|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI
Cytat:
Cytat:
Ja mam teraz hopla na tym punkcie dla synka
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic..przeżyje teraz wszystko aby tylko listopad i grudzień był łaskawy
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też weźcie jak będziecie szły ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- mniam
|
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wszelki wypadek nie zaszkodzi wziąć wody 0,5 litrowej, dużo nie waży i podobno dobrze jest wziąć cytrynę i parę kropelek sobie wkropić do tego roztworu.Ja teraz pewnie w środę dostanę już skierowanie na to badanie
|
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tu chodzi o maluszka i jak lekarz mówi żeby brać to zaczynam się wahać. Ja wiem że oni mają z tego profity jak polecają jakieś konkretne preparaty, ale nie chciałabym mieć później wyrzutów sumienia że coś mogłam zrobić żeby wspomóc rozwój dzidzi
|
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z mężem i znajomymi dalej gramy w gry planszowe, kalambury itp. super zabawa! z tym że gry wybieramy już te bardziej ambitne ; p
|
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie..
Doszliśmy do wniosku, że urlop weźmie w listopadzie aby mi pomagac Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja - wczoraj miałam wizytę u gina ale tak się zgrzałam w tym chlernym betonowym centrum stolicy, że padłam - mam dość juz tych upałów
Z maluchem wszystko ok, wyniki badań mam książkowe tyle, że muszę iść do mojego neurologa na konsultację, bo moje problemy z kręgosłupem są ewidentnym wskazaniem do cesarki - i ten pomysł już nie bardzo mi się podoba Co do witamin to biorę od początku Falvit mama i MagneB6 plus zdrowo i regularnie się odżywiam - teraz jeszcze lekarz polecił mi żebym spóbowała brać raphacholin ponieważ moja wątroba jest bardzo nienaturalnie wciśnięta w żebra i po każdym posiłku odczuwam koszmarny ból. marti cieszę się że już w domku - ja zwolniłam tempo i zaczęłam na siebie uważać po pierwszych plamieniach - i generalnie w du....pie mam złośliwców, którzy się nabijają że ciąża to nie choroba i nie ma co się ze sobą pieścić - dla mnie bezpieczeństwo maleństwa jest najważniejsze, a jak komuś to przeszkadza to jego problem. sanetko witamy - tak coś kojarzę Cię z wątku Panny Młode 2008 - tylko potem nam zniknęłaś Cytat:
Ja w zeszłym roku byłam z Triadą w maju na wyjeździe - generalnie współczuję rezydentom, bo nie dość że sami stracili pracę, nie mają kasy to jeszcze muszą uspokajać hordy rozwścieczonych turystów .....
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Kamalika- to super, że z maluszkiem wszystko dobrze
![]() Co do Triady to fakt- współczuje rezydentom, bo akurat na naszym turnusie odwalili kawał dobrej roboty. Zawsze byli dla nas dostępni i wszystko załatwiali bezproblemowo..czego akurat nie mogę powiedziec o Itace z którą w zeszłym roku byłam na wczasach.. No, ale co zrobic jak wierzytelności ich przerosły.. zarząd do d..y i wyszło jak wyszło..
|
|
|
#2981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że wszystko ok ![]() Cytat:
Dokładnie Sama pani doktor mi mówiła, że ciąża to nie choroba, ale organizm jest wtedy bardziej obciążony i trzeba na siebie bardziej uważać i nie przemęczać go dodatkowo Czas się zbierać do domu |
|||
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia- przyzwyczajasz się po mału do nowego nazwiska ? Chodzi mi głównie o podpisywanie się w pracy itd. ???
|
|
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też gorąco i duszno-masakra.Leżę przy wentylatorrze i nie chce mi się ruszać
Na dodatek obżarłam się tymi pierogami ruskimi i doprawiłam truskawkami Jestem taka pełna-nienawidzę się tak czuć!Mąż pojechał do lekarza ustalać termin operacji kolana (próbował na NFZ,ale terminy prawie roczne!),mamy nadzieję,że da się to załatwić w przyszłym tygodniu,jeszcze przed urlopem lekarza ![]() Weronika ja wczoraj miałam taki dzień,wieczorem mąż próbował dowiedzieć się,czy coś się stało,a ja w ryk i mówie mu,żeby dał mi spokój Nie wiem co się ze mną działo,może to te nerwy przed połówkowym,a może hormony
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki aby udało się załatwic operację ![]() Myślę, że ten nastrój spowodowany jest i badaniem i hormonami
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczny, wpadłam sie przywitać, nie nadrabiam wybaczcie, ale jest taki upał, że ledwo dycham
Połozyliśmy się dopiero koło 5 rano i prawdę mówiąc idę chyba spać, bo się nie wyspałam.Marti dobrze, że już jesteś w domku
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kamalika super ze wszystko ok a powiedz mi co ci sie dzieje z kregoslupem??bo mnie boli co dzien, mialam keidys osteoporoze i sie boje |
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz umrę, jest tak gorąco
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Dziewczyny, słyszałyście, że te szczepionki, takie co to szczepią na kilka chorób jednoczesnie są niebezpieczne dla dziecka??
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie to slyszalas? |
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
ach i przyszła mi wczoraj spódnica z all. zaraz zrobiefotkę i wam pokaże
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się obżarłam jak świnia! nie lubię tego stanu!
dlatego zaraz zabieram się za dalsze sprzątanie, poruszam się i może będzie mi lepiej : ))) |
|
|
|
#2992 |
|
Raczkowanie
|
czarnamadonna - u mnie to się już ciągnie kilka lat - mam stwierdzoną przepuklinę międzykręgową w odcinku szyjnym z uciskami na korzenie nerwów - traciłam czucie w lewej ręce, albo był brak ruchomości szyi - kilka serii rehabilitacji, liczne masaże jakoś stawiały mnie na nogi. Poza tym cały kręgosłup mam jak u spracowanej osoby 60-letniej więc gin się boi o to że rodząc sn mogę sobie krzywdę zrobić.
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale siedze w domu przed wiatrakiem i nigdzie sie nie ruszam .. do tego siostra zrobila obiad, teraz zjadlam suroweczke z jablek i marchewki .. a mama smaży racuchy w kuchni .. Dobrze mi .. ![]() Zaczynam czuc sie jak ciezarna .. krzyz mnie pobolewa , musze z poduszka siedziec .. do tego czuje wiekszy ciezar na brzuchu i skora mnie swedzi czyli domek chyba gwaltowanie zaczal rosnac ..
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
tak, skojarzone, juz właśnie nie od jednej osoby to słyszałam, wczoraj właśnie ta koleżanka mówiła. Jej starszy synuś dostał padaczki od tego i całe życie musi być już na lekach,.
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tylko 27 stopni, ale to jest jak dla mnie fajna temperatura : ) |
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i szczerze mowiac ciezko stwierdzic czy to prawda ze szkodza, te stare niby tez szkodza ja szczepilam skojarzonymi, maly nigdy po nich nawet nie marudzil ale chyba zawsze istnieje ryzyko nie wiadomo czym bys nie szczepila ze pojawia sie jakies skutki uboczne, takie powazne jak u Twojej kolezanki sa baaardzo rzadkie, a to lekarze stwierdzili ze to od tej szczepionki ma padaczke?? mozna duuuuzo sie naczytac o szczepionkach, a i tak sie nie bedzie wiedzialo co jest prawda a co nie |
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo .. masakra jakas
.. ale od przyszlego tygodnia ma byc juz po 25..
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Oto i spódnica, tylko proszę nie patrzcie na moją dużą dupę i olbrzymie biodra! Drugie trochę mało ostre, ale musiałm tel odebrać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Moja mama zawsze mówiła, że dzięki temu nie miałam problemu z nauką i zawsze wszelkie logiczne prace szły mi dobrze 

teraz lato mnóstwo sezonowych owoców i warzyw, tym nadrabiam, na razie wyniki mam dobre, to nie mam zamiaru sie faszerować

Na dodatek obżarłam się tymi pierogami ruskimi i doprawiłam truskawkami
Połozyliśmy się dopiero koło 5 rano i prawdę mówiąc idę chyba spać, bo się nie wyspałam.

.. krzyz mnie pobolewa , musze z poduszka siedziec .. do tego czuje wiekszy ciezar na brzuchu i skora mnie swedzi czyli domek chyba gwaltowanie zaczal rosnac ..