Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 15:47   #1591
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
No proszę To też mamy do Ciebie z Landi "po sąsiedzku".

Oglądam fotorelację z tego, co działo się po wczorajszym meczu...Jakie piękne zdjęcia! Torres z synusiem i Nagredo (?) z córcią - no słodziaki! Wkleję Wam te dwa, bo się napatrzeć nie mogę
Super
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 15:48   #1592
madzius90
Zakorzenienie

Dobra pomału się zbieram.
Muszę zajechać jeszcze do laboratorium po wyniki. Mam nadzieję, że będą dobre.
Do później
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 15:52   #1593
emylka86
Zakorzenienie

dobra ja też uciekam z tż na obiadek na miasto : )))
a później może jakieś zakupy... zobaczymy.

dziewczyny gratuluję 6 miesiąca!
ja od piątku będę mieć 18 tydzień czyli zacznę już 5 miesiąc? czy dopiero jak skończy mi się 18?

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 15:59   #1594
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dobra ja też uciekam z tż na obiadek na miasto : )))
a później może jakieś zakupy... zobaczymy.

dziewczyny gratuluję 6 miesiąca!
ja od piątku będę mieć 18 tydzień czyli zacznę już 5 miesiąc? czy dopiero jak skończy mi się 18?
Właśnie zobaczyłam w stopce, że bierzesz udział w konkursie. Chciałam Ci kliknąć 5 gwiazdek, ale nie wiem w końcu jak to wyszło, bo raz kliknęłam i już podziękowali mi za oddany głos. Także nie wiem ile w końcu tych gwiazdek Ci kliknęłam.
Stary 2012-07-02, 16:04   #1595
weronika23
Zakorzenienie

kasia ale mnie natchnelas laaaaaaa my tez 6
czrana gratuluje wizyty

nie wiem jak wy ale ja poprostu nie mam sily na nic nawet gabi nie chce byc na zewnatrz spppaaac i tyle chodze jak lunagtyk nawet na spacer nie chce sie isc

tz widzialam na chwile bidulek caly mokrusienki i brudny od wegla musi byc strasznie umordowany bo od 8 jezdzi tam i spowrotem '

justa pokazuj brzucha pociesz mnie ze nie tylko ja mam duzy
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:06   #1596
kaaamila1
Zakorzenienie

Właśnie wstałam! Taka drzemka dobrze robi

Dziewczyny gratuluje 6 miesiąca !

Magda- ale, super piłkarze wyglądają z dziecmi

Madzia- trzymam kciuki za wyniki !

Justa- no właśnie! Pokazuj brzuchol !

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-07-02 o 16:07
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:10   #1597
justa86
Zadomowienie

Taaaaa chcecie sie pocieszyć bo ja jedyna grubaska z 10 kg przytyłam jak nie lepiej bateria do aparatu się ładuje, jak bedzie ok to zrobię..... a co, w końcu zawsze jak byłam jeszcze nastolatką i się musiałam odchuidzać mówiłam " jeeej w ciąży to fajnie, tyjesz i nie masz wyrzutów sumienia" myliłam się.....mam wyrzuty sumienia ale cóż, kiedy wszystko takie dobre
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:16   #1598
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
kochane jak możecie to w podpisie mam link do wizazowego konkursu, kliknijcie mi tam 5 gwiazdeczek jak się komuś podoba moje foto ; p

ja zabieram się za robotę ; )
Zagłosowane

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
To fakt U mnie niestety zatrudnione są tylko trzy osoby na umowe o pracę, bo reszta jest mianowana..tak więc lipa.. pozostaje mi tylko ZUS..
A to ma jakieś znaczenie, ile osób ma umowe o pracę?? Ni łapię się w tym, 10 powinni mi wypłacić, ciekawei ile stracę na tym l4

Cytat:
moje obiecane zdjęcie brzuszka to z lewej w czasie 13 tygodnia i to po prawej aktualne w czasie 17 : )
Sliczny!!!

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
Emilka ty chudzinoooooooooooooooooo oooooo
a to my iii 22 tydzien
Śliczny brzuszek, jaka Ty zgrabniutka jesteś!

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej hej zaraz was nadrobie n bylam u lekarza i poloznej wszystko ok, dzidziia rosnie jak na drozdzach od glowki do pupy ma 15 cm , tak sie ruszalo na usg ze lekarz stwierdzil ze lepiej zeby mu po porodzie przeszlo, niestety było odwrocone pupą, wiec nie mogl potwierdzic siusiaka , chociaz probowal ale nie dalo radyno ale nic moze w czwartek nasza dzidzia bedzie lepiej wspolpracowala na polowkowym
kazal mi nadal brac kwas foliowy, wogole dostalam pochwale bo w ciagu meisiaca przytylam 1,5 kilo
na infekcje nic mi nie poradzi wogole nic mi nie chcial brac ale w koncu dal mi clotrimazol w globulkach , wzielam juz ale takie cholerstwoi cale sie pieni jakas masakra ..noi i kazal standardowo myc sie mydlem szarym wietrzyc i brak seksu nadal przez ta infekcje wiec chyba juz do porodu nie poobcuje ale co tam jestem zadowolona i czekam na czwartek na polowkowe
najważniejsze ze dzidzia zdrowa!

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Dziewczynki powiedzcie mi czy pijecie kawę i jak często? Tzn chodzi mi o zwykłą np rozpuszczalną nie Inkę. Bo mam bardzo niskie ciśnienie przez co boli mnie głowa, no i lekarz powiedział mi żebym piła kawę ale zapomniałam już spytać jak często można
2 dziennie nie zaszkodzą, tak mówi mój gin.

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Taaaaa chcecie sie pocieszyć bo ja jedyna grubaska z 10 kg przytyłam jak nie lepiej bateria do aparatu się ładuje, jak bedzie ok to zrobię..... a co, w końcu zawsze jak byłam jeszcze nastolatką i się musiałam odchuidzać mówiłam " jeeej w ciąży to fajnie, tyjesz i nie masz wyrzutów sumienia" myliłam się.....mam wyrzuty sumienia ale cóż, kiedy wszystko takie dobre
Oj tak, grubaska to ja jestem!!!!!!!!!!!!!!
Dzisziaj dziewczyna mojego brata jak mnie zobaczyła to powiedziała: Jezu jak Ci brzuch urósł, brzuch brzuchem ale dup... koszmar

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:29   #1599
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję!! aaaaa przypomniałam sobie, że my też zaczełyśmy 6 miesiąc!! w niedzielę A brzuchol już mam taki że szok..... robię się kulka.....aż nie chcę pokazywać zdjęć, z resztą na szczęście prawie ich nie mam uff
Gratuluję 6 miesiąca

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Powiem Ci, że ja jak czuję taki spadek ciśnienia to u mnie często nie kończy się na wypiciu jednej szklanki wody, tylko piję jedną szklankę wody za drugą, aż czuję że mam dosyć i zwykle działa. Nigdy nie piłam tyle wody co teraz Jak mi smak wody brzydnie to dolewam odrobinę soku owocowego lub wkraplam trochę cytryny.

A i jeszcze z tego co mi się przypomniało to w ciąży przy niskim ciśnieniu nie ma co unikać za bardzo soli, bo ona zatrzymuje wodę i też podnosi ciśnienie. Ale to już w zależności od tego czy nie masz skłonności do obrzęków. Oczywiście z tą solą to też nie ma co przesadzać, bo podobno nadmiarze też nie jest za zdrowa.
Dziękuję Ci bardzo Dobrze wiedzieć

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość

A to ma jakieś znaczenie, ile osób ma umowe o pracę?? Ni łapię się w tym, 10 powinni mi wypłacić, ciekawei ile stracę na tym l4

2 dziennie nie zaszkodzą, tak mówi mój gin.

Dzisziaj dziewczyna mojego brata jak mnie zobaczyła to powiedziała: Jezu jak Ci brzuch urósł, brzuch brzuchem ale dup... koszmar
Też jestem ciekawa ile mi ZUS wypłaci
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:30   #1600
kaaamila1
Zakorzenienie

Pani Jasiowa- tutaj podaję Ci inf. z neta o wypłacie zasiłku przez pracodawcę:

Kiedy pracodawca wypłaca świadczenia z ubezpieczeń społecznych
Liczbę osób zgłoszonych do ubezpieczenia chorobowego, od której jest uzależnione przyznanie podmiotowi uprawnień do ustalania wysokości oraz wypłaty zasiłków, ustala się na każdy rok kalendarzowy, tj. od 1 stycznia do 31 grudnia, według stanu osób zgłoszonych do ubezpieczenia chorobowego na 30 listopada poprzedniego roku. O tym, kto jest zobowiązany do wypłaty świadczeń z ubezpieczenia społecznego w 2011 r., decydowała liczba osób zgłoszonych do ubezpieczenia chorobowego na 30 listopada 2010 r. Natomiast o uprawnieniach do ustalania i wypłacania świadczeń w 2012 r. będzie decydował stan zatrudnienia osób ubezpieczonych na 30 listopada 2011 r.
WAŻNE!
Jeżeli pracodawca na 30 listopada 2011 r. zgłasza do ubezpieczenia chorobowego powyżej 20 osób, w 2012 r. będzie zobowiązany do ustalania wysokości i wypłacania świadczeń z ubezpieczeń społecznych.

......................

Ja dostałam z ZUSu 100 % wynagrodzenia !!!

Czas edycji: 2012-07-02 o 16:31
Stary 2012-07-02, 16:32   #1601
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to? To jest przecież książkowe ciśnienie poza okresem ciąży? Mój gin twierdzi, że wraz z jej postępem ciśnienie powinno się podnieść i żartuje, że "akceptuje mój niski wynik tylko dlatego, że startowałam jako niskociśnieniowiec"? Kurcze, powtarzam po lekarzu i wychodzę później na nieuka
Magda z tego co wiem to wręcz przeciwnie, ciśnienie w ciąży zazwyczaj trochę spada i to jest ok. Gorzej jak jest za wysokie bo może to być zatrucie ciążowe.
Podnieść może się tętno
Ech z tymi lekarzami, każdy co innego mówi I bądź tu człowieku mądry
Stary 2012-07-02, 16:33   #1602
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Podobno tak, bo jak jest dużo pracowników to wypłaca pracodawca ( pewnie w jakiś sposób rozlicza się z ZUS), a jak mało to pieniądze wypłaca ZUS, co się może wiązać z jakimś opóźnieniem w wypłacaniu pieniędzy.
Stary 2012-07-02, 16:35   #1603
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Matko!! ludzie to potrafią być uroczy!! :? wredna piii

Lecę do sklepu po jakieś jedzonko, obiadek jeszcze nie ruszony, a wieczorem jak się odważę to wrzucę foto
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:36   #1604
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
super a to jakis znany sklep?
trzymam kciuki zebys sie wyrobila z pracą!!
Na allegro jest dużo fajnych mebelków
My na pewno tam kupimy komode dla malucha
Dziękuję za kciuki!
Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Ja różnie, czasem dłuższy czas nie czuję, ale lekarz na ostatniej wizycie mi powiedział, że do 24 tygodnia mogą występować dni, kiedy wogóle nie czujemy maluszka. Dopiero po 24 tygodniu nie powinny takie dni się zdarzać, a po 30 tygodniu ruchy już się liczy. Więc spokojnie
Ja też słabo czuje ruchy, sama nie wiem czy to są w ogóle ruchy :P

No i dziś zaczełam 20 tydzień
Stary 2012-07-02, 16:38   #1605
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Pani Jasiowa- tutaj podaję Ci inf. z neta o wypłacie zasiłku przez pracodawcę:

Kiedy pracodawca wypłaca świadczenia z ubezpieczeń społecznych
Liczbę osób zgłoszonych do ubezpieczenia chorobowego, od której jest uzależnione przyznanie podmiotowi uprawnień do ustalania wysokości oraz wypłaty zasiłków, ustala się na każdy rok kalendarzowy, tj. od 1 stycznia do 31 grudnia, według stanu osób zgłoszonych do ubezpieczenia chorobowego na 30 listopada poprzedniego roku. O tym, kto jest zobowiązany do wypłaty świadczeń z ubezpieczenia społecznego w 2011 r., decydowała liczba osób zgłoszonych do ubezpieczenia chorobowego na 30 listopada 2010 r. Natomiast o uprawnieniach do ustalania i wypłacania świadczeń w 2012 r. będzie decydował stan zatrudnienia osób ubezpieczonych na 30 listopada 2011 r.
WAŻNE!
Jeżeli pracodawca na 30 listopada 2011 r. zgłasza do ubezpieczenia chorobowego powyżej 20 osób, w 2012 r. będzie zobowiązany do ustalania wysokości i wypłacania świadczeń z ubezpieczeń społecznych.

......................

Ja dostałam z ZUSu 100 % wynagrodzenia !!!
Dzięki kochana, Czyli jak u mnie zgłoszonych jest ponad 40 osób do ubezpieczenie to powinien pracodawca wypłacić. Ehh mi i tak utną 500 zł 300 zł miesięcznej premi i 200 ekwiwalentu za pranie, bo na l4 ani jedno ani drugi mi się nie należy dostanę tylko gołą podstawę minus podatki i składki

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Matko!! ludzie to potrafią być uroczy!! :? wredna piii

Lecę do sklepu po jakieś jedzonko, obiadek jeszcze nie ruszony, a wieczorem jak się odważę to wrzucę foto
O tej dupie to ja sama dopowiedziałam ona tylko że brzuch urósł
Mała nieścisłość słowna

P

Szymonek
Stary 2012-07-02, 16:40   #1606
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki kochana, Czyli jak u mnie zgłoszonych jest ponad 40 osób do ubezpieczenie to powinien pracodawca wypłacić. Ehh mi i tak utną 500 zł 300 zł miesięcznej premi i 200 ekwiwalentu za pranie, bo na l4 ani jedno ani drugi mi się nie należy dostanę tylko gołą podstawę minus podatki i składki
No tak.. współczuje, bo to dużo pieniążków..

Ja na szczęście prcuje w budżetówce tak więc mam stałą miesięczną pensję No i taką dostaję również na zasiłku..

Mysti- gratuluje rozpoczęcia nowego tygodnia

Stary 2012-07-02, 16:41   #1607
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość

: roza:
Stary 2012-07-02, 16:43   #1608
kaaamila1
Zakorzenienie

Jestem już taka głodna mojego męża jak nie było tak nie ma.. zaraz padnę

......................... .

Dobra uciekam bo już jest pod blokiem

Buziaki Mamusie

Czas edycji: 2012-07-02 o 16:46
Stary 2012-07-02, 16:45   #1609
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Ogólnie to się dzisiaj zastanawiałam czy nie wrócić do pracy, ale nie wiem czy jest sens. Przynajmniej się nie denerwuję jak w domu jestem. A pracę mam stresującą, do tego stopnia że na tle nerwowym zaczeły ma plamy na ciele wyskakiwać takie duże czerwone i swędzące. Teraz 2 mc na l4 i żadnej. W sumie zdrowie ważniejsze, ale 500 zł drogą nie chodzi

P

Szymonek
Stary 2012-07-02, 16:45   #1610
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2012-07-02, 16:48   #1611
Kamalika
Raczkowanie

Jejku byłam dzisiaj na pobraniu krwi i jakoś tak fatalnie się czuję przez ten upał - mąż ze mną pojechał bo przecież w tej kochanej stolicy to oczywiście w tramwaju nikt ciężarnej nie ustąpi miejsca, a tu człowiek na czczo i w tym upale to zejść można.

Niby są miejsca dla inwalidów, kobiet w ciąży i matek z dzieckiem, ale kiedyś widziałam jak jedna kobietka w zaawansowanej ciąży podeszła do gościa siedzącego na takim miejscu i zapytała czy mógłby jej ustąpić bo się źle czuje .... to usłyszała że on jej tego dziecka nie zrobił i jej nie ustąpi ..... na szczęście jechało tym tramwajem kilku rosłych i kulturalnych panów, którzy delikatnie acz stanowczo wytłumaczyli kolesiowi podstawowe zasady kultury.

Dobrze że ja do pracy nie chodzę bo jakby mi przyszło tak godzinę się telepać tramwajem na stojąco to bym chyba padła.

No i znów zaszalałam z zakupami dla Ninki - wygrałam aukcję http://allegro.pl/sliczna-ksiezniczk...438546437.html
Na chwilę obecną wystarczy mi ubranek na początek, zobaczę co jeszcze dostanę od znajomych i rodzinki - ewentualnie coś jeszcze dokupię

Cytat:

Tiaaaa jedyna .... u mnie też chyba będzie już z 10 na plusie - strasznie dużo wody zatrzymuje mój organizm - całe uda mam w takim wodnym celulicie jakby ktoś porobił dołki w plastelinie - przypuszczam że to też częściowo efekt przyjmowania luteiny. Mimo że pilnuję diety i nie przekraczam 2,5 tys kcal to cały czas tyję - oby tylko 100 kg nie przekroczyć

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:51   #1612
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Jejku byłam dzisiaj na pobraniu krwi i jakoś tak fatalnie się czuję przez ten upał - mąż ze mną pojechał bo przecież w tej kochanej stolicy to oczywiście w tramwaju nikt ciężarnej nie ustąpi miejsca, a tu człowiek na czczo i w tym upale to zejść można.

Niby są miejsca dla inwalidów, kobiet w ciąży i matek z dzieckiem, ale kiedyś widziałam jak jedna kobietka w zaawansowanej ciąży podeszła do gościa siedzącego na takim miejscu i zapytała czy mógłby jej ustąpić bo się źle czuje .... to usłyszała że on jej tego dziecka nie zrobił i jej nie ustąpi ..... na szczęście jechało tym tramwajem kilku rosłych i kulturalnych panów, którzy delikatnie acz stanowczo wytłumaczyli kolesiowi podstawowe zasady kultury.

Dobrze że ja do pracy nie chodzę bo jakby mi przyszło tak godzinę się telepać tramwajem na stojąco to bym chyba padła.

No i znów zaszalałam z zakupami dla Ninki - wygrałam aukcję http://allegro.pl/sliczna-ksiezniczk...438546437.html
Na chwilę obecną wystarczy mi ubranek na początek, zobaczę co jeszcze dostanę od znajomych i rodzinki - ewentualnie coś jeszcze dokupię

Tiaaaa jedyna .... u mnie też chyba będzie już z 10 na plusie - strasznie dużo wody zatrzymuje mój organizm - całe uda mam w takim wodnym celulicie jakby ktoś porobił dołki w plastelinie - przypuszczam że to też częściowo efekt przyjmowania luteiny. Mimo że pilnuję diety i nie przekraczam 2,5 tys kcal to cały czas tyję - oby tylko 100 kg nie przekroczyć
Ja też ledwo dycham w taką pogodę

Śliczna ta paczka a ja dalej nic nie mam, mąż mówi, ze za wcześnie jeszcze.

A ludzie to chamy!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie mówię o wszystkich, ale niektórzy to nie rozumieją jak się można kiepsko w ciąży czuć.

P

Szymonek

Edytowane przez Pani_Jasiowa
Czas edycji: 2012-07-02 o 16:53
Stary 2012-07-02, 17:01   #1613
weronika23
Zakorzenienie

leee ja juz mam 8,5 na plusie ale cooo zrobic tez sie nie obzeram przy gabi mialam to samo niby duzo nie jadlam a i tak 23 przytylam aaa tez mi sie wydaje ze organizm duzo wody pochlania
Stary 2012-07-02, 17:03   #1614
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

A ludzie to chamy!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie mówię o wszystkich, ale niektórzy to nie rozumieją jak się można kiepsko w ciąży czuć.
Ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że facet może nie wiedzieć jak to jest.
Ale kiedyś byłam świadkiem jak pewna starsza pani ( ubrana elegancko, nie wyglądała na schorowaną i niedołężną) podsiadła kobietę w ciąży, która wstała na chwilę skasować bilet. Babeczka w ciąży oczywiście się wkurzyła i zrobiła jej awanturę. Ktoś inny wstał i ustąpił jej, bo tamta nie miała zamiaru.

Ja jeszcze nie dostąpiłam zaszczytu ustąpienia miejsca czy przepuszczenia w kolejce, ale u mnie jeszcze za bardzo nic nie widać, więc się nie wkurzam, bo w sumie nie mam napisane na czole.
Stary 2012-07-02, 17:03   #1615
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Kamalika zakochałam sie w skarpetkach z króliczkiem

P

Szymonek
Stary 2012-07-02, 17:04   #1616
weronika23
Zakorzenienie

ja doznalam zaszczytu jak stojac w kolejce jeszcze z gabi obok starucha mnie pchnela i przelazla przede mnie
Stary 2012-07-02, 17:05   #1617
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
No coś Ty..skąd taka myśl?
tak jakoś, nikt mi nie odpowiadał

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
no jak to
tak jakoś, nikt mi nie odpowiadał

Cytat:
Ja Cię widzę

Cytat:
Dziewczynki powiedzcie mi czy pijecie kawę i jak często? Tzn chodzi mi o zwykłą np rozpuszczalną nie Inkę. Bo mam bardzo niskie ciśnienie przez co boli mnie głowa, no i lekarz powiedział mi żebym piła kawę ale zapomniałam już spytać jak często można
ja wcale, jakoś na początku przestała mi smakować i tak zostało
ale można z mleczkiem, słabszą spokojnie pić

Cytat:

Dostałam sms od Kici, że najprawdopodobniej jednak uniknie zabiegu! Czeka na wyniki badań
to super

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Wpadłam się pochwalić, że razem z Nelką zaczęłyśmy 6 miesiąc

Cytat:
aaaaa przypomniałam sobie, że my też zaczełyśmy 6 miesiąc!! w niedzielę A brzuchol już mam taki że szok..... robię się kulka.....aż nie chcę pokazywać zdjęć, z resztą na szczęście prawie ich nie mam uff

Cytat:
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 17:08   #1618
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
leee ja juz mam 8,5 na plusie ale cooo zrobic tez sie nie obzeram przy gabi mialam to samo niby duzo nie jadlam a i tak 23 przytylam aaa tez mi sie wydaje ze organizm duzo wody pochlania
boziu ja mam zamiar te makismum 11 kilo przytyc, ale kochana z Ciebie to zeszyły te kilogramy, ja się boję ze moje nie zejda, niestety

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że facet może nie wiedzieć jak to jest.
Ale kiedyś byłam świadkiem jak pewna starsza pani ( ubrana elegancko, nie wyglądała na schorowaną i niedołężną) podsiadła kobietę w ciąży, która wstała na chwilę skasować bilet. Babeczka w ciąży oczywiście się wkurzyła i zrobiła jej awanturę. Ktoś inny wstał i ustąpił jej, bo tamta nie miała zamiaru.

Ja jeszcze nie dostąpiłam zaszczytu ustąpienia miejsca czy przepuszczenia w kolejce, ale u mnie jeszcze za bardzo nic nie widać, więc się nie wkurzam, bo w sumie nie mam napisane na czole.
Ehh a u mnie nie ma komunikacji miejskiej
2 lata temu jak byliśmy z tż w Zakopcu na wkacjach z moimi rodzicami i jechaliśmy takim busikiem to starsza Pani zaczepiła moją mamę i mówi niech pani sobie usiądzie bo goraco jest a w ciąży się źle znosi upały Moja mam jak to usłyszała to tak jej się głupio zrobiło, bo w ciąży nie była, ma kawałek brzucha a do tego założyła paskudą bulzkę w której wyglada jakby miała rodzić zaraz Ale skorzystała i usiadła, bo jej glupio było

P

Szymonek
Stary 2012-07-02, 17:09   #1619
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ja doznalam zaszczytu jak stojac w kolejce jeszcze z gabi obok starucha mnie pchnela i przelazla przede mnie
To rzeczywiście super...
Ja doznaję tylko zaszczytu jak wchodzę na badania krwi itp. w przychodni i się pytam kto jest bez kolejki, ale sama sobie ten zaszczyt załatwiam
Stary 2012-07-02, 17:10   #1620
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze te staruchy są. Tak jak w kościele, ja idę sobie zawsze wcześniej żeby mieć miejsce siedzące, a przyjdzie Ci taka baba 5 minut po zaczęciu mszy i sapie ci nad uchem żeby ją puścić. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... ........

Jak ja taka bede na starość to proszę mnie zutylizować

P

Szymonek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości