|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Kamień masz usuniety? Żadnego antybiotyku nie chciał dentysta przepisać? Jak jest duży stan zapalny lepiej podleczyć antybiotykiem. Więc ja bym użyła: Elgydium- kup sobie cały zestaw- szczoteczka, pasta, płyn, żel do smarowania. http://www.elgydium.pl/arthrodont-pa...sla-p-409.html http://www.elgydium.pl/eludril-plyn-...nej-p-414.html http://www.elgydium.pl/elugel-antyse...yna-p-410.html Szczoteczka SOFT- wogóle nikt nie powinien używać szczotek medium, nie mówiąć już o hard Mój TZ ma często problem z przyzębiem, podstawa to usuwanie kamienia. Właśnie w środe za tydzień idziemy na odkamienianie i mnie jeszcze coś ząb pobolewa ![]() W sobote idziemy na kolejny roczek Do prezentu dokupiłam książeczke:http://maleksiazki.pl/produkt/nocnik...iewczynka.html
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2012-07-03 o 21:33 |
|
|
|
|
#4652 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Ja wpadam na razie na chwilkę - mąż mnie do laptopa nie dopuszcza, a i Karolcia jeszcze nie śpi i chce żebym się z nią bawiła
![]() Spotkanie - świetnie było poznać isię, telika no i Johnego i Ewcię, bardzo miło spędzone popołudnie, choć za oknem grzmiało ![]() Jasiu ma niesamowite oczy i jest bardzo żywiołowy! Ewusia to bardzo pogodna dziewczynka (chyba z zamiłowaniem do kucharzenia )Tak w ogóle to może ktoś się więcej skusi na spotkanie np. we Wrocławiu w zoo?? wracam do mojej przylepki jak już zaśnie to do was wrócę
|
|
|
|
#4654 |
|
Rozeznanie
|
Ewa i Jan przy garach
|
|
|
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie, Carmela opowiadaj o tych szczoteczkach. Mój tż ma własne teorie na ten temat (że miękkie nie oczyszczą zębów). Napisz coś, żebym go mogła zagiąć
.
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale słodkości
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam się do zachwytu !!!!!!!!!!!!
a tu myślę,że ważne info : http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...wiadomosc.html mam nadzieję,że żadna z Was nie ma wykupionej wycieczki , szczególnie z TRIADY bo to znane biuro !! |
|
|
|
#4659 |
|
Wtajemniczenie
|
kilka fotek
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Serce mi rośnie i się raduje cała ja jak czyta zachwyty nad moją córą. Ja wiem że ona piękna
Dzięki za opowiedzi pieluszkowe, wychodzi że to może być norma. Tylko właśnie u nas zawsze było mokro po nocy. A od 2 dni lekko siuśniete tylko. Słyszałyście że TRIADA ogłosiła upadłość? szok. ponad 6 tys ludzi w tej chwili na wczasach You Lila to cały tżt ![]() Telik dawaj więcej fot, daczego tak daleko mieszkacie, why?
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-07-03 o 21:58 |
|
|
|
#4661 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4662 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnie zdjęcie - poplakalam sie ze śmiechu
Mój syn u kresu sił - był cały mokry aż w końcu odnalazł znajomy mu przedmiot- pokrywka od garnuszka Isia nie wiedziałam czy mogę publikować Twoje fotki więc nie wklejalam Ale jak nie będziesz miał nic przeciwko to mogę wstawić
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-07-03 o 22:09 |
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaaabar
Na tym tyle Ala od rana miała biegunkę Dalej problemy ! Odechciało mi się już wszystkiego. Kochane wybaczcie, że nic więcej nie napiszę Tylko mnie nie wyrzucajcie.
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie spi - przyjelo poze "na twarz" i z rekami z tylu. Jak mnie smiesza jej pozycje
youyou jak ona slicznie je tym widelcem patik moja czasem ma pelnego pampka po brzegi a czasem suchusienki. Ale moja je tylko przed snem i pije tez przed snem i w trakcie nic. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- isiaok i teliczku fotki boskie - widac ze dzieci przypadly sobie do gustu i zabawa pierwsza klasa. Dla mnie Telikowo za daleko, a szkoda ciekawe jakby moja Mery dala sobie z Waszymi rade. rysiki trzymajcie sie
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik 15 minut szukałam fotek Sarity
![]() Aż mi sie udało i jestem w szoku jak ona szybko sie zmienia, nabiera tak łagodnych dziewczęcych rysow
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
Telik, Isia, Ellika, ale miałyście boskie spotkanie-pozazdrościć!
Ellika a jaką ty masz figurę, fiu, fiu! Telikowa mama wiadomo, że laska tylko Isi brakuje. No zazdroszczę Wam niesamowicie i jeszcze muffinkami kusicie! ![]() Carmela, dzięki Ci dobra kobieto!
|
|
|
|
#4667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżu kolczasty jakie piekne zdjecia, tak sie wlasnie zastanawialam kto na tych zdjeciach jest, czy Isia czy Ellika? Teraz juz wiem... Teliczku Ciebie poznam z daleka. Nie wiem tez ktora to Karolcia a ktora Ewcia, ale obie sa zachwycajace. Johny jak zwykle przystojny, choc na ostatnim zdjeciu wyglada jak maly menelik ja teraz z innej beczki, wstawilam sonde, takze mozna glosowac... ale ale UWAGA bedzie ciezki orzech do zgryzienia, tytulow jest duzo i wszystkie swietne, mam problem na ktory zaglosowac !!!!! aaa i BTW dziekuje wszystkim za nadeslane tytuly |
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
) Wczoraj mama mi opowiadała jak z bratem ściągaliśmy sobie pampersy Cytat:
You Lila to cały tż ![]() Patik u nas też od kilku dni mało nasikane w pampersa po nocy. Mimo, że UU daję raz czy dwa w nocy. Dzisiaj przez dzień też mało co. Sara jest prześliczna. Wyrosła strasznie ![]() Marina ja też nie szaleję ze zmianą pampersów Tosia jak ma na imię Twój synek? Pisałaś i mi umknęło? ![]() Fajny ten jeździk odpychacz ![]() Radek niedawno padł. Idzie spać koło 22 i wstaje o 6 ![]() Dzisiaj mu zrobiłam dwie kąpiele we wannie bo na polu nie dało się wysiedzieć. Polecam lody Grycan miętowe. mniam mniam
|
|
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę różnicę, katar coraz mniejszy. Niestety nie mam pojęcia na co to alergia. Do alergologa też się wybieramy. Fajne zdjęcia ze spotkania Zazdroszczę, że mogłyście się poznać
|
||
|
|
|
#4670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Filip jakoś tak szybko nie załapał,nie umiał trafić widelcem w kawałek i sobie nabić, a Lila wcina jakby od urodzenia widelcem jadła choć oczywiscie nie wszystko da radę, je na zmianę z palcami ![]() Co do pozycji to Lila ma jedną ulubioną - na brzuchu, z nogami podciągniętymi pod brzuch i tyłkiem w górze nie wiem jak jej tak wygodnie![]() Skończyłam prasowanie!!
|
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dla wielbicieli mego biustu isia sprytnie złapała ujęcie z niekontrolowanym cycemSent from my iPad using Tapatalk HD
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale fajne takie spotkanie, zazdroszczę Wam
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
W Telikowie udane spotkanie
zazdrościmy ![]() Dziewczyny jak jest u Waszych maluchów z przekąskami? Zmieniło się menu dzieciaczków? Jadałam dzisiaj Radkowi na deser takiego misia: http://www.google.pl/imgres?q=lubisi...9,r:5,s:0,i:90 Drożdżówki dajecie? Widziałam, że Lila jadła jagodziankę. Ja to mam taki zastój, zero pomysłów. Jak się uczepię jednego planu to się go trzymam. Bez sensu... A!Sobie właśnie przypomniałam. Zauważyłam,że Radek ma w pępku brud, tak mi się wydawało. Tż zaczął oglądać i wypadła taka sucha kulka (smacznego jak ktoś coś je Lekarka powiedziała,że to normalna wydzielina i eszcze jakiś czas może się utrzymać. Jak wyglądają pępki Waszych dzieci? |
|
|
|
#4674 |
|
Rozeznanie
|
No Karolcia w końcu śpi
![]() Nadrabiałam po łebkach i pewnie połowy nie doczytałam a resztę zapomniałam - przepraszam ![]() Dla Kingi, Emi, Ali i reszty chorowitków dużo zdrówka życzę! Dla naszych ostatnich roczniaków- wszystkiego najlepszego!!! Marina ten twój Igor to nieźle nabroił z tym termometrem ![]() Lili - jednak przepuklina, dobrze, że tak szybko zdiagnozowana, będzie dobrze Madziulka - normalnie niezły ananasek Ci rośnie ![]() zanka za zdane prawko!marzena patik no co za durna pi.pa ta promotorka! a sara to rośnie jak na drożdżach - przeurocza ![]() więcej nie pamiętam ![]() Ale u nas burza
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Telik Jaśkowi włosy zjaśniały, czy mi się wydaje?
Skończyłam"Jeźdźca miedzianego". Wszystkie trzy części. Podobały mi się, cały czas myślałam o Tatianie i Aleksandrze. Tylko jak dla mnie to tam jednak za dużo seksu było. Ciągle i wszędzie seks,seks, seks. Aż mi się wierzyć nie chce, że tak można Tak dużo i tak często
|
|
|
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
Lili - coraz więcej ośmielam sie dawać KArolci: ciasta drożdzowe, biszkopty, herbarniki. kakao czy czekolady jeszcze nie daję. warzywa i owoce to też już większośc je. jakoś powoli je to co my, nie wiem czy to nie za wcześnie
![]() A pępek - hmm, no czasem próbowałam patyczkiem poczyścić, bo też widzę tam dziwny "brudek", ale moja nie daje, wyrywa się strasznie
|
|
|
|
#4677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padłam i wstać nie mogę Urocza ![]() Cytat:
Ja jestem fijoł zębowy i zawsze czytałam, że tylko miękkie. Twarde niszczą szkliwo i dziąsła podrażniają.Teraz to już Wam zazdroszczę na maxa! Jasiek miał fajnie, że dwie laseczki na jego jednego przypadły To zdjęcie z pokrywką od garnuszka jest obłędne ![]() Tylko brakuje mi zdjęcia Isi. No i zdecydowanie za mało Telika Oczu nie mogę nacieszyć wystarczająco...A powiedzcie - dzieciaki interesowały się sobą nawzajem czy raczej wolały zabawki i mamusie? ![]() No i ta bajkolandia wydaje się być świetnym miejscem. Tyle zabawek, piłek, atrakcji. I fajne kubasy dla dorosłych chyba widzę ![]() Cytat:
Patrząc na Tymcia, to miejsca jest tam jeszcze mnóstwo na wysokość i pod kątem rozstawu nóg też... Ale naprawdę nie wiem, jak by było z Filipem. A ile on ma wzrostu? Chociaż podejrzewam, że dałoby radę, bo babeczka w sklepie, gdzie kupowałam nosidło mówiła, że swojego do 4 lat prawie nosiła, bo tak lubił. Tylko że pod koniec to już jego nogi wisiały aż do jej kolan ![]() Cytat:
A powiedz, jak w pracy? Atmosfera bez zmian?
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a z czego się robi przepuklina?
Strasznie się boję. Natka mama Twoja też super laska, jak Ty ![]() Zanim zdjęcie z nią otworzyłam to myślałam, że to Ty ![]() Dobre geny ![]() Pieleszka to Ty dodawałaś zdjęcia z Hanią nad morzem ? ![]() Śliczne jesteście, Ty taka szczuplutka. Morza zazdroszczę, tak mi się nad nie chce ![]() |
|
|
|
#4679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. U nas też w pępku takie czarne jakby brudki siedzą. Kiedyś mnie kusiło, żeby to paznokciem wydłubać Ale wcale nie chciało się zdrapać tak łatwo, więc odpuściłam i tak sobie z tym brudkiem żyjemy ![]() Cytat:
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszek nie chce jeść,a ja mam chyba ze 6 otwartych ![]() Radek cwaniak się zrobił. Dzisiaj leżeliśmy na łóżku, miałam pilota od tv w ręce. Radek mi go zabrał i zaczął przełączać program, zabrałam mu żeby sobie ustawić tam gdzie chciałam a ten młody łobuz mnie uderzył w twarz i zaczął wyrywać pilota z ręki! Myślałam, że to przypadek... dla sprawdzenia powtórzyliśmy całą akcję 3 razy. Za każdym razem chciał mnie uderzyć i zabrać pilota. W szoku jestem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

Może jakieś konkretne witaminy powinnam zażywać? Doradzisz coś?
i mnie jeszcze coś ząb pobolewa 
zębole

12.06.2010
No zazdroszczę Wam niesamowicie i jeszcze muffinkami kusicie!

za zdane prawko!