Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-03, 08:36   #91
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
popłakałam się. W ogóle teraz całe napięcie ze mnie schodzi i płaczę.
hehehe ja też ciągle becze bez powodu i czasem mnie to wkurza
normalnie ze mnie twarda baba a tu proszę

co do śledztwa w sprawie incydentu kolonijnego to niestety nie idzie się dogadać z dzieciakami,brak zasięgu albo nie odbierają więc pewnie coś musi być na rzeczy
jesteśmy za to w kontaktcie z wychowawcami, którzy uspakajają, no zobaczymy, mam nadzieję,że dziś poznam prawdę
ponoć dziewczynka dostała ostrzeżenie

idę zjeść śniadanko- kupiłam wczoraj bryndze zrobię sobie z pomidorkiem

bokeh- to fajny pomysł bo okolice piękne, jeśli tylko potrafisz współżyć z innymi domownikami to czemu nie, będzie Ci raźniej
ja akurat jestem typem człowieka co potrzebuje intymności w strefie mieszkania i ciężko mi iść na kompromisy- teraz mieszkam z teściową
nie jestem w stanie znieść faktu,że łazi mi po pokoju pod moją nieobecność- to są wszystko bzdury ale hehehe ja sobie z tym nie radzę, choć ją bardzo lubię i szanuje
ot,taka przypadłość charakteru
a z drugiej strony jak sobie przypomne jak mieszkaliśmy chwilę zaraz po porodzie, to gdyby nie ona nie małabym nawet jak się wykąpać- była wsparciem nie ma co

ja mam znajomą, która całe życie mieszkała w domu w kilkanaście osób, dziecko spłodzili po cichu podczas kąpieli
potem jej mąż kupił śliczne mieszkanko no i ona dostała ciężkiej depresji bo nie potrafiła się w nim sama odnaleźć- w kupie raźniej
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:42   #92
Francesco85
Przyczajenie

Hej,
Ja b. mało udzielałam się na poprzednim wątku, ale cały czas jestem z Wami W tym tygodniu mam obronę magisterki więc trochę nauki i stresu jest... Na dodatek mój mąż szaleje na punkcie zmiany samochodu i codziennie ogląda jakieś nowe auta, zaś na wsi u teściów robimy remont naszego pokoju. I tak to się wszystko na raz zebrało. Wczoraj byliśmy na pierwszym usg, jestem w 13 tygodniu, termin porodu wg. usg to 07 styczeń. Widać było główkę, rączki, kręgosłup, żołądek i słyszeliśmy bicie serca dziecka. Niestety przezierności karkowej nie dało się zmierzyć gdyż maluszek był odwrócony pleckami. Dzisiaj znów idę na usg bo tylko jeszcze przez 5 dni można odczytać przezierność.
Potwierdzam dane Tak i witam się swoim imieniem -jestem Agnieszka
Pozdrawiam wszystkie mamusie- te zabiegane i te już na wakacjach
Francesco85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:49   #93
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Francesco85 Pokaż wiadomość
Hej,
Ja b. mało udzielałam się na poprzednim wątku, ale cały czas jestem z Wami W tym tygodniu mam obronę magisterki więc trochę nauki i stresu jest... Na dodatek mój mąż szaleje na punkcie zmiany samochodu i codziennie ogląda jakieś nowe auta, zaś na wsi u teściów robimy remont naszego pokoju. I tak to się wszystko na raz zebrało. Wczoraj byliśmy na pierwszym usg, jestem w 13 tygodniu, termin porodu wg. usg to 07 styczeń. Widać byłoa główkę, rączki, kręgosłup, żołądek i słyszeliśmy bicie serca dziecka. Niestety przezierności karkowej nie dało się zmierzyć gdyż maluszek był odwrócony pleckami. Dzisiaj znów idę na usg bo tylko jeszcze przez 5 dni można odczytać przezierność.
Potwierdzam dane Tak i witam się swoim imieniem -jestem Agnieszka
Pozdrawiam wszystkie mamusie- te zabiegane i te już na wakacjach

O mamy ten sam termin )
Co prawda, w piątek na usg mi wyszło ze dzidzia może wyjśc na świat 03.01. no ale... )
I co do samochodu.... O rany, nie jestes sama!! moj TŻ też ma świra na tym punkcie, chcemy sprzedać albo zamienić samochód i teraz non stop allegro. Zjedz coś przed USG ja zjadłam i dzidzia tak fajnie się wierciła ze ojoj będzie dobrze

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:59   #94
ilkas
BAN stały

Cześć dziewczynki

Jejku ale mnie burza obudziła. Leja i grzmi...bleeh. Tak bym sobie jeszcze dzisiaj pospała, ale nie mogę A jutro muszę iść w końcu zrobić badania - bo też ciągle to odkładam !
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:01   #95
justys288
Raczkowanie

GG do justys288

Hej ja też mało się udzielałam w poprzednim wątku oczywiście z braku czasu ale cały czas Was czytam, przynajmniej staram się być na bieżąco Dla mnie termin porodu zmienił się z 18 na 14 stycznia, OM - 10.04.2012 W przyszłym tygodniu mam wizytę i troszkę się denerwuję zresztą jak przed każdą wizytą. Miłego dnia dziewczyny
TAK
justys288 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:24   #96
e_vel
Wtajemniczenie

Halo
nie było mnie 3 dni bo mi net siadł a Wy już brniecie w II części Więc potwierdzam swoje dane TAK

Agula, bardzo ładnie zrobiłaś pierwszą stronkę
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:54   #97
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cześć ja z rana poszłam zrobić badania, i zostawiłam w laboratorium 107 zł (( a to dopiero początek a tyle ludzi było a ja taaaaaaka głodna tam siedziałam w tej kolejce :P znowu upały, ani jednej chmurki a wizyta dopiero na następny piątek, już nie mogę się doczekać ...
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:59   #98
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Jejku ale mnie burza obudziła. Leja i grzmi...bleeh. Tak bym sobie jeszcze dzisiaj pospała, ale nie mogę A jutro muszę iść w końcu zrobić badania - bo też ciągle to odkładam !
heheh to tak jak mnie- bo ja też z Wro
mój pies strasznie się boi burzy, dzisiaj jak sią kąpałam to chciała do mnie wskoczyć pod pryszic
bidulka, jakaś taka nerwowa chodzi więc chyba jeszcze burza nie przeszła
Stary 2012-07-03, 10:01   #99
laurka23
Zakorzenienie

Trochę się zdenerwowałam. Miałam powtórzyć badanie glukozy w osoczu krwi. Za pierwszym razem mi wyszło 96. (norma niby od 60 - 100) Lekarz stwierdził że trochę wysoko. Tym razem pilnowałam się bardzo, nic słodkiego, kolacja o 20, badanie 10.30, a tu wynik 93 Ciekawe co powie lekarz. Jak wam wyszła glukoza dziewczyny?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:08   #100
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Trochę się zdenerwowałam. Miałam powtórzyć badanie glukozy w osoczu krwi. Za pierwszym razem mi wyszło 96. (norma niby od 60 - 100) Lekarz stwierdził że trochę wysoko. Tym razem pilnowałam się bardzo, nic słodkiego, kolacja o 20, badanie 10.30, a tu wynik 93 Ciekawe co powie lekarz. Jak wam wyszła glukoza dziewczyny?

U mnie wyszło 66 a napisane było że norma 65.
Ale wynik ok. Hmm no nie wiem ciekawa jestem co lekarz powie.. dobrze będzie
Kurcze, ja to w nocy taka głodna byłam ze musiałam kanapke sobie zrobic..
a zawsze kolacyjka o 18/19 ach... hehe teraz to przeważnie kolacje jem o 20.30

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
heheh to tak jak mnie- bo ja też z Wro
mój pies strasznie się boi burzy, dzisiaj jak sią kąpałam to chciała do mnie wskoczyć pod pryszic
bidulka, jakaś taka nerwowa chodzi więc chyba jeszcze burza nie przeszła
A mój z kolei chyba lubi burze przed wczoraj jak była taka ostra burza i jak jeszcze nie padało, pies wyszedł na balkon podziwiać piorunki i jeszcze podnosił głowe wysoko w niebo ..

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-03, 10:10   #101
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wysoko ale niby mieści się w normie więc nie denerwuj się na zapas. Pewnie będziesz musiała teraz częściej to kontrolować po prostu. U mnie wyszło 75.
Cytat z artykułu dr Anny Wójtowicz dot. cukrzycy ciążowej: "Jeśli stężenie glukozy przekracza 125 mg/dl to należy rozpoznać cukrzycę ciążową. Natomiast wartość poniżej 100 mg/dl jest wynikiem prawidłowym". Nie Martw się na zapas bo to nie sprzyja ani Tobie ani dzieciaczkowi.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-07-03 o 10:13
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:17   #102
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

A mój z kolei chyba lubi burze przed wczoraj jak była taka ostra burza i jak jeszcze nie padało, pies wyszedł na balkon podziwiać piorunki i jeszcze podnosił głowe wysoko w niebo ..

hahah to niezły aparat
ale wiesz moja ma tak od niedawna, wcześniej było ok
ostatnio jak była taka straszna burza ( ja też się boję jak diabli ale lubię ) to moja sunia piszczała w nocy i z mężem wstaliśmy do niej i nosiliśmy ją na rękach jak niemowle bo była taka zdenerwowana
w końcu usnęła

a tak to brytana zgrywa przy ładnej pogodzie
Stary 2012-07-03, 10:30   #103
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Melduję się na nowym wątku W poprzednim nie udzielałam się za bardzo, ale postaram się to zmienić

Agula
, śliczny tekst na początek. Aż się wzruszyłam.
Mogłabyś mnie dopisać do listy? Iwona (27 lat) OM 22.04. termin 27 stycznia A może wysłać Ci to na PW??

hope01
, współczuję takiego przeżycia Ludzie to wstydu nie mają
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Też lubię burze, najbardziej jak już się tak fajnie zachmurzy i jest tzw. cisza przed burzą. Taki ciekawy klimat, niespotykane napięcie i można sobie na spokojnie błyskawice podziwiać

Dziewczyny, kiedy zwykle zanikają mdłości i wymioty. Czytałam, że w okolicach 11 tc. Ja jestem w tym tygodniu i d**a Dzień w dzień rozmowa z niedźwiedziem No i jeszcze ja mam prawie zawsze ataki jak jestem naczczo i wymiotuję żółcią z domieszkami krwi To normalne? ? Okropne
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:30   #104
ILLUSION
Wtajemniczenie

W koncu i ja wysłałam swoje zdjęcia na naszego maila, uznałam że czas się bliżej zaprezentować bo teraz będę miała więcej czasu żeby się udzielać tutaj

Któraś z Was w I części wątku pisała że będzie rodziła w Białymstoku u Arciszewskich ( http://www.arciszewski.pl/ ) czy mi się wydawało? Ja też tam zamierzam rodzić jak wszystko dobrze pójdzie.
Stary 2012-07-03, 10:33   #105
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Melduję się na nowym wątku W poprzednim nie udzielałam się za bardzo, ale postaram się to zmienić

Agula
, śliczny tekst na początek. Aż się wzruszyłam.
Mogłabyś mnie dopisać do listy? Iwona (27 lat) OM 22.04. termin 27 stycznia A może wysłać Ci to na PW??

hope01
, współczuję takiego przeżycia Ludzie to wstydu nie mają

Też lubię burze, najbardziej jak już się tak fajnie zachmurzy i jest tzw. cisza przed burzą. Taki ciekawy klimat, niespotykane napięcie i można sobie na spokojnie błyskawice podziwiać

Dziewczyny, kiedy zwykle zanikają mdłości i wymioty. Czytałam, że w okolicach 11 tc. Ja jestem w tym tygodniu i d**a Dzień w dzień rozmowa z niedźwiedziem No i jeszcze ja mam prawie zawsze ataki jak jestem naczczo i wymiotuję żółcią z domieszkami krwi To normalne? ? Okropne
To chyba sprawa indywidualna z tymi mdłościami itd, zwykle mijają przy 2 trymestrze, jednak niektóre kobiety mają je znacznie dłużej, ja też raz czy dwa wymiotowałam żółcią.. ale bez krwi... to było straszne...

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-03, 10:39   #106
bloodybeetrot
Raczkowanie

Ja na szybciocha dołączam, bo czasu przy necie mało! Sub. I buziaki z Suwalszczyzny!
bloodybeetrot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:43   #107
Hosenka*
Zakorzenienie

AniolekKB:
Przed wstaniem zjedz coś - krakersa, kilka paluszków. Naprawdę pomaga

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:48   #108
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

ja przy pierwszej ciąży męczyłam się od połowy 3 do końca 4 miesiąca ale na to nie ma reguły

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
W koncu i ja wysłałam swoje zdjęcia na naszego maila, uznałam że czas się bliżej zaprezentować bo teraz będę miała więcej czasu żeby się udzielać tutaj
śliczna z Ciebie kobieta a brzusio malutki narazie

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

ja dziś od 7.30 wzięłam sie za pieczenie torta bo jutro nasza 3 rocznica ślubu... ale nie wiem jak go skończę na tym 35 stpniowym upale (w cieniu)....
Stary 2012-07-03, 10:53   #109
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja przy pierwszej ciąży męczyłam się od połowy 3 do końca 4 miesiąca ale na to nie ma reguły

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

ja dziś od 7.30 wzięłam sie za pieczenie torta bo jutro nasza 3 rocznica ślubu... ale nie wiem jak go skończę na tym 35 stpniowym upale (w cieniu)....

Mmmmm a jaki smak robisz zjadłabym
A ja zaraz się biore za ogarnianie mojej szafy....

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-03, 10:53   #110
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję A brzuszek rzeczywiście mały na razie, jak ktoś nie wie że jestem w ciąży to nie widzi na razie. Ale u każdego rośnie w innym tempie. Może i dobrze że wolniej bo 25 sierpnia czeka mnie świadkowanie na ślubie i weselu u przyjaciół więc może jeszcze mega bambra nie będę miała

A z tym tortem to współczuję, skwar dzisiaj niesamowity, oddychać nie ma czym. Ja mam też niedługo 3 rocznicę ślubu (za 2,5 tygodnia) Jaki torcik robisz?

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-07-03 o 10:55
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:59   #111
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MadamAgula Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

PROSZĘ O POTWIERDZENIE SWOICH DANYCH!

Bo jest na tej liście dużo osób które się już nie udzielają... Wystarczy napisać niebieskie TAK
TAK potwierdzam swoje dane i swoją obecność również. Jestem na tym wątku od samego początku, choć fakt, rzadko się udzielam i niezbyt regularnie, ale w wolnej chwili zawsze chętnie tu wchodzę. Także jak najbardziej potwierdzam swoją obecność. Witam wszystkie nowe mamusie
Stary 2012-07-03, 10:59   #112
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
AniolekKB:
Przed wstaniem zjedz coś - krakersa, kilka paluszków. Naprawdę pomaga
Dzięki za radę. Najgorzej, że rano na czczo muszę zjeść tabletkę na tarczycę, potem przez minimum pół godziny nie mogę jeść, dlatego jeszcze na godzinkę idę spać, a jak już się budzę, to w żołądku mam misz masz, a jak wstaję, to już tylko do toalety
Stary 2012-07-03, 11:05   #113
onaella
Zakorzenienie

cześć

ja ani razu nie wymiotowałam, ale za to mam non stop 24-godzinne mdłości, czy to rano, czy w dzień, czy w środku nocy wstanę na siku, zawsze mi jest niedobrze czasem bym chyba wolała zwymiotować, może by ulgę przyniosło. A tak to mnie tylko nachodzi do wymiotów, boli brzuch i przełyk.

Cytat:

uwielbiam piec i gotować ostatnio robiłam na zamówienie tort Kubusia Puchatka dla znajomych synka.
Ale rzeczywiście w taki upał ciężko może być z masą.
Szkoda, ze już zaczęłaś bo mogłaś zrobić lodowy - mrożony, albo zwykły sernik na zimno z jakimiś super dodatkami, czy mnóstwem owoców na wierzchu

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:09   #114
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
uwielbiam piec i gotować ostatnio robiłam na zamówienie tort Kubusia Puchatka dla znajomych synka.
Ale rzeczywiście w taki upał ciężko może być z masą.
Szkoda, ze już zaczęłaś bo mogłaś zrobić lodowy - mrożony, albo zwykły sernik na zimno z jakimiś super dodatkami, czy mnóstwem owoców na wierzchu
Mam język na brodzie...
Stary 2012-07-03, 11:10   #115
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Onaella, suwaczki Ci nie działają
Stary 2012-07-03, 11:16   #116
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Onaella, suwaczki Ci nie działają
a no wiem właśnie, wczoraj skasowałam ślubne niechcący i nie umiem już ich zrobić

chyba za dawno nie miałam z wizażem do czynienia

dziewczyny wiecie o co chodzi z tymi dzieciaczkowymi suwaczkami ? Chodzi mi o ten gdzie bobo sobie pływa

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:32   #117
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
uwielbiam piec i gotować

oooo to zupełnie tak jak ja
mogłabym być etatową kurą domową i gotować obiadki dla wieeeelkiej rodziny
już planuje na strość z TZ że wyjedziemy do Grecji i będziemy prowadzić swoją restauracje
Stary 2012-07-03, 11:34   #118
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
nie, jeszcze nie pokazywałam jakoś mi się wydaje, że jeszcze nie ma co pokazywać bo jest mały, alee może faktycznie czas na pierwszą fotkę ? pomyślę nad tym jutro

muszę Wam w ogóle przesłać swoje zdjęcia na maila, ale ciągle nie mam czasu, bo muszę je najpierw zgrać z płytki

Ale na dwójce oglądałam fajną komedię romantyczną
pytam z ciekawosci bo mamy tylko tydzien roznicy no to czekam na zdjecie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć
Agula jaki piękny tekst, popłakałam się. W ogóle teraz całe napięcie ze mnie schodzi i płaczę.
Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich Waszych wiadomości, ale nie mam siły już dziś!! OKROPNY dzień :beczy:
Dziewczyny nie dość, że na uczelni masakra dziś jakaś, rzeźnia niewiniątek, koleżanka chora na serce nam padła, płakała, że nie czuje ręki i nóg, wezwałyśmy pogotowie, to z łaską przyjechało!
I jeszcze najgorsze!!! poszłyśmy do Parku Jordana w godzinnej przerwie i rozmawiam z koleżanką o ciąży i w ogóle, naprzeciwko na ławce siedział dziadek i przysłuchiwał się nam od dłuższego czasu. Zauważyłam, że coś ręka mu dziwnie chodzi. I okazało się, że centralnie przed nami się onanizował, rozumiecie?! patrzył na nas i Po mnie ciążę widać, niedaleko plac zabaw a ten .. Musiałam gdzieś zwymiotować
o matko co za dzien, przytulam

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Któraś z Was w I części wątku pisała że będzie rodziła w Białymstoku u Arciszewskich ( http://www.arciszewski.pl/ ) czy mi się wydawało? Ja też tam zamierzam rodzić jak wszystko dobrze pójdzie.

to lece ogladac

ja dzis w ten upal to ani pisac nie mam za bardzo sily ...

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:37   #119
e_vel
Wtajemniczenie

ja też bardzo lubię gotować i piec - torty w szczególności zapraszam do galerii moich tortów, które robiłam na zamówienia www.slodkiefantazje.flog.pl

Teraz robię zwykły tort bo nie mam sił na wymyślanie- masa jedna śmietankowa z rodzynkami moczonymi w alkoholu, a druga capuccino o smaku brandy Mężowi napewno posmakuje bo łasuch z niego
Stary 2012-07-03, 11:41   #120
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja lubię piec Tzn inaczej - wpadam w takie fazy pieczenia i niepieczenia. Teraz zupełnie nie mam na to ochoty, no i na jedzenie słodkości też

Np. to ciasto bardzo mi smakowało: http://lakierowo.blogspot.com/2012/0...iasto-ala.html ale teraz bym nie przełkneła

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości