U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2012-26 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-05, 17:01   #3271
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wróciłam ze ślubnego makijażu. Przeraziłam się na słowa zieleń i złoto, bo wyobraziłam sobie makijaż LadyStar- wybacz kochanie ale wyszło zupełnie inaczej. Zieleń jest bardzo mocna, połączona z czernią. Na poczcie więcej zdjęć. Makijażystka mówiła żebym nie przejmowała się, że jest mocny, bo się wchłonie i inaczej będzie wyglądał na sali i w kościele, ale sama nie wiem. Nie za mocne? Poniżej moje oczy
Kochana nie zbyt mi się podoba,nie wiem jak na innych zdjęciach ale na tym mi się nie widzi...Ale najważniejsze aby sie Tobie podobało

Ja już na dziś skończyłam sprzątanie,teraz idę się zrelaksować i wziąść kąpiel

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 17:06   #3272
ladystar
Zakorzenienie

Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Madzia przepiekne zdjecia

Nena robie wyprawe do Twojego lumpka - musze przekonac TZta ze zwiedzanie miasta Zamosc jest mi niezbedne do zycia A wiesz ze ja jeszcze do tej hurtowni nie dotarlam? Ciagle nie mam czasu i zawsze mi tam nie po drodze. Ale moze po weselu sie uda

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
gdzie Ty masz tego swojego lumpka że takie cudeńka w nim znajdujesz aż włosy na krewecie stają dęba jak nie suknia ślubna za gorsze to buciki

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
dziewczyny tak szczerze to jestem znośna?? lubicie mnie?? jestem wredna?? bo właśnie się pożarłam z taką jedną lodzią lambadziarą i jakaś taka refleksja mnie naszła
ja CIE KOCHAM!!

Kawo - zaraz wrzuce zdjecia 4 U

Bejb200 - fotoksiazke zamowilam na colorland.pl

DobraDuszo - gratulacje - i przyznam, ze taka wizazanka u nas na watku to dla nas prawdziwy skarb

Kuku!!! Gratulacje!!!

Wiktu
- oby babcia sie lepiej poczula, duzo zdrowka jej zycze

Melody - ciesze sie ze wszystko sie udalo mowilam, ze niepotrzebnie sie stresowalas?

U mnie dzisiaj wszystko zalatwione - a nawet wiecej

Piekne nowe rzeski sa zrobilam w innym miejscu - polecanym przez moja wizazystke - zrobilam te same (czyli 2:1) tylko w niektorych miejscach odrobinke dluzsze - sa super

Zrobilam woskiem brwi - w koncu wygladam jak czlowiek

Bylam na gieldzie kwiatowej - kupiam 2 ogromne bukiety bialych roz - ustawie je w wazonach u rodzicow w salonie, choc ledwo przezyly kilka godzin w bagazniku. Dodatkowo kupilam kilka bialych wiklinowych serduszek zawiesze je tez gdzies w domu.

Kupilam kwiat do wlosow

Kupilam kolejne buty tym razem takie zwyklaki - bezowe, skorzane na 8 cm obcasie, bo te zlote ze stradiego chyba nie beda sie nadawaly na cala noc imprezy, a do tych jak wlozylam stopy to sie zakochalam w ich wygodzie.

Nastepnie bylam u mojej nowej swiadkowej - niesamowite - wzruszyla sie ze ja poprosilam... A jako ze jest w ciazy to o wzruszenie nie trudno Teraz troche zaluje ze od razu nie zostala moja swiadkowa, bo radosc z tej nowiny sprawilam jej ogromna

Bylam u florystki - zawiozlam jej material z szarfy - zeby nim owinela uchwyt do bukietu

Pojechalismy tez zawiezc alkohol do chlodni na nasza sale. Jestem MACHO bo sama przenioslam wszystkie kartony wodki do samochodu. TZ (i ja tez) myslelismy ze mi tata pomoze, jak sie okazalo byl gdzies poza domem, a ja jako ze licze kazda minute wolalam wpakowac alko sama niz czekac na niego, albo jechac po TZ

Przewiezlismy tez winko

Pocwiczylismy pierwszy taniec na sali - ja zalozylam halke i VW <3 . TZ dumny - po tym jak nam sie 3 razy pod rzad udalo zatanczyc bez pomylki stwierdzil ze teraz juz moze sie zenic

Dzisiaj jeszcze farba na wlosy i moze okna jednak umyje u siebie bo juz malo widac przez nie
Dostalam na sali stojaczki na numery stolow i na menu - dzisiaj je wydrukuje. Wczoraj zrobilam zawieszki na alko - TZ musi tylko zamontowac wstazeczke. Wczoraj tez wybralam muzyke pod video

W ogole bylam wzruszona jak zobaczylam sale... i pomyslalam, ze to dla nas wszystko i ze to JUZ

Goscie z Niemiec przyjechali

Jutro sen do poludnia, nastepnie spowiedz, paznokcie i chill
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0010.jpg (25,3 KB, 53 załadowań)

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 17:11   #3273
ladystar
Zakorzenienie

Ps. moj biedny chory brat bedzie dzisiaj dawal wywiad w TVP Katowice

niestety u mnie ta telewizja nie odbiera

Stary 2012-07-05, 17:19   #3274
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dziewczyny plizzz plizzzz odpiszcie bo nie wiem co robić

Lady pieknie to wszystko brzmi...
u mnie to już niebawem...
idę do kibla
Stary 2012-07-05, 17:23   #3275
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Ps. moj biedny chory brat bedzie dzisiaj dawal wywiad w TVP Katowice

niestety u mnie ta telewizja nie odbiera
o a w związku z czym? może uda mi się obejrzeć

Audrey ja Ci niestety nie pomogę

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 17:30   #3276
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
tylko to mi się kojarzy, ale słowa się nie zgadzają

Dziękuje właśnie o to mi chodziło
Stary 2012-07-05, 17:31   #3277
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
o a w związku z czym? może uda mi się obejrzeć

Audrey ja Ci niestety nie pomogę
w zwiazku z przeszczepem rogowki

ja licze na program online

Audrey
ja tez nie pomoge

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-05, 17:36   #3278
a u d r e y
Wtajemniczenie

Lady a jak wyglądały Wasze kartki do spowiedzi?
Stary 2012-07-05, 17:39   #3279
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:
Madzia przepiekne zdjecia

Nena robie wyprawe do Twojego lumpka - musze przekonac TZta ze zwiedzanie miasta Zamosc jest mi niezbedne do zycia A wiesz ze ja jeszcze do tej hurtowni nie dotarlam? Ciagle nie mam czasu i zawsze mi tam nie po drodze. Ale moze po weselu sie uda

ja CIE KOCHAM!!

Kawo - zaraz wrzuce zdjecia 4 U

Bejb200 - fotoksiazke zamowilam na colorland.pl

DobraDuszo - gratulacje - i przyznam, ze taka wizazanka u nas na watku to dla nas prawdziwy skarb

Kuku!!! Gratulacje!!!

Wiktu
- oby babcia sie lepiej poczula, duzo zdrowka jej zycze

Melody - ciesze sie ze wszystko sie udalo mowilam, ze niepotrzebnie sie stresowalas?

U mnie dzisiaj wszystko zalatwione - a nawet wiecej

Piekne nowe rzeski sa zrobilam w innym miejscu - polecanym przez moja wizazystke - zrobilam te same (czyli 2:1) tylko w niektorych miejscach odrobinke dluzsze - sa super

Zrobilam woskiem brwi - w koncu wygladam jak czlowiek

Bylam na gieldzie kwiatowej - kupiam 2 ogromne bukiety bialych roz - ustawie je w wazonach u rodzicow w salonie, choc ledwo przezyly kilka godzin w bagazniku. Dodatkowo kupilam kilka bialych wiklinowych serduszek zawiesze je tez gdzies w domu.

Kupilam kwiat do wlosow

Kupilam kolejne buty tym razem takie zwyklaki - bezowe, skorzane na 8 cm obcasie, bo te zlote ze stradiego chyba nie beda sie nadawaly na cala noc imprezy, a do tych jak wlozylam stopy to sie zakochalam w ich wygodzie.

Nastepnie bylam u mojej nowej swiadkowej - niesamowite - wzruszyla sie ze ja poprosilam... A jako ze jest w ciazy to o wzruszenie nie trudno Teraz troche zaluje ze od razu nie zostala moja swiadkowa, bo radosc z tej nowiny sprawilam jej ogromna

Bylam u florystki - zawiozlam jej material z szarfy - zeby nim owinela uchwyt do bukietu

Pojechalismy tez zawiezc alkohol do chlodni na nasza sale. Jestem MACHO bo sama przenioslam wszystkie kartony wodki do samochodu. TZ (i ja tez) myslelismy ze mi tata pomoze, jak sie okazalo byl gdzies poza domem, a ja jako ze licze kazda minute wolalam wpakowac alko sama niz czekac na niego, albo jechac po TZ

Przewiezlismy tez winko

Pocwiczylismy pierwszy taniec na sali - ja zalozylam halke i VW <3 . TZ dumny - po tym jak nam sie 3 razy pod rzad udalo zatanczyc bez pomylki stwierdzil ze teraz juz moze sie zenic

Dzisiaj jeszcze farba na wlosy i moze okna jednak umyje u siebie bo juz malo widac przez nie
Dostalam na sali stojaczki na numery stolow i na menu - dzisiaj je wydrukuje. Wczoraj zrobilam zawieszki na alko - TZ musi tylko zamontowac wstazeczke. Wczoraj tez wybralam muzyke pod video

W ogole bylam wzruszona jak zobaczylam sale... i pomyslalam, ze to dla nas wszystko i ze to JUZ

Goscie z Niemiec przyjechali

Jutro sen do poludnia, nastepnie spowiedz, paznokcie i chill

I jak kochana?Stres jest?

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 17:40   #3280
melod_y
Zakorzenienie

audrey- my mamy tak:
nr zapowiedzi : 13/2012

wiec to ksiadz dajac Wam kartki musial uzupelnic.. chyba chodzi o to którą para jestescie w tym roku ktora bedzie sie pobierac.
tak wnioskuje chociaz nam mowil ze jestesmy 12 albo 11... wiec skad ta 13??? nie powiem Ci...

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 17:40   #3281
sloneczko740
Rozeznanie

hej dziewczyny własnie wróciłam z nauk jedno spotkanie z głowy i będzie jeszcze tylko jedno 26 lipca o 18:00 i z głowy... ale teraz tak myślę że chyba sobie to przełożę na 19 lipca bo 26 to tż ma urodziny i troche lipa
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 17:40   #3282
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję info na szybkości!
Bo jedziemy do tej spowiedzi, na naukach dostaliśmy kartki i tam pisze:
Rzymsko Katolicka Parafia
......................... ....................

Nr. Zap.
......................... .....................

Która parafię wpisać? Moją? TŻta?
No i skąd mam wziąć nr zapowiedzi?
Wpisałabym tam parafię w której idziecie do spowiedzi. Ale z tym numerem to nie wiem.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 17:44   #3283
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Lady a jak wyglądały Wasze kartki do spowiedzi?
tam gdzie jest nr zapowiedzi jest przybita pieczatka parafii - ja tylko wezme podpis przy 2 spowiedzi i tyle

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
I jak kochana?Stres jest?
bardziej chyba podekscytowanie

Dostalam fale smsow od znajomych i rodziny ze śląska, ze widzieli mojego brata kurdeee... a w necie jest tylko zapowiedz

Stary 2012-07-05, 17:45   #3284
melod_y
Zakorzenienie

audrey. wogole to nasze kartki sa inne mamy tak
nr zapowiedzi 13/2012
1 spowiedz
......................... ......................... ...........
2 spowiedz
......................... ......................... ...........

i chyba mamy miec tylko podpis ksiedza.

no i tak jak ladystar pisze mamy pieczątkę parafii z której te kartki dostalismy

Stary 2012-07-05, 17:46   #3285
ladystar
Zakorzenienie

zmierzylam moje nowe buty... maja nie 8 a 9,3 cm obcas hmmm... to chyba nawet lepiej dla sukni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-05, 17:52   #3286
a u d r e y
Wtajemniczenie

My mamy na zapowiedziach napisane nr protokołu 10/2012
parafii nie wpisze, najwyżej zostanie przy księdzu wpisana.
A i tak zapowiedzi mamy źle wypisane, więc bez rożnicy.
Dzięki
ale okazało się że jednak pojedziemy do dupy.. Bo TŻt dopiero wraca z pracy :/
Stary 2012-07-05, 17:58   #3287
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
zmierzylam moje nowe buty... maja nie 8 a 9,3 cm obcas hmmm... to chyba nawet lepiej dla sukni
no jasne! Tym bardziej ze sa wygodne to zawsze mozesz pozniej założyć

A do czego bedziecie tanczyc 1 taniec?

Cytat:
My mamy na zapowiedziach napisane nr protokołu 10/2012
parafii nie wpisze, najwyżej zostanie przy księdzu wpisana.
A i tak zapowiedzi mamy źle wypisane, więc bez rożnicy.
Dzięki
ale okazało się że jednak pojedziemy do dupy.. Bo TŻt dopiero wraca z pracy :/
praca... skad to znam...
tez czesto sobie "cos" planowałam a tu

Stary 2012-07-05, 18:51   #3288
marylka80
Zadomowienie

:Hi:

Jak dobrze ze juz czwartek Weekend czas zaczac

Madziu- fotki po prostu obledne!!! Zakochalam sie, normalnie nie moge sie napatrzec. Te kolorki, lawenda, doniczki, krzeselko, konewka...podusie...no po prostu wymieklam no i ty taka piekna, jezusicku...i te gory...jedna z piekniejszych sesji jakie w zyciu widzialam!!!

Nena-ty to sie normalnie dziewczyno w czepku chyba urodzilas! Takie buty za 28 zl????? Normalnie szczesciara z ciebie Na pewno sa oryginalne, pamietam ze kiedys przebuszowalam za podrobami caly internet bo one idelanie pasuja do Justina, no i nic nie znalazlam co by nawet kolo nich lezalo. Wiec spokojnie mozesz je po sesji opylic za jakas przyzwoita sumke na e-bayu na pewno znajdzie sie sporo chetnych a do twojej sukienki na sesje beda pasowac jak ulal

Kuku-no i po sie bylo tyle stresowac Gratulacje kochana!

Ja tez powoli obmyslam plan na sesje plenerowa, ale ciagle mi czasu braku. Na razie mam koncepcje, tylko jakos miejscowki nie moge znalesc...ehhh...
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 19:02   #3289
madzia2306
Zakorzenienie

już dwa miesiące jesteśmy małżeństwem

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-05, 19:08   #3290
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczynki czytam Was i co nadrobie to znowu napiszecie maaase stron

Ja miałam bardzo cięzki miesiac niestety...wiele sie działo

Dzis mielismy sesje w plenerze a za 13 dni mam swoja prywatna sesje taka erotyczna

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 19:56   #3291
nena1984
Zakorzenienie

ufff. zmęczona jestem. pazurki już mam, ale cos mi w nich nie pasuje. chyba są za długie. Na stopach wyszły fajnie
DSCF0148.jpg

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Obronionam

NENA ja te buty od Ciebie odkupie moje marzenie!
oklaski!!
heheh co do butów, to nie chciałabym z Ciebie zdzierać

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
chyba mi wczoraj mignęłaś właśnie na starówce;/ już nie pamiętam gdzie tylko... w każdym razie może koło verony ??
a możliwe, bo potem tamtędy wracaliśmy, a siedzieliśmy pod parasolkami dawnego zapiecka

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 19:56   #3292
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Uuuuu, no to się musi nauczyć lubić marcheweczkę Albo przestaniesz mu gotować
Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
No problem. Niech sobie sam gotuje.
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Co myślicie o takich spinkach? Mój TŻ nie lubi chodzić w garniturach, więc zapewne więcej ich nie założy. Nie głupie takie podpisywanie Pana Młodego? Mimo wszystko chciałabym coś nietypowego.
Jestem na etapie szukania pracy, wysłałam tyle cv, że głowa boli. Netu jak nie mamy tak nie mamy. Używam, w jego tel, ale mnie nerwuje ten net i to pisanie i wieczne ładowanie stron. Na wizaż nie umiem się w ogóle zalogować, nie wiem czemu...
Uważa, że mam pełno wolnego czasu, a on biedny zmęczony po pracy. Zamiast przyjść po pracy do mnie do kuchni pogadać, nalać zupę, to nie, on się kładzie na kanapę i czeka, aż mu naleje i zawołam, ale nie za szybko, by ostygło troszkę...
Nie dość, że sprzątam, gotuję, prasuję, zmywam, to on nie widzi mojej pracy i marudzi, że wszytko jest nie tak, że dziwnie wygląda ...
Po obiedzie śpi 2 godziny i mam siedzieć i się nie odzywać. Sztag mnie jasny trafia, siedzę sama po całych dniach
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 20:10   #3293
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Jestem na etapie szukania pracy, wysłałam tyle cv, że głowa boli. Netu jak nie mamy tak nie mamy. Używam, w jego tel, ale mnie nerwuje ten net i to pisanie i wieczne ładowanie stron. Na wizaż nie umiem się w ogóle zalogować, nie wiem czemu...
Uważa, że mam pełno wolnego czasu, a on biedny zmęczony po pracy. Zamiast przyjść po pracy do mnie do kuchni pogadać, nalać zupę, to nie, on się kładzie na kanapę i czeka, aż mu naleje i zawołam, ale nie za szybko, by ostygło troszkę...
Nie dość, że sprzątam, gotuję, prasuję, zmywam, to on nie widzi mojej pracy i marudzi, że wszytko jest nie tak, że dziwnie wygląda ...
Po obiedzie śpi 2 godziny i mam siedzieć i się nie odzywać. Sztag mnie jasny trafia, siedzę sama po całych dniach
Kochana ja to mam już bez ślubu
Zmęczony może być tylko mój kochany Tż,to że ja pracuje nie ma znaczenia,jego praca najważniejszaI jeszcze musze wkoło niego latać w weekend bo on wiecznie zmęczonyHeeehhh ciekawe jak będzie po ślubie....niech się przygotuje na
Stary 2012-07-05, 20:17   #3294
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Kochana ja to mam już bez ślubu
Zmęczony może być tylko mój kochany Tż,to że ja pracuje nie ma znaczenia,jego praca najważniejszaI jeszcze musze wkoło niego latać w weekend bo on wiecznie zmęczonyHeeehhh ciekawe jak będzie po ślubie....niech się przygotuje na
nie mieszkaliśmy razem przed ślubem
Jak miałam ostatni egr=zamin i napisałam mu SMS-em, że będę o 16:00 i by zrobił mi coś do jedzenia, to on nie zrobił, leżał i gadał jaki on jest wykończony sama musiałam ugotować
odkąd jesteśmy małżeństwem raz pozmywał, wow
jasna cholera mnie bierze

dzisiaj się wkurzyłam, poszłam, nawet nie posprzątałam, talerze nie pozmywałam. on mi na to, że najpierw obowiązki, a potem przyjemności (pojechałam do brata)
czy ja mam w obowiązki wpisane bycie kurą domowa?

kupiłam obrus, karnisz, firanki --> zaprosił siostry na obiad z mamą (jego) i dowiedziałam się od jego siostry...
fajnie, że ze mną rozmawia
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 20:19   #3295
karolinka85
Rozeznanie

Nena, super te Twoje pazurki
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 20:26   #3296
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ufff. zmęczona jestem. pazurki już mam, ale cos mi w nich nie pasuje. chyba są za długie. Na stopach wyszły fajnie
Załącznik 4764600
hm bardzo łądne choć tak z tego ujęcia z kształtem serdecznego i środkowego tak jakby było coś nie tak albo ja mam ze zmęczenia skrzywione odczucia

wreszcie skróciłam grzywę

padam... jutro jedziemy zapłacić za noclegi, spotkać się z facetem na sali (tu mile widziane kciuki żeby kazał nam zapłacić za to ile osób będzie a nie za 100) i spróbujemy dorwać kościelnego

a dzisiaj kupiliśmy z TZ takiego pięknego fioletowego storczyka do naszego mieszkanka
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 20:29   #3297
Madziuniusia
Zakorzenienie

hej czytam was cały czas ale jakoś nie mam weny, żeby się odezwać...
Stary 2012-07-05, 20:34   #3298
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Jak miałam ostatni egr=zamin i napisałam mu SMS-em, że będę o 16:00 i by zrobił mi coś do jedzenia, to on nie zrobił, leżał i gadał jaki on jest wykończony sama musiałam ugotować

dzisiaj się wkurzyłam, poszłam, nawet nie posprzątałam, talerze nie pozmywałam. on mi na to, że najpierw obowiązki, a potem przyjemności (pojechałam do brata)

kupiłam obrus, karnisz, firanki --> zaprosił siostry na obiad z mamą (jego) i dowiedziałam się od jego siostry...
Niefajnie to wygląda, spróbuj na spokojnie z nim porozmawiać- postawa to rozmowa.

Przedstaw swój punkt widzenia - określ ile masz obowiązków, najlepiej zrób listę np. uwzględniając wpis ile czasu każda czynność ci zajmuje.

Najgorsze jest to że często facet nie zdaje sobie sprawy ile pracy trzeba włożyć w utrzymanie domu- często stereotypy biorą z rodzinnego domu.

U mnie na szczęście mój mąż pomaga mi w obowiązkach (mimo iż spędzamy ze sobą tylko weekendy) mimo iż wraca zmęczony z pracy.
W domu z tego co zaobserwowałam w narzeczeństwie też pomagał rodzicom - dla niego to nie problem - tak został wychowany.

Nie chce zapeszać, może gdy zamieszkamy już razem tak na co dzień ta sytuacja się zmieni - liczę się z tym i o ile jeszcze większy wpływ mam teraz to staram się jasno określać zasady.

powodzenia!

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-07-05 o 20:54
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 20:35   #3299
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

hejka

dzisiaj pierwsza rocznica moich i tz zareczyn

ale było fajnie, narobiliśmy super jedzonka i winko poszło

az tak smiesznie, bo za rok juz bedziemy obchodzic te rocznice jako maz i zonka

a za 38 dni ślub nasz : jupi:

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 20:47   #3300
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Oj no to nie ciekawie to wygląda,kochana musisz z nim porozmawiać,powiedz mu że jest Ci teraz żle,że musi Ci pomagać i Cię wspierać......o i niech to on ugotuje obiad dla swojej mamusi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości