|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Cytat:
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka rodziła w RI w marcu i mówiła mi, że jesienią zeszłego roku otworzyli tu Birth Centre i że można tam rodzić a nie na tej porodówce gdzie ja rodziłam Dorotkę (to jest część szpitala). Teraz oglądam zdjęcia
Ponoć w każdej sali jest wanna![]() http://www.nhslothian.scot.nhs.uk/Go...s/default.aspx Jak mi dadzą wybór to też chcę tam rodzić
|
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
Kochane a ja mam pytanie do tych, które widziały na żywo (u mnie jest to niemożliwe) lub mają już koniki morskie z FP. One mają na żywo kolor taki jak na zdjęciach z dziećmi czy ostatnim zdjęciu w opakowaniu? http://allegro.pl/fisher-price-konik...445161039.html i http://allegro.pl/fisher-price-konik...445161048.html - nie wiem, który kolor zamówić....
I jeszcze jedno pytanko szczególnie do tych, które mają kołyski - czy kupujecie do nich pościel (i w jakim rozmiarze) czy zostajecie przy śpiworku do spania lub tylko cienkim kocyku? |
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i dziękuję za
. Już po wizycie i właściwie usłyszałam to, co chciałam. Szyjka skrócona, rozmiękczona, rozwarcia brak, czyli wstęp taki, jak w czasie ostatniej wizyty, ale podobno wyraźnie widać różnicę i główka jest już wstawiona w kanał rodny. Tylko skurczy brak. Gin od przyszłego tygodnia będzie na urlopie, więc zamiast się umawiać na wizytę do kogoś innego, to ok. 9-11 lipca mam jechać na IP, żeby mi zrobili KTG. Powiedział, że mogę nawet nakłamać, że mnie boli. ![]() Co prawda z zasady nie kłamię, ale boli mnie właściwie ciągle, więc to akurat będzie prawda, a jak jeszcze wcześniej przejdę się na spacer, to bez żadnych oporów będę mogła powiedzieć, że ból się nasilił. Ze względu na urlop poprosiłam go o ocenę łożyska, to zrobił USG - nadal pomiędzy II a III stopniem dojrzałości (bliżej III) i nie ma żadnych zaburzeń w przepływach, tętno właściwe itd. Automat wylicza wagę 3270-3400g, ale gin mówi, że dzisiejszy pomiar główki jest niewiarygodny, a poza tym dzidzia jest długonoga i jego zdaniem będzie mniej. Któraś z Was pisała, że Nospa na pewno nie powstrzymuje skurczy porodowych i można ją brać bez obaw, więc dzisiaj spytałam o Scopolan. Też nie szkodzi , a jak już pojawią się te właściwe skurcze, to nawet pomaga rozmiękczyć szyjkę. Zwolnienie dostałam do 22, ale lepiej, żebym wcześniej urodziła. *** Gorsza wiadomość jest taka, że u położnej porozmawiałam z dziewczyną załatwiającą becikowe i usłyszałam, że w wybranym przeze mnie szpitalu oxytocynę podaje się właściwie rutynowo , a po porodzie zostawiają mamusie bez żadnego wparcia. Mają radzić sobie same. Za to ewentualne badania dziecka po porodzie robią bez problemu, a dobra opieka neonatologiczna jest dla mnie jednym z głównych kryteriów oceny placówki. *** Zaraz poczytam, co u Was. |
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy moja położna będzie to wiedzieć, zresztą pewnie już się z nią nie zobaczę, bo wizytę mam 17 lipca a nie zamierzam tyle czekać
![]() A tę moją koleżankę zapytali czy chce rodzić w tym birth centre czy na porodówce w szpitalu (a w końcu jej nie zapytałam, albo nie pamiętam gdzie rodziła). Powiem tż że jakbym ja nie była w stanie mówić to ma powiedzieć że chcemy w tym birth centre rodzić![]() To centrum otworzyli w październiku 2011 także to nowość ![]() Cytat:
Kołyski nie mamy, tylko moses basket, ale nie kupuję do tego pościeli-wystarczy śpiworek i ewentualnie kocyk. |
|
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tego brakowało żebym się rozchorowała
![]() położyłam się na drzemkę zdrowa a wstałam jakaś taka nie bardzo.... ![]() Haniu jaki ten konik wielki!
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-07-02 o 17:55 |
|
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4511 |
|
Zadomowienie
|
Maciejka czyli wizyta udana - super!
Haniu faktycznie duży ten konik ale zdjęcie jest boskie! |
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie nie moge sie napatrzec na to zdjecie
ile wtedy miala tygodni?
|
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mega uroczo ! A ja właśnie dostała od kuriera pakę
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaliśmy w gratisie skarpetunie
Ten materac kokos pianka kokos wcale nie jest tak twardy jak mi się wydawało. Całkiem spoko
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szpitala... pamiętaj, ze opinie są różne.
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
tak z innej beczki...
oglądaliśmy filmiki z pierwszego weselnego tańca, bo znajomych wesele sie zbliża i sie zastanawiają co wybrać. mają dwie córeczki dlatego na tapete poszedł tez taniec dzieci i patrzcie co znaleźliśmy : http://www.youtube.com/watch?v=7QH8W...eature=related po tym filmiku TŻ powiedział, ze z pewnością bedziemy robić córe
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie to wygląda strasznie - nie lubię jak dzieci zachowują się jak dorośli...ale umiejętności trzeba przyznać niesamowite jak na ten wiek |
|
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Prince - ja mam termin na piątek, trzynastego i bardzo mi się ta data podoba,
Oczywiście życzę Ci, żeby tż mógł być z Tobą. Najlepiej wprowadź w życie wszystkie metody przyspieszania porodu równocześnie Cytat:
Można się spotkać z mniej lub bardziej skrajnym podejściem do tematu, czyli osobami, które zamierzają profilaktycznie wykluczyć z diety wszystko, co może zaszkodzić i takie, które odrzucą produkty wzdymające i silne alergeny, a resztę dopiero wtedy, kiedy pojawią się problemy, bo wprowadzanie czegoś po przerwie może przynieść więcej szkody, niż jedzenie tego przez cały czas. Ja przyjmę opcję bliższą drugiej, ale na pewno nie będę jeść czegoś, co uczula nawet mnie, a na co przed ciążą czasem sobie pozwalałam. |
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Ponoć najczęściej uczulają mleko krowie, jajka..
Maciejka gratuluję pozytywnych newsów w wizyty. |
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłam frytasy, a teraz idziemy nad wodę. Uprosiłam TŻ ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Maciejko to teraz możesz już rodzić? ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Ja słyszałam jeszcze o truskawkach
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za mało dzieci w dzieciach.
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co gorsza często są to gotowe mieszanki przyprawowe i gotowe sosy. Nawet ja miewam po tym uczulenie.
|
|
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
no nie przesadzajmy przeciez to wyuczony taniec, na co dzień moga być zwykłymi dziećmi
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka dzieci uwielbiaja byc skrępowane (otulone, zawiniete) na początku - czuja sie wtedy jak w brzuchu. Jest to też metoda nr 1 na uspokojenie noworodka. Tak na kładli do głowy w szkole rodzenia.
I myślę sobie że coś w tym jest - nawet dorosły człowiek, jak jest mu źle, to kuli się w kłębek przyjmując taką pozycję jak w życiu płodowym. |
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

Codziennie dostawałam menu i mogłam sobie do woli wybrać co chcę na śniadanie, obiad i kolację, a jeszcze ok. 17 przyjeżdżała pani z kawą, herbatą i ciasteczkami

Ponoć w każdej sali jest wanna
.
Szyjka skrócona, rozmiękczona, rozwarcia brak, czyli wstęp taki, jak w czasie ostatniej wizyty, ale podobno wyraźnie widać różnicę i główka jest już wstawiona w kanał rodny. Tylko skurczy brak.
, a po porodzie zostawiają mamusie bez żadnego wparcia. Mają radzić sobie same. 

i co gorsza często są to gotowe mieszanki przyprawowe i gotowe sosy. Nawet ja miewam po tym uczulenie.