|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#65371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Benek, weź idź, bo mnie demotywujesz strasznie
a tak serio to... |
|
|
|
#65372 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() No dobra, to idę
|
#65373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pastę do zębów na włosach |
|
|
|
|
#65374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to za pianka co tam w niej siedzi?Cytat:
upięcie fryzjerkowe, sama bym nie umiała
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-07-05 o 17:00 |
||
|
|
|
#65375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale przeważnie robię tak, że w ociekające wgniatam odżywkę b/s i żel, potem jeszcze odsączam całość bawełnianą szmatką lub na odwrót, odsączam najpierw, potem wgniatam kosmetyki (wtedy włosy szybciej schną).No i efekt końcowy wymaga po tym użycia grzebienia... To początki cg, więc może mam syndrom niezadowolonych włosów, nie wiem.
|
|
#65376 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Henna itp działają trochę jak proteiny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#65377 |
|
Raczkowanie
|
kati123 - Jak dla mnie to one super wyglądają
tak zdrowo i gładko. A z tego co widzę, przy twarzy też masz ładnie podcięte natalcia250 - Super włoski, idealny skręt masz Po podcięciu włosy mi się kręcą jak ta lala, pozbyłam się większości rozdwojonych końcówek i obeszło się bez degażówek Chociaż po tym jak mi potraktowała włosy i jak widziałam ile ich spada, to już myślałam, że nic z tego nie będzie.Mam siemię lniane W końcu zaopatrzyłam się też w drewniany grzebyk Jak będę nim rozczesywać włosy z odżywką na nich, a później go myć to nic mu się nie stanie? W końcu to drewno, no ale... ![]() Właśnie, jak to jest, że skóra posmarowana olejem zaraz się brązowi i wręcz, spala się, a włosy olej zabezpiecza przed słońcem? ![]() Widzę, że parę osób miało problemy z określeniem porowatości. Ja już dawno się poddałam, bo mam trochę cech tej, trochę tej, więc tylko mi trudniej przy olejach Ale na razie jestem wierna Vatice
|
|
|
|
#65378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale układać się z przodu uparciuchy nie chcą. Coś poradzę
|
|
|
#65379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba zrobię tak na noc, i tak ostatnio wstaję z miotłą na głowie, więc co mi tam ![]() Ehhh, idę myć, po nocy wiecheć i po wczorajszym SLSie już mam tłustawy skalp, a wczoraj suszy nie było... |
|
|
|
|
#65380 |
|
Zakorzenienie
|
Pomarańczowa pianka do loków Isana, już ją wcześniej wklejałam w tym wątku.
Skład: aqua, butane, propane, isobutane, acrylates, copolymer, cocotrimonium, methosulfate, vp/methacrylamide/vinyl imidazole copolymer, aminomethyl propanol, parfum,. panthenol, phenoxyethanol, benzophenone-4, methylparaben, ethylparaben, butylpharaben, isobuthylparaben, propylparaben, linalol, benzyl alkohol, buthylphenyl methylpropional
|
#65381 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Poczytuję Was już dłuuugi czas i naprawdę wiele się nauczyłam Dzięki temu z moimi niesfornymi blond-zawijasami jest coraz lepiej! Benek, włoski przecudne! ![]() Może i ja dziś się "pochwalę" swoimi kudełkami, jak tylko je umyję, bo póki co nie wyglądają, delikatnie mówiąc, zbyt... wyjściowo
|
|
#65382 |
|
Raczkowanie
|
Ma ktoś może jakiś sposób na nieznośne supły we włosach?! Już mam dosyć rozplątywania coraz to nowych
|
|
|
|
#65383 |
|
Raczkowanie
|
czy w takie upalne dni jakie teraz sa w ogole nie uzywacie humektantow?
|
|
|
|
#65384 |
|
Zakorzenienie
|
na humektanty nalezy zwracac uwage patrzac na poziom wilgotnosci, upal upalowi nierowny
moze byc upalnie i sucho (klimat a la pustynia) albo upalnie i wilgotno (jak w tropiku) a na koniec i tak zalezy to od wlosa - zniszczony/z wysoka porowatoscia/niezabezpieczony = bedzie bardzo wrazliwy na obie wyzej wymienione pogody
|
#65385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() CZy któraś z Was stosowała to: klik Balsam przeciw wypadaniu z olejkiem łopianowym. Jest teraz promocja w Ross na to, gratis krem do rąk tej samej firmy i już lądował w moim koszyku ale się rozmyśliłam w końcu Warto w niego zainwestować?
|
|
|
|
|
#65386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mogę jeszcze raz, dokładniej. Myję włosy odżywką (hegron fioletowy), potem płukanka z octem. na to odżywka bs Joanna z bawełną i odgniatam włosy w koszulkę. Na tak podsuszone daję piankę i znowu ugniatam, po chwili wgniatam żel lniany i chwilę czekam (w tym czasie nakładam krem na twarz ). Na koniec wgniatam żel drogeryjny - aktualnie mam mrożący Joanny i zostawiam włosy, żeby sobie same wyschły.---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Wklejaj swoje!!
|
|
#65387 |
|
Raczkowanie
|
cześć, ja byłam wczoraj w ross no i oczywiście promocja na isanę z babassu - kupiłam dwie
, i promocja na olejki altery też kupiłam ten z migdałem i papają, do tej pory olejowałam lnianym, a zapach tego z alterry rewelacja . Przez ten upał to nie wiem co robić włosom żeby mnie i im było wygodnie... dzisiaj umyłam isaną, dałam joanne z makiem, żel lniany, trochę odgniotłam i pianke z isany, wyschły same ale ich nie odgniatam bo nie nałozyłam zbyt dużo i takie są ok. Puchu nie widzę aaa wkleje zdjęcie zaraz.Benek, piękniste te Twoje włosy!!!a kolor jaki!! |
|
|
|
#65388 |
|
Raczkowanie
|
Fota.
jutro kupię tą piankę cien z lidla bo mnie ciekawi jak działa i jest niedroga. i wkleję skład |
|
|
|
#65389 |
|
Zakorzenienie
|
Czy olej kokosowy da radę uchronić włosy przed słońcem? albo Amla?
do tego chustka i kapelusz na głowę? |
|
|
|
#65390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a płukanka z octem takim zwykłym spożywczym, czy winogronowym?Dziękuję za opis |
|
|
|
|
#65391 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Świetnie jest! Ja ostatnio też chodziłam w sucharkach cąły dzień(ale mocniejsze moiałam-wiecej zelu), fakt,że nie wychodziłam"do ludzi". Ale wieczorem jak odgniotłam, córka mówi:"Mamuś, co zrobiłaś? Takie miałaś ładne loki, a teraz takie, takie... fale"
|
|
#65392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje też fajne! Ocet tylko owocowy. Teraz mam chyba jabłkowy, ale używam różnych - winogronowy, gruszkowy itp. Co mi wpadnie w ręce. Ale nie spirytusowy!!!
|
|
#65393 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Pod wpływem impulsu zrobiłam sobie trwałą - bo tak i już. Potrzebowałam zmiany, farbować nie mogę - zostało ciąć albo trwała :P Nie wiem czy chcecie mnie tu jeszcze?
|
|
|
|
#65394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pisałam wczoraj, że pierwszy raz siedzę z lnianym na głowie... Nałożyłam około 17stej, dzisiaj umyłam głowę Pottersem, potem odżywka AiK d/s, następnie Joanna balsam mleko i miód b/s i żel Artiste (zestaw, który stosuję od ponad tygodnia i byłam zadowolona z włosów). Po tym trzymaniu lnianego spodziewałam się nawilżenia i grubszych, cięższych loków - bo tak było po oliwie. A mam koszmarne siano spuszone I nadal czuję ten paskudny zapach oleju ![]() Wiem, że to dopiero pierwszy raz, więc za wcześnie na wyrokowanie, że nie pasuje mi lniany, ale jednak spodziewałam się czegoś zupełnie innego na głowie Zamiast grubszych i wygładzonych spiralek mam cienkie pióra.
Edytowane przez Absurdalna07 Czas edycji: 2012-07-05 o 14:16 |
|
|
|
|
#65395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poka włosy tylko nie obcinaj!!!, może jak będą dłuższe to i bez trwałej będziesz zadowolona.
|
|
|
|
|
#65396 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#65397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#65398 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chcemy, chcemy - o ile to nie była trwała prostująca ![]() Też zgrzeszyłam - zrobiłam sobie pasemka i coś w rodzaju ombre (ale u mnie to miało raczej dorównać włosy na dole do koloru reszty, a nie stworzyć różnicę) - pamiętacie, skarżyłam się na czarną farbę chemiczną na końcach, ona stopniowo była coraz mniej widoczna, w rozpuszczonych prawie zupełnie nie - ale jak spięłam kucyka, to ten kucyk, takie miałam wrażenie, wyglądał jak doczepka z innych włosów. Poczytałam to co napisała Rybiorek o dekoloryzowaniu, Martek o ombre - i ośmielona, postanowiłam zrobić eksperyment. Najpierw zrobiłam sobie kilka pasemek na wybranych falach na wierzchniej warstiwe, efekt był niezły, tylko jeszcze ten czarny ogon... na drugi dzień w rozjaśniacz włożyłam więc koniec kucyka (rozjaśnione wcześniej pasemka upięłam wysoko, żeby ich nie rozjaśniać drugi raz), po 10 minutach wyższa częśc kucyka.I już tej czerni nie widzę, na razie jestem bardzo zadowolona, wygląda to naturalnie - do tej pory nikt nie zauważył ![]() Ktoś pytał o odzywki Ziaji w sprayu, gdzie kupić - widziałam je tylko w Jasmin, ale są też na dozie - to zwiększa osiągalność. (wypróbowałam fioletową i granatową, obie bardzo polecam) Wygląda na to, że nic nie moge nakłądać na skórę głowy - dziś był bioax brązowo-zielony, wypadło 97. Dalej się utrzymuje wypadanie na niskim poziomie jak myję brzozowym z Simply - 2! a czymkolwiek innym - 20-60. O dziwo, wcierki na bazie alkoholu krzywdy mi nie robią. Jantar na razie odstawiony, bo się nadbudowywal w szybkim tempie. Raz nie ugotowałam żelu do płukanki lnianej - i wtedy wyrażnie miałam podrażniony czubek głowy - lekkie pieczenie i uczucie ciepła. Może to w płukance lnianej tkwi sekret niewypadania? może coś mnie podrażnia, a przy pielęgnacji minimum plus lniany tego unikam? Zdjęcie z dziś, nie w słońcu (słaba jakość, ale kolor chyba widać?), ,,pasemka" w slońcu wczoraj wstawiłam do codziennika. |
||
|
|
|
#65399 |
|
Zakorzenienie
|
A no to proszę
zwykła trwała, nie lekka owocowa grube wałki czas trzymania skrócony po powrocie do dom płukanka lniana Malina piękne upięcie weselne mi się podobasz w miedzianym odcieniu, szlachetnie jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

a tak serio to... 

idealne!

upięcie fryzjerkowe, sama bym nie umiała

Sprawdzę teraz rycynowy, akurat mam, a nuż się nada.

Zamiast grubszych i wygładzonych spiralek mam cienkie pióra.
tylko nie obcinaj!!!, może jak będą dłuższe to i bez trwałej będziesz zadowolona.