Uniwersytet Pedagogiczny cz. II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 20:00   #1921
88_akwE
Zakorzenienie

Dot.: Uniwersytet Pedagogiczny cz. II

Cytat:
Napisane przez Avv Pokaż wiadomość
Czy opłatę rekrutacyjną mogę normalnie z konta zrobić i wydrukować potwierdzenie czy musi to być na tych ich blankietach? :p
Ja jak składałam to ze swojego i drukowałam potwierdzenie. Nie miałam problemów przy składaniu papierów Ale to było już jakiś czas temu

Jesteśmy jedno, jedno z betonu
Co trzyma ciężko dach nieboskłonu,
Jesteśmy jedno, jedno z kamienia,
Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia.

88_akwE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 20:29   #1922
pranknature
Zadomowienie

Wpis edytowany

Edytowane przez pranknature
Czas edycji: 2013-02-16 o 20:29
pranknature jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 21:38   #1923
jamone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
Składasz na pedagogikę? Powiedz, że przedszkolną i wczesnoszkolną
Kochana, akurat skladam na spoleczno-opiekuncza i promocje zdrowia... ale zastanawiam sie jeszcze czy jutro nie wplacic na pedago specjalna, bo boję się ze się nie dostane, ze wzgledu na ograniczony limit miejsc

a GTy na wczesnoszkolną???

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez 88_akwE Pokaż wiadomość
Najlepiej to chyba wsiąść w autobus MPK 179, odjeżdza spod Galerii (ul. Pawia, Galeria Zachód), jedzie przez Aleje, wysiada się na przystanku AGH i juz

TU rozkład

Tak chyba najprościej, ewentualnie można wsiąść w tramwaj np. 4 albo 20 i jechać na Plac Inwalidów przy Alejach i przesiadać się w autobus jadący pod AGH.
Dziękuje za rade ;*
mogę w sumie takze wysiaść pod AGH i przejsc sie kawalek... bo akura moj autobus tamtędy przejeżdza

Edytowane przez jamone
Czas edycji: 2012-07-02 o 22:01
jamone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 22:24   #1924
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamone Pokaż wiadomość
a Ty na wczesnoszkolną???

Ja mam dwa pytania. Oczywiście czytałam dokładnie zasady rekrutacji, ale teraz się denerwuję, bo mam jakieś dziwne obawy, żeby mnie nie pominęli w rekrutacji. Czy na UP nie trzeba podawać wyników matury, jak to ma miejsce np. na UJ-cie, wystarczy sam nr świadectwa dojrzałości? Czy po zarejestrowaniu i dokonaniu rekrutacji, powinnam otrzymać jakiegoś maila z potwierdzeniem?
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 22:50   #1925
Shailiha
Raczkowanie

Jej jak wy się martwicie, że z 80% czy 75% się nie dostaniecie to mi aż się słabo robi Z takimi wynikami to dostaniecie się na 100% na filologie polską więc nie narzekać proszę . Ja złożyłam na administracje i filologie polską i z tego co obliczyłam (porównanie z zeszłorocznymi progami), że na administracje się dostanę bez problemu ale na filologię polską nie o punkt Co akurat mnie dziwi bo myślałam, że będzie na odwrót. A wie ktoś może coś o administracji na UP? Bo bardzo mnie zdziwił aż tak niski próg na ten kierunek... byłam pewna, że jest bardziej oblegany. Tak szukałam coś o nim, ale jeśli chodzi o UP to większość forum tutaj i gdzie indziej tyczą się pedagogiki... jakby ktoś mógłby mi coś o tym kierunku na UP powiedzieć byłabym wdzięczna.
Shailiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 23:08   #1926
Avv
Wtajemniczenie

Ja też startuję na administrację na UP, ile masz pkt? ^^
Ja idę na nią ze względu na to, że to niemal samo prawo, na które i tak będę się próbowała dostać za rok, więc na razie chcę po prostu zahaczyć się gdzieś w temacie. O samym kierunku nie wiem nic czy trudno, czy łatwo, wiem tylko jakie są przedmioty na I i II semestrze (nudnawe oczywiście : D), a reszta okaże się w praniu. Oczywiście jeśli uda mi się dostać, bo wcale tego nie jestem taka pewna, nie poszła mi matura. ; )
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 23:20   #1927
lilia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia19923 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to w tamtym roku przyjęli wszystkich chętnych
dziekuje za odp tylko ze ja bardziej myslam nad kulturoznawstwem i wlasnie tu jest problem bo z pracy socjalnej lista bedzie juz 6 lipca i dokumenty trzeba skladac do 11 a liste z kulturoznawstwa 12 i nie wiem co mam zrobic jak sie jednak dostane na kulturoznawstwo czy moge zrezygnowac z pracy socjalnej i zlozyc na to
lilia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-03, 09:57   #1928
Meggy_91
Raczkowanie

Witajcie.

Mam pytanie - czy wiecie może jakie są opłaty za studia niestacjonarne na UP - chodzi mi konkretnie o kierunek pedagogika - promocja zdrowia i profilaktyka uzależnień ?

Z góry dziękuję za odpowiedź!
Meggy_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 12:39   #1929
MarcelinKa25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilia23 Pokaż wiadomość
dziekuje za odp tylko ze ja bardziej myslam nad kulturoznawstwem i wlasnie tu jest problem bo z pracy socjalnej lista bedzie juz 6 lipca i dokumenty trzeba skladac do 11 a liste z kulturoznawstwa 12 i nie wiem co mam zrobic jak sie jednak dostane na kulturoznawstwo czy moge zrezygnowac z pracy socjalnej i zlozyc na to
Hej, mam dokładnie taki sam problem tylko, że na innych kierunkach, a właśnie bardziej interesuje mnie ten z którego wyniki są 12 czyli filologia polska.
Podobno nie ma problemów z przenoszeniem papierów, jeśli się wpiszesz na 1 kierunek.
I tutaj moje pytanie: jeśli złoże na ten pierwszy kierunek czyli pedagogike i będę chciała przenieść papiery na ten drugi, to musze iść na Ingradena, ale wtedy skąd odbiore te papiery? z tego pokoju w którym składałam, czy w jakimś innym?
Mam nadzieję, że zrozumiale to napisałam.
Z góry dziękuje za odpowiedz
MarcelinKa25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 13:00   #1930
Gaba757
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość

Ja mam dwa pytania. Oczywiście czytałam dokładnie zasady rekrutacji, ale teraz się denerwuję, bo mam jakieś dziwne obawy, żeby mnie nie pominęli w rekrutacji. Czy na UP nie trzeba podawać wyników matury, jak to ma miejsce np. na UJ-cie, wystarczy sam nr świadectwa dojrzałości? Czy po zarejestrowaniu i dokonaniu rekrutacji, powinnam otrzymać jakiegoś maila z potwierdzeniem?
Hej ja zdecydowałam się składać papiery na up dokładnie wczoraj w nocy, więc też nie ogarniam zasad, ale wydaje mi się, że kserokopię świadectwa dojrzałości + dowód wpłaty za opłatę rekrutacyjną + formularz rejestracyjny +trzeba zawieźć osobiście co dla mnie jest bardzo kłopotliwe, bo mieszkam ponad 170 km od krakowa
Gaba757 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 13:04   #1931
Gaba757
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Meggy_91 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Mam pytanie - czy wiecie może jakie są opłaty za studia niestacjonarne na UP - chodzi mi konkretnie o kierunek pedagogika - promocja zdrowia i profilaktyka uzależnień ?

gwiazdka93! też mam ren sam problem decyzję o złożeniu papierów na up podjęłam wczoraj w nocy i nie orientuję się za bardzo w zasadach... wydaje mi się, że kserokopię świadectwa dojrzałości + formularz rejestracyjny + dowód wniesienia opłaty rekrutacyjnej należy dostarczyć osobiście... za bardzo to mnie nie cieszy, bo mieszkam ponad 180 km od krakowa, no ale skoro trzeba
Gaba757 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-03, 14:12   #1932
MarcelinKa25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilia23 Pokaż wiadomość
Hej, mam ten sam problem. Podobno nie ma problemów z przenoszeniem papierów.
Mi właśnie bardziej zależy na tym drugim kierunku i chciałam zapytać skąd można wybrać te dokumenty? Z tego pokoju w którym będę składać, czy może z jakiegoś innego, np. dziekanatu?

Shailiha, Avv też składam na administracje mam nadzieję, że się dostaniemy.
Stary 2012-07-03, 14:47   #1933
Shailiha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Avv Pokaż wiadomość
Ja też startuję na administrację na UP, ile masz pkt? ^^
Ja idę na nią ze względu na to, że to niemal samo prawo, na które i tak będę się próbowała dostać za rok, więc na razie chcę po prostu zahaczyć się gdzieś w temacie. O samym kierunku nie wiem nic czy trudno, czy łatwo, wiem tylko jakie są przedmioty na I i II semestrze (nudnawe oczywiście : D), a reszta okaże się w praniu. Oczywiście jeśli uda mi się dostać, bo wcale tego nie jestem taka pewna, nie poszła mi matura. ; )
Jak sobie policzyłam (i o ile dobrze liczę) to mam 213 xD Więc jeśli próg się z tamtego roku nie zmieni to powinnam się dostać <3 ja robię tak, że mnożę rozszerzone jako 1,5 i dodaje więc mam nadzieję, że dobrze. A ty ile masz?
Shailiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 17:05   #1934
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
czy orientuje sie ktoś jak najlepiej dostać sie na Ingardena z Galerii Krakowskiej ?

polecam stronę
http://krakow.jakdojade.pl/
znajduje ci różne połączenia

Cytat:
Kochana, akurat skladam na spoleczno-opiekuncza i promocje zdrowia... ale zastanawiam sie jeszcze czy jutro nie wplacic na pedago specjalna, bo boję się ze się nie dostane, ze wzgledu na ograniczony limit miejsc

a GTy na wczesnoszkolną???

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Dziękuje za rade ;*
mogę w sumie takze wysiaść pod AGH i przejsc sie kawalek... bo akura moj autobus tamtędy przejeżdza
dobrze radzę nie idź na żadny z tych kierunków tzn spol-opiek i promocję zdrowia nie dają praktycznie żadnych kwalifikacji...nic po nich nie ma:/ a na specjalną trzeba poprostu chcieć a nie iść dlatego że się nie dostało na żaden inny to w końcu praca z osobami niepełnosprawnymi
btw na pierwsze dwa kierunki o wiele łatwiej się dostać niż na specjalną
a dalej niż pod agh nie dojedziesz bo to przystanek zaraz koło uczelni

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Witajcie.

google nie gryzą wpisujesz up kraków i wchodzisz na rekrutację 2012 :P jest zakładka opłata rekrutacyjna :P jest ona taka sama niezależnie od kierunku
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 18:15   #1935
jamone
Raczkowanie

Sooowa, najpierw chcialam isc na specjalna ale dopiero potem mi wpadła mysl aby zlozyc na spol-opiekuncza i promocje zdrowia?
dlaczego mowisz ze nie dają zadnych kwalifikacji?
moja ciotka- dyrektorka po fachu szkoly podstawowej wlasnie polecila mi spoleczno=-opiekuncza, zebym w to szla...

Wiem ze praca z ludźmi niepelnosprawnymi jest bardzo cięzka... bo mam w domu przypadek dziecka z chorobą Downa... a raczej nie dziecka ajuz doroslej kobiety
Stary 2012-07-03, 19:52   #1936
Modomanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88_akwE Pokaż wiadomość
Z tymi papierami to do końca nie pamiętam, na pewno z Urządu Skarbowego zaświadczenia o zarobkach rodziców (Ty też musisz pokazać, że nie miałaś). W przypadku gdy np. masz rodzeństwo, które pracuje, to oni już się nie liczą, nie wpisuje się ich na listę na wniosku. Jeżeli rodzeństwo się uczy to musisz mieć zaświadczenia ze szkół o tym, że się uczą. I jeszcze pamiętam, że trzeba oświadczenie z gminy o gospodarstwie rolnym (że się nie posiada itp). No i nie pamiętam co jeszcze.... O! Jak ma się np siostrę z jakimś stopniem niepełnosprawności to też trzeba orzeczenie.

A dochód na jednego członka obliczasz tak, że sumujesz zarobki rodziców i dzielisz to przez liczbę członków w rodzinie. Jeżeli np. masz 3 rodzeństwa które się uczy i jesteś jeszcze Ty i rodzice, czyli razem 6 osób, to dzielisz kwotę przez 6 = kwota roczna na każdą osobę. Potem to dzielisz przez 12 i wychodzi ile masz na miesiąc. Jeżeli, któreś z rodzeństwa już pracuje, np. 1 osoba, to wtedy dzielisz przez 5.

Przykład:
Zarobek np 30 000 (łącznie).
Osób 6 - 2 rodziców i 4 dzieci uczących się (gdy któreś pracuje to jest np. 3, albo 2?)

30 000: 6 = 5 000 - na jedną osobę na rok
5 000: 12=417 zł - na jedną osobę na miesiąc

Mam nadzieję, że choć trochę zrozumiałaś te moje wypociny
Dziękuje Ci bardzo! Pomogłaś jak najbardziej Chociaż teraz widzę, że chyba nie mam szans, bo sprawdzałam dochody roczne z PITów i po obliczeniu nie łapię się w tą granicę, jednak teraz jeden z rodziców jest bezrobotny, więc będę musiała się upewnić czy to coś zmienia, ale jak ma być rozliczenie za rok poprzedni, to chyba nici z tego..
Stary 2012-07-03, 22:33   #1937
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Sooowa, najpierw chcialam isc na specjalna ale dopiero potem mi wpadła mysl aby zlozyc na spol-opiekuncza i promocje zdrowia?
dlaczego mowisz ze nie dają zadnych kwalifikacji?
moja ciotka- dyrektorka po fachu szkoly podstawowej wlasnie polecila mi spoleczno=-opiekuncza, zebym w to szla...
skoro tak to ja bym wybrała specjalną...i konkretne specjalności typu oligo, surdo czy tyflo ( chociaz akurat na up tyflo i surdo od dwóch lat nie ma , bo nie mogą znaleść chętnych..większość wybiera oligo)...lub terapię.....

ja studiowałam 3 lata społeczno-opiekuńczą i też nam obiecywali nie wiadomo co, a teraz wiem,że poprostu zmarnowałam 3 lata... jakie ona daje kwalifikacje? mogę byc po tym pedagogiem w szkole, opiekunem w np domu dziecka ( nie nauczycielem bo to specjalność nienauczycielska) czy pracować na świetlicy ( teoretyczne bo w praktyce to na świetlicy pracują nauczyciele którym brakuje godzin do wyrobienia....) i hmm....to wszystko? zastanów się dobrze
Stary 2012-07-04, 06:19   #1938
jamone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
skoro tak to ja bym wybrała specjalną...i konkretne specjalności typu oligo, surdo czy tyflo ( chociaz akurat na up tyflo i surdo od dwóch lat nie ma , bo nie mogą znaleść chętnych..większość wybiera oligo)...lub terapię.....

ja studiowałam 3 lata społeczno-opiekuńczą i też nam obiecywali nie wiadomo co, a teraz wiem,że poprostu zmarnowałam 3 lata... jakie ona daje kwalifikacje? mogę byc po tym pedagogiem w szkole, opiekunem w np domu dziecka ( nie nauczycielem bo to specjalność nienauczycielska) czy pracować na świetlicy ( teoretyczne bo w praktyce to na świetlicy pracują nauczyciele którym brakuje godzin do wyrobienia....) i hmm....to wszystko? zastanów się dobrze
rozumiem, w takim razie teraz nadal studiujesz cos ? czy moze zmienilas kompletnie swoje pomysly i studiujes jakis inny kierunek, ewentuanie pracujes?
przepraszam ze tak wypytuje ale jestem po prostu ciekawa, a w tym momencie waza sie moje losy przyszlosci po raz drugi.

Kurcze ne wiedzialam ze taka jest sytuacja... ale tak szczerze mowiac to juz na jakas kolwiek znowu zmiane jest za poxno, bo niby na co moglabyhm isc [ tak juz szczerzew duchu zaczynam sie zastanawiac].. scislowcem nie jestem, a nie chce znowu wybrac studiow i znowu z nch zrezygnowac bo to bez sensu.
Chcialam isc na pscyhologie... ale to tez nie jest jakas optymistyczna pogoda na dobra przyszlosc. Rynek jest przesycony tym wszystkim i nie nadarza z wymianą. Szczerze mowiac nie wiadomo co TERAZ wybrac aby w przyszlosci zylo sie lepiej, i godnie i by stac nas bylo na to by moc sobie pozowlic na jaiesprzyjemnosci ..
DObrze w takim razie ze zlozylam wczoraj z trudem bo z trudem ale te papiery na pedago. specjalna
Stary 2012-07-04, 07:50   #1939
marione93
Przyczajenie

.

Edytowane przez marione93
Czas edycji: 2012-12-14 o 09:51
marione93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-04, 10:49   #1940
Anness
Raczkowanie

GG do Anness Send a message via Skype™ to Anness

Hej dziewczyny!

Mam do was pytanie odnośnie stypendium za dobre wyniki w nauce. Orientujecie się kiedy takie podania się składa (nie chcę przegapić!)? Widziałam na wzorze druku, ze do takiego stypendium potrzeba dodatkowej opinii dziekana i opiekuna roku. Czy samodzielnie trzeba załatwiać te opinie czy mam tylko złożyć ten druk, a resztą zajmie się uczelnia? Wiem, ze moje pytania moga być głupie ale skończyłam dopiero 1 rok i nie orientuje się w tym Dzięki za odpowiedź!
Anness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 11:31   #1941
pranknature
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anness Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Mam do was pytanie odnośnie stypendium za dobre wyniki w nauce. Orientujecie się kiedy takie podania się składa (nie chcę przegapić!)? Widziałam na wzorze druku, ze do takiego stypendium potrzeba dodatkowej opinii dziekana i opiekuna roku. Czy samodzielnie trzeba załatwiać te opinie czy mam tylko złożyć ten druk, a resztą zajmie się uczelnia? Wiem, ze moje pytania moga być głupie ale skończyłam dopiero 1 rok i nie orientuje się w tym Dzięki za odpowiedź!
http://www.up.krakow.pl/stypendia/mag/magisterskie.html
pranknature jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 16:23   #1942
mellisse
Raczkowanie

Witam :P mam mały dylemat...może niepotrzebnie na zapas, ale... jakbyście się dostały na filologię polską i pedagogikę promocję zdrowia z profilaktyką uzależnień to co byście wybrały? Co jest bardziej opłacalne wg Was na przyszłość...bo ciekawszym kierunkiem dla mnie jest pedagogika, ale po filologii może są większe możliwości ( nienauczycielska), co sądzicie?
Stary 2012-07-04, 17:09   #1943
Anness
Raczkowanie

GG do Anness Send a message via Skype™ to Anness

Dzieki za pomoc, chociaż miło gdyby ktoś napisał z własnego doświadczenia, ponieważ tu wiele nie pisze czy trzeba chodzic za opinią dziekana i opiekuna roku czy oni sami to już robią..

Edytowane przez Anness
Czas edycji: 2012-07-04 o 17:11
Anness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 17:24   #1944
MarcelinKa25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mellisse Pokaż wiadomość
Witam :P mam mały dylemat...może niepotrzebnie na zapas, ale... jakbyście się dostały na filologię polską i pedagogikę promocję zdrowia z profilaktyką uzależnień to co byście wybrały? Co jest bardziej opłacalne wg Was na przyszłość...bo ciekawszym kierunkiem dla mnie jest pedagogika, ale po filologii może są większe możliwości ( nienauczycielska), co sądzicie?
Nie wiem czemu moje komentarze nie chcą sie opublikować ;(
Składam papiery mojej koleżanki na dokładnie te same kierunki... ona woli filologie raczej, ale ze specjalnością logopedia.

Edit: w końcu mam pytanie. Jeśli sie dostanie na pedagogike i tam jej złoże papiery i będe chciała je później wybrać, ponieważ wyniki na filologie są później to dokąd mam się udać? ;P

Edit 2: o jakimś cudem teraz patrze i pojawiły sie te komentarze... ale trudno i tak nikt nie odpowiedział to zostawiam ;P może ktoś sie jeszcze odezwie.

Edytowane przez MarcelinKa25
Czas edycji: 2012-07-04 o 17:31
Stary 2012-07-05, 08:22   #1945
Meggy_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość

google nie gryzą wpisujesz up kraków i wchodzisz na rekrutację 2012 :P jest zakładka opłata rekrutacyjna :P jest ona taka sama niezależnie od kierunku
Moja Droga - czytaj ze zrozumieniem ;] nie chodzi mi o opłatę rekrutacyjną tylko o czesne za studia ;]
Meggy_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 09:32   #1946
awqa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marione93 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że w tym roku bardzo ograniczyli ilość miejsc na UP. W zeszłym roku było 60 miejsc na poszczególnych specjalnościach z pedagogik a teraz jest 25... Myślicie, że z wynikiem 70% z podstawowego polskiego mam szanse na pedagogike doradztwo społeczne? Gdzie po tym kierunku moge znaleźć zatrudnienie? Zapisałam się też na bibliotekoznawstwo, ale nie było możliwości wyboru nauczycielskiej i nienauczycielskiej specjalności. Na bibliotekoznawstwie, też zmiejszyli liczbe miejsc o 20 ;/
Hej, bez problemu dostaniesz się na doradztwo, rok temu nie było chętnych, jakoś 30-40 osób tylko w pierwszej rekrutacji przyjęli, nie wiem z jaką liczbą wreszcie zamknęli, ja miałam 71% procent i byłam w czołówce :P , ale ostatecznie poszłam na inny kierunek
awqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 18:21   #1947
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
rozumiem, w takim razie teraz nadal studiujesz cos ? czy moze zmienilas kompletnie swoje pomysly i studiujes jakis inny kierunek, ewentuanie pracujes?
przepraszam ze tak wypytuje ale jestem po prostu ciekawa, a w tym momencie waza sie moje losy przyszlosci po raz drugi.
teraz skończyłam magisterkę ze specjalnej , wczesne wspomaganie rozwoju dziecka, ale żeby mieć z tego jakiś pożytek muszą zrobić podyplomówkę z oligo

Cytat:
Moja Droga - czytaj ze zrozumieniem ;] nie chodzi mi o opłatę rekrutacyjną tylko o czesne za studia ;]
ok mój błąd..ale o wujku google podtrzymuję :P znalezienie odpowiedzi na twoje pytanie zajęło mi jakąś minutę :p podzakładka studenci, czesne za studia...
Stary 2012-07-05, 19:10   #1948
AgaGiraffe
Rozeznanie

Dziewczyny, doradźcie mi, bo powoli już ręce mi opadają

Chciałam się zarejestrować na filologię polską na UP, ale ponieważ miałam jeszcze dylemat, a nie mogę sobie pozwolić na rekrutację na wiele kierunków (opłata rekrutacyjna ) odłożyłam tę decyzję na później, ponieważ byłam przekonana, że ostatni dzień rejestracji to 10 lipiec. Dziś wchodzę na stronę UP, sprawdzam jeszcze raz ten kierunek- okazało się, że termin upłynął wczoraj
Co mogę teraz zrobić? Czy mogę się jeszcze zarejestrować w drugim naborze? Dzwonić do biura UP?
Wiem, to moja wina, że nie doczytałam dobrze informacji na stronie, no ale cóż, mądry po szkodzie
Stary 2012-07-05, 19:58   #1949
ola91
Raczkowanie

kurcze, coś źle musiałaś doczytać-zadzwoń na instytut filologii ale nie sądzę żeby dla 1 osoby zrobili wyjątek...
ola91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 20:51   #1950
AgaGiraffe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola91 Pokaż wiadomość
kurcze, coś źle musiałaś doczytać-zadzwoń na instytut filologii ale nie sądzę żeby dla 1 osoby zrobili wyjątek...
właśnie też się tego obawiam... w dodatku zarejestrowałam się na kilka innych kierunków, i w razie, gdybym jednak nie wybrała tego UP, to też byłoby głupio, że chciałam się zarejestrować po terminie, a potem rezygnuję...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Póki co, Komisja Rekrutacyjna nie odbiera telefonów, bo na stronie pisze, że biuro czynne od 28.06-4.07 i 12.07-30.07. Ten pózniejszy termin, to termin naboru z listy rezerwowych, może gdybym zadzwoniła w tych dniach, to dałoby się jakoś mnie wkręcić do tej listy.... Ech, jaka ja głupia

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości