Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-03, 09:58   #571
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

HEJKA!!!!
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

A ja teraz w ramach przegryzki przed spaniem zjadłam kiszone ogórki i czereśnie
ale Ty masz smaki!!!!!!!!!!!!!:brzyda l:

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Kochane- tak bardzo chciałabym nadrobić! Wierzę, że mi się uda niebawem
Dziękuję za miłe smsy, przepraszam jeśli nie odpisałam- chwilami nie wyrabiam ale wiem, że niebawem wszystko powoli ogarnę.
Na razie walczymy bez butli.
Dziękuję, że tak nam kibicowałyście, trzymałyście kciuki, modliły się.
Mam cudowną córkę!
Całuski dla Was wszystkich.
Jak trochę ogarnę się w nowej roli będę chciała znowu być na bieżąco.
ZEBERKA! ciesze sie ze sie odezwałas. Czekamy na zdjecie Kasi! i super ze walczycie bez butlli!!!!!!!!!!!!klask i:

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
witajcie

ja na 11 do gina juz sie boje ze mi nie przedluzy l4 i w te ukropy bede chodzic do pracy

aaa Adunia odp na Twoje pyt - poszlam pryw do gina i mi wypisala usg gen +test PAPPA+beta HCg dzis mam o 16.30 na skierowanie na NFZ

dzis mialam sen ze mialam przy sobie juz dzidziusia karmilam go cycem byl tylko w pieluszce i tak myslalam kurcze nic nie mam pokupowanego ani wanienki ani ubranek... skad takie sny sie biora....
KUNDZIA trzymam kciuki bys dostała L4- moze powiedz nie ze Ci słabo, ale ze zemdlałas z3 razy!!!!!!! i Zaciskam za dzisiejsze badanie!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:02   #572
maksikola
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Amilcia, wpadaj Miejsca znajdzie się dla wszystkich!
czyli dla mnie z maluchami też
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:10   #573
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
hehe zaraz się pół wizażu zjedzie

kurde moi rodzice mają kawał podwórka i coś się nie kwapią z kupnem
tzn co roku od 5 lat jak tylko upał przyjdzie, to gazetki i same baseny oglądają, mierzą i myślą gdzie postawic
a później przychodzi ochłodzenie albo deszcz pada i się rozmyślają "aaa szkoda pieniędzy" i tak do następnego roku

w tym roku za to głównym tematem jest domek i piaskownica "no bo wnuczek musi mieć się gdzie bawić"
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:13   #574
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
w tym roku za to głównym tematem jest domek i piaskownica "no bo wnuczek musi mieć się gdzie bawić"
dobry pomysł, blisko Was mieszkają rodzice?
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:15   #575
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
dobry pomysł, blisko Was mieszkają rodzice?
tak średnio 50km, w sumie nie cała godzina jazdy za to piękna okolica kawałek od drogi głównej, koło lasu... tylko te cholerne komarzyska
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-07-03, 10:22   #576
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
maksi, wszyscy się zmieszczą, tylko dla maluchów rękawki proszę bo jest ponad metr głębokości. Ciężarówki też zapraszam (teściowie by się dopiero zdziwili)

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hehe zaraz się pół wizażu zjedzie

kurde moi rodzice mają kawał podwórka i coś się nie kwapią z kupnem

Alfa, ależ ja uwielbiam gości!
Tu decyzja została podjęta w 10 minut. Teść się nakręcił jak mu szwagier wspomniał, wzięli kartę do Praktikera na raty 0% i jest basen

Z piaskownicą też dobry pomysł, teście też chcieli zrobić, ale wstrzymali się po tym jak Amelcia się urodziła. Nie chcieli mnie dobijać, nadal jest wszystko w garażu pochowane, a tu szwagrowi za niecałe 3 tyg syn się rodzi.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:44   #577
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Tu decyzja została podjęta w 10 minut. Teść się nakręcił jak mu szwagier wspomniał, wzięli kartę do Praktikera na raty 0% i jest basen
hehe no jakoś 3-4 lata temu, też pamiętam taką sytuacje tyle że w Castoramie chyba, poszli oglądać napalili się chcieli na raty, ale jakiegoś papierka nie mieli co był wymagany wrócili do domu z zamiarem załatwienia papierka i kupienia. W domu się rozmyślili

a te baseny naprawdę mocno potaniały w przeciągu tych powiedzmy 5 lat
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-07-03, 11:36   #578
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Czekam aż Olo się obudzi, karmienie i do sklepu na zakupki

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Jednak nie będę Miala jeszcze cc bo ordynator tutaj decyduje o tym i Mowil że musi być skończony 39 tc wiec możemy 13 się umówić a to będzie piątek to niech się cmoknie
powiedział że jeśli szybciej akcja się zacznie to co innego. albo jeśli coś by się dzialo.
muszę se jakoś przyśpieszyć poród będę się sexic i intensywnie sprzatac ! jutro chyba Wychodze do domu
Prince skończyłaś dopiero 37tc, nie śpiesz się tak, spokojnie. CC im póżniej tym lepiej bo dziecko jest w pełni rozwinięte
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35062994]Byłam dzisiaj ponownie na IP, bo ręka zaczęła mi puchnąć i sinieć... Lekarz mnie nie przyjął Bo oni się nie zajmują leczeniem ambulatoryjnym i mam iść do lekarza rodzinnego No co za czub! Ja mogłam mieć tę rękę jednak gdzieś złamaną (mój tata przechodził 2 dni na złamanej nodze, nie chcę nawet pisać, jakie ponosi tego konsekwencje, to tak tylko gwoli: da się), a on mi każe iść do lekarza rodzinnego to leczyć... Już się tam prawie pobeczałam ze złości. Na szczęście moja mama zadzwoniła na inny ostry dyżur i podjechałam tam, od razu mi zrobili 2 zdjęcia RTG, nic nie złamane, ale muszę nosić rękę w chuście i mam taki żel przeciwbólowy. Rana paskudna, ciągle się sączy :/

Zadzwonili dzisiaj odnośnie badań genetycznych, będziemy je mieć za tydzień Mam nadzieję, że ta moja rana nie przeszkodzi w tym, bo nie mogę iść z żadnym zapaleniem...

A wczoraj byliśmy na basenie przed moim wypadkiem, było całkiem spoczko, ale oczywiście widziałam kobiety w wysokiej ciąży, na słońcu z odsłoniętym brzuchem, palące papierosy... Brak słów...

I tak ogólnie to dochodzę do wniosku, że w tym kraju to lepiej być pijakiem. Przecież gdyby mnie zgarnęli gdzieś z ulicy z taką ręką, to by mi od razu zrobili prześwietlenie, ale nie, ja przyszłam kulturalnie z pracy, no to nara. Noł koment.[/QUOTE]
Masakraa z tymi szpitalami dobrze że nie masz złamanej ręki

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

wybaczcie ,ale nie pamietam która z was - a cytowanie to mi wywaliło- pytała o mierzenie temperatury1 zasad jest taka: stała pora i przed wstaniem z łozka - nie ważne czy lezysz czy spiśz. A taka róznica o któej pisałas jest mozliwa-= bo temperatura zmienia sie w ciagu dnia (u niektórych osób- pewnie u Ciebie bardzo) i dlatego tak wazne jest mierzenie o stałej porze!!!!!!!

MAMUŚKI! jak ja patrze na Wasze dzieciaki i czytam co one juz potrafia, co jedza to mi się to takie nierealne wydaje, ze to tak szybko sie dizeje i ze onatak szybko sie zmieniaja i rosna. I zaczyna mnie ogfarniac przerazenie bo ja nie mam zielonego pojecia jak zajmowac sie dzieciem taki małym. Macie moze jakąs ksiazke (moze byc w pdf) którą mogłyście polecic!????????a moze tytul papierowej?poszukam w bibliotece.
Nic się nie martw, instynkt Ci podpowie polecam poradnik "pierwszy rok życia dziecka" i "język niemowląt"
http://www.edukateria.pl/praca/jezyk-niemowlat/
http://15809.hmef.pl/

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-07-03 o 11:40
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:40   #579
eseska
Zakorzenienie

Dzięki DASTI!!!!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:48   #580
Dasti80
Zakorzenienie

Inutil jak znajdziesz chwilkę to mogłabyś zmienić wpis na pierwszej stronie Aleksander ur. 05.05.2012

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:50   #581
Moderna
Zakorzenienie

hej dziewczyny

niestety Was nie nadrobie, tyle stron naskrobalyscie przez te kilka dni.

Zeberka gratuluje narodzin Kasi

Czy ktos pokusi sie o male streszczenie?
hehe

a ja czekam na pierwsza miesiaczke, mialam wczesniej regularne cykle, wiec po moich wyliczeniach miala pojawic sie wczoraj.. ale niestety nic.. pobolewa mnie w sumie jak na okres, mam nadzieje, ze wkrotce sie pojawi

za tydzien mam badanie genetyczne, czekam tez na wyniki hormonow tarczycy i wyniki genetyczne malenstwa - mam nadzieje, ze z wszystkimi badaniami zamkne sie w lipcu

milego dnia
Stary 2012-07-03, 12:03   #582
bacharybnik
Zadomowienie

Witam.
W końcu chociaż trochę nadrobiłam.
Mało teraz jesteśmy w domu więc mało też zaglądam do Was.
Zaraz znowu wybieramy się do centrum na jakiś obiad bo tak ciepło, że nie chce mi się stać w kuchni przy piecu.

Cytat:
juz po usg, maluch lezal sobie spokojnie na plecach, wymachiwal sobie luzacko noga i dal sie zmierzyc i sprawdzic, przeziernosc 1,33 i posiada kosc nosowa, mierzy cale 5,58cm
5,58 cm szczęścia.
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
noo, ale z pozytywnych spraw, wczoraj zjadł dwie łyżeczki dyni z ziemniakiem i jest ok, dziś dostanie więcej
Fajnie, że Julkowi smakuje dynia z ziemniakiem bo Tobiaszowi nie smakowało.

Cytat:
Bacha a w jakich bankach skladaliscie dokumenty? my tez przez doradce fin mamy kredyt w KB jak narazie jestesmy zadowoleni
W PKO i Multibank ale w PKO odrzucili nasze papiery od razu, teraz czekamy na informacje z Multibanku.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Chciałabym wam przedstawić mini zeberkę - Kasię

pozdrowienia dla e-ciotek
Kasia jest śliczna

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Ale mam też newsa
Zeszłam się za to z moją pierwszą (i największą w życiu) miłością Kiedyś byliśmy ze sobą kilka lat... oj wielka miłość od gówniarza można rzec... ale i burzliwa, wiele przeszła.
Nie sądziłam, że to możliwe - chociaż przyznaję nieraz o tym myślałam. Obawiałam się, że fakt iż mam Julę mnie skreślił w jego oczach, ale myliłam się Uważa ją za część mnie i wspaniale mi przy niej pomaga
Czuję, że żyję Oboje dorośliśmy do wielu spraw i otwierają się przed nami nowe możliwości
Super, że zeszliście się znowu i że pomaga Ci przy Julci

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
i imieniny i urodziny
Spóźnione ale szczere życzenia

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
chcę kupić siatki w okna. wielu sprzedawców reklamuje się na allegro. możecie któregoś polecić? może macie jakieś wskazówki jakie powinny być te siatki?
My mamy siatki, kupowaliśmy je tak gdzie okna. Kiedyś miałam takie przyklejane na taśmie ale wolę te w ramce bo łatwo się je zdejmuje i zakłada.

Cytat:
Maksiu prawie cały dzień w basenie spędził, a my - jak Natalia: leżing, plażing, smażing...
Tobiasz z Kamilem też wczoraj cały dzień spędzili w basenie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Tak sobie właśnie uświadomiłam że Zeberka jest trzecią podwójną AM po mnie i Ani której się udało donosić i urodzić zdrowego dzieciaczka daje to nadzieję że za trzecim razem się udaje (tak mawiała moja mama jak zaszłam w 3 ciążę a ja się denerwowałam bo nie do końca wierzyłam że mi się kiedyś uda)
:
U mnie też się sprawdziło powiedzenie "do trzech razy sztuka".
Po dwóch aniołkach udało się urodzić dzidzię

Cytat:
Dziękuję za miłe smsy, przepraszam jeśli nie odpisałam- chwilami nie wyrabiam ale wiem, że niebawem wszystko powoli ogarnę.
Mam cudowną córkę!
Fajnie, że jesteście już w domu. Nie poddawaj się i walcz o karmienie (.)(.). Czekamy na więcej zdjęć Kasi.

Cytat:
Amilcia, wpadaj Miejsca znajdzie się dla wszystkich!
No to ja też wpadnę do Ciebie, żeby się ochłodzić w basenie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem załamana, dzisiaj mija 7 tyg od porodu a ja dostałam okres masakra jakas!!!! gdzie karmie piersia co 2-3 godz, rowniez w nocy... spodziewałam się że będę miała jeszcze trochę luzu od @.... ale jestem zla
Ja urodziłam 24 tygodnie temu i jak na razie @ brak.

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:06   #583
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Basiu czekaj może zaraz kopniaki poczujesz

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:10   #584
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Zeberko kochana cały czas trzymamy kciuki za Ciebie

Dasti chyba lepiej napisz do Inutil na PW, bo może w wątku nie wyłapać ten informacji

U mnie całą noc była burza, w efekcie nie spałam, a jak zasnęłam to się o 11 obudziłam. Na 16 idę do gina na genetyczne. Oby wszystko było dobrze, ostatnio nie miałam tego badania i się przez to denerwuję :/

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:18   #585
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Mam cudowną córkę!
walczcie

Cytat:
witajcie

ja na 11 do gina juz sie boje ze mi nie przedluzy l4 i w te ukropy bede chodzic do pracy - u nas ma byc do konca tyg po 33 st, a w pracy nie mam klimy dodatkowo okna na wschod i lekko na poludnie w lato jest piekarnik .... Zastanawiam sie czy jak prowadzacy lekarz mi nie da l4 to moge isc pryw do innego po l4?!?!
Zeberko kochana nie poddawaj sie mam nadzieje ze Ci wszyscy dookola pomagaja

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

aaa Adunia odp na Twoje pyt - poszlam pryw do gina i mi wypisala usg gen +test PAPPA+beta HCg dzis mam o 16.30 na skierowanie na NFZ

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

dzis mialam sen ze mialam przy sobie juz dzidziusia karmilam go cycem byl tylko w pieluszce i tak myslalam kurcze nic nie mam pokupowanego ani wanienki ani ubranek... skad takie sny sie biora....
trzymam kciuki

Ja mam właśnie 3 @ od porodu i dalej jakoś się nie przyzwyczaiłam

Basenik fajna sprawa . Dziś wieczorem przyjedzie siostra ze Stasiem - będzie się działo

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:47   #586
agatkaa1
Zakorzenienie

Bry....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:47   #587
aaaggusia
Rozeznanie

ale upał!!!!!!!!!!!!!! znowu mamy w domu 29stopni i sie gotujemy z maluchem.
myslicie ze wentylator moze malemu zaszkodzic? chodzi na 1 i stoi kawałek od niego, nie blisko, także dolatuje taki powiew chłodny chyba lepsze to niz ten upal - sama nie wiem i oczywiscie sie stresuje
kupilismy klimatyzator i na szczescie mozna bylo w castoramie oddac do 24 godz bo PORAŻKA!!!! w zasadzie podobnie jak wentylator dmuchał. jednak żeby schłodzić nasze mieszkanie trzeba by było taki profesjonalny z wylotem na zewnątrz a nie przenośny. a na to trzeba mnóstwo pozwoleń itp wiec pewnie lato sie skończy...

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 13:41   #588
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

juz po wizycie mam l4 do 19 lipca, dalej lutke mam brac, unikac spacerow w sloncu, kapieli i wspolzycia ;]
Madzia trzymam kciuki za badania aby wszystko bylo w porzadkyu
U mnie taki upal ze siedzie w samych gaciach (narazie jestem sama) ale zaraz mama wraca z zakupow wiec musze cos zarzucic ;]

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

aaa narazie od pierwszej wizyty u gina do dzis przytylam 1,5kg czy sa wogole jakies normy ile powinno sie w jakim okresie przybrac na wadze!? mam bialko w surowicy ponizej normy musze wiecej nabialu jesc i glukoza prawie na granicy mam 95 a jest max 100 mam nadzieje ze nie zagraza bejbikowi...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 13:44   #589
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
tak Fiolus mam zamiar zrobic ale wiem ze to jest zasadniczy lekarz i nie wiem czy takie kwestie jak temp w pracy czy na zew sa dla niego istotne tzn dla kobiet w ciazy dzis sie okaze, a tym bardziej ze rano prawie zawsze jest mi slabo i malo nie mdleje
Powiedz mu prawdę myślę że cie zrozumie i Twoje obawy.
Trzymam kciuki za wizytę i L4

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

U mnie całą noc była burza, w efekcie nie spałam, a jak zasnęłam to się o 11 obudziłam. Na 16 idę do gina na genetyczne. Oby wszystko było dobrze, ostatnio nie miałam tego badania i się przez to denerwuję :/
Zaciskam za wizytę

ADUNIA ja w basenie zadek moczyłam przez całą niedzielę więc potwierdzam to super sprawa na gorące dni.

ZEBERKO jak sie ogarniesz czekamy na zdjęcia Kasiuli

PRINCE i co wypiścili cię do domu czy nadal leżysz?

MODERNA a może @ nie przyjdzie

PERSE ja kiedyś tez miałam taką przygodę na rowerze i dosyć poważną ranę na łokciu, niestety wiem jak to boli ale kupiłam maść w aptece taką do ran z jakimś antybiotykiem i szybko mi pomogło tylko nie pamiętam jak się nazywała

BACHA mam nadzieję że bank wyda pozytywną decyzję

Mi wczoraj Tż przynósł wielkie wiadro jagód połowe wczoraj zamroziłam, sporo zjadłam a dziś będę robić pierogi z jagodami mniam mniam
Całą noc była burza ale przynajmniej jest czym oddychać i jest chłodniejsze powietrze.

Miłego dnia wszystkim życzę

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 13:49   #590
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

aaa narazie od pierwszej wizyty u gina do dzis przytylam 1,5kg czy sa wogole jakies normy ile powinno sie w jakim okresie przybrac na wadze!? mam bialko w surowicy ponizej normy musze wiecej nabialu jesc i glukoza prawie na granicy mam 95 a jest max 100 mam nadzieje ze nie zagraza bejbikowi...
Co do wagi to pewnie Ci ruszy bardziej w późniejszych miesiącach ciąży
Ja do tej pory nic nie przytyłam, a na usg połówkowym mały ważył już 450 gr Muszę zapytać o to lekarza
A lekarz Ci coś mówił odnośnie glukozy
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 13:51   #591
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Anusia juz napisalam powyzej szczegoly wizyty u gina juz jestem po pozniej lece na reszte badan...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-07-03, 13:52   #592
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
ale upał!!!!!!!!!!!!!! znowu mamy w domu 29stopni i sie gotujemy z maluchem.
myslicie ze wentylator moze malemu zaszkodzic? chodzi na 1 i stoi kawałek od niego, nie blisko, także dolatuje taki powiew chłodny chyba lepsze to niz ten upal - sama nie wiem i oczywiscie sie stresuje
kupilismy klimatyzator i na szczescie mozna bylo w castoramie oddac do 24 godz bo PORAŻKA!!!! w zasadzie podobnie jak wentylator dmuchał. jednak żeby schłodzić nasze mieszkanie trzeba by było taki profesjonalny z wylotem na zewnątrz a nie przenośny. a na to trzeba mnóstwo pozwoleń itp wiec pewnie lato sie skończy...
Ja coś czytałam na ten temat, że wentylatory jak są za blisko to mogą wysuszać śluzówkę oka i prowadzić tym samym do zespołu suchego oka. Pozatym dla organizmu duże skoki temperatury nie są wskazane.
Ale może porozmawiaj o tym z pediatrą
Stary 2012-07-03, 13:53   #593
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Co do wagi to pewnie Ci ruszy bardziej w późniejszych miesiącach ciąży
Ja do tej pory nic nie przytyłam, a na usg połówkowym mały ważył już 450 gr Muszę zapytać o to lekarza
A lekarz Ci coś mówił odnośnie glukozy
tylko zeby ograniczyc slodycze i weglowodany, ale ja jestem uzlaezniona od slodyczy choc i tak mniej ich jem w czasie ciazy... kolejne badanie krwi za 3 tyg jesli zleci znow glukoze to bedzie jakies porownanie

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-07-03, 13:55   #594
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, u mnie (małopolska) taki gorąc że blagam o jakąś burze której dawnoo dawnoo nie było
Na balkonie nie idzie wysiedzieć a w pokoju oddychać

Tak wogole to u mnie troszke się skomplikowało...
Lecimy z TŻtem pod koniec lipca do Londynu więc lepiej żeby teraz fasolki nie było.. ale okazało się że źle obliczyłam dni płodne
Myślałam że mam za tydzień owulacje i od wczoraj mieliśmy się zabezpieczać.. ale jak obliczyłam wczoraj drugi raz to wyszło że owulacja może być wczoraj/dzisiaj a bez zabezpieczenia przytulalismy sie ostatni raz wczoraj rano także zobaczymy... Tak sobie myśle że przeciez zajść nie tak łatwo itd. tylko że zawsze jak się myśli nie teraz to jest akurat teraz. No nic zobaczymy i tak będzie dobrze i tak

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 13:56   #595
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
tylko zeby ograniczyc slodycze i weglowodany, ale ja jestem uzlaezniona od slodyczy choc i tak mniej ich jem w czasie ciazy... kolejne badanie krwi za 3 tyg jesli zleci znow glukoze to bedzie jakies porownanie
Jedyne co mogę ci poradzić to odstawienie węglowodanów na 2-3 dni przed badaniem glukozy bo to może wynik zafałszować Możliwe, że dlatego i ja miałam podwyższoną glukoze przez to, że piłam soki z kartonu i pepsi Zastanawiam się nad powtórzeniem testu obciążenia glukozą
Stary 2012-07-03, 14:01   #596
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

za mna chodzi juz od jakiegos czasu cola ale boje sie napic.... hmm to ja przed glukoza tylko wczesniej jadlam kolacje niz zwykle... sprobuje ograniczyc weglowodany, generalnie musze wiecej warzyw i owocow jesc bo narazie mi jakos to niemrawo idzie

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-07-03, 14:04   #597
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
za mna chodzi juz od jakiegos czasu cola ale boje sie napic.... hmm to ja przed glukoza tylko wczesniej jadlam kolacje niz zwykle... sprobuje ograniczyc weglowodany, generalnie musze wiecej warzyw i owocow jesc bo narazie mi jakos to niemrawo idzie
Ja czasem napiłam się pepsi, łyk, dwa i tyle
A co do owoców to jestem uzależniona i jem ich dużo
Stary 2012-07-03, 14:35   #598
Alfahelisa
Zakorzenienie

Możecie mi zazdrościć pogody u mnie jest wspaniale
20stopni i trzecia burza od rana ale taka fajna burza - bez wiatru tylko zimny deszczyk i grzmoty

niedawno zaliczyłam (nie chcąco, bo do sklepu szłam) spacerek w deszczu
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-07-03, 15:32   #599
Lucy1111
Zakorzenienie

cześć Piękne!

ostatnio tylko Was podczytuję, nie mam weny na pisanie

Z tego co pamiętam:
Perse, przykro mi z powodu tego wypadku.... Bidulko ty
Kundzia, dobrze, że lekarz przedłużył L4 tak się martwiłaś
Cookie, kiedyś wstawiałaś zdjęcie Maksia, zapomniałam napisać, że chyba zaokrąglił się na buzi, co? świetny synek
Fiol, Eseska, chciałam Wam polecić książkę "Język niemowląt". Widzę, że Dasti już wstawiła link

U nas duchota straszna. Nie ma czym oddychać, mimo, że nad ranem przeszła straszna burza.
Czekamy na następną.

A tak w ogóle, to byliśmy w żłobku, rozmawialiśmy z panią dyrektor. Mówiła, że będzie dzwonić do nas, jeśli jakieś miejsce się zwolni, ale szczerze mówiąc kiepsko to widzi. Gdyby Emi była starsza, to byłaby większa szansa, bo starsze dzieci przechodzą do przedszkola. A takie maluchy nie Podobno na miejsce oczekują dzieci zapisane jeszcze w 2011roku.
Masakra. Jeśli Emilka się nie dostanie, to pójdę na wychowawczy i tyle

Polska prorodzinna

dobra, nie smęcę... Trzymajta się
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 15:48   #600
prince_polo
Zakorzenienie

hej ja jestem jzu w domu.......
byłam taka wkurzona ze nie czekałam nawet na zadne wskazówki tylko wyszłam po badaniu odrazu ze spzitala. Tylko wiem ze za tydzien do swego gina....
po.je.bany ordynator mnie badał nic mi nie pwoiedzial procz teg oze na fotel weszłam ładnie i on bedzie chcial bym rodzila sn ja mowie ze mam wskazanie do cc a on ze chyba jakies lewe ja mówie ze pan chyba zartuje ze moj gin sam mnie wysłał do neurologa takie mialam bole w ciazy i dalej mi ciezko i ze skoro dostałam skierowanie tzn ze mam wskazanie a on kazął mi dokumentacje kregoslupa przyniesc. Wiec mowie do niego ze od dokumentacji jest neurolog i tyle on mowi zebym pokzala skierowanie. Pokazałam i wiecie co sie okazało??? ze jest przekrecone moje nazwisko na nim, ani ja ani wczesniej moj gin nie dopatrzylismy sie i ordynator z usmiechem powiedzial ze to nie moje skierowanie wiec bedzie poród sn. A ja mowie ze jak to ze zalatwie prawidlowe a on do mnie nie zdazy pani jaki cham!!!!

cąła sie tzresłam i sie na lozku na sali poplakałam dziewczyny mneiu uspokajały. przyszeł moj lekarz podszedł i mowi niech pani idzie do neurologa zeby pani przeprawił z peiczatką I niech pani niepłacze. ja mowie ze ja niebede probowała sn i koniec ze jak to mialo tak wygpadac to mogł mnie szybciej poinformowac a nie ze ja sie 8 meisiecy nastawialam na cc a tuy nagle dowiaduje sie z ebeda kazac mi sn probowac. A on mowi niech sie pani nie martwi i nie boi tylko ząłatwia te skierowanie cc.

Wiec dalej niewiem nic, skierowanie mam bo do neurologa odrazu pojechałam to mi przeprawił i za tydzien na wizycie sie dowiem wszystkiego bo mam isc do swego gina......

kupilam herbate z lisci malin i ten wiesiołek ....
cała sie trzesłam z nerwów masakra jakas!!!!!!

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

dziewczyny ja nie chcialam juz teraz z marszu cc. Myslalam z emoze zrobią skroo mialam i tak lada moment miec(bynajmniej tak mnie nastawial ciagle gin ) ale nawet jak sie go pytałam to pytalam sie o piątek jak juz bedzie skonczone 38 tc czyli bed ejuz w 39.
na oddziale z emną leząła jego pacjentka w tym samym tyg, jej dzis wywoluje ciąze bo ona chce a mi pwoiedzial ze to wczesnie. Gdzie tu sprawiedliwosc??

Ja se poczekam spoko, tylko nie chce by mnie złapało gdy mego gina nie bedzie....... i gdy tzta niedaj Boze nie bedzie juz w Polsce......

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości