Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 11:18   #3211
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
desiu u mnie tez tak jest, ze dzieciaczki wyczuwaja moj stres kiedy sie bardziej spiesze i mi zalezy mocniej na tym, zeby zasneli...wtedy wlasnie wydluza sie zasypianie albo szybko sen sie konczy

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Oj z tym ociąganiem się to mnie strasznie denerwuje, bo np jedzie z nim gdzies i wraca ok 20 lub po a zdarzylo sie ze i pozniej, a Filip wtedy taki biedak i jęczy i marudzi, bo jego układ nerwowy jest jeszcze zbyt słabo rozwinięty i nie radzi sobie z takim nadmiarem bodźców no i marudzi, kładzie sie na podloge, brak mu juz zupelnie powera, nie chce wogole juz wtedy wspolpracowac... A mąż jeszcze wymaga od niego zeby wtedy byl grzeczny (no niepowazny) i ciagle musze mu powtarzac, ze gdyby wrocil wczesniej tak zeby dziecko bylo polozone spac nie pozniej niz o 20 to uniknelibysmy u niego krancowego wyczerpania i nie musielibysmy sluchac tego marudzenia. I mąż czesto tego nie moze skumać
Gdybym niue karmila Szymona, gdybym sie nim nie zajmowala to byl wziela Filipa bez gadania i go do spania szykowala wczesniej.A tak jestem uzalezniona od męża i Filip rowniez. Ale jak maz jest w pracy na popoludnie wtedy z mama my rządzimy i nie chodzi spac pozniej niz o 20.
Co do odchudzania, chcialabym wrocic do wagi sprzed ciazy z Filipem, ale wiem ze to juz nie mozliwe. Jednak brzuch mam sflaczały strasznie i chcialabym nad nim troszke popracowac. Ramiona tez mnie denerwuja bo jakies takei grubsze sie zrobily, a z kazda ciaza coraz szersze te barki u mnie
Ogolnie zostal mi 1 kg do wagi sprzed ciazy z Szymonem ale i tak garderobe musialam wymieniac na wiekszy rozmiar, jednak w wiekszosci bluzki bo przez biust rozmiar 40 stal sie za mały
Nie moge bardzo narzekac bo nie jest najgorzej ale chcialabym lepiej
Wiem Aguska co masz na mysli, nawet jesli kg te same to niestety cialo juz inne
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wspolczuje,ze znowu masz zmartwienie,a moze tylko zadzwonic do tej lekarki i zobaczyc co powie?

No i my spedzamy dlugie godziny ze secjalnym grzebieniem,po malych pasmach wyczesuje cala glowe i tak przez najblizsze dni,az nie bede pewna,ze pozbylismy sie co do jajeczka.I nie wiem na ile to sie zda,bo zaraz moze byc to samo

W butelce podaje
A czemu myslalas,ze lyzeczka?

Fajnie,ze chrzciny udane

O to chyba cos nowego,tak?Nie slyszalam o tym.Musze sobie poczytac na ten temat!A ty myslisz,zeby zdecydowac sie na ta metode?

Desiu widze,ze szalejesz z tym wielocytowaniem
Ale macie roboty z tymi wszami, zeby nikt z Was tylko nie alapal, albo Eryczek
No szaleje - spodobalo mi sie
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Od kilku dni się nie odzywałam tutaj a to dlatego że mam męża Piotra i brata Pawła i ostatnio było u nas mocno imprezowo i jakoś tak na wizaż czasu brakło. Poza tym pierwszy raz od czasów ciąży w piątek wzięłam się za okna u mnie w domku no i chwilę z tym zeszło Napracowałam się oj bardzo :P

My postanowiliśmy rozszerzyć trszkę dietę Gabi wcześniej. Nasza pediatra jest takiego zdania że powinnam zagęścić jej pokarmy dlatego że jak jadła tyle mleczka ile powinna jeść w jej wieku to tylko ryk był wieczny bo głodna. I powiedziała że lepiej dawać mniejszą ilość a gęstsze niż rozpychać dziecku żołądek. No i podajemy na razie butelką kleik kukurydziany do mleczka i jabłuszko (już doszliśmy do połowy słoiczka na raz ) Jeszcze zamierzam kaszkę ryżową wypróbować z najbliższym czasie jako następną a potem kolejne owocki i warzywa. Póki co bardzo ok. Kupki są ładne nadal codziennie, zero bóli brzuszka a po jedzeniu moja córa zamiast płakać z głodu to się ślicznie do mnie uśmiecha. Tak że tak jak emigra napisała, nie zawsze warto trzymać się tabelek, nam do ukończenia 4 miesięcy sporo ponad pół miesiąca brakuje jeszcze no ale niestety mój głodomór potrzebuje zjeść, naprawdę nei wiem po kim ona to ma
Pewnie ze nie ma co sie sztywno trzymac tabelek, kazde dziecko jest inne, jesli widzisz ze Jej to sluzy i zadowolona to napewno byla to dobra decyzja!
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Dzień dobry

u nas nocka rewelacyjnie Ania obudziła się dopiero o 4 na jedzenie

W gardle

Jeszcze godzina i jedziemy do Poznania do Pani doktor mam wyprawę z dwójką dzisiaj nikogo nie wołam do towarzystwa bo wczoraj stwierdziłam że jak ktoś mnie nie prosi o pomoc mimo że jej potrzebuje to ja też nie mogę ich o to prosić. Bo np w sobotę teść uciął sobie palce piłą, ciotka miała wypadek a my nic nie wiedzieliśmy na to teściowa mi powiedziała ze nie dzwonili bo tż ma jeden dzień wolnego to niech odpocznie a my nie musimy wszystkiego wiedzieć żebyśmy się nie denerwowali.
Obys sobie dobrze poradzila z dwojka!
Biedny tesc, masakra!!!
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja tez jestem tego zdania, ale od 3 tygodni Julka je prawie tylko na spiaco bo jak nie spi to jest cyrk, no i dokarmialam ja na spiocha poznym wieczorem w nadziei ze przespi dluzej do rana

Niestety kaszka nie nasycila mojego dziecka na tyle by nie obudzilo sie o 1 i o 5 na jedzenie co prawda nie zjadala calych butli a po ok polowie ale jednak ... maz poszedl do pracy z bolem glowy bo sie nie wyspal biedny
Julka teraz lezy pod karuzelka, o dziwo spokojna. O 8 chce ja nakarmic i pozniej mam nadzieje ze da mi sie wyszykowac do gina
Emigra, a jak Julka przybiera wogole?
Cytat:
Hej
Szymon pospał dzis ładnie. Ostatni raz jadł o 21 i obudził sie o 5 rano dopiero

A mial robiony antybiogram?

Wiesz co wydaje mi sie, ze Julka nie zdaje sobie sprawy z tego ze je, jak Ty dajesz jej to mleczko na spiocha. I dlatego budzi Ci sie tak czesto.
Moze sprobowalabys ja uśpic ale nie dawac jej mleka przez sen i dopiero jak Ci sie obudzi dac jej jak bedziesz widziala ze jest glodna?
Tym bardziej jak to jest mleko z kaszką, to juz wogole powinno Ją nasycić dobrze...

Jak karmie w nocy to nie odbijam. Ale ja karmie piersia na leząco wiec zasypiam z malym jak dam mu cyca.
Filipa karmiac butla mm w nocy zawsze bralam do odbicia, bo jak go nie wzielam to mu sie ulewało. Pijac z butli wiecej tego powietrza sie nałykał.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Filip rozmawia z tatą. I mowi, ze sam by sobie zrobil jedzonko. A mąż sie pyta: Co byś sobie zrobił do jedzenia? Mowi: naleśniczki takie jak mama robi. A mąż mówi a jak bys zrobil te nalesniczki, co bys dał? Filipek mowi: pieprz, sole (czyli soli), fasolkę hahahah A mąż mowi ze nalesniczki robi sie z mleczka itd...a Filipek mowi: No mleczka ze śmietanki tez bym dodał
To sa momenty ktore mi daja energie
Piekna nocka
Oj kurcze, to ale byscie mieli nalesniki

Witam, u nas w porzadku i w sumie nie mam co pisac

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:23   #3212
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

dzien dobry

Mateusz dzis nas pozytywnie zaskoczyl ,bo pierwszy raz spal 9 godzin, bez zadnego krecenia i wybudzania, obudzil sie i nie plakal tylko gaworzył do balonika , który mu zawiesilismy nad łóżeczkiem.
Dziewczyny ja mimo ,ze mam wage z przed ciazy, jestem tak sflaczała ,ze źle mi ztym bardzo, najgorzej jest oczywiscie z brzuchem, uda tez nie za bardzo no i odkad przestalam doic cyce to tez sa jakies takie malo jedrne, chyba czas zaczac cwiczyc i zapisac sie na jakis aerobic czy cos.

Któras z was pisala chyab Emigra ,ze jak dziecko lezy na brzuchu niechetnie i nie chce podnosic glowy to zeby mu lokcie wysunac bardziej do przodu,dzis sprbowalam i Mateuszek krótko bo krotko ,ale dosc wysoko potrzymal łepetynke w górze, po czym szybciutko przeturlal sie na plecy i glosno śmiał

Co do zasypiania , to u nas nie ma stalej pory, ale zazwyczaj Mateusz zasypia miedzy 19-21, w zaleznosci jak mu wypadnie drzemka popoludniowa.
Nie moge sie doczekac, az dam małemu jakas kaszke ,albo cokolwiek innego niz mleko, mysle ze sprobujemy za 2-3 tygodnie

Jeszcze moze komus sie przyda, otóż brat cioteczny mojego męza ma dziecko dwa tygodnie mlodsze od Mateuszka i nakupował pieluch jak głupi w roznych rozmiarach 2,3 ,4 kupil bella i jakies takie tansze panda i wzielismy od niego 3 opakowania, ale tak szybko jak wzielismy to równie szybko oddalismy mu , bo Mateusz po 7 godzinach spania byl tak zasikany i zarobiony kupa, wszystko bylo wszedzie tylko nie w pieluszce, nie wiem jak dlugo tak spal, ale byl caly mokry i ufajdany, takze nie polecam tych pieluch, nigdy nam sie cos takiego nei zdarzylo z biedronkowymi.

Gosia ja miałam wszy jak mialam 5-6 lat, to bylo straszne, jako mala dziewczynka chodzilam non stop z obcietymi na chlopaka wlosach, spalam w czapce z jakims plynem na glowie, a swedzialo jak nie wiem, złapalam od kuzynów, w domu których nie dbało sie o higiene.Szkoda ze twója córcia musi cierpiec przez ludzi którzy nie dbaja o wlasne dzieci.

Dziewczyny świetne zdjęcia z chrzcin, Cziqa , Aguśka super wygladaliscie ze swoimi aniołkami

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:30   #3213
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale slodziak z niego

Wiki juz niestety wyrosla z tego.
Chociaz czasem jeszcze sie zdarzy cos smiesznego,np ostatnio mowi,ze by chciala miec grzechotniczke.A ja na to: czyli samiczke grzechotnika,tak?A ona,ze nie ze takiego gryzonia by chciala.Chodzilo o koszatniczke

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
U nas nocka...hmmm...taka sobie. Wczoraj Andrea położyła się spać o 18.00 (musiałam ją wykąpać o 17.00, bo wiedziałam, że jak zaśnie to obudzi się dopiero po 6h) wstała o 23.30 (pewnie wstałaby później, ale oglądałam mecz i kładłam się spać dopiero przed 0.00 i musiałam łóżko rozłożyć, a że Andrea nie spała już najmocniej to się rozbudziła i chciała jeść) w sumie to dobrze, bo miałam już 2 piersi twarde . Chciałam jej dać z 2, ale przy 2. już marudziła, więc odłożyłam ją do łóżeczka i zasnęła. Później pobudka przed 3 i po 6.00 , ale jeszcze zasnęła i spała do 8.20, więc można powiedzieć, że się wyspałam.
Musiałam użyć rano laktatora, bo myślałam, że mi pierś eksploduje. W 3min zeszło 120ml i jeszcze Andrea zatankowała się do syta o 9.00 z tej samej piersi . Chciałam jej dać później z butelki, ale tak się rozwrzeszczała (pewnie pomyślała "co ty mi głupia matko dajesz jakieś sylikony"), że musiałam jej dać cycka i zasnęła od razu
Ale dygresji w jednej wypowiedzi
Aguśka super zdjęcia ze Chrztu! Syzmuś zadowolony

U mnie karmienie na śpiocha też nie wychodzi, bo Andrea i tak zawsze się obudzi ...no ale ssie z zamkniętymi oczkami.
Nie mogę jedynie jej w nocy przewijać, bo jak ja przewinę to ze spania nici. Wczoraj o 5.00 robiła tą kolorową sprawę przez 15min non stop i wyszło jej nie tylko plecami ale i nogawkami Pierwszy raz aż tyle narobiła, ale ostatnio to tylko rano jest ta grubsza sprawa a w dzień nie (wcześniej było po każdym posiłku)

Odbijanie...jak ją zanoszę do łóżeczka to zawsze w pionie więc jak beknie to fajnie, a jak nie to jej nie zmuszam, bo ona na śpiąco zazwyczaj nie beka

Jeszcze coś miałam napisać, ale mi się zapomniało....a już wiem
O 6.00 Andrea obudziła się z dziwnym odgłosem niezadowolenia...patrzę do łóżeczka, a ta zwinięta w górze łóżeczka w skos z głową zagiętą przy ściance (tak spała w łuk) i nogą nad moją głową. Tu mam bardzo wąskie łóżeczko więc nie udałoby jej się spać w poprzek. Pierwszy raz w nocy zawędrowała mi gdzieś. Zawsze śpi spokojnie.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

...no ale co się dziwić...biedna musi znać biegle 2 języki. Więc mogą jej się zdarzyć takie pomyłki.
No to super nocka!
Co do odbijania to wlasnie tez tak mamy , ze jak juz wypije w nocy to zasypia momentalnie i jak chce zeby odbila to nie daje rady, wkurza mnie to! Ale chyba nic nie poradze
U nas tez teraz jedna kupka dziennie, ale za to jakie skupienie na twarzy
Stwierdzilam nawet ostatnio ze problemow z koncentracja nasze dziecko nei bedzie mialo
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej

Gosia pytałam Mamę o ten ocet ...no i nie pamięta dokładnie jak długo...ale włosy nacierało się octem, potem zawijała to w ręcznik , niby to wysuszało gnidy ...i potem niestety wybieranie, może to i skuteczne , ale niestety śmierdzi się potem , więc nie wiem czy warto stres dziecku robić

oooo i tyle zdązyłam napisać i idę ukladać puzzle ,bo Nina mówi :chodz plose no to idę
No takiej prosbie nie mozna odmowic
Pieknie

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry

Mateusz dzis nas pozytywnie zaskoczyl ,bo pierwszy raz spal 9 godzin, bez zadnego krecenia i wybudzania, obudzil sie i nie plakal tylko gaworzył do balonika , który mu zawiesilismy nad łóżeczkiem.
Dziewczyny ja mimo ,ze mam wage z przed ciazy, jestem tak sflaczała ,ze źle mi ztym bardzo, najgorzej jest oczywiscie z brzuchem, uda tez nie za bardzo no i odkad przestalam doic cyce to tez sa jakies takie malo jedrne, chyba czas zaczac cwiczyc i zapisac sie na jakis aerobic czy cos.

Któras z was pisala chyab Emigra ,ze jak dziecko lezy na brzuchu niechetnie i nie chce podnosic glowy to zeby mu lokcie wysunac bardziej do przodu,dzis sprbowalam i Mateuszek krótko bo krotko ,ale dosc wysoko potrzymal łepetynke w górze, po czym szybciutko przeturlal sie na plecy i glosno śmiał

Co do zasypiania , to u nas nie ma stalej pory, ale zazwyczaj Mateusz zasypia miedzy 19-21, w zaleznosci jak mu wypadnie drzemka popoludniowa.
Nie moge sie doczekac, az dam małemu jakas kaszke ,albo cokolwiek innego niz mleko, mysle ze sprobujemy za 2-3 tygodnie

Jeszcze moze komus sie przyda, otóż brat cioteczny mojego męza ma dziecko dwa tygodnie mlodsze od Mateuszka i nakupował pieluch jak głupi w roznych rozmiarach 2,3 ,4 kupil bella i jakies takie tansze panda i wzielismy od niego 3 opakowania, ale tak szybko jak wzielismy to równie szybko oddalismy mu , bo Mateusz po 7 godzinach spania byl tak zasikany i zarobiony kupa, wszystko bylo wszedzie tylko nie w pieluszce, nie wiem jak dlugo tak spal, ale byl caly mokry i ufajdany, takze nie polecam tych pieluch, nigdy nam sie cos takiego nei zdarzylo z biedronkowymi.

Gosia ja miałam wszy jak mialam 5-6 lat, to bylo straszne, jako mala dziewczynka chodzilam non stop z obcietymi na chlopaka wlosach, spalam w czapce z jakims plynem na glowie, a swedzialo jak nie wiem, złapalam od kuzynów, w domu których nie dbało sie o higiene.Szkoda ze twója córcia musi cierpiec przez ludzi którzy nie dbaja o wlasne dzieci.

Dziewczyny świetne zdjęcia z chrzcin, Cziqa , Aguśka super wygladaliscie ze swoimi aniołkami
No to brawo za spanie
Dokladnie o tym pisalam, ze cialo robi sie inne, skora szybko rozciagnieta przez ciaze, potem rownie szybko wracamy do wagi sprzed i niestety nie kazdemu ta skora zachowa jedrnosc, mozna poprobowac wlasnie cwiczen albo kremow i tyle.

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-02, 11:35   #3214
tynka88
Zadomowienie

Desia ja sobie tlumacze, ze i tak sie zestarzeje i tak i bedzie jeszcze gorzej , ale jak zerkam na siebie nago to nie jest mi do śmiechu a cwiczyc sie nie chce

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:37   #3215
desia888
Wtajemniczenie

Monia, widze ze jestes, co u Was?
Jak Hanka i usypianie?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Desia ja sobie tlumacze, ze i tak sie zestarzeje i tak i bedzie jeszcze gorzej , ale jak zerkam na siebie nago to nie jest mi do śmiechu a cwiczyc sie nie chce

Przy takim malym dziecku ciezko znalezc czas i sily jeszcze zeby cwiczyc!
Wiem cos na ten temat

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-02, 11:41   #3216
koniakonia
Zakorzenienie

O jeeee, przeszliśmy na rysowanie a to można jedną ręką.......

W sprawie spania i regularności.... w normalne dni Dziewczyny chodzą spać regularnie , coś około 20 , czasem Nina dłużej buszuje w piżamie , ale nie zmuszam do spania , nie musi wcześnie wstawać , więc sobie śpimy dlugo , jeszcze się "nawstaje" do przedszkola na 6 , niech ma teraz luksusy ....Jeśli chodzimy na jakieś grille, urodziny itp. imprezy to idzie spać jak jest zmęczona .....nic nam się od tego nie rozregulowało, bo przecież to nie jest co dzień ....dzięki temu chyba wszyscy są szczęśliwi
Na wakacjach też korzystamy z dnia do późna, umytą kładliśmy do wózka i szliśmy na zachod słonca, potem spacerki do późna, a Ona sobie kimała smacznie, w tym roku zrobimy tak samo
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:52   #3217
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

...no ale co się dziwić...biedna musi znać biegle 2 języki. Więc mogą jej się zdarzyć takie pomyłki.
Ano musi,ale mysle ze to na dobre jej wyjdzie,nawet jesli w przyszlosci bedzie chciala zamieszkac w Polsce czy gdziekolwiek indziej to angielski jej sie przyda.Ostatnio robi bardzo duze postepy.Przez pierwsze pol roku nic praktycznie nie umiala,pojedyncze slowka,wszystko jej sie mieszalo.Az juz sie martwilam,ze nie da rady.A potem tak jakby nagle wszystko sie odblokowalo.Teraz przychodzi czasem do domu i mowi np: dzisiaj robilismy w szkole...(i mysli),nie wiem jak ci to po polsku powiedziec,zapomnialam jak to sie nazywa

Cytat:
Hej

Gosia pytałam Mamę o ten ocet ...no i nie pamięta dokładnie jak długo...ale włosy nacierało się octem, potem zawijała to w ręcznik , niby to wysuszało gnidy ...i potem niestety wybieranie, może to i skuteczne , ale niestety śmierdzi się potem , więc nie wiem czy warto stres dziecku robić

oooo i tyle zdązyłam napisać i idę ukladać puzzle ,bo Nina mówi :chodz plose no to idę
Dzieki Konia!
Ja juz poczytalam na necie wczoraj o tym occie.Nawet butelke odkrecilam,dolecial mnie zapach i schowalam z powrotem.Zrobilam specjalnym preparatem...bezwonnym.Oc et co prawda duzo tanszy,bo ten nasz preparat kosztuje 12 f,ale nie ma co dzieciaka meczyc.I codziennie bedziemy powtarzac kuracje,az bede pewna ze nic nie ma.
Jak ja sie ciesze,ze jeszcze tylko trzy tyg szkoly i chociaz ponad miesiac odpoczniemy od wszy...o ile nie zlapie na placu zabaw np...
Stary 2012-07-02, 12:20   #3218
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzien dobry
u nas nocka w porzadku, mlody wyspal sie 1,5h przed kapiela wiec do 19 do 23 mielismy z balet ale nie marudzil, lezal kolo nas na lozku i pij herbatke, pozniej skusil sie na cycka o 23 zasnal ze smokiem kolo mnie w lozku wiec go zamioslam do jego lozeczka
u nas duchota nie do zniesienia, w nocy padalo ale znow robi sie paruwa, w domu jako tako wiec dzis chyba nie wychodze
u nas chrzciny 3 wrzesnia juz zaplanowane w restauracji i w kosciele

Wiktorek tez podnosi pupke zamiast glowki jak lezy na brzuszku
Stary 2012-07-02, 12:32   #3219
koniakonia
Zakorzenienie

No jest parówa ,też nie wychodzę przed 16, potem na działkę idziemy, tam są drzewa , jest się gdzie schować

Kto tam się na dietę wybiera ? tą "od poniedziałku"
fajną stronę mam
http://www.tabele-kalorii.pl/
są wartości kaloryczne, można sobie tabelkę jedzonka prowadzić itd.

Od 4 dni mam na okrągło czereśnie w domu, mniam mniam, z nimi jak z chipsami, nie można skończyć podjadać, sąsiadka nam przynosi

Gosia no właśnie , śmierdzieć nie jest fajnie, pamiętam,że mi to przeszkadzało, ale wtedy były inne czasy i zbytnio wyboru nie było, myślę,że te środki działają tak samo , tylko nie uprzykrzają tak życia jak ocet

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-07-02 o 12:38
Stary 2012-07-02, 12:39   #3220
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
No jest parówa ,też nie wychodzę przed 16, potem na działkę idziemy, tam są drzewa , jest się gdzie schować

Kto tam się na dietę wybiera ? tą "od poniedziałku"
fajną stronę mam
http://www.tabele-kalorii.pl/
są wartości kaloryczne, można sobie tabelkę jedzonka prowadzić itd.

Od 4 dni mam na okrągło czereśnie w domu, mniam mniam, z nimi jak z chipsami, nie można skończyć podjadać, sąsiadka nam przynosi
Slyszalam ze ta dieta "od poniedzialku" wlasnie najlepsza jest
Byleby sie we wtorek nie skonczyla
No ja jestem juz na diecie, sniadanko - owsianka, wieczorem jak Viki zasnie to bieznia, tylko pewnie jak mam takie plany to bedzie problem z uspieniem
A co do diety to ja wlasnie staram sie nie przekraczac 1000-1200 kcal na dzien i cwicze.
Nie potrafie sie slepo stosowac do jakichs gotowych diet, musze jesc na co mam ochote tyle ze mniej i tyle.
No i wiadomo zero slodyczy i tlustych rzeczy oraz napojow slodzonych.
Zawsze dzialalo, mam andzieje ze tym razem tez zadziala

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-02, 12:42   #3221
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
O jeeee, przeszliśmy na rysowanie a to można jedną ręką.......

W sprawie spania i regularności.... w normalne dni Dziewczyny chodzą spać regularnie , coś około 20 , czasem Nina dłużej buszuje w piżamie , ale nie zmuszam do spania , nie musi wcześnie wstawać , więc sobie śpimy dlugo , jeszcze się "nawstaje" do przedszkola na 6 , niech ma teraz luksusy ....Jeśli chodzimy na jakieś grille, urodziny itp. imprezy to idzie spać jak jest zmęczona .....nic nam się od tego nie rozregulowało, bo przecież to nie jest co dzień ....dzięki temu chyba wszyscy są szczęśliwi
Na wakacjach też korzystamy z dnia do późna, umytą kładliśmy do wózka i szliśmy na zachod słonca, potem spacerki do późna, a Ona sobie kimała smacznie, w tym roku zrobimy tak samo

I ja tak samo robie

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No ja jestem juz na diecie, sniadanko - owsianka, wieczorem jak Viki zasnie to bieznia, tylko pewnie jak mam takie plany to bedzie problem z uspieniem
A co do diety to ja wlasnie staram sie nie przekraczac 1000-1200 kcal na dzien i cwicze.
Nie potrafie sie slepo stosowac do jakichs gotowych diet, musze jesc na co mam ochote tyle ze mniej i tyle.
Ja sie staram nie przekraczac 2500
Ale raczej nie wychodzi mi to...
Stary 2012-07-02, 12:46   #3222
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa ja też owsiankę zaliczylam
ja też diet specjalnych nie stosuje, mniej jem i tyle, najgorsze ,że to trzeba tak już na zawsze

właśnie sobie na tej stronie wpisuje do tabelki co zjadłam i widzę ile mi kcal jeszcze zostało do zjedzenia, wagę kuchenną małą mam , to wiadomo na początku tak robic będę, żeby sobie uświadomić jak niewiele to jest 1000 kcal niestety

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-07-02 o 12:49
Stary 2012-07-02, 12:52   #3223
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też diet specjalnych nie stosuje, mniej jem i tyle, najgorsze ,że to trzeba tak już na zawsze

właśnie sobie na tej stronie wpisuje do tabelki co zjadłam i widzę ile mi kcal jeszcze zostało do zjedzenia, wagę kuchenną małą mam , to wiadomo na początku tak robic będę, żeby sobie uświadomić jak niewiele to jest 1000 kcal niestety
Oj niewiele, szkoda ze nie da sie najesc na zapas
Wczoraj probowalam i tylko mnie pol nocy brzuch bolal
Fajna ta stronka.
No trzeba juz zawsze, ale ja od czasu do czasu sobie pozwalam i mam wtedy dzien rozpusty, a i tak z reguly nie opycham sie wtedy na maxa, tyle ze pozwalam sobie na zakazane produkty
Powiedzmy raz na tydzien czy na 2 tygodnie, zeby nie zwariowac.

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-07-02 o 12:54
Stary 2012-07-02, 12:55   #3224
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj niewiele, szkoda ze nie da sie najesc na zapas
Wczoraj probowalam i tylko mnie pol nocy brzuch bolal
Fajna ta stronka.
No trzeb azawsze, ale ja od czasu do czasu sobie pozwalam i mam wtedy dzien rozpusty, a i tak z reguly nie opycham sie wtedy na maxa, tyle z epozwalam sobie na zakazane produkty
Powiedzmy raz na tydzien czy na 2 tygodnie, zeby nie zwariowac.
ja też wolę sobie pozwolić na coś jak mnie ciśnie niż potem zjeść tego furę, np jak mnie ciągnie na słodkie to idę i jem kostkę czy dwie czekolady, bo czuję że jak nie to zaraz się złamie i zjem całą
Stary 2012-07-02, 13:00   #3225
MoniaHan
Wtajemniczenie

dzien doberek

nadrobilam ale czasu nie mam aby poodpisywac bo Hania wyjatkowo potrzebuje uwagi od 3 dni ze nawet nie wiem czy obiad zrobie sobie bo ciagle chce byc na rekach.

Desiu dzieki ze pytasz, Hania marudna bardzo, wieczorem tak gryzla piastki i sie slinila ze cos okropnego, wykapalismy ja wczesniej bo o 18:30 - w wodzie jej sie bardzo podobalo, przy smarowaniu kremikiem juz zaczela tak przerazajaco wrzeszczec ze juz wiedzialam ze chce spac, na lezaco z cycem zasnela w 5 min, chcialam wstac siku po jakichs 15 min....i sie Hanka obudzila, wiec szybciorem do lazienki, ona zaczela plakac...a tu patrze i nie wierze...Tz sobie w najlepsze gra w gre niania elektroniczna przy nim, dziecko placze - wiedzial ze ja pobieglam do toalety a ten gra...jak go opierdzielilam to brak slow, powiedzialam ze slub bedzie ale za rok (jesli przestanie grac) a nie w tym roku, niech powie to swojemu swiadkowi o tym., a nowy jego drogi gadzet (komputer) roztrzaska sie o grysik przed domem jesli jeszcze raz zobacze jak gra jest wlaczona.
obiecal ze przestanie grac.
Hani nie moglam uspokoic, musialam lulac na rekach....zasnela, nigdy jej nie usypialam na rekach..., polozylam do lozeczka, przebudzila sie i zasnela, bylam w szoku. Tz dostal olsnienia po moim opierdzielu i zaczal robic porzadki....o 21:30..., Hania sie obudzila, zwatpilam , dostal jeszcze gorszy opierdziel.
Hania zasnela przy cycu.budzila sie z placzem - chyba bolaly ja dziasaelka, musialam znow lulac - zasnela i przelozylam do lozeczka, spala tam 3h,pozniej juz z nami w lozku. a rano o 9 zasnela bujana w nosidelku, bo wszystko inne bylo be.o rany to trzeci taki dzien a ja jestem juz zmeczona.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 13:09   #3226
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też wolę sobie pozwolić na coś jak mnie ciśnie niż potem zjeść tego furę, np jak mnie ciągnie na słodkie to idę i jem kostkę czy dwie czekolady, bo czuję że jak nie to zaraz się złamie i zjem całą
Dokladnie tak
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
dzien doberek

nadrobilam ale czasu nie mam aby poodpisywac bo Hania wyjatkowo potrzebuje uwagi od 3 dni ze nawet nie wiem czy obiad zrobie sobie bo ciagle chce byc na rekach.

Desiu dzieki ze pytasz, Hania marudna bardzo, wieczorem tak gryzla piastki i sie slinila ze cos okropnego, wykapalismy ja wczesniej bo o 18:30 - w wodzie jej sie bardzo podobalo, przy smarowaniu kremikiem juz zaczela tak przerazajaco wrzeszczec ze juz wiedzialam ze chce spac, na lezaco z cycem zasnela w 5 min, chcialam wstac siku po jakichs 15 min....i sie Hanka obudzila, wiec szybciorem do lazienki, ona zaczela plakac...a tu patrze i nie wierze...Tz sobie w najlepsze gra w gre niania elektroniczna przy nim, dziecko placze - wiedzial ze ja pobieglam do toalety a ten gra...jak go opierdzielilam to brak slow, powiedzialam ze slub bedzie ale za rok (jesli przestanie grac) a nie w tym roku, niech powie to swojemu swiadkowi o tym., a nowy jego drogi gadzet (komputer) roztrzaska sie o grysik przed domem jesli jeszcze raz zobacze jak gra jest wlaczona.
obiecal ze przestanie grac.
Hani nie moglam uspokoic, musialam lulac na rekach....zasnela, nigdy jej nie usypialam na rekach..., polozylam do lozeczka, przebudzila sie i zasnela, bylam w szoku. Tz dostal olsnienia po moim opierdzielu i zaczal robic porzadki....o 21:30..., Hania sie obudzila, zwatpilam , dostal jeszcze gorszy opierdziel.
Hania zasnela przy cycu.budzila sie z placzem - chyba bolaly ja dziasaelka, musialam znow lulac - zasnela i przelozylam do lozeczka, spala tam 3h,pozniej juz z nami w lozku. a rano o 9 zasnela bujana w nosidelku, bo wszystko inne bylo be.o rany to trzeci taki dzien a ja jestem juz zmeczona.
Monia pytalam, dlatego ze czasami to jak sobie pomysle o Tobie czy innych mamusiach, ktore maja bardziej wymagajace dzieci to mi tak przykro nawet napisac, ze np nam nocka dobrze minela czy cos. Rozumiem , ze moze to byc bardzo irytujace, a domyslam sie tego bo z Adasiem mialam niezly sajgon jak byl maly i jesliby mi wtedy non stop ktos pisal jakiego ma aniolka, to byloby mi bardzo ciezko to czytac!
Wiec pomyslalam ze moze nie chcesz juz czytac czasami.
A pocieszenia ze to minie itp to swoja droga, ale jak komus dziecko placze 2, 3 godziny, to ciezko czasami w to uwierzyc ,ze juz niedlugo naprawde bedzie lepiej!
Co do tz, to tak - oni czasami potrzebuja zeby ich w tyleczek kopnac, moj mimo ze dobry chlopak to tez tak ma
Tylko szkoda naszych nerwow czasami

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-02, 13:14   #3227
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Co do tabelki fajna jest
Obliczylam ile zjadlam od rana i juz jest 1400 kcal!W zyciu bym nie powiedziala,ze az tyle!
Stary 2012-07-02, 13:30   #3228
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do tabelki fajna jest
Obliczylam ile zjadlam od rana i juz jest 1400 kcal!W zyciu bym nie powiedziala,ze az tyle!
Tez bym tak chciala i wygladac przy tym jak Ty

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-02, 13:33   #3229
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Co do odchudzania, chcialabym wrocic do wagi sprzed ciazy z Filipem, ale wiem ze to juz nie mozliwe. Jednak brzuch mam sflaczały strasznie i chcialabym nad nim troszke popracowac. Ramiona tez mnie denerwuja bo jakies takei grubsze sie zrobily, a z kazda ciaza coraz szersze te barki u mnie
Ogolnie zostal mi 1 kg do wagi sprzed ciazy z Szymonem ale i tak garderobe musialam wymieniac na wiekszy rozmiar, jednak w wiekszosci bluzki bo przez biust rozmiar 40 stal sie za mały
Nie moge bardzo narzekac bo nie jest najgorzej ale chcialabym lepiej
Aguśka jak Ty super laska jesteś! W ogóle nie widać, że jesteś po dwóch ciążach.

Cytat:
Wspolczuje,ze znowu masz zmartwienie,a moze tylko zadzwonic do tej lekarki i zobaczyc co powie?
No dokładnie, jak nie brak kupy 3 tygodnie tak teraz codziennie kilka i to zielonych dziś kolejna była. Zadzwoniłam i jutro idę na 11:50, bo wróciła już ta "właściwa" lekarka z urlopu. Ciekawe co wymyśli na to wszystko
A Wam współczuję walki z wszawicą. Brudasy jedne, zadbane i czyste dzieci narażają na męki. Rozstrzelać normalnie mam nadzieję, że szybko się uporacie z tym

Cytat:
Niestety kaszka nie nasycila mojego dziecka na tyle by nie obudzilo sie o 1 i o 5 na jedzenie co prawda nie zjadala calych butli a po ok polowie ale jednak ... maz poszedl do pracy z bolem glowy bo sie nie wyspal biedny
Emigra, a dopajasz Julkę? Ile wypija Ci wody/herbatki?

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Czy odbijacie zawsze dziecko jak karmicie na śpiocha?
Moja nie je na śpiocha, ale jak ją karmię w nocy to wypluwa butelkę i odrazu zasypia, jak ją biorę na ramię to nawet śpi i nie udaje mi się jej odbić. I tak jak w dzień mi ulewa (choć od wczoraj już na prawdę mało, ale wcześniej tragedia), tak w nocy nie uleje ani razu - pod warunkiem, że własnie od razu uśnie.

Cytat:
Desia ja sobie tlumacze, ze i tak sie zestarzeje i tak i bedzie jeszcze gorzej , ale jak zerkam na siebie nago to nie jest mi do śmiechu a ćwiczyc sie nie chce
Ja tak samo codziennie mówię, będę ćwiczyć, a co do czego to na prawdę siły nie mam...

Koniakonia fajna ta stronka z tabelkami podliczyłam sobie i u mnie już od rana ok. 750kcal, Niestety nie wytrzymałam i zjadłam prawie całą czekoladę i wypiłam słodkie caffe latte ale za to biegałam po schodach góra-dół chyba ze 100 razy dziś tak się pocieszam. Pogoda nijaka to ze spaceru chyba nici...

Siema!
Ja w miarę wyspana, choć mogło być lepiej... Jak zawsze 1.00 i po 4.00 pobudka, potem 6.00 i ja już wstałam, a Laura spała do 8.00.
Zapisałam ją na drugie badanie bioderek na 23 lipca. Mam nadzieję, że wszystko ok będzie.

TŻ mi kupił przed wyjazdem tv 42cale żeby mi smutno nie było, to jeszcze nawet nie miałam czasu go włączyć

A jeszcze co do mojej wagi to od środy nie ściągam mleka i niestety mi się przytyło 2kg, choć i na to pewnie ma wpływ zajadanie się tymi słodyczami po uszy. Więc ważę teraz 71,4kg a było już 69,5... Ale w spodnie sprzed ciąży bez problemu wchodzę! jupi

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

Edytowane przez evvcia_
Czas edycji: 2012-07-02 o 13:44 Powód: dopisek.
evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 13:40   #3230
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

moje dziecko zaczęło skrzeczeć i popiskiwać biada naszym usza

Konia sliczny avatarek
Stary 2012-07-02, 13:50   #3231
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co wydaje mi sie, ze Julka nie zdaje sobie sprawy z tego ze je, jak Ty dajesz jej to mleczko na spiocha. I dlatego budzi Ci sie tak czesto.
Moze sprobowalabys ja uśpic ale nie dawac jej mleka przez sen i dopiero jak Ci sie obudzi dac jej jak bedziesz widziala ze jest glodna?
Tym bardziej jak to jest mleko z kaszką, to juz wogole powinno Ją nasycić dobrze...
tez o tym pomyslalam, ale wczoraj byla karmiona bez spania.. i zamiast jednej pobudki jak zwysze to byly dwie
Cytat:
Emigra, a jak Julka przybiera wogole?
W srode wazyla 5540 g lekarz mowil ze super przybiera, za kilka dni bedzie miala 4 miesiace skonczone, urodzila sie 3270.
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
daje jej herbatki i wypija przez caly dzien gora 50ml - zawsze jak pije to po lyczku, dwa i koniec. Nawet w mega upaly..
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 13:51   #3232
koniakonia
Zakorzenienie

Cytrynka Dzięki raz wstawiam Ninę , raz Kaję, bo jak coś tylko z jedną robię to czuję wyrzut wobec drugiej a razem to mają średnie zdjęcia, bo Nina to jest za ruchliwa

Aaaa co do odbijania to ja zawsze odbijam, jak nie to ten gaz pojdzie do brzucha,no i u nas te hafty jeszcze dochodzą bez odbicia .
Nie karmię na śpiocha, bo już się nie budzi od miesiąca w nocy, ale jak karmiłam to odbijałam.

Powiem Wam ,ze jak sobie ważę różne rzeczy to ino ryczeć taka mała miseczka czereśni, no dobra garść , tak jak się złapie jak tą łapą z maszyn z maskotkami ( aaa sobie przypomniałam ze raz z wakacji przywiozłam ponad 50 takich zdobyczy) to jest 200 g i kalorii 136, a ja bym mogła takich garść zjeść ....hmmmm naście i właśnie to podjadanie gubi człowieka i słodycze, pieczywo , makarony , alk oraz chipsowate i fast foody
Stary 2012-07-02, 13:53   #3233
emigra
Zakorzenienie

Bylam u gina ale mala m iciagle marudzila i poprosilam tylko pielegniarke zeby mi dali recepte na pigulki i sie zmylam, termin nastepny mam na 26lipca. Polazilam z nia troche ale nie chciala ani spac ani jesc, to wsadzilam nas w auto i do domu, w domu chwile dobrego humoru a potem cyrk ... od rana (od 8) zjadla moze dwa razy po 40 ml z wielkim placzem tak mi sie zanosila z placzu ze usnela wymeczona mi na rekach to szybko ja na spiocha nakarmilam i zjadla 130ml.

Z pozytywnych rzeczy - JULKA PRZEKRECILA SIE 2 RAZY Z BRZUCHA NA PLECY a jaka byla zdziwiona
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 13:56   #3234
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka jak Ty super laska jesteś! W ogóle nie widać, że jesteś po dwóch ciążach.

No dokładnie, jak nie brak kupy 3 tygodnie tak teraz codziennie kilka i to zielonych dziś kolejna była. Zadzwoniłam i jutro idę na 11:50, bo wróciła już ta "właściwa" lekarka z urlopu. Ciekawe co wymyśli na to wszystko
A Wam współczuję walki z wszawicą. Brudasy jedne, zadbane i czyste dzieci narażają na męki. Rozstrzelać normalnie mam nadzieję, że szybko się uporacie z tym

Moja nie je na śpiocha, ale jak ją karmię w nocy to wypluwa butelkę i odrazu zasypia, jak ją biorę na ramię to nawet śpi i nie udaje mi się jej odbić. I tak jak w dzień mi ulewa (choć od wczoraj już na prawdę mało, ale wcześniej tragedia), tak w nocy nie uleje ani razu - pod warunkiem, że własnie od razu uśnie.

Ja tak samo codziennie mówię, będę ćwiczyć, a co do czego to na prawdę siły nie mam...

Koniakonia fajna ta stronka z tabelkami podliczyłam sobie i u mnie już od rana ok. 750kcal, Niestety nie wytrzymałam i zjadłam prawie całą czekoladę i wypiłam słodkie caffe latte ale za to biegałam po schodach góra-dół chyba ze 100 razy dziś tak się pocieszam. Pogoda nijaka to ze spaceru chyba nici...

Siema!
Ja w miarę wyspana, choć mogło być lepiej... Jak zawsze 1.00 i po 4.00 pobudka, potem 6.00 i ja już wstałam, a Laura spała do 8.00.
Zapisałam ją na drugie badanie bioderek na 23 lipca. Mam nadzieję, że wszystko ok będzie.

TŻ mi kupił przed wyjazdem tv 42cale żeby mi smutno nie było, to jeszcze nawet nie miałam czasu go włączyć

A jeszcze co do mojej wagi to od środy nie ściągam mleka i niestety mi się przytyło 2kg, choć i na to pewnie ma wpływ zajadanie się tymi słodyczami po uszy. Więc ważę teraz 71,4kg a było już 69,5... Ale w spodnie sprzed ciąży bez problemu wchodzę! jupi

Evvcia wahania wagi to są, dwa kilo w 5 dni to nie tak łatwo przytyć ( w sensie ,że tłuszcz się osadza) moj tż się waży codziennie i notował i wahania są duuuuże, ale np. patrząc na wykres to ostatecznie idzie to w dół .Dlatego ważenie codzienne może załamać, ja przedwczoraj mialam 1, 5 więcej niż wczoraj, a nie oszukujmy się , zaszalałam na grillach , na meczach, więc nie ma mowy żebym schudła, zeszła woda i tyle.
Ja kiedyś wyczytalam ,że żeby schudnąć kilogram trzeba do tyłu być 6000 kcal i pewnie podobnie jest z tyciem
Stary 2012-07-02, 13:57   #3235
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Dziwne ze tz nie lubi na spacer isc, przeciez to sama przyjenmnosc i duma dla tatusia! Zmus Go jakos, moze mu sie spodoba
Viki jakos nie odczuwa upalow wiec nie pomoge zbytnio, bedzie cieplolubna
Nie idzie go zmusić. Ciężko mi jest go namówić aby z Nami szedł (tylko w niedzielę chodzi) a tak to tylko praca. Pracuś z niego . Jak nie normalna praca to dodatkowo po kopanie, piaskowanie, robienie kokosów do akwa itp. Wziął sobie za cel że jest głową rodziny i musi na nią zarobić, bo on na razie chce abym była w domu przy dziecku / dzieciach.

Cytat:
Niki89, mam to samo z usypianiem Julki - wypatruje ciagle pierwszym objawow sennosci, bo ostatnimi dniami ciagle zauwazalam dopiero jak byla przemeczona i byl juz wrzask i nie szlo jej uspokoic, ale jak zauwaze ze ziewa i probuje ja ulozyc do spania to placz, ryk i kopanie nozkami ...
Lekarz nic nie mowil nam o wprowadzaniu nowych posilkow, tylko wprowadzenie jablka na brak paetytu konsultowalam bo Julka miala wtedy chyba niecale 2,5 miesiaca.
a masz tak od dłuższego czasu czy nie dawna??
U Nas zaczęło się od tych kolek i to trwa już jakieś 6-7 tygodni ;/

Cytat:
ja dokarmiam dlatego ze wczesniej mala chodzila spac o 21-22 i tak tez jadla i spala czesto do samego rana (5-6) a teraz jak zje kolo 18-19 to boje sie ze sie bedzie czesciej budzic... no ale dzisiaj bede twarda i nie dam mleka poki sie sama nie zbudzi
Ja karmię Oskara o 18 potem o 19 kąpiel znów cyc ok 20 i zasypia między 20.30-21 i śpi do 1-2.

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Nikki, u nas takie cos sie zaczelo ok 6 tygodnia i trwa do teraz. Tzn jest spokojna ale spiaca, jak ja biore i staram sie wyciszyc do snu to nagle zaczyna plakac jakby sie buntowala - smieszne to jest bo zawsze przed spankiem odkladam ja na chwile na nasze lozko zeby zasunac rolete w oknie dachowym momentalnie jak robi sie ciemno to ona zaczyna marudzic, a jak ja biore na rece to i plakac i sie prezyc. Jednak trwa to nie dluzej niz minute-dwie, i sie wycisza (ja w tym czasie ja poklepuje i robie szu-szu-szu, no albo bujam jak bardzo placze). Jak tylko sie uspokoi to ja odkladam i zasypia, wiec zmeczona jest. Nie wiem co madrosci ksiazkowe na to,ale ja mysle ze ona poprostu musi 'spuscic powietrze'. Na szczescie trwa to tylko chwile i tylko jesli jest troche przemeczona
No to u Nas takie płakanie trwa czasem i pół godziny i ja się wtedy męczę i On. Już nie mam pomysłu. Jakoś muszę z tym żyć.
Bo to jest tak on ziewa więc biorę na ręce aby wyciszyć a on w płacz więc bujam i daję smoka on załapie possa i znów w płacz i tak na okrągło przez ok 30min aż w końcu zaśnie na rękach a potem zaczyna się zabawa odkładanie do łóżeczka znów płacz i karuzela się kręci w koło. Aż się uda.

Cytat:
W butelce podaje
A czemu myslalas,ze lyzeczką?

Bo napisałaś podaję 2-3 łyżeczki

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

U nas nocka lepsza. Czekamy jednak na kupę bo znowu nie ma a dziś już 8 dzień.
Ja w nocy karmię cycem na śpiocha jakby, ale dopiero jak mała jęczy i smok nie pomaga

Co do kąpieli to u nas jest ok 19. Czasem ten czas się przesuwa w zależności od tego jak Wiki śpi w ciągu dnia. Jednak staram się ją do 20 uspać.

Czy odbijacie zawsze dziecko jak karmicie na śpiocha?
Ja w nocy nie odbijam Oskara wcale bo tak jak Aguśka karmię na leżąco i wtedy ja zasypiam on sobie je i też zasypia po pewnym czasie się budzę i przekładam do łóżeczka.

Dzień dobry
U Nas w nocy strasznie wiało i lało. Ale dziś za to chłodniej.
Co do nocy to zasnąl ok 20.30 potem pobudka o 1,4 i 6.30.

Oskar odsypia wczorajszy dzień od 8 jesteśmy w altanie i on spi z przerwami na jedzenie , aktywności mało bo jest płacz i ziewanie więc do wózka i śpi.

Tak więc obiadek jemy dziś w altanie

Zmykam bo zostawiłam go dziadkowi a sama przyszłam obiad szykować ... odezwę się wieczorkiem
Stary 2012-07-02, 14:05   #3236
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

koniakonia staram się właśnie codziennie nie ważyć. Tak raz, góra dwa w tygodniu. Ostatnio w środę się ważyłam no i dziś patrzę i 2 kg więcej trzeba się brać za siebie...

Ma któraś z Was może tę nianię:
http://allegro.pl/niania-elektronicz...435564453.html ?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 14:07   #3237
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

zobaczcie co moje dziecie wyprawia zostawione w lozeczku samo na mailu oczywiscie
Aguska sliczny Szymonek na chrzcinach inne dzieciaczki tez slodkie
Monia twoja Hania sama tak raczki podklada i glowke podnosi?

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Ja w nocy nie odbijam Oskara wcale bo tak jak Aguśka karmię na leżąco i wtedy ja zasypiam on sobie je i też zasypia po pewnym czasie się budzę i przekładam do łóżeczka.

u nas identycznie
Stary 2012-07-02, 14:30   #3238
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
tez o tym pomyslalam, ale wczoraj byla karmiona bez spania.. i zamiast jednej pobudki jak zwysze to byly dwie

W srode wazyla 5540 g lekarz mowil ze super przybiera, za kilka dni bedzie miala 4 miesiace skonczone, urodzila sie 3270.

daje jej herbatki i wypija przez caly dzien gora 50ml - zawsze jak pije to po lyczku, dwa i koniec. Nawet w mega upaly..

To Eryk wazyl idealnie tyle samo!
Dzis go zwazylam i 10 tygodniowy synus moj ma juz 6500!
To juz wiem czemu tak rece i plecy bola jak sie go trzyma

Cytat:

Z pozytywnych rzeczy - JULKA PRZEKRECILA SIE 2 RAZY Z BRZUCHA NA PLECY a jaka byla zdziwiona
Super!

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Bo napisałaś podaję 2-3 łyżeczki
Napisalam 2-3 lyczki
Stary 2012-07-02, 15:19   #3239
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Ale slodziak z niego

Wiki juz niestety wyrosla z tego.
Chociaz czasem jeszcze sie zdarzy cos smiesznego,np ostatnio mowi,ze by chciala miec grzechotniczke.A ja na to: czyli samiczke grzechotnika,tak?A ona,ze nie ze takiego gryzonia by chciala.Chodzilo o koszatniczke
hihi
Cytat:

Siema!

haha Ewcia widac widac kochana Dziekuje Ci ale ciało naprawde z każdą ciążą wiotczeje, grubieje, no robi sie inne. No ale dla takich Skarbow warto! Jednak chciałoby sie troszke je poprawic No ale skad wziac czas na to?
Cytat:
brawo

Cytrynka dziekuje Wiktorek Twoj to niezły przystojniak no i mialam Ci napisac, ze bardzo do Ciebie podobny!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 15:26   #3240
gosia261282
Gang Iren

Eryk przed chwila mial kupe po same pachy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości