Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06.2012 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 08:21   #151
Renessme1985
Rozeznanie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość

Dziewczyny wiecie od kiedy wiesiołek powinien działać?, tzn. od kiedy widać różnicę
hmmm... ja niestety za bardzo nie pomogę z tym wiesiołkiem... on chyba działa tylko i wyłącznie na poprawę sluzu tak?? kiedyś też go zaczełam brać, bo po pigułkach miałam straszną "suszę" ale jakos nie przywiązywałam do niego żadnej uwagi... myślę, że nie zaszkodzi a może coś tam pomoże

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 08:22   #152
Koronek
Raczkowanie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

Heeej, witam nowe Staraczki

Ja nie testowałam, bo zapomniałam wczoraj kupić test @ nie przyszła póki co, tak sobie myślę, że poczekam do weekendu - nie ma co się nakręcać, już i tak w tym momencie nie mam wpływu na to czy jestem czy nie jestem w ciąży, więc nic to nie zmieni jak zrobię test 3 dni później, w ogóle to mam mało regularne cykle, najdłuższy miałam 34 dni, zazwyczaj jest to 27-29 dni, także dzisiaj 28 dc i poczekam jeszcze

nati_85 uszy do góry!

ja wiesiołek brałam przez 1 miesiąc, bierze się go od 1dc i tylko do owulacji!!! Pamiętajcie o tym! Ma poprawiać śluz i łagodzić objawy PMS (?) ja nie zauważyłam żadnej różnicy w śluzie, ale chyba trzeba dłużej go brać żeby zaczął działać.

P.S. właśnie dostałam @ no trudno do następnego razu

Edytowane przez Koronek
Czas edycji: 2012-07-04 o 08:38
Koronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:07   #153
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koronek Pokaż wiadomość
ehhhh "kuuuuuuurczaczki"... no to która w końcu przełamie tą niesprzyjającą passę ??

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2012-07-04, 10:15   #154
monriks
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
więc i ja się melduję jeśli pozwolicie oczywiście
mam już jedną gwiazdeczke a teraz chce drugiego bobaska mała ma już skończone 6 lat więc ponoc najwyższy czas
od kiedy planuje.... hm w sumie zawsze myślałąm że jak będzie to będzie i nie zabezpieczaliśmy się z tz specjalnie jakoś aż w końcu zaczeło mnie to niepokoic i od 2 cykli poczynamy dokładniejsze staranka w tamtym cyklu bez żadnych dodatków typu testy gin czy mierzenie tempki i oczywiście @ się zjawiła o zgrozo w tym cyklu byłam u gin, brałąm CLO i robie testy owu dziś wieczorem będą kolejne przytulanki bo wczoraj na teście były 2 kreseczki więc wieczorkiem może mnie nie byc
a tak poza tym to nie wiem czy chcecie cosik jeszcze wiedziec??

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

a i odnośnie papierosów i alkoholu w czasie ciąży może wyjdzie na to że jestem na maxa nietolerancyjna ale zawsze mówię co myśle a nie to co ktoś chce uslyszec,więc jestem zdecydownie na NIE! i sorki dziewczyny ale nie ma dla mnie tłumaczenia że ciężko rzucic itp.itd albo wbijamy sobie do głowy fakt że teraz dziecko płód czy nazywajcie to jak chcecie jest NR1 albo po prostu odłużmy ciąże na inny czas, kiedy będziemy w stanie poświęci się dla dobra dzidzi
My z moim mężem tez bylismy zatwardziałymi palaczami,codziennie paczka lub i wiecej.Gdy postanowilismy miec dziecko,nie chcielismy byc palacymi rodzicami i rzucilismy.Nie powiem bo mialam teraz 2 miesiaczna przygote z papieroskiem ale tylko do towarzystwa.Teraz od 2 miesiecy wcale nie pale.Nie moge w szczegolnosci patrzec jak matka dmucha tym dymem w twarz dziecku,choc robi to nie specjalnie.Moja kolezanka ma syna chorego na astme a pali ciagle ,mimo ze lekarz jej zabronil.Chlopczyk bierze ciezkie sterydy bo matce nie chce sie rzucic

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Hej!
agi_82 zapraszamy.

No niestety @ dzisiaj przyszła. No trudno.
Zaczynamy od początku. Już mi się dzisiaj wszystkiego odechciało
Szkoda,ja na swoją jeszcze czekam,choć od rana bli mnie brzuch,więc już blisko...
monriks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:18   #155
Koronek
Raczkowanie

A no kurczak Będziemy się starać w tym miesiącu ze zdwojoną siłą dziewczyny, a może któraś z Was stosowała te żele wspomagające zajście, np. pree seed czy coś takiego - kosztuje kupę kasy i się zastanawiam czy faktycznie działa i poprawia śluz, czytałam jakieś opinie, ale zdania są bardzo podzielone.

I zastanawiam się czy nie wysłać męża na badania nasienia - tak dla czystej ciekawości i pewności, że tu nie leży problem (jeśli w ogóle po 3 miesiącach można mówić o problemie). Wiem, że statystycznie trzeba 6 miesięcy do 1 roku żeby zajść w ciąże, także nie ma co się stresować, ale skoro ja robiłam jakieś tam badania to chyba i TŻ może je zrobić?
Stary 2012-07-04, 11:13   #156
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
A no kurczak Będziemy się starać w tym miesiącu ze zdwojoną siłą dziewczyny, a może któraś z Was stosowała te żele wspomagające zajście, np. pree seed czy coś takiego - kosztuje kupę kasy i się zastanawiam czy faktycznie działa i poprawia śluz, czytałam jakieś opinie, ale zdania są bardzo podzielone.

I zastanawiam się czy nie wysłać męża na badania nasienia - tak dla czystej ciekawości i pewności, że tu nie leży problem (jeśli w ogóle po 3 miesiącach można mówić o problemie). Wiem, że statystycznie trzeba 6 miesięcy do 1 roku żeby zajść w ciąże, także nie ma co się stresować, ale skoro ja robiłam jakieś tam badania to chyba i TŻ może je zrobić?
ja z tymi badaniami tż jeszce bym się wstrzymała faceci zazwyczaj odbierają to jako cios w swoją męskosc myśle że 3 cykle to jeszcze nie jest niepokój więc ja radzę się wstrzymac więcje przytulanek i powinno byc dobrze

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 11:21   #157
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
ja z tymi badaniami tż jeszce bym się wstrzymała faceci zazwyczaj odbierają to jako cios w swoją męskosc myśle że 3 cykle to jeszcze nie jest niepokój więc ja radzę się wstrzymac więcje przytulanek i powinno byc dobrze
Właśnie tak sobie myślę, że mój by się przestał zamartwiać, bo on nie rozumie, że 3 miesiące starań to jest nic i na pewno nie trzeba się martwić, bo zaczyna świrować trochę, i jakby zrobił badania i wyjdą ok to się przynajmniej uspokoi i nie będzie się zadręczał, a wiem, że to robi oj niech pojedzie i zrobi - może wtedy trochę wyluzuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-04, 11:41   #158
melutka
Raczkowanie

U nas dopiero 2 cs a mój też się zadręcza. Ale nie proponuję mu badań bo faktycznie (jak go znam) to odbierze to jako mój brak wiary w jego męskość. Powiedziałam mu, że są takie badania. Czekam aż dojrzeje i sam zaproponuje, że je zrobi.
My z moim tż problemu z papierochami nie mamy - na szczęscie. Koleżanka, która w lutym rodziła paliła. Po utracie 2 ciąż (wtedy paliła aż do momentu gdy się dowiedziała, ze ciaża jest) rzuciła przed spodziewaną ciążą. I jest niunia na świecie. Rozumiemi jednak dziewczyny palące, że nie łatwo rzucić. Ja mam inny paskudny nałóg - słodycze i też rzucić mam problem

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

A poza tm dziewczyny plisss wolniej, bo nie wyrabiam na zakrętach za Wami
Ja nadal czekam na drugą @ bo przynajmniej będę wiedziała jakie mam cykle ( o długość mi chodzi).
I czekam na Wasze i swoje II kreseczki
Stary 2012-07-04, 12:07   #159
nati_85
Raczkowanie

Tak sobie myślę i wiecie co najlepsze jest to, że ja już mam dziecko i wiem, że to tak szybko nie wychodzi (o córcie staraliśmy się 3 miesiące) a teraz sobie wmówiłam, że się od razu uda.

Więc daje na luz i czekam na bieg wydarzeń
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 12:58   #160
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę i wiecie co najlepsze jest to, że ja już mam dziecko i wiem, że to tak szybko nie wychodzi (o córcie staraliśmy się 3 miesiące) a teraz sobie wmówiłam, że się od razu uda.

Więc daje na luz i czekam na bieg wydarzeń
ajjj tam... to chyba nie ma zasady My o pierwszego synka staraliśmy się równo rok, o drugie na razie 3 cs...

...za to moja kumpela o pierwsze sie w ogóle nie strała hehe a jak juz chciała starac sie o drugie, to mozna powiedzieć, że zaszła od samego myslenia, bo w pierwszym cyklu od razu była w ciaży...

... jednym sie udaje od razu, a inni muszą poćwiczyć cierpliwość

...a tak poza tym to w poniedziałek sąsiad Nam wjechał w bok auta na szczeście tylko otarcie jest, no ale oczywiście, żeby pokryć szkody to nie był chętny, a dzisiaj jakaś baba przejechała Nam wózkiem na parkingu przez cały bok... oczywiście ten drugi, bo czemu nie... świadków nie było, tż ją coprawda złapał ale co niby miał zrobić... wiecie co mu powiedziała?? żeby nie przesadzał, bo ona też ma samochód porysowany no szczyt bezczelności !! A CO MNIE TO KURDE OBCHODZI ?? ja sie pytam !! Polakierowanie będzie kosztowało z 800 zł, a ona że tez ma porysowany i weź tu człowieku się nie wnerwiaj i nie stresuj

...uuuuuh no dobra jestem KWIATEM LOTOSU ammmmmmmmmm...

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2012-07-04, 13:40   #161
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
ajjj tam... to chyba nie ma zasady My o pierwszego synka staraliśmy się równo rok, o drugie na razie 3 cs...

...za to moja kumpela o pierwsze sie w ogóle nie strała hehe a jak juz chciała starac sie o drugie, to mozna powiedzieć, że zaszła od samego myslenia, bo w pierwszym cyklu od razu była w ciaży...

...a tak poza tym to w poniedziałek sąsiad Nam wjechał w bok auta na szczeście tylko otarcie jest, no ale oczywiście, żeby pokryć szkody to nie był chętny, a dzisiaj jakaś baba przejechała Nam wózkiem na parkingu przez cały bok... oczywiście ten drugi, bo czemu nie... świadków nie było, tż ją coprawda złapał ale co niby miał zrobić... wiecie co mu powiedziała?? żeby nie przesadzał, bo ona też ma samochód porysowany no szczyt bezczelności !! A CO MNIE TO KURDE OBCHODZI ?? ja sie pytam !! Polakierowanie będzie kosztowało z 800 zł, a ona że tez ma porysowany i weź tu człowieku się nie wnerwiaj i nie stresuj

Ale bezczelna baba, ja bym ją nagrała na telefon jak to mówi

Kiedyś mieliśmy sytuację, że była zima i babka zablokowała wyjazd z osiedla, bo zapakowała na środku przejazdu samochód, więc zadzwoniliśmy po straż miejską, baba była chamska i pyskowała okropnie, samochód stał tam bite 30 min. i ona nie widziała w tym problemu, wsiadła w samochód i próbowała uciekać, nie zobaczyła, że z tyłu podchodzi strażnik miejski i mało go nie rozjechała jak cofała do tyłu, oczywiście kłóciła się przez 20 min., ale w końcu i tak mandat dostała i jeszcze miała do nas pretensje, że jej życie uprzykrzamy, bo zadzwoniliśmy po straż....
Stary 2012-07-04, 18:56   #162
agi_82
Wtajemniczenie

z moją pierwszą gwiazda to można powiedziec "złoty strzał" był
teraz troszke gorzej bo juz zeszłam na "brąz" bo to 3 c.s
odnośnie bab kierowców to bywają straszne my też mieliśmy taką stłuczke i pomimo tego że była policja i jednoznacznie wina tej baby, ta się pultała ostro oczywiście nie przyjeła mandatu i sprawa w sądzie a mój tz jest nieustępliwy w takich sprawach

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-07-04, 18:56   #163
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Heeej, witam nowe Staraczki

Ja nie testowałam, bo zapomniałam wczoraj kupić test @ nie przyszła póki co, tak sobie myślę, że poczekam do weekendu - nie ma co się nakręcać, już i tak w tym momencie nie mam wpływu na to czy jestem czy nie jestem w ciąży, więc nic to nie zmieni jak zrobię test 3 dni później, w ogóle to mam mało regularne cykle, najdłuższy miałam 34 dni, zazwyczaj jest to 27-29 dni, także dzisiaj 28 dc i poczekam jeszcze

nati_85 uszy do góry!

ja wiesiołek brałam przez 1 miesiąc, bierze się go od 1dc i tylko do owulacji!!! Pamiętajcie o tym! Ma poprawiać śluz i łagodzić objawy PMS (?) ja nie zauważyłam żadnej różnicy w śluzie, ale chyba trzeba dłużej go brać żeby zaczął działać.

Dzięki za odpowiedź. W takim razie cierpliwie czekam bo efektów jak na razie brak

Cytat:
Napisane przez monriks Pokaż wiadomość
My z moim mężem tez bylismy zatwardziałymi palaczami,codziennie paczka lub i wiecej.Gdy postanowilismy miec dziecko,nie chcielismy byc palacymi rodzicami i rzucilismy.Nie powiem bo mialam teraz 2 miesiaczna przygote z papieroskiem ale tylko do towarzystwa.Teraz od 2 miesiecy wcale nie pale.Nie moge w szczegolnosci patrzec jak matka dmucha tym dymem w twarz dziecku,choc robi to nie specjalnie.Moja kolezanka ma syna chorego na astme a pali ciagle ,mimo ze lekarz jej zabronil.Chlopczyk bierze ciezkie sterydy bo matce nie chce sie rzucic

Szkoda,ja na swoją jeszcze czekam,choć od rana bli mnie brzuch,więc już blisko...
za rzucenie.

Cytat:
A nie zawsze im więcej przytulanek tym lepiej! To właśnie zależy od jakości plemników. Jeżeli się szybko regenerują i są szybkie - to można i co dziennie. Ale często faceci przez fajki, stres i niezdrowy tryb życia mają osłabioną armię. I wtedy lepiej dać czas na zregenerowanie, tzn. co 3 dni się przytulać.
ula_betula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 19:00   #164
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melutka Pokaż wiadomość
U nas dopiero 2 cs a mój też się zadręcza. Ale nie proponuję mu badań bo faktycznie (jak go znam) to odbierze to jako mój brak wiary w jego męskość. Powiedziałam mu, że są takie badania. Czekam aż dojrzeje i sam zaproponuje, że je zrobi.
My z moim tż problemu z papierochami nie mamy - na szczęscie. Koleżanka, która w lutym rodziła paliła. Po utracie 2 ciąż (wtedy paliła aż do momentu gdy się dowiedziała, ze ciaża jest) rzuciła przed spodziewaną ciążą. I jest niunia na świecie. Rozumiemi jednak dziewczyny palące, że nie łatwo rzucić. Ja mam inny paskudny nałóg - słodycze i też rzucić mam problem

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

A poza tm dziewczyny plisss wolniej, bo nie wyrabiam na zakrętach za Wami
Ja nadal czekam na drugą @ bo przynajmniej będę wiedziała jakie mam cykle ( o długość mi chodzi).
I czekam na Wasze i swoje II kreseczki
oby te II kreseczki były jak najprędzej bo nie uśmiecha mi się w przyszłe lato z bębenkiem chodzic oj co to, to nie

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź. W takim razie cierpliwie czekam bo efektów jak na razie brak

za rzucenie.

A nie zawsze im więcej przytulanek tym lepiej! To właśnie zależy od jakości plemników. Jeżeli się szybko regenerują i są szybkie - to można i co dziennie. Ale często faceci przez fajki, stres i niezdrowy tryb życia mają osłabioną armię. I wtedy lepiej dać czas na zregenerowanie, tzn. co 3 dni się przytulać.
mój tż zarzekał się ze jego kijanki sa silne jak on więc my co 2 dzionek no zobaczymy czy nie blefował

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-07-04, 19:09   #165
Renessme1985
Rozeznanie

hehe.... z tymi odstępami i regeneracją, to też racja... bo armia musi nabrać sił, ale w sumie to My się jakoś nie ograniczamy w tym cyklu i działamy, kiedy chcemy

to która z Nas ma teraz najbliżej do okresu?? będzie na co czekać i odliczać, może dodamy daty najbliższych @ do zestawienia, to będzie jasno i przejrzyście ??

... piszecie, że mamy niezłe tempo , to Wam powiem, że w poprzedniej ciąży udzielałam się na wątku dla ciężarówek i tam po jednym dniu potrafiło być z 10-15 STRON do nadrobienia ale minęło już ponad dwa lata od założenia wątku, a nadal jest żywy, tylko że na odchowalni...

...moje dziecko śpi, tż pojechał na angielski, a ja piję sobie winko i sama nie wiem czego szukam na necie... chyba odwiedzę CH Allegro

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka

Edytowane przez Renessme1985
Czas edycji: 2012-07-04 o 19:20
Stary 2012-07-04, 19:13   #166
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
hehe.... z tymi odstępami i regeneracją, to też racja... bo armia musi nabrać sił, ale w sumie to My się jakoś nie ograniczamy w tym cyklu i działamy, kiedy chcemy

to która z Nas ma teraz najbliżej do okresu?? będzie na co czekać i odliczać, może dodamy daty najbliższych @ do zestawienia, to będzie jasno i przejrzyście ??

... piszecie, że mamy niezłe tempo , to Wam powiem, że w poprzedniej ciąży udzielałam się na wątku dla ciężarówek i tam po jednym dniu potrafiło być z 10-15 STRON do nadrobienia ale minęło już ponad dwa lata od założenia wątku, a nadal jest żywy, tylko że na odchowalni...

...moje dziecko śpi, tż pojechał na angielski, a ja piję sobie winko i sama nie wiem czego szukam na necie... chyba odwiedzę CH Allegro
Jestem za! Ja mam @ 25.07
ula_betula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 19:16   #167
agi_82
Wtajemniczenie

ja ok 19.07 @
dla uprzyjemnienia taki żarcik a co:

-mąż do żony:
kochanie, przynieś mi piwo!
- na to żona:
a może jakieś magiczne słowo??
- mąż:
abrakadabra, czary mary zap....aj po browary!
- żona:
hokus-pokus, ence-pence zamiast cipki masz dwie ręce

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-07-04, 19:30   #168
sauatka
Raczkowanie

Cytat:
-mąż do żony:
- na to żona:
- mąż:
- żona:

u mnie następna @ koło 17.07
sauatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 19:35   #169
agi_82
Wtajemniczenie

sauatka
więc będziemy jakos razem testowac??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-05, 07:49   #170
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
ja ok 19.07 @

-mąż do żony:
- na to żona:
- mąż:
- żona:
dobre

Witajcie.

Może macie rację z tą regeneracją bo my teraz z Tż dosyć często się przytulaliśmy i nie wyszło więc może za często.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:

Ale bezczelna baba. Ludzie to naprawdę mają nierówno pod sufitem. Normalnie szok.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Renessme1985 możesz na pierwszej stronie zmienić u mnie na drugi cykl i okres dostałam wczoraj więc najbliższy pewnie 1 sierpnia.
Stary 2012-07-05, 07:50   #171
00anulka00
Zadomowienie

witam można sie przyłączyć? do "starych" wątków cięzko sie wbić a ten jest "nowy" jeszcze chyba wszystkie sie tak nie znacie - może będzie łatwiej

ponadrabiam was trochę. My zaczynamy starania ale teraz pomyślałam, ze robię wszystko "na czuja". Macie jakieś ksiązki? edukowałyście sie przed?
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 08:27   #172
Koronek
Raczkowanie

Cytat:

Jestem za! U nas 4 cykl, kolejna @ 02.08

Cytat:
ja ok 19.07 @

-mąż do żony:
- na to żona:
- mąż:
- żona:
słyszałam go już kiedyś, dobre nie ma co

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
witam można sie przyłączyć? do "starych" wątków cięzko sie wbić a ten jest "nowy" jeszcze chyba wszystkie sie tak nie znacie - może będzie łatwiej

ponadrabiam was trochę. My zaczynamy starania ale teraz pomyślałam, ze robię wszystko "na czuja". Macie jakieś ksiązki? edukowałyście sie przed?
Witam

Ja nic nie czytałam, tylko TŻ podesłałam jakieś artykuły na temat cyklu, żeby wiedział o co chodzi na czuja czasem lepiej wychodzi niż z obliczania, z takich ciekawostek to ja mam np. na tel zainstalowany program, który się nazywa OvuView - całkiem fajna sprawa, kiedyś w zwykłym kalendarzu zaznaczałam pierwszy dzień okresu i odliczałam ile do następnego, ale jak mam ten program teraz to nic nie muszę pamiętam, sam na podstawie ostatnich 12 cykli uzupełnia inf., oblicza mi średnia, pokazuje dni płodne i różne inne rzeczy - bardzo fajna sprawa ogólnie.
Stary 2012-07-05, 08:42   #173
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

Ja nic nie czytałam, tylko TŻ podesłałam jakieś artykuły na temat cyklu, żeby wiedział o co chodzi na czuja czasem lepiej wychodzi niż z obliczania, z takich ciekawostek to ja mam np. na tel zainstalowany program, który się nazywa OvuView - całkiem fajna sprawa, kiedyś w zwykłym kalendarzu zaznaczałam pierwszy dzień okresu i odliczałam ile do następnego, ale jak mam ten program teraz to nic nie muszę pamiętam, sam na podstawie ostatnich 12 cykli uzupełnia inf., oblicza mi średnia, pokazuje dni płodne i różne inne rzeczy - bardzo fajna sprawa ogólnie.
ale fajne
my na razie na czuja na 100%, nie mam parcia mocnego póki co. Lykam tylko kwas foliowy i w robimy to kiedy chcemy
Stary 2012-07-05, 08:51   #174
melutka
Raczkowanie

Post Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

Koronek, a skad masz takie cudo? Płatny ten program? Też bym taki chciała
Nasz ten cykl też liczę na straty. Zresztą przez ta pogodę (duchota niesamowita) to mi się już nic nie chce. A w ciąży być w taką pogodę to juz wogóle dziękuję Zwłaszcza, że w ciąży nie jestem a potwornie zacząłam puchnąć (wyglądam jak balonik ). Ni emogę sobie z tym poradzić. Macie jakieś pomysły?
WIem, marudzę. Już się poprawiam.
Za dwa tygodnie urlopik. Co prawda skrócny ale zawsze to coś
Renessme1985, ja tydzień temu miałam taką straszną ochotę na winko. Dobrze, że jakiś zapasik jest w domku to się wieczorkiem raczyłam siedząc na balkoniku
agi_82 znałam ten dowcip bez ostatniej linijki (na szkoleniu nam go jedna babka opowiedziła). Dla mnie boma
00anulka00 witaj w naszym gronie

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
ale fajne
my na razie na czuja na 100%, nie mam parcia mocnego póki co. Lykam tylko kwas foliowy i w robimy to kiedy chcemy
a my w tedy kiedy mój tż jest w domku - weekendy nic dziwnego, ze trafić nie możemy Tylko, ze on z więszym parciem niż ja. Może to on powinien założyć wątek - o dzieci się staramy i prawdziwymi facetami się nazywamy
Stary 2012-07-05, 08:59   #175
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Koronek, a skad masz takie cudo? Płatny ten program? Też bym taki chciała
Nasz ten cykl też liczę na straty. Zresztą przez ta pogodę (duchota niesamowita) to mi się już nic nie chce. A w ciąży być w taką pogodę to juz wogóle dziękuję Zwłaszcza, że w ciąży nie jestem a potwornie zacząłam puchnąć (wyglądam jak balonik ). Ni emogę sobie z tym poradzić. Macie jakieś pomysły?
WIem, marudzę. Już się poprawiam.
Za dwa tygodnie urlopik. Co prawda skrócny ale zawsze to coś
Renessme1985, ja tydzień temu miałam taką straszną ochotę na winko. Dobrze, że jakiś zapasik jest w domku to się wieczorkiem raczyłam siedząc na balkoniku
agi_82 znałam ten dowcip bez ostatniej linijki (na szkoleniu nam go jedna babka opowiedziła). Dla mnie boma
00anulka00 witaj w naszym gronie

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

a my w tedy kiedy mój tż jest w domku - weekendy nic dziwnego, ze trafić nie możemy Tylko, ze on z więszym parciem niż ja. Może to on powinien założyć wątek - o dzieci się staramy i prawdziwymi facetami się nazywamy
Melutka program jest darmowy, jeśli masz tel. z androidem to możesz pobrać za darmo z play online czy coś takiego, ale to z telefonu musisz zrobić, albo tel podłączyć pod kompa i ściągnąć na telefon - bez internetu tego nie zrobisz.

Tu jest link:
https://play.google.com/store/apps/d....ovuview&hl=pl
Stary 2012-07-05, 09:02   #176
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
mi nie wolno pic alkoholu bo mam problemy z błędnikiem

pierwszy raz uprawiam sex bez zabezpieczenia i dziwie mi z tym
Stary 2012-07-05, 09:49   #177
nati_85
Raczkowanie

Cytat:

Witami. Żadnych książek nie czytałam. Ja mam okres prawie książkowo, więc mniej więcej wiem kiedy mam owulację. My jak chodziliśmy na nauki przedmałżeńskie to nam bardzo dokładnie wytłumaczyła o co chodzi.

Cytat:
Jestem za! U nas 4 cykl, kolejna @ 02.08

słyszałam go już kiedyś, dobre nie ma co

Witam

Ten program to super sprawa muszę go sobie ściągnąć.

Jak mi się nie chce pracować a tu tyle roboty. Lecę, miłego dnia.
Stary 2012-07-05, 16:47   #178
Lublana
Zadomowienie

Cytat:

a i odnośnie papierosów i alkoholu w czasie ciąży może wyjdzie na to że jestem na maxa nietolerancyjna ale zawsze mówię co myśle a nie to co ktoś chce uslyszec,więc jestem zdecydownie na NIE! i sorki dziewczyny ale nie ma dla mnie tłumaczenia że ciężko rzucic itp.itd albo wbijamy sobie do głowy fakt że teraz dziecko płód czy nazywajcie to jak chcecie jest NR1 albo po prostu odłużmy ciąże na inny czas, kiedy będziemy w stanie poświęci się dla dobra dzidzi
Ja w czasie starania nie planuję jakoś ograniczać alko, ale może dlatego, że ogólnie mało piję, drink czy piwko nie zaszkodzą. Za to w ciąży nie ma opcji.

Cytat:
nie no nie rób tego, wyluzujChyba, że on bardzo chce. Zdrowa para może się nawet 2 lata starać, więc chill out

Cytat:

jak mnie złości jak ktoś niszczy czyjąś rzecz i jeszcze się nie poczuwa

Cytat:
oby te II kreseczki były jak najprędzej bo nie uśmiecha mi się w przyszłe lato z bębenkiem chodzic oj co to, to nie
Ja bym chciała macierzyński od maja/czerwcaL4 od marca, czyli kiedy muszę zajść w ciążę? W sierpniu/wrześniu/październiku, prawda? Ciekawe czy sie uda

Cytat:
Mam tę książkę http://www.swiatksiazki.pl/ciaza-tyd...p90063108.html
Zamierzam kupić tę http://lubimyczytac.pl/ksiazka/97084...niu-na-dziecko

Lubie dużo wiedzieć, więc sobie podczytuję do poduszkiAle bardziej chodzi mi o to kiedy bobo ma uszka, kiedy zaczyna słyszeć, jak jest duży itp.

Cytat:
ale fajne
tak jak i my

Byliśmy ostatnio w kinie na filmie Jak urodzić i nie zwariować - była tam jedna sfokusowana na poczęcie bohaterkaPolecam film, poryczałam się ze 3 razy, ale musiala ukrywać przed mężem, bo jego bawi moje wzruszanie na filmach
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 19:30   #179
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
ja ok 19.07 @

-mąż do żony:
- na to żona:
- mąż:
- żona:
tego to jeszcze nie słyszałam dobre

Cytat:

to która z Nas ma teraz najbliżej do okresu?? będzie na co czekać i odliczać, może dodamy daty najbliższych @ do zestawienia, to będzie jasno i przejrzyście??
Ja deklaruje 16.07 jako termin @

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 05:22   #180
agi_82
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny
ja już na nóżkach męża do pracy wyszykowałam i myśle sobie a co, ponadrabiam Was troszke
widzę że coraz więcej Nas się robi
oby tak dalej witam wszystkie nowo-przybyłe
ja już się zastanawiam kiedy teścik zrobic
a jeszcze w przyszłym tygodniu na urlopik wyjeżdżam i nie wiem czy coś przed wykaże chyba poczekam i zrobie jak wrócimy nie chce po raz setny się rozczarowac i miec doła na urlopie wolę życ nadzieją że tym razem się udało zobaczymy, czas pokaże.
dziewczyny u Was też tak w nocy burzowo było??
ja myślałam że to jakaś apokalipsa normalnie takie błyski i gradobicie szok

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Cytat:

na czucia ponoc najlepiej wychodzi taki spontan mały ja zawsze sobie obiecuje że tym razem wrzuce na luzik i jak się uda to się uda ale później przychodzi czas owulki i myśle o nie nie mogę przepuścic takiej okazji i zaczyna się planowanie kiedy co i jak i "spontana" szlag trafił

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości