|
|
#4891 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Cytat:
Też już byliśmy u księdza, mieliśmy wszystkie dokumenty i chcieliśmy spisać protokół. Ksiądz powiedział, że musimy się umówić na konkretny termin i wtedy przyjść. Zapisał nas 14 lipca. Zobaczymy jak to będzie, ale chyba nie może nam powiedzieć, że nam nie da ślubu bo żyjemy wbrew nauce kościoła ![]() Pochwalę się, kupiliśmy dzisiaj garnitur!!! Bardzo się cieszę, moj TŻ ma 195 cm wzrosu i bardzo trudno było znaleść coś. W większości sklepow rozmiary były do 188 i w końcu dzisiaj znaleźliśmy
|
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
my wczoraj spisaliśmy prortokół
bałam się ale jest jakiś nowy ksiądz który tak z nami rozmaweiał, że tylko się śmialiśmy ![]() ale kartki na zapowiedzi nam jeszczde nie dał, bo muszę przynieść zaświadczenie oid proboszcza Tżta, że jestem teraz jego parafianką i pozwala mi na przyjęcie slubu w mojej parafii nawet nie wiedziałam, że biorąc ślub nie liczy się to gdzie masz adres zameldowania, tylko twoją parafią jest ta w której obecnie mieszkasz i tam powinno się brać ślub, więc ja mieszkam u Tż i nie powinnaam brać ślubu w swojej parafii |
|
|
|
#4893 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny nie mam ostatnio czasu bo przez dwa tygodnie wstawałam już o 4:20 żeby TŻ do roboty wyszykować
zmienił pracę i zamieszkał u mnie bo ode mnie ma bliżej, a ja jako przyszłą żona musiałam się pokazać z dobrej strony ![]() w załączniku pokażę wam biżuterię która wybrałam mam nadzieję że będzie pasować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a powiedz gdzie kupiłaś biżuterię Cytat:
![]() Z suknia nie za fajnie wyszło a tym bardziej z tym szalem tyle kasy chciały pewnie dla siebie na odchodne chciały więcej zarobić brawo dla taty się należy że zareagował na to Co do teściowej to nie ładnie się zachowuje , my tam rodzicom nie dawaliśmy zaproszeń ale rodzeństwu już tak ![]() Cytat:
|
|
#4894 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki, żeby udało się z tym protokołem ![]() Cytat:
masz rację, zależy na jakiego księdza się trafi ja wczoraj doniosłam do księdza który ma nam dawać ślub zaświadczenie o chrzcie mojego TŻ i powiedziałam o tym dniu skupienia, ksiądz , że trudno jak przepadło, ważne ,że co niedziele w kościele jesteśmy w ogóle jak mu opowiadziałam o tym protokole co z nami tam ten ksiądz spisywał to złapał się za głowę i w ogóle śmiesznie było![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: za zakupiony garnitur, my jedziemy w niedzielę![]() Cytat:
|
|
#4895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Raczkowanie
|
Protokół spisany!! Aż ulżyło
nie było żadnych komplikacji, pytania dokładnie te jakie można znaleźć na internecie. Musimy jeszcze skontaktować się z siostrą, która stroi kościół i z organistą. Dodatkowo umówiliśmy się na spotkanie z księdzem 4 dni przed ślubem bo wyjaśni nam "jak poruszać się po kościele" .Dał mojemu Tż prośbę o wygłoszenie zapowiedzi i w tym wszystkim zapomniałam się zapytać co z zapowiedziami w moim kościele, czyli tam gdzie bedzie ślub. Czy dopiero mam je zapłacić jak Tż załatwi swoje czy kiedy?? Oświećcie mnie ![]()
|
|
|
|
#4897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zastanawiam się czy pasuje takie połączenie tej bransoletki z tymi kolczykami ![]() Cytat:
![]() A tak ogólnie to prawdopodobnie 9 lipca będzie już gotowa moja suknia No i zaczęło się odmawianie na pewno nie będzie żadnej babci ani mojej ani TŻ, mi odmówiła sąsiadka bo ma żałobę po mężu a w sierpniu jest rocznica, no i najbardziej mnie zabolało że nie będzie mojego brata z żoną bo zmarł jej tata w maju poprosiłam żeby chociaż na ślub przyszli to mi powiedzieli że na ślub nie opłaca im się jechać do Polski bo przebywają za granicą przecież ślub w tym dniu jest ważniejszy niż jakieś wesele, a to bardzo bliska rodzina bo moja mama i jego tata to rodzeństwo troszkę tego nie rozumiem bo przecież mogli przyjść i posiedzieć nie musieli by się bawić ja jak bym była na jej miejscu to może do jakieś znajomej na wesele bym nie poszła ale do rodzinny na pewno
04.08.2012 04.07.2014 Edytowane przez Kessi_86 Czas edycji: 2012-06-28 o 23:27 |
||
|
|
|
#4899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas podobnie..lista gości się bardzo okroiła....zmarł mój chrzestny, a poza tym to sporo osób znalazło jakieś wymówki.... Wiesz co do tego siedzenia na weselu i nie bawienia się to wiem jak to jest....sama byłam na takim weselu mając żałobę...przesiedziałam całe wesele na czterech literach i miałam tego po dziurki w nosie...powiedziałam sobie że to pierwsza i ostania taka impreza.... Siedziałam jak ta sierota i się tylko patrzyłam jak inni się bawią w najlepsze, fajne to na pewno nie było....więc mnie to np nie dziwi jak ktoś mówi, że nie przyjdzie bo ma żałobę i dla niego to żadna zabawa by była.... Ale na sam ślub bym przyszła jak najbardziej ...impreza jest tylko miłym dodatkiem
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nam kilka osób też już odmowiło, bo okazało się że mają tego samego dnia innne wesele u kogoś bliższego... Jeden wujek ma ślub swojego chrześniaka, znajomi mają u brata ciotecznego, ale mają na poprawiny przyjechać. Co do żałoby to mi 2 miesiące temu zmarł mój dziadek i od tego czasu miałam 2 wesela i na oba poszłam. Pierwsze było moje mojej koleżanki z ogólniaka i mimo, że nie tańczyłam to podobało mi się, spotkałam znajomych których dawno nie widziałam, pogadałam sobie, podpatrzyłam na rzeczy ślubne które mnie interesują i ogólnie byłam zadawolona. Tydzień później było wesele kuzynki mojego TŻ i przed ślubem pojechaliśmy do domu panny młodej na błogosławieństwo i tam była cała rodzina dziadkowie, chrzestni itd Wtedy mnie jakoś naszło, że dziadek tak czekał na mój ślub i nie doczekał tych kilku miesięcy, w dodatku nie mam chrzestnych i tak strasznie przykro mi się zrobiło, że całą imprezę chciało mi się ryczeć... Rozumiem więc, że ktoś mając żałobę odmawia przyjścia na wesele, ale na ślub moim zdaniem brzydko jest nie przyjść. W ogóle zastanawiam się jak u mnie wesele będzie wyglądało, bo sporo osób( babcia, 3 siostry mojej mamy) jest w żałobie po dziadku... |
|
|
|
|
#4902 | |||
|
Raczkowanie
|
Już jestem
musiałam oddać pracę licencjacką do dziekanatu i wiadomo ogólne zamieszanie... Ale udało się ![]() Buty mają 10 cm obcas. No nie wiem, może wysokie ale sa mega wygodne do tego stopnia ze zastanawiałam sie nad 12 ale ostatecznie dałam spokój W środku mają poduszeczki do tego platforma także nie odczuwa sie tak tego ![]() Biżuterię kupowałam tam gdzie suknie, buty z resztą też W salonie mody ślubnej Demi w Lublinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie wyszłam z założenia że chyba upnę wszystkie włosy, będzie mi wygodniej, chłodniej wiadomo sierpień... A po za tym nie chce zakryć tyłu sukni Także chyba wszystkie zepnę ale jak... to nie mam pomysłu Może ma ktoś jakieś ciekawe fryzurki, albo fajną stronę ??? ![]() Cytat:
![]() A poźniej do księdza... Pogadajcie z księdzem powiedzcie jaka wynikła sytuacja może sam wam wskaże gdzie / w jaki sposób możecie zaliczyć te dni skupienia
Edytowane przez mika2617 Czas edycji: 2012-06-29 o 11:48 |
|||
|
|
|
#4903 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak to jest człowiek chciałby, żeby wyszło jak najlepiej a inni na to nie patrzą![]() Cytat:
![]() kurcze , a co do kolczyków to aż się zastanawiam jak to będzie ze mną, bo mają aż 12cm długości chyba uszy mi odpadną pod koniec wesela![]() a co do fryzurek to podaje kilka ciekawych linków, może wybierzesz coś dla siebie ![]() http://ikf.styl.fm/fryzury-slubne/ http://fryzury.info/fryzury-slubne-dlugie/9/
|
|
#4904 |
|
Rozeznanie
|
Drogie,
nie znamy się, a ja na Wizażu nie byłam już dość dawno. Ale teraz poszukuję Pary Młodej z okolic Bieszczad, Sanoka, która chciałaby wziąć udział w sesji zdjęciowej. Termin ok. 11-12 lipca, miejsce: Cerkiew w Równi. W skrócie wygląda to tak, że my potrzebujemy Pary Młodej w pełnym rynszunku do sesji zdjęciowej pewnej gwiazdy. W zamian oferujemy zdjęcia z tą gwiazda i Wasze (ok. godzina na sesję) wykonane przez naprawdę dobrego fotografa. Zainteresowane osoby - poproszę o kontakt na PRIV. Mam nadzieję, ze moim ogłoszeniem nie łamię żadnego regulaminu. pozdrawiam Was i życze dużo szczęścia na Nowej Drodze Życia, oraz żeby sie wszystko udało, tak jak to sobie wymarzyłyście, Mar_go
|
#4905 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4906 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje zakupu Raczej nie zabroni Wam brać slubu i nie powie, że go nie będzie, tylko mozecie sie spodziewac pogadanki Cytat:
kolor mnie rozczulaCytat:
U mnie tez zaczęły sie odmowy. A z dobrych rzeczy... zmieniliśmy zespół A było to tak, że chcieliśmy ten zespół na początku. Tylko dla nas był dość drogawy, a że sami organizujemy, wiec musieliśmy ciąć koszty. Odkąd podpisaliśmy umowe z drugim zespołem co jakiś czas miałam lekki, że goście nie beda sie dobrze bawić, itp. A w sobote byliśmy na weselu, gdzie był właśnie zespół wcześniej przez nas upatrzony i bawiliśmy sie swietnie, tak stwierdziłam, że zmieniamy obgadałam z Tż sprawe, stwierdził, że mozemy sobie pozwolić i żebym była tylko zadowolona także teraz śpię spokojnie.
|
|||||
|
|
|
#4907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha...no chyba że tak, ale wiesz ludzi czasem nie zrozumiesz
|
|
#4908 |
|
Zadomowienie
|
kurcze dziewczynki a ja w lesie
z tą całą papierologią, w poniedziałek idziemy po akt urodzenia tż (mam nadzieje że wydadzą od ręki albo króciutko trzeba będzie czekać) i do jego Księdza po odpisy Chrztu i Bierzmowania potem jak zbierzemy papiery dopiero do USC i wtedy do Księciulka ![]() a z załatwionych spraw mamy dodatkowo obrączki i jesteśmy w trakcie poszukiwań butów pewnie po niedzieli załatwimy i to a jak nie zdążymy
|
|
|
|
#4909 |
|
Zadomowienie
|
No i załatwione! We wtorek protokół, w jutro spotkanie rodziców. Byłam też u krawcowej na wstępnych przymiarkach. Pora zabrać się za planowanie ślubnego makijażu i fryzury. Gości też mamy już zaproszonych.
Przydałaby się krótka wizyta u fryzjera ![]() Mam nadzieję, że mój proboszcz nie będzie wymyślał jak przyjdę do niego z zapowiedziami.
|
|
#4910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widocznie nie doczytałam... Ale to tak juz z tego pośpiechu I dziękuję za linki, mam nadzieję że coś znajdę....A u mnie znów zamieszanie. Jak zaczełam chodzić na nauki, to pierwsze zajęcia prowadził ksiądz u którego chciałam wziąć ślub. Dwa tygodnie poźniej odszedł do innej parafii. A przyszedł nowy, jak juz sie pogodziłam z tą myślą i przyzwyczaiłam do tego księdza to teraz po 3 miesiącach okazuję się że ten ksiądz też odchodzi a przychodzi dwóch nowych.... Fajnie tak przed samym ślubem ;/ Na szczęście zapowiedzi juz wyszły, teraz trzeba tylko dostarczyć im kartkę o braku przeciwskazan z parafii mojego narzeczonego dostarczyć.
Edytowane przez mika2617 Czas edycji: 2012-07-02 o 12:03 |
|
|
|
|
#4911 |
|
Zadomowienie
|
My nauki zrobiliśmy w 6 godzin. Miałam za to przebój z moim aktem chrztu. Byłam ochrzczona w parafii X, a później przeprowadziłam się do parafii Y. Tam też byłam bierzmowana. Jednak, pomimo upływu 10 lat, parafia X nie otrzymała informacji czy przyjęłam bierzmowanie. Tak więc musiałam udać się do swojej obecnej parafii, bo jakiekolwiek zaświadczenie o przyjęciu sakramentu. Ja rozumiem jakby to był koniec Polski, ale parafie dzieli ze 20km.
Wczoraj zaś z trudem przeżyłam spotkanie naszych rodziców... Moi rodzice mieli już chyba powoli dosyć, hehe. Ślub bierzemy w parafii TŻ. Ja od roku pracuję u niego w mieście i gdy mam parę dni pracy pod rząd, to sypiam tam. Na co jego mama, że rozumie, że do ślubu to od nich będę wychodzić i tam się szykować. Ja zonk, bo przecież tam nie mieszkam ani nic i ja chcę z domu, a nie upychać się na mieszkaniu z 6 innymi osobami i każdy będzie za mną łaził od rana. No to znów, że siostra TŻta może mi włosy ułożyć. Tylko, że ona gra na oboju, a nie jest fryzjerką, no, ale czasem jej coś przecież wyjdzie, a mama jego mi wałki pożyczy chociaż mam grube i ciężkie włosy to nie wiadomo czy się utrzymają. Jak ja to usłyszałam..... Włosów mam dużo, ale są cienkie i absolutnie nie należą do "ciężkich", nie znoszę też jak ktoś mi się wtrąca do czegokolwiek i nawet moja mama tego nie robi w myśl zasady "Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz". Ahhh...i znów zaczęła temat "Bo ja chcę by Aneta szła na studia". Moi rodzice szok, bo skoro nie poszłam to moja sprawa, a czego obca kobieta może chcieć, to nie wiedzą. Coś czuję, że nie będziemy najlepszymi przyjaciółkami....
|
|
#4912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też cyrki co nie miara....ja z moim Tż mieszkamy razem już 4lata. A jego tata jak się dowiedział o ślubie to też zaczął sypać pomysłami : ze Tż ma z domu rodzinnego wyjeżdżać, bo to przecież jego dom rodzinny i nieważne że ja swój mam 470km stąd (szczegół też że jego matka nas z tego domu ,,rodzinnego'' Tż wygoniła )...najważniejsze żeby wszystko było pod publikę... Na szczęście jasno powiedzieliśmy że już od dawna naszym domem jest miejsce obecnego zamieszkania i żadnych cyrków pod tym względem robić nie będziemy. Ogólnie nie robimy żadnego wesela tylko sam ślub, a potem poczęstunek dla rodziców, chrzestnych i świadków...dla reszty dalszej rodziny i dla tych z którymi mamy mały kontakt daliśmy zaproszenia na samą ceremonię ślubną z racji tego że na naszych 38 mkw. nie pomieścimy wszystkich.... no i tu też wielkie nieporozumienia....bo rodzicom Tż ciężko jest przyjąć do wiadomości że wesela nie będzie...po całej rodzinie rozsiana informacja,że w sierpniu wesele u syna mają no i rodzina foch....jak to my tylko na ślub dostaliśmy zaproszenie a tu wielkie weselicho będzie... Oczywiście wielka obraza bo wszystkie siostry, kuzyni dostali zaproszenie tylko na ślub i oczywiście nieważne jest też to że ja też mam kuzynów, a moi rodzice rodzeństwa i że oni takie same zaproszenia dostali i tam jakoś nikt wątów nie ma... Oj mogłabym opowiadać.... trochę mi lepiej że tak to z siebie wyrzuciłam ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- A tak poza tym to dziś byliśmy u księdza i spisaliśmy protokół ![]() Było bardzo miło a ksiądz nawet parę śląskich określeń mi sprzedał
|
|
#4913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba to olać, cóż innego pozostaje? rodziny sie nie zmieni.. Edytowane przez duvala Czas edycji: 2012-07-03 o 12:13 |
|
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Już nie pamiętam kiedy tu pisałam.. ![]() My już mamy wszystko załatwione Ale je ogarniemy jak tylko będziemy w Polsce
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Widzę, że data 18 sierpień jest obleganą datą. My już mamy załatwione praktycznie wszystko. Wczoraj ostatnie formalności dopełniliśmy w urzędzie. Teraz tylko kosmetyka. W sobotę garnitur został kupiony. Wszystkim się podoba tylko mojej teściówce jak zawsze coś nie pasuje. A to za długie, choć dobre, a to nie ten kolor a dlaczego kamizelka taka. No nie idzie wytrzymać...
|
|
#4916 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny został mi 1 miesiąc
a my nie mamy jeszcze tylu rzeczy pozałatwianych TŻ nie ma kupionego garnituru do księdza jeszcze nie zanieśliśmy papierów z USC, robimy sami wesele i nie mamy wszystkich produktów jeszcze ani napojów i całego alkoholu nie mam zrobionych do końca podziękowań dla rodziców i przez to że mieliśmy potwierdzenie do 1 lipca nie mam zamówionego autokaru dla gości bo nikt nie potwierdzał jeszcze a z potwierdzonych mamy chyba ze 30 osób tylko a zaproszonych było 250 osób A teraz siedzę i składam serwetki na wesele ![]() Cytat:
![]() A teściową się nie przejmuj niech sobie pogada a ty swoje myśl ![]() Cytat:
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle spraw do załatwienia a ja nawet nie mam pomysłu na podziękowania dla rodzicow |
|
|
|
|
#4918 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje za załatwione sprawy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
w niedzielę miałam taki świetny humor bo kupiliśmy garnitur, koszulę i krawat... to znowu mama TŻ skwitowała, że taki za zwykły ten garnitur... najnowszy model z BYTOMIA, ale ok..Cytat:
![]()
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje dziewczynom spisania protokołu i załatwienia spraw. Suqub witaj ![]() U nas niedługo miesiac zostanie, a nie mamy załatwionych wielu spraw. Zaczynam widziec, że Tż powoli zaczyna sie stresować ![]() Na niedziele umówiliśmy sie z właścicielka sali. Ustalimy juz menu i inne kwestie. Zespół juz dograliśmy. Kamerzyście tez już zakomunikowałam zmiany. Jeszcze do fotografa przydałoby sie zadzwonić. I najważniejsze, dkończyć przeróbki sukni, bo pójdę do ołtarza w bieliźnie ![]() A co do podziękowań dla rodziców. Nie wiem czego konkretnie chce. Na początku było drzewko bonzai zamiast kwiatów, które by zwiędły. A teraz zastanawiam sie nad jakaś ramką, na której bedzie grawer podziękowań i nasze zdjęcie. A jak planujecie zrobić podziękowania na sali? Piosenka specjalna i kółeczko? |
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
My dajemy rodzicom taką ramkę : http://allegro.pl/hit-podziekowania-...445442522.html
Kosz z słodkościami, dobrym winkiem. I mamy takie ślubowanie dla rodziców : Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sympatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI. Toteż na prośbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA i TEŚCIOWĄ - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z co najmniej dwóch dań i deseru? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów: - jak będziesz w moim wieku ..... - ja to się nie chcę wtrącać, ale .... Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajmować się gromadką co najmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach? Rodzice : ŚLUBUJEMY i piosenka : |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

we wtorek pojedziemy do salonu z garniturami i mam nadzieję, że coś wybierzemy.

zmienił pracę i zamieszkał u mnie bo ode mnie ma bliżej, a ja jako przyszłą żona musiałam się pokazać z dobrej strony 

a powiedz gdzie kupiłaś biżuterię
zaproszeń już im nie będę dawała, bo pytałam się w jeden dzień osobiście przyszłej teściowej czy chcą zaproszenia wszyscy ( u TŻ mieszkają jego rodzice z bratem na piętrze, a na parterze babcia i starszy brat z żoną i dzieckiem - daliśmy tylko babci zaporszenie) na co teściowa powiedziała, że mam dać spokój bo oni wszycy w jednym domu mieszkają i bez sensu...
klask i: za zakupiony garnitur, my jedziemy w niedzielę

na pewno nie będzie żadnej babci ani mojej ani TŻ, mi odmówiła sąsiadka bo ma żałobę po mężu a w sierpniu jest rocznica, no i najbardziej mnie zabolało że nie będzie mojego brata z żoną bo zmarł jej tata w maju poprosiłam żeby chociaż na ślub przyszli to mi powiedzieli że na ślub nie opłaca im się jechać do Polski bo przebywają za granicą 

a my nie mamy jeszcze tylu rzeczy pozałatwianych