|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
I trochę sobotniego basenu.
Zdjęcia robione tuż po przyjściu, później nie było się gdzie obrócić I specjalnie dla Pop z bratem
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-07-05 o 07:29 |
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Fanki Myszki Miki dzisiaj w kiosku zauważyłam książeczkę Myszka Miki + płyta. Oczywiście zakupiłyśmy
. Tż już ją widział wcześniej tylko nie potrafił się zdecydować.
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
izz, zośka jest super urwis-wygląda jak mały łobuz
i ten uśmieszek zdjęciowy-supcio
|
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla malego. Widac kto ma dzieci , bo z glupiej kupy mama potrafi byc dumna i szczesliwa ![]() Cytat:
Pisalas kiedys ze twoj tz mial problemy z plecami (nie wiem jakie) , juz mu przeszlo? mial moze akupunkture , albo ty bo tez mialas rwe Co ci pomoglo ? mi nawet kodeina juz nie pomaga Iza mala slodka , na tej drugiej fotce to woda , tak zalalo ![]() Na tym rowerze bez pedalow jezdzi? U nas chlodno bylo, az w nocy wlaczylam na chwile ogrzewanie
|
||
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
zosia swietna!
aleee dawno jej nie pokazywalas
|
|
#4688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jenyyy aż strach się bać ja nie wiem jak ja wszystko zorganizuję![]() A Ty to na medal zasługujesz....nie dość, ze tyle przejść z nimi obiema miałaś a i tak jeszcze optymizm Cię nie opuścił Mały zasnął 15 minut temu, przed spaniem siku było na nocnik, teraz założyłam pieluchę, oby była sucha tak jak wczoraj....dzisiaj jeszcze sie nigdzie nie zlał, a i to sikanie na nocnik to tak normalnie, nie aż tak często jak wczoraj i przedwczoraj...tylko ciiiiiii może to sikanie nam lepiej pójdzie niż sądziłam ciiiiii
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia jeździ na rowerze bez pedałów i na hulajnodze też
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
iza - mała superaśna, zazdroszczę miejsca gdzie nad wodę możecie skoczyć...u nas bajoro takie, ze sanepid zabronił ale i tak w sobotę wybory miss robią i otwarcie
a braciszek jaki przystojniacha, widać, ze jest za siostrą nie mam skanera bo bym Ci pokazała
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
monka oliwka to egzemplarz ktorego nie da sie zapozowac a co do plecow tz mial ma i bedzie mial juz zawsze problemy po wypadku samochodowym on jezdzil na masaze ja wyladowalam w szpitalu jak z lozka centymetr sie nie moglam ruszyc.
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze na tym sie skonczylo i kaleka nie zostal i na wozku nie jezdzi.
|
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Bao ja ci zycze zeby Iza byla tak rozesmiana jak moja Amelia,ja nie jestem nawet w stanie sie wkurzyc na nie kiedy np
Amelia robi kupe (sorki ) a Oli w tym czasie ketchup z kanapek na podloge rozmazuje wystarczy ze spojrze na baka i wszystko mija,ona sie smieje nawet jak sie jej palcem ruszy,ktos przejdzie,pies szczeknie,non stop sie smieje niedlugo jej taki wyraz twarzy zostanie;-)
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie dawno nie pokazywałam Zosi
. Dobrze że nie tylko ja mam odczucie jej łobuzowania . Z bratem się lubią ale tez i potrafią nieźle pokłócić dlatego też zdjęcia okazywanej miłości są robione.Bao szkoda ze nie możesz pokazać tego zdjecia. Zosia to taka nasza mieszanka, podobna i do mnie i do Tża, do obu babć i do dziadków. W zalezności od sytuacji widać podobieństwa do nas wszystkich. Nie przejmuj się na zapas jak sobie dasz radę z dwójką dzieciaków. Jakiś plan można zacząć układać ale i tak życie pokaże i zweryfikuje wszystko. Moja mama miała podobnie dzieci z różnicą niecałych 3 lat, teściowa też. Żadna nie miała znikąd pomocy a i tatusiowie nieszczególnie się angażowali (takie czasy były). Dasz radę, jesteś silna babka. Darusia daje, Pop i Aga też. Swoją drogą to ciekawe jak carolajka z trójką się ma ?
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Bao moja kolezanka ma roczego malucha i miesieczna dzidzie
, daje rade, jak bylam u niej to mowi ze czasem ciezko, syf w domu bo nie wyrbia ale sie cieszy . Mam jej duzo pomaga fakt , babcia . Twoj wiekszy bedzie wiec wiecej rozumie jak roczne dziecko, dasz rade, ustalisz sobie system i sie zodranizujesz. Pierdziel sprzatanie, wazniejsze dzieci i jak ci sie spac bedzie chcialo to idz , nie drecz sie ze cos nie umyte czy cos. Zrobi sie potem. Dajecie do zupy ogorkowej ta wode ze sloika , zeby zupa byla bardziej kwasna ? czy nie wolno np bo to syf itd . Jak bym przez sitko przelala i troche dodala. nigdy nie dawalam.
|
|
|
|
#4696 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi wszystkiego i teraz juz nie wiem co mialam komu napisać... tak to jest jak się nadrabia tyle zaległości...
Cytat:
ja okna zawsze otwieram wszędzie, wtedy jest taki leciutki przewiew i chłodzik. Chyba, że wieje mocno to tylko w jednej części otwieram. Cytat:
Cytat:
). Przynajmniej wie co to jest opieka nad dzieckiem i nie gada farmazonów jak niektórzy, że są zmęczeni po pracy, ze przecież dziecko nie męczy, że ma się czas na odpoczynek jak dziecko spi itp... grrrr...Cytat:
![]() Cytat:
Co do funkcjonowania jak mała śpi to funkconujemy normalnie ale ona śpi w drugim pokoju i ma zamknęte drzwi. ja jestem trochę przewrazliwiona i wszystko robię cicho a tż mnie wyzywa jak sąsiedzi słuchają glośno muzyki do 22 albo gdzies jeżdżą na motorach, że glowa pęka to ja lamentuje, że zaraz się obudzi a tż się na mnie wkurza bo tak naprawdę nigdy jeszcze nic jej nie obudziło, żadne fajerwerki, burze itp... ale ogolnie zawsze ogladamy tv, rozmawiamy, chodzimy, szykujemy kolację (w kuchni za scianą stoi jej łóżeczko), spłukujemy kibelek Cytat:
Cytat:
A mnie usypia uwielbiam. Im głośniejszy tym lepszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
tak mamy, pierwsza czesc byla po 4,90 nastepna po 14,90 a teraz po 24,90, kupujecie? mowisz ze warte tej kasy?bo ja sie waham, mam narazie 4 czesci i sie zastanawiam czy to ciagnac
kupujecie jakies gazetki dla dzieci? moje dziecko ciagle jakies kolorowanki chce, wszystkie wykancza, tzn koloruje;P macie moze gdzies bajke "Zaplątani?" mam nagrane kawalek i mala ciagle to oglada i chce wiecej, wszedzie tylko kawalki |
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ot blondi kupiła za duże
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja dodam trochę mojej. Ostatnie 4 z dzisiejszego spacerku w tym dwa z ulubioną koleżanką osiedlową- Natalką
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-07-04 o 22:09 |
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Iza- Zosia to naprawde na lobuziare wyglada
Ps. Dementuje. Ja nie daje rady, w domu syf, obiad tez nie ugotowany, sterta prania i druga do prasowania. ![]() Darusia - widziałam zdjęcia juz w nocy na fb. Obydwie Twoje dziewczynki są takie radosne
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-07-04 o 14:48 |
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gazetki czasem kupujemy i kolorowanki też choć wykańczamy jeszcze niektóre po bracie
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nadmuchałam obie komory i ciężko jej było założyć, musialam spuścić troche powietrza. Ale trzymały się dobrze (aż za). jak sprawdza się w wodzie to nie wiem Ja brunetka a też je kupiłam
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Asia cudne
Pop dajesz radę ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() Oczywiscie przed zakupem sprawdziłam tylko czy są 2 szt. w opakowaniu (czasem pakują tylko 1 szt.) i nawet nie zauważyłam słoników ale dobrze ze były to chętnie załozyła
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja sama wybrała słonie. Były jeszcze zielone żabki i zółte... nie wiem co nie pamiętam ![]() Bylismy kupić małej basen na balkon bo w ten stary się już nie mieści (taki co ma nataszka). Ale żaden inny na balkon nam nie wejdzie Więc musiała sobie coś innego wybrać Mają nam powiększać balkony... tylko kiedy... może wtedy wejdzie jakiś bardziej wypasiony
|
|
#4705 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale kwasior Ja zawsze spioch bylam , a dwa to , ze chodze pozno spac Ja wole jak mi w nocy spokojnie , lepiej spia , te 1,5 -2 h to i tak dobrze . U mnie juz 14 wiec malego nie klade , nie marudzi, za to pojdzie 18 - 19 spac . Cytat:
Zaplatani - lecialo na HBO jakos, chyba nawet w tamtym tyg bylo, masz te programy? HBO , HBO 2 itd? bo jak przyczaje to ci dam cynka i sobie nagrasz Fajna bajka w kinie na niej bylam Cytat:
![]() Cytat:
Normla. Ja na luzie , na raty robie
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-07-04 o 14:57 |
||||
|
|
|
#4706 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja przez te 3 godziny to ładuję akumulatory na resztę dnia a na noc też ma zamknięte drzwi w pokoju??Cytat:
za te 24 zł to ja wolę kupić puzzle albo porządną książkęCytat:
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze kąpielisko gdyby któraś gdzieś w pobliżu była. Super miejsce do relaksu dla każdego. Baseny wybetonowane i wyprofilowane jak stawy z delikatnym spadem. Wielki brodzik dla dzieciaków z wodą do kostek. Następny w najgłębszym miejscu ma 80 cm , następny 1,10 a reszta nie pamiętam. Sprawdzone przez sanepid i dopuszczone bez zastrzeżeń
http://gliwice.eu/dla-turystow/cieka...pielisko-lesne
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyy... na gg dawno nie wchodziłam, już lecę ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- bao- odpisalam a Ty niedostępna
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
asia odpisałam
byłam niedostępna bo akurat mały wstał i lałam wodę do basenu pielucha sucha, siku na nocniku po spaniu i po mleku
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, juz sie tak przyjela, przy zasypianiu melodyjka leci , no i jak na dole jestem to odrazu slysze jak cos sie dzieje .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

. Tż już ją widział wcześniej tylko nie potrafił się zdecydować.
i ten uśmieszek zdjęciowy-supcio

Co ci pomoglo ? mi nawet kodeina juz nie pomaga 

dobrze ze na tym sie skonczylo i kaleka nie zostal i na wozku nie jezdzi.
dla Kubusia. Idzie do przodu nawet jak zrobi za jakiś czas kolejny krok w tył 

za te 24 zł to ja wolę kupić puzzle albo porządną książkę