|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Heeej, witam nowe Staraczki
![]() Ja nie testowałam, bo zapomniałam wczoraj kupić test ![]() ![]() nati_85 uszy do góry! ja wiesiołek brałam przez 1 miesiąc, bierze się go od 1dc i tylko do owulacji!!! Pamiętajcie o tym! Ma poprawiać śluz i łagodzić objawy PMS (?) ja nie zauważyłam żadnej różnicy w śluzie, ale chyba trzeba dłużej go brać żeby zaczął działać. P.S. właśnie dostałam @ ![]() ![]()
Edytowane przez Koronek Czas edycji: 2012-07-04 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
ehhhh "kuuuuuuurczaczki"... no to która w końcu przełamie tą niesprzyjającą passę ??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Szkoda,ja na swoją jeszcze czekam,choć od rana bli mnie brzuch,więc już blisko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
A no kurczak
![]() ![]() I zastanawiam się czy nie wysłać męża na badania nasienia - tak dla czystej ciekawości i pewności, że tu nie leży problem (jeśli w ogóle po 3 miesiącach można mówić o problemie). Wiem, że statystycznie trzeba 6 miesięcy do 1 roku żeby zajść w ciąże, także nie ma co się stresować, ale skoro ja robiłam jakieś tam badania to chyba i TŻ może je zrobić?
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
U nas dopiero 2 cs a mój też się zadręcza. Ale nie proponuję mu badań bo faktycznie (jak go znam) to odbierze to jako mój brak wiary w jego męskość. Powiedziałam mu, że są takie badania. Czekam aż dojrzeje i sam zaproponuje, że je zrobi.
![]() My z moim tż problemu z papierochami nie mamy - na szczęscie. Koleżanka, która w lutym rodziła paliła. Po utracie 2 ciąż (wtedy paliła aż do momentu gdy się dowiedziała, ze ciaża jest) rzuciła przed spodziewaną ciążą. I jest niunia na świecie. Rozumiemi jednak dziewczyny palące, że nie łatwo rzucić. Ja mam inny paskudny nałóg - słodycze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- A poza tm dziewczyny plisss wolniej, bo nie wyrabiam na zakrętach za Wami ![]() Ja nadal czekam na drugą @ bo przynajmniej będę wiedziała jakie mam cykle ( o długość mi chodzi). I czekam na Wasze i swoje II kreseczki ![]()
#159 |
Raczkowanie
|
Tak sobie myślę i wiecie co najlepsze jest to, że ja już mam dziecko i wiem, że to tak szybko nie wychodzi (o córcie staraliśmy się 3 miesiące) a teraz sobie wmówiłam, że się od razu uda.
![]() Więc daje na luz i czekam na bieg wydarzeń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ...za to moja kumpela o pierwsze sie w ogóle nie strała hehe ![]() ![]() ... jednym sie udaje od razu, a inni muszą poćwiczyć cierpliwość ![]() ...a tak poza tym to w poniedziałek sąsiad Nam wjechał w bok auta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...uuuuuh no dobra jestem KWIATEM LOTOSU ammmmmmmmmm... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiedyś mieliśmy sytuację, że była zima i babka zablokowała wyjazd z osiedla, bo zapakowała na środku przejazdu samochód, więc zadzwoniliśmy po straż miejską, baba była chamska i pyskowała okropnie, samochód stał tam bite 30 min. i ona nie widziała w tym problemu, wsiadła w samochód i próbowała uciekać, nie zobaczyła, że z tyłu podchodzi strażnik miejski i mało go nie rozjechała jak cofała do tyłu, oczywiście kłóciła się przez 20 min., ale w końcu i tak mandat dostała i jeszcze miała do nas pretensje, że jej życie uprzykrzamy, bo zadzwoniliśmy po straż....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
z moją pierwszą gwiazda to można powiedziec "złoty strzał" był
![]() teraz troszke gorzej bo juz zeszłam na "brąz" bo to 3 c.s odnośnie bab kierowców to bywają straszne my też mieliśmy taką stłuczke i pomimo tego że była policja i jednoznacznie wina tej baby, ta się pultała ostro ![]() ![]()
#163 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nie zawsze im więcej przytulanek tym lepiej! To właśnie zależy od jakości plemników. Jeżeli się szybko regenerują i są szybkie - to można i co dziennie. Ale często faceci przez fajki, stres i niezdrowy tryb życia mają osłabioną armię. I wtedy lepiej dać czas na zregenerowanie, tzn. co 3 dni się przytulać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#164 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
hehe.... z tymi odstępami i regeneracją, to też racja... bo armia musi nabrać sił, ale w sumie to My się jakoś nie ograniczamy w tym cyklu i działamy, kiedy chcemy
![]() ![]() to która z Nas ma teraz najbliżej do okresu?? będzie na co czekać i odliczać, może dodamy daty najbliższych @ do zestawienia, to będzie jasno i przejrzyście ?? ![]() ... piszecie, że mamy niezłe tempo ![]() ![]() ![]() ![]() ...moje dziecko śpi, tż pojechał na angielski, a ja piję sobie winko i sama nie wiem czego szukam na necie... chyba odwiedzę CH Allegro ![]() ![]() Edytowane przez Renessme1985 Czas edycji: 2012-07-04 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
ja ok 19.07 @
dla uprzyjemnienia taki żarcik a co: -mąż do żony: kochanie, przynieś mi piwo! - na to żona: a może jakieś magiczne słowo?? - mąż: abrakadabra, czary mary zap....aj po browary! - żona: hokus-pokus, ence-pence zamiast cipki masz dwie ręce
#168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie następna @ koło 17.07 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
sauatka
więc będziemy jakos razem testowac??
#170 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witajcie. Może macie rację z tą regeneracją bo my teraz z Tż dosyć często się przytulaliśmy i nie wyszło więc może za często. ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Renessme1985 możesz na pierwszej stronie zmienić u mnie na drugi cykl i okres dostałam wczoraj więc najbliższy pewnie 1 sierpnia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() ponadrabiam was trochę. My zaczynamy starania ale teraz pomyślałam, ze robię wszystko "na czuja". Macie jakieś ksiązki? edukowałyście sie przed? |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nic nie czytałam, tylko TŻ podesłałam jakieś artykuły na temat cyklu, żeby wiedział o co chodzi ![]()
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my na razie na czuja na 100%, nie mam parcia mocnego póki co. Lykam tylko kwas foliowy i w robimy to kiedy chcemy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Raczkowanie
|
![]()
Koronek, a skad masz takie cudo? Płatny ten program? Też bym taki chciała
![]() Nasz ten cykl też liczę na straty. Zresztą przez ta pogodę (duchota niesamowita) to mi się już nic nie chce. A w ciąży być w taką pogodę to juz wogóle dziękuję ![]() ![]() WIem, marudzę. Już się poprawiam. Za dwa tygodnie urlopik. Co prawda skrócny ale zawsze to coś ![]() Renessme1985, ja tydzień temu miałam taką straszną ochotę na winko. Dobrze, że jakiś zapasik jest w domku to się wieczorkiem raczyłam siedząc na balkoniku ![]() agi_82 znałam ten dowcip bez ostatniej linijki (na szkoleniu nam go jedna babka opowiedziła). Dla mnie boma ![]() 00anulka00 witaj w naszym gronie ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu jest link: https://play.google.com/store/apps/d....ovuview&hl=pl
![]() |
#176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pierwszy raz uprawiam sex bez zabezpieczenia i dziwie mi z tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mi się nie chce pracować a tu tyle roboty. Lecę, miłego dnia. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#178 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zamierzam kupić tę http://lubimyczytac.pl/ksiazka/97084...niu-na-dziecko Lubie dużo wiedzieć, więc sobie podczytuję do poduszki ![]() Cytat:
![]() Byliśmy ostatnio w kinie na filmie Jak urodzić i nie zwariować - była tam jedna sfokusowana na poczęcie bohaterka ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja deklaruje 16.07 jako termin @
![]() |
#180 | |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
![]() ja już na nóżkach ![]() ![]() widzę że coraz więcej Nas się robi ![]() ![]() oby tak dalej ![]() ![]() ja już się zastanawiam kiedy teścik zrobic ![]() a jeszcze w przyszłym tygodniu na urlopik wyjeżdżam i nie wiem czy coś przed wykaże chyba poczekam i zrobie jak wrócimy ![]() ![]() ![]() dziewczyny u Was też tak w nocy burzowo było?? ja myślałam że to jakaś apokalipsa normalnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.