|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Doberek,
lece do lekarza tylko po wypis z karty i potem zajrze
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cześć
Cytat:
). Jutro i w piątek mam 2 dni urlopu - ale super...bo moja koleżanka z pracy znowu zaczyna mnie doprowadzać do dzikiego szału i budzą się we mnie instynkty mordercy
|
|
|
|
|
#753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Amani,
Cytat:
i już to pewnie spaliłaś ![]() a te 49 dni zleci Wam raz dwa.... to już takie resztki ![]() Aaby, współczuję puchnięcia łydek... chodź do mnie, położymy się z nogami w górze i tak będziemy leżeć ![]() rzeczywiście w ciąży możesz mieć problem, alee.... czego się nie robi dla dzidziusia ![]() co do naczyń.... i generowania dużej ilości naczyń do zmywania.... może przejdźcie na plastiki i jeszcze co do zmywarki... my ostatnio też myśleliśmy o nowej kuchni do nowego domku, i zastanawialiśmy się czy zafundować sobie zmywarkę czy nie... i podjęliśmy decyzję że nie ![]() nie znam tej marki z ikei, bo nigdy w ikei nie byłam Today, ale czym Ty się stresujesz? wszystko na wizycie będzie dobrze Kochana Onyks, Cytat:
oszczędzaj, się Kochana tóż to dwie godziny chodzenia Cytat:
no nie fajny... ten stelaż ma taki ze zderzaka. ale Tobie ma się podobać a nie cioci strong
|
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kasia,
Cytat:
nie mierzyła ani nic... tylko te wyniki sprawdziła, zleciła badania i sprawdziła szyjkę. I powiedziała że jakby mnie coś zaniepokoiło to zawsze mogę przyjść.Jestem już załamana... ![]() Butter, napisz mi na pw jakiś łopatologiczny przepis na taką babkę. Bo może chciałabym wypróbować. Aaby, kciuki dla męża gwarantowane ![]() Żabcia, Cytat:
Żabciu, powiedz nam co Ci się z wyprawki bardzo przydaję a czego byś drugi raz nie kupiła w wolnej chwili oczywiście ![]() cześć Nikita ![]() Stokrotka, kciuki dalej trzymam ![]() i witam ranne ptaszki, Martynkę i Agi
|
|
#755 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojej... ale powiem CI, że po tym co ostatnio słyszę od męża co się u niego w pracy dzieje to poprostu szlak człowieka trafia.... ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Strong witaj ej a co to za załamywanie??
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
całą noc o tym myślałam Martynko, bo wtedy jak te wyniki miałam złe, to nic nie mówiła strasznego, leczenie i tyle. A wczoraj, że mały się może pochorować i jeszcze że jakby mnie coś martwiło to mam przyjść. No.... jakoś taką presję to na mnie wywarło.
Brat wyprawiony na wycieczkę, to teraz jeszcze trochę poleżę i wezmę się za ogarnięcie pokoju, ale dziś na luzie, bo po południu nas jeszcze czeka wyjazd.
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętaj myśl pozytywnie... wiem ,że się martwisz i doskonale Cię rozumiem
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
martynka, postaram się
![]() cieszy mnie że dziś nie ma upału, bo zwykle o tej godzinie na naszym termometrze pokojowym dawno bylo 28-29 st. a tu proszę tylko 26. za to wczoraj był u nas taki grad ! Auto mamy całe obite, TŻ tego nie umie przeżyć.
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strong, nie martw się, bo martwienie też ma zły wpływ na Małego....wszystko będzie ok - lekarka na pewno wie co stęka...eee..przepraszam. ..robi |
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Abby kciuki!
Zabcia Domino Was rozpieszcza z tym spaniem! ![]() ![]() Butter babki ziemniaczanej jeszcze nie jadłam, ale uwielbiam placki ziemniaczane A piekę je też często w piekarniku i wtedy nic nie śmierdzi, nie są z tłuszczem - czad ![]() Strong a dlaczego nie chcecie zmywarki? Powiem Ci szczerze, że to jest jeden z moich ulubionych sprzętów w domu! Na co dzień - rewelacja, a po imprezie - nie zastąpiona! Dlaczego to sobie robisz? ![]() Stokrotko mocno trzymam kciuki za Ciebie! ![]() Witajcie, U nas wczoraj w końcu popadało i dzisiaj fajne, rześkie powietrze Od razu lepiej się czuję Dzisiaj idę na obiad z moim przyjacielem - już się nie mogę doczekać
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, a mam ją wysmarować tą blaszkę czymś?
![]() widzisz niby to takie oczywiste alee.... a wiesz że wczoraj jakoś "gładko" weszła? Tylko trochę stęknęła!
|
#762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie wczoraj burza przeszla a dzis 27 na termom. a co do tej babki to może i ja wypróbuje :P aaa i chyba pójdziemy na to wesele co pisałam....
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Strong lekarz wie co robi, także spokojnie! Na pewno nic teraz małemu nie zagraża, bo przeciez na pewno by Cię tak latwo z gabinetu nie wypuściła. Jak coś Cię jeszcze mocno niepokoi to może zadzwoń do niej, pogadaj na spokojnie, żebyś była spokojniejsza
Butter rozwaliłaś mnie tym stękaniem
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, uznaliśmy że to nie oszczędność wody i że póki do tej pory bez tego żyjemy to i dalej damy bez niej rady
Takie mniej więcej były argumenty, a no i postanowiliśmy zaoszczędzoną kasę zainwestować w lepszy piekarnik taki fajny do zabudowy No i ja jakoś nie narzekam na nadmiar naczyń, fakt ciągle coś się zbiera, ale nie stoję przy zlewie nie wiem ile ![]() u nas też dziś fajnie rześko, ale gradu u nas spadło nie miara i to wielkości jajuszek. Nie wspomnę o mega burzy.
|
#765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo z tymi plackami w piekarniku to dobry pomysl moja mama bardzo sobie chwali zmywarke.... u mnie jest strasznie mala kuchnia i mysle ze zmywarka by tylko zagracila ją....
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie wrocilam,
wypis z karty zalatwiony i oprocz tego, ni z gruchy ni z pietruchy dostalam szczepionke na tezec, bo ponoc minelo juz 10 lat od ostatniej (oczywiscie nie pamietam). No i nici z biegania dzisiaj Stokrotka, czekam z niecierpliwoscia na wyniki twojej bety! Cytat:
Czesc Gucia! Witam Strongusia, Butterka, Martynke i reszte!!! Amani, fajnie, ze sie odezwalas bo ostatnio juz pytalam o Ciebie i zastanawialam sie, czy jakies wakacje czy cu a tutaj byly wakacje ale od wizazu.
|
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Martynka, problem rozwiązany?
Gucia, no mam taką nadzieję że wie co robi ta moja gin
|
#768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robiłam w piekarniku placki ziemniaczano-cukiniowe kiedyś ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Nikicior, ja bym się nie dała tak zaszczepić, bez uprzedzenia
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strong powiem Ci ,że zamierzam (o ile finanse pozwolą) iść i się pobawić i nie zwracać uwagi na innych.... hehe mąż jak zadzwonil do niej ,że nie idziemy to zapytała jaki mamy powód no i mąż że kasa.. a ta do niego to przecież nic nie musicie dawać.... no ale jak skończył rozmawiać z nia to pyta mnie: Niunia aTY masz się w co ubrać w razie czego?
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
ja na chwilę bo zaraz uciekam do pracy. A ja nie czekam z niecierpliwością na wynik bety bo będę już wiedziała na pewno, że nic z tego a tak wczoraj miałam jeszcze promyk nadziei. Dam wam znać jak tylko coś będę wiedziała, albo po 18 jak wróce z pracy, no chyba, że wcześniej tz mi przeczyta wynik przez telefon. Ale trzeźwo oceniłam całą sytuację i jestem prawie pewna, że ciąży nie ma Strong ty się nie przejmuj, bo tak jak dziewczyny pisały lekarka by cię nie wypuściłam jakby miało być coś ie tak, bądź pozytywnej myśli, to na pewno Kamilkowi tez będzie lepiej w twoim brzuszku
|
#773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znowu za kolejne 10-15 lat powrotka. No i mam nadzieje, ze twoje siuski sie poprawia!!! Jak Kamilek? Fika dzis? Cytat:
|
||
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, poważnie? Ja przyjmując myję dwa razy za dzień naczynia i przy każdym zużyję dwie miski wody, Do mycia i płukania. Czyli 4 miski dziennie nie wiem po ile litrów. Myślałam że taka zmywarka więcej zużyje.
|
#775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja najpierw "namydlam" a później płuczę
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniej wody zmywarka bierze a oprocz tego jeszcze zabija bakterie bo ty nie jestes w stanie uzyc recznie takiej goracej wody. Jak dla mnie bomba. Ja puszczam zmyware tak 2-3x w tyg, jak mam gosci to codziennie (czasem nawer 2x dziennie na szybki programik). |
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Martynka, i pozamiatane
jasne, idźcie jak chcecie ![]() Nikita, fikał sobie dziś z rańca, a potem chyba się przewrócił na drugi boczek, bo tak mnie boleśnie skopał w żebra i potem już cisza, więc myślę że to ten jego obrót był bolesny Ja też to będę mieć niebawem nie ważne, bo wiem że jak mnie dwa lata temu pies ugryzł to mówili że mam jeszcze ważne ale że potem muszę tego dopilnować. No ale co mam iść i sie upomnieć? Stokrotko, dziękuję ![]() no i daj znać jak coś będziesz wiedzieć koniecznie a no.... i bardzo mi się podoba Twoje podejście jeśli beta nie będzie wymarzona to ważne żeby @ szybko przyszła i będziecie działać dalej ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Martynko, no ja też tak w jednej misce mam płynek i mydlę, a w drugiej płuczę. Nikita, może i masz rację bo nie wiem serio jak to wygląda z żużyciem wody, myślałam że miska oszczędniejsza. No ale i tak jakoś nie jestem przekonana. A że bakterie, dotąd też u nas były na talerzach i nic się nie działo ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- jeszcze Wam nie pisałam! wczoraj byliśmy u znajomych co mają 5 miesięcznego synka, na kawie. Ja ich dopiero poznawałam bo to TŻ znajomi. I wiecie co... nosiłam go itp. bo ja do dzieci wszystkich lgnę... a mój TŻ z tych co nie nosi cudzych bo zawsze mówi że się jeszcze swoje nanosi. A wczoraj był taki zauroczony tym małym... patrzył na niego, gadał... oczu nie odrywał... no i jeszcze coś ! z czego byłam zadowolona, ten tatuś chłopczyka mówił TŻ że był przy porodzie że to piękne i się wzruszył i że tego syna swojego tak kocha, zajmował się nim... i widziałam że mój TŻ to chłonął byłam zadowolona pod tym względem z wizyty u nich bo może to też tego mojego TŻcik przygotuje ale na pytanie czy będzie przy porodzie odpowiedział że nie wie.... ja już gula w gardle... a on dodał bo nie wie czy mu dają wyjechać z kopalni jak zadzwonię. Czyli chyba chce być ale dalej nie chce pytać, bo obiecałam że nie będę naciskać.pogadałam
|
#778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Dominiki jak ciagle spi i je to znaczy ze jest zdrowy Tak powinno byc![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najwiecej to po obiedzie jest... Cytat:
![]() Jka mialam na poprzednim mieszkaniu to myło i myło...chyba z godz. ta zmywara chodzila...wydawało mi sie ze zuzywa hektolitry wody i mnostwo pradu i tylko uzywalam po gosciach i w swieta Strong Dzien dobry ![]() Seba w złobku, jest mi troche smutno, bo zapomniałam dac mu jego butelki z piciem ![]()
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że TŻ się nasłuchał i naoglądał dzidziusia Niech się przyzwyczaja
|
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, co do zmywarki... rzeczywiście u nas też nie ma tyle tego żeby ją zapełnić a pewnie co chwile bym coś potrzebowała na już a nie czekać dwa dni, aż się nazbiera do mycia. No kwestia prądu też ! ale tu jak z litrami... też nie wiem ile się zużywa. Plusem jest że myjąc ręcznie prądu nie zużywasz wcale
![]() no poprostu nie jest mi ona potrzebna. Pralkę muszę mieć wypasioną i piekarnik ładny i funkcjonalny ale zmywarka Nie martw się Sebusiem, on Ci to wybaczy ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Butter, to jakbyś myła jakbyś nie miała zmywarki pod bieżącą? Bo tak też zdarza mi się myć ale wtedy woda chlapie wszędzie no i te uciekające litry aż mnie bolą. nooo właśnie o te przyzwyczajanie się mi się rozchodzi bo wiesz facet to facet... ma mniej tego instynktu niż ja a takie INFORMACYJNE spotkanie napewno trochę mu w głowie poukładało...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

wogole to mężowi już 3 raz zmienili date urlopu.. niby nic nie mamy zaplanowanego no ale nie powinno tak być....
).

no nic, potraktuje to jako moj obiad i dam sobie wycisk zas na silowni...
tóż to dwie godziny chodzenia
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
Kurcze troche to dziwne, bo wlasnie w tych ostatnich tygodniach jest wazne czy dziecko rosnie, musza przeciez wiedziec, czy lozysko dostarcza jeszcze wszystkiego co mu potrzeba, czy sie juz starzeje
To co oni robia za badania jak idziesz na wizyte??? Jak bylismy na tym planowaniu porodu, to lekarz robil mi dokladne badania i tez zmierzyl obwod glowki, brzuszka itd. Sprawdzil tez wody plodowe i lozysko