|
|
#1711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Dygotko teraz mamy zielone pampki 82 szt/opak;były w jakiejś promo w realu 2x 82 szt. koszt jednej pieluchy wychodził 0,51gr.
Specjalnie sprawdziłam ile miałam usg na nfz-6 u mojego lek i dodatkowo jedno w szpitalu bo w rodzinie jest przypadek poważnej wady serca i dał mi skier dla świętego spokoju. |
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Sara,ale to z aktualnej promocji te pampersy??????tanio wyszły...
ja miałam około 5x usg na nfz,ale zalecane jest 3 genetyczne w 11-14 tyg połówkowe i to w 3 trymestrze dodatkowo byłam 3x prywatnie czyli w sumie miałam 8 razy
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
A my jadłyśmy obiadek i trzeba było wyprasować stertę ciuchów
![]() Paulinka spała dzisiaj przez cały dzień 15min mam już dosyć tego dnia
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamuśki, nie doczytalam was od wczoraj jakos nie mam czasu;/ jak dajecie sobie rade z tym upałem??? u mnie w domu jest teraz 32 st!!!! umieram! ale najgorzej znosi to moj daniel
tak sie meczy biedactwo cały dzien jeczy, w domu czy na dworze, wszedzie mu źle, kilka razy na dzien wsadzam godo wanny t sie troche chłodzi, na jakiś czas pomaga. dzis jest chyba u mnie najgoręcej porównując otatnie dni a na ochlodzenie sie nie zapowiada. ugotujemy sie!!!!z tego wszytskiego zapomniałam nawet ze wczoraj moj brzdąc skonczyl 7 mc taka ma matke ze nie pamietała...
|
|
|
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
kasia graulacje
![]() U mnie ponuro i zimnoo
|
#1716 |
|
Rozeznanie
|
Dygotko niestety nie,ze 2 tyg temu była promo.Może niedługo znowu cos będzie.Wydaje mi się,ze promo w realu na pampki wychodzą najkorzystniej.
|
|
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tragedionizm ta pogoda
![]() Sprzątnęłam mieskzanko, byłyśmy na krótkim spacerze, zrobiłam obiad, zjadłam go i normalnie jestem wyczerpana Właśnie robię pobudzającą kawkę i wpierdziele pierniczki z tż-tem ![]() Malutka szaleje na podłodze, spokój, cisza i wreszcie słońce nie grzeje
|
|
|
|
#1718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas tez upał i podobno do połowy lipca tak ma być.Tez sobie nie radzimy z upałem. Mój w ogóle nie chce nic jeśc już 2 dzień tylko cycek.Wczoraj jeszcze kisiel z czarnych porzeczek mu wcisnęłam a dzisiaj nawet żadnych owocowych słoiczków nie chce tknąć.Zupki zjadł pół łyzeczki. Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-03 o 18:35 |
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bebiko2. podaję w takiej ilosci bo 150ml jak wypije to później trochę zwraca, zresztą do 120 zjada chętnie, a reszte tak jakby na siłę... |
|
|
|
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zadomowienie
|
burza!!! burza z piorunami!!!!niech leje odrazu jest czym oddychac!
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
otworzyłam okna w całym domu (całe 3 ) uwielbiam deszcz!!1!!!!!! nie sadzilam ze to kiedys powiem
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Pamietacie mnie jeszcze?? W sumie w tej części jeszcze nie pisałam. U nas od 5 rano burza i pada, więc mam trochę czasu w koncu. Nie wiem jak Wy znajdujecie czas na wizaz ![]() ![]() Ja to mam dziecko terrorystę Jedyne co to fb i najczęściej na spacerze w telefonie ![]() Owieczko ... nie martw się ... ja też nadal karmię cyckiem i ogólnie moja to prawie tylko na tym cycku jedzie, je tylko dodatkowo pół słoiczka obiadku i pół słoiczka deserku. A tak to tylko cycek, dodajmy, ze w nocy to mamy tak 5-6 pobudek na jedzenie ... więc się nie dziwię że ostatnio na buzi wygląda jak chomiczek. Idę doczytywać was dalej ... Martyna padła o 17 i śpi ... nieprzytomna.. więc już się boję nocy
|
#1723 |
|
Raczkowanie
|
Mola super, że mały przybiera
co Pitek jada?Kasik jak alergia Martynki? Sara nasz z kolei wpierdziela aż miło tylko się na wagę nie przekłada... No i ta wysypka/ potówki czy cholewa wie co to
|
#1724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wyobrazam sobie powrotu do pracy, bo Martyna bardzo mało je jedzonka nie melcznego. Mimo moich starań po słoiczku drze się że jest głodna a słoiczkiem pluje (zje pół i koniec), za to opróżni całą pierś. Dodam, że tak mamy przy każdym posiłku, po obiadku, czy deserku zawsze musi iść cycek. No uczulił nas banan. Skończyło się strasznym wymiotowaniem więc już jej nie daję. Lecę na podłogę pomęczyć tego mojego terrorystę żeby padła przed 23. Ostatnio chodzi spać 22:30-23:00 a wstaje o 6-7. Więc nie wiem kiedy ona się wysypia
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
A moja nie chcę jeść owoców
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
Kkkasikkk u nas z jedzeniem jest podobnie.Bez cyca nie ma życia, w nocy tez ciagnie.Czasami w dzień uda mi się jakoś mniej kp ale w te upały wszystko o kant d... i prawie tylko na moim mleku jedzie.
To Ty byłaś kichająca (alergia)?Ja mam teraz Avamys areozol do nosa przy kp można. Dziewczyny, o jakiej Wy burzy mówicie u nas 27 stopni nie ma czym oddychać i tak ma byc do niedzieli przynajmniej ![]() Mój tez ma jakieś krosteczki dzisiaj ale myslę,ze to potówki. Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-03 o 20:23 |
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się ile powinno dawać się owocków w ciągu dnia??tzn ile może zjeść dzieć?moja dziś dostała pół słoiczka +surowego jabłka mniej niz połowę ćwiartki
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie też tak Olivka ma
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
|
#1729 |
|
Rozeznanie
|
Dygotko 150g to jest łączna ilość owoców + jak ktos podaje sok przecierowy
Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-03 o 20:29 |
|
|
|
#1730 |
|
Raczkowanie
|
Kasik super, że chociaż u Was z alergią lepiej
plus picie. Najładniejszą skórę miał na samym mm, w sumie jak u zdrowego dziecia.Dygotko mój synuś też sporo owocka zjada tylko ze w kaszceSara u nas to dziadostwo na karku, z tyłu główki, ramionka, doł plecek
|
#1731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas krostki tak samo oprócz plecków. |
|
|
|
|
#1732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas to ok. 60 g zupki, 60 g owoców i tylko mleeeeeczko
|
|
#1733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u naas strasznie grzało dziś Miko oczywiście w dzień kąpany później sie plumał w baseniku....maść albo krople pomagają widzę, że plecki ładnie się goją już przygasa mu wszystko......moje dziecie sie ostatnio bardziej cyckowe zrobiło wcześniej pił cycusia tylko nad ranem w dzień wogóle a teraz mu w dzień 2-3 razy daje bo sie domaga najlepsze, że jak leżymy doczołga sie do mnie i zdziera bluzke żeby sie dostać heheh.......my narazie nie raczkujemy tylko pełzamy ale boje sie go na podłoge puścić bo ubił główke i płakał i sie boje żeby znowu nie zarył
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Moja już kima od godziny
|
#1735 |
|
Rozeznanie
|
Mi się wydaje jak was tak czytam, że moja to malutko je.
Rano około 8 pierś, około 11 kaszka z owocam(połowa słoiczka z trzema łyżeczkami kleiku ryżowego), około 14 pierś, 16-17 obiadek (pół małego słoiczka), 19 kaszka z owocami tak jak do południa i po kąpieli około 20 pierś no i w nocy oczywiście ze 2,3 razy pierś jak nie więcej ![]() No i jeszcze raz napiszę, że strasznie wam zazdroszczę pogody, u nas dzisiaj było 13 stopni i deszcz ot angielskie lato w pełni
|
#1736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my kaszkę na wodzie robimy 125 ml lub 150 ml a my jemy kolacyjkę i może uśnie.w domu gorąco bo 25 stopni a na dworzu deszczyk pada,ale za to sa komary Cytat:
jak je z peirsi to nie wiesz ile zjadła,może zjada te 180 czy 200ml?? a na obiadek to nie da rady zjeść więcej niż to 60ml?bo te małe słoiczki mają chyba 120 czy 130 pojemności.my zwykle dajemy cały taki słoiczek cieszę się,ze karmiłam tyle czasu(tak,tak-dla niektóych to mało,ale ja nie chciałam karmić do 2 czy więcej lat więc tyle miesięcy mnie satysfakcjonuje),ale teraz mam lepszy podgląd na to ile młoda je przynajmniej u nas staram się dawać jej dużo wody,max 150-180 ml-podobno tyle powinna wypijaś.soczków ani herbatek nie pija
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-07-03 o 22:32 |
|||
|
|
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
no dużo choć sporo ląduje na ubraniu
![]() ale mleczko 2 x 150ml nie więcej
|
#1738 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio nasze menu wygląda tak: cyc o 7 i 9, potem ok. 11 deserek (owoce mały słoiczek) lub kaszka łyżeczką - 90 ml, 14 obiadek - duży sloiczek - czasem zje wszystko, zazwyczaj ok 140g, potem 16-17 cyc i 19-20 kaszka łyżeczką - znowu 90 ml. Do tego w nocy 2-3 pobudki na cycka, chociaż porządne ssanie to właściwie jest raz.
Poza tym ona właściwie nie pije - czasem wodę ale max 20-30 ml/dzień, soków i herbatek wcale nie chce. U nas wieczorem była burza, więc teraz jest fajnie, staram się dom wychłodzić, bo ledwo daję radę. Jutro jedziemy do lekarza na ważenie, mam nadzieję że młoda w końcu coś przybrała. Chociaż zaczęła sama siadać, stawać przy mnie i opanowała czołganie do perfekcji, więc...może wszystko co je to spala ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Kaszka na mleku to pełnowartościowy posiłek, na wodzie jest bardziej...dietetyczna. A mm z dodatkiem kaszki bardziej syci niż samo mleczko. Nasza młoda nie pije w ogóle samego mm, tylko je kaszki łyżeczką. |
|
|
|
#1739 |
|
Raczkowanie
|
my też kaszki na wodzie jemy
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja najada się taka ilością kaszki jaką dostaje-czyli jakieś 3.5 godz, lub dłużej
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-07-03 o 22:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

mam już dosyć tego dnia
tak sie meczy biedactwo

nie dołuj się, zdarza się, przez te upały łatwo coś przeoczyć

u nas 27 stopni nie ma czym oddychać i tak ma byc do niedzieli przynajmniej