|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Laski byłam dziś u lekarza, ciąża potwierdzona, termin 01.03. Niestety mam wielkiego krwiaka na macicy i miałam 2 krople brązowe na majtkach
Dostałam Duphaston i w razie plamienia mocniejszego mam się zgłosić
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Strong ogolnie czuje sie ok, dzieki ze pytasz
Jesli chodzi o ciuszki to chyba mam malo spioszkow wiec trzeba bedzie dokupic a wizytowe to nie mam duzo A ty co masz "wyjsciowe"? Emilka trzymam kciuki, zebyscie wyszly jeszcze do domciu Zabcia wklej jakies zdjecia Dominika
|
#573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bedzie dobrze, Cytat:
Malensstfo udanego wypoczynku
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz troche o moich wizytach dzisiaj
![]() Na KTG nie wykazalo zadnych skurczy, takze Dr. zadowolona ![]() Potem bylismy w szpitalu, ordynator opowiedzial nam o porodzie jak,co,gdzie i kiedy przedstawil sposoby usmiezania bolu i polecal ZZO (ale jakos nadal nie jestem do tego przekonana). Pozniej razem z polozna poszlismy ogladnac sale porodowe, bardzo fajne ogromne lozka, na ktorych zmiesci sie kobieta z partnerem , wanna do rodzenia, taki sznurek przywieszony do sufitu i takie kolo, na ktorym sie rodzi. Ciekawie to wygladalo i lekarz podpowiedzial, zeby podczas porodu najlepiej wszystkiego sprobowac i wybrac sobie to co najbardziej odpowiada Nastepnie ogladnelismy pokoje, gdzie przewaznie lezy jedna osoba, chyba ze duzo dzieci sie rodzi to leza 2 osoby A na koncu bylismy na intenywnej terapii dla wczesniakow Akurat jedna polozna karmila maluszka, ktory urodzil sie w 33 Tyg. i mial 1900g Niech nasz maluszek jeszcze jak najduzej posiedzi w brzuszku ...Ale maluszek byl zadowolony, normalnie oddychal i jadl, tylko ze musial jeszcze w inkubatorku lezec, bo mial niska temperature ciala. Powiem wam ze jakos lepiej sie czuje jak zobaczylam te wszystkie pokoje i poznalam szpital, a moj Maz chyba jeszcze bardziej wystraszony Rozmawialam z nim i pytalam sie czego on sie tak boi, powiedzial ze ogolnie porodu, a potem stwierdzilam, ze jak bedzie mnie bardzo bolalo to wezme te ZZO, a on od razu "to bede spokojniejszy" takze stwierdzilam ze on sie boi, ze bedzie mnie bolec, a on nie bedzie umial mi pomoc Ale sie rozpisalam
|
#576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciągle pytał co ma zrobic jak mi pomóc a jak warknełam że ma dac spokój i siedziec cicho ( akurat żadne masaże ani głaskanie po ramieniu czy czole nie przynosiły ukojenia ) i tylko byc obok wyciągnał kanapki i poszedł je zjeśc do łazienki porodowej ![]() a tak poza tym masz kochana termin na ten sam dzień co moja kochana sis
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
Strippi nie chce wprowadzac w błąd ale nie mówił nic czy ten krwiak może się wchłonąc?? wiem że łątwo powiedziec ale postaraj się myślec pozytywnie
|
#579 | |||
|
Zakorzenienie
|
kupilam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ooo kurcze kochana ale lipa z tym krwiakiem mam nadzieje ze duphek pomoze ![]() no dobra a gdzie reszta cytatow ![]() pamietam tylko ze Madzi brat wymiata z wynikami Madzia gratulacje dla brata wiecie co sie dzis stalo!!! bratowa poszla z synkiem do biedronki i mlody nie byl zbyt spokojny, goraco, duszno, szarpal za koszulke.....i w pewnym momencie wrzask jakby go ze skory obdzierali...moja bratowa patrzy a on cos ma na raczce.....strzepnela, zdeptala a Mati sie drze ona patrzy a tu cala raczka w lokciu i zgieciu czerwona i spuchnieta!!!!patrzy co zdeptala a to pajak!!!!!!!!!! i wogole poleciala biegiem z konca miasta do przychodni.....rozbiera mlodego a on......caly brzuszek i klata pogryziona!!!!! Mlody dostal jakis lek, fenistil i cos tam jeszcze i na szczescie ta opuchlizna zaczela mu schodzic ale jak sobie wyobraze ze ten pajak chodzil mu pod koszulka i go tak gryzl to az mi sie plakac chce
|
|||
|
|
|
#580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Milego wypoczynku
Cytat:
Dobrze ze Marysia coraz lepiej Cytat:
Cytat:
Fajnie,z e wszystkiego sie dowiedzialas ![]() Seba spi, czas na piwko ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
Biedny malutki Dobrze ze ladnie schodzi...masakra...
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie włosy mi stoją dęba na rękach i jak bałam się pająków to teraz jestem przerażona po prostu, nie wiedziałam, że tak pająk może pogryźć. Mały pewnie też się nieźle przestraszył
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, a powiedz mi, Seba pije jeszcze mleko? I jeśli tak, to ile i jakie? w sensie mm czy już normalne? bo kurde siedzie i rozkminiam, co z wapniem Marysi jak nie będzie chciała mleka...
Kotku, a Maja? Jak u niej z mlekiem? aaaaaaaaaaa, nie pochwaliłam się moje dziecko od ponad tygodnia chodzi po domu bez pieluchy ![]() ![]() nie pisałam wcześniej bo nie chciałam zapeszać ładnie woła i biegnie do nocnika, sama się wyciera i nawet jak wracamy z dworu albo wstaje po spaniu, to każe sobie pieluche zdjąć i biega bez Kasiu, a co Cię nie przekonuje w zzo? tak pytam z ciekawości, ja rodziłam bez i cieszę się, że poród przebiegał sprawnie i nie musiałam brać, przy drugim też na pewno będę się starała nie brać. Ale ciekawi mnie, jakie Ty masz argumenty przeciwko? Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2012-07-02 o 22:38 |
|
|
|
#583 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie. Widze ze duzo tutaj Mam, wiec moge wtracic pytanko do waszego watku?
. Czy decydujac sie na dzieci mialyscie watpliwosci i obawy?? Bo my chcemy (chyba) zdecydowac sie na drugie dzieciatko (mamy synka 4 lata , ale ja mam tyle obaw i jakiegos takiego strachu w sobie... ze w sumie to juz sama nie wiem czy to aby TEN moment...
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pije rano po przebudzeniu, bo sniadanie jemy troszke pozniej(zwykle najpierw polezymy i pobawimy sie w łozku)i pije na noc, jakis czas po kolacji On pije i jedno i drugie, nie ma problemu I chce by jeszcze pil Ale procz mleka je duzo nabiału...jogurty, deserki na mleku itp. za pieluszki
|
|
#585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
uważać już będę i jak coś to po prostu powiem, choć się boję tego ![]() a co do tego pająka, to masakra :/ to u nas w Polsce było? Jaki to pająk co gryzie??? Cytat:
dziękuję
|
|
|
#586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysle ze obawy to kazda z Nas ma ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Mam nadzieje,z e nie masz ochoty sie przeciazac
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak my się w końcu zdecydowaliśmy na 2 dziecko, to przez rok nie mogłam zajść w ciążę, a teraz muszę brać lek na podtrzymanie ![]() także jeśli pragniecie 2 dziecka to nie ma co się zastanawiać
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie kurcze u nas do tej pory też zawsze po przebudzeniu i przed snem mleko musiało być, sama się dopominała. Baja i mleko i aż się cieszyła na butle... a teraz taka zmiana o 180, nie wiem co o tym myśleć też chciałam, żeby co najmniej do 3 rż piła mleko, bo inny nabiał też je, ale chyba nie na tyle, żeby wystarczającą ilość wapnia dostarczyć
|
|
|
|
|
#589 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
samego zabiegu sie nie boje
|
|
#590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, bo Seba mial taki okres(jak go zabki meczyly)ze niechcial pic mleka Jak odrzuci to szkoda, ale nie zmusisz do picia ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() To sa specjalisci i napewno nie zrobia Ci krzywdy
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, nie chce pić od czasu tych wymiotów w piątek
teraz wymiotów nie ma, ale kupki takie nieciekawe, więc może ją brzuszek pobolewa i dlatego nie chce dziwi mnie to o tyle, że do tej pory piła bardzo chętnie a teraz nawet na oczy nie chce mleka widzieć ![]() a ząbki ma wszystkie od jedynek do czwórek, brakuje tylko piątek ale w tych mikrosekundach w których pozwala mi do mordki zajrzeć to nie widzę, żeby coś się tam działo
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby nabrala checi na ponowne picie mleka
|
|
#593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za pieluszke ![]() A pisalam juz wyzej, ze samego zabiegu sie nie boje, tylko przeraza mnie "grzebanie" w kregoslupie. Martwie sie, ze cos moze pojsc nie tak przy tym. A poza tym ja jestem optymistka i mysle pozytywnie o porodzie, wiec wole ominac ta opcje ZZO. A ty jakie masz argumenty przeciw?Bo tez mnie to ciekawi ![]() Cytat:
Niby nie potwierdzili tego ze to przez znieczulenie, ale czemu wczesniej nie miala zadnych problemow ![]()
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze od maluszka?Zle sie schylala, nosila itp.Tez moze kregosłup bolec
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, ja generalnie jestem zwolenniczką naturalnych procesów - naturalnych porodów, naturalnego karmienia
przed porodem zakładałam, że próbuje bez, a jeśli ból będzie bardzo nieznośny a poród nie będzie postępował, to wezmę znieczulenie żeby odpocząć i nabrać sił. No i jak już faktycznie było ciężko to miałam już 8-9 cm, więc jeszcze chwilka parłam, więc zzo nie było już potrzebne.poza tym, słyszałam o kilku przypadkach, w których zzo spowodowało zatrzymanie akcji i poród mocno się przedłużał. Tak miała też dziewczyna, która była ze mną na sali, jej poród trwał ponad 20 h, bo co się zaczynało rozkręcać to ona brała znieczulenie i się stopowało ![]() no i też mnie przeraża grzebanie przy kręgpsłupie
|
|
|
|
#596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maja tez chodzi bez pieluchy chociaz czasem jest taki zabiegany dzien ze Tz jej ubiera pieluche, ale zauwazylam ze jak chce jej sie siku albo kupke i ma pieluche ubrana to kuca i wola "mama siii" albo "mama kupka" i wtedy zdejmujemy jej pieluszke i idzie na nocnik wiec wydaje mi sie ze zaczela kumac fizjologie ![]() Cytat:
a pajak byl trudny do zidentyfikowania bo jak bratowa go zrzucila na ziemie to go zdeptala ze tylko nogi zostaly ale byl gruby, czarny bo najpierw pomyslala ze to byl bak ![]() Cytat:
nawet mi nie mow bo az mam ciary i Maly strasznie plakal....boroczek moj kochany ![]() no ulge od razu poczul jak mu bratowa tym fenistilem posmarowala ale boroczek nie chcial bluzeczki ubrac ![]() nawet nie chce o tym myslec ![]() normalnie ale mnie suszy juz wypilam 1,5 litra wody w godzine....chyba bede dzis spala w lazience
|
|||
|
|
|
#597 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz wrzuce zdjecia do K Cytat:
---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() a moge zapytac dlaczego jestes przeciwna ZZO? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Bożeeee ale u nas wielka burza
( a mąż na nocce
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
Kotek81
jejuuu z tym pająkiem bleee hdybym to była ja, zeszłabym na zawał to na bank skąd takie dziadostwa się biorą??? teraz cały czas mam wrażenie że coś po mnie łazi o mamo ![]() strippi przepraszam za moją niewiedzę ale dlaczego nie możesz isc na zwolnienie?? u mnie tak trzaskało że pod kołderką leżałam tak pająki i burza to moje zmory dwie największe ![]() Natala 84 teraz dobry czas na odstawienie papmersów ![]() widzę że to tylko ja taki wczesny ptaszek jakos tak na "bezrobociu" nie chce mi się spac tż do pracy wyprawiony a ja już oczu zmrużyc nie mogę pobudkaaaaaa
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Agi
![]() Co tak wczesnie nas budzisz?Moj TZ wlasnie wrocil z pracy i ja juz tez zasnac nie moge A do tego u nas sliczne slonko swieci i az przyjemnie sie wstaje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

Dostałam Duphaston i w razie plamienia mocniejszego mam się zgłosić 
wiec trzeba bedzie dokupic 

Akurat jedna polozna karmila maluszka, ktory urodzil sie w 33 Tyg. i mial 1900g
Rozmawialam z nim i pytalam sie czego on sie tak boi, powiedzial ze ogolnie porodu, a potem stwierdzilam, ze jak bedzie mnie bardzo bolalo to wezme te ZZO, a on od razu "to bede spokojniejszy" takze stwierdzilam ze on sie boi, ze bedzie mnie bolec, a on nie bedzie umial mi pomoc
- 09.06.2006

po jakimś czasie podbiega do mnie odwraca się ( majtuchy na siłe wepchnięte między pośladki ) i mówi : patrza mamusia ja też nosze SPRINGI 
wszystkie włosy mi stoją dęba na rękach i jak bałam się pająków to teraz jestem przerażona po prostu, nie wiedziałam, że tak pająk może pogryźć. Mały pewnie też się nieźle przestraszył

za pieluszki
też chciałam, żeby co najmniej do 3 rż piła mleko, bo inny nabiał też je, ale chyba nie na tyle, żeby wystarczającą ilość wapnia dostarczyć
samego zabiegu sie nie boje
Niby nie potwierdzili tego ze to przez znieczulenie, ale czemu wczesniej nie miala zadnych problemow
A do tego u nas sliczne slonko swieci i az przyjemnie sie wstaje