|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
Cytat:
tylko pewnie nic z tego nie wyjdzie i zaraz odezwą się stare kontuzje przez, które zrezygnowałam z treningów
|
||
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko chyba jedna infekcja.... :/ ale to jest normalne w ciąży, nie wiem czemu, ale normalne:P
Marsi to będziemy się razem mobilizować no treningi były mocne bo i aspiracje były konkretne, no ale kontuzja, heh, jakież to typowe :P w każdym razie gdyby nie to, to bym nie poznała mojego męża, a teraz na pewno nie czekałabym na dziecko bo już miałam stypendium w stanach załatwione. I - szczerze - ni cholery mi nie jest żal! ![]() onaella a co trenowałaś?
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to mówią: nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
|
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do biegania na pewno też wrócę, uwielbiam biegać... jednak nastawiam się tez na mega długie spacery z dzidzią, ale to już jak będzie wiosna ) no i brzuszki. A co do kręgosłupa, też mam problem;/ cholera, wcześniej chodziłam co pare miesięcy do ortopedy na nastawienie kręgów ale w ciąży pewnie tego robić nie można.... poza tym miałam mieć zabiegi typu... "podważanie miednicy" Musze na basen, ale z drugiej strony te infekcje;/
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę sobie, czytam, zerkam co jeszcze muszę zrobić przed zjazdem na studia...aż tu nagle strzeliła mnie myśl jak grom z jasnego nieba : "chcę szarlotkę"
![]() Nie mam jej skąd wziąć teraz, może potem się przejdę. |
|
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
o jesuuuu
i co ja teraz zrobię ![]() te zachcianki mnie wykończą i pomyśleć, że przy 1 ciąży w ogóle ich nie miałam.
|
#518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wrzucem was moje ciuszkowe zakupy z Pepco ale sporo mnie kosztowały bo taki zaduch był ze omdlałam dzis w sklepie teraz siedze z wiatrakiem w domu i odpoczywam tak sobie dzien wolnego urozmaiciłam nawet jakas obca kobieta chciala mnie do domu podwiesc ale Tz juz jechał
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Mmmm jakie te ruchole były pyszne
Dawno nie jadłam barowych tak pysznych. Oczywiście, musiałam sobie dopieprzyć, ale kurcze i tak były genialne
|
#521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę, ruskie to też bym zjadła, bardzoo lubię.
W ogóle to dziwne bo ciągnie mnie do takiej typowej polskiej kuchni, ciężkiej, a powinnam bardziej postawić na lekkie jedzenie i owoce. Czy wy dziewczyny musiałyście już zmienić rozmiar stanika? |
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam o zalaczniku
chyba jak dobrze to odczytuje czuje ruchy dziecka takie delikatne
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, teoretycznie zjadłabym makaron z truskawkami zmiksowanymi ze śmietaną, ale wiem, że nie przełknę Tak, ja kupiłam już miesiąc temu 80C a wcześniej nosiłam 75B. Mam trochę zapasu, ale widzę, że już niewiele :/
|
|
#526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mikakrolikowa śliczne ciuszki!!! muszę znaleźć pepco w bytomiu
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja to już z miesiąc temu
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Ja noszę, w uświadomionym rozmiarze i zamierzam tego całą ciążę pilnować, żeby zachować jędrność.
Ale coś czuję, że przyjdzie czas za chwilę na zmianę rozmiaru. |
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z pepco fajne były jeszcze ale juz typowo dla chłopca lub dziewczynki
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja czuje że zostanę przy moim rozmiarze A.
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle wszystkim kobietom dookoła radzę, żeby się dokładnie mierzyły, słyszałyście o stanikomanii np i rewolucji w doborze staników?
Myślę, że to strasznie ważne, zwłaszcza w ciąży! Ja mam mały biust (65C lub 65D) ale nie jest moim kompleksem, dbam o siebie po prostu. Wkurza mnie, że kobiety w rodzinie cudnie komentują, że "wreszcie będziesz mieć cycki!" to takie...wmawianie mi kompleksów. Ja czuję teraz, że piersi są cięższe, takie bardziej "zbite" - centymetr nie mówi o dużych zmianach, ale zaczyna mi być ciaśniej. Nie liczę na żadną rewolucję, nie mam takiej potrzeby, raczej ewentualną zmianę traktuję jako normalny stan przejściowy w ciąży i już. Ale coś się zmienić musi, kwestia hormonów Delicjanko! |
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się zawsze zdawało,że mam małe cycki i kupowałam staniki z miseczką A potem B, hehe co się okazuje,że ja to powinnam D nosić ![]() wiecie jakiego defektu się nabawiłam od źle dobranych staników? mam takie "bułeczki" przy pachach, wygląda to okropnie, gdybym mogła usunęłabym to u chirurga ![]() oczywiście, udaje mi się to "zebrać" i teraz masuję gąbką pod ciepłym prysznicem w kierunku cycków, przyznam,że jest lepiej moja siostra ma jeszcze większe buły, ona swego czasu była maniaczką staników chińskich typu mega push up i miażdzyła w nich cycki
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różnica w wyglądzie piersi w staniku ( i bez) jest dużaa, gdy się nosi prawidłowo dobrany rozmiar. Złe wyrządzają prawdziwe szkody. Btw - średnio sobie wyobrażam noszenie stanika bez fiszbin w okresie ciąży / karmienia i raczej nie będę tego robić (odpinane ramiączka, miseczki itp tak, ale fiszbina być musi). Dobrze dobrany stanik jest wygodny, fiszbina też, bo nie podjeżdża do góry, nie wbija się w pierś, tylko stabilnie siedzi na miejscu cały dzień. No i komfort psychiczny też jest fajny, kiedy stanik jest ładny i dobrze leży, nie mam zamiaru zapominać, że jestem kobietą, oprócz tego, że mamą ![]() Marsi : niedawno odkryłam, że Atlantic produkuje niskie obwody i "się uświadomił" - kupiłam kiedyś na wyprzedażach staniki w moim właściwym rozmiarze, za... 39.90 bo z przecen. A jakość świetna, obwód ciasny i rozmiar dobry. Idę tam znowu niedługo bo czuję, że zmiany mi trzeba. |
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane! Czy Wam też jest tak duszno?
normalnie 0 tlenu co chwila jest mi słabo, masakra jakaś. Byłam dziś 2 razy "na mieście" i myślałam że nie wrócę do domu. Odebrałam dziś wyniki moczu na sobotnią wizytę, wg mnie są w miarę ale zobaczymy co powie ginka. Mam czegoś dużo, jakiś fosforanów czy czegoś tam, ale wyczytałam ze to nie wpływa jakoś znacząco na ogólny wynik badań i ze to związane jest głównie z dieta. No a moja dieta jest hmmm, "dziwna" P.S. Śliczniutkie te ciuszki |
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale szczerze mówiąc/pisząc mogłabym mieć małe B ale nie większe bo śmiesznie bym wyglądała taka niska z cycolami wielkimi Leże na brzuchuuu plecyyyyy mnie bolą i frytki bym zjadla:P
|
|
|
#538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pstryczek ja mam wrażenie jakby mi na klatce ktoś położył jakiś ciężar, tak trudno mi oddychać. A słyszałam, że jeszcze cały przyszły tydzień ma być taki upalny
|
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
O Boże jaki skwar!!! Ja jutro jestem na uczelni ostatni dzień masakra już mi nózie do dupy wchodzą.Ktoś tu mówił o frytkach? Ja wczoraj w Macu jadłam frytki i popijałam shake'm czekoladowym Boże wiecie co? Kiedyś tak ot wystawiłam ogłoszenie na tablicy,że przyjmę fotelik samochodowy dla dzidzi. Ostatnio sprawdzam pocztę, a tam? Kobieta pyta czy nadal chce fotelik. Wyobraźcie sobie, że zupełnie zapomniałam o tym ogłoszeniu i nie spodziewałam się odezwu. Powiedziała, że nie chce żadnych pieniędzy i kazała dziś przyjechać (Kraków). DZIEWCZYNY!!! Ona mi dała fotelik, karuzelkę nad łóżeczko (śliczna) i 3 siaty ciuszków!!! Co prawda większość na dziewczynkę, no ale.. Ja stałam jak wryta. Mówię, że w takiej sytuacji, to muszę jej coś zapłacić, a ona mnie zbeształa i nie chciała nawet merci przyjąć! Dałam jej córci. Ale wyszłam stamtąd w ciężkim szoku. Obca osoba i mi tak pomaga. .. Łobuziaro, a Ty przypadkiem nie kupowałaś ich pod Lachem? ;> po te body po prawej tam widziałam |
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi- ja tez słyszałam że jak sie ktos bardzo zestresuje to krew nie leci.
Chociaz w sumie dziwne to bo ja zawsze przed pobraniem mam jazdy,typu ze slabo mi ale jak juz dochodzi do czynów w tym wypadku pobrania nie mdleje. Moja psychika lubi mi płatać figle i straszyć-niepotrzebnie z reszta. Mi wczoraj pobierała pielęgniarka 4 próbki,nie wiem jak to zniosłam. Ale jak wyszlam stamtąd bylam oblana zimnym potem i z tego strachu az zwymiotowałam. Dzis kochane moje odebrałam wyniki i wszystko moim okiem jest ok tylko hematokrytow mam za mało bo mam 33.6 a norma to 36-47. No i wyczytałam ze to krwinki czerwone czyli mam anemie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

tylko pewnie nic z tego nie wyjdzie i zaraz odezwą się stare kontuzje przez, które zrezygnowałam z treningów

no treningi były mocne bo i aspiracje były konkretne, no ale kontuzja, heh, jakież to typowe :P w każdym razie gdyby nie to, to bym nie poznała mojego męża, a teraz na pewno nie czekałabym na dziecko bo już miałam stypendium w stanach załatwione. I - szczerze - ni cholery mi nie jest żal! 

a wcześniej nosiłam 75B. Mam trochę zapasu, ale widzę, że już niewiele :/
normalnie 0 tlenu
masakra już mi nózie do dupy wchodzą.