Ślubujące w 2012 - część II - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-03, 16:14   #1231
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
wiesz co mój fotograf ma jakieś układy chyba z tamtą ochroną czy coś i nie za bardzo chciał je zdradzać bo pytałam dlaczego ten budynek a nie inny to powiedział bo, że ten bo ten jest fajny i bezproblemowy nie ciągnęłam dalej tematu
Jak nie chciał powiedzieć to nie wypytuj ale jakbyś mogła pokazać jakieś zdjęcie z tego dachu to byłoby super
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja kupiłam 5 metrów, drogie nie jest zostanie to zostanie
a co masz na prezen? bo jakoś nie pamiętam
Ja bym chciała co najmniej 50 tych podwiązek zrobić więc pewnie 6-7 metrów powinnam zamówić.
Mamą kupiliśmy zegarki i dziś odebrałam je od grawera (swoją drogą ciekawa jestem po jakim czasie go zauważą )
Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
Ślubujemy 29.09, mam nadzieję, że jeszcze końcówka ładnej pogody nam się trafi a nie możecie dać tej cioci zaproszenia tylko na ceremonię? my tak planujemy z niektórymi gośćmi.

W związku z brakami papieru, znaleźliśmy nowy papier i powsta l nowy projekt, wrzucam wam okładkę

świetna akcja! ci nasi Panowie mają głowę do pomysłów jak trzeba mój TŻ podobną akcję uskutecznił jak kupował dla mnie pierścionek zaręczynowy, tylko wrobił mnie że ze znajomym musi się spotkać, ale że mi to wynagrodzi i pójdziemy na sushi reszty się chyba domyślacie
Tak kojarzyłam ze chyba pod koniec września a zapytałam bo zastanawiałam się jak bardzo musisz być zorganizowana osobą skoro bierzesz się za samodzielne wykonanie zaproszeń z maleństwem 3 miesiące do ślubu podziwiam
A co do projektu to śliczny papier, śliczne podwójne imiona i czcionka ale dla mnie jakieś smutne się wydaje... a i nie będzie jakiegoś "Zaproszenie"? albo "Zapraszają"?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 16:25   #1232
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane pomocy !!!! Chicałm kupić mojemu TZ spinki do slubu te które cieszą się wsród was takim dużym powodzeniem tylko nie wiem jak poruszać się na tablica.pl . czy któraś mi pomoże proszęęęę
Musisz wysłać do sprzedającego wiadomość, że jesteś nimi zainteresowana (jak jesteś już na tej aukcji/ogłoszeniu to po lewej stronie masz opcje "wyślij wiadomość") i on Ci wtedy odpisze, że ok i Ty mu napiszesz swój adres no i oczywiście polecam opcje za pobraniem. On Ci wysyła płacisz listonoszowi i koniec transakcji ja jestem przyzwyczajona do allegro i tak śmiesznie szybko to dla mnie trwało żadnego wypełniania ani nic
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 16:28   #1233
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Tak kojarzyłam ze chyba pod koniec września a zapytałam bo zastanawiałam się jak bardzo musisz być zorganizowana osobą skoro bierzesz się za samodzielne wykonanie zaproszeń z maleństwem 3 miesiące do ślubu podziwiam
A co do projektu to śliczny papier, śliczne podwójne imiona i czcionka ale dla mnie jakieś smutne się wydaje... a i nie będzie jakiegoś "Zaproszenie"? albo "Zapraszają"?
hahaha, TŻ chyba by się uśmiał gdyby usłyszał że jestem zorganizowana jak na typową artystyczną duszę jestem totalnym roztrzepańcem i oprócz ogarniania ślubu z chrztem i młodego, mam jeszcze swoją pracę którą wykonuję w domu, z młodym wyciągającym mnie co chwila do ogrodu, albo dopraszającym się rysowania miau-miauów i hau-hauów

odnośnie zaproszenia - muszę pokombinować z kolorem papieru na którym będą nasze imiona, rozważałam też fajną wstążkę w kontrastowym kolorze z wzorem takim jak na zaproszeniu, niestety w sklepie od papieru już się skończyły, więc jak będę jechała do sklepu z papierami na Żoliborzu po papier wizytówkowy wezmę ze sobą 1 arkusz wybranego papieru i będę "na żywca" dobierać być może zamiast wstążki dobrze byłoby użyć kontrastowy kolor już w papierze z imionami aha, słowa "Zaproszenie" raczej nie umieścimy

Edytowane przez Neave
Czas edycji: 2012-07-03 o 16:29
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 16:33   #1234
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czary Mary Pokaż wiadomość
Wielkie gratulacje i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Miałas przepiękną suknię. Wygodna? Nie przeszkadzał Ci brak ramiączek?
Moja właśnie jest bez ramiączek i troszkę się tego obawiam...

Dziekuje
Suknia tak wygodna, ze nie czulam ze mam ja na sobie tez martwilam sie ze bede ja ciagle podciagac zeby nie spadla mi z biustu, ale one trzymaja sie w talii. Mialam ja bardzo dobrze dopasowana i jestem zadowolona. Mimo, ze z malym kolem byla to nic sie nie odznaczalo, bo bylo silikonowe, wiec dopasowuje sie i nie widac takich drutow przy klekaniu, siadaniu itp. Ehhhh chetnie bym ja jeszcze zalozyła, a juz wczoraj musialam ja oddac.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Wszystkim dziekuje za takie mile slowa az sie zawstydzilam
Stary 2012-07-03, 16:37   #1235
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
oj, a czemu się w niej źle czułaś? dlatego że nie złoto, czy jakiś inny powód?
mam nadzieję że u mnie nic nie wyjdzie, bo strasznie mi się spodobały...

kurcze, a mi się nowy problem pojawił... mieliśmy już od dawna wybranych chrzestnych dla młodego i niestety nic z tego, moja kuzynka odpadła przez księdza, bo jest Greczynką, więc jest prawosławna i nie... wczoraj za to TŻ dzwonił do swojego kuzyna i powiedział mu że już jest chrzestnym jednego dziecka i swojej siostrze obiecał że będzie chrzestnym jej dziecka (którego nie ma nawet w planach!). wkurzyłam się, bo TŻ stwierdził że w takim razie chrzestną będzie jego siostra - moim zdaniem mało odpowiedzialna osóbka, a chrzestnym może być jeden z moich kuzynów... dodam tylko że z kuzynami nie mam od lat kontaktu i szczerze wątpię by się zgodzili... no i trzeba będzie znowu wybierać.... myślimy o znajomych, tylko tu będzie problem, bo dla znajomych robimy osobną imprezę (2 tyg po ślubie), a dla rodziny obiad tego samego dnia... grrrr
Wiesz co chodzi mi bardziej o kwestię estetyczną dla mnie obrączka musi się blyszczeć no a a ta jest matowa i trochę za ciemna jak dla mnie... ale to kwestia gustu poprostu
Co do chrzestnych, to masz kurczę faktycznie nie lada problem... ciężko wziąć na chrzestnego osoby z która nie ma się kontaktu. A ten kuzyn który wam odmówił moim zdaniem zavchował się okropnie, bo jest taka niepisana tradycja że dziecku się nie odmawia (przynajmniej w moich stronach).

Pradip- ja na każdą podwiązkę liczyłam po 10 cm, więc jak chcesz zrobić 50 podwiązek to myślę, że 5 m byłoby OK

Szczęśliwa żonka

Edytowane przez katie99kasia
Czas edycji: 2012-07-03 o 16:40
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 16:48   #1236
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Wiesz co chodzi mi bardziej o kwestię estetyczną dla mnie obrączka musi się blyszczeć no a a ta jest matowa i trochę za ciemna jak dla mnie... ale to kwestia gustu poprostu
Co do chrzestnych, to masz kurczę faktycznie nie lada problem... ciężko wziąć na chrzestnego osoby z która nie ma się kontaktu. A ten kuzyn który wam odmówił moim zdaniem zavchował się okropnie, bo jest taka niepisana tradycja że dziecku się nie odmawia (przynajmniej w moich stronach).

Pradip- ja na każdą podwiązkę liczyłam po 10 cm, więc jak chcesz zrobić 50 podwiązek to myślę, że 5 m byłoby OK
ja jestem chrzestną u synka mojej jednej siostry rodzonej ( w zeszłym roku był chrzest) a w tym roku chrzest córci mojej drugiej siostry rodzonej do której też zostałam poproszona na chrzestną, niezbyt mi się to uśmiecha, ale nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby odmawiać
Stary 2012-07-03, 17:45   #1237
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne to jest, ale obawiam się tego klejenia tapety na całej ścianie. Pamiętam jak kilka lat temu targaliśmy tapety ze ścian w przedpokoju-to była tragedia (śni mi się to jeszcze po nocach)
Prawdę mówiąc myślałam o tym żeby wymalowac dwie ściany na mocniejszy kolor a dwie na jakiś jasny ;P tylko teraz odwieczne pytanie-jaki?
ja mam sypialnię w kolorze wrzos(3 ścianY) i siwy (1 ściana), na tej scianie co jest siwy to mamy 4 pasy wrzosowego i w śrofku nich naklejki welurowe-kwiatki. Jutro pokażę fotki bo teraz akurat jestem u rodziców.

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 17:54   #1238
agacia_cz
Zadomowienie

Pradip zależy jaką masz wódkę ja na żołądkową podwiązki mam na 14cm
dostanę linka do tych spinek bo oczywiście nie mogę znaleźć ;/
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 17:58   #1239
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Hej kochane kobietki melduje sie nowa mrozonka

Wszystkim dziekuje ze zyczenia
a teraz troche relacji, choc nie potrafie tak pieknie pisac jak Wy

Nasz Wielki Dzień zaczeliśmy już po 7 rano, bo na 8 byłam umówiona do fryzjera. Obudziłam sie zupełnie bez głosu, bo byłam przeziębiona Ale z usmiechem zostalam odwieziona przez TŻ do fryzjera. Dostałam do reki syrop i herbate z miodem i cytryną, tak wiec do konca czesania juz glos powrocił po 9 bylam juz gotowa i fryzjerka zaczela czesac moja mame, a po mnie przyjechal TŻ bo w domu czekala juz makijazystka z fotografem
Bylam w szoku, bo nie mogliśmy oboje uwierzyc ze to juz dzis, bo nie czulismy zadnego stresu. Na spokojnie makijazystka mnie pomalowala, znajomy fotograf robil zdjecia i siedzial z TŻ w drugim pokoju. Moja mama wrocila od fryzjera, a TŻ szybko pojechal po bukiet i butonierki. Przywiozl piekne jak dla mnie pomaranczowe gerbery i okropna bransoletke dla swiadkowej, wiec swiadkowa byla bez tego-miala za to pomaranczowa sukienke.
Po makijazu mama pomogla mi ubrac suknie co zajeło nam chyba 5 minut-wszyscy bylismy zdziwieni ze tak szybko ok 11.40 bylismy juz gotowi i pojechalismy z tym kolegą fotografem na sesje. Pogoda nam dopisala bo bylo słoneczko i cieplutko mimo ze do czwartku ciagle byly chmury i co chwile padal deszcz. Wybralismy takie opuszczone budynki w naszym miescie. Fotograf jak je zobaczyl powiedzial ze to jego najlepsza sesja i na pewno tu wroci bo jest zachwycony tym miejscem na sesji bawilismy sie swietnie, bylo duzo smiechu i wygłupów ale wszystko profresjonalnie zrobione. Niestety widzielismy moze 2 zdjecia, bo nie ma zwyczaju pokazywac zdjec parze w czasie sesji. I nawet dobrze, bo bedziemy mieli niespodzianke
Zdjecia zrobilismy i ok 13.30 bylismy z powrotem w domku. Sciągnełam suknie i wzielam szybki prysznic, TŻ tak samo. Zdazylam nawet jeszcze szybko wyprac jego koszule w tym czasie mama podala lekki obiadek i tak siedzielismy sobie w 4 (my, mama i fotograf) nawet smial sie ze jeszcze nie widzial takiej pary, ktora w ogole sie nie stresuje i ma tyle czasu przed ceremonia moja mama wyprasowala koszule TŻ, znow sie ubralismy i o 15:30 przyjechali rodzice TŻ i nasi swiadkowie na blogoslawienstwo, ktore bylo krokie, ale tresciwe Rodzice TŻ musieli jeszcze gdzies pojechac, wiec znow zostalismy sami i ze swiadkami. Moja mama wyszla ozdobic auto-mielismy tylko kokardki bialo-pomaranczowe na klamkach, a TŻ zalozyl tablice "mloda para".
Do kosciola wyjechalismy o 16.20 bo myslelismy ze beda korki, a okazalo sie ze poszlo gladko i szybko bylismy juz pod kosciolem. Wiec stanelismy z boku w cieniu. Podchodzili nasi goscie, witali sie, z kazdym zamienilismy slowko. Bylo bardzo milo i bez stresu. Fajnie to wspominam
O 16.50 stanelismy pod chorem przy wejsciu do kosciola, wszyscy juz siedzieli w srodku. Naprawde bylismy szczesliwi bo prawie caly kosciol byl zapelniony cieszylismy sie ze wszyscy chcieli byc z nami w takiej chwili.
Jak zobaczylam dekoracje myslalam ze padne.... bialy dywan, zapalone swiece, wielkie szklane wazony z kulami z bialych roz-cuuuuudoooooo
ksiadz wyszedl po nas i przeprowadzil przez caly kosciol i dopiero wtedy gdy wszyscy goscie sie odwrocili w nasza strone troszke sie zdenerwowalam, ale jak juz bylam pod oltarzem bylo wszystko ok. Liczyl sie tylko moz kochany TŻ nie myslalam w ogole o wszystkich w kosciele. Ksiadz bardzo szybko poprowadzil kazanie i juz trzeba bylo wstac do przysiegi. Uwierzcie mi bylam najszczesliwsza na swiecie jak slyszalam slowa przysiegi i widzialam ze TZ patrzy mi prosto w oczy
żadne z nas sie nie pomylilo, ani nie zajaknelo chwila i juz bylo po wszystkim! Po wyjsciu z kosciola oczywiscie bylo rzucanie ryzem i monetami (z ktorych uzbieralismy ponad 8 zł) potem zyczenia. Caly bagaznik nasz i rodzicow TŻ byl w karmie dla psow i kotów, bo prosilismy o nia zamiast kwiatów. Dostalismy tylko 4 bukiety, ale te osoby tez przyniosly karme. Uzbieralismy tego ponad 200 kg!!!
Ok 18 ruszylismy w korowodzie na sale, bylo swietnie bo wszyscy trabili, ludzie nam kiwali na ulicach i juz w aucie stwierdzilismy ze chcemy jeszcze raz to przezyc
Na sali powitala nas niestandardowa piosenka bo "eye of the tiger" MĄŻ(!!!) przeniosl mnie przez prog, wypilismy szampana, potem bylo "sto lat". Goście bardzo szybko znalezli swoje miejsca i byli zadowoleni ze tak ich rozsadzilismy. Po obiedzie pierwszy taniec, ktory cwiczylismy dopiero rano na sesji-zwylky przytulaniec, ale dla mnie najpiekniejszy na swiecie! Wybralismy "nothing's gonna change my love for you". I po tym utworze zaczela sie zabawa goscie na koniec mowili ze nie byli na weselu gdzie od pierwszego tanca prawie nikt nie siedzial na sali tylko wszyscy byli na parkiecie. DJ wybral swietna muzyke, nie bylo disco polo itp
Tort wjechal przy piosence "the final countdown"
Przy oczepinach kilka konkursów (kareta-swietna!, i od DJ jako niespodzinka dla nas gdzie bylismy odwoceni od siebie i musielismy odpowiadac na rozne pytania-na 10 bylismy zgodni w 8 tylko, ze raz mezowi pomylily sie buty i podniosl nie tego(buty byly zaniast katek-ja, on).

Podsumowujac oboje jestesmy szczesliwi, ale zgodnie stwierdzilismy ze chcemy jeszcze raz to przezyc za szybko wszystko minelo

Do dziewczyn, ktore maja slub przed soba nie stresujcie sie, wszystko bedzie pieknie, nawet jesli cos nie poszlo po waszej mysli-usmiech na twarzy-tylko wy o tym wiecie

Ja teraz sie lecze, bo okazalo sie w poniedzialek ze mam zapalenie gardla i tchawicy wiec widzicie ze nawet w takim stanie mozna cudownie spedzic swoj slub

Zdjecia z sesji bedziemy mieli dopiero za ok 3 tyg, bo fotograf ma kilka slubow teraz, potem jedzie na urlop, wiec dopiero pod koniec lipca cos tu wrzuce. Teraz zobacze co mam z mamy aparatu i zamieszcze w nastepnym poscie

Przepraszam ze sie tak rozpisalam
Gratuluję udanej ceremoni!!!
Kurcze a ja mam w sobotę ślub i mam stresa!!!! AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Ponizej kilka zdjec, oczywiscie nie najlepszej jakosci
pięknie wyglądałaś!! super fotki!

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 19:12   #1240
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

świetna akcja! ci nasi Panowie mają głowę do pomysłów jak trzeba mój TŻ podobną akcję uskutecznił jak kupował dla mnie pierścionek zaręczynowy, tylko wrobił mnie że ze znajomym musi się spotkać, ale że mi to wynagrodzi i pójdziemy na sushi reszty się chyba domyślacie
o ja też miałam sushi w zaręczyny te chłopy czasem potrafię zaskoczyć człowieka

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
magnusia - odłożyłam zdecydowanie ostatnio mnie jeszcze przyjaciółka pocieszyła że najgorsze miała na przymiarkach - bo co przymiarka to jej się front zmieniał! te które znaleźliśmy wychodzą za ok.750 (za parę!) więc to chyba jest baaardzo przystępna cena, w porównaniu z tym co dziewczyny pisały.

faktycznie nie drogie, myślałam że są droższe

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:

kurcze, a mi się nowy problem pojawił... mieliśmy już od dawna wybranych chrzestnych dla młodego i niestety nic z tego, moja kuzynka odpadła przez księdza, bo jest Greczynką, więc jest prawosławna i nie... wczoraj za to TŻ dzwonił do swojego kuzyna i powiedział mu że już jest chrzestnym jednego dziecka i swojej siostrze obiecał że będzie chrzestnym jej dziecka (którego nie ma nawet w planach!). wkurzyłam się, bo TŻ stwierdził że w takim razie chrzestną będzie jego siostra - moim zdaniem mało odpowiedzialna osóbka, a chrzestnym może być jeden z moich kuzynów... dodam tylko że z kuzynami nie mam od lat kontaktu i szczerze wątpię by się zgodzili... no i trzeba będzie znowu wybierać.... myślimy o znajomych, tylko tu będzie problem, bo dla znajomych robimy osobną imprezę (2 tyg po ślubie), a dla rodziny obiad tego samego dnia... grrrr
o kurczę faktycznie z chrzestną probem bo z tego co pamiętam jedynym warunkiem jest katolicyzm ale chrzestny nie rozumiem- można mieć kilka chrześniaków, wiadomo wydatki ale przeciwwskazań nie ma...
Słaby pomysł z tymi kuzynami ja tak właśnie mam- chrzestnego osttni raz widziałam na komunii a chrzestną na 18- stce. Zero kontaktu a to byli przyjaciele rodziców (w tym momencie co ja się urodziłam). Masz jeszcze czas- uważam, że trzeba to przemyśleć

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Jak nie chciał powiedzieć to nie wypytuj ale jakbyś mogła pokazać jakieś zdjęcie z tego dachu to byłoby super

jak tylko będę miała to oczywiście

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
ja mam sypialnię w kolorze wrzos(3 ścianY) i siwy (1 ściana), na tej scianie co jest siwy to mamy 4 pasy wrzosowego i w śrofku nich naklejki welurowe-kwiatki. Jutro pokażę fotki bo teraz akurat jestem u rodziców.

oj pokaż bo brzmi ciekawie a ja się tak powoli przymierzam do remontu sypialni

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Gratuluję udanej ceremoni!!!
Kurcze a ja mam w sobotę ślub i mam stresa!!!! AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

nie stresuj się my się za Ciebie postresujemy
Stary 2012-07-03, 20:04   #1241
Malgos_12
Zakorzenienie

Wyborowa – bardzo mi się podobały twoje propozycje sypialni, świetne zestawienia kolorów, choć i te napisy też bardzo mi się podobają.

MalaOla – super relacja, cieszę się, że wszystko się udało. Świetna sukienka! Taka inna. Ciekawe jakby wyglądała bez koła...
tak się zastanawiałam czemu robiliście sesję wcześniej, przed ślubem, a ty po prostu musiałaś ją oddać…

Czary Mary – nie ma się czego obawiać jeśli chodzi o brak ramiączek, no chyba że suknia nie będzie mocno dopasowana w talii.

Neave – to rzeczywiście trochę nieciekawie z tymi chrzestnymi… niestety wielu osobom kojarzy się to z wielkimi wydatkami, a tym bardziej jak robicie imprezę 2w1 to ktoś musi się liczyć z podwójnym prezentem…
Co do zaproszeń to zgadzam się z Pradip – jakieś takie smutne.

Katie – dokładnie, dobrze mówisz, że kwestia gustu co do obrączek, bo ja szukałam przede wszystkim matowych (te błyszczące mi się nie podobały), tym bardziej się cieszę, bo mojej szwagierce mocno się porysowały przez rok i już nie sa takie błyszczące…
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:16   #1242
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Ponizej kilka zdjec, oczywiscie nie najlepszej jakosci
bardzo ładnie wyglądałaś

Cytat:
ja też miałAm bez ramiączek nic nie spada wszystko się trzyma. Skoro kan kana wytrzymało i nic nie wypadło to jest OK
ja tez sie bardzo obawiałam ale jak szukałam sukni to panie w salonie mówiły że jak jest dobrze dopasowana to nie bedzie spadała

Cytat:
Dziekuje
Suknia tak wygodna, ze nie czulam ze mam ja na sobie tez martwilam sie ze bede ja ciagle podciagac zeby nie spadla mi z biustu, ale one trzymaja sie w talii. Mialam ja bardzo dobrze dopasowana i jestem zadowolona. Mimo, ze z malym kolem byla to nic sie nie odznaczalo, bo bylo silikonowe, wiec dopasowuje sie i nie widac takich drutow przy klekaniu, siadaniu itp. Ehhhh chetnie bym ja jeszcze zalozyła, a juz wczoraj musialam ja oddac.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Wszystkim dziekuje za takie mile slowa az sie zawstydzilam

czemu musiałaś ją oddać?

a ponizej zdjecie buta kiepska jakosc bo telefonem robione i przekłamany kolor te będą na zmiane na wesele
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0150.jpg (104,0 KB, 18 załadowań)
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:30   #1243
agacia_cz
Zadomowienie

co do apartowskich obrączek trzeba uważać na próbę złota mają bardzo dużo produktów o pr 333 ;/
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:42   #1244
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha, TŻ chyba by się uśmiał gdyby usłyszał że jestem zorganizowana jak na typową artystyczną duszę jestem totalnym roztrzepańcem i oprócz ogarniania ślubu z chrztem i młodego, mam jeszcze swoją pracę którą wykonuję w domu, z młodym wyciągającym mnie co chwila do ogrodu, albo dopraszającym się rysowania miau-miauów i hau-hauów
To tym bardziej podziwiam ze ogarniasz i maluszka i pracę i ślub i artystyczna duszę która jak wiadomo lubi chodzić własnymi drogami
Ja na Twoim miejscu ożywiłabym jakoś te zaproszenia wiec pokombinuj jeśli masz ochotę.
Cytat:
Pętelki na krawaty i muchy robię luźniejsze tak żeby "wisiały" ale podwiązki chciałabym żeby gumka była delikatnie naciągnięta muszę zmierzyć naszego Sobieskiego
Cytat:
Będzie dobrze luzik
Cytat:

o kurczę faktycznie z chrzestną probem bo z tego co pamiętam jedynym warunkiem jest katolicyzm ale chrzestny nie rozumiem- można mieć kilka chrześniaków, wiadomo wydatki ale przeciwwskazań nie ma...
Słaby pomysł z tymi kuzynami ja tak właśnie mam- chrzestnego osttni raz widziałam na komunii a chrzestną na 18- stce. Zero kontaktu a to byli przyjaciele rodziców (w tym momencie co ja się urodziłam). Masz jeszcze czas- uważam, że trzeba to przemyśleć

jak tylko będę miała to oczywiście
W takim razie nie mogę się doczekać aż Wasz fotograf wróci z urlopu
Zgadzam się z Tobą odnośnie świadków. Ja teraz jak zapraszałam swoją na ślub to nie wiedziałam czy mam jej po imieniu mówić czy ciociu a widziałam ja ostatni raz na komunię a z chrzestnym to jeszcze gorsza historia i wiem po sobie że warto dobierać chrzestnych spośród bliskich osób a nie znajomych znajomych.
Mój planując zaręczyny wypędził mnie do świadkowej a jak pozwolił wrócić to czekała na mnie kąpiel w mleku i płatkach róż
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:48   #1245
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Katie – dokładnie, dobrze mówisz, że kwestia gustu co do obrączek, bo ja szukałam przede wszystkim matowych (te błyszczące mi się nie podobały), tym bardziej się cieszę, bo mojej szwagierce mocno się porysowały przez rok i już nie sa takie błyszczące…
Nam z kolei powiedział Pan złotnik, który robił nam obrączki,że te matowe po kilku miesiącach noszenia się wyświecają i zaczynają sie błyszczeć tak że ile ludzi tyle opinii

aisak42- fajne butki stabilny obcas, to mi się podoba

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:54   #1246
Malgos_12
Zakorzenienie

Katie - haha to najlepiej wziąć błyszczącą - to się będzie miało matową, albo matową żeby mieć błyszczącą hahah no zobaczymy jak się będzie sprawdzać w noszeniu... potem wymienimy się doświadczeniami... ja tyle co zwróciłam uwagę u mojej szwagierki bo wspomniała o tym.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Aisak - lubię takie proste buty, ale ja bez paska nie założę bo zaraz zgubię... a baaardzo bym chciała ...
Stary 2012-07-03, 20:55   #1247
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Nam z kolei powiedział Pan złotnik, który robił nam obrączki,że te matowe po kilku miesiącach noszenia się wyświecają i zaczynają sie błyszczeć tak że ile ludzi tyle opinii

coś w tym jest bo koleżanka ma taką- brzegi były błyszczące a środek matowy (dość gruba chyba 6 czy 7 mm) i teraz po 2 latach ma całą błyszczącą- cały mat się wytarł ale i tak ładnie wygląda
Stary 2012-07-03, 21:05   #1248
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje
to ja podpytam - a czym różni się koło z silikonu od takiego zwykłego? bo do mojej konieczna jest halka i to z kołem, a strasznie mnie denerwuje sam fakt że muszę mieć halkę suknię miałaś cudną i gdybyś nie napisała o halce z kołem to w życiu bym na to nie wpadła!

Cytat:
rozumiem
no fakt, jeszcze bym rozumiała gdyby rzeczywiście był już chrzestnym dwójki dzieci, bo to jednak odpowiedzialność, a z drugiej strony strasznie przykro mi się zrobiło, bo sama sugerowałam TŻtowi że to będzie dobry wybór, bo z drugiej strony rodziny mógł wybrać jednego z 2 kuzynów którzy są bardzo młodzi (koło 18 lat)... a moi zdaniem na chrzestnych trzeba wybierać osoby odpowiedzialne, takie które pokażą dziecku jak powinno się zachowywać...

Cytat:

mnie zaskoczył kompletnie, dopóki nie zobaczyłam pudełeczka w łódeczce przed moim nosem byłam święcie przekonana że poszliśmy po prostu coś zjeść

Cytat:
z kuzynką niestety musiałam się pogodzić, najgorsze jest chyba właśnie to że rodzice chrzestni mimo woli stali się teraz świadkami których o ironio łatwiej wybrać. a problem z chrzestnymi został. TŻ rozważa właśnie opcję z przyjaciółmi, jako ojca naszego bardzo dobrego wspólnego przyjaciela, a jako matkę moją doktorkę, czyli osobę która widziała maluszka w tym samym czasie co i my, bo przyjmowała poród i bardzo się z nią zaprzyjaźniliśmy
Stary 2012-07-03, 21:07   #1249
aisak42
Raczkowanie

Cytat:

aisak42- fajne butki stabilny obcas, to mi się podoba
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Katie - haha to najlepiej wziąć błyszczącą - to się będzie miało matową, albo matową żeby mieć błyszczącą hahah no zobaczymy jak się będzie sprawdzać w noszeniu... potem wymienimy się doświadczeniami... ja tyle co zwróciłam uwagę u mojej szwagierki bo wspomniała o tym.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Aisak - lubię takie proste buty, ale ja bez paska nie założę bo zaraz zgubię... a baaardzo bym chciała ...
dzięki za miłe komentarze co do butów.. kupiłam drugie bo te pierwsze są wysokie a jak ostatnio wywijałam z kolegą na parkiecie to stwierdziłam że nie dam rady w takim obcasie tańczyć więc dobrze trafiłam w ccc i je kupiłam ja na szczęście mogę bez paska nosić.. co do obrączek w ogóle się tym nie przejmuję czy są matowe czy błyszczące chodź już dawno ich nie widziałam bo Tż ich pilnuje jakie by nie były jestem w nich zakochana
Stary 2012-07-03, 21:34   #1250
Malgos_12
Zakorzenienie

Katie - aż zerknęłam w net na temat tego matu i z tego co widzę to zależy od firmy, rodzaju materiału (miękkości metalu) i techniki osiągania matu, bo niektórzy pisali, że z matem nic się nie stało nawet po 3 latach ciągłego noszenia, a innym starł się po kilku miesiącach... więc się nie dziwię teraz, że ile ludzi tyle opinii
Stary 2012-07-03, 21:49   #1251
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie.
Jak wiecie ślub mamy 6 października, a na zaproszeniu mamy datę potwierdzenia do 1 września. Uważacie, że to dobry termin, czy nie za wcześnie? W sumie to stwierdziliśmy że 1 wrzesień będzie dobrym terminem, by gdyby nam dużo osób odmówiło, to będziemy mieli możliwość do proszenia parę osób. Jak tylko otrzymamy zaproszenia ruszamy z zaproszeniami.
Widzę, że dość długo z tym schodzi. Chcemy żeby goście mieli chociażby 1 miesiąc na odpowiedź, ale wydaje mi się, że może być to cieżkie do zrealizowania bo od 21 lipca zaczynamy zapraszać i zamierzamy to robić również w ciągu tygodnia. Ale rodzina TŻ jest dość rozległa i nie mieszkają w jednym mieście :/
Zmykam spać... Będę jutro troszkę dłużej.

MalaOla
piękna relacja, gratuluje... Cieszę się razem z Wami i już na samą myśl o własnym ślubie się stresuje...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 21:58   #1252
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Pradip zależy jaką masz wódkę ja na żołądkową podwiązki mam na 14cm
dostanę linka do tych spinek bo oczywiście nie mogę znaleźć ;/
Proszę bardzo Agacia http://tablica.pl/oferta/i-love-my-w...promoted;r:;s:
Stary 2012-07-03, 23:31   #1253
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.
Jak wiecie ślub mamy 6 października, a na zaproszeniu mamy datę potwierdzenia do 1 września. Uważacie, że to dobry termin, czy nie za wcześnie? W sumie to stwierdziliśmy że 1 wrzesień będzie dobrym terminem, by gdyby nam dużo osób odmówiło, to będziemy mieli możliwość do proszenia parę osób. Jak tylko otrzymamy zaproszenia ruszamy z zaproszeniami.
Widzę, że dość długo z tym schodzi. Chcemy żeby goście mieli chociażby 1 miesiąc na odpowiedź, ale wydaje mi się, że może być to cieżkie do zrealizowania bo od 21 lipca zaczynamy zapraszać i zamierzamy to robić również w ciągu tygodnia. Ale rodzina TŻ jest dość rozległa i nie mieszkają w jednym mieście :/
Zmykam spać... Będę jutro troszkę dłużej.

MalaOla
piękna relacja, gratuluje... Cieszę się razem z Wami i już na samą myśl o własnym ślubie się stresuje...
myślę, że to bardzo dobry termin, tak mniej więcej miesiąc to chyba idealnie

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Dziewczyny właśnie przeglądałam stronkę bialebuty.com i okazało się że wrzucili do sprzedaży butki które ja sobie wymyśliłam na ślub hahaha czyli z moim gustem nie jest tak najgorzej
Stary 2012-07-04, 08:22   #1254
sarah29
Przyczajenie

Witajcie wszystkie Przeszłe i Przyszłe PM
Od dłuższego czasu podczytuje wasze posty i szukam wśród was inspiracji.
Mój ślub odbędzie się również już wkrótce, a dokładnie 6 października. Z tego względu mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona i pomożecie w wyborach i zamknięciem wszystkiego na przysłowiowy "ostatni guzik". Nigdy wcześniej nie zdecydowałam się na wymianę myśli i opinii na żadnym forum ale same wiecie jak to jest przed ślubem, mam wrażenie, że mogę zanudzić wszystkich swoimi problemami a tu wszystkie żyjemy tym jednym tematem.
Oto więc jestem.
sarah29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 08:31   #1255
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sarah29 Pokaż wiadomość
Mój ślub odbędzie się również już wkrótce, a dokładnie 6 października. Z tego względu mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona i pomożecie w wyborach i zamknięciem wszystkiego na przysłowiowy "ostatni guzik". Nigdy wcześniej nie zdecydowałam się na wymianę myśli i opinii na żadnym forum ale same wiecie jak to jest przed ślubem, mam wrażenie, że mogę zanudzić wszystkich swoimi problemami a tu wszystkie żyjemy tym jednym tematem.
Oto więc jestem.
Ale żeby się wkupić musisz opowiedzieć coś o Was, pokazać sukienkę, salę itp. Prawda Dziewczyny??

MalaOla - ładne zdjęcia, czekam na więcej pięknie zgrany pomarańcz!!

Dziewczyny, ja chyba umrę zanim dojdę do ołtarza, cz któraś z Was też się AŻ tak stresuje???

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 08:52   #1256
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Oto więc jestem.
witam, pokazuj co ma lubimy zdjęcia

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Ale żeby się wkupić musisz opowiedzieć coś o Was, pokazać sukienkę, salę itp. Prawda Dziewczyny??

MalaOla - ładne zdjęcia, czekam na więcej pięknie zgrany pomarańcz!!

Dziewczyny, ja chyba umrę zanim dojdę do ołtarza, cz któraś z Was też się AŻ tak stresuje???
ja też się stresuję, boje się ze mi się słabo zrobi w kościele bo ja lubię mieć takie akcje.. dziewczyny jutro daje bo akt chrztu do mojej parafii czy muszę mieć jakieś ważne dokumenty żeby go otrzymać? ?
Stary 2012-07-04, 09:01   #1257
sarah29
Przyczajenie

Super, że odzew taki ekspresowy. W tej chwili siedzę w pracy i na służbowym komputerze nie posiadam zdjęć wszystkiego co do tej pory zostało zakupione. W załączniku więc na dobry początek sukienka. Jak na razie zamówiona, zaliczka wpłacona, planowany odbiór na początku września. Tak umawiałam się z Panią w salonie kiedy zamawiałam.
To mój pierwszy post z załącznikiem więc mam nadzieję, że się załadowało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $(KGrHqJ,!nYE8YpZ!PbnBPrkufBglw~~48_20.jpg (36,3 KB, 55 załadowań)
sarah29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:03   #1258
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Super, że odzew taki ekspresowy. W tej chwili siedzę w pracy i na służbowym komputerze nie posiadam zdjęć wszystkiego co do tej pory zostało zakupione. W załączniku więc na dobry początek sukienka. Jak na razie zamówiona, zaliczka wpłacona, planowany odbiór na początku września. Tak umawiałam się z Panią w salonie kiedy zamawiałam.
To mój pierwszy post z załącznikiem więc mam nadzieję, że się załadowało.
bardzo ładna suknia
Stary 2012-07-04, 09:06   #1259
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Oto więc jestem.
Witaj! na pewno nas nie zanudzisz wrzucaj też fotki bo to pomaga w doradzaniu. dziewczyny są baardzo pomocne, zwłaszcza gdy zaczynasz wariować albo nie wiesz co zrobić jak odwalasz jakąś głupotę to szybko wrzucą ci wiadro na głowę i powiedzą "spokojnie, będzie dobrze"

aisak - z tego co wiem nie potrzeba żadnych dokumentów, jedyne co musisz wiedzieć to jak się nazywasz i w którym roku byłaś chrzczona oraz oczywiście dotrzeć do właściwego kościoła TŻ wysłał po metrykę swoją babcię i wczoraj się okazało że to jednak nie w tym kościele był chrzczony... ja załatwiałam telefonicznie i pocztowo, więc wogóle luz-blues
Stary 2012-07-04, 09:06   #1260
Czary Mary
Wtajemniczenie

Uspokoiłyście mnie dziewczyny kwestią braku ramiączek w sukni Dzięki

JJJustynAAA :
Myślę, że to dobry termin do potwierdzania. My mamy ślub 22 września a o potwierdzenie prosiliśmy do dnia 1 sierpnia

Dzisiaj załatwiliśmy sprawy w USC i jestem zadowolona, że coś się ruszyło w naszych przygotowaniach

Zamówiliśmy również obrączki ( w załączniku). Moja rozmiar 8, szerokość 3 mm bez tego kamyczka. Obrączka Tż rozmiar 18, szrokość 3,5mm. Zamawialiśmy w Kruku płaciliśmy ok 1300zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2319620_1.jpg (35,7 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez Czary Mary
Czas edycji: 2012-07-04 o 09:09
Czary Mary jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości