Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2178 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 08:27   #65311
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Moje wlosy to dziwolag natury.
Tak se lukruj :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 08:44   #65312
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Tak se lukruj :P
Nic innego mi nie pozostaje.
Co jeszcze.... od keratyny sie pusza, zdaja sie bardziej lubic jedwab hydrolizowany, lubia olej z pestek dyni w maskach, oliwe z oliwek. Bez nalozenia kosmetykow - schna piorunem, w pol godziny pieprz. Po bogatej masce, stylizatorach - potrafia schnac przez dwie godziny.
Rece opadajato sie wymyka jakiejkolwiek klasyfikacji. I porowatosc i typ skretu.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:09   #65313
margitta
Zakorzenienie

Ja mam niby włosy wysoko porowate, a schną mi po prostu godzinami... Najpierw odciskam w ręcznik, dwie koszulki, potem suszę suszarką 15 min, a potem wychodzę z mokrymi i jeszcze przez kilka godzin są wilgotne. Jeżeli pójdę spać z mokrymi, to z mokrymi wstanę

A ja dwa dni temu zafarbowałam włosy na swój prawie naturalny kolor Wkleję zdjęcia jak je doprowadzę do porządku po tej farbie (trochę się wysuszyły). Na szczęście kondycja się nie pogorszyła, skręt taki sam, błyszczą super po farbie I w ogóle ciemniejsze włosy wyglądają o wiele zdrowiej niż bardzo jasne.

Dzisiaj nałożyłam dwa oleje i żel lniany na 45 min i nic to nie dało. Jednak u mnie sprawdza się wyłącznie trzymanie całą noc. I pokochałam szampon Altery Granat i aloes - jest po prostu cudowny

Olejku z Altery (migdały i papaja) używałam też do mycia twarzy, kąpieli stóp, smarowania suchych miejsc i golenia nóg Do wszystkiego jest świetny, aż żal, że taka mała butelka
Stary 2012-07-04, 09:30   #65314
daria_z
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
a musi być pianka?
zwykl;e wystarczają żele do stylizacji, próbowałaś? wybacz, jeśli już pisałaś, ale nie jestem trochę na bieżąco
Ostatnio się przerzuciłam na żele. O piankę pytałam z ciekawości
The Lying Game
Lindsey Stirling
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 11:08   #65315
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Nic innego mi nie pozostaje.
Co jeszcze.... od keratyny sie pusza, zdaja sie bardziej lubic jedwab hydrolizowany, lubia olej z pestek dyni w maskach, oliwe z oliwek. Bez nalozenia kosmetykow - schna piorunem, w pol godziny pieprz. Po bogatej masce, stylizatorach - potrafia schnac przez dwie godziny.
Rece opadajato sie wymyka jakiejkolwiek klasyfikacji. I porowatosc i typ skretu.
przecie to to książkowe wysokoporowate! a tamten test z wrzucaniem włosów do wody to można o d... rozbić. ktoś chyba nie pomyślał o napięciu powierzchniowym wody i tym, że włosy niekoniecznie mogą je pokonać

a dzisiaj miałam noc z kokosem tęskniłam za olejowaniem

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 11:28   #65316
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

wrzucam pierdzielnik ze hej!
Jak urosły

Agrafka - pychotka

Tak jak mówiłam, nie wiem czy na wakacjach będę miała internet więc się na wszelki wypadek żegnam i życzę samych good hair day's
Stary 2012-07-04, 12:01   #65317
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
przecie to to książkowe wysokoporowate! a tamten test z wrzucaniem włosów do wody to można o d... rozbić. ktoś chyba nie pomyślał o napięciu powierzchniowym wody i tym, że włosy niekoniecznie mogą je pokonać
Mowisz?
Fakt, ze wszystko raczej za wysoka przemawia....tyle, ze toleruja kokosa nalozonego na dwie-trzy godziny. A z ta woda to chyba rzeczywiscie nie tego nawet po pol godzinie nie utonely.
A to znaczy, ze powinnam sobie strzelic cos z proteinami mleka, bo to jedyne, jakich jeszcze nie probowalam.

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Tak jak mówiłam, nie wiem czy na wakacjach będę miała internet więc się na wszelki wypadek żegnam i życzę samych good hair day's
Przyda sie, przyda. Milych wakacji.
Ja urlopik 3-tygodniowy zaczynam w przyszlym tygodniu.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 12:05   #65318
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Mowisz?
Fakt, ze wszystko raczej za wysoka przemawia....tyle, ze toleruja kokosa nalozonego na dwie-trzy godziny.
a o tym, że wysokoporowate tolerują kokosa na krótki czas to nawet Eloe gdzieś pisała, o ile dobrze pamiętam

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 13:11   #65319
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daria_z Pokaż wiadomość
Ostatnio się przerzuciłam na żele. O piankę pytałam z ciekawości
mhm
Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
a dzisiaj miałam noc z kokosem tęskniłam za olejowaniem
noc z kokosem, romantico
Cytat:
miłego wypoczynku
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:14   #65320
Shailiha
Raczkowanie

Witam serdecznie wszystkie zakręcone
Mam do was pytanie, ponieważ zawsze uważałam się za kogoś z prostymi włosami, a lekko zakręcone końce uważałam za wybryk natury. Jednak od niedawna zaczęłam stosować olejowanie. Nakładałam olej na mokro w misce, po czym szłam spać, zostawiając olej na całą noc. Kiedy budzę się po czymś takim rano i patrzę w lustro widzę niesamowicie zakręcone włosy, takie prześliczne loczki, jak u lalek. Jednak gdy zmywam olej znowu wracają do normalności, może odrobinkę bardziej podkręcone, niż normalnie, ale nawet nie przypominają tych z olejem .
I tutaj pojawia się moje pytanie, czy może ja mam kręcone włosy, tylko przez 2 lata farbowanie i rozjaśnianie (z którego schodzę) i korzystanie przez długi czas z szamponów z SLS-ami moje włosy się wyprostowały? Czy jest to możliwe, żeby to wszystko zadziałało, aż tak strasznie i ukryło mój skręt?
Shailiha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 15:17   #65321
201605170931
Konto usunięte

Witaj opisz dokładnie jakich kosmetyków używasz i czy czeszesz włosy - wtedy będzie nam łatwiej - może jest jakiś składnik, który prostuje Ci włosy. Ręcznikujesz je, harmonijkujesz? Co robisz z nimi jak schną?
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 15:33   #65322
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Żel lniany nie usztywni, po odgnieceniu sucharków włosy są cudownie miękkie. Nie wszystkim służy(np. niektórym nie trzyma), ale naprawdę warto spróbować.

Natalcia, ośliniłam się na Twoje w codzienniku.
Dziuwlenka, widać psotęp.
Szlamek, mam nadzieję,że będzie fajnie, pokaż sie koniecznie , jak wyschniesz.
Piratte, jakby podobne do moich, tylko chyba skręt mocniejszy.

Cytat:
Natalciu jestem zakochana w Twoich włosach prześliczne są

aaa czesałam się na wesele, fryzjerka mi powiedziała, że mam suche włosy :x teraz trzeba iść popłaać w kąciku

suche włosy dobre :P
a tak w ogóle, mam wesele brata za 3 dni i nie wiem jak upiąć włosy, patrzyłam fryzury w necie, ale z moich włosów trudno cokolwiek zrobić :P ma ktoś może jakiś pomysł?

Cytat:
Skóra ciała na tak, skalp w miarę OK ale nie mogłam znieść zapachu. Do OCM fajny ale nie jako cała reszta do rycyny tylko dodatek.
Na włosy jak dałam przed to nie domyłam za chiny albo było puch, ale jak po kilka kropli jak serum to było ok
tylko zapachu nie zniosę :/
Żeby mieszanka puszyła nie musi chodzić o ten olej ktorego jest najwięcej, u mnie wystarczy żeby był ślad oleju z omega-9 i jest puszak

U mnie żel lniany też świetnie zmiękcza a mam sztywniaki jakich mało

może brakowało jej silikona pod ręką?

Agrafka - oddawaj

wrzucam pierdzielnik ze hej!
me gusta

myślicie, że Garnier AiK pod olej zostawiony na noc i b/s Bingo z kaszmirem mogły obciążyć włosy?
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 15:46   #65323
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dziewczynki, zastosowalam dzisiaj po raz drugi plukanke z lipy (takiej swiezo narwanej) i mysle, ze moge ja z czystym sumieniem polecic Fajnie nawilza powlekając włosy, lekko nablyszcza i ujarzmia, a nawet nieco podkresla skret. Takie dzialanie przynajmniej ma u mnie, ale mysle, ze z racji jej aktualnej dostepnosci w naturze i zerowych kosztow warto sobie choc raz ją wyprobowac jako alternatywe dla plukanki glutkowo-lnianej
O, rany, a ja mam olbrzymią lipę na podwórku. Co roku sobie obiecuje zerwać na herbatkę, ale zawsze przegapiam ten moment, kiedy trza rwać. Teraz też już chyba za późno, ona ma już takie kulki, a nie kwiaty. Jaką Ty rwałaś? I jak przygotowałaś napar do płukanki?
Cytat:
Jak urosły

Agrafka - pychotka

Dzięki i przyjemności na wakacjach
Cytat:
Napisane przez Shailiha Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie zakręcone
Mam do was pytanie, ponieważ zawsze uważałam się za kogoś z prostymi włosami, a lekko zakręcone końce uważałam za wybryk natury. Jednak od niedawna zaczęłam stosować olejowanie. Nakładałam olej na mokro w misce, po czym szłam spać, zostawiając olej na całą noc. Kiedy budzę się po czymś takim rano i patrzę w lustro widzę niesamowicie zakręcone włosy, takie prześliczne loczki, jak u lalek. Jednak gdy zmywam olej znowu wracają do normalności, może odrobinkę bardziej podkręcone, niż normalnie, ale nawet nie przypominają tych z olejem .
I tutaj pojawia się moje pytanie, czy może ja mam kręcone włosy, tylko przez 2 lata farbowanie i rozjaśnianie (z którego schodzę) i korzystanie przez długi czas z szamponów z SLS-ami moje włosy się wyprostowały? Czy jest to możliwe, żeby to wszystko zadziałało, aż tak strasznie i ukryło mój skręt?
Witamy. Skoro po oleju się skręcają, na bank masz fale. Próbowałaś im pomóc się kręcić, np. poprzez ugniatanie głową w dół zaraz po spłukaniu odżywki d/s i nałożeniu b/s oraz żelu? Fale bez stylizacji bywają prawie proste (spójrz choćby na moje czy Malinki)
Moje rozczesane na prosto
i ugniecione

Post o ugniataniu i harmonijkowaniu jest gdzieś w FAQ lub Pigułce.
O, znalazłam tu.

Prócz tego odpowiednia pielęgnacja z reguły wydobywa skręt(o tym też poczytaj w linkach podwieszonych pierwszym poście tego wątku)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 15:49   #65324
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy. Skoro po oleju się skręcają, na bank masz fale. Próbowałaś im pomóc się kręcić, np. poprzez ugniatanie głową w dół zaraz po spłukaniu odżywki d/s i nałożeniu b/s oraz żelu? Fale bez stylizacji bywają prawie proste (spójrz choćby na moje czy Malinki)
ojej zostałam wymieniona

racja, pielęgnacją i stylizacją można wiele zdziałać
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-07-04, 16:02   #65325
little flavia
Raczkowanie

Witajcie
Ja też akurat zaczynam CG. Przez ostatni rok jedynie myłam włosy szamponem bez silikonów, a potem bez niczego rozczesywałam je Dodajmy do tego, że ostatnio załatwiłam je henną i teraz mam wzorowy susz. Najdziwniejsze, że od brody w dół mam gładkie, skręcające się włosy, ale w górę sahara, matowość i płaskość... nie powinno być odwrotnie?

Próbowałam dzisiaj oleju kokosowego, ale nieziemsko spuszył mi włosy, wczoraj nakładałam sezamowy i było to samo. Dawno temu próbowałam olejować oliwą z oliwek i też miałam matowe, spuszone włosy... czyżby oleje były nie dla mnie? Przecież kokosowy a sezamowy to dwa zupełnie różne oleje

Jutro czeka do wypróbowania Facelle do mycia i Garnier AiK
little flavia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 16:09   #65326
natalcia250
sentimental animal

uwaga uwaga, chciałabym zaprezentować mój waterfall braid, choć na moich włosach nie widać, że to w ogóle braid +kwiatek
od razu mówię, że włosy trochę 'przechodzone', myłam rano i chodziłam w nich po mieście w 35 C nie lubię upałów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg braid.jpg (79,3 KB, 91 załadowań)
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 16:29   #65327
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little flavia Pokaż wiadomość
Jutro czeka do wypróbowania Facelle do mycia i Garnier AiK
nie wiem jak to z olejami, trzebaby się dokopać do bloga myszki

powodzenia z eksperymentami
Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
uwaga uwaga, chciałabym zaprezentować mój waterfall braid, choć na moich włosach nie widać, że to w ogóle braid +kwiatek
od razu mówię, że włosy trochę 'przechodzone', myłam rano i chodziłam w nich po mieście w 35 C nie lubię upałów

jak dla mnie to Ty możesz nic nie upinać i nic nie wpinać, masz boskie włosy
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-07-04, 16:36   #65328
little flavia
Raczkowanie

Cytat:
Rzeczywiście na prostych jest to czytelniejsze, ale pięknie wygląda na kręconych!
Mam nadzieję, że kiedyś też będę miała takie sprężynki

Cytat:
nie wiem jak to z olejami, trzebaby się dokopać do bloga myszki

powodzenia z eksperymentami
Nie no też nie wiem, moja wiedza pewnie jest już bardzo przestarzała Ale spodziewałam się, że jak nie kokos i nie oliwa, to właśnie sezam powinien działać

Dziękuję, przyda się Niestety w czwartek wyjeżdżam, zabiorę ze sobą sprawdzony szampon bez sls (albo może jednak facelle?) i jakąś odżywkę, wątpię, żebym na razie zdziałała coś więcej. Mam nadzieję, że henna rzeczywiście się nie spłukuje, na pięknym kolorze i połysku jakoś ujadę przez jakiś czas.

Za to z niecierpliwości zrobiłam sobie żel z siemienia, chyba wyszedł za rzadkiAle nigdy nie stosowałam stylizatorów i strasznie mnie to ciekawi.

Edytowane przez little flavia
Czas edycji: 2012-07-04 o 16:38
little flavia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 16:38   #65329
kat123
Zakorzenienie

Dziewczyny doradzicie coś? Moje kudełki się falują po drugim cieniowaniu jeszcze mocniej, z tyłu jest ok, ale przód... No nie mogę na siebie patrzeć jak to jakoś ujarzmić?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06726.jpg (40,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06728.jpg (49,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06729.jpg (47,1 KB, 37 załadowań)

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 16:50   #65330
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Za to z niecierpliwości zrobiłam sobie żel z siemienia, chyba wyszedł za rzadkiAle nigdy nie stosowałam stylizatorów i strasznie mnie to ciekawi.
to może zrób sobie płukankę z niego
ja wlewam trochę żelu na dno butelki, dopełniam filtrowaną wodą, daję parę kropli joanny z lnem i rumiankiem b/s dla zapachu i już siup na głowę jako ostatnie płukanie
Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradzicie coś? Moje kudełki się falują po drugim cieniowaniu jeszcze mocniej, z tyłu jest ok, ale przód... No nie mogę na siebie patrzeć jak to jakoś ujarzmić?
trochę Ajriszowo mi się kojarzą
ale co chcesz ujarzmiać? ładnie falują przecież
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-07-04 o 16:52
Stary 2012-07-04, 16:53   #65331
Shailiha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
Witaj opisz dokładnie jakich kosmetyków używasz i czy czeszesz włosy - wtedy będzie nam łatwiej - może jest jakiś składnik, który prostuje Ci włosy. Ręcznikujesz je, harmonijkujesz? Co robisz z nimi jak schną?
Więc tak, to trochę potrwa Może zacznę tak, że nigdy nie dbałam o włosy tak jak powinna, uważałam, że czym droższy szampon z drogerii, bardziej rozreklamowany tym lepiej. W mojej łazience królowały więc wszystkie Panteny, Nivea itp. Tak samo z odżywkami, możecie sobie więc wyobrazić jakie moje włosy były zmasakrowane pod spodem, zaczęły być niebywale suche i jak w końcu uznałam, że może jednak nie są tak wspaniałe to znalazłam wizaż i jakieś blogi. W tym wszystkim od 3 lat farbuję włosy drogeryjnymi farbami z czym mam zamiar się pożegnać i przerzucić na apteczne np. Puravera (a tak btw. nie wie nikt nic o tej farbie bo nie mogę nic znaleźć). Od jakiegoś hmm miesiąca, nawet nie całej przerzuciłam się dość drastycznie (bo w ciągu 2 dni) na szampon i odżywkę Alterra oraz znalazłam w sklepie olej Amla i rozpoczęłam olejowanie. Zakupiłam takżę maskę Kallos (tą o zapachu budyniu ) oraz tą z Alterry. Właśnie czesanie to rzecz nad którą muszę zapanować , bo od zawsze miałam takie przyzwyczajenie, że jakoś coś godzinę czesałam włosy, zawsze jak mi wyschną, albo jak suszę suszarką to w czasie suszenia. Oczywiście robię to szczotką , ale mam zamiar zaopatrzyć się w grzebień. Żadnych z metod które wymieniłaś nie stosuję, ale zapewne czas zacząć

Ps. Ag Rafka jakie ty masz piękne włosy Oo Zakochałam się, naprawdę! Dziękuję bardzo za rady Już poczytałam sobie trochę zanim napisałam, bo chciałam bardziej się upewnić, ponieważ nie byłam pewna.

Edytowane przez Shailiha
Czas edycji: 2012-07-04 o 16:57
Stary 2012-07-04, 17:02   #65332
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
kurcze, mi by się nie chciało latać z tymi wszystkimi stylizatorami nigdy nawet żadnego nie uzywałam, ale loki są

mam jeden głupi nawyk, którego nie mogę się wyzbyć... kręcę włosy. w sensie biorę między palce kosmyk i się nim bawię, bo jest tak miękki, delikatny i to takie przyjemne uczucie wiem, że to szkodzi włosom, ale nie mogę się opanować.
Ja! Ja tak robię

Natalcia boziu, jakie Ty masz włosy

Dziewczyny, stosujecie naftę kosmetyczną?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 17:03   #65333
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
trochę Ajriszowo mi się kojarzą
ale co chcesz ujarzmiać? ładnie falują przecież
Może i faktycznie podobne wcześniej nie zwróciłam uwagi nawet.
Z przodu jakoś tak mało korzystnie wyglądają i czuję się źle. Może to wina tego, że są za krótkie (najpierw były za zniszczone, teraz za krótkie ) i muszę je wiązać aż odrosną nie chcę prostować, a chcę wyglądać ślicznie :beczy: -idę płakać

Dół od 11.04.2015.
Stary 2012-07-04, 17:10   #65334
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
o mamo pierwsze spojrzenie na zdjęcia myślałam, że Ajrisz niespodziewanie obcięła
ciężko pomóc z tym przodem, wg mnie nie ma co ujarzmiać? puchu nie ma, chodzi ci o to jak się układają czy coś jeszcze ?
Stary 2012-07-04, 17:22   #65335
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
o mamo pierwsze spojrzenie na zdjęcia myślałam, że Ajrisz niespodziewanie obcięła
ciężko pomóc z tym przodem, wg mnie nie ma co ujarzmiać? puchu nie ma, chodzi ci o to jak się układają czy coś jeszcze ?
Muszę chyba dokładniej przestudiować postępowanie z włosami Ajrisz w takim razie
No o ułożenie tylko, w sumie poza tym są ok. Tylko przy twarzy mnie te pasma irytują, bo albo się rozprostowują, albo niekontrolowanie wywijają zupełnie inaczej niż tył i wyglądam przez to, jakbym dopiero wstała z łóżka... pozostaje mi tylko kitka i opaska?

Dół od 11.04.2015.
Stary 2012-07-04, 17:23   #65336
szlamek1000
Raczkowanie

Cytat:
Natalcia, ośliniłam się na Twoje w codzienniku.
Dziuwlenka, widać psotęp.
Szlamek, mam nadzieję,że będzie fajnie, pokaż sie koniecznie , jak wyschniesz.
Piratte, jakby podobne do moich, tylko chyba skręt mocniejszy.
Wkleiłam zdjątka w codzienniku, tutaj rzucę jedno, moje ulubione na dziś Żel lniany WYMIATA, co prawda jeszcze trochę puchu jest ale to może przez pogodę Bałam się, że przesadzę z ilością odżywiaczy a tu okazuje się że nawet mogę śmiało ładować jeszcze więcej A żelik nałożony na mokro moje włosy dosłownie wypiły, nic nie było do odgniatania, dopiero jak rano dałam drugie tyle.

Shailiha W ciemno obstawiam, że masz falowane Moje po wysuszeniu suszarką potrafią być zupełnie proste, bez żadnych stylizatorów. Oczywiście dopóki nie spadnie deszcz, wtedy jest śmiesznie W moim przypadku sprawdza się póki co naturalne suszenienie i odgniatanie - skręt jeszcze nie jest równomierny i lubią przyklapnąć ale za każdym razem jest coraz lepiej Chociaż dziwnie mi bez czesania A, i jeszcze czasami lubię je upiąć na noc, nawet suche, w jakieś koczki albo inne konstrukcje skręcające Wiem, trochę oszustwo ale kocham ten efekt i oszczędność czasu. Chyba nawet dzisiaj tak zrobię bo odkryłam ostatnio taką metodę że szczena opada i wyglądam jak afrykańska królowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0496.jpg (89,9 KB, 48 załadowań)
szlamek1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 17:28   #65337
szlamek1000
Raczkowanie

Cytat:
Muszę chyba dokładniej przestudiować postępowanie z włosami Ajrisz w takim razie
No o ułożenie tylko, w sumie poza tym są ok. Tylko przy twarzy mnie te pasma irytują, bo albo się rozprostowują, albo niekontrolowanie wywijają zupełnie inaczej niż tył i wyglądam przez to, jakbym dopiero wstała z łóżka... pozostaje mi tylko kitka i opaska?
A może jakoś je podpinaj na noc? np jakieś warkoczyki delikatne czy cuś. Nawet na takich krótkich powinno się udać a może bezstresowo pomóc
szlamek1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 17:35   #65338
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szlamek1000 Pokaż wiadomość
A może jakoś je podpinaj na noc? np jakieś warkoczyki delikatne czy cuś. Nawet na takich krótkich powinno się udać a może bezstresowo pomóc
ja myję głowę rano, bo po nocy to wyglądam tak, że tylko torbę na głowę założyć albo związać bo jak kiedyś robiłam da dobierane na noc, to w sumie rano było fatalnie -dół się puszył, a góra była ulizana... A może powinnam robić warkocze a nie dobierane?
Ale po myciu może faktycznie coś pokombinuję z warkoczykami, dobieranymi ... może jakoś to okiełznam w sumie mam też ze 3-4 wałki na rzepy -akurat po dwa na stronę całkiem o nich zapomniałam.

Dół od 11.04.2015.
Stary 2012-07-04, 17:49   #65339
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Mało widać waterfall ale jest prześlicznie

Cytat:
Dodajmy do tego, że ostatnio załatwiłam je henną i teraz mam wzorowy susz. Najdziwniejsze, że od brody w dół mam gładkie, skręcające się włosy, ale w górę sahara, matowość i płaskość... nie powinno być odwrotnie?
Niekoniecznie - jesli wyżej masz mniejszą porowatość (logiczne) to jest sahara od protein
Maska na przeproteinowanie KLIK - wariacje dozwolone byle bez protein (mleko, jaja)

Oleje wraz z instrukcją dobierania KLIK
sprawdziłabym jeszcze gr.1 >80%, gr.2 całą - osobno lniany i osobno omega-6 , gr.3 masła i gr.4

Czas trzymania oleju też jest ważny, niektóre włosy potrzebują nocy, inne pół godziny i nic więcej!

Cytat:
Dziennik regeneracji Klik Klik i klik i klik i klik
Podobną długość miałam dokładnie rok temu wystarczy podpiąć przód spineczką za uchem, opaska, zapleciona grzywka (w sensie front) - i już bałagan ma sens

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 17:49   #65340
Shailiha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szlamek1000 Pokaż wiadomość
Shailiha W ciemno obstawiam, że masz falowane Moje po wysuszeniu suszarką potrafią być zupełnie proste, bez żadnych stylizatorów. Oczywiście dopóki nie spadnie deszcz, wtedy jest śmiesznie W moim przypadku sprawdza się póki co naturalne suszenienie i odgniatanie - skręt jeszcze nie jest równomierny i lubią przyklapnąć ale za każdym razem jest coraz lepiej Chociaż dziwnie mi bez czesania A, i jeszcze czasami lubię je upiąć na noc, nawet suche, w jakieś koczki albo inne konstrukcje skręcające Wiem, trochę oszustwo ale kocham ten efekt i oszczędność czasu. Chyba nawet dzisiaj tak zrobię bo odkryłam ostatnio taką metodę że szczena opada i wyglądam jak afrykańska królowa
To chyba mogę was przywitać na dłużej bo prawdopodobnie tutaj z wami zostanę Jeju jakie wy macie piękne włosy zakochuje się jak tylko tu wchodzę, może jak uda mi się coś z moimi wymyśleć to także coś tu wkleję ale to może trochę potrwać z całym obcinaniem <boi się szalenie> i nawadnianiem i skręcaniem. Mam dziwne wrażenie, że nie zejdę z tego wątku do jutra, albo dłużej nawet
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości)

Zasady wysyłania wiadomości