|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Ja już na nogach tż pojechał do pracy Antek o dziwo jeszcze śpi a Ania próbuje zasnąć. Dzisiaj nocka dobrze dwie pobudki.
Wczoraj jeszcze wieczorem jechałam do mojej siostry bo była na wizycie u gina i nie ma bicia serduszka żal mi jej i boję się że się załamie |
|
|
|
#3362 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
U na też nocka ok - Zosia spała do 6:40 ![]() Dziś są moje urodziny , że ja już mam tyle lat ![]() zapraszam na
|
|
|
|
|
#3363 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zielona herbata najlepiej smakuje z czekoladą ![]() No tylko przy tym zjadła tylko 4 posiłi przez cały dzień a zjada zwykle 5-6. Chociaż już powoli ją będę na 5 przestawiać Wczorajszy brak jedzenia mnie nie martwi gdyż i tak dobrze sobie wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
No to imprezujemy!! |
|||||
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
Mama d
U nas nocka spokojna, pobudka o 3.30 i potem o 6... kiedy karmiłam ją w nocy, to mi się przysnęło i śniło mi się, ze ktoś mi zabrał Hanię i normalnie całą noc Jej szukałam, aż w końcu mi ktoś powiedział, że jest u jakiejś kobiety, że Hania była sama i tamta kobieta dlatego Ją zabrałaObudziłam się przerażona i jak zobaczyłam, że jednak Hania lezy sobie spokojnie koło mnie i śpi, to aż mi się serce krajało jak Ją odkładałam do łóżeczka... ale za to kiedy się obudziłam o 6, to Hania gadała i uśmiechała się cudnie i to chyba do mnie, bo jak otworzyłam oczy to była wpatrzona we mnie i ten uśmiech nie schodził z jej dziubka Nowaken, współczuję siostrze i mam nadzieję, że to jednak pomyłka na tym usg i serduszko spokojnie sobie bije A moje Słoneczko właśnie zasnęło... normalnie ma trochę trudności w dzień, żeby usnąć w łóżeczku i strasznie się buntuje, ale jak ją Marcin przełożył do wózka, to bez wożenia czy bujania zasnęła sama w dwie minuty |
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3367 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny macie może sokowirówki? Jak macie z nimi jakieś doświadczenia to się podzielcie co można kupić a co odradzacie
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowaken, kurcze... moze jeszcze nie wszystko stracone i serduszko sie pojawi?? U nas nocka gorsza od poprzedniej, raz ze przez meza Julka zasypiala do 22
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Mama d wszystkiego najlepszego
Dzień dobry ![]() Ile tego naskrobałyście będę miała co czytać wczoraj przeszło u Nas gradobicie i burza i była awaria prądu załączyli chyba coś w nocy.A nocka super Oskar zasnął ok.20.30 i obudził się o 2 potem o 5 i o 7 Od 8 jesteśmy na dworku teraz siedzi z nim pradziadek w altanie a ja mam chwilę aby coś naskrobać ![]() Dzisiaj Oskarek ma 11 tygodni ![]() Jutro jedziemy na kontrole - usg bioderek. Wiecie co trochę żałujemy że wybraliśmy bratową TŻ na chrzestną mieszka na tym samym placu a nawet nie odwiedzi Ostatnio jak siedziałam z nim w altanie + teściowa i dziadek to ona przyniosła ciasto i przyszła się zapytać czy dziadek jej napali w piecu na ciepłą wodę a nawet nie zajrzałą do wózka ani się nie spytała jak jej chrześniak się ma itp ![]() Dobra zmykam korzystać z chłodniejszej pogody - zamierzamy maksymalnie spędzić ten dzień na dworze jak zwykle poczytam Was wieczorkiem
|
|
|
|
#3370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najlepiej gada mu się z tatą, oczywiście. Dziwi mnie to , że ja całymi dniami jestem z nim sama a jak wróci tż z pracy to mały na niego tak fajnie reaguje. Jak weźmie go na ręce to śmieje się w głos. Ja muszę się bardzo napracować żeby choć parsknął śmiechem . Jest taki upał, ze nie można wytrzymać. Jesteśmy w tej chwili na dworze i już nie ma czym oddychać. Po południu mamy wizytę u ortopedy, to prawie pól godziny w samochodzie bez klipy, nie wiem jak Filipek to zniesie bo ten fotelik jest sam w sobie ciepły. chciałam przy okazji skoczyć na zakupy (są już podobno wyprzedaże)zobaczymy, jak wyjdzie. Odkryłam zależność, jak Desia chyba, że jak w ddzień Filipek dobrze śpi to i usypia wieczorem ładnie i nocą jest lepsza. Tylko trudno go uśpić w taką pogodę ale się staram Samochód jest bez klimy oczywiście
Edytowane przez sweet_papaya Czas edycji: 2012-07-04 o 09:35 |
|
|
|
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, poradźcie mi proszę jak podawać kleik ryżowy (nie smakowy). Czy z butelki czy z łyżeczki? sam czy zagęszczać mleko? podawać jako przystawkę czy posiłek? Jak wy robicie??
Zofia kończy za tydzień 5m i zastanawiam się czy np. można podać jej kleik z startym jabłkiem... Jak wy robicie? nowaken - mocno trzymam kciuki za siostrę i jej fasolkę. Oby wszystko się ułożyło. |
|
|
|
#3372 | ||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Cytat:
O to dowiedzialas sie wielu ciekawych rzeczy! A widzisz to tutaj tez truskawke szybko mozna podawac. I dziwne z tym jabluszkiem... Cytat:
Cytat:
Pochwal sie ktore to urodzinki?? ![]() Cytat:
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu ja wczoraj Julcie karmilam z lyzeczki ... mlekiem
a rzucala sie na nie jak na kaszke, wiec widocznei woli jesc z lyzeczki
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuje dzisiaj kleik na wodzie z odrobiną jabłka - już się nie mogę doczekać. Obchodzę dziś 25 lat, notabene urodziłam się o tej samej godzinie co nasza Zosia ... nie mogę w to uwierzyć, że ćwierć wieku temu byłam taka jak Zosia, taka mała i urocza... nie to co teraz |
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
mama d wszystkiego najlepszego
![]() Wiktorek zasnął o 23.30 a obudził sie na szamanie o 4.30 zaczęło mu sie znów wydłużać spanie nocne ufff ![]() u nas znow nie do zniesienia mlody nauczyl sie podnoscic glowe wysoko lezac na brzuszku i mu sie to spodobalo z 10 minut lubi tak polezec i ogladac swiat z innej perspektywy
|
|
|
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak jak Gosia jestem za podawaniem jedzenia łyżeczką, Nina mi po mleku wieczornym z kaszką ( kleikiem ) wymiotowała, więc u nas kaszka była na śniadanie.Gdzieś czytalam ,że jedzenie powinno się podawać łyżeczką,żeby jedzenie nie było takim bezwolnym piciem ... ![]() Jeśli karmisz mm to można na tym mleku robić kaszkę czy kleik, ważne żeby nie kupować mleczno...jakiś tam tych rzeczy, bo te mleczno...jakieś tam mają już mleko w sobie i to się robi na wodzie, jak się zrobi na mleku to można dziecku tyłek zamurować .Ja karmiłam piersią, więc kupowałam te z mlekiem w środku, bo gdybym kupowała mm to by się dużo zmarnowało ( nie zużyłabym na kaszki w wyznaczonym czasie), ale jak ktoś karmi mm to zużyje spokojnie. Próbowałam robić kaszki , kleiki na mleku moim, ale na ludzkim nie wychodzą zbyt dobrze, chwilę są ok, a za moment wytrąca się woda i robią się rzadkie bardzo. Rybka a to widzę ,że pielęgniarka ma takie zdanie jak ja o tym BLW, z tym jabłuszkiem to może na jakiś grubych oczkach tarte faktycznie mogą być zbyt duże kawałki, a jabłko jest jednak twarde, myślę,że jak się zrobi miazgę to nie ma opcji ,żeby było coś nie tak. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego i dużo dużo zdrowia , no i radości z macierzyństwa ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- znam takie przypadek , a nawet dwa , więc nadzieja jest , oby tak było u Was |
||
|
|
|
#3378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może jednak tak jak dziewczyny piszą okaże się to pomyłką... ![]() No to chlust! ![]() Hej ![]() u mnie nocka tradycyjna pobudka przed 2.00 i koło 5.00 potem po 7.00 i jeszcze do 8.30 się pospało jakoś niestety gkatarzynka ten słodki budzik był dla mnie bezlitosny ![]() Na mejlu same słodkie olbrzymki ![]() Znów kupa mega zielona i rzadka na Mazurach pogoda do zadu... duchota jak nie wiem i pochmurno. Ale mi to lato...
|
|
#3379 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry!
Podczytuje,ale juz z odpisywaniem goorzej. Teraz tez z telefonu,wiec przepraszam za potencjalne błedy:/ Jestesmy sami z Robem drugi dzien,wiec za wiele czasu nie mam. Moje dziecko jednak było łaskawe i jak zjadł o 19:30 tak kolejne karmienie o 3:00 było...a potem 7:00. Spi w dzien niewiele. W sumie nie wiem czy Mu sie odmieniło na stałe czy przez te upaly(choc u nas w domu jest całkiem znosnie) Emigra Ty masz ładne przeboje z tym karmieniem :/ mam nadzieje,ze Juli jakos sie odmieni. Atego hippa macie od poczatku,czy moze testowałas tez inne słoiczki? Pytam ,bo tez chce zakupic i poki co sklaniam sie własnie ku hippowi. Moniq strasznie mi przykro z powodu suni domyslam sie jakie to musi byc trudne dla Ciebie. Dog to moje marzenie,taki łagodny olbrzym...ale przeraza mnie ich krotkowiecznosc. W ogole dziecko i pies moga tworzyc naprawde zgrana paczkeMama d... Wszystkiego co najlepsze! A Zosia to juz duza dziewczynka Gosia jak sytuacja z mama na czym finalnie staneło? Rece opadaja,ze w tych czasach sa jeszcze wszy..Az dziwne,ze nic z tym nie robia. Pamietam jak u mnie w 1 klasie podst.dziewczynka miała to naprawde była afera. Szybko sie skonczyło Cytrynka moj Rob tez tak w poprzek spi...to Jego pozycja finalna,mimo,ze kłade zawsze w normalnym kierunku )Wiktorek dluuugi jest!Cziqua ładne zdjecia chrzcin ))Aguska o kurcze,ale Szymonek rosnie! U Was widze tez sympatyczna rodzinna atmosferana imprezce pochrzcielnej Tikki...musze Ci napisac,ze sniłas mi sie ostatnio choc w sumie dokładnie to Andrea mi sie sniła i juz chodziła! Irokez A la Haniowy Moni pierwsza klasa![]() Moniahan daj koniecznie znac co ta połozna Wam poradziła,bardzo ciekawa jestem. Mam nadzieje,ze znajdzie sposob na cyclubna Hanke . Zastanawiałam sie ile takTracy brała za rady...niezla sumka. Zia Anulka jest urocza! Czytałam o tym karmieniu i podzielam zdanie dziewczyn... W formie zabawy etc ok...ale nie przekonuje mnie jako sposob karmienia. My swoja droga w tym tyg zaczynamy przygode z marchewka. Ciekawa jestem i czy podniebie Robsonowe przyjmie ten smakolyk ![]() Konia aleee lubie Wasze focisze. Dziewczeta jak z obrazka! Kaja wyglada na taka Dobra Dusze..a Nina jest przesliczna i taka rezolutna sie wydaje. A w Twoich oczach mamuska widac radosc i takie ciepło niesamowite
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wiktoria dziś kończy 4 miesiące Chyba już było ale mamusie karmiące tylko piersią dopajacie w taki upał dzieciaczki? I czym? |
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka, ja od poczatku na Hipp lub Humana - tym dwom firmom jakos najbardziej ufam. Tylko z Humany ciezko dostac sloiczki w sklepie ale chce zamowic zeby sprobowac. Wiec wybralam HIPP i jeszcze kupilam wczoraj Bobovita czy jakos tak - tez kkaszke w sloiczku zeby sprobowac.
Brawo dla Wiktorii
|
|
|
#3383 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki....w końcu nie byliśmy na IP....M wrócił do domu i pod lupą z latarka w ręku sprawdził i powiedział że jest pewien że to nie pozostałości kleszcza, zwłaszcza po tym jak powiedziałam jak on wyglądał....on mnóstwo kleszczy wyjmował z piesów więc postanowiłam mu zaufać...ale i tak będę tą główkę oglądac czy nie pojawia się zaczerwienienie czy coś...rany...wczoraj się aż poryczałam....i tak juz będzie do końca życia lęki i strachy o nasze pociechy...
Nowaken trzymam kciuki żeby jednak okazało się że jest serduszko u dzidzi siostry Nikki dla Oskarka za 11 tygodni..No a chrzestna Oskarka bardzo niełądnie się zachowuje...żeby nawet nie zajrzeć do małego ![]() Mama_d wszystkiego najlepszego Joanaros ja małemu daję wodę...letnią przegotowaną.. dla Wiktorii za 4 miesiące...Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-07-04 o 11:38 |
||
|
|
|
#3384 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
U mnie dzisiaj brak weny, boli mni glowa i wogole jakos mi smetnie ![]() Nowaken, mam nadzieje tak jak i dziewczyny , ze lekarz sie pomylil! Mama d - Sto lat
|
#3385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
we mnie jest jeszcze trochę nadziei. Mój gin przy obud moich ciążach na początku zawsze podchodził bardzo ostrożnie bo jak to mówił wszystko może się zdarzyć nawet do 8 tygodnia nie chciał mi wypisać zaświadczenia że jestem w ciąży bo powiedział że poczekamy ze spokojem ciężkiej pracy nie mam więc mogliśmy poczekać. No trzymam za nią kciuki---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
A Ciebie co dopadło że Ci smętnie |
||
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
Desia czasem są takie smętne dni..mam nadzieję że szybko Ci to minie
A na mailu jak zwykle super zdjęcia: Evcia jaka Laurka dumna w tym Berecie i jak ładnie główkę podnosi... Nikki jak z Oskarka śmieszek i rewelacyjne skarpetki ma ![]() Tikki jak mikro irokezik Andrei ![]() Balbinka Julek juz tak dorośle wygląda Zia śliczna Anulka.. Konia udały Ci się córy...prześliczne są.. Cytrynka Wiktorek kręciołek.. |
|
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I mam lenia, na szczescie nie musze nic robic-siedze na ogrodzie i bujam Viki w wozku ![]() Namiastka spaceru
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
nowaken ja tez mocno trzymam kciuki,bo znam taki przypadek . Takze wierze,ze i u Niej bedzie podobnie.
![]() Flower ja sie nid dziwie,ze sie najadłas strachu. Tak własnie bedzie juz zawsze sie bedziemy martwiły..bo to w koncu nasze kochane pociechy! Dla Morfika buziak od ciotki i graba od kolegi Robsona Emigra no to ja chyba tez zaczne od hippa,bo tyle pozytywnych opinii zebrałam. Od czegos zreszta trzeba zaczac.Konia a jak wprowadzałas te kaszke na mleku to tak na poczatek tez łyzeczke? I skoro zaczynam od marchewy to kiedy Mu podac te kaszke? Rob 6 lipca skonczy 4 miechy i wtedy chce wystartowac z marchewa. Evcia dziwie to moze zabrzmi,ale zdrowej kupy dla Laury ![]() A jak Ty sie trzymasz? Moze w tym roku odwiedzimy Mazury...ale pewnie bardziej okolice Olsztynka(chyba Kubusia tam produkuja). Jednakze koło Reszla tez mamy rodzine,ale taka..co to na zdjeciach sie z Nimi dobrze wychodzi ![]() Nikki..dziwna ta matka chrzestna,a to Młoda dziewczyna? Ja mam nadzieje,ze u Nas chrzestni sie sprawdza i nie to co moi,gdzie chrzestna nawet na moj slub sie nie pofatygowała
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam po części lenia. Zjedz sobie coś słodkiego a może Ci się od razu poprawi
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dopajam herbatka bo piersi nie chce w te upaly tylko wieczorem i rano je |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

żal mi jej i boję się że się załamie 

, że ja już mam tyle lat 
. Potrafiłam spać w nocy 12h
. Zresztą mój mąż też nie należy do rannych ptaszków z wyboru tylko z przymusu. W weekend to chętnie spałby do 13.00

Ostatnio jak siedziałam z nim w altanie + teściowa i dziadek to ona przyniosła ciasto i przyszła się zapytać czy dziadek jej napali w piecu na ciepłą wodę a nawet nie zajrzałą do wózka ani się nie spytała jak jej chrześniak się ma itp 

2 msc temu mielismy umowiona wizyte, ale ostatnio przyszedl list, ze wizyta w pt o 10. Okazalo sie ze wizyta nie jest przelozona tylko to nastepna jest i nie dziecka a moja