Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-29, 23:44   #3121
olaaa99
Zadomowienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

U Ewy Michalak wyprzedaż wakacyjna. Oczywiście stanik, który zamówiłam dzień wcześniej, został przeceniony o 30zł. Na szczęście chyba w porę zadziałałam i uda mi się skorzystać z promocji. :P Naprawdę nieźle poszły ceny w dół, nie wiadomo na jak długo.

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 15:18   #3122
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość
Dziękuję granice cenowe to takie mniej więcej jak u triupha (obecnie najdroższy mam za 129zł) bo na droższe mnie nie stać
W tych cenach na pewno coś znajdziesz O ile początkowo wiele firm ma wyższe ceny, to na ebayu i w sklepach internetowych można znaleźć dużo okazji i zejść nawet do 50zł czasami
aam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 16:00   #3123
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
W tych cenach na pewno coś znajdziesz O ile początkowo wiele firm ma wyższe ceny, to na ebayu i w sklepach internetowych można znaleźć dużo okazji i zejść nawet do 50zł czasami
Dziękuję, na początek pójdę do jeszcze jednego sklepu z bielizną gdzie podobno mają wiele firm i przymierzę różne w rozmiarze który sugeruje kalkulator może mają którąś firmę z wymienionych przez Was
Fari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 16:02   #3124
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość
Dziękuję, na początek pójdę do jeszcze jednego sklepu z bielizną gdzie podobno mają wiele firm i przymierzę różne w rozmiarze który sugeruje kalkulator może mają którąś firmę z wymienionych przez Was
W pierwszym poście masz link do mapki ze sklepami, nie wiem czy już widziałaś
Stary 2012-07-01, 01:53   #3125
spaghettii
Wtajemniczenie

Dziewczyny, w jakim sklepie (nie internetowym) dostane stanik w rozmiarze 60d (taki mi wyszedl w kalkulatorze) ??

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-01, 14:42   #3126
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w jakim sklepie (nie internetowym) dostane stanik w rozmiarze 60d (taki mi wyszedl w kalkulatorze) ??
zajrzyj do pierwszego postu - tam jest link do stanikowej mapy
Stary 2012-07-02, 00:20   #3127
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Uff to dobrze. A ja nadal nie kupiłam dobrego biustonosza. Martwi mnie to, że mam zaburzenia odżywiania i jednego roku ważę 15 kilo mniej, a już w kolejnym 15 więcej i tak na okrągło. Mój biust bardzo to odczuł. I szkoda mi wydawać ponad 100zł na biustonosz, który być może za 3 miesiące będzie się nadawał do kosza.
Jeśli tak Ci się zmienia waga to lepiej mieć biustonosze dostosowane do zmian. Mniej swojemu biustowi zaszkodzisz w dobrym biustonoszu, sama mówisz, że Twój biust odczuł zmiany wagi. Zawsze można poszukać firm, które mają tańsze modele albo poczekać na promocje, czy polować na coś w bra swapach (na lobby biuściastych i na balkonetce dziewczyny wymieniają się), tylko musisz znać swój rozmiar by wiedzieć czego szukać.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Zawsze możesz iść i poprzymierzać i nic nie kupić, jeśli ceny będą za wysokie. Po prostu powiedz, że nie jesteś przekonana albo że musisz się zastanowić. Potem kup zapamiętany model i rozmiar na balkonetka.pl, allegro, albo w sklepie internetowym
Po takim tekście odechciewa się wszystkiego. Więc traktujesz sklep stacjonarny jako przymierzalnię, by nie bawić się z wysyłką jeśli nie trafisz z rozmiarem w sklepie internetowym? Osobiście, gdybyś była moją klientką po takiej akcji bym Ciebie więcej nie obsłużyła.

Zapytanie się sprzedawczyni o możliwość zniżki to co, nie istnieje?

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez daab123 Pokaż wiadomość
A tak w ogole to jaki typ biustonosza nosicie? Ja do tej pory kupowałam push-up, ale chyba się przeniosę na normalne tylko usztywniane
Głównie miękkie, po latach noszenia sztywnych, złych biustonoszy teraz jakoś do takich nie potrafię się przekonać, mimo że leżą dobrze i czuję się w nich ok. Z modeli to balkonetka i plunge.
Stary 2012-07-02, 00:30   #3128
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
zajrzyj do pierwszego postu - tam jest link do stanikowej mapy
dziekuje, nie zauwazylam dzisiaj bylam w triumphie i chcialam sobie kupic stanik, ale najpierw sprzedawczyni powiedziala, ze rozmiaru 60 nie produkuja, powiedziala, ze zreszta i tak bym sie udusila w 60, a potem jakos dziwnie mnie zmierzyla, ze wyszlo jej prawie 70cm w obwodzie u mnie, a ja jak sie mierzylam w domu to wyszlo mi 65 no i nie wiem czy to ona chciala mi na sile wcisnac 65-70 czy to ja sie nie umiem zmierzyc..

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 00:42   #3129
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
Po takim tekście odechciewa się wszystkiego. Więc traktujesz sklep stacjonarny jako przymierzalnię, by nie bawić się z wysyłką jeśli nie trafisz z rozmiarem w sklepie internetowym? Osobiście, gdybyś była moją klientką po takiej akcji bym Ciebie więcej nie obsłużyła.
tez nie lubie takiego podejscia. przeciez zawsze mozna kupic stanik w sklepie internetowym badz na Allegro u kogos, kto przyjmuje zwroty (np. sklepy) i w razie niepasujacego rozmiaru, po prostu zwrocic. a ze koszty wysylek trzeba poniesc - coz, ja bym sie zle czula, idac do sklepu stacjonarnego, z gory powzietym zamiarem namierzenia ile wlezie (i korzystania przy tym z pomocy ekspedientki), po to tylko, aby nastepnie obkupic sie taniej w necie; to ja juz wole zaplacic za te wysylki...
Stary 2012-07-02, 01:40   #3130
czerwieclipiec
Zadomowienie

Cytat:

Emocjonalnie. Pewnie brafitting to Twoja pasja oprócz tego, że zawód i chcesz, żeby to traktować poważnie. I słusznie.

Ale nawet takie podejście ma zalety. Gdyby nie było przeszkód, każda wolałby kupić nowy biustonosz, w sklepie i osobiście - mierząc. Przeszkadza brak kasy, duża odległość itd. Jeśli na tym stanie, dziewczyna nie zainteresuje się Twoim sklepem, bo stwierdzi, że to za drogo i fanaberia mieć dobrze dopasowany biustonosz. A Ty chcesz, żeby o sklepie dowiedziało się jak najwięcej osób - rynek ciągle się rozwija, "uświadamianie" trwa. Jeśli taka osoba wejdzie do Ciebie (a może wyciągnie koleżankę? ja zwykle zabieram siostrę na kupowanie staników), wtedy dopiero staje się potencjalną klientką. Może mimo nastawienia tylko na przymierzanie ceny okażą się znośne? Może kupi "tylko" figi, żeby nie wyjść z pustymi rękami? Zachce mieć ten wybrany idealny model już teraz, bez ryzyka, że nie znajdzie go na wymiankach? Opowie kuzynkom, mamie i babci o odkryciu, że całe życie nosiła zły rozmiar i którąś namówi na zakupy w sklepie? Nagada mężowi, jaką to świetną koronkową bieliznę widziała?

Obsługując klientkę, która nic nie kupi, poświęcasz jej swój czas, ale to może zaprocentować. Dziewczyny na forach często polecają sklepy ze stanikowej mapy za to, że panie dobierając biustonosz nie wywierały nacisku. Zaufanie wtedy rośnie, dobra opinia się rozchodzi. I jak studentka znajdzie pracę/kłopoty finansowe miną/absolwentka LO przeniesie na stałe się do dużego miasta - wraca do sklepu, który już zna.

Nie jestem z Wrocławia, mam ulubiony sklep w innym mieście, ale może kiedyś...
czerwieclipiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 14:32   #3131
Keithlyn
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Wstyd sie przyznać, ale do tej pory nosiłam zle dobrany biustonosz
Mój biust przez to ma tendencje do "rozjeżdzania " sie na boki jeśli wiecie o co chodzi Przez to nago czuje sie nie atrakcyjnie.. :/
Jaki przeżyłam szok jak wpisałam w kalkulator moje wymiary (77/90) i wyszło mi 70 D !!szok
Do tej pory nosiłam 75 B ...
Pora wyruszyć na stanikowe zakupy !!!
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 15:44   #3132
Kisame
Zakorzenienie

Dziewczyny, szukam stroju kąpielowego dla małobiuściastych. Czy jest szansa że znajdę gdzieś do 150zł strój z dobrze dobraną górą ?

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 16:38   #3133
bleedingsun
Zakorzenienie

Dziewczyny mam problem. Dzisiaj przyszedł mój Comexim (65F) i okazał się za mały... Czy jedna miska w górę byłaby wystarczająca? Mostek nie przylega. Obwód jest ciasny i też zastanawiam się, czy nie wymienić go na większy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg com.jpg (40,2 KB, 105 załadowań)

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 16:55   #3134
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem. Dzisiaj przyszedł mój Comexim (65F) i okazał się za mały... Czy jedna miska w górę byłaby wystarczająca? Mostek nie przylega. Obwód jest ciasny i też zastanawiam się, czy nie wymienić go na większy...
na pytanie nie odpowiem, ale stanik prześliczny, też wpadł mi w oko i ten dekolt!
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 18:11   #3135
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie, bo już sama nie wiem co zrobić...
Moje wymiary to 73 cm ciasno pod biustem i 89 cm w biuście przy pochyleniu. Wczoraj byłam w profesjonalnym salonie w Krakowie po nowy, uświadomiony stanik. Pani mnie zmierzyła (wcześniej nosiłam 65 D z Kingi i Konrada). Niestety po przymierzeniu ok. 7-8 staników NIC nie udało się wybrać. Nic nie pasowało na tyle, aby warto było wydać te 170 zł ((
Ze wszystkich najlepiej leżał Panache Atlantis Nadia Plunge z żelowym wypełnieniem, tylko mieli jedynie 34 AA i taki też mierzyłam. Obwód był za luźny a i miałam wrażenie, że piersi zaraz wyskoczą mi z miseczki (chociaż Pani twierdziła, że miska jest OK). Biust miałam niesamowity: zebrany do środka,z mini dolinką. Niestety stanika nie wziełam z uwagi na luźny obwód. Pani powiedział, że mogę poszukać na necie Nadii w rozmiarze dla mnie czyli 30A. Tylko jakoś mi ten rozmiar nie pasuje... Skoro zaniżam obwód, to miska powinna iść w górę. Tak? Czyli powinnam szukać 30 C? Już się pogubiałam Zresztą na necie i tak mnie ma 30 z Nadii, są jedynie 32 (czyli polskie 70). Jaki więc rozmiar wziąć z tej 70 tki?
Błagam doradźcie coś, bo to jedyny stanik w którym możliwie wyglądałam i mam ochotę go kupić. Generalnie Pani ze sklepu już załamała ręce i stwierdziła, że nic mi już nie może zaproponować. Nie leżały ładnie ani balkonetki, ani Effuniaki, ani miękkie - NIC.
Powód: biust stożkowy, baaardzo rozstawiony na boki no i niestety wypukła klatka piersiowa.
A ja tak bardzo chcę mieć fajny stanik na lato! I przyszłam z zamiarem kupienia a tu klapa. Ehhh moje kompleksy sięgnęły zenitu, ale nie poddaję się.

W załączniku Panache Atlantis Nadia Plunge.
Kochana mam wrażenie, że trafiłaś na szarlatana a nie brafiterkę, może to była jakaś młoda niedoświadczona pani? Dla mnie braffiterka powinna umieć dobrać stanik w szczególności na wymagające biusty, co to za sztuka dobrać biustonosz na biust, któremu wszystko pasuje? Co mogę ci poradzić to napewno nie ten stanik o którym pisałaś. Takie push-upy są może i fajne, ale na jakieś specjalne okazje. Potrzebujesz teraz stanika, który ten biust dobrze zbierze, a nie będzie dalej rozmazywał go po klatce. Fiorek, czemu nie, sama go mam i jest naprawdę bardzo fajny.
Z kalkulatora wychodzi ci rozmiar 32d brytyjskie (rozmiarówka polska różni się od brytyjskiej, więc musisz i na to mieć uwagę), od tego powinnaś zacząć poszukiwania idealnego dla siebie rozmiaru. Możesz ewentualnie celować w 65dd, ale jak dla mnie lepiej kupować ściślejsze staniki, czyli w twoim przypadku 32 niż luźniejsze, w których trzeba zaniżać obwód, dlatego, że niby wielkość miski jest ta sama, ale są już inne fiszbiny i stanik może się całkiem inaczej układać. Do góry głowa, napewno znajdziesz coś dla siebie. Najchętniej to sama poszłabym do sklepu szukać stanika
Ps: Moja koleżanka też ma stożki i jej pasują comeximy, później jeszcze napisze ci jakie ma modele.

Cytat:
Myślę, że miska więcej wystarczy, ale głowy nie dam. A jakie masz wymiary? Zbyt ciasny obwód możesz odczuwać też przez zamałe miski, jak miska się zwiększy to i obwód będziesz odczuwała inaczej.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 18:34   #3136
cherr
Rozeznanie

Jestem laikiem w tej kwestii bardzo, zobaczyłam ten kalkulator więc zmierzyłam się i wyszło mi 77 pod biustem i 90 obwod w biuscie, mierzony luźno, ale bez stanika. I wyszło mi takie coś rozmiar brytyjski: 32D (70D), to znaczy że mam szukać stanika w rozmiarze 32 D czy 70 D? Nigdy nie słyszałam o takich rozmiarach więc nie wiem czy nie zrobiłam czegoś źle, pomóżcie laski !!
Stary 2012-07-02, 19:51   #3137
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherr Pokaż wiadomość
Jestem laikiem w tej kwestii bardzo, zobaczyłam ten kalkulator więc zmierzyłam się i wyszło mi 77 pod biustem i 90 obwod w biuscie, mierzony luźno, ale bez stanika. I wyszło mi takie coś rozmiar brytyjski: 32D (70D), to znaczy że mam szukać stanika w rozmiarze 32 D czy 70 D? Nigdy nie słyszałam o takich rozmiarach więc nie wiem czy nie zrobiłam czegoś źle, pomóżcie laski !!
32 D i 70 D to jedno i to samo. Takze szukaj albo, albo. Na niektórych stanikach podane są oba te wymiary.

A wg Twoich wymiarów tak wychodzi. Ja mam podobne. Ja mam ciut wiecej w biuście i noszę (32DD) 70 DD lub czasem (32D) 70D.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 21:22   #3138
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyślij najlepiej e-mail do comeximu
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 22:46   #3139
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:

Jak dla mnie nie istnieje, po pierwsze zwyczaj targowania się w sklepach jest imho kulturowo obcy, po drugie, sprzedawczynie zazwyczaj nie mają takich uprawnień jak obniżanie cen... a jeśli się obniża ceny to wypadałoby wszystkim, a nie tylko dociekliwym.

A tak w ogóle, nie napisałam, żeby nie kupować stacjonarnie, tylko żeby nie bać się pójść do sklepu i poprzymierzać, bo sama zauważyłam, ze wiele dziewczyn nie chce iść do sklepu z porządną bielizną, bo uważa że "tam jest dla mnie za drogo", a jak się już taką podstępem zaciagnie, to najczęściej okazuje się, że albo można znaleźć coś w przystępnej cenie, albo same są skłonne wydać wiecej na dobrze leżący stanik. Jak ktoś dalej boi się ryzykować tak duży wydatek, to myślę, że kupno czegoś używanego żeby w ogóle się przekonać jak się noszą lepsze staniki, to dobre wyjście, szczególnie kiedy ktoś nie ma przekonania do rozmiaru doradzonego przez brafitterkę. I tu się chyba rozbijamy o umiejętności i postawę sprzedawczyń. Wiem i po własnym doświadczeniu i po zakupach z koleżankami, że miła i sprawna brafiterka osłodzi nawet wizytę w upiornie drogim sklepie i skłoni do zakupu biustonosza (zwykle znajdzie się jakiś tańszy, a przynajmniej powinien jeśłi sklep sprzedaje kolekcje sezonowe). No i oczywiście w sklepie z klasą nie mowy o kręceniu nosem na niekupowanie... To że ktoś nie kupi za pierwszym razem, nie znaczy, że nie kupi wcale, albo nie przyprowadzi kogoś. A jak się zniechęca ludzi od samych drzwi, to nie ma co narzekać na klientki...

Uważam, że sklep stacjonarny jest najwygodniejszym, najprzyjemniejszym miejscem do kupowania jakichkolwiek części garderoby, ale w praktyce często problemem jest skąpa ilość takich sklepów, kiepskie zaopatrzenie i właśnie lęk przed cenami czy brafitingiem. Albo beznadziejne wprost zachowanie ekspedientek.

A według polskiego prawa to chyba nie możesz odmówić obsługi, o ile się nie mylę. BTW nigdy sama nie zachowałam się w ten sposób, o jakim mówisz (przymierzanie, by kupić konkretny model przez internet), co nie znaczy że nikomu nie wolno tak robić - wolno, każdemu. Naprawdę nie obsłużyłabyś klientki, która po jednej wizycie i przymierzeniu kilku staników podziękowałaby i nic nie kupiła? Pogratulować handlowego podejścia.BTW jak ci tak żal, to zawsze można wprowadzić opłaty za przymierzanie lub poradę brafitterską, nie widzę problemu.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Kisame Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szukam stroju kąpielowego dla małobiuściastych. Czy jest szansa że znajdę gdzieś do 150zł strój z dobrze dobraną górą ?
Szansa jest.
Poszukaj na mapce stacjonarnego sklepu albo rozejrzyj się w internecie, z tym że może być trudno dobrać wysyłkowo, jeśłi nie znasz swojego rozmiaru. Ale możesz poprosić odpowiednie osoby ze sklepów internetowych o poradę.
Wampierz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 23:16   #3140
cherr
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
32 D i 70 D to jedno i to samo. Takze szukaj albo, albo. Na niektórych stanikach podane są oba te wymiary.

A wg Twoich wymiarów tak wychodzi. Ja mam podobne. Ja mam ciut wiecej w biuście i noszę (32DD) 70 DD lub czasem (32D) 70D.
do tej pory nosiłam 75B i były całkiem dobre, to mozliwe ze taka zmiana
Stary 2012-07-03, 23:58   #3141
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
do tej pory nosiłam 75B i były całkiem dobre, to mozliwe ze taka zmiana
przymierz stanik w dobrym rozmiarze i zobaczysz wtedy to "całkiem dobrze"
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 01:04   #3142
cherr
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
przymierz stanik w dobrym rozmiarze i zobaczysz wtedy to "całkiem dobrze"
ale nie dowierzam, że z B moge przejść na D i będzie idealnie :P, no nic przy najblizszych zakupach zobaczymy ;>
Stary 2012-07-04, 08:53   #3143
sotie
Zadomowienie

Cytat:
ale nie dowierzam, że z B moge przejść na D i będzie idealnie :P, no nic przy najblizszych zakupach zobaczymy ;>
większość z nas przeszła płynnie z magicznego 75B lub 75C na miseczki D, E, F, G ... i ciaśniejsze obwody
ja np z 75C na 70F/65FF

napełnij pustą miskę KLIK!
sotie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 11:54   #3144
Kisame
Zakorzenienie

dziewczyny, kalkulator przy wymiarach 75/88 podał mi rozmiar 32C(70C).
Szukam stanika któy optycznie powiększy mi piersi, co proponujecie?

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 12:14   #3145
Whim
...

Kupiłam wczoraj Satin Strapless Gossard. Jest to mój pierwszy stanik w poprawnej rozmiarówce (choć na poprzednie nie narzekałam ).
Bałam się trochę czy dobry rozmiar wzięłam, ale wszelkie moje obawy odeszły, gdy go przymierzyłam . Ideał .
Nie zjeżdża, nie przesuwa się, nic nie wystaje, ładnie leży.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 14:36   #3146
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kisame Pokaż wiadomość
dziewczyny, kalkulator przy wymiarach 75/88 podał mi rozmiar 32C(70C).
Szukam stanika któy optycznie powiększy mi piersi, co proponujecie?
Deco od Frei?
Stary 2012-07-04, 14:53   #3147
olaaa99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
Deco od Frei?
Kiedyś muszę je upolować. Podobno trochę trudno - miski różnią się w zależności od kolorów. Ale zazwyczaj robi TAAAAAAAKI dekolt. Za to droga jak cholera. :P

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 17:56   #3148
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olaaa99 Pokaż wiadomość
Kiedyś muszę je upolować. Podobno trochę trudno - miski różnią się w zależności od kolorów. Ale zazwyczaj robi TAAAAAAAKI dekolt. Za to droga jak cholera. :P
Jeśli jest sezeonowe Deco to można upolować w dość przyzwoitej cenie, ale jeśli chodzi o beżowe, czarne to cena raczej nie spadnie
Stary 2012-07-04, 21:41   #3149
_Zolzowata
Przyczajenie

Kochane Wizażanki!
Jutro wybieram się na zakupy i wreszcie postanowiłam się zmobilizować i kupić odpowiedni biustonosz, bo do tej pory zawsze miałam problemy z doborem odpowiedniego. Czy mogłabym liczyć na Waszą pomoc odnośnie rozmiaru? Co prawda sprawdzałam w tabelkach jakie wychodzą, ale wolałabym jeszcze skonsultować z Wami, co Wy mi zaproponujecie
Obwód pod biustem : 68-69 cm
W biuście : 90 cm

Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc!
Stary 2012-07-04, 22:14   #3150
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Zolzowata Pokaż wiadomość
Kochane Wizażanki!
Jutro wybieram się na zakupy i wreszcie postanowiłam się zmobilizować i kupić odpowiedni biustonosz, bo do tej pory zawsze miałam problemy z doborem odpowiedniego. Czy mogłabym liczyć na Waszą pomoc odnośnie rozmiaru? Co prawda sprawdzałam w tabelkach jakie wychodzą, ale wolałabym jeszcze skonsultować z Wami, co Wy mi zaproponujecie
Obwód pod biustem : 68-69 cm
W biuście : 90 cm

Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc!
Raczej ci nie powiemy wiecej, niż tabele trzeba przymierzać, przymierzać, przymierzać.

Co najwyżej rozmiar 65, a spróbuj też 60.
Tabela sugeruje miskę 65 E albo 60F-FF. No to w te okolice możesz celować, poprzymierzaj sobie takie oraz w rozmiarach około i sam zobaczysz. Czasem rozmiary wychodzą sporo większe lub mniejsze, niż wynikałoby z tabelki.
Wampierz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości