, a bardziej chroniacy przed smrodkiem ![]() bede sie starala relacjonowac wszelkie deo naturalne, bo mam zamiar wyprobowac wieeeeele! a naleze do osob bardzo potliwych i do tego smrodliwych i moze stworze jakis ranking w kazdym razie rexony nawet takie do 48h trzymaly u mnie max pol dnia dlatego zaryzykowalam z natura wlasnie - do stracenia za wiele nie bylo
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że Hauschka zawiera właśnie szałwię, która obkurcza gruczoły potowe. Może się jednak skuszę, ale jak będzie jakaś przecena.
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Oczywiście nie dam za to głowy, bo wiecie, jak to jest z wiedzą z netu. ![]() A termoregulacja i wydalanie z potem zbędnych substancji idą ze sobą w parze - skoro pachami nie wyjdzie, to inna drogą. Ta sama filozofia (o ile te informacje są poprawne).
Edytowane przez Melya Czas edycji: 2012-07-01 o 23:30 |
|
|
|
|
#423 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[KLIK]
|
|
#424 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Cloche, a miałaś może deo Alverde z minerałami z Morza Martwego Mam go, ale jeszcze nie używałam, ciekawa jestem czy działa.Poza tym jestem pewna, że te szałwie czy olejki nie szkodzą, u mnie żadne naturalne deo nie wywołaly bólu piersi w każdym razie, może obkurczają też gruczoły, ale mam wrażenie, że w solach glinu nie tylko o to chodzi. ![]()
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2012-07-01 o 23:36 |
||
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że inne wizażanki też podają kody na forum to podam i ja
![]() Kod PAT&RUB - 100%NATURY Jako, że postanowiłam nie wyrzucać swoich zapasów to nadal stosuję pielęgnację mieszaną. Ostatnio mam małego bzika na punkcie P&R i trochę tego wyszło - seria rewitalizująca (żurawina - cytryna) - masło do ciała, scrub, krem do rąk - balsam samoopalający plus Bronzer - serum do twarzy (Tu to było moje widzimisie. Skład nie powala, ale serum jest całkiem fajne zarówno w stosowaniu jak i efekcie) - płyn micelarny - porządne próbki: olejku rozświetlającego, masła trawa cytrynowa - kokos, balsam sweet, krem koloryzujący, krem AOX, krem 30 na dzień i na noc (jeszcze nie testowany) Do tego olejek i odżywka Alterry, mydełko Tso Moriri i jeszcze pare rzeczy od Yves Rocher i L'occitane (nie wiem czy te firmy się kwalifikują). Jest tego więcej, ale reszta to chemia .
|
|
|
|
#426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale i tak latem się ze mnie leje.Co do soli glinu - faktycznie, one wręcz czopują gruczoły potowe, a nie tylko obkurczają (ale czopy zmywane są przy kąpieli). Co mimo wszystko nie niepokoi mnie tak bardzo jak ich potencjał rakotwórczy.
Edytowane przez Melya Czas edycji: 2012-07-02 o 00:01 |
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
i witamy w gronie kusicielek Bardzo fajny zbiór, czaję się na ten olejek rozświetlajacy, ponoć jest świetny, no ale jak już pisalam, nie mogę ![]() Jeśli chodzi o YR to zależy, jest parę rzeczy godnych uznania poza serią Culture Bio, która ma eco-cert i jest całkowicie naturalna |
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do olejku to jest całkiem fajny, ale czy wart ceny ? Ja przez najbliższe dwa miesiące to niestety nie mogę nic sobie kupić . Zbytnio zaszalałam ostatnio i jestem na - |
|
|
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was może miała deo Born to Bio, Coslys lub Madarę? Widzę, że też mają w składzie szałwię. W ogóle przeczytałam, że picie szałwii i melisy (nie dłużej niż 2-3 tygodnie) też jest dobre na nadpotliwość. Ale z ziołami, jak wiadomo, trzeba ostrożnie.
Olejki Alterry są właśnie w promocji w Rossmannie. Co do Vatiki - wielu służy, więc chyba warto spróbować, ale pod warunkiem, że Twoje włosy tolerują olej kokosowy (porowate włosy go nie lubią). |
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
http://italbioeco.pl/ Patrzcie, co znalazłam. Zaraz muszę iść do pracy i nie mam zbyt dużo czasu aby dokładnie poprzeglądać, ale wygląda to dobrze (przynajmniej niektóre produkty), a i ceny nie są złe.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2012-07-02 o 07:19 |
|
|
|
#431 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
mają jakieś tajemne związki z układem limfatycznym ![]() Przez co, jak mi się zdaje, nakładanie tam związków potencjalnie rakotwórczych - może skutkować zmianami w obrębie biustu; że to się wszystko jakoś łączy; tak mi się zdaje, ostatnio dużo się uczyłam biologii ![]() Ale oczywiści głowy nie dam Inna rzecz, że pocenie się całościowe mam wrażenie działa termoregulacyjnie, zaś to podpachowe chyba bardziej usuwa zbędne substancje z organizmu... Jeszcze inna że pewnie wszelka ingerencja w ten proces coś tam zaburza ![]() Jeszcze muszę powiedzieć, że nie jestem zadowolona z olejku ujędrniającego AA Nie umywa się do Wspaniałego
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiaze z nim duze nadzieje, wiec czekam z niecierpliwoscia, zeby go przetestowac w te upaly
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam włosy dosyć długie, kręcone ale grube raczej nie są, mam problemy z wypadaniem... dziękuję za info |
|
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem po drugim myciu szamponem AO i chyba coraz bardziej sie do niego przekonuje. Oczyszcza super klapniete nieco. Może się przyzwyczają.Cytat:
ale to akurat taki mój bzik
|
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sprawie deo mogę dużo napisać, bo ich z mężem potrzebujemy, używamy często w dużych ilościach i stale testujemy nowe. Ja należę do średnio potliwych, mąż poci się po męsku, czyli intensywnie Napiszę mój mały przegląd deo, o które pytacie:dr.Hauschka - jest mega. Zarówno różany, jak i szałwiowy. Działa jak antyperspirant i zdaje mi się jest takim dezodorantowym odpowiednikiem filtra JMO, bo widzę że większości służy. Ale kosztuje ![]() Garnier - nieporównywany do hauschkowego deo. W moim przypadku działał może godzinkę, czyli wcale. Do tego podrażnił skórę. Crystal jest lepszy. Działał na mnie bardzo dobrze, ale tylko na początku stosowania. Nagle przestał. Alverde z minerałami z Morza oraz Sensitive - podobne do Garniera. Działają może godzinkę. Najgorsze jest to, że po około godzinie zmienia zapach w smrodek. Dzieje się tak niezależnie od tego czy się spociłam, czy nie. Madara - Polecam. Dla mnie jest porównywalna z deo dr.Hauschka. Mój mąż twierdzi jednak, że Hauschka lepszy. Może więc rzeczywiście nie jest tak mocarna jak doktorek ![]() Lush - w fazie testów, ale skład niecałkiem naturalny
|
|
|
#438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz może ile kosztuje przesyłka?
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
Moje doświadczenia z deo Hauschki są trochę inne. Na razie sama nie wiem, bo zwyczajnie średnio mi leży. Pocę się niesmrodliwie i średnio, oczywiście podczas stresu potrafię zgrzać się jak świnka, ale na co dzień norma.
Deo Hauschki za to dziwnie na mnie leży. Ta róża, która ni to śmierdzi, ni to pachnie, i co do której mam mieszane uczucia, dziwnie reaguje z moim potem. raz poszłam do sklepu w bluzce z rękawkiem (pacha zakryta) i jak wróciłam to czułam jakiś smrodek różany. Mi przeszkadzał, mąż nic nie czuł. Podobnie na treningu - czuje to i źle się z tym czuję. Jakaś ostra nuta róży właśnie, którą ja odbieram jak mega zapaszek Bardziej mi leży jak mam nie zakryta pachę, ale na razie bardziej wolę Crystala rumiankowego i dezodorant aloesowy Forever. Czuję się pewniej i u mnie działają.Muszę potestować Hauschkę żeby sobie wyrobić opinię, ale zwyczajnie nie mam ochoty go używać. Ten zapach jest naprawdę dziwny - z jednej strony naprawdę ładna róża, z drugiej coś mega chemicznego, co mi przeszkadza. Na razie stosuje Hauschkę w domu, co jest zgrozą, biorąc pod uwagę ile za niego zapłaciłam... A ten kod P&R to z jakiej okazji? O co chodzi, bo nie jestem w temacie ;-)
Czasami piszę sobie recenzje filmów. Edytowane przez natkaa Czas edycji: 2012-07-02 o 11:38 |
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jak sie spocę i róża hauschki zaczyna pracowac, to mam wrażenie, że śmierdzę
no a przeciez pachnę różami Idzie do mnie deo aubrey organics - może to będzie to
|
#442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem ile jest go w opakowaniu, poszukam. Cytat:
edit: Alverde zmienia opakowania, a raczej obrazki. http://www.facebook.com/media/set/?s...6691118&type=1
Edytowane przez margoltka Czas edycji: 2012-07-02 o 11:45 |
||
|
|
|
#443 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ostro z natury się nie pocę Najgorzej, ze to coś zostaje mi na ubraniach mam wrażenie Na razie nie lubimy się i deo jest tylko domowym.---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
ile czekałyście na przesyłkę od Gaia od momentu dostania maila, ze zamówienie wysłane? tydzień czy dłużej?
|
|
#445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powtrzymajta mnie, mam w koszu na ZSK całkiem pokaźną liczbę surowców na dwa toniki z kwasem mlekowym, ekoampułkę i dodatkowo arbutynę....
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Kupowałyście coś na bioarp?
Jacyś mało kontaktowi są, nie odpisują na maile......
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na trzecią czekam.
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#449 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do usuwania zbędnych substancji jednak ciągle trudno mi się zgodzić, bo dzieci nie pocą się pod pachami (gruczoły apokrynowe aktywują się w wieku dojrzewania). Czy to znaczy, że ich ciała nie pozbywają się toksyn? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Edytowane przez Melya Czas edycji: 2012-07-02 o 14:09 |
|||
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Melya;35057752]A, rozumiem. Działania rakotwórczego sama się boję, więc nie ma co z tym dyskutować.
Co do usuwania zbędnych substancji jednak ciągle trudno mi się zgodzić, bo dzieci nie pocą się pod pachami (gruczoły apokrynowe aktywują się w wieku dojrzewania). Czy to znaczy, że ich ciała nie pozbywają się toksyn? [COLOR=Silver]Można spojrzeć na to w ten sposób, że po prostu 'uruchamia się' nowa droga usuwania toksyn ale to tylko moje gdybanie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

). Kupiłabym ten deo Hauschki, ale żal mi takiej kasy na coś, co też może u mnie kiepsko działać.

w kazdym razie rexony nawet takie do 48h trzymaly u mnie max pol dnia 

Mam go, ale jeszcze nie używałam, ciekawa jestem czy działa.
i witamy w gronie kusicielek

. Zbytnio zaszalałam ostatnio i jestem na -