Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 19:51   #541
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Esko ja miałam o to samo pytać, znacie jakąś fajną książkę na ten temat
A co do upału to w sumie za bardzo wyjścia nie miałam bo diabetolog kazał mi to zrobić w tym tygodniu, i akurat jak TŻ jechał do pracy to zabrałam się z nim Ale najgorsze, że autobusy rzadko kursują i toalet publicznych jest stanowczo za mało
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 20:06   #542
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Esko ja miałam o to samo pytać, znacie jakąś fajną książkę na ten temat
A co do upału to w sumie za bardzo wyjścia nie miałam bo diabetolog kazał mi to zrobić w tym tygodniu, i akurat jak TŻ jechał do pracy to zabrałam się z nim Ale najgorsze, że autobusy rzadko kursują i toalet publicznych jest stanowczo za mało
FO! to moze mamusli się zlituja i nam cos polecą. Bo tak to bedziemy im zawracac glowe!
Ja mam jutro isc na 14.30 do dentysty i juz mi słabo na sama mysl ze w taki upał mam wyjśc z domu!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 20:16   #543
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
FO! to moze mamusli się zlituja i nam cos polecą. Bo tak to bedziemy im zawracac glowe!
Ja mam jutro isc na 14.30 do dentysty i juz mi słabo na sama mysl ze w taki upał mam wyjśc z domu!
Mnie czasem przeraża fakt, że nic nie wiem na temat noworodków.. Boję się, że mogę mu krzywdę zrobić

Jeśli planujesz wyjść z domu to wypij dużo wody, bo woda schładza organizm
Stary 2012-07-02, 20:26   #544
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość

ALONKA brawa za zdanie egzaminuniestety nie mierzę temperatury więc nie wiem jak to jest
A powiedz mi : twój lekarz dał ci coś na wywołanie @ albo na pęknięcie tego pęcherzyka?
nic nie dostałam na wywołanie bo był pęchol 12mm w lewym jajniku, na pęknięcie też nic, bo TŻ ma kiepskie wyniki ;/
poskakałam wczoraj i dziś na trampolinie to może coś to da, jak ma się cysty to w sumie lekarze każą masować brzuch żeby pęły to może i skakanie i przewracanie się pomoże na pęknięcie
Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Amilcia super zdjęcia
Zeberko trzymam kciuki za laktację
Ale mnie Tż przestraszył w nocy zaczął śpiewać jakąś dziwną piosenkę przez sen i go obudziłam, a on powiedział, że śniło mu się że chodziła z kimś po cmentarzach i odprawiali egzorcyzmy, a potem demon wszedł w niego i na nim robili egzorcyzm i tak śpiewali. Straszne się przestraszyłam i później oboje nie mogliśmy spać
o ja cię ale sen!!!!

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Kurde, ja nie karmię a jeszcze @ do mnie nie przyszła.
a może chcesz moją paskudę??

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

wybaczcie ,ale nie pamietam która z was - a cytowanie to mi wywaliło- pytała o mierzenie temperatury1 zasad jest taka: stała pora i przed wstaniem z łozka - nie ważne czy lezysz czy spiśz. A taka róznica o któej pisałas jest mozliwa-= bo temperatura zmienia sie w ciagu dnia (u niektórych osób- pewnie u Ciebie bardzo) i dlatego tak wazne jest mierzenie o stałej porze!!!!!!!
dzięki bardzo to ja będę wiedziała na przyszłość, bo obiło mi się o uszy że niby 3h trzeba spać i mierzyć
wczoraj podbrzusze napierdzielało mnie jak na owulkę, dziś już mniej, ale dziś sutki pieką! a temp obija się;/ grejt w sumie dziś była znowu 20min wcześniej mierzona bo wyjazd miałam a u mnie 20 min to dużo, zobaczymy co jutro będzie

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 20:27   #545
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35064009]Na szczęście nie ma ropy. Na razie ją wietrzę, żeby wyschła, na noc i do pracy nie ma opcji, żeby ją zostawić, więc teraz niech się luftuje A wieczorem znowu w bandaż... [/QUOTE]

wietrz właśnie jak najwiecej, bo w te upały w bandażu to nie ma szans na szybkie zagojenie...
a nanoc nie możesz jakimś większym plastrem (czy tam paroma plastrami, bo nie wiem jak duża ta rana) zakleić zamiast bandażem, plaster mniej do skóry przylega...
raz dziennie możesz przemyć czymś dezynfekującym (ja sobie bardzo Octanisept" chwalę...)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 21:03   #546
BERBIE
Zakorzenienie

ale się nadeptałam, nogi wchodzą mi w tyłek.
znacie jakieś fajne przepisy na koktajle? jakoś ostatnio ciągle mam smaka na owoce
Stary 2012-07-02, 21:13   #547
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ale się nadeptałam, nogi wchodzą mi w tyłek.
znacie jakieś fajne przepisy na koktajle? jakoś ostatnio ciągle mam smaka na owoce
http://www.youtube.com/watch?v=eCL8aaKdgBE
Stary 2012-07-02, 21:16   #548
maksikola
Wtajemniczenie

amlicia zdjęcia super

fiolusek ja bym nie ryzykowała z lodem, dla zdrowia maluszka
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 21:19   #549
fiolusiek
Zakorzenienie

Barbie ja zawsze dodaje takie owoce jakie mam akurat po ręką, i zawsze robię na jogurcie naturalnym I wychodzi pyszne

A ja teraz w ramach przegryzki przed spaniem zjadłam kiszone ogórki i czereśnie
Stary 2012-07-02, 21:22   #550
Nita6
Zakorzenienie

a my w rozjazdach ja z maluchem u mamy - z tąd jezdze do pracy
nicola z tz w domu - chodzi do przedszkola

Amilcia - my mamy smoczka z lovi , jest super nie ma ze na odwrót mozna włozyć
dziekuje ze pytasz co u nicoli - jest słodka
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 04:05   #551
zebrawpaski
Zakorzenienie

Kochane- tak bardzo chciałabym nadrobić! Wierzę, że mi się uda niebawem
Dziękuję za miłe smsy, przepraszam jeśli nie odpisałam- chwilami nie wyrabiam ale wiem, że niebawem wszystko powoli ogarnę.
Na razie walczymy bez butli.
Dziękuję, że tak nam kibicowałyście, trzymałyście kciuki, modliły się.
Mam cudowną córkę!
Całuski dla Was wszystkich.
Jak trochę ogarnę się w nowej roli będę chciała znowu być na bieżąco.

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 07:17   #552
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Zeberko

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
wietrz właśnie jak najwiecej, bo w te upały w bandażu to nie ma szans na szybkie zagojenie...
a nanoc nie możesz jakimś większym plastrem (czy tam paroma plastrami, bo nie wiem jak duża ta rana) zakleić zamiast bandażem, plaster mniej do skóry przylega...
raz dziennie możesz przemyć czymś dezynfekującym (ja sobie bardzo Octanisept" chwalę...)
A myślisz, że ta rana nie będzie przeszkodą w badaniach gen? Ja to mam pecha, tyle czekałam na ten telefon, a zadzwonili, jak ja mam chorą rękę... Na ranę żaden plaster mi nie wchodzi, ale będę mniej szczelnie owijała bandażem.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 07:30   #553
black secret
Wtajemniczenie

dzien dobry

Perse
Zeberko trzymajcie sie

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:12   #554
pani22ka
Zakorzenienie

Zdycham termoobieg mnie dobija...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:53   #555
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

swoją drogą co o 4 rano robisz
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
30 st mamy w domu...
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:03   #556
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Mam to samo, a tu o burzy ani widu ani słychu
Stary 2012-07-03, 09:03   #557
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Dzień dobry!!! póki co zrobiłam przeciąg i mi wiaterek wieje takze jest miło. Pościel wietrzy się, później pranie będę robić i na chwilę do rodzinnego skoczę. Po południu może w maliny pójdę to teściów. Buziaki!!!

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:12   #558
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry
a u mnie świeżo po burzy i nadal pada
jest tak rześko i przyjemnie
mogłabym rodzić w taką pogodę, ale oczywiście moje dziecię ma inne plany...

ale dziś idę chyba coś załatwić i będę musiała wspiąć się na 3 piętro w kamienicy może coś ruszy

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35071243]
A myślisz, że ta rana nie będzie przeszkodą w badaniach gen? Ja to mam pecha, tyle czekałam na ten telefon, a zadzwonili, jak ja mam chorą rękę... Na ranę żaden plaster mi nie wchodzi, ale będę mniej szczelnie owijała bandażem.[/QUOTE]

nie wiem, jakie oni tam wymagania co do zdrowia mają...
jak ci się jakiś ostry stan zapalny nie zrobi to chyba nie powinno, a może zdąży ci się już lekko zagoić...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-07-03, 09:18   #559
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

witajcie

ja na 11 do gina juz sie boje ze mi nie przedluzy l4 i w te ukropy bede chodzic do pracy - u nas ma byc do konca tyg po 33 st, a w pracy nie mam klimy dodatkowo okna na wschod i lekko na poludnie w lato jest piekarnik .... Zastanawiam sie czy jak prowadzacy lekarz mi nie da l4 to moge isc pryw do innego po l4?!?!
Zeberko kochana nie poddawaj sie mam nadzieje ze Ci wszyscy dookola pomagaja

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

aaa Adunia odp na Twoje pyt - poszlam pryw do gina i mi wypisala usg gen +test PAPPA+beta HCg dzis mam o 16.30 na skierowanie na NFZ

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

dzis mialam sen ze mialam przy sobie juz dzidziusia karmilam go cycem byl tylko w pieluszce i tak myslalam kurcze nic nie mam pokupowanego ani wanienki ani ubranek... skad takie sny sie biora....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:22   #560
amilcia
Wtajemniczenie

Hej.

Zeberko - trzymaj się kochana i czekamy na zdjęcia Kasi jak będziesz już "ogarnięta" Walcz o kp walcz !

Kundzia - trzymam za L4

Nita - dzięki, może kupie Darii takiego smoczka, bo już pora zaraz zmienić na 2

Filusiek
- od zawsze funkcjonuje taka książka : http://allegro.pl/murkoff-pierwszy-r...434051130.html Wydanie jest uaktualizowane

Alfik - a nie wychlapiesz całej wody z fontanny ?

Może schody Cię ruszą ale ja mieszkam na 4 piętrze i wchodziałam po schodach 3,do 4 razy dziennie ale dzień przed porodem przeszłam całe moje miasto i chyba to mi pomogło

U mnie dziś chłodniej...

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-07-03 o 09:27
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:22   #561
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

a wogole caly weekend bylismy u tesciow (mieszkaja ponad 100km od nas), wkoncu im powiedziec o ciazy, choc tak bardzo sie balam i boje
Moj Tz nazbieram jagodek w lesie razem z tesciem choc podobno jest coraz mniej - mamy 2 litry

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-07-03, 09:26   #562
fiolusiek
Zakorzenienie

Kunegunda powiedz ginowi, że źle się czujesz w taką pogodę i powiedz jak w pracy jest Powinien zrozumieć

Alfa mam pytanie Bo muszę zrobić badanie moczu i jak wiadomo najlepszy jest pierwszy po nocy, ale ja do laboratorium mam daleko, i jedzie się około 1.2h i zastanawiam się czy taki mocz może być dobry do badania
Stary 2012-07-03, 09:28   #563
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo, a tu o burzy ani widu ani słychu
jak słucham prognozy pogody to sobie tylko myślę: "obiecanki-cacanki"

Cytat:
a u mnie świeżo po burzy i nadal pada
jest tak rześko i przyjemnie
aaaaaa! kcem!

kunegunda.bis
Kciukuję wizytowo!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:29   #564
fiolusiek
Zakorzenienie

Amilcia mam jeszcze jedno pytanie Czy Ty pomimo cukrzycy w ciąży skusiłaś się czasem na coś słodkiego Bo mnie coś czasem nachodzi jak widzę na około, że wszyscy jedzą. Staram się jeść jak najwięcej owoców, ale czasem przychodzi chwila słabości
Stary 2012-07-03, 09:36   #565
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Alfa mam pytanie Bo muszę zrobić badanie moczu i jak wiadomo najlepszy jest pierwszy po nocy, ale ja do laboratorium mam daleko, i jedzie się około 1.2h i zastanawiam się czy taki mocz może być dobry do badania
w te upały mogą (a raczej na pewno tak będzie) ci się bakterie nadmiernie namnożyć i wynik zafałszować, najlepiej po pobraniu do lodówki wsadzić (coś 8 stopni zalecane chyba jest), a później jak masz jeszcze tyle wieść to najlepiej ten kubeczek jakoś przed przegrzaniem zabezpieczyć - w termosik, pojemnik albo torbę termoizolacyjną, w sumie nawet jak byś taki zimny kubeczek w ręczniczek szczelnie owinęła to w tą godzinę a nawet dwie chyba by się nie zdąrzył zagrzać
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-07-03, 09:36   #566
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Amilcia mam jeszcze jedno pytanie Czy Ty pomimo cukrzycy w ciąży skusiłaś się czasem na coś słodkiego Bo mnie coś czasem nachodzi jak widzę na około, że wszyscy jedzą. Staram się jeść jak najwięcej owoców, ale czasem przychodzi chwila słabości
- wiesz ja miałam stałe pory posiłków, odpowiednią gramaturę i zestawienie, nie było mowy o podjadaniu między tymi posiłkami. Nie jadłam słodyczy wcale a i z owoców tylko jabłka i grejfruty bo po innych miałam wysoki cukier. Piłam tylko wodę i herbatę bez cukru. Dopiero kiedy miałam niskie spadki cukru po kilku tyg. brania insuliny kazano mi zjeść wtedy coś słodkiego albo napić się soku aby szybko podnieść glikemię.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-07-03, 09:40   #567
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Kunegunda powiedz ginowi, że źle się czujesz w taką pogodę i powiedz jak w pracy jest Powinien zrozumieć
tak Fiolus mam zamiar zrobic ale wiem ze to jest zasadniczy lekarz i nie wiem czy takie kwestie jak temp w pracy czy na zew sa dla niego istotne tzn dla kobiet w ciazy dzis sie okaze, a tym bardziej ze rano prawie zawsze jest mi slabo i malo nie mdleje

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-07-03, 09:43   #568
adunia89
Zadomowienie

Dzień dobry! Ale upał... Teściowie kupili basen na 50tys litrów - pierdziele to, jadę, wwalam się do wody i nic mnie nie obchodzi, że jeszcze zimna!

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Kochane- tak bardzo chciałabym nadrobić! Wierzę, że mi się uda niebawem
Dziękuję za miłe smsy, przepraszam jeśli nie odpisałam- chwilami nie wyrabiam ale wiem, że niebawem wszystko powoli ogarnę.
Dziękuję, że tak nam kibicowałyście, trzymałyście kciuki, modliły się.
Mam cudowną córkę!
Całuski dla Was wszystkich.
Jak trochę ogarnę się w nowej roli będę chciała znowu być na bieżąco.
Zeberko, 4 rano a Ty się meldujesz u nas Walczcie o cyca z Kasią i zaglądaj do nas jak tylko masz chwilkę!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35071243]
A myślisz, że ta rana nie będzie przeszkodą w badaniach gen? Ja to mam pecha, tyle czekałam na ten telefon, a zadzwonili, jak ja mam chorą rękę... Na ranę żaden plaster mi nie wchodzi, ale będę mniej szczelnie owijała bandażem.[/QUOTE]
Perse, to ładnie się biedaku przewróciłaś. Myślę, że to nie będzie miało wpływu na wasze badania, chyba, że rzeczywiście rana zaczęła by ropieć itp. Kuruj się

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!! póki co zrobiłam przeciąg i mi wiaterek wieje takze jest miło. Pościel wietrzy się, później pranie będę robić i na chwilę do rodzinnego skoczę. Po południu może w maliny pójdę to teściów. Buziaki!!!
Alonka, przynieś trochę malin, ja jeszcze nie jadłam w tym roku!

Cytat:
ale dziś idę chyba coś załatwić i będę musiała wspiąć się na 3 piętro w kamienicy może coś ruszy [COLOR="Silver"]
Alfa, trzymam kciuki, żebyś się zmęczyła i żeby Wiktor stwierdził, że już mu jednak za ciasno

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
witajcie

ja na 11 do gina juz sie boje ze mi nie przedluzy l4 i w te ukropy bede chodzic do pracy

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

aaa Adunia odp na Twoje pyt - poszlam pryw do gina i mi wypisala usg gen +test PAPPA+beta HCg dzis mam o 16.30 na skierowanie na NFZ[COLOR="Silver"]
Kundzia, trzymam kciuki, żeby gin l4 przedłużył i żeby Pappy nic tam nie zafałszowało

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:47   #569
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ale upał... Teściowie kupili basen na 50tys litrów - pierdziele to, jadę, wwalam się do wody i nic mnie nie obchodzi, że jeszcze zimna!
zazdroszczę

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-07-03, 09:51   #570
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
zazdroszczę
Amilcia, wpadaj Miejsca znajdzie się dla wszystkich!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości