|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Teraz mam 5 min przerwy bo cieknie ze mnie, ale dobre cwiczenie przy diecie ![]() Nowaken, bardzo wspolczuje siostrze ![]()
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytrynka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja nie wyobrazam sibie diety,dla mnie jedna z najgorszych rzeczy to uczucie glodu.No i lubie jednak jesc kaloryczne rzeczy. Podziwiam cie za samozaparcie!
![]() |
#3484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz ja nie chodze glodna na diecie ![]() Tyle ze zapycham sie malokalorycznymi rzeczami - owoce , warzywa i jem regularnie 3 posilki plus 2 przekaski, a jak jestem glodna pomiedzy mimo wszystko to tez cos zjem. Uwazam wlasnie ze glod jest najgorszym wrogiem diety ![]() No i nie trawie gotowych diet wogole, jem na co mam ochote, tzn planuje sobie dzien wczesniej. Do tego duzo ruchu i sukces murowany! Najgorzej jak ma sie na cos slodkiego mega ochote, albo np na pizze ![]() Ale od czasu do czasu nawet na diecie jak jestem to sobie pozwalam ![]()
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jadę od 4 dni na takiej zupie kalafiorowej z groszkiem , marchewką i zimniaczkami, tzn. jem też inne rzeczy, ale jak mam głoda to jem tą zupę ![]() ja też sobie coś planuje sama co zjem , no po prostu się nie oszukujmy lubię sobie wpierdzielić jak prosiak, więc trzeba się przestawić na inny styl jedzenia i póki co jest całkiem dobrze ![]() Gosia wiadomo,ze jest cięzkawo z dwójką momentami, ale potem jest lżej , bo można z dziećmi w podobnym wieku uskuteczniać podobne rozrywki i ogólnie można dużo rzeczy wspólnie robić, co w przypadku większej różnicy wieku jest utrudnione. Aguśka no dobra dobra, może i koleżanki wymalowane, zadbane, ale kiedy się na kolejne dziecko zdecydują ? Ja tam w sumie z racji swojego wieku też szybko się bralam za drugie dziecko, ale wiem że ciężko po dłuższej przerwie się zdecydować, więc pewnie nawet jakbym pierwsze miała za młodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...nie mam dzis siły na komputer przez ten upał...jutro nadrobię
![]() Nowaken bardzo mi przykro z powodu siostry i to jeszcze była ciąża bliźniacza...straszne to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
Nowaken
![]() Dzieweczki, moja Hania już śpi ![]() A wiecie jaką akcję mi zrobiła popołudniu? Normalnie zaczęłam Ją karmić zaraz przed 15, po około dwóch godzinach od ostatniego karmienia (ale zdecydowanie domagała się piersi a nie wody czy czegoś innego) i po pół godziny od ppobudki... no i Hania oczywiście posyłała mi swoje piękne uśmiechy i mi byłotak błogo, że nie wiem kiedy zasnęłam (a że karmimy się przy tych upałach tylko na leżąco, to nie było trudno) no i obudziłam się po godzinie ![]() ![]() W kąpieli i po kąpieli była tak niesamowicie radosna i usmiechnięta, że byłam w szoku, potem zaniosłam Ją do sypialni, przystawiłam do piersi, possała chwilkę, odwróciła głowę i po minucie już spała... po 5 obudziła się z usmiechem i przyssała do drugiej piersi (przez biustonosz ![]() ![]() A ja dziś rano zdaje się pisałam coś o skoku ![]() ![]() Mój Mąż poszedł właśnie na katechezę dla rodziców przed chrztem - proboszcz powiedział, że wystarczy jak jedno z nas przyjdzie więc ja sobie odpoczywam... Aaaa i mamy dzis w planach piwko, bo Marcin kupił wczoraj na spróbowanie tą nową Warkę cytrynową i tak Mu posmakowała, że wypił całą, a mi dał łyczka i rzeczywiście była rewelacyjna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaraz jak Viki zasnie to ide na bieznie. Jestem na maxa zmotywowana, w poniedzialek sie pochwale ile zjechalam przez tydzien ![]() Gdybym ja planowala drugie dziecko, to tez bym sie zdecydowala wczesniej, wlasnie zeby razem mogli sie bawic , a tak jak jest 6 lat roznicy to dosyc ciezko, raczej Adas bedzie Viki zabawial a nie sie z NIa bawil, niestety ![]()
![]() |
#3489 |
Zadomowienie
|
Desia, fajnie, że Ci w miarę dobrze na diecie
![]() Ja też się staram ograniczać przede wszystkim słodkie, ale piwka dziś sobie nie daruję, bo mam straszną ochotę... ale ostatnio nie jadłam nic słodkiego więc to taki mały bonus... A i tak jeszcze niewiele rzeczy jem, bo stopniowo wprowadzam, choć już teraz z większą śmiałością, bo Hania dobrze teraz reaguje na nowości odkąd podajemy delicol |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Rozeznanie
|
Widzę ducha odchudzania w naszej grupie
![]() ![]() ![]() Aguśka- tulam mocno, u mnie tez czasem Adasiowi odbija, ostatnio ugryzł Agatkę...i tez czasem wymiękam i chce mi się wyć do księżyca... I tez zazdroszczę odpicowanym mamom na palcach zabaw...Dbam o siebie, ale brak czasu i sił na wiele spraw...W lutym wracam na uczelnię i już po wakacjach muszć wziąc się do pisania mgr, ale nie wiem jak to zrobię... ![]() Co do krzesełek do karmienia, u nas sprawdziło się takie samo jak ma Aguśka, z tej samej firmy, tylko kolor pistacjowy chyba, nie mogę teraz znaleźć na all..Adaś używa do dziś ![]() Moja panna jutro kończy 20 tygodni i powiem Wam, że ten ostatni skok jest dłuuuuugi. Już chyba jej przechodzi.. Smoczki uspokajacze mamy z Rossmana, kauczukowe, są bardzo fajne ![]() Ta butelkę z łyżeczką miałam dla Adasia i kocham ją nad życie, już kupiłam dla Agu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
Wczoraj pisałyście o BLW i stwierdziłam, że troszkę poczytam, bo sama kiedyś o tym myślałam...
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...dpowiedzi.html tu jest całkiem fajny artykulik... i tam jest jasno napisane, że tą metodę się stosuje kiedy dziecko już samodzielnie siedzi, czyli generalnie okazuje się, że ta metoda nadaje się jedynie dla dzieci karmionych wyłącznie piersią, bo przecież dzieciom karmionym mm dietę rozszerza się wcześniej I tak w sumie to fajna metoda o ile nie damy się zwariować i potraktujemy ją jako zabawę i będziemy miały siłę i czas, żeby sprzątać po takiej zabawie... Tak sobie teraz myślę, że sama spróbuję zwłaszcza, że nie wracam od razu do pracy więc będę mogła przynajmniej do roku karmić piersią (taki jest plan, ale czy się uda, to się okaże) |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Nowaken przykro mi
![]() ![]() Byliśmy na tym USG bioderek i wszystko Ok następna kontrola za 6tygodni - też macie kontrole jeśli chodzi o bioderka?? No a potem Oskar już zmęczony i marudny bo od 14 nie spał. Wykąpaliśmy go po 18 i prawie 2 godz. bujałam go na rękach ;/ Potem odłożyłam go do łóżeczka bo już spał a on po 10min się obudził i płacz a że zmywałam naczynia to TŻ go wziął i wiecie co po 15 min przychodzi do mnie i mówi "długo jeszcze bo mnie plecy bolą" ![]() gkatarzynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
Nikii, dzięki.. Hania z zasypianiem wieczornym na szczęście nie ma żadnych problemów... troszkę gorzej jest w dzień, ale chyba bym głupia była, gdybym narzekała. Stwierdzam, że mam naprawdę kochane i spokojne dziecko, a że czasem troszkę marudzi czy płacze... jakby nie płakała, to bym nie wiedziała, że mam dziecko
![]() co do nosidełek, to uważaj, bo ortopedzi wypowiadają się dość negatywnie... ja ostatnio pytałam i powiedział, że chusta tak, a nosidełko to nie jest dobry pomysł... choć potem dodał, że tak do końca nie jest też zwolennikiem chustowania, ale gdyby miał wybierać to lepiej chusta... i broń Boże nie nosić dziecka tyłem do siebie (w chuście czy nosidle), bo wtedy krzywimy dziecku kręgosłup Chusta jest może bardziej pracochłonna, szczególnie na początku, ale potem to już się szybciutko mota i jest naprawdę wygodnie. Aaa... my też mamy kontrolę - bylismy końcem czerwca i mamy się pojawić we wrześniu. USG było w porządku, tylko Hania ma lekki przykurcz w prawej nóżce i mamy to ćwiczyć i skontrolować...ale ponoć dwie albo trzy wizyty się należą normalnie na NFZ więc warto pójść i się po raz kolejny dowiedzieć, że wszystko jest OK |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super,że z bioderkami ok, my byłyśmy dwa razy , raz jak Kaja miała 6 tygodni i potem coś koło 3 miesięcy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki mam pytanie, moja Madzia w tym tyg zaczęła przekręcać się z plecków na brzuch, jak tylko sie ją położy na plecach to ona na boczek a potem na brzuch. Dziś w nocy po karmieniu też zaczęła tą gimnastykę i nie chciała spać, w końcu usnęła właśnie na brzuchu i spała tak do rana - pierwszy raz spała na brzuchu. Teraz ją usypiałam i też chciała na brzuchu ale ją zatrzymałam na boku i tu moje pytanie, czy powinnam jej pozwolić spać na brzuchu przez noc, czy to nie za wcześnie na takie spanie??? w dzień spała na brzuchu przez pół godz, to było całe jej spanie od 15-15.30 po czym sie obudziła, wczoraj natomiast spała na boku w dzień i obudziła się gdy się obróciła na brzuch, nie chciałabym żeby mi się w nocy w ten sposób budziła. Choć w dzień to przeważnie śpi po pół godz bez względu na pozycję a w nocy śpi ładnie. Nie wiem co robić
![]()
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie po ciezkich dniach z Jula powtarzam sobie ze najwazniejsze ze ja mam, a z reszta damy juz rade, poki dziecko zdrowe to nie ma co narzekac bo niektorzy nie maja tego szczescia by byc rodzicem ... ![]() ![]() widzielismy domek i nam sie podoba, czekamy az jeszcze inni maklerzy sie zamelduja i bedziemy mogli jeszcze dwa-trzy obejrzec i wtedy zdecydujemy ![]() Julcia byla dzisiaj tfu tfu grzeczna, rano co prawda dala mi w kosc ale spala od 6 do 10, pozniej od 13 do 14, a aucie od ok 15 do 17 i o 20 zasnela juz mam nadzieje na nocke ![]() Kumkura, to nie pocieszylas mnie z tym skokiem ![]() ![]() Ja jak karmie Julke to jej spiewam i sie do niej smieje i gadam co mi slina na jezyk przyniesie ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc dziewczyny jakie jest Wasze zdanie chusta czy nosidełko bo ja sama nie wiem ;/ co do spania w dzień to u Nas też jest gorsze niż w nocy. No ale za to nocki są nawet OK Cytat:
no my byliśmy jak miał 5 tyg , dzisiaj i za 6tyg kolejna kontrola. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
My jutro do ortopedy jedziemy.
Życzę spokojnych nocek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wiesz jak to facetami , czasami nie mają wyczucia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Emigra właśnie widziałam zdjęcie na mailu
![]() ![]() Kumkura,, Roksape - śliczne dziewczynki Roksape masz bardzo podobne do siebie dzieci ![]() Andrea standardowo przespała posiłek o 21.00 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
No wlasnie dlatego mysle,ze chociaz na poczatku moze byc troche trudnych chwil,to jednak warto.No i gdy pojawi sie kolejny maluszek moze moja duza cora bedzie pomagac ![]() Cytat:
Ja czasem pije tutaj Bavaria shandy z lemoniada.Ma 0,9% alk. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do skoku to też go przechodzimy ![]() ![]()
![]() |
#3509 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzis pierwszy raz dalam Szymonkowi do mleczka miarkę kleiku ryżowego. Wypil w sumie 140 ml. Musialam mu mleczko zagescic bo inaczej wychlipałby ponad 200 ml mleka bo to taki glodomor.
Mam nadzieje ze jego brzuszek ładnie zaakceptuje kleiczek. A Wasze Maluszki ile mleczka mm zjadaja na noc? Bo jak piersia karmilam, to nigdy nie wiedzialam ile tego zjada.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do luster, wiesz ze niektore sa wyszczuplajace w sklepach ![]() Cytat:
![]() Ciesze sie ze masz tez taki fotelik ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie sobie sączę... a wiem, że Hania obudzi się ok 4 więc już napewno tego alkoholu nie dostanie... prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.