|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
, córkę np. urodziłam 4 dni wcześniej... jakież było moje zaskoczenie... hihiihihale taka zaskoczka bardzo dobra, bo nie zdążyłam się zestresować faktem porodu, tym bardziej, że wg usg była mniejsza, więc byłam pewna, że urodzę po terminie i nie wiem jak ona im taka mała wychodziła, bo miała 3750g - i to też dobra rzecz, bo byłam pewna, że rodzę małe dziecko więc poszło szybciutko
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to czyta głupota. Na równi można postawić z tym, że dziecku nic się nie kupuje przed porodem, czy, że kobieta w ciąży nie może nosić korali |
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam dzisiaj na pobraniu krwi do badań i się okazało, że jestem zombie, bo nic mi nie leciało najpierw jedna żyła - ledwo pół tej miarki się uzbierało, a miałam prawie 5 min wbitą igłę; potem druga żyła - nawet kropelka nie poleciała, chociaż mi we dwie rękę ściskały; no i ostatecznie pobrała mi z żyły na wierzchu dłoni, bo była najbardziej widoczna, ale to i tak z trudem się uzbierało; ale mam siniaki
|
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rany ale w tej ciąży robię się zabobonna ;/ Najwyżej na mnie poczekają
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 9 kwietnia cykle u mnie trwają co 28 29 dni wedlug ginekolog termin wychodzi na 16 stycznia, natomiast według ostatniego usg wychodzi na 14 stycznia. Sprawdzałam równiez na tych kalkulatorach internetowych i się zgadza. Wiec sądzę że dobrze jest obliczone ale i tak to wszystko jest szacunkowe bo poród może wystapiąc 2 tygodnie przed lub po wyznaczonym TP.
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam 10 kwietnia, cykle też 28, 29 dni.
Podstaw sobie tutaj datę porodu http://www.pregnology.com/faralong.p...y=15&year=2013 Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-07-04 o 21:03 |
|
|
|
#367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez margi86 Czas edycji: 2012-07-04 o 21:13 |
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Na samej górze po prawej stronie wpisujesz w okienka termin porodu
Potem na tej liście, podświetli Ci się na niebiesko, w którym tyg. i dniu ciąży jesteś ![]() Ale napisałaś że jesteś w 13 tygodniu i 1 dniu ciąży! Dlatego to nieporozumienie Mi też zaczął się 13 tydzień, ale jestem w 12 tyg i 1 dniu
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-07-04 o 21:15 |
|
|
|
#369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, czy którejś z was ktoś powiedział coś o wielkości brzucha?! Bo mnie za przeproszeniem wkur......... komentarze wszystkich na około, że "nooo....to bardzo wcześnie Cię wybrzuszyło....." kończę 12tydzień i wybrzuszyło mnie z dnia na dzień, brzuch jest naprawdę zaokrąglony i pod 'oponkę' już się tego nie podciągnie. Wiem, że nie powinno mnie to obchodzić, ale z ciekawości pytam, bo już chyba siódma osoba mi to dzisiaj(!)powiedziała.... Także się zastanawiam, czy coś z moim brzuchem jest nie tak :/
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam dzisiejsze i zarazem pierwsze zakupy ciuszkowe
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co tam, z dumą chodzę wypięta do przodu. W końcu nie mam się czego wstydzić, a jak ktoś sobie myśli coś innego to przecież nie mój problem ![]() wow, świetne ![]() a brzuch mi wyskoczył jak równo zaczęłam 10 tydzień. Wcześniej miałam taki bardziej oponkowy, który dało się wciągnąć, a teraz już nie wciągnę
Edytowane przez onaella Czas edycji: 2012-07-04 o 21:34 |
|
|
|
|
#373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie przejmuj się niektórym dziewczynom brzuch wypina w 20 tyg a niektórym widać już wcześniej.......
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
; pielęgniarka mi powiedziała, że czasem ktoś ze stresu tak się zablokuje, że krew nie leci, ale dziwne to![]() jakie genialne czapy
|
|
#378 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo ładne
|
||
|
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
Jakie śliczne
Dziewczyny proszę powiedzcie jak pierzecie ciuszki z lumpa, żeby maleństwu nic nie było. A czy jak kupuje się ciuszki w sklepie (nowe) to też się je pierze i czy zmiękczamy czymś. Nie pomyślcie sobie nic złego o mnie, ale ja po prostu nie wiem, a maleństwa takie delikatne. Poza tym byłam dzisiaj na usg prenatalnym i jest wszystko w porządku , ale by mieć większą pewność zrobiłam jeszcze test PAPPA. Poszło 500 zł... masakraOkazało się też, że maleństwo jest młodsze i zaszłam po miesiączce TP 22.01.2013r już nas chyba jest pare na ten termin
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fakt, lepiej się zastanowić niź powiedzieć kobiecie, która przytyła "nieciążowo", że się jej gratuluje
|
|
#381 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście nowe ubrania też należy wyprać. Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-07-04 o 22:01 |
|
|
|
|
#383 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Co do prania = prałam i ciuchlandowe i nowe, nie wiecie kto tego dotykał za to potem prałam już małej w lveli i po 3 mcach nas uczuliła, bo mnie też!
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób sobie (refundowane, tylko niestety znowu byś musiała krew pobierać) badanie na INR i APTT. Na wszelki wypadek dla Ciebie i dla maluszka bo możesz potrzebować lekarstwa a nie wiedzieć o tym (tendencja do zakrzepicy np). |
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35112337]Ja tak nieraz miałam i wiesz co? mina kobiet (najczęściej sprzedawczyń) gdy im prosto w twarz mówiłam, że nie jestem w ciąży: bezcenna
[/QUOTE] ja bym na ich miejscu chyba wlazła pod ladę Cytat:
jak pobierałam do pierwszych badań, jakiś miesiąc temu, to wszystko było ok, może to przez ten upał dzisiaj ale poczytam o tym co pisałąć, dzięki
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
ja się cieszę, że mnie wybrzuszyło, tylko jak tak mi dzisiaj wszyscy mówili, że "wcześnie", to się zaczęłam zastanawiać, czy faktycznie nie jest za duży jak na 12 tydzień. No ale wagowo nic nie przytyłam, nawet od ostatniej wizyty schudłam 1kg, więc może nie powinnam się martwić. Zresztą mam w poniedziałek wizytę to się zapytam - tylko nie wiem, jak to ująć "panie doktorze, brzuch mi wyskoczył, tak ma być czy jeszcze za wcześnie?" Hosenko śliczne ciuszki!!! To w lumpku?! Kuuurczę muszę się przejść gdzieś!!!
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Ale śliczne! Czapeczki boskie
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie prawie już coś kupiłyście, ja nie mam nawet skarpetek i jeszcze mnie nie ciągnie
|
|
|
|
|
#389 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale i tak urodzę dużo wcześniej bo mam zawszę problemy przy końcówce...---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Tak samo dopiero teraz usłyszałam że jak kobieta ma bardzo bardzo dużo zgagi w ciąży to dziecko będzie miało mnóstwo pięknych włosów. A jak nie będzie zgagi to urodzi się łyse
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, mam takie pytanie do Was :
byłam dzisiaj u mojej lekarki na kontrolę i powiedziałam jej ze niedługo wyjezdzam do Anglii na 10 dni-będę leciała samolotem i zapytałam czy nie ma jakichs przeciwsskazań i czy cos mam brać i ona zapisała mi duphaspon 2x1. Myślicie że to konieczne? Kupiłam te leki i na ulotce przeczytałam ze to się daje kobietom na podtrzymanie ciązy gdy jest zagrozona. Nic mi się nie stanie po tym? Bo ja nie mam ciąży zagrozonej i wszystko jest ok , także nie wiem po co m to dokładnie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

mialam juz wcześniej pisać bo kiedys zauważyłam 
więc poszło szybciutko

ale to czyta głupota. 
najpierw jedna żyła - ledwo pół tej miarki się uzbierało, a miałam prawie 5 min wbitą igłę; potem druga żyła - nawet kropelka nie poleciała, chociaż mi we dwie rękę ściskały; no i ostatecznie pobrała mi z żyły na wierzchu dłoni, bo była najbardziej widoczna, ale to i tak z trudem się uzbierało; ale mam siniaki

Mi też zaczął się 13 tydzień, ale jestem w 12 tyg i 1 dniu 

; pielęgniarka mi powiedziała, że czasem ktoś ze stresu tak się zablokuje, że krew nie leci, ale dziwne to
ja się cieszę, że mnie wybrzuszyło, tylko jak tak mi dzisiaj wszyscy mówili, że "wcześnie", to się zaczęłam zastanawiać, czy faktycznie nie jest za duży jak na 12 tydzień. No ale wagowo nic nie przytyłam, nawet od ostatniej wizyty schudłam 1kg, więc może nie powinnam się martwić. Zresztą mam w poniedziałek wizytę to się zapytam - tylko nie wiem, jak to ująć "panie doktorze, brzuch mi wyskoczył, tak ma być czy jeszcze za wcześnie?"