|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
I będą takie małe dzidzie, słodkie... ) uśmiechające się do nas.. będą nieprzespane noce ach...!! oby ta zima nie była taaaaaaaaaaka zimnaaa !! ![]() muszę się zaopatrzyć w jakiś dobry nawilżacz powietrza.
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35121997]noooo.... do momentu, aż ja jakiegoś dymu nie zaczynam
heheh charakterek? ![]() ja tam wole w domu swoje racje udowadniać a teraz im starsza się robię tym bardziej odpuszczam- hmmm a kiedyś moje "musiało być na wierzchu", TZ mnie tego oduczył i chyba mi z tym lepiejjak chciał mnie wkurzyć to śpiewał mi Lady Punk: Zawsze iść - rozkaz, który mam we krwi Małą wojnę w sobie mieć Z każdym z was walczyć do utraty tchu I bez słów... Mogę zwalić ciebie z nóg |
|
|
|
#484 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj po wizycie u lekarza już nie pisałam, bo jak dotarłam do domu po 15 to przyszła burza, grzmiało do wieczora i ostro lało. Na szczęście nie było takiego gradu jak to w dzienniku pokazywali wielkości kurzych jaj.
Przy takich upałach to nic dziwnego, że w końcu się robi wyładowanie i burza gotowa. Dziś znowu 35 w cieniu i jest potwornie, byłam chwilkę przed domem w ogródku ale nie jestem w stanie wytrzymać ani 5 minut. Najlepiej jednak w domu. Z wczorajszej wizyty jestem bardzo zadowolona, choć myślałam, że nie dojadę, bo było okrutnie duszno w busie, ale potem było tylko lepiej. Widok na monitorze usg mojego maleństwa tak dodał mi skrzydeł, że czułam jakbym dostała jakiś cudowny zastrzyk energii. Niesamowite Oficjalnie zaczęłam drugi trymestr, leci 14 tydzień. Badanie ginekologiczne wykazało, że wszystko ok, a potem dzidziuś na usg: niesamowicie ruchliwy, aż lekarka pytała po kim tak ruchliwy jest. Fajnie wystawiał rączki tak jakby za głowę chciał dać i ciągle się obracał. Ma 8,7 cm i waży 100g, ma wszystko co mieć powinien i połyka wody. Tym razem usg wskazało termin 25 grudzień, choć według OM ma być na 6 stycznia. Mam nadzieje, że poczeka do nowego roku Z badań mam morfologię i mocz noi kolejną wizytę 25 lipca, wyjątkowo wcześnie, ale potem jedziemy z mężem na wczasy, a potem doktorka ma urlop więc przerwa byłaby za długo w wizytach. Z dzieckiem wszystko dobrze, pięknie się rozwija, jedyne co to mamusia czyli ja muszę koniecznie przytyć, bo 45 to trochę niska waga wyjściowa a od początku przybrałam tylko jeden kilko i to nawet nie cały. Jakoś zawsze miałam problemy, żeby choć ciut przytyć, no ale teraz to chyba powinno być łatwiej?? Waga się musi ruszyć i już. Zdjęcia z przyjemnością załączę, ale najpierw muszę je zeskanować, a chwilowo drukarka nie działa, może uda się wieczorem to przedstawię mojego szkraba.
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze wszystko ok!!!! ![]() hehehehe![]() ![]() a co do wagi, waże tyle co ty, jedynie pół kg przytyłam nie martw się ruszy się waga ruszy ) Tylko żeby nie dobiła +30 Taaaaaaaaaaaaaaaaaaak czekamy na zdjęcie Twojego MALUSZKA!!!! ![]()
|
|
|
#486 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, aż sama się zdziwiłam jak zobaczyłam zagęszczenie tych sklepów ![]() Cytat:
To bardzo miłe co napisałaś, ja też się cieszę, że do Was dołączyłam dziewczyny
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na foto!
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam takie wiadomości ja mam następną wizytę 17 lipca i to będą te genetyczne, ale jestem spokojna, bo wiem, że będzie wszystko dobrze w ogóle to ciąża mnie tak wyciszyła i uspokoiła, że sama siebie nie poznaję ![]() w ogóle to moje hormony szaleją i byle co mnie wzrusza, ostatnio z Mężem jak jechaliśmy za miasto to mało się nie popłakałam na widok jakiegoś wyścigu kolarzy bo oni tak jechali i jechali |
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
spoko - też nie wiedziałąm :P
|
#491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...chudzinko ![]() czekamy na fotki
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
ja po usg. Z dzidzią wszystko dobrze
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe to mi lepiej
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- ale macie fajnie, ja dopiero zobaczę małe w przyszłą środę na prenatalnych
|
#494 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
siedzę w pracy i normalnie się rozpływam Cytat:
to samo mam z filmami; aż sobie założyłam konto na takiej stronce, gdzie mogę sobie zaznaczać które książki przeczytałam, które planuje przeczytać, recenzje tam są itdCytat:
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurzające jest to zwłaszcza, gdy chcę komuś opowiedzieć o czym przeczytałam ![]() Może jeszcze spróbuję się zabrać do tej książki, "Filary ziemi" na początku też mnie nie zachwyciły, a później fajnie się czytało. Może i z tą książką będzie podobnie
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Też już bym chciała wiedzieć kto to jest, poczuć go, ale to jeszcze sporoo czasu bo dopiero 11 tydzień.
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie widzę żadnych zmian u siebie pod tym względem, nerwowa jestem jak byłam, lubie krzyczeć na brata chociaż dzisiaj dostał wynik, gdzie idzie do dalszej szkoły - wybrał technikum elektroniczne i tam się dostał, tak więc jestem dzisiaj z niego b.dumna ;p Ale troche się martwie, tak jak wczęsniej pisałam... głupie myśli mnie nachodzą. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- to super! ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- )
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze!!!! |
|
|
|
|
#501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hahahaha ja mam ciągłe deprechy w tej ciąży, no masakra, zawsze miałam takie lekko depresyjne skłonności, ale teraz to już jest przegięcie..... ![]() Cytat:
nie mogę się doczekać już!!!!Basiu ile ja bym dała za taką wagę!!! choćby te 50kg..... A taki ze mnie kloc, że aż się dziwię, że mój gin nic mi nie powiedział, nie skomentował.....aha - wzruszyłam się niemożliwie przy Twoim opisie
|
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio płakałam w kościele,że tak pięknie śpiewają yupi super! Cytat:
u góry noszę rozmiar 34-36 na dole 38-40, typowa gruszka ze mnie, mam dupsko identyczne jak Kim Kardiashan Bozia mi piersi nie dała za to dupe..... dziewczyny uwerzcie mi,że kiedyś miałam mega kompleks z powodu małych piersi, a okazało się,że nawet na ulicy mężczyźni mnie zaczepiają komentując moje 4 litery zatem to nie prawda,że mężczyźni widzą tylko cycki |
||
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi łezka poleciała jak czytałam ten tekst z pierwszej strony naszego wątku
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Słodkie
Zrobiłam dzisiaj kawę mrożoną z bananem - chyba marsi o niej pisała? Jakie to syte ![]() I przytachałam znowu pierogi ruskie
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się ostatnio popłakałam na jakiejś reklamie ![]() Za trzy godziny badania, siedzę jak na szpilkach. Gorąco strasznie. |
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana, ja mam 163cm i po 14 latach treningów moja waga się ustabilizowała :/ na poziomie 63/64, obojętnie co bym nie robiła, niżej nie zejdę. No dobra, przed ślubem schudłam do 58, ale nie miałam czasu po prostu jeść. Póki zapierdzielałam jak dziki skunks na przeszkodach ważyłam 48kg, ale miałam 2treningi dziennie i średnio 180-200km tygodniowo, więc nie miałam prawa przytyć bo jak i kiedy hehe szczerze to sobie nie wyobrażam siebie, jakbym teraz miała być lżejsza ponad 15 kg, wystarczyłoby mi tak 55..... Potem ewentualnie 48 z tymże ta waga to strasznie niewymierna jest, niby tyle kg mi się przybrało a wtedy nosiłam 34, teraz 36 i rzadko kiedy 38. Chyba, że rozmiarówka przez te 2-3 lata poszła w górę
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie odrzuca od kawy, a jak słyszę 'rozpuszczalna' to mogę lecieć do kibla
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to widzę ostre treningi miałaś ja swego czasu budowałam delikatnie masę mięśniową i też nie było szans by z wagi zejść, ae byłam wtedy taka fajna "jędrna" a jak odstawiłam treningi to czuję się jak flaczek do tego po odstawieniu treningu zaczął mnie znowu boleć kręgosłup, jednak ćwiczenia pomagały mi utrzymać kręgosłup w dobrej formie aż się boję co będzie w wysokiej ciąży po porodzie miałam monent,że byłam "sparaliżowana", to był koszmar, oby nigdy więcej obiecałam sobie,że po porodzie wracam do biegania i treningu siłowego z porządnym obciążeniem przynejmniej 3 razy w tygodniu
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-07-05 o 14:17 |
|
|
|
|
#510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale tak na zimno, z mlekiem i bananem prawie w ogóle jej nie czuć ![]() Nie wiem czy mi też się coś nie przypałętało, bo leje się ze mnie jak z kranu i dodatkowo nieładnie pachnie, tak kwaskowato Chyba ze przez upały?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

To bardzo miłe co napisałaś, ja też się cieszę, że do Was dołączyłam dziewczyny 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jakie to syte