|
|
#391 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII
Jagodowe mogłoby być fajne, no i oczywiście orzech pachnie cudownie ale nie wiem czy bym go chciała. Jejku rozmarzam się nad tym TBSem niepotrzebnie chyba.
No i lunęło u nas, oczywiście w najgorszym momencie, bo jestem na rowerze w pracy i chciałam żeby padało jak będę w pracy albo jak dotrę do domu. To sie doczekałam.
|
|
#392 |
|
po prostu Em :)
|
Wreszcie pada.
Mam jednak nadzieję, że wszystko zdąży wyschnąć do wieczora, bo chcę iść na rolki.
|
|
#393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znałam Seche Vite, ale skoro polecasz, na KWC ma dobre oceny i jest na Allegro w całkiem przyjaznej cenie, to chyba się skuszę Cytat:
|
||
|
|
|
#394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam Raspberry i też już pierwszego dnia lekko się starł na kciuku ![]() natomiast odprysków nie miałam nigdy dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
dziś już kilka metrów od bloku żałowałam, że wyszłam niech w końcu lunie ![]() a żel dyniowy jest boski, uwielbiam go
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę testować Ponad połowę paznokci mam w stanie absolutnie nienaruszonym, nie starły się nawet o pół milimetra, więc mogłam sama uszkodzić pozostałe. Na klawiaturze piszę dość sporo, kto wie, może tu też tkwi przyczyna. U mnie ciągle leje, na balkonie mam już mini jezioro i jest tak szaro, że na nic nie mam ochoty. |
|
|
|
|
#396 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Orzech super nawilża, ostatnio dużo go używam, bo zaczęłam mi schodzić skóra z łydek Peelingi nie pomagają, ale myślę, że za kilka dni będę wyglądać jak człowiek![]() Cytat:
Mi essie też nie trzyma się jakoś super, poza tym to u mnie zależy bardzo od koloru... Np. Aruba Blue mam od wczoraj i już widzę minimalne starcie na końcówkach pomimo SV... Lepiej trzymają mi się OPI, no ale z essie kolory są takie ładne... ![]() Ale masz szczęście w tych konkursach! Bierzesz udział tylko na wizażu, czy gdzieś jeszcze? Cytat:
![]() Ja też codziennie żałuję, że wyszłam, ale do pracy jakoś trafić trzeba ![]() ![]() O, to fajnie, że taki fajny ![]() Cytat:
Ech, zaraz idę na zajęcia na siłowni, wolałabym, żeby padało, to może by się trochę chłodniej zrobiło... Tak piszecie o tych lakierach, że wczoraj w końcu pomalowałam paznokcie, zrobiłam porządek z nogami i mam teraz same niebieskości Essie: na stopach Borrowed&Blue a na dłoniach głównie Aruba Blue (uwielbiam ten kolor, jest trochę jak lakier samochodu, taki błyszczący!) i na na kilku paznokciach Smooth Sailing, żeby mi się żaden za szybko nie znudził Od razu lepiej się czuję
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki u mnie grad wczoraj leciał, fotka jakieś 30 minut po tym jak chmura przeszła, więc te kulki były jeszcze większe. Niektore wyglądały jak małe kurze jajka
Myślałam, że dach i okna porozwala, bo zacinało pod kątem Normalnie odbijały się jak piłki, jeszcze takiego czegoś jak żyję nie widziałam.
|
#398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nieźle! U nas była tylko burza, poza tym w bloku to żadne przeżycie![]() Zapomniałam wczoraj napisać - super ta strona z deszczami w Czechach! Ja jestem trochę zboczona na tym punkcie, bardzo lubię mapy Jakbyś spotkała kiedyś coś takiego dla Polski, to daj znać, bo niestety naszych terenów ta strona nie obejmuje
|
|
#399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze mogliby do nas wprowadzić Orly, co prawda mam tylko jeden lakier, ale jakość też jest bardzo dobra Cytat:
![]() ja się ostatnio niczym nie smaruję, bo mam wrażenie, że teraz mnie wszystko oblepia, niefajne uczucie za to wczoraj widziałam reklamę jakiegoś kremu-żelu Garnier, który wchłania się 7 sekund może on by się dla mnie nadawał na te upałyCytat:
Cytat:
u nas po 20 grzmiało i się błyskało ale zero deszczu, dopiero po 23 porządnie padało, chociaż w porównaniu do niedzieli to i tak była lekka burza
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam takie małe zboczenie pogodowe, wczoraj obserwowałam jak rosła chmura, która poszła nad Kraków. Pięknie wyglądała, jak góra bitej śmietany
|
|
#401 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie też trochę oblepia, ale na łydkach tego nie czuję, w dodatku sama skóra wygląda super, bo nie jest matowa... Ale ud nie smaruję, bo bym zaraz musiała to zmywać ![]() A, używam już tego różowego balsamu Kolastyny - kolorytu raczej mi nie poprawia, no ale jak na mnie jestem opalona, więc poprawić wyjątkowo nic nie ma Za to fajnie nawilża, delikatnie pachnie (nie wiem czym, ale przyjemnie, na pewnie nie za słodko). Podoba mi się, pewnie kupię jeszcze jakiś z tej serii![]() U mnie grzmi teraz ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Też lubię obserwować pogodę i chmury, zajęcia w liceum, na studiach a nawet na kursie żeglarstwa dotyczące pogody podobały mi się najbardziej
|
|
#402 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tendecję do baaardzo suchej skóry, kiedyś ciągle wyglądałam jak ten wspomniany przez Ciebie liniejący wąż , ale wzięłam się za siebie. Od jakiś 3 miesięcy balsamuję się codzienie rano i wieczorem - rano aktualnie mus Garniera, wieczorem balsam + kosmetyki antycellulitowe. Skórę mam w fantastycznym stanie, już dawno tak nie było. Inna sprawa, że odkąd dwa miesiące temu przestałam pić herbatę (a jeszcze wcześniej kawę) i piję tylko i wyłącznie 1,5-2 litry wody mineralnej dziennie, to w ogóle przestałam mieć problemy z przesuszającą się skórą, zwłaszcza na łydkach. Czuć, że jest zdecydowanie lepiej nawilżona od wewnątrz Cytat:
A co o konkursów, to faktycznie mam szczęście ostatnio we wszystkich biorę udział na facebooku na profilach różnych marek kosmetycznych itp. - właściwie tylko do tego mi facebook służy, bo nie kontaktuję się za bardzo tamtą drogą ze znajomymi, a mój profil jest właściwie pusty. Na Wizażu nigdy nic nie wygrałam, pomimo wielu prób. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem, czy kiedykolwiek widziałam takie "na żywo"!A Ty jaki polecasz? I jaką bazę, o ile stosujesz? ![]() Cytat:
Jeśli chodzi Ci o ten krem-żel czy mus, który wystepuje w wersjach winogronowej i brzoskwiniowej, to moim zdaniem jest świetny, wchłania się faktycznie ekspresowo i nie czuć go, ale pod warunkiem, że nie nałoży się go zbyt wiele - wtedy nie czuć go na skórze, ale może się kleić np. do ubrania. Fajnie nawilża i odświeża, bardzo mi pasuje rano. ![]() U nas całą noc i rano padało, moje włosy przez tą wilgoć wyglądają po prostu tragicznie Powietrze trochę się oczyściło, ale ja chcę z powrotem słońce!Zrobiłam sobie częściową listę moich zapasów pielęgnacyjnych (w tym aktualne w użyciu do wykreślania na bieżąco) - wyszło mi 14 balsamów, 4 kosmetyki antycellulitowe, 4 peelingi, 6 kremów do rąk, 9 kosmetyków do stóp, 7 szamponów i 9 odżywek/masek Fakt, liczyłam też np. masło z TBS 50 ml czy balsamy o pojemności 75 ml, ale mimo wszystko... Aż się boję spisać pielęgnację twarzy... Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2012-07-04 o 09:24 |
||||||
|
|
|
#403 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
i właśnie mnie drażniło chyba w nim to, że pachnie tak cudnie i jest takie treściwe a jednak nawilża gorzej niż masło kakaowe, które miałam wcześniej i nie mogę go tak samo bardzo polubić.![]() Cytat:
U nas padał nieduży, tak w porywach do 1,5 cm średnicy a przeważnie mniejszy.Ja też uwielbiam burze ale bez gradu i wyłącznie jak jestem w domu. Wczoraj było okropnie, bo chciałam z pracy wrócić miedzy jedną burzą a drugą i wyszłam tak nieszczęśliwie że przejechałam na sucho może 100m i zaczęło lać. Zostałam miss mokrych spodenek bo miałam białe płócienne rybaczki. Nie mam nawet 3 km do domu, ale wczoraj w tej burzy miałam wrażenie że przejechałam z 10! ![]() A poza tym zakochałam się wczoraj w dwóch setach lakierów Color Club, które widziałam w TK Maxxie i gdyby nie to że totalnie się spłukałam na zakupach (żeby nie było - spożywczych), to bym chyba wzięła oba. Wkurza mnie tylko to że do każdego pakują po bezbarwnym lakierze. Ciekawe czy do wypłaty się te sety uchowają.
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
dobę nie ma człowieka a wpisów jak kiedyś po tygodniu
![]() Co do mazideł do ciała to ja tu akurat mam spokój, właśnie rozciełam tubę balsamu Dr Schellera (świetny był a nigdzie ich nie ma już Ale już planuję, ze następne kupię masło Alterry- bodajże kakaowiec i winigrno ![]() Co do pazurków- mi po żadnej bazie nie przebarwia płytki, więc wychodzę z założenia, że cokolwiek będzie dobre Ale najbardziej mi pasują takie, które wysychają na taki półmat, bo wtedy nawet lakiery ze słabszą pigmentacją mają lepszą przyczepność i kolor jest mocniejszy. Obecnie mam Mollon Pro z targów z jesieni jeszcze i bardzo sobie chwalę, buteleczka 15 ml kosztowała coś 11 zł. Jedyny minus to jakby niedopasowany lekko gwint zakrętki? bo butelka zawsze jest uciapana. Ale Nie zasycha więc mu wybaczam. I chyba kupię go jeszcze raz, bo mi się nie chce szukać dalej. No a z wysuszaczem to Essie Good to Go był najlepszy jeśli chodzi o najszybsze utwardzanie (SV nie miałam) ale im dłużej go miałam tym bardziej skracał to co pod nim. Dlatego tez boję się próbować SV bo mój perfekcjonizm w tym szczególe mnie wykańcza psychicznie Z tych takich co to nie kurczą to podobno najlepszy INM (mam teraz) i Poshe (chyba będzie następny jak się go uda gdzies dorwać poza ebayem). Zmywaczem nie przecieram przed malowaniem, wystarczy mi woda z mydłem. A poleruję powierzchnię rzadko- z natury mam cienkie i giętkie paznokcie, więc tak raz na parę miesięczy sobie pozwalam jak już są dość wyraźne rowki.Ne lubię Was, zrobiłyście mi amaka na tyle kolorków a na razie muszę się obejść. Jeszcze mi się spodobały małe lakiery Astor 60 sec.- takie wesołe kolorki dali ![]() Co do pogody to jestem sadystką dla siebie- wczoraj w ten upał pojechałam do urzędu pracy. Na rowerze. Obklejona filtrem- jak dotarłam to lało się ze mnie non stop, a jeszcze dużo piłam więc przeż godzinę czekania wyciekło ze mnie pewnie z 2 razy tyle Wracałam tuż przed południem i jeszcze wpadłam na plac po borówki i poziomki Jak wzięłam prysznic po powrocie to padłam, nawet jeść nie miałam siły.A z zakupów YR siostra jeszcze przyniosła gratisowe okularki ( świetne, idealnie dopasowane dla mnie ) i tyle pieczątek na karcie, ze brakuje mi jednej do 2 poziomu a dałam jej kartę z 2 po pierwszym poziomie Nie wiecie, czy z ate pieczątki można też brać produkty z zielonym punktem? Bo byłoby na drugą limitowaną edt ![]() Parę dni temu pisałam o maziakach do ust- popsuł mi sie następny błyszczyk glam shine 6h złoty Wczoraj go wyjęłam do natychmiastowego zużycia, ale niestety za późno. Została 1/3.Zbieram się do piekarni po jakieś fajne bułeczki, bo potem pewnie się nie da aż do wieczora przez upał ![]() A potem mam ochotę obfocić całą kolorówkę- siostry z mamą wyjechały to mam spokój
|
#405 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też piję bardzo dużo wody, przez ostatnie dni dochodzę do 3 litrów dziennie, ale wtedy woda przestaje smakować, czuję się całkiem wypłukana... No ale pić się dalej chce, więc wieczorem robię sobie miętę/bratek i je chłodzę. Cytat:
![]() Zapas jest w buteleczce chyba 118ml - kupiłam na nailsupplies, ale czasem hurtownie kosmetyczne też go mają. Wychodzi sporo taniej, oczywiście warto go kupić, jak się juz lubi ten wysuszacz Mów zapas służy tez mojej Mamie![]() Aruba piękny, tylko właśnie wydaje mi się mniej trwały niż inne No ale to może ja mam takie szczęście... Chociaż póki co nic więcej się z nim nie dzieje, ale wolę mniej ścierające się lakiery i dzisiaj muszę go zmyć.Kusisz tym Garnierem, jak zużyję choć połowę Kolastyny, to go kupię - o ile jeszcze będzie ciepło ![]() Cytat:
![]() Ja jak muszę iść gdzieś w burzę to się ciągle boję, że we mnie strzeli... Współczuję! No bez sensu, że dodają, ale zawsze możesz go spróbować sprzedać na all
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się staram tylko masła kupować nawet w lecie. Używam codziennie tylko na łydki a te mam również "wężowe"
Do balsamowania całości ciężko mi się zmusić niestety.I muszę pochwalić sztyft Rexony Linen Dry- przy tym co sobie wczoraj zafundowałam pachy były ledwo wilgotne o neutralnym zapachu Chyba dokupię spray z tej linii jeszcze.
|
#407 | |||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
Ja do pracy ledwo dojeżdżam rano, codziennie mam kryzys akurat pod Twoim blokiem. A TŻ dalej nie będzie chciał ze mną biegać wieczorem, co więcej wmawia mi że mam biegać sama i to w dodatku rano (na pewno się zmobilizuję do wcześniejszego wstawania Cytat:
TŻ miał jechać w któryś wieczór z moim tata pokosić coś na działce, to może wtedy się uda.![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#408 | |||
|
Zakorzenienie
|
topcoat mam Seche Vite i to jak na razie mój pierwszy, więc nie mam porównania do innych
a bazy nigdy nie stosowałam, tylko przecieram zmywaczem tak jak radziła Iza ![]() Cytat:
za to rozbroiło mnie to zdanie: Tak, jeśli szukasz żelu-kremu o lekkiej, szybko wchłaniającej się konsystencji musu. - to w końcu żel, krem czy mus Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do TK Maxx podobno w niektórych miastach są zestawy Essie, Opi (Piraci z Karaibów) i właśnie Color Club
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2012-07-04 o 11:09 |
|||
|
|
|
#409 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
rzyrafko, dzięki za Twoje opinie bazowo-wysusaczowe
Myślę, że zwłaszcza wysuszacz na pewno jakiś kupię. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Organzza - ciężko określić, chyba bardziej krem - żel Dzięki za info o TK Maxx, chyba tam pójdę w poszukiwaniu Essie
Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2012-07-04 o 11:14 |
|||||||
|
|
|
#410 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi o borówkach, więc zaraz zobaczę czy moje w ogrodzie przetrwały gradobicie, ale aż sie boję tam iść i zobaczyć szkody ![]() Ja też przy tych upałach nie mam siły się smarować. Jedynie nogi po goleniu smaruję i ręce, bo tutaj mi się skóra od słońca przesusza czasami. EDIT: ice ja też nigdy nie widziałam w TK lakierów Essie i OPI. A prawie zawsze jak jestem w tym sklepie to idę na dzial w kosmetykami
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2012-07-04 o 11:16 |
|
|
|
|
#412 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
I późno wieczorem najlepiej bo chłodniej, ale marudzi mi mąż że i tak za ciepło, a wczoraj burza była.
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#414 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
ciekawostka...Nie chcę być niegrzeczna ale może te wizażanki na zakupy chodzą po grubszych imprezach? Albo rzeczywiście cywilizacja wkracza do nas krokami większymi niż ktokolwiek by się spodziewał.
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
|
|
#417 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A taka delikatna ta górka- takie są najgorsze ![]() Ja kiedyś biegałam z eksem, ale on jest sporo wyższy a do tego ja małe kroczki robię więc się nie zgrywaliśmy za bardzo. No dobra, może przy okazji coś jeszcze się okaże do wylotki. A właśnieo kadłubek powinnam zadbać szczególnie- sam się nie ujędrni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Takie zakończenia żywotu skutecznie mnie zniechęcają do impulsowych zakupów kolorówki. I przytargałam spray oraz olejek pod prysznic Nivea- też był w promo w rossie a to mój ulubieniec i zawsze ma honorowe miejsce wśród zapasów ![]() Cytat:
Lubię tam patrzeć, był fajny zestaw Kings&Queens 5 miniaturek żeli pod prysznic za 19,90 i do tej pory żałuję, że nie wzięłam ![]() Cytat:
|
|
#418 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() No niepozorna ale jest, a TŻ się ze mnie śmieje jak mu mówię, że mam pod górę do pracy. Cytat:
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
4 lakiery chyba za 99 zł. Na szczęście nie spodobały mi się
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

Mam jednak nadzieję, że wszystko zdąży wyschnąć do wieczora, bo chcę iść na rolki.

Seche Vite, który jest fantastyczny - maluję lakierem paznokcie warstwa po warstwie, nakładam SV na jeszcze mokry lakier i po kilku minutach lakier jest twardy
) i masłem z orzechem brazylijskim, kusiły mnie inne, ale jednak to jest najlepsze, ostatnio otworzyłam ostatnie z zapasów, to musiałam zrobić znowu zapas
Zobaczymy, jak się sprawdzi za kolejnym razem, oby lepiej...
dziś już kilka metrów od bloku żałowałam, że wyszłam 

Myślałam, że dach i okna porozwala, bo zacinało pod kątem 

bo miałam białe płócienne rybaczki. Nie mam nawet 3 km do domu, ale wczoraj w tej burzy miałam wrażenie że przejechałam z 10!
Wkurza mnie tylko to że do każdego pakują po bezbarwnym lakierze.
Jak wzięłam prysznic po powrocie to padłam, nawet jeść nie miałam siły.
Wczoraj go wyjęłam do natychmiastowego zużycia, ale niestety za późno. Została 1/3.
A TŻ dalej nie będzie chciał ze mną biegać wieczorem, co więcej wmawia mi że mam biegać sama i to w dodatku rano (na pewno się zmobilizuję do wcześniejszego wstawania