|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
HEJKA!!!!
Cytat:
Cytat:
klask i:Cytat:
|
|||
|
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
hehe zaraz się pół wizażu zjedzie
![]() kurde moi rodzice mają kawał podwórka i coś się nie kwapią z kupnem ![]() tzn co roku od 5 lat jak tylko upał przyjdzie, to gazetki i same baseny oglądają, mierzą i myślą gdzie postawic ![]() a później przychodzi ochłodzenie albo deszcz pada i się rozmyślają "aaa szkoda pieniędzy" i tak do następnego roku ![]() w tym roku za to głównym tematem jest domek i piaskownica "no bo wnuczek musi mieć się gdzie bawić"
|
#574 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
tak średnio
50km, w sumie nie cała godzina jazdy za to piękna okolica kawałek od drogi głównej, koło lasu... tylko te cholerne komarzyska
|
#576 | |
|
Zadomowienie
|
maksi, wszyscy się zmieszczą, tylko dla maluchów rękawki proszę bo jest ponad metr głębokości. Ciężarówki też zapraszam
(teściowie by się dopiero zdziwili )Cytat:
![]() Tu decyzja została podjęta w 10 minut. Teść się nakręcił jak mu szwagier wspomniał, wzięli kartę do Praktikera na raty 0% i jest basen ![]() Z piaskownicą też dobry pomysł, teście też chcieli zrobić, ale wstrzymali się po tym jak Amelcia się urodziła. Nie chcieli mnie dobijać, nadal jest wszystko w garażu pochowane, a tu szwagrowi za niecałe 3 tyg syn się rodzi. |
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrócili do domu z zamiarem załatwienia papierka i kupienia. W domu się rozmyślili ![]() a te baseny naprawdę mocno potaniały w przeciągu tych powiedzmy 5 lat
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czekam aż Olo się obudzi, karmienie i do sklepu na zakupki ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35062994]Byłam dzisiaj ponownie na IP, bo ręka zaczęła mi puchnąć i sinieć... Lekarz mnie nie przyjął Bo oni się nie zajmują leczeniem ambulatoryjnym i mam iść do lekarza rodzinnego Zadzwonili dzisiaj odnośnie badań genetycznych, będziemy je mieć za tydzień A wczoraj byliśmy na basenie przed moim wypadkiem, było całkiem spoczko, ale oczywiście widziałam kobiety w wysokiej ciąży, na słońcu z odsłoniętym brzuchem, palące papierosy... Brak słów... I tak ogólnie to dochodzę do wniosku, że w tym kraju to lepiej być pijakiem. Przecież gdyby mnie zgarnęli gdzieś z ulicy z taką ręką, to by mi od razu zrobili prześwietlenie, ale nie, ja przyszłam kulturalnie z pracy, no to nara. Noł koment.[/QUOTE] Masakraa z tymi szpitalami dobrze że nie masz złamanej ręki Cytat:
http://www.edukateria.pl/praca/jezyk-niemowlat/ http://15809.hmef.pl/
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-03 o 11:40 |
||
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil jak znajdziesz chwilkę to mogłabyś zmienić wpis na pierwszej stronie Aleksander ur. 05.05.2012
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
niestety Was nie nadrobie, tyle stron naskrobalyscie przez te kilka dni. Zeberka gratuluje narodzin Kasi ![]() Czy ktos pokusi sie o male streszczenie? ![]() hehe ![]() a ja czekam na pierwsza miesiaczke, mialam wczesniej regularne cykle, wiec po moich wyliczeniach miala pojawic sie wczoraj.. ale niestety nic.. pobolewa mnie w sumie jak na okres, mam nadzieje, ze wkrotce sie pojawi ![]() za tydzien mam badanie genetyczne, czekam tez na wyniki hormonow tarczycy i wyniki genetyczne malenstwa - mam nadzieje, ze z wszystkimi badaniami zamkne sie w lipcu ![]() milego dnia
|
#582 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam.
W końcu chociaż trochę nadrobiłam. Mało teraz jesteśmy w domu więc mało też zaglądam do Was. Zaraz znowu wybieramy się do centrum na jakiś obiad bo tak ciepło, że nie chce mi się stać w kuchni przy piecu. Cytat:
Super, że wszystko ok ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Spóźnione ale szczere życzenia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Po dwóch aniołkach udało się urodzić dzidzię ![]() Cytat:
No to ja też wpadnę do Ciebie, żeby się ochłodzić w basenie ![]() Ja urodziłam 24 tygodnie temu i jak na razie @ brak.
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zeberko kochana cały czas trzymamy kciuki za Ciebie Dasti chyba lepiej napisz do Inutil na PW, bo może w wątku nie wyłapać ten informacji U mnie całą noc była burza, w efekcie nie spałam, a jak zasnęłam to się o 11 obudziłam. Na 16 idę do gina na genetyczne. Oby wszystko było dobrze, ostatnio nie miałam tego badania i się przez to denerwuję :/
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam właśnie 3 @ od porodu i dalej jakoś się nie przyzwyczaiłam ![]() Basenik fajna sprawa . Dziś wieczorem przyjedzie siostra ze Stasiem - będzie się działo
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Bry....
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
ale upał!!!!!!!!!!!!!! znowu mamy w domu 29stopni i sie gotujemy z maluchem.
myslicie ze wentylator moze malemu zaszkodzic? chodzi na 1 i stoi kawałek od niego, nie blisko, także dolatuje taki powiew chłodny chyba lepsze to niz ten upal - sama nie wiem i oczywiscie sie stresujekupilismy klimatyzator i na szczescie mozna bylo w castoramie oddac do 24 godz bo PORAŻKA!!!! w zasadzie podobnie jak wentylator dmuchał. jednak żeby schłodzić nasze mieszkanie trzeba by było taki profesjonalny z wylotem na zewnątrz a nie przenośny. a na to trzeba mnóstwo pozwoleń itp wiec pewnie lato sie skończy...
|
#588 |
|
Wtajemniczenie
|
juz po wizycie mam l4 do 19 lipca, dalej lutke mam brac, unikac spacerow w sloncu, kapieli i wspolzycia ;]
Madzia trzymam kciuki za badania aby wszystko bylo w porzadkyu U mnie taki upal ze siedzie w samych gaciach (narazie jestem sama) ale zaraz mama wraca z zakupow wiec musze cos zarzucic ;]---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- aaa narazie od pierwszej wizyty u gina do dzis przytylam 1,5kg czy sa wogole jakies normy ile powinno sie w jakim okresie przybrac na wadze!? mam bialko w surowicy ponizej normy musze wiecej nabialu jesc i glukoza prawie na granicy mam 95 a jest max 100 mam nadzieje ze nie zagraza bejbikowi...
|
|
#589 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę i L4 Cytat:
za wizytęADUNIA ja w basenie zadek moczyłam przez całą niedzielę więc potwierdzam to super sprawa na gorące dni. ZEBERKO jak sie ogarniesz czekamy na zdjęcia Kasiuli PRINCE i co wypiścili cię do domu czy nadal leżysz? MODERNA a może @ nie przyjdzie ![]() PERSE ja kiedyś tez miałam taką przygodę na rowerze i dosyć poważną ranę na łokciu, niestety wiem jak to boli ale kupiłam maść w aptece taką do ran z jakimś antybiotykiem i szybko mi pomogło tylko nie pamiętam jak się nazywałaBACHA mam nadzieję że bank wyda pozytywną decyzję Mi wczoraj Tż przynósł wielkie wiadro jagód Całą noc była burza ale przynajmniej jest czym oddychać i jest chłodniejsze powietrze. Miłego dnia wszystkim życzę
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do tej pory nic nie przytyłam, a na usg połówkowym mały ważył już 450 gr A lekarz Ci coś mówił odnośnie glukozy
|
|
|
|
|
#591 |
|
Wtajemniczenie
|
Anusia juz napisalam powyzej szczegoly wizyty u gina
juz jestem po
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może porozmawiaj o tym z pediatrą
|
|
|
|
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko zeby ograniczyc slodycze i weglowodany, ale ja jestem uzlaezniona od slodyczy choc i tak mniej ich jem w czasie ciazy... kolejne badanie krwi za 3 tyg jesli zleci znow glukoze to bedzie jakies porownanie
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, u mnie (małopolska) taki gorąc że blagam o jakąś burze której dawnoo dawnoo nie było
Na balkonie nie idzie wysiedzieć a w pokoju oddychać ![]() Tak wogole to u mnie troszke się skomplikowało... Lecimy z TŻtem pod koniec lipca do Londynu więc lepiej żeby teraz fasolki nie było.. ale okazało się że źle obliczyłam dni płodne Myślałam że mam za tydzień owulacje i od wczoraj mieliśmy się zabezpieczać.. ale jak obliczyłam wczoraj drugi raz to wyszło że owulacja może być wczoraj/dzisiaj a bez zabezpieczenia przytulalismy sie ostatni raz wczoraj rano także zobaczymy... Tak sobie myśle że przeciez zajść nie tak łatwo itd. tylko że zawsze jak się myśli nie teraz to jest akurat teraz. No nic zobaczymy i tak będzie dobrze i tak ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad powtórzeniem testu obciążenia glukozą
|
|
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
za mna chodzi juz od jakiegos czasu cola ale boje sie napic.... hmm to ja przed glukoza tylko wczesniej jadlam kolacje niz zwykle... sprobuje ograniczyc weglowodany, generalnie musze wiecej warzyw i owocow jesc bo narazie mi jakos to niemrawo idzie
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do owoców to jestem uzależniona i jem ich dużo
|
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie mi zazdrościć pogody
u mnie jest wspaniale ![]() 20stopni i trzecia burza od rana niedawno zaliczyłam (nie chcąco, bo do sklepu szłam) spacerek w deszczu
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Piękne!
ostatnio tylko Was podczytuję, nie mam weny na pisanie ![]() Z tego co pamiętam: Perse, przykro mi z powodu tego wypadku.... Bidulko ty Kundzia, dobrze, że lekarz przedłużył L4 tak się martwiłaś Cookie, kiedyś wstawiałaś zdjęcie Maksia, zapomniałam napisać, że chyba zaokrąglił się na buzi, co? świetny synek Fiol, Eseska, chciałam Wam polecić książkę "Język niemowląt". Widzę, że Dasti już wstawiła link ![]() U nas duchota straszna. Nie ma czym oddychać, mimo, że nad ranem przeszła straszna burza. Czekamy na następną. A tak w ogóle, to byliśmy w żłobku, rozmawialiśmy z panią dyrektor. Mówiła, że będzie dzwonić do nas, jeśli jakieś miejsce się zwolni, ale szczerze mówiąc kiepsko to widzi. Gdyby Emi była starsza, to byłaby większa szansa, bo starsze dzieci przechodzą do przedszkola. A takie maluchy nie Podobno na miejsce oczekują dzieci zapisane jeszcze w 2011roku.Masakra. Jeśli Emilka się nie dostanie, to pójdę na wychowawczy i tyle ![]() Polska prorodzinna dobra, nie smęcę... Trzymajta się |
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja jestem jzu w domu.......
byłam taka wkurzona ze nie czekałam nawet na zadne wskazówki tylko wyszłam po badaniu odrazu ze spzitala. Tylko wiem ze za tydzien do swego gina.... po.je.bany ordynator mnie badał nic mi nie pwoiedzial procz teg oze na fotel weszłam ładnie i on bedzie chcial bym rodzila sn ja mowie ze mam wskazanie do cc a on ze chyba jakies lewe ja mówie ze pan chyba zartuje ze moj gin sam mnie wysłał do neurologa takie mialam bole w ciazy i dalej mi ciezko i ze skoro dostałam skierowanie tzn ze mam wskazanie a on kazął mi dokumentacje kregoslupa przyniesc. Wiec mowie do niego ze od dokumentacji jest neurolog i tyle on mowi zebym pokzala skierowanie. Pokazałam i wiecie co sie okazało??? ze jest przekrecone moje nazwisko na nim, ani ja ani wczesniej moj gin nie dopatrzylismy sie i ordynator z usmiechem powiedzial ze to nie moje skierowanie wiec bedzie poród sn. A ja mowie ze jak to ze zalatwie prawidlowe a on do mnie nie zdazy pani jaki cham!!!!cąła sie tzresłam i sie na lozku na sali poplakałam dziewczyny mneiu uspokajały. przyszeł moj lekarz podszedł i mowi niech pani idzie do neurologa zeby pani przeprawił z peiczatką I niech pani niepłacze. ja mowie ze ja niebede probowała sn i koniec ze jak to mialo tak wygpadac to mogł mnie szybciej poinformowac a nie ze ja sie 8 meisiecy nastawialam na cc a tuy nagle dowiaduje sie z ebeda kazac mi sn probowac. A on mowi niech sie pani nie martwi i nie boi tylko ząłatwia te skierowanie cc. Wiec dalej niewiem nic, skierowanie mam bo do neurologa odrazu pojechałam to mi przeprawił i za tydzien na wizycie sie dowiem wszystkiego bo mam isc do swego gina...... kupilam herbate z lisci malin i ten wiesiołek .... cała sie trzesłam z nerwów masakra jakas!!!!!! ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- dziewczyny ja nie chcialam juz teraz z marszu cc. Myslalam z emoze zrobią skroo mialam i tak lada moment miec(bynajmniej tak mnie nastawial ciagle gin ) ale nawet jak sie go pytałam to pytalam sie o piątek jak juz bedzie skonczone 38 tc czyli bed ejuz w 39. na oddziale z emną leząła jego pacjentka w tym samym tyg, jej dzis wywoluje ciąze bo ona chce a mi pwoiedzial ze to wczesnie. Gdzie tu sprawiedliwosc?? Ja se poczekam spoko, tylko nie chce by mnie złapało gdy mego gina nie bedzie....... i gdy tzta niedaj Boze nie bedzie juz w Polsce......
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

klask i:
skad takie sny sie biora....
Miejsca znajdzie się dla wszystkich!

dobry pomysł, blisko Was mieszkają rodzice?
)

Bo oni się nie zajmują leczeniem ambulatoryjnym i mam iść do lekarza rodzinnego
dobrze że nie masz złamanej ręki 

za wizytę
a bez zabezpieczenia przytulalismy sie ostatni raz wczoraj rano
jaki cham!!!!