|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
U Ewy Michalak wyprzedaż wakacyjna. Oczywiście stanik, który zamówiłam dzień wcześniej, został przeceniony o 30zł. Na szczęście chyba w porę zadziałałam i uda mi się skorzystać z promocji. :P Naprawdę nieźle poszły ceny w dół, nie wiadomo na jak długo.
|
|
#3122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O ile początkowo wiele firm ma wyższe ceny, to na ebayu i w sklepach internetowych można znaleźć dużo okazji i zejść nawet do 50zł czasami |
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może mają którąś firmę z wymienionych przez Was
|
|
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, w jakim sklepie (nie internetowym) dostane stanik w rozmiarze 60d (taki mi wyszedl w kalkulatorze) ??
|
|
|
#3126 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3127 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
Zapytanie się sprzedawczyni o możliwość zniżki to co, nie istnieje? ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Głównie miękkie, po latach noszenia sztywnych, złych biustonoszy teraz jakoś do takich nie potrafię się przekonać, mimo że leżą dobrze i czuję się w nich ok. Z modeli to balkonetka i plunge.
|
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje, nie zauwazylam
dzisiaj bylam w triumphie i chcialam sobie kupic stanik, ale najpierw sprzedawczyni powiedziala, ze rozmiaru 60 nie produkuja, powiedziala, ze zreszta i tak bym sie udusila w 60, a potem jakos dziwnie mnie zmierzyla, ze wyszlo jej prawie 70cm w obwodzie u mnie, a ja jak sie mierzylam w domu to wyszlo mi 65 no i nie wiem czy to ona chciala mi na sile wcisnac 65-70 czy to ja sie nie umiem zmierzyc..
|
|
|
#3129 |
|
Szef ds. Wymianek
|
tez nie lubie takiego podejscia. przeciez zawsze mozna kupic stanik w sklepie internetowym badz na Allegro u kogos, kto przyjmuje zwroty (np. sklepy) i w razie niepasujacego rozmiaru, po prostu zwrocic. a ze koszty wysylek trzeba poniesc - coz, ja bym sie zle czula, idac do sklepu stacjonarnego, z gory powzietym zamiarem namierzenia ile wlezie (i korzystania przy tym z pomocy ekspedientki), po to tylko, aby nastepnie obkupic sie taniej w necie; to ja juz wole zaplacic za te wysylki...
|
|
|
#3130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nawet takie podejście ma zalety. Gdyby nie było przeszkód, każda wolałby kupić nowy biustonosz, w sklepie i osobiście - mierząc. Przeszkadza brak kasy, duża odległość itd. Jeśli na tym stanie, dziewczyna nie zainteresuje się Twoim sklepem, bo stwierdzi, że to za drogo i fanaberia mieć dobrze dopasowany biustonosz. A Ty chcesz, żeby o sklepie dowiedziało się jak najwięcej osób - rynek ciągle się rozwija, "uświadamianie" trwa. Jeśli taka osoba wejdzie do Ciebie (a może wyciągnie koleżankę? ja zwykle zabieram siostrę na kupowanie staników), wtedy dopiero staje się potencjalną klientką. Może mimo nastawienia tylko na przymierzanie ceny okażą się znośne? Może kupi "tylko" figi, żeby nie wyjść z pustymi rękami? Zachce mieć ten wybrany idealny model już teraz, bez ryzyka, że nie znajdzie go na wymiankach? Opowie kuzynkom, mamie i babci o odkryciu, że całe życie nosiła zły rozmiar i którąś namówi na zakupy w sklepie? Nagada mężowi, jaką to świetną koronkową bieliznę widziała? ![]() Obsługując klientkę, która nic nie kupi, poświęcasz jej swój czas, ale to może zaprocentować. Dziewczyny na forach często polecają sklepy ze stanikowej mapy za to, że panie dobierając biustonosz nie wywierały nacisku. Zaufanie wtedy rośnie, dobra opinia się rozchodzi. I jak studentka znajdzie pracę/kłopoty finansowe miną/absolwentka LO przeniesie na stałe się do dużego miasta - wraca do sklepu, który już zna. Nie jestem z Wrocławia, mam ulubiony sklep w innym mieście, ale może kiedyś...
|
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Wstyd sie przyznać, ale do tej pory nosiłam zle dobrany biustonosz ![]() Mój biust przez to ma tendencje do "rozjeżdzania " sie na boki jeśli wiecie o co chodzi Przez to nago czuje sie nie atrakcyjnie.. :/ Jaki przeżyłam szok jak wpisałam w kalkulator moje wymiary (77/90) i wyszło mi 70 D !! szok Do tej pory nosiłam 75 B ... Pora wyruszyć na stanikowe zakupy !!!
|
|
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, szukam stroju kąpielowego dla małobiuściastych. Czy jest szansa że znajdę gdzieś do 150zł strój z dobrze dobraną górą ?
|
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam problem. Dzisiaj przyszedł mój Comexim (65F) i okazał się za mały... Czy jedna miska w górę byłaby wystarczająca? Mostek nie przylega. Obwód jest ciasny i też zastanawiam się, czy nie wymienić go na większy...
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z kalkulatora wychodzi ci rozmiar 32d brytyjskie (rozmiarówka polska różni się od brytyjskiej, więc musisz i na to mieć uwagę), od tego powinnaś zacząć poszukiwania idealnego dla siebie rozmiaru. Możesz ewentualnie celować w 65dd, ale jak dla mnie lepiej kupować ściślejsze staniki, czyli w twoim przypadku 32 niż luźniejsze, w których trzeba zaniżać obwód, dlatego, że niby wielkość miski jest ta sama, ale są już inne fiszbiny i stanik może się całkiem inaczej układać. Do góry głowa, napewno znajdziesz coś dla siebie. Najchętniej to sama poszłabym do sklepu szukać stanika ![]() Ps: Moja koleżanka też ma stożki i jej pasują comeximy, później jeszcze napisze ci jakie ma modele. Myślę, że miska więcej wystarczy, ale głowy nie dam. A jakie masz wymiary? Zbyt ciasny obwód możesz odczuwać też przez zamałe miski, jak miska się zwiększy to i obwód będziesz odczuwała inaczej. |
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Rozeznanie
|
Jestem laikiem w tej kwestii bardzo, zobaczyłam ten kalkulator więc zmierzyłam się i wyszło mi 77 pod biustem i 90 obwod w biuscie, mierzony luźno, ale bez stanika. I wyszło mi takie coś rozmiar brytyjski: 32D (70D), to znaczy że mam szukać stanika w rozmiarze 32 D czy 70 D? Nigdy nie słyszałam o takich rozmiarach więc nie wiem czy nie zrobiłam czegoś źle, pomóżcie laski
!!
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wg Twoich wymiarów tak wychodzi
|
|
|
#3138 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie nie istnieje, po pierwsze zwyczaj targowania się w sklepach jest imho kulturowo obcy, po drugie, sprzedawczynie zazwyczaj nie mają takich uprawnień jak obniżanie cen... a jeśli się obniża ceny to wypadałoby wszystkim, a nie tylko dociekliwym.A tak w ogóle, nie napisałam, żeby nie kupować stacjonarnie, tylko żeby nie bać się pójść do sklepu i poprzymierzać, bo sama zauważyłam, ze wiele dziewczyn nie chce iść do sklepu z porządną bielizną, bo uważa że "tam jest dla mnie za drogo", a jak się już taką podstępem zaciagnie, to najczęściej okazuje się, że albo można znaleźć coś w przystępnej cenie, albo same są skłonne wydać wiecej na dobrze leżący stanik. Jak ktoś dalej boi się ryzykować tak duży wydatek, to myślę, że kupno czegoś używanego żeby w ogóle się przekonać jak się noszą lepsze staniki, to dobre wyjście, szczególnie kiedy ktoś nie ma przekonania do rozmiaru doradzonego przez brafitterkę. I tu się chyba rozbijamy o umiejętności i postawę sprzedawczyń. Wiem i po własnym doświadczeniu i po zakupach z koleżankami, że miła i sprawna brafiterka osłodzi nawet wizytę w upiornie drogim sklepie i skłoni do zakupu biustonosza (zwykle znajdzie się jakiś tańszy, a przynajmniej powinien jeśłi sklep sprzedaje kolekcje sezonowe). No i oczywiście w sklepie z klasą nie mowy o kręceniu nosem na niekupowanie... To że ktoś nie kupi za pierwszym razem, nie znaczy, że nie kupi wcale, albo nie przyprowadzi kogoś. A jak się zniechęca ludzi od samych drzwi, to nie ma co narzekać na klientki... Uważam, że sklep stacjonarny jest najwygodniejszym, najprzyjemniejszym miejscem do kupowania jakichkolwiek części garderoby, ale w praktyce często problemem jest skąpa ilość takich sklepów, kiepskie zaopatrzenie i właśnie lęk przed cenami czy brafitingiem. Albo beznadziejne wprost zachowanie ekspedientek. A według polskiego prawa to chyba nie możesz odmówić obsługi, o ile się nie mylę. BTW nigdy sama nie zachowałam się w ten sposób, o jakim mówisz (przymierzanie, by kupić konkretny model przez internet), co nie znaczy że nikomu nie wolno tak robić - wolno, każdemu. Naprawdę nie obsłużyłabyś klientki, która po jednej wizycie i przymierzeniu kilku staników podziękowałaby i nic nie kupiła? Pogratulować handlowego podejścia. BTW jak ci tak żal, to zawsze można wprowadzić opłaty za przymierzanie lub poradę brafitterską, nie widzę problemu.---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() Poszukaj na mapce stacjonarnego sklepu albo rozejrzyj się w internecie, z tym że może być trudno dobrać wysyłkowo, jeśłi nie znasz swojego rozmiaru. Ale możesz poprosić odpowiednie osoby ze sklepów internetowych o poradę.
|
||
|
|
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Rozeznanie
|
ale nie dowierzam, że z B moge przejść na D i będzie idealnie :P, no nic przy najblizszych zakupach zobaczymy ;>
|
|
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja np z 75C na 70F/65FF |
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, kalkulator przy wymiarach 75/88 podał mi rozmiar 32C(70C).
Szukam stanika któy optycznie powiększy mi piersi, co proponujecie?
|
|
|
|
|
#3145 |
|
...
|
Kupiłam wczoraj Satin Strapless Gossard. Jest to mój pierwszy stanik w poprawnej rozmiarówce (choć na poprzednie nie narzekałam
).Bałam się trochę czy dobry rozmiar wzięłam, ale wszelkie moje obawy odeszły, gdy go przymierzyłam . Ideał Nie zjeżdża, nie przesuwa się, nic nie wystaje, ładnie leży.
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś muszę je upolować. Podobno trochę trudno - miski różnią się w zależności od kolorów. Ale zazwyczaj robi TAAAAAAAKI dekolt.
Za to droga jak cholera. :P
|
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Przyczajenie
|
Kochane Wizażanki!
Jutro wybieram się na zakupy i wreszcie postanowiłam się zmobilizować i kupić odpowiedni biustonosz, bo do tej pory zawsze miałam problemy z doborem odpowiedniego. Czy mogłabym liczyć na Waszą pomoc odnośnie rozmiaru? Co prawda sprawdzałam w tabelkach jakie wychodzą, ale wolałabym jeszcze skonsultować z Wami, co Wy mi zaproponujecie ![]() Obwód pod biustem : 68-69 cm W biuście : 90 cm Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc!
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba przymierzać, przymierzać, przymierzać.Co najwyżej rozmiar 65, a spróbuj też 60. Tabela sugeruje miskę 65 E albo 60F-FF. No to w te okolice możesz celować, poprzymierzaj sobie takie oraz w rozmiarach około i sam zobaczysz. Czasem rozmiary wychodzą sporo większe lub mniejsze, niż wynikałoby z tabelki. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

no i nie wiem czy to ona chciala mi na sile wcisnac 65-70 czy to ja sie nie umiem zmierzyc..

((
- 82
15.04.2013
BTW jak ci tak żal, to zawsze można wprowadzić opłaty za przymierzanie lub poradę brafitterską, nie widzę problemu.