|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No szaleje - spodobalo mi sie ![]() Cytat:
Cytat:
Biedny tesc, masakra!!! Cytat:
Cytat:
![]() Oj kurcze, to ale byscie mieli nalesniki Witam, u nas w porzadku i w sumie nie mam co pisac
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
dzien dobry
![]() Mateusz dzis nas pozytywnie zaskoczyl ,bo pierwszy raz spal 9 godzin, bez zadnego krecenia i wybudzania, obudzil sie i nie plakal tylko gaworzył do balonika , który mu zawiesilismy nad łóżeczkiem. Dziewczyny ja mimo ,ze mam wage z przed ciazy, jestem tak sflaczała ,ze źle mi ztym bardzo, najgorzej jest oczywiscie z brzuchem, uda tez nie za bardzo no i odkad przestalam doic cyce to tez sa jakies takie malo jedrne, chyba czas zaczac cwiczyc i zapisac sie na jakis aerobic czy cos. Któras z was pisala chyab Emigra ,ze jak dziecko lezy na brzuchu niechetnie i nie chce podnosic glowy to zeby mu lokcie wysunac bardziej do przodu,dzis sprbowalam i Mateuszek krótko bo krotko ,ale dosc wysoko potrzymal łepetynke w górze, po czym szybciutko przeturlal sie na plecy i glosno śmiał ![]() Co do zasypiania , to u nas nie ma stalej pory, ale zazwyczaj Mateusz zasypia miedzy 19-21, w zaleznosci jak mu wypadnie drzemka popoludniowa. Nie moge sie doczekac, az dam małemu jakas kaszke ,albo cokolwiek innego niz mleko, mysle ze sprobujemy za 2-3 tygodnie ![]() Jeszcze moze komus sie przyda, otóż brat cioteczny mojego męza ma dziecko dwa tygodnie mlodsze od Mateuszka i nakupował pieluch jak głupi w roznych rozmiarach 2,3 ,4 kupil bella i jakies takie tansze panda i wzielismy od niego 3 opakowania, ale tak szybko jak wzielismy to równie szybko oddalismy mu , bo Mateusz po 7 godzinach spania byl tak zasikany i zarobiony kupa, wszystko bylo wszedzie tylko nie w pieluszce, nie wiem jak dlugo tak spal, ale byl caly mokry i ufajdany, takze nie polecam tych pieluch, nigdy nam sie cos takiego nei zdarzylo z biedronkowymi. Gosia ja miałam wszy jak mialam 5-6 lat, to bylo straszne, jako mala dziewczynka chodzilam non stop z obcietymi na chlopaka wlosach, spalam w czapce z jakims plynem na glowie, a swedzialo jak nie wiem, złapalam od kuzynów, w domu których nie dbało sie o higiene.Szkoda ze twója córcia musi cierpiec przez ludzi którzy nie dbaja o wlasne dzieci. Dziewczyny świetne zdjęcia z chrzcin, Cziqa , Aguśka super wygladaliscie ze swoimi aniołkami
|
#3213 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do odbijania to wlasnie tez tak mamy , ze jak juz wypije w nocy to zasypia momentalnie i jak chce zeby odbila to nie daje rady, wkurza mnie to! Ale chyba nic nie poradze U nas tez teraz jedna kupka dziennie, ale za to jakie skupienie na twarzy ![]() Stwierdzilam nawet ostatnio ze problemow z koncentracja nasze dziecko nei bedzie mialo ![]() Cytat:
![]() Pieknie ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() Dokladnie o tym pisalam, ze cialo robi sie inne, skora szybko rozciagnieta przez ciaze, potem rownie szybko wracamy do wagi sprzed i niestety nie kazdemu ta skora zachowa jedrnosc, mozna poprobowac wlasnie cwiczen albo kremow i tyle.
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Desia ja sobie tlumacze, ze i tak sie zestarzeje i tak i bedzie jeszcze gorzej , ale jak zerkam na siebie nago to nie jest mi do śmiechu
a cwiczyc sie nie chce
|
#3215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Monia, widze ze jestes, co u Was?
Jak Hanka i usypianie? ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() Przy takim malym dziecku ciezko znalezc czas i sily jeszcze zeby cwiczyc! Wiem cos na ten temat
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
O jeeee, przeszliśmy na rysowanie
a to można jedną ręką.......W sprawie spania i regularności.... w normalne dni Dziewczyny chodzą spać regularnie , coś około 20 , czasem Nina dłużej buszuje w piżamie , ale nie zmuszam do spania , nie musi wcześnie wstawać , więc sobie śpimy dlugo , jeszcze się "nawstaje" do przedszkola na 6 , niech ma teraz luksusy ....Jeśli chodzimy na jakieś grille, urodziny itp. imprezy to idzie spać jak jest zmęczona .....nic nam się od tego nie rozregulowało, bo przecież to nie jest co dzień ....dzięki temu chyba wszyscy są szczęśliwi Na wakacjach też korzystamy z dnia do późna, umytą kładliśmy do wózka i szliśmy na zachod słonca, potem spacerki do późna, a Ona sobie kimała smacznie, w tym roku zrobimy tak samo
|
|
|
|
#3217 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja juz poczytalam na necie wczoraj o tym occie.Nawet butelke odkrecilam,dolecial mnie zapach i schowalam z powrotem.Zrobilam specjalnym preparatem...bezwonnym.Oc et co prawda duzo tanszy,bo ten nasz preparat kosztuje 12 f,ale nie ma co dzieciaka meczyc.I codziennie bedziemy powtarzac kuracje,az bede pewna ze nic nie ma. Jak ja sie ciesze,ze jeszcze tylko trzy tyg szkoly i chociaz ponad miesiac odpoczniemy od wszy...o ile nie zlapie na placu zabaw np...
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() u nas nocka w porzadku, mlody wyspal sie 1,5h przed kapiela wiec do 19 do 23 mielismy z balet ale nie marudzil, lezal kolo nas na lozku i pij herbatke, pozniej skusil sie na cycka o 23 zasnal ze smokiem kolo mnie w lozku wiec go zamioslam do jego lozeczka u nas duchota nie do zniesienia, w nocy padalo ale znow robi sie paruwa, w domu jako tako wiec dzis chyba nie wychodze u nas chrzciny 3 wrzesnia juz zaplanowane w restauracji i w kosciele ![]() Wiktorek tez podnosi pupke zamiast glowki jak lezy na brzuszku |
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
No jest parówa ,też nie wychodzę przed 16, potem na działkę idziemy, tam są drzewa , jest się gdzie schować
![]() Kto tam się na dietę wybiera ? tą "od poniedziałku" fajną stronę mam http://www.tabele-kalorii.pl/ są wartości kaloryczne, można sobie tabelkę jedzonka prowadzić itd. Od 4 dni mam na okrągło czereśnie w domu, mniam mniam, z nimi jak z chipsami, nie można skończyć podjadać, sąsiadka nam przynosi ![]() Gosia no właśnie , śmierdzieć nie jest fajnie, pamiętam,że mi to przeszkadzało, ale wtedy były inne czasy i zbytnio wyboru nie było, myślę,że te środki działają tak samo , tylko nie uprzykrzają tak życia jak ocet Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-02 o 12:38 |
|
|
|
#3220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Byleby sie we wtorek nie skonczyla No ja jestem juz na diecie, sniadanko - owsianka, wieczorem jak Viki zasnie to bieznia, tylko pewnie jak mam takie plany to bedzie problem z uspieniem ![]() A co do diety to ja wlasnie staram sie nie przekraczac 1000-1200 kcal na dzien i cwicze. Nie potrafie sie slepo stosowac do jakichs gotowych diet, musze jesc na co mam ochote tyle ze mniej i tyle. No i wiadomo zero slodyczy i tlustych rzeczy oraz napojow slodzonych. Zawsze dzialalo, mam andzieje ze tym razem tez zadziala
|
|
#3221 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
I ja tak samo robie ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() Ale raczej nie wychodzi mi to...
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też diet specjalnych nie stosuje, mniej jem i tyle, najgorsze ,że to trzeba tak już na zawsze właśnie sobie na tej stronie wpisuje do tabelki co zjadłam i widzę ile mi kcal jeszcze zostało do zjedzenia, wagę kuchenną małą mam , to wiadomo na początku tak robic będę, żeby sobie uświadomić jak niewiele to jest 1000 kcal niestety
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-02 o 12:49 |
|
|
|
|
#3223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj probowalam i tylko mnie pol nocy brzuch bolal ![]() Fajna ta stronka. No trzeba juz zawsze, ale ja od czasu do czasu sobie pozwalam i mam wtedy dzien rozpusty, a i tak z reguly nie opycham sie wtedy na maxa, tyle ze pozwalam sobie na zakazane produkty Powiedzmy raz na tydzien czy na 2 tygodnie, zeby nie zwariowac.
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-07-02 o 12:54 |
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien doberek
![]() nadrobilam ale czasu nie mam aby poodpisywac bo Hania wyjatkowo potrzebuje uwagi od 3 dni ze nawet nie wiem czy obiad zrobie sobie bo ciagle chce byc na rekach. Desiu dzieki ze pytasz, Hania marudna bardzo, wieczorem tak gryzla piastki i sie slinila ze cos okropnego, wykapalismy ja wczesniej bo o 18:30 - w wodzie jej sie bardzo podobalo, przy smarowaniu kremikiem juz zaczela tak przerazajaco wrzeszczec ze juz wiedzialam ze chce spac, na lezaco z cycem zasnela w 5 min, chcialam wstac siku po jakichs 15 min....i sie Hanka obudzila, wiec szybciorem do lazienki, ona zaczela plakac...a tu patrze i nie wierze...Tz sobie w najlepsze gra w gre niania elektroniczna przy nim, dziecko placze - wiedzial ze ja pobieglam do toalety a ten gra...jak go opierdzielilam to brak slow, powiedzialam ze slub bedzie ale za rok (jesli przestanie grac) a nie w tym roku, niech powie to swojemu swiadkowi o tym., a nowy jego drogi gadzet (komputer) roztrzaska sie o grysik przed domem jesli jeszcze raz zobacze jak gra jest wlaczona. obiecal ze przestanie grac. Hani nie moglam uspokoic, musialam lulac na rekach....zasnela, nigdy jej nie usypialam na rekach..., polozylam do lozeczka, przebudzila sie i zasnela, bylam w szoku. Tz dostal olsnienia po moim opierdzielu i zaczal robic porzadki....o 21:30..., Hania sie obudzila, zwatpilam , dostal jeszcze gorszy opierdziel. Hania zasnela przy cycu.budzila sie z placzem - chyba bolaly ja dziasaelka, musialam znow lulac - zasnela i przelozylam do lozeczka, spala tam 3h,pozniej juz z nami w lozku. a rano o 9 zasnela bujana w nosidelku, bo wszystko inne bylo be.o rany to trzeci taki dzien a ja jestem juz zmeczona. |
|
|
|
#3226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiec pomyslalam ze moze nie chcesz juz czytac czasami. A pocieszenia ze to minie itp to swoja droga, ale jak komus dziecko placze 2, 3 godziny, to ciezko czasami w to uwierzyc ,ze juz niedlugo naprawde bedzie lepiej! Co do tz, to tak - oni czasami potrzebuja zeby ich w tyleczek kopnac, moj mimo ze dobry chlopak to tez tak ma ![]() Tylko szkoda naszych nerwow czasami
|
|
#3227 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Co do tabelki fajna jest Obliczylam ile zjadlam od rana i juz jest 1400 kcal!W zyciu bym nie powiedziala,ze az tyle!
|
|
#3228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3229 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziś kolejna była. Zadzwoniłam i jutro idę na 11:50, bo wróciła już ta "właściwa" lekarka z urlopu. Ciekawe co wymyśli na to wszystko ![]() A Wam współczuję walki z wszawicą. Brudasy jedne, zadbane i czyste dzieci narażają na męki. Rozstrzelać normalnie mam nadzieję, że szybko się uporacie z tym ![]() Cytat:
Moja nie je na śpiocha, ale jak ją karmię w nocy to wypluwa butelkę i odrazu zasypia, jak ją biorę na ramię to nawet śpi i nie udaje mi się jej odbić. I tak jak w dzień mi ulewa (choć od wczoraj już na prawdę mało, ale wcześniej tragedia), tak w nocy nie uleje ani razu - pod warunkiem, że własnie od razu uśnie. Cytat:
codziennie mówię, będę ćwiczyć, a co do czego to na prawdę siły nie mam... ![]() Koniakonia fajna ta stronka z tabelkami ale za to biegałam po schodach góra-dół chyba ze 100 razy dziś tak się pocieszam. Pogoda nijaka to ze spaceru chyba nici...Siema! Ja w miarę wyspana, choć mogło być lepiej... Jak zawsze 1.00 i po 4.00 pobudka, potem 6.00 i ja już wstałam, a Laura spała do 8.00. Zapisałam ją na drugie badanie bioderek na 23 lipca. Mam nadzieję, że wszystko ok będzie. TŻ mi kupił przed wyjazdem tv 42cale żeby mi smutno nie było, to jeszcze nawet nie miałam czasu go włączyć ![]() A jeszcze co do mojej wagi to od środy nie ściągam mleka i niestety mi się przytyło 2kg, choć i na to pewnie ma wpływ zajadanie się tymi słodyczami po uszy. Więc ważę teraz 71,4kg a było już 69,5... Ale w spodnie sprzed ciąży bez problemu wchodzę! jupi
Razem, 19.12.04 Zaręczona, 1.01.11 Córeczka Laura, ur. 22.03.12 ![]() Będziemy ślubować 31.08.13 ![]() Edytowane przez evvcia_ Czas edycji: 2012-07-02 o 13:44 Powód: dopisek. |
||||
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko zaczęło skrzeczeć i popiskiwać
biada naszym usza ![]() Konia sliczny avatarek
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W srode wazyla 5540 g lekarz mowil ze super przybiera, za kilka dni bedzie miala 4 miesiace skonczone, urodzila sie 3270. daje jej herbatki i wypija przez caly dzien gora 50ml - zawsze jak pije to po lyczku, dwa i koniec. Nawet w mega upaly..
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka Dzięki
a razem to mają średnie zdjęcia, bo Nina to jest za ruchliwa ![]() Aaaa co do odbijania to ja zawsze odbijam, jak nie to ten gaz pojdzie do brzucha,no i u nas te hafty jeszcze dochodzą bez odbicia . Nie karmię na śpiocha, bo już się nie budzi od miesiąca w nocy, ale jak karmiłam to odbijałam. Powiem Wam ,ze jak sobie ważę różne rzeczy to ino ryczeć taka mała miseczka czereśni, no dobra garść , tak jak się złapie jak tą łapą z maszyn z maskotkami ( aaa sobie przypomniałam ze raz z wakacji przywiozłam ponad 50 takich zdobyczy) to jest 200 g i kalorii 136, a ja bym mogła takich garść zjeść ....hmmmm naście i właśnie to podjadanie gubi człowieka i słodycze, pieczywo , makarony |
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam u gina ale mala m iciagle marudzila i poprosilam tylko pielegniarke zeby mi dali recepte na pigulki i sie zmylam, termin nastepny mam na 26lipca. Polazilam z nia troche ale nie chciala ani spac ani jesc, to wsadzilam nas w auto i do domu, w domu chwile dobrego humoru a potem cyrk ... od rana (od 8) zjadla moze dwa razy po 40 ml z wielkim placzem
Z pozytywnych rzeczy - JULKA PRZEKRECILA SIE 2 RAZY Z BRZUCHA NA PLECY
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evvcia wahania wagi to są, dwa kilo w 5 dni to nie tak łatwo przytyć ( w sensie ,że tłuszcz się osadza) moj tż się waży codziennie i notował i wahania są duuuuże, ale np. patrząc na wykres to ostatecznie idzie to w dół .Dlatego ważenie codzienne może załamać, ja przedwczoraj mialam 1, 5 więcej niż wczoraj, a nie oszukujmy się , zaszalałam na grillach , na meczach, więc nie ma mowy żebym schudła, zeszła woda i tyle. Ja kiedyś wyczytalam ,że żeby schudnąć kilogram trzeba do tyłu być 6000 kcal i pewnie podobnie jest z tyciem |
|
|
|
|
#3235 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U Nas zaczęło się od tych kolek i to trwa już jakieś 6-7 tygodni ;/ Cytat:
Cytat:
Bo to jest tak on ziewa więc biorę na ręce aby wyciszyć a on w płacz więc bujam i daję smoka on załapie possa i znów w płacz i tak na okrągło przez ok 30min aż w końcu zaśnie na rękach a potem zaczyna się zabawa odkładanie do łóżeczka znów płacz i karuzela się kręci w koło. Aż się uda. Bo napisałaś podaję 2-3 łyżeczki ![]() Cytat:
Dzień dobry U Nas w nocy strasznie wiało i lało. Ale dziś za to chłodniej. Co do nocy to zasnąl ok 20.30 potem pobudka o 1,4 i 6.30. Oskar odsypia wczorajszy dzień od 8 jesteśmy w altanie i on spi z przerwami na jedzenie , aktywności mało bo jest płacz i ziewanie więc do wózka i śpi.Tak więc obiadek jemy dziś w altanie ![]() Zmykam bo zostawiłam go dziadkowi a sama przyszłam obiad szykować ... odezwę się wieczorkiem |
|||||
|
|
|
#3236 |
|
Wtajemniczenie
|
koniakonia staram się właśnie codziennie nie ważyć. Tak raz, góra dwa w tygodniu. Ostatnio w środę się ważyłam no i dziś patrzę i 2 kg więcej
trzeba się brać za siebie...Ma któraś z Was może tę nianię: http://allegro.pl/niania-elektronicz...435564453.html ?
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie co moje dziecie wyprawia zostawione w lozeczku samo
na mailu oczywiscie ![]() Aguska sliczny Szymonek na chrzcinach Monia twoja Hania sama tak raczki podklada i glowke podnosi? ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3238 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
To Eryk wazyl idealnie tyle samo! Dzis go zwazylam i 10 tygodniowy synus moj ma juz 6500! To juz wiem czemu tak rece i plecy bola jak sie go trzyma ![]() Cytat:
![]() Napisalam 2-3 lyczki
|
|
#3239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje Ci ale ciało naprawde z każdą ciążą wiotczeje, grubieje, no robi sie inne. No ale dla takich Skarbow warto! Jednak chciałoby sie troszke je poprawic No ale skad wziac czas na to?Cytat:
![]() Cytrynka dziekuje Wiktorek Twoj to niezły przystojniak no i mialam Ci napisac, ze bardzo do Ciebie podobny!
|
|
#3240 |
|
Gang Iren
|
Eryk przed chwila mial kupe po same pachy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

dziś kolejna była. Zadzwoniłam i jutro idę na 11:50, bo wróciła już ta "właściwa" lekarka z urlopu. Ciekawe co wymyśli na to wszystko 

co prawda nie zjadala calych butli a po ok polowie ale jednak ... maz poszedl do pracy z bolem glowy bo sie nie wyspal biedny
codziennie mówię, będę ćwiczyć, a co do czego to na prawdę siły nie mam...