Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 14:32   #391
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Na pierwszej stronie nowych mamuś nie widzę, więc zajrzę później.
Jak mnie weźmie to na pierwszej stronie przez jakiś czas mogą być braki

Małe się wygina jak nie wiem, brzuch mi twardnieje, ale nic więcej się nie dzieje... najgorsze jest to czekanie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:32   #392
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ogladalam porod i znowu sie poryczalam!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:32   #393
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

No co za uparciuch z Igusi! Musisz mieć silne argumenty, żeby ją przekonać do opuszczenia brzuszka .
A ja myślę, że Igusi jest bardzo dobrze w brzuszku i dopiero jak ktoś ją ostro zacznie z niego wykurzać to sobie wyjdzie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Jestem w podobnej sytuacji i zgadzam się w 100% Trochę boli zakładanie ale do przeżycia. Ja za krążek płaciłam coś ok. 100zł. I w 34 tygodniu też mimo pessara szyjka się zaczęła skracać.
Uszy do góry i będzie dobrze
To tanio płaciłaś, ja musialam zamówić sama u producenta i tyle wyszło
A bierzesz też fenoterol?
widze, że jesteśmy prawie na tym samym etapie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
rozumeim ja dzis bede z tztem dzialac tez i tez mzoe spacer...... tylko ze ja nawet niewiem czy amm rozwarcie
okno umyłam, zostalo jeszcze jedno i ide robic herbate
Prince jakby ci bylo mało to zapraszam do mnie na mycie okien

A tak wogóle to wczoraj na sr dostałam listę do szpitala i tam takie info: pacjentki po cc mają mieć 8 buteleczek mleka bebiko 1 lub nan kupowane w aptece.
Czy to znaczy tyle, że nie mają nawet mleka na oddziale

Kupowałyście tą poduszkę klin do łóżeczka?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:37   #394
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
no to oby coś ruszyło

Miała mnie dzisiaj odwiedzić koleżanka... Kiedyś uważałam ją za przyjaciółkę, ale już tyle razy mnie zawiodła... Fakt, że mogę jej wszystko powiedzieć i mnie nie wyda, ani nie wyśmieje. Ale czasu nie ma dla mnie nigdy. Wiecznie jest zajęta, nawet jak nie pracowała, do szkoły nie chodziła, to i tak "nie miała czasu" na spotkanie ze mną. Teraz poszła do pracy, to już w ogóle... W piątek napisała, że w poniedziałek do mnie wpadnie, bo ma urlop. Nie przyjechała, potem powiedziała, że we wtorek, to samo... Wczoraj zadzwoniła, że dzisiaj na 100% będzie u mnie o 12.. Jest 14, a ona nawet nie zadzwoniła... Zaczynam myśleć, że to ze mną jest coś nie tak, skoro wszystkie koleżanki mnie olały... Każda jest zajęta ciągłym nieprzerwanym siedzeniem ze swoim chłopakiem, tak jakby ten miał im uciec podczas spotkania ze mną raz na jakiś czas... Kolegów jakoś miałam i mam, może nie mogę im mówić wszystkiego jak tamtej, ale przynajmniej nie mają mnie "gdzieś"... Mam doła
Nie przejmuj się. Dziewczyna po prostu ma mało tzw."ogłady". Bo jak się z kimś umawiam to jestem i kropka. A jak nie mogę to należy odwołać, a nie przekładać w nieskończoność. To bardzo niegrzeczne. Poza tym niektóre kobiety takie są i nie wiem z czego to wynika Trzymaj się i pamiętaj stare chińskie powiedzenie - nikt nie jest w stanie doprowadzić mnie do łez, a ten kto to zrobi nie jest ich wart

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:41   #395
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

wstawiłam ostatnie 2 pralki,wydepilowałam pip..(depilatorem) i mam wolne. Jedziemy dziś do teściów na pierogi z jagodami mniamm już się nie mogę doczekać zamówiłam jeszcze kilka ciuszków z internetowej strony smyka,fajne przeceny

ciastek głupku zakwasów dostaniesz
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:43   #396
nadalka
Zakorzenienie

malwina ja kupowałam. Na wszelki wypadek będzie
A, lekarz przy badaniu gadał że by mi założył cewnik ale że skoro jest 3cm to może samo się ruszy . Ehe sama to ja się mogę wys.rać i to też nie zawsze teraz trochę przyplamiłam na brązowo ale to chyba dobrze
i jak robił usg to jeździł mi sondą prawie w połowie pipy więc to chyba też dobry znak
asia ja też mam problemy z nietrzymaniem moczu... Najpierw czuje ścisk i kłucie a potem trochę poleci:/ mam tak jak przekręcam się w łóżku lub wstaje ....
Miałam znowu ktg i tym razem skurcze ja pół małego paznokcia :/ ale co wam powiem to wam powiem. Że jest nawet fajnie. Tzn lepiej o niebo jak poprzednio. Mam wiatrak. Jedzenie mam. Gazetki. Kasę na tv , łóżka są elektryczne o wiele wygodniejsze niż te na ginekologii , tylko że kibel się nie zamyka ale myślę że to już pestka
Stary 2012-07-04, 14:47   #397
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
To tanio płaciłaś, ja musialam zamówić sama u producenta i tyle wyszło
A bierzesz też fenoterol?
widze, że jesteśmy prawie na tym samym etapie
Mnie zakładał gin i miał je więc nic nie zamawiałam I chyba rzeczywiście nie za drogo bo czytałam, że przeważnie więcej dziewczyny płacą.
Do poprzedniej środy brałam tylko luteinę i magnez. Teraz od tygodnia jestem w szpitalu i dają mi fenoterol (fatalnie się po nim czuję).
Ja mam termin na 13.08 i klepię zdrowaśki co by dotrwać chociaż do końca lipca Jako kolejna sierpniowa mama mam remont w domu I mąż mi zdaje relacje, że jest jak u Majewskiego - końca nie widać

Stary 2012-07-04, 14:49   #398
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a wieczorem bedziesz zdychac :P
trudno
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Kamila widzisz-przypomniałaś mi że ja też bym sobie zjadła płatki z mlekiem . A karmiąc piersią też można je jeść??
:d niewiem czy mozna je jesc pozniej
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
wstawiłam ostatnie 2 pralki,wydepilowałam pip..(depilatorem) i mam wolne. Jedziemy dziś do teściów na pierogi z jagodami mniamm już się nie mogę doczekać zamówiłam jeszcze kilka ciuszków z internetowej strony smyka,fajne przeceny

ciastek głupku zakwasów dostaniesz
ja niewiem co naszykowac do spzitala na wyjscie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:55   #399
hanjah
Zakorzenienie

Oglądam któryś odcinek "Chirurgów" na polsacie Mam do nadrobienia dwa ostatnie sezony-już wiem co będę oglądać po nocach karmiąc dziecko

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
trudno

:d niewiem czy mozna je jesc pozniej

ja niewiem co naszykowac do spzitala na wyjscie
Nie wiem jak to będzie w Waszym przypadku, ale ja normalnie jadłam nabiał.

Na wyjście biorę getry i tunikę-będzie wygodnie i resztki brzucha zostaną zakryte
Stary 2012-07-04, 14:56   #400
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Na wyjście biorę getry i tunikę-będzie wygodnie i resztki brzucha zostaną zakryte
ale dla dziecka nie wiem co wziac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-04, 14:59   #401
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
aha Nie zrozumiałam

Dla malucha mam bodziaki, pajacyki, spodenki dresowe i bluzę z kapturem-a ubiorę oczywiście odpowiednio do pogody.
Stary 2012-07-04, 15:07   #402
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Mnie zakładał gin i miał je więc nic nie zamawiałam I chyba rzeczywiście nie za drogo bo czytałam, że przeważnie więcej dziewczyny płacą.
Do poprzedniej środy brałam tylko luteinę i magnez. Teraz od tygodnia jestem w szpitalu i dają mi fenoterol (fatalnie się po nim czuję).
Ja mam termin na 13.08 i klepię zdrowaśki co by dotrwać chociaż do końca lipca Jako kolejna sierpniowa mama mam remont w domu I mąż mi zdaje relacje, że jest jak u Majewskiego - końca nie widać
a mnie lekarz kazał tylko kupic BIOFER tabletki i łykac 2 x dziennie. poza tym lezec jak najwiecej. ja mam termin na 15, tez chce dotrwac chociaz do konca lipca.
Poza tym budujemy dom, wykanczamy własciwie, maz dzis kupił parapety i lustro do łazienki....parapety do kitu ale....nie moge wybrac sama wiec wszystko na jego głowie
Stary 2012-07-04, 15:08   #403
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam na 9.08. termin i zaciskam nogi przynajmniej do 26.07, wtedy powinnam być już donoszona.
Ja fenoterol biore od 21 tyg, teraz 13.07 mam mieć powoli odstawiony, boję się, że wtedy już się rozpakuję.
Więc razem zaciskamy nogi i mam nadzieję że jakoś dotrwamy do tego sierpnia
Stary 2012-07-04, 15:10   #404
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
aha Nie zrozumiałam

Dla malucha mam bodziaki, pajacyki, spodenki dresowe i bluzę z kapturem-a ubiorę oczywiście odpowiednio do pogody.
to ja tez cos takiego wezme

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-04, 15:10   #405
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
a mnie lekarz kazał tylko kupic BIOFER tabletki i łykac 2 x dziennie. poza tym lezec jak najwiecej. ja mam termin na 15, tez chce dotrwac chociaz do konca lipca.
Poza tym budujemy dom, wykanczamy własciwie, maz dzis kupił parapety i lustro do łazienki....parapety do kitu ale....nie moge wybrac sama wiec wszystko na jego głowie
A biofer to żelazo więc raczej na szyjkę ci nie pomoże, raczej na anemię.
Stary 2012-07-04, 15:15   #406
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Mamcie Przyszłam zobaczyć, czy któraś się rozpakowała, ale chwilowo spokój. Za godzinę jedziemy do gin - ciekawe co mi powie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 15:21   #407
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Ja mam na 9.08. termin i zaciskam nogi przynajmniej do 26.07, wtedy powinnam być już donoszona.
Ja fenoterol biore od 21 tyg, teraz 13.07 mam mieć powoli odstawiony, boję się, że wtedy już się rozpakuję.
Więc razem zaciskamy nogi i mam nadzieję że jakoś dotrwamy do tego sierpnia
No to dziewczęta w imię naszych dzieci, witamina C między kolana i nie puszczamy

Eninka84 a u mnie remont łazienki Tragedia!!! Co z tego, że wybrałam wszystko z mężem jak mam wrażenie, że jednak źle Mąż mówi, że to hormony, ale czy przez nie mogą mi się płytki do łazienki nie podobać? Teraz pozostaje mi tylko być zachwyconą efektem

Malwina_a no ja dopiero co zaczęłam brać fenoterol ale i teraz nagle mi się szyjka zaczęła znowu skracać - do tej pory ładnie się trzymała.

Stary 2012-07-04, 15:23   #408
houserka
Rozeznanie

nadalka -coś czuje , ze w końcu Ci zrobią cc, co byś wolała? a łazienki chyba wszystkie na oddziale położniczo-gin są bez zamykanie, chyba na wszelki wypadek jakby pacjentki zemdlały
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 15:27   #409
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
A biofer to żelazo więc raczej na szyjkę ci nie pomoże, raczej na anemię.
to własnie NIC mi nie kazał brac co mnie dziwi! Tylko Biofer, Nospe i tyle, moze tylko chciał mnie nastraszyc tą szyjką, bo gdyby bylo naprawde zle to by mnie nie puscił do domu....

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
No to dziewczęta w imię naszych dzieci, witamina C między kolana i nie puszczamy

Eninka84 a u mnie remont łazienki Tragedia!!! Co z tego, że wybrałam wszystko z mężem jak mam wrażenie, że jednak źle Mąż mówi, że to hormony, ale czy przez nie mogą mi się płytki do łazienki nie podobać? Teraz pozostaje mi tylko być zachwyconą efektem

Malwina_a no ja dopiero co zaczęłam brać fenoterol ale i teraz nagle mi się szyjka zaczęła znowu skracać - do tej pory ładnie się trzymała.
Z płytkami do łazienki to chyba standard Ja mam 2 łazienki. Do 1 juz wybrane i wyglada fajnie, ale do 2 od 2 tyg NIC mi sie nie podoba!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-07-04, 15:33   #410
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Z płytkami do łazienki to chyba standard Ja mam 2 łazienki. Do 1 juz wybrane i wyglada fajnie, ale do 2 od 2 tyg NIC mi sie nie podoba!!!!!!!!!!!!!!!!
czyli przypadłość standardowa uspokoiłaś mnie

Stary 2012-07-04, 15:35   #411
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
asia ja też mam problemy z nietrzymaniem moczu... Najpierw czuje ścisk i kłucie a potem trochę poleci:/ mam tak jak przekręcam się w łóżku lub wstaje ....
Miałam znowu ktg i tym razem skurcze ja pół małego paznokcia :/ ale co wam powiem to wam powiem. Że jest nawet fajnie. Tzn lepiej o niebo jak poprzednio. Mam wiatrak. Jedzenie mam. Gazetki. Kasę na tv , łóżka są elektryczne o wiele wygodniejsze niż te na ginekologii , tylko że kibel się nie zamyka ale myślę że to już pestka
Oooo to widzę luksusy w szpitalu masz .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 15:40   #412
wvictoria
Wtajemniczenie

nadalka co z tego, że u nas w łazience są zamki jak jest zakaz ich używania ciekawe po co zamontowali w takim razie W każdym razie mamy się nie zamykać "w razie jakby się nam słabo zrobiło" (a od zewnętrznej strony zamek na klucz i gdzieś ten klucz pasujący do zamka jest... więc nie wiem w czym problem żebym się mogła zamknąć i spokojnie siku zrobić bez stresu, że ktoś mi wejdzie). takie życie

Stary 2012-07-04, 15:42   #413
phdwao
Zakorzenienie

olcia jak ty dałas rade objechac pii depilatorem??

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Mamcie Przyszłam zobaczyć, czy któraś się rozpakowała, ale chwilowo spokój. Za godzinę jedziemy do gin - ciekawe co mi powie
powodzenia
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 15:47   #414
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Ja podobnie jak Hania, zabiorę na wyjście dla Bąbelka kilka rzeczy i skorzystam z tego co będzie najodpowiedniejsze na daną pogodę...i mam nadzieję, że to będzie brązowy welurowy dresik, bo kupiłam taaaki słodki A, że termin mamy prawie na koniec sierpnia to moje marzenie ma szansę się spełnić

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 15:47   #415
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
nadalka -coś czuje , ze w końcu Ci zrobią cc, co byś wolała? a łazienki chyba wszystkie na oddziale położniczo-gin są bez zamykanie, chyba na wszelki wypadek jakby pacjentki zemdlały
a u nas sa zamki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-04, 15:50   #416
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Powodzenia na wizycie!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 16:18   #417
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
:

A tak wogóle to wczoraj nle, że nie mają nawet mleka na oddziale

Kupowałyście tą poduszkę klin do łóżeczka?
Jacie dla mnie to w ogóle szok że z góry zakładają że mleko bedzie potrzebne, niech spadają!! ja chce karmić piersią no ale jutro swojej gin sie zapytam czy mam brać cos dodatkowo do szpitala niz kobiety co sie czykuja na cc...
Ja klinek mam, nawet juz przyodziany leży w łóżeczku. Ale czy będe stosować to nie wiem... ja dostałam więc sobie położyłam Jak na sr sie o niego pytały dziewczyny położnych, to tepowiedziały, że niby wymogi takie że dziecko na płasko i koniec kropka, a rzeczywistość wygląda tak, że jak mamuska chce jeszcze pospać to i tak takiego niunka kładzie na swoje ponuchy i przyrywa pierzyną więc i klinek nie powinien zaszkodzic

pozniej moze uda mi się Was nadrobić, na razie tylko ostatnia strone w biegu przejrzałam
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 16:18   #418
ewka5891
Zakorzenienie

Nareszcie dotarłam do domu

wizyta w sumie norma, brzuch ok, ciśnienie tez, bicie serca małego super. Mocz niby też ok, ale mowie kobiecie, ze mnie cos piecze, wiec wziela probke do lepszego sprawdzenia...
no i troche się zdołowałam, bo połozna powiedziała mi, ze niby z pierwszym dzieckiem nie mam co liczyć na wcześniejszy poród, ale zobaczymy

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
witam w 40 tc pojutrze przytulę synka
super, zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Witajcie My rozpoczynamy dziś 35tc
gratulacje

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 16:22   #419
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po usg, mała waży
3700więc tak całkiem całkiem.
Przepływy ok. Szyjka zgładzona ,
3cm rozwarcia ale powiedzieli że
będą obserwować więc pewnie
nie prędko urodze. Lekarz mówił
żebym pogadała z małą. A jo. Ona
to się mnie akurat słucha.
no to wszystko cacy prócz tego , że Ty już przeterminowana... a jak łożysko, Igusia jeszcze dostaje z niego jakieś papu? chyba tak bo wagę ma rozsądną

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
ide myc okna
ooo jaka pracowita okna co prawda mam juz pomyte, ale dywanik przydałoby się wyprać, może nudzi Ci się??
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 16:25   #420
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam kasę za stłuczkę szybko. I 1,5tyś a nie 1,2
super, każda kasa sie przyda

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A w ogóle dostałam zakaz rodzenia do końca lipca bo mąż jest teraz w pracy po 12-14h!
hehe, zakazywać to on sobie może, a synek i tak zrobi po swojemu

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości