|
|
#1231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
![]() Cytat:
Mamą kupiliśmy zegarki i dziś odebrałam je od grawera (swoją drogą ciekawa jestem po jakim czasie go zauważą )Cytat:
![]() A co do projektu to śliczny papier, śliczne podwójne imiona i czcionka ale dla mnie jakieś smutne się wydaje... a i nie będzie jakiegoś "Zaproszenie"? albo "Zapraszają"? |
|||
|
|
|
#1232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem przyzwyczajona do allegro i tak śmiesznie szybko to dla mnie trwało żadnego wypełniania ani nic
|
|
|
|
|
#1233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak na typową artystyczną duszę jestem totalnym roztrzepańcem i oprócz ogarniania ślubu z chrztem i młodego, mam jeszcze swoją pracę którą wykonuję w domu, z młodym wyciągającym mnie co chwila do ogrodu, albo dopraszającym się rysowania miau-miauów i hau-hauów ![]() odnośnie zaproszenia - muszę pokombinować z kolorem papieru na którym będą nasze imiona, rozważałam też fajną wstążkę w kontrastowym kolorze z wzorem takim jak na zaproszeniu, niestety w sklepie od papieru już się skończyły, więc jak będę jechała do sklepu z papierami na Żoliborzu po papier wizytówkowy wezmę ze sobą 1 arkusz wybranego papieru i będę "na żywca" dobierać być może zamiast wstążki dobrze byłoby użyć kontrastowy kolor już w papierze z imionami aha, słowa "Zaproszenie" raczej nie umieścimy
Edytowane przez Neave Czas edycji: 2012-07-03 o 16:29 |
|
|
|
|
#1234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() Suknia tak wygodna, ze nie czulam ze mam ja na sobie tez martwilam sie ze bede ja ciagle podciagac zeby nie spadla mi z biustu, ale one trzymaja sie w talii. Mialam ja bardzo dobrze dopasowana i jestem zadowolona. Mimo, ze z malym kolem byla to nic sie nie odznaczalo, bo bylo silikonowe, wiec dopasowuje sie i nie widac takich drutow przy klekaniu, siadaniu itp. Ehhhh chetnie bym ja jeszcze zalozyła, a juz wczoraj musialam ja oddac.---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Wszystkim dziekuje za takie mile slowa
|
|
#1235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie obrączka musi się blyszczeć no a a ta jest matowa i trochę za ciemna jak dla mnie... ale to kwestia gustu poprostu![]() ![]() Co do chrzestnych, to masz kurczę faktycznie nie lada problem... ciężko wziąć na chrzestnego osoby z która nie ma się kontaktu. A ten kuzyn który wam odmówił moim zdaniem zavchował się okropnie, bo jest taka niepisana tradycja że dziecku się nie odmawia (przynajmniej w moich stronach). Pradip- ja na każdą podwiązkę liczyłam po 10 cm, więc jak chcesz zrobić 50 podwiązek to myślę, że 5 m byłoby OK
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-07-03 o 16:40 |
|
|
|
|
#1236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem chrzestną u synka mojej jednej siostry rodzonej ( w zeszłym roku był chrzest) a w tym roku chrzest córci mojej drugiej siostry rodzonej do której też zostałam poproszona na chrzestną, niezbyt mi się to uśmiecha, ale nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby odmawiać |
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
Pradip zależy jaką masz wódkę ja na żołądkową podwiązki mam na 14cm
dostanę linka do tych spinek bo oczywiście nie mogę znaleźć ;/
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze a ja mam w sobotę ślub i mam stresa!!!! AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- pięknie wyglądałaś!! super fotki!
|
|
#1240 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te chłopy czasem potrafię zaskoczyć człowieka ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
faktycznie nie drogie, myślałam że są droższe ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Słaby pomysł z tymi kuzynami ja tak właśnie mam- chrzestnego osttni raz widziałam na komunii a chrzestną na 18- stce. Zero kontaktu a to byli przyjaciele rodziców (w tym momencie co ja się urodziłam). Masz jeszcze czas- uważam, że trzeba to przemyśleć---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
jak tylko będę miała to oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
oj pokaż bo brzmi ciekawie a ja się tak powoli przymierzam do remontu sypialni ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
nie stresuj się my się za Ciebie postresujemy
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Wyborowa – bardzo mi się podobały twoje propozycje sypialni, świetne zestawienia kolorów, choć i te napisy też bardzo mi się podobają.
MalaOla – super relacja, cieszę się, że wszystko się udało. Świetna sukienka! Taka inna. Ciekawe jakby wyglądała bez koła... tak się zastanawiałam czemu robiliście sesję wcześniej, przed ślubem, a ty po prostu musiałaś ją oddać… Czary Mary – nie ma się czego obawiać jeśli chodzi o brak ramiączek, no chyba że suknia nie będzie mocno dopasowana w talii. Neave – to rzeczywiście trochę nieciekawie z tymi chrzestnymi… niestety wielu osobom kojarzy się to z wielkimi wydatkami, a tym bardziej jak robicie imprezę 2w1 to ktoś musi się liczyć z podwójnym prezentem… Co do zaproszeń to zgadzam się z Pradip – jakieś takie smutne. Katie – dokładnie, dobrze mówisz, że kwestia gustu co do obrączek, bo ja szukałam przede wszystkim matowych (te błyszczące mi się nie podobały), tym bardziej się cieszę, bo mojej szwagierce mocno się porysowały przez rok i już nie sa takie błyszczące… |
|
|
|
#1242 | ||
|
Raczkowanie
|
bardzo ładnie wyglądałaś
Cytat:
Cytat:
czemu musiałaś ją oddać? a ponizej zdjecie buta kiepska jakosc bo telefonem robione i przekłamany kolor te będą na zmiane na wesele
|
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
co do apartowskich obrączek trzeba uważać na próbę złota mają bardzo dużo produktów o pr 333 ;/
|
#1244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na Twoim miejscu ożywiłabym jakoś te zaproszenia wiec pokombinuj jeśli masz ochotę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zgadzam się z Tobą odnośnie świadków. Ja teraz jak zapraszałam swoją na ślub to nie wiedziałam czy mam jej po imieniu mówić czy ciociu a widziałam ja ostatni raz na komunię a z chrzestnym to jeszcze gorsza historia i wiem po sobie że warto dobierać chrzestnych spośród bliskich osób a nie znajomych znajomych. Mój planując zaręczyny wypędził mnie do świadkowej a jak pozwolił wrócić to czekała na mnie kąpiel w mleku i płatkach róż |
||||
|
|
|
#1245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aisak42- fajne butki stabilny obcas, to mi się podoba
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - haha to najlepiej wziąć błyszczącą - to się będzie miało matową, albo matową żeby mieć błyszczącą hahah
no zobaczymy jak się będzie sprawdzać w noszeniu... potem wymienimy się doświadczeniami... ja tyle co zwróciłam uwagę u mojej szwagierki bo wspomniała o tym.---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Aisak - lubię takie proste buty, ale ja bez paska nie założę bo zaraz zgubię... a baaardzo bym chciała ... |
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś w tym jest bo koleżanka ma taką- brzegi były błyszczące a środek matowy (dość gruba chyba 6 czy 7 mm) i teraz po 2 latach ma całą błyszczącą- cały mat się wytarł ale i tak ładnie wygląda
|
|
|
#1248 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
suknię miałaś cudną i gdybyś nie napisała o halce z kołem to w życiu bym na to nie wpadła!Cytat:
rozumiem ![]() no fakt, jeszcze bym rozumiała gdyby rzeczywiście był już chrzestnym dwójki dzieci, bo to jednak odpowiedzialność, a z drugiej strony strasznie przykro mi się zrobiło, bo sama sugerowałam TŻtowi że to będzie dobry wybór, bo z drugiej strony rodziny mógł wybrać jednego z 2 kuzynów którzy są bardzo młodzi (koło 18 lat)... a moi zdaniem na chrzestnych trzeba wybierać osoby odpowiedzialne, takie które pokażą dziecku jak powinno się zachowywać... Cytat:
mnie zaskoczył kompletnie, dopóki nie zobaczyłam pudełeczka w łódeczce przed moim nosem byłam święcie przekonana że poszliśmy po prostu coś zjeść ![]() Cytat:
których o ironio łatwiej wybrać. a problem z chrzestnymi został. TŻ rozważa właśnie opcję z przyjaciółmi, jako ojca naszego bardzo dobrego wspólnego przyjaciela, a jako matkę moją doktorkę, czyli osobę która widziała maluszka w tym samym czasie co i my, bo przyjmowała poród i bardzo się z nią zaprzyjaźniliśmy
|
||||
|
|
|
#1249 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja na szczęście mogę bez paska nosić.. co do obrączek w ogóle się tym nie przejmuję czy są matowe czy błyszczące chodź już dawno ich nie widziałam bo Tż ich pilnuje jakie by nie były jestem w nich zakochana
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - aż zerknęłam w net na temat tego matu i z tego co widzę to zależy od firmy, rodzaju materiału (miękkości metalu) i techniki osiągania matu, bo niektórzy pisali, że z matem nic się nie stało nawet po 3 latach ciągłego noszenia, a innym starł się po kilku miesiącach... więc się nie dziwię teraz, że ile ludzi tyle opinii
|
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie.
Jak wiecie ślub mamy 6 października, a na zaproszeniu mamy datę potwierdzenia do 1 września. Uważacie, że to dobry termin, czy nie za wcześnie? W sumie to stwierdziliśmy że 1 wrzesień będzie dobrym terminem, by gdyby nam dużo osób odmówiło, to będziemy mieli możliwość do proszenia parę osób. Jak tylko otrzymamy zaproszenia ruszamy z zaproszeniami. Widzę, że dość długo z tym schodzi. Chcemy żeby goście mieli chociażby 1 miesiąc na odpowiedź, ale wydaje mi się, że może być to cieżkie do zrealizowania bo od 21 lipca zaczynamy zapraszać i zamierzamy to robić również w ciągu tygodnia. Ale rodzina TŻ jest dość rozległa i nie mieszkają w jednym mieście :/ Zmykam spać... Będę jutro troszkę dłużej. MalaOla piękna relacja, gratuluje... Cieszę się razem z Wami i już na samą myśl o własnym ślubie się stresuje...
|
#1252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Dziewczyny właśnie przeglądałam stronkę bialebuty.com i okazało się że wrzucili do sprzedaży butki które ja sobie wymyśliłam na ślub hahaha czyli z moim gustem nie jest tak najgorzej
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie wszystkie Przeszłe i Przyszłe PM
![]() Od dłuższego czasu podczytuje wasze posty i szukam wśród was inspiracji. Mój ślub odbędzie się również już wkrótce, a dokładnie 6 października. Z tego względu mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona i pomożecie w wyborach i zamknięciem wszystkiego na przysłowiowy "ostatni guzik". Nigdy wcześniej nie zdecydowałam się na wymianę myśli i opinii na żadnym forum ale same wiecie jak to jest przed ślubem, mam wrażenie, że mogę zanudzić wszystkich swoimi problemami a tu wszystkie żyjemy tym jednym tematem. Oto więc jestem. |
|
|
|
#1255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawda Dziewczyny??MalaOla - ładne zdjęcia, czekam na więcej pięknie zgrany pomarańcz!!Dziewczyny, ja chyba umrę zanim dojdę do ołtarza, cz któraś z Was też się AŻ tak stresuje???
|
|
#1256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też się stresuję, boje się ze mi się słabo zrobi w kościele bo ja lubię mieć takie akcje.. dziewczyny jutro daje bo akt chrztu do mojej parafii czy muszę mieć jakieś ważne dokumenty żeby go otrzymać? ?
|
|
|
#1257 |
|
Przyczajenie
|
Super, że odzew taki ekspresowy. W tej chwili siedzę w pracy i na służbowym komputerze nie posiadam zdjęć wszystkiego co do tej pory zostało zakupione. W załączniku więc na dobry początek sukienka. Jak na razie zamówiona, zaliczka wpłacona, planowany odbiór na początku września. Tak umawiałam się z Panią w salonie kiedy zamawiałam.
To mój pierwszy post z załącznikiem więc mam nadzieję, że się załadowało. |
|
|
|
#1258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wrzucaj też fotki bo to pomaga w doradzaniu. dziewczyny są baardzo pomocne, zwłaszcza gdy zaczynasz wariować albo nie wiesz co zrobić jak odwalasz jakąś głupotę to szybko wrzucą ci wiadro na głowę i powiedzą "spokojnie, będzie dobrze" ![]() aisak - z tego co wiem nie potrzeba żadnych dokumentów, jedyne co musisz wiedzieć to jak się nazywasz i w którym roku byłaś chrzczona oraz oczywiście dotrzeć do właściwego kościoła TŻ wysłał po metrykę swoją babcię i wczoraj się okazało że to jednak nie w tym kościele był chrzczony... ja załatwiałam telefonicznie i pocztowo, więc wogóle luz-blues
|
|
|
|
|
#1260 |
|
Wtajemniczenie
|
Uspokoiłyście mnie dziewczyny kwestią braku ramiączek w sukni
Dzięki JJJustynAAA : Myślę, że to dobry termin do potwierdzania. My mamy ślub 22 września a o potwierdzenie prosiliśmy do dnia 1 sierpnia ![]() Dzisiaj załatwiliśmy sprawy w USC i jestem zadowolona, że coś się ruszyło w naszych przygotowaniach ![]() Zamówiliśmy również obrączki ( w załączniku). Moja rozmiar 8, szerokość 3 mm bez tego kamyczka. Obrączka Tż rozmiar 18, szrokość 3,5mm. Zamawialiśmy w Kruku płaciliśmy ok 1300zł.
Edytowane przez Czary Mary Czas edycji: 2012-07-04 o 09:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

nie ciągnęłam dalej tematu 

świetna akcja! ci nasi Panowie mają głowę do pomysłów jak trzeba 

ja jestem przyzwyczajona do allegro i tak śmiesznie szybko to dla mnie trwało
29.06.2012 

ja tak właśnie mam- chrzestnego osttni raz widziałam na komunii a chrzestną na 18- stce. Zero kontaktu a to byli przyjaciele rodziców (w tym momencie co ja się urodziłam). Masz jeszcze czas- uważam, że trzeba to przemyśleć

suknię miałaś cudną i gdybyś nie napisała o halce z kołem to w życiu bym na to nie wpadła!