|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Wiolqn- a jakie macie 3 posiłki??obiadek i kaszkę na śniadanie,a ten trzeci to co?
poprasowałam i kręgosłup odmóiwł mi posłuszeństwa lecimy kąpac brzdąca
|
#1622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też. Napisałam jak bym chciała żeby było Cały dzień na dworze z przerwami napapu myśałam, że młody się zmęczy, a on wariuje w łóżeczku ![]() A ja się cała kleje i nie mogę się doczekać kiedy wskoczę pod szałera, dziecko idź już spać ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
siedzisko ma nie za wielki - to prawda, ale można wyciągać pałą który jest międzynogami. Raczej go nie kupimy, bo i kolor i funkcjonalność niedokońca mi się podoba ![]() W Czwartek będziemy w sklepach to coś znajdziemy Dziękuję za pogodę ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
ja mam ale nie uczyliśmy się jeszcze
|
|||
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tych bez fb
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn,ale on wysoko tyłeczek podnosi1!!tylko czekać aż ruszy
![]() jak my nie podajemy glutenu,mleko je Ha to raczej jogurtu nie mozna podawać? musze zamówic jakąs kaszkę bez cukru bo ten sinlac to słodki jak pierun
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dopcham cycula gdzies w miedzyczasie to ulewaja jak szaleni- chyba im za duzo po prostu
|
|
#1626 | ||
|
Rozeznanie
|
Heeej,
u nas upał niemiłosierny,blee. Czy Wasze dzieci tez mało jedzą przy takiej pogodzie?Mój wczoraj jeszcze jako tako a dzisiaj bunt praktycznie tylko kp. Cytat:
Mój mimo,ze mniej je to waga duza (jest po prostu innej budowy).Zdjęcia suuuper!! Cytat:
Oglądaliśmy dzisiaj wstępnie foteliki.Z przyjściem do nastepnego poczekamy jeszcze ze 2 tyg,miesiac bo jeszcze jedank za wcześnie.Nie wiem jak do tego czasu będziemy jeździć samochodem bo teraz jest po prostu dramat.Z dnia na dzień coraz większy wrzask (co nie znaczy,ze przodem bedzie lepiej;( ) Zastanawiamy się nad kupnem maxi cosi priori/ tobi (bardziej tobi) albo romer.W załozeniach był recaro bo pierwszy tez mamy i jest super hiper w testach ale Mały dostał posadzony w recaro był niezadowolony.One są baardzo zabudowane (dla bezpieczeństwa ok) i naszemu jest chyba w nich niewygodnie (on w ogóle szeroki w barach i klacie). Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-02 o 22:00 |
||
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
my tez musimy bobovite minime wyprobowac jednak
![]() mala dzis zasnela pierwszy raz od dluzszego czasu sama w swoim lozeczku,i ale mamy z nie ubaw,co chwile sie przewala na druga strone i nogi wywala gdzies na szczebelki wysoko i tak spi ![]() prze słodko tak wyglada uciekam pod prysznic i spac,bo jestem chodzacym zombie ![]() dobranoc mamusie
|
#1628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A właśnie, czy Wy też musicie się zgłosic po 9 miesiącu na coś w rodzaju bilansu? Ja jak bylam na ostatnim szczepieniu to pielęgniarka coś wspominała że teraz mamy się pojawić jak dziecko skończy 9 miesięcy, ze lekarz sprawdzi jak się rozwija itp. saaraa_lub_ moja od kilku dni też nie chce jeść praktycznie nic poza mlekiem i czasami jakimś owocem. Mam nadzieje że to przez te upały. Moja mała dopiero przed chwilą zasnęła wściekali się z tż ze dwie godziny tak że aż piszczała z radości, mam nadzieję że chociaż dzięki temu pośpi dłużej...wariateczka88- u nas na samodzielne zasypianie nie ma szans, przekręca się, kombinuje, ledwo na oczy patrzy a próbuje wstawać. Masakra, chyba owsiki w tyłku ma . Usypiamy ją w wózku albo na naszym łóżku przytrzymujemy żeby nie miała możliwości się przekręcać. Zmykam i ja spać bo padam od tych upałów. A jutro u nas znowu ma byc 35stopni... Dobranoc
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Saraa jak wiolki adas je duzo to moi... Chyba ich przekarmiam. Kaszki zjadaja po 170-180 na 1 raz, zupy ze 150. Owoce- ogromny banan z duza garscia malin na dwoch wciagaja...
Ciekawe ile waza, moze juZ najciezsi z watku w czw mamy wizyte w poradni wczesniakow to sie dowiem
|
#1630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękna waga
|
|
#1631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Olka my też mamy wizyte kontrolną po 9 m-cu. |
|
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
Moja jeszcze buszuje
chcę mi się już kimać
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Saraa moi tez ciagna w nocy cyca
![]() Specjalnie zaczelam na noc kasze podawac zeby lepiej spali ale wytrzymuja od 22 do 3-max4 a potem sie domagaja ![]() Ale licze ze z 8,5 juz powinni wazyc, grubaski sie z nich robia Ide spac gud najt
|
#1634 | |
|
Rozeznanie
|
Mój też dzisiaj cyrki przy usypianiu wyprawiał.Ssał na plecach, na brzuchu, siedział i pocyhlony ssał, potem z tyłkiem w górze aż w koncu padł na brzuchu (pierwszy raz w życiu, niestety po jakiś 40 min chciał sie przekręcić i nie dał rady więc wrzask i od nowa zabawa.Ale juz śpi.
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
aaa no i przespanej nocki sobie i wszytskim życzę
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Saara-minima jest dla mnie gorsza w smaku i chyba jej też mniej smakuje.i droższa niestety od sinlac.a słodka tak samo obie są;/
u nas kp 2x dziennie
|
#1636 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobranoc maminki, spokojnych nocek:-o
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Moj glut jeszcze na chodzie tż go usypia śpiewajac bajki
|
|
|
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
Baha czy już Twój Synek korzysta nz tego rowerko-jeździka?Kiedyś fotkę wstawiałaś (chyba dostał od chrzestnej?)
|
|
|
|
#1639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
else {Szpilmałżon:} Drugie zdjęcie totalnie mi się skojarzyło: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20120220135859 A, Helenka od trzech dni raczkuje. Dziś doraczkowała do łazienki. Jutro muszę schować portfel. |
|
|
|
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
taaaa, a swistak siedzi i zawija...
wózki to zupelnie nie moja branża (niestety) ja tylko tak hobbystycznie, a za to niestety nie płacą
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie z rana - przy kawie próbuję sie obudzić - moja meła obudziła się dzisiaj o 4.30 i prawie przez godzinę nie spała - więc zasnęła akurat wtedy jak ja musiałam wstawać już do pracy
no ale wybaczam jej łaskawie, bo do tej pory nockę przespała ładnie ![]() Dziwczyny zaczynam dzisiaj dietę SB, ale nie wiem jak długo wytrzymam bo mam wrażenie, że będę ciągle chodziła głodna.... No ale musze coś zrobić, bo za miesiąc chrzciny a ja nic nie moge na siebie kupić, więc musze się choć trochę odchudzić. Tak myślę, że nigdy ni ebyłam jkaoś przesadnie szczupła, ale taka gruba jak jestem teraz to nigdy nie byłam ![]() Czyżbym była pierwsza??? Jak to śpicie?? O tej porze?? :)
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-07-03 o 07:07 |
|
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
i ja się witam
u nas pobudka coś po 5. dzisiaj lenimy się u mojej mamci za chwilkę wychodzimy na ploty do byłej pracy no i lotka trzeba puścić
|
|
|
|
#1643 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEŃ DOBRY
![]() Domi no coś Ty, my nie śpimy od 6:20. Coś zaniknęły pobudki o 7... ![]() Wczoraj dałam małej niekapka i ciągnęła jak szalona hahaha Oczywiście nie umie jeszcze go dobrze trzymać, ale z pomocą tż ładnie jej to szło ![]() Pogoda chyba i dzisiaj będzie masakryczna eh eh eh Robię kawusię
|
|
|
|
#1644 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
Po mega mocnej nocnej burzy, leciutkie ochłodzenie u nas ![]() Wczorajszy dzień cały poza domem, mały trochę szalał, a mamusia z tatusiem szaleli ale zakupowo :P Glam Twoje chłopaki sporo ważą, patrząc od wagi urodzeniowej ![]() ![]() Moj serdelek po rewolucjach uczuleniowych (nabiał i gluten) powoli ale systematycznie nabiera ciałka moja mama chodzi za mną od tygodnia i gada, że widzisz mogłaś wcześniej przejść na mm, bo on przez tydzień to taki pyzek się zrobił, na bank miałaś chude mleko ![]() ![]() Dużo Wasze dzieciaczki mają drzemek w ciągu dnia??? Wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad spaniem małego, zazwyczaj ma 2-3 drzemki, jeśli trzy to ta ostatnia jest ok godziny 16 i po takiej drzemce buszuje do min 20, potem kąpanie kasza i spanie (zasypia ok 21), a jeśli ma ostatnią drzemkę ok 14,30-15 to domaga się spania już ok 19,15
|
|
|
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakupy ![]() za wagęMoja ma dwie drzemki, czasami trzy
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
Uffff jak gorąco!
Jest 8 rano a już nie można wytrzymać nie wiem jak dzisiaj przetrwamy.Póki co napełniłam basenik przed domem, niech sie woda nagrzewa potem w cień sie przeniesiemy to moze jakoś uratuję Małego przed tym skwarem. My dzisiaj skapitulowaliśmy i przenieśliśmy sie na noc na dół.Sypialnie mamy na poddaszu a tam dach z blacho-dachówki i nagrzewa sie niemiłosiernie.Dla budujących dom-NIGDY nie kładźcie blachyna dachu, na tym nie warto oszczędzać,na górze mamy małe piekiełko. Mola mój ma 2 drzemki w ciągu dnia tak mniej wiecej co 2,5-3 h a na przykład jak wczoraj wstał o 14 to do 20 nie spał.Nie daj sobie wmówić bajek o chudym mleku!!Dałaś dziecku to co najlepsze!!!!!!!!!!!!!!!! ! Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-03 o 08:27 |
|
|
|
#1647 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Ja tylko sie przywitam! Jest u mnie sis z 4letnia córka wiec nie mam czasu na wizaz. Za tydzien do pracy jak ja to przezyje????
|
#1648 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do porwnania smaku to juz sie nie wypowiem,bo jeszcze zadnej nie probowalam Cytat:
Cytat:
olka u nas z zasypianiem tez nie bylo kolorowa,mala zasypiała na poczatku sama,pozniej po chorobie ja rozpuscilam i zasypiala ze mna w lozku,ale zaczela kopac wiercic sie wiec wylądowała w wozku,a ostatnio zaczela zasypiac w tym wozku bardzo ladnie,bez wozenia czy huśtania,tylko trzeba bylo jej brzuszek masowac,wiec mowie do tz ze czas najwzyszy ja do lozeczka przeniesc,i sie udalo ![]() Dzien dobry nas obudzila burza ale w sumie moze wreszcie bedzie czym oddetchnac,tylko nie wiem co ze spacerem jak dalej bedzie padac eh,znow sie nie wyspalam choc dziec mi daje spac do 8
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie melduje z pracy
![]() juz po kawalku swiezutkiego ciasta i kielonku pysznej nalewki na wspolne pracowe sniadanie i po 2 kawachdziewczyny wiekszosc niekapkow ma od spodu taki zaworek- jak go sie wyjmie to sie robi kapek ![]() fatal praca jest super ![]() saraa my tez mamy na poddaszu blachodachowke- koszmar ale u nas zimno, w nocy burza, teraz pochmurnie Molaa moje kielbaski mam wrazenie ze ostatnio tak utyly, jak im serwuje zupe z kupa miecha, jajka, masla to rosna w oczach ![]() dominej co to sb? south beach? u mnie w biurze kolezanka sie odchudza dieta produkty z niskim ig. ladnie jej waga schodzi mimo ze nie cwiczy
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() u nas chłodek coś koło 18 stopni, wiec mi tam zimno wole upały... mała szaleje z wstawqaniem, kurde boje sie ze rąbnie o coś
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

myśałam, że młody się zmęczy, a on wariuje w łóżeczku 

Mój mimo,ze mniej je to waga duza (jest po prostu innej budowy).

ale w sumie moze wreszcie bedzie czym oddetchnac,tylko nie wiem co ze spacerem jak dalej bedzie padac eh,znow sie nie wyspalam choc dziec mi daje spac do 8