|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
a ja znów mam mdłości.... a jutro będe jechac 3h busem ciekawe jak to zniose.....
|
#332 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() A ja objadam się pistacjami
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2012-07-04 o 15:42 |
||
|
|
|
#333 |
|
Konto usunięte
|
A ja przypadkiem weszłam do SH i mam super spodnie, w pięknym stanie z H&M mama za 17zł
kosztowały najpierw 34 ale okazało się, że 50% zniżki dzisiaj bo wymiana będzie. Jasne bojówki.
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też widziałam fajne lniane rybaczki (skróciłabym przed kolano, bo w dłuższych wyglądam jak kaczka
) ciążowe, ale były przetarte na szwie na pupie
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jeszcze intensywnie sport trenowałam no i dobre nawyki zostały mi do dziśdwie łyżeczki kawy rozpoczuczalne szklanka ziemnego mleka 1 banan cukier do smaku- z brązowym jest pyyyycha ![]() kilka kostek lodu no i wszystko razem miksujemy- od tego banana robi się taka fajna pianka, naprawdę bardzo orzeźwia oczywiście ze zwykłej kawy też można zrobić, tylko,że ja teraz piję taką z małą ilością kofeiny dlatego naturalną kawę odpuściłam |
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
ja przed ciążą uwielbiałam kawę
a teraz w ogóle nie mam ochoty. Nawet na łyka i to był pierwszy znak, że coś jest na rzeczy, jak jeszcze przed robieniem testu rano przed pracą nie mogłam dopić
|
|
|
|
#337 |
|
Konto usunięte
|
A ja wam polecam do tego syropy takie do kawy czy deserów, np. takie coś:
http://www.kaweo.pl/index.php?produc...ct&prod_id=352 tu akurat jakieś mini, ale za 250ml w BOMI płaciłam 9zł, więc nie jakiś majątek, a na długo starcza |
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Co za dzien,pogoda okropna bo duszno i co chwile pada. Bylam dzis na badaniach i przyznam szczerze ze to pobieranie krwi mnie niezle wymeczylo. Przed samym pobraniem zrobiło mi sie slabo ale na szczescie opanowałam to... Ehh,szkoda gadać. Jutro odbior wyników,ciekawa jestem czy bedzie dobrze.---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35105169]A ja wam polecam do tego syropy takie do kawy czy deserów, np. takie coś:
http://www.kaweo.pl/index.php?produc...ct&prod_id=352 tu akurat jakieś mini, ale za 250ml w BOMI płaciłam 9zł, więc nie jakiś majątek, a na długo starcza ooo pamiętam jak się kiedyś napaliłam na syropy do kawy, zamówiłam cały komplet MONIN i jakże wielkie było moje rozczarowanie jak się okazało, że one są piekielnie słodkie, a ja kawy nie słodzę ![]() i teraz mam komplet pysznych syropów dla gości ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, że Adele też jest w ciąży? Celebrytka zgapiła od nas
![]() ![]()
|
#341 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ta klinika faktycznie nieźle wygląda. Jak nie zapomnę wieczorem to prześlę moją facjatę na maila Cytat:
ale tak jak piszesz, jak dobre to trzeba "kosztować" Cytat:
|
|||
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Wpadłam na chwilę przeczytać co tam naskrobałyście - sporo tego Idę zaraz poleżeć, bo najadłam się i nawet spodnie dresowe mnie uwierają w brzuch ![]() Ja na razie się nie smaruję, zacznę od 4 miesiąca. Ale rozstępów pewnie i tak nie uniknę, bo mam skórę niestety bardzo na nie podatną
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Zabawnie z tym bobem, ja tez mam dzisiaj i właśnie gotuję. Czuję zapach i mam już ślinotok
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() O 7 rano obudziły mnie straszne mdłości poszłam po synka syrop przeciwwymiotny walnęłam sobie 10ml. i poszłam spać... Budzę się i aż sama sobie nie wierzę że mogę spać na plecach i na brzuchu i nie jest mi źle! Ale jak spojrzaam na zegarek to mnie zamurowało. 11.50. Dobrze że synek to śpioch i przyszedł do mnie z podusią i kołderką i poszedł grzecznie spać dalej. Niestety syrop już przestał działać... Więc jest gorzej ale nie tragicznie... Chcę żeby to już przeszło...
|
#346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze troche i zleci ![]() mam nadzieje ze u mnie juz koniec z nudnościami i spaniem.... ale jutro albo w piątek musze leciec do biblioteki wypozyczyć jakieś ksiazki bo zwariuje normalnie w domu... tyle czasu wolnego do wrzesnia... musze coś wymyslic jakies zajęcie, bo sprzątac codziennie tez mi sie nie chce ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Mój TŻ uwielbia ten bob ;p ja nie znosze fuj fuj zjadłabym fasolki po bretońsku
|
|
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę Wam, że chce się Wam coś pichcić ja ciągle leże i nie chce mi się nawet kanapek zrobić, wczoraj ugotowałam żurek i tak się przy tym namęczyłam że do końca dnia leżałam w piątek wyjeżdzam na wieś do rodziców i już się nie mogę doczekać mamusinych obiadków |
|
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Cześć drogie mamuśki
![]() W poprzednim wątku prawie wogóle sie nie odzywałam, ale śledziłam Was sumiennie mimo Waszego zapału do pisania (łooooo), teraz tez mam problemy z nadrobieniem Was. Nie miałam czasu i tak dużo z tego poszło na poświęcenie sie obronie, na szczęście już po niej Jestem w 13 tygodniu i 1 dniu ciąży, termin porodu mam na 16 stycznia, a jutro badania prenatalne, doczekać się nie mogę aż zobaczę swoją kruszynkę. Zauważyłam że zdjęcia wysyłacie na jakiegoś maila, chciałam powysyłać kilka zdjęć, pochwalić się wielkością brzuszka a jutro i zdjęciem maluszka. Do kogo mam się zgłosić o namiary? Aha i nazywam się Gosia Pozdrawiam serdecznie i proszę mnie dopisać do strony pierwszej II wątku
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() pojechałam wczoraj do mamy bo taki remont nad nami, że już wychodziłam z siebie dosłownie, aż mnie trzęsło. Tam nas złapała WIELKA burza i zostałam na noc dzisiaj mnie przegoniła 1,5h na spacerze i po prostu umieram, tak mi się chce spać i głowa mnie boli ![]() w poniedziałek była u mnie siostra i jak jej pokazałam brzuch to mnie wyśmiała, że nic nie widać, wieczorem mnie wybrzuszyło niemożliwie wręcz i tak mi już zostało, normalnie w przeciągu paru godzin mi brzuch wyskoczył i wyglądam na 100% ciężarną wszyscy mówią, że strasznie szybko jak na pierwszą ciążę, ale to chyba zależy od organizmu prawda? Jestem w połowie 12tygodnia.Jutro idę na badania (morfologia mocz) i przy okazji przejdę się po tą oliwkę co chyba marsi polecała, muszę tylko powąchać, czy nie umrę od tego zapachu
|
#350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem ciekawa jak tam Wam idzie ciąża ![]() Co do wanny z hydromasażem to nie powinno się w ciąży w niej kąpać z tego względu że te zarazki i bakterie które odkładają się w dziurkach mogą powodować podrażniać albo powodować infekcje miejsc intymnych. Lepiej zrezygnować. A co do marsi to ja pracuje w ubezpieczeniach na życie i wiem o co ci chodzi. Jako przestroga ZAWSZE CZYTAĆ WARUNKI OGÓLNE !!!! tam jest wszystko napisane, jeżeli chciałbyś się o coś zapytać - bo jest możliwość napisania reklamacji i odwołania od decyzji to dawaj znać powiedź w jakiej firmie, jeżeli w tej samej co pracuje ja to w ogóle mogę pomóc ![]() A i z tego co piszesz wnioskuje że masz ubezpieczenie z inwestycją więc nawet po 3 roku będzie tam niewiele bo przez pierwsze 2 lata prawie cała składka idzie na ochronę, al prawda jest taka że jeżeli poczekacie to możecie mieć dobrą kasę pod warunkiem że jest dobrze inwestowane. Ogólnie nie powinno ię brać produktów które łaczą ochronę i inwestycje chyba ze mamy tylko ubezpieczenie w razie śmierci wtedy jest dla dzieci w razie czego a dla nas na starość ))Powodzenia dziewczyny trzymam kciuki ![]() PS. Co do rozstępów to nie chcę was zniechęcać ale prawda jest taka że jeżeli ktoś ma słabą skóre to czym by się ni smarował to nie pomoże (wiem to z doświadczenia bo ja mam wszczędzie po ciąży tylko nie na twarzy i rękach Edytowane przez Maksika Czas edycji: 2012-07-04 o 19:01 |
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Oooo jejuniu ale naskrobałyście
czytam i czytam a konca nie widać![]() Dziś byłam na badaniach, jutro do odbioru ![]() To moja druga ciąza i czuje sie zupełnie inaczej niż z pierwszą , liczę że bedzie chłopiec
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
mialam juz wcześniej pisać bo kiedys zauważyłam z tym ze lekarz mi powiedział że rzadko kiedy kobiety rodzą terminowo i powiedzial ze + / - dwa tygodnie predzej lub później urodze. Takze zobaczymy która urodzi bliżej wyznaczonego terminu
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jutro badania
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
onaella- masz racje,źle to ujęłam
poprawiam: po tym spostrzegłam że coś sie ze mna dzieje i wszystko jest Tak
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- a ja narobiłam sobie dzisiaj rano bałąganu :/ Wczoraj synek padł mi podczas burzy już o 20! więc przełożyłam go do łóżeczka - i zapomniałam założyć mu pieluchę :/ Rano wstał calutki mokry :/ Nie wiem jak ja to zrobiłam wczoraj że o tej pieluszce zapomniałam :/
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wcinam kolacje
![]() Wkurzyłam się dziś bo mi siostra z mama mówią że ciężarna nie może być chrzestną - no ręcę mi opadły jak można wierzyć w takie zabobony, słyszałyście o tym ?? moja siostra jest na wylocie no i w planach bylam ja na chrzestna ale cos czuje ze to zmienia
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
oo wrzuce Wam co znalazlam na necie :
Na matkę chrzestną dla dziecka nie wybierajmy kobiety w ciąży, bo nienarodzone dziecko może odebrać naszemu maluchowi zdrowie; niektórzy mówią, że to właśnie chrzczone dziecko odbierze zdrowie temu nienarodzonemu; inni jeszcze uważają, że z malucha nie przechodzi zdrowie, ale zło;
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

kosztowały najpierw 34 ale okazało się, że 50% zniżki dzisiaj
) ciążowe, ale były przetarte na szwie na pupie

Co za dzien,pogoda okropna bo duszno i co chwile pada. Bylam dzis na badaniach i przyznam szczerze ze to pobieranie krwi mnie niezle wymeczylo. Przed samym pobraniem zrobiło mi sie slabo ale na szczescie opanowałam to... Ehh,szkoda gadać. Jutro odbior wyników,ciekawa jestem czy bedzie dobrze.