|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Nicki - dzięki.
Mamuśka - życzę spokojnej nocy. Dobranoc dziewczyny. Jutro raczej odezwę się trochę później. |
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Jade na IP. Odeszly mi wody, wiec trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
No i wybiła się z kolejki
no ale jak wody odeszly to już odwrotu nie ma ![]() o jest po północy więc właśnie zaczynam 40tc.. masakra
|
|
|
|
#4627 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Nie mogę spać tak bolą mnie nogi, zaraz oszaleje. Dzień do du... Moja babcia wylądowała w szpitalu, czekanie na ip a potem odstawianie do domu i zamieszanie. Nikt nie chce się nią zająć z lekarzy ani postawić diagnozy. Wydaje się gasnąć w oczach, już nie wiem co robić. Do tego te upały... Nie wiem jak tu dotrwać do 40tc jak dopiero połowa 33. Ryczeć mi się chce.... Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-03 o 01:41 |
|
|
|
|
#4628 | ||
|
Raczkowanie
|
Trzymam mocno
!---------- Dopisano o 05:25 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ---------- Cytat:
Teraz to już tylko rodzić
Sebastianek Edytowane przez Alexandraaa88 Czas edycji: 2012-07-03 o 05:28 |
||
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
miałam Ktg jakieś skurcze są. ją mam mdłości i mi słabo co chwilę. ale mam nadz że dziś wyjde.
Cytat:
powodzenia!
|
|
#4631 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa Soleilka, trzymam kciuki!!!
a dopiero co pisała że chciałaby już urodzić i przytulanki nie działają
|
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek-śniłaś mi się dzisiaj
Że miałaś ustalony termin cc, ale wymyśliłaś, że dzień wcześniej pójdziesz na dyskotekę żeby się ostatni raz wyszaleć
|
|
|
|
#4633 | ||
|
Zadomowienie
|
Asiu naprawdę ci współczuje, że trafiłaś na takiego lekarza ( jak taką osobę można nazwać lekarzem, skoro ma pomagać ludziom a tego nie robi).
całe szczęście, że mała przybiera. I gratuluję przejścia tylko na pierś. Aga a śpi twoja kruszynka w łóżeczku czy z tobą ?? Cytat:
ale chyba jej tam dobrze Cytat:
ciekawa jestem jak u mnie będzie z organizacją po porodzie ( choć ja raczej zawsze byłam zorganizowana i wszystko zawczasu miałam zrobione trzymam kciuki
|
||
|
|
|
#4634 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcie
Jak pisałam,gin wraca po 20stym lipca więc nie będzie go długo,kontaktu z nim nie ma nikt .Szpitala nie chciałabym zmieniać, bo jeśli chodzi o opieke itd to jest super - teraz w ciągu tego pobytu zobaczyłam jak tam jest. Kobietki naprawdę pomagają przetrwać poród. Tatuś może być nawet całą noc, a kiedyś mógł być tylko do 22 przy matce i dziecku. Jedynie mnie spotkał taki pech. W piątek idziemy razem z mężem na to KTG i spotkanie z lekarzem i mamy zamiar wypytać go o wszystko "w cztery oczy" . Powiedziałam mężowi,że ja sama nie mam sily na takie rozmowy,to powiedział że pójdzie ze mną Jedyne co to moja szyjka przygotowuje się do porodu, mam plamienie Karolina- wyprzedziłaś mnie Trzymam kciuki
|
#4635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja babcia ma 88 lat. Od 2 tygodni ma problem ze zbiciem potasu i kreatyniny we krwi. WYlądowała na nefrologi z przekroczeniem ponad 200 % powyższych. Wczoraj zaczęła wymiotować i wszystko co przyjmowała zwracała. CHwała, że przyjechało pogotowie. Na IP podali jej 4 kroplówki i wypisali do domu. Zronili usg nerek - nie ma złogów. Wyniki: kreatynina dozwolona do 80, jej wynik 260!! Potas przekroczony nieznacznie, do tego cukier dozwolony do 5.7 ona ma wynik prawie 9. Boli ją trzustka ale usg jamy brzusznej już jej nie zrobili bo była na nefrologii. ![]() Nasza lekarka jest na urlopie i juz nie wiem gdzie mamy się udać, komu zapłacić i co zrobić żeby ją gruntownie przebadali. Na necie pisze, że podwyższona kreatynina uszkadza nieodwracalnie nerki. Jak się tak stanie w jej wieku to koniec. Kolejna noc do dupy. Zasnęłam koło 3, po 7 pobudka bo na 8 mają przyjść robotnicy. Najchętniej siadłabym w kąciku i płakała. Trzymam dalej kciuki za Soleilkę i myślami jestem z nią. Oby było lekko i szybko!! Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-03 o 07:59 |
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpada Polozna mówi śniadanie Jadlas ja mówię tak a ona że ordynator Mowil że mam nie jesc. ja mówię że nic mi na ten temat nie wiadomo.. nie wiem czy chodziło o mnie azy mnie pomylił z kimś?
|
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to są chyba jakieś kpiny... Jak można dopuszczać do takich zaniedbań? Szkoda gadać... Bardzo Ci współczuję tej sytuacji i mam nadzieję, że szybko znajdziecie kogoś kompetentnego kto pomoże babci
|
|
#4638 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was ma jakieś wieści od Karoliny? Mam nadzieję, że nie męczą jej porodem naturalnym..
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka kciuki za poród
![]() ![]() witajcie TŻ poszedł zamknąc okna i okazało sie ze po tajniaku wszedl na balkon zdjąc pranie-nie dosc że balam sie o niego, bo trzaskalo co kilka sekund, to bałam sie sama leżeć![]()
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
uuuu łaaaa
![]() a my zaczynamy 32 tydzień ![]()
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-07-03 o 08:42 |
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pisałam ale nie napisala
|
#4642 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Dzięki za gratki i miłe słowa ![]() Ja właśnie jem śniadanie i czekam na położną Cytat:
![]() moją też muszę cieplej ubierać, ale położna też powiedziała, żeby nie przesadzać, bo mała dość ładnie trzyma ciepło. Teraz w te upały zakładam jej body z krótkim rękawem, ciepłego pajaca, skarpetki i przykrywam cienkim kocykiem o jaaaaa, zaciskam z całych sił ![]() Cytat:
![]() śpi w łóżeczku, w pokoju obok
|
|
#4643 | |||
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaaa a mówiła, że przytulanki nie działają, że okno myła i firanki wieszała i też nic
3mam kciuki za szybkie i łatwe rozwiązanie ![]() Cytat:
ja nie tak dawno miałam podobną akcję z dziadkiem, on ma ponad 90 lat, jest już ogólnie słaby, serce nie wyrabia i wyraźnie nie chcą go trzymać w szpitalu.Fakt, że on też nie chce tam być i mówi, że chce umrzeć w domu polska służba zdrowia... Cytat:
Cytat:
gratki mój tż jedzie dziś z kumplami z pracy służbowo do Wawy i co zrobił??? zaspał budzik zadzwonił, on na chwilkę się jeszcze położył i kima![]() no i zaspał, a chłopaki czekają na niego u mnie parnota znów dziś od samego rana... zastanawiam się, co zjeść na śniadanie i chyba sobie twarożek zrobię
|
|||
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
biedna Soleilka pewnie się męczy
a może cc jej jednak zrobili..ciekawe jak mamcia,czy rozwinęło się coś w nocy czy przeszło ![]() czuję że będzie dziś kolejny dzieciaczek na forum |
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka Pisala że ma skurcze co10 minut ale Roźarcie tylko 3cm . wolno idzie. jeśli do 12 nic się nie zmieni to podadza oxy
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedna. mój też dziś zaspał. Miał jechać do poprzedniej pracy (właścicielem jest ojciec gościa z obecnej firmy) na 7 a nie na 9.30 jak zwykle i mu się zaspało
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-07-03 o 09:05 |
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko nie wiem po co oksy, u mnie też długo rozwarcie nie chciało postępować (było na jeden palec, czyli jeszcze mniejsze), ale nikt się o oksy nawet nie zająknął, stwierdzili, że jak coś to położą mnie na patologię i będą czekać aż się akcja rozkręci. A potem jak już rozwarcie się zwiększyło (koło 14, a skurcze miałam od 3 w nocy, wody odeszły mi o 5 rano), to godzina i było po wszystkim aaa teraz sprawdziłam o której ona pisała o tych wodach, to może faktycznie oksy będzie potrzebna jak nie będzie postępów. Oby jednak udało się bez
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-07-03 o 09:10 |
|
|
|
|
#4649 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Hej . Witam się w 42 tygodniu
![]() za Soleilke agunia, gdzieś mi się obiło o uszy że najlepiej urodzić tak 15 godzin po odejściu wód, żeby nie doszło do infekcji więc może stąd ta oksy... Jak nie patrzył 8 godzin już minęło... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

Teraz to już tylko rodzić
Powodzenia
powodzenia!

.kazała mi zbierać grosiki i ryż, chodzić po schodach itp, by wykurzyć małą z brzucha
.
Trzymam kciuki
TŻ poszedł zamknąc okna i okazało sie ze po tajniaku wszedl na balkon zdjąc pranie-nie dosc że balam sie o niego, bo trzaskalo co kilka sekund, to bałam sie sama leżeć

a może cc jej jednak zrobili..