|
|
#751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
a mam być w szpitalu o 8.00
|
|
|
|
|
#752 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Jak u Was? Bo u mnie parówka na zewnątrz Jak wszyłam to myślałam, że padnę Na szczęście wypuścili mnie dziś ze szpitala (jak dobrze, że mąż się na nią uparł) Już mi lepiej. za dzisiejsze wizyty i porody ![]() i oczywiście za kolejne tygodnie Ja już się nie mogę doczekać po pierwsze końca remontu (domu nie poznałam, jest taki bałagan, że nawet nie chcę patrzyć), a po drugie kiedy już maleństwo będzie z nami Byle do sierpnia
|
|
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Częstuję się kawą i jednym ciasteczkiem, bo jestem ciekawa, jak to smakuje. Cytat:
Mały smoczek TT kupiłam razem z wyprawką. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebny, ale wolałam mieć.*** A swoją drogą, to znów zasnęłam po 4 nad ranem. *** Przed chwilą latały mi po pokoju dwie pszczoły, a jestem uczulona na jad. Na szczęście wyleciały, ale nie podobają mi się takie odwiedziny... chociaż jako dziecko miód prosto z plastra spijałam bardzo chętnie. W dodatku przez to, że dziadek miał pasiekę i bardo dbał o swoje pszczółki, to teraz innych też staram się nie zabijać nawet w mieszkaniu. |
||
|
|
|
#754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio nasza położna na szkole rodzenia mówiła, że jak są takie upały to w dzień żeby dziecku od czasu do czasu tetrę zakładać lub na golasa trzymać przykrytego pieluszką. Hmm chyba będę musiała dokupić tetrowych pieluszek. |
|
|
|
|
#755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dostał się skubaniec tam, gdzie chciał! A ja się popłakałam...
Cytat:
![]() Ja niby miałam kłaczki, jak się urodziłam ![]() Chyba nie złapałam - masz rocznicę? ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzidziuś w pampersie w taki upał .. to byłaby katorga dla niego, jaka jest temperatura w takim plastiku
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-07-05 o 13:29 |
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
olcia zazdroszczę, ze to już jutroooo....
pumas sie odezwała, poleca czopki Spasticol na przyspieszenie , mała jej chwilowo śpi i ma sie dobrze, pisze ze juz nie moze wysiedziec w tym szpitalu...
|
|
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
kochane, ide polezec dla odmiany w basenie
|
#760 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie i w sumie nie wiem co mam myśleć... Dowiedziałam się, że szyjka w normie, cokolwiek to oznacza. Brzuch opadnięty. Ostatni stopień dojrzałości łożyska, gin powiedział, że wątpi, że dotrzymam do terminu. Ale jeśli nawet, to 1 sierpnia do niego i od razu skierowanie i do szpitala. Dziecko zdrowe, ale... Waży bardzo malutko wg USG, bo 2044g
... Lekarz powiedział, żebym się tym zupełnie nie sugerowała, bo ja jestem malutka, to i dziecko duże nie będzie... Powiedział, że wszystko jest w porządku i że nie mam się czym przejmować.. Ale ja się jednak przejmuję.. Wg USG z 34tc dziecko ważyło 1875g, a teraz 2044g, czyli że przytyło w trzy tygodnie tylko 169g .. Nie wiem już co myśleć |
|
|
|
#761 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#762 |
|
Rozeznanie
|
paula -skoro lekarz powiedział ze jest dobrze to musi być,a ile Ty i tż ważyliście przy narodzinach?
znalazłam coś o tych czopkach http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2009 |
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#764 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tata miał czarne, jak się urodził (jak większość dzieci), mama - jasny blond, więc Zosi wyszły brązowe ![]() Cytat:
![]() ____ A tak w ogóle to widziałam dziś największego rzyga wszech czasów - tak się małej ulało (i pod takim ciśnieniem), że ochlapała sobie nawet kolana i stopy. To wyglądało jak scena z Egzorcysty ____ karolka - specjalnie dla Ciebie to i owo sfotografowałam Wrzucam tu, bo na pw chyba nie ma takiej opcji.Do torby do szpitala wrzuciłam głównie rzeczy, które równie dobrze mogłabym zabrać na urlop - aparat, książki, mp3-player, do tego jakieś luźne spodnie i dwie koszule. No i trochę kosmetyków (szampon, kremy, balsam itp). Jak tylko przyjechałam na pierwsze ktg, położna kazała mi się wystroić w szpitalną koszulę. Dwie godziny później jechałam na kolejne - i znów musiałam ją zakładać. Dlatego już machnęłam później ręką i nawet rodzić poszłam w tej szpitalnej. Szczególnie straszna nie była - przede wszystkim była wygodna, dość długa i przewiewna. Jeśli chodzi o inne kwestie wyposażenia - pokoje były dwuosobowe (foto 1) (na Familienzimmer nie udało się załapać, w Sankt Joseph było za duże obłożenie). Wyglądały zwyczajnie, może trochę gorzej, niż w tych wszystkich niewielkich i fajnych klinikach, do których, ze względu na komplikacje, już trafić nie mogłam. Na ścianie w pokoju wisiał rozkładany stół do przewijania (foto 2) - w nim podkłady do przewijania, jakaś oliwka, chusteczki zwykłe, chusteczki mokre, pieluszki, wkładki laktacyjne i ubranka (a do nich rozbrajający opis - "z motylkiem rozmiar 56, z pieskiem rozmiar 62") W każdym pokoju była łazienka (foto 3 i 4) - w niej mydło i płyn do dezynfekcji dłoni. Szafka (tu ta wisząca przy lustrze) pełna siateczkowych majtek i podkładów poporodowych. Ręczników nie było (tylko papierowe). Każdy w chwili przybycia dostawał litrową butelkę wody i info, że na korytarzu stoją dystrybutory, w których można ją uzupełnić. Na korytarzu była też nisza, gdzie stały termosy z kawą i wrzątkiem (obok chyba ze 6 smaków herbat) + soki pomarańczowe. Śniadania i kolacje jadło się w stołówce (niewielkiej, raptem 4 stoliki) - na zasadzie szwedzkiego stołu. Obiady wybierało się z menu (foto 5) - każdego dnia należało podać pracownikowi kuchni, co chcemy zjeść nazajutrz. (a przykładowy obiad wyglądał tak - foto 6) Aha - St. Joseph uważany jest za szpital z co prawda świetnym sprzętem i specjalistami ale niezbyt wysokim standardem (jeśli chodzi i własnie takie pierdółki). Tak więc gdzie indziej pewnie będzie jeszcze lepiej. To, co napisałam, dotyczy oddziału położniczego. Jak już urodziłam i okazało się, że dziecko musi być osobno, automatycznie przepisano mnie na ogólną ginekologię (tam np. też śniadania i kolacje donoszono do pokoju i już niestety nie było takiego wyboru )
|
||
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może po prostu szybciej urodzisz.
|
|
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze, nie martw się
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
przed praca juz nie zdarze :P bo on za 20 minut jedzie do pracy :P
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad. 2 Ja takich rzygów już kilka zaliczyłam Plus kupsko pod takim ciśnieniem, że aż kocyk mała obsrała
|
|
#770 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie. Dzidzia urosła w tydzień tyle ile miała. Waży już 2430. Ale to i tak za mało. Z terminem się dalej spóźnia 3 tygodnie. Siedziałam u lekarki chyba z godzinę i kombinowała co zrobić żeby nie robić cesarki za wcześnie ani nie za późno. I stanęło na tym, że idę do szpitala w poniedziałek, czyli 2 tyg przed terminem z OM. I tam bedą nad nami czuwać. Prawdopodobnie bedą dokarmiać Dzidzie i wyciągną ją w najlepszym momencie. Czyli jak już trochę podrośnie i na wszelki wypadek bedą obserwować kiedy łożysko będzie niewydolne.
Trochę chaotycznie może napisałam, ale to tak na świeżo. Boję się...
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
nie mam kapusty do okąłdów na nogę, wypróbuje białko bo wyczytałam,ze działa
Weź jakąś szmate wylej na nią zimne białko z jajek... pooddzielaj żółtka przyłóż sobie to białko i potzrymaj jakies 20min. Nie bój się zmyje sie spokojnie a opuchlizna zejdzie to gwarantowane. akurat mi zostały 2 białka bo robiłam sos do spaghetti carbonare
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
przyszedł kocyk letni, cóż..jest boski
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Ika, Paula spokojnie, jesteście pod opieką i obserwacją, a to najważniejsze. Dzieciaczki pewnie jeszcze ładnie na wadze przybiorą (Ika, Twój maluszek jest już bardzo blisko magicznej granicy 2500g uznawanej za bezpieczną) i będzie wszystko ok.
A nawet jeśli byłoby inaczej, to na przykładzie moim i depoison widać, że niska waga to nie wyrok i takie dzieci też sobie radzą. Moja przy urodzeniu dostała 9 punktów Apgar mimo cech wcześniactwa i niskiej wagi, a wszystkie badania wyszły jej super
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
dotarł już wózek ale nie mam siły go rozpakować
mam dość tego stanu!! chcę być zdrowa
|
#775 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie nie jadłam nic takiego co mogłoby mi zaszkodzić Wczoraj od rana mnie mdliło (pierwszy raz w ciąży) i tak przez cały dzień. Może to jest to oczyszczanie przed ![]() Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Trochę mnie jeszcze pobolewa żołądek ale mam nadzieję, że to już koniec. Piję dużo bo mnie suszy cały czas ![]() ![]() Cytat:
Skoro gin mówi, że jest w porządku to na pewno tak właśnie jest
|
|
#776 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Noc stała się dla mnie święte ruchomym - może być między 23 a 2, może między 5 a 8, a może nawet o 14 po południu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#777 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no ale lekarz powiedział, że do 30 lipca to on wątpi, że dotrzymam, że góra dwa tygodnie jeszcze.... |
||||
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc mało co pisze bo się nie da jedną ręka mój chłopczyk śpi między karmieniami, ma dwa okresy czówania z czego jeden najchętniej wisiałby ciągle na piersi, tata go wtedy zabawia - nie pachnie mlekiem ale i tak większość czasu jest cyc, smoczka narazie nie dajemy, na szczęście w nocy ładnie spi i budzi się o 24, 3 i 6, prawie jak w zegarku, dość krótko wtedy je więc nawet się wysypiam, a i dopiero co martwiło mnie to że mam za dużo pokarmu a teraz zastanawiam się czy mam go wystarczająco dużo![]() Aga i depioson mam do Was pytanie, bolą Was jeszcze sutki na początku karmienia albo po? bo mnie się wydaje że coś to u mnie za długo trwa, i druga sprawa to czasem kłuje mnie w piersi i sutku, trochę mnie to martwi, jutro ma przyjść położna to się wypytam ale ciekawa jestem jak jest u Was |
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mocno daje popalic?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

a mam być w szpitalu o 8.00

za dzisiejsze wizyty i porody 
za kolejne tygodnie 
Mały smoczek TT kupiłam razem z wyprawką. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebny, ale wolałam mieć.
Na szczęście wyleciały, ale nie podobają mi się takie odwiedziny... chociaż jako dziecko miód prosto z plastra spijałam bardzo chętnie. 

... Lekarz powiedział, żebym się tym zupełnie nie sugerowała, bo ja jestem malutka, to i dziecko duże nie będzie... Powiedział, że wszystko jest w porządku i że nie mam się czym przejmować.. Ale ja się jednak przejmuję.. Wg USG z 34tc dziecko ważyło 1875g, a teraz 2044g, czyli że przytyło w trzy tygodnie tylko 169g 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
czy to oczyszczanie przed???
Noc stała się dla mnie święte ruchomym - może być między 23 a 2, może między 5 a 8, a może nawet o 14 po południu