|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
![]() ide sie ogarnąć i do wyrka, musze wykorzystać dobrą passe w spaniu nie chce zapeszać, ale ostatnie dni nawet sie wysypiam Dobranoc |
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma wplynac na efektywniejszosc skurczy.
|
|
|
|
|
#963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja używam dove. i bardzo polecam! |
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ze u Was upal a u nas w sumie dzisiaj bylo cieplo bardziej duszno, ale poce sie bez wzgledu na pogode :/
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Staniki bezszwowe przyszły i są genialne!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Na masaż szyjki bym się nie zdecydowała Cytat:
TAK i to kilka minut po kąpieli...---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
musze sie zorientowac o ten etiaxil czy go mozna podczas cyca kiedys go uzywalam tylko on jest bardzo silny i tak mysle.
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- ewidentnie sie nie najadlam. a mala czuzje doslownie wiecie gdzie :P |
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszytkie mamusie
chciałam już przed południem do Was napisac ale w trakcie pisania wiaodmości zwalił mi się net i cały tekst trafil w kosmos. No ale mam nadzieje ze teraz juz wszytko sie uda i napisac i wyslac ![]() Miałam się odezwać jak wróce z wizyty która była 21.06 u ginekologa ale niestety po wizycie od razu pojechałam na ip bo mi tak lekarz kazał ze względu na to że od dłuższego czasu nie czułam często ruchów płodu no i ktg wyszło nie za bardzo. A jak pojechałm do szpitala to zrobili mi jeszcze raz ktg na którym wyszły dodatkowo skurczei stwierdzili że mnei zatrzymają na obserwacje. Mamuska przywiozła mi torbe (która zreszta rano spakowałam bo stwierdzilam ze juz na dniach moze byc przydatna![]() 22.06-piatek- zrobili mi kontrolne usg i wyszło z dzidzia wszytko ok tylko była zmniejszona ilosc wód płodowych 23.06-sobota- pod wieczór gadałam z młoda lekarka i powiedziała mi ze jak w niedziele nic sie nei bedzie dziac to w poniedzialek powinni mnie wypisac do domu. Cieszyałm się z takiego obrotu sprawy bo teskniłam okropnie za Amelka. POza tym ktg wychodziłao już w normie wiec nie widziałam sensu tam siedziec. 24.06-niedziela- okzałao się ze dyzur ma ordynatorka szpitala i po obchodzie i zbadniau mnie stwierdzila ze trzyba mi zalozyc foley Wieczorem spakowała sie i ogoliłam. 25.06-poniedziałek SADNY DZIEN - z samego rana przyszła do mnei położna i wyjeła mi foley i powiedziała ze moge jeszcze siepremyc jak chce i ze pozniej mam maszerwoac juz na porodowke. Więc ja chetnie skorzystałam z okazji ze moge sie umyc i w trakcie mycia rozmawiałam soebi jeszcze z dzidziusiem w brzuchu że musimy sobei pomagac itp. Może to wydac się głupie ale chciałam się jakos wesprzec mimo ze wiedzialm juz co z czym sie je.Zadzwoniłam do tz jak juz poszlam na porodowke i oznajmilam mu zeby oczekiwal radosnej nowiny miałam juz skurcze co 20 min jak podłączyli mi ok 7.30 kroplowke z oksytocyna i dosłaownie po paru min skurcze okropnie sie nasiliły i było juz co 2/3 min. Troche chyba za szybko organizm zaaregował na kroplowke bo póżniej nie miała jak odpocząc między tymi skurczami no ale... po * poczułam jak maleństwo juz jest strsznie niesko w kanale i krzyknełam do położnych ze rodze. Zaraz do mnei przybiegły i rzeczywiscie akcja sie juz zaczela. Chciałay babeczki zebym przeszła na fotel porodowy ale ja powiedziałam ze nigdzie sie stad nie ruszam i ze ja chce rodzic na tym łozku na ktorym jestem. Na szczescie kobitki nie zmuszaly mnei na sile i rodziłam na tym łózku. Widziała dosłownie wszytko- jak sie rodzi główka, barki i reszta tego malutkiego ciałka. Jak go wyjeły i powiedziały że to chłopiec to mialam łży w oczach a jak mi go położyły na brzych to zadz od razy do tz i mu powiedziałam że mamy syna i zeby posluchał jak płacze, Maleństwo przysżło na świat o 8.15![]() Po jakiejs godz od porodu dostałam krwotoku i podłaćzyli mi jakies dodatkowe kropłowki, dali jakis zastrzyk w tyłek, polewali mnie chlodna woda po twarzy a ja bylam doslownie jak w jakijes maligmie. Nie wiedziałam dokładnie co sie wkolo mnie dzieje. Juz jak przyjechałam na sale po porodowa to była juz przy mnei mam wiec od razu jakos mi sie lepiej zrobilo. Marka przywiezli mi tak kolo 17 jak juz prawie calkowicie wrocilam do siebie. No a moj tz z racji tego ze zlamal sobie palca u nogi wrocil tego samego dnia z w-wy ![]() Przez kolejne dni leżelismy sobei z MAreczkiem w spzitalu i od czw czli 28.06 próbowalismy wyjsc ze spzutala. Ale niestety nam sie nie udawało. Bo albo były złe wyniki usg i musiął dostawać jakieś leki, pózniej nasiliła sie nam zółtaczka i musieliśmy sie świecie i coraz to nowe rzeczy wychodziły. Wyszlismy dopiero w ten wtorek czyli 3.07 ale też z żółtaczką i musimy ja bacznie obserwowac a wrazei co od razu robic badania krwi no i w 2 miesiacu musimy zrobic kontrolne usg maluzkowi. Ja pomaly wracam do siebie, szkoda tylko że mój dom nie bo jaoś nie mam sily (chyba przez te upały) sprzatac ;/ teraz lece sie myc bo pozniej jak sie malenstwo obudzi to nie bede miec kiedy. Może jutra uda mi sie na dłużej do Was zajrzec. A teraz papa
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
dzis od popołudnia "odnotowuję" skurcze co godzinkę jeden, pewnie przepowiadacze
|
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Byłam u gina, miałam gości a teraz muszę Was nadrobić
![]() Wizyta była ekspresowa, takie szybkie usg... główka na górze. Poniedziałek do szpitala na czczo... w razie gdyby zdecydowali się ciachać od razu, co moja gin stwierdziła że się zdarza (to samo mówiła położna mi wcześniej na sr)... chyba nawet wolałabym żeby to zrobili "od ręki" mniej stresu, krótszy pobyt w szpitalu. Zagadywałam o te mleko czy mam brać.. nic nie muszę ![]() Nie wiem ile kluseczka waży, bo usg było szybciutko robione, a ja się pomiarów nie domagałam, bo i tak wepchnęłam się w kolejkę i na dodatek jeszcze mimo to że do gina chodzę prywatnie nic nie wzieła za wizytę. No i na odchodne powiedziała mi "do zobaczenia w poniedziałek",więc w poniedziałek też będzie miała dyżur w szpitalu |
|
|
|
#973 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Powodzenia! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będą robić cc? Ja miałam wywoływany, co prawda o mały włos nie skończyłoby się na cc, ale jednak był sn. A nie chcą spróbować sn? Karolina, wszystkiego dobrego z okazji imienin Aaaa i za wszystkie dzisiejsze wizyty.
|
||||||||
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Luby no to miałaś przeżycia przy porodzie, ale najważniejsze, że maluszek już przy Tobie i jesteście w domku
Co do żółtaczki, to lekarka w szpitalu radziła robić taką domową fototerapię, rano jak jest słońce to położyć dziecko przy oknie, tak, żeby słońce na niego świeciło przez szybę i tak niech sobie leży i się naświetla. Tylko pilnować temperatury, żeby dziecko się nie ugotowało
|
#975 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z czereśni, ale dziś upał dał w kość... Na szczęście jest wieczór i schłodziło się trochę (u nas 22 st. C na dworze).
Wcięło mi parę cytatów, więc wszystkim dziś gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt! ![]() Karolinko - najlepszego z okazji imienin!!! Cytat:
Mój mąż cały czas mówi o klimatyzacji, ale to większy wydatek i mam mieszane uczucia... Cytat:
Cytat:
Ważne, że będziecie pod obserwacją, będzie dobrze kochana! Cytat:
za udaną wizytę!Cytat:
Cytat:
. Fajnie masz, że nie pękłaś... Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytę!Cytat:
i nie martw się, z rozwarciem można jeszcze pochodzić (patrz na Nadalkę), będzie dobrze kochana!
|
||||||||||
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Luby gratulacje dla Ciebie i Mareczka!
![]() Niki to teraz weekend musisz przeznaczyc na relaks ![]() matko ile nowych dzieciaczkow nam sie sypie
|
|
|
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klas ki:Cytat:
|
||
|
|
|
#978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Luby, współczuję leżeć tyle czasu w szpitalu. Pewnie stęskniłaś się strasznie za starszym dzieckiem?
Najważniejsze, że już jesteście w domku. Gratulacje Cytat:
Mam już wózeczek |
|
|
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Już ja widzę mój relaks,pewnie jeszcze z 3 razy mieszkanie wyszoruje i muszę pomyśleć gdzie teście mają spać w razie gdybym wyszła planowo w sobote (oni beda juz wpiatek w nocy).. musze też przemyślec menu na cały tydzień dla meza i babci
wiem że dadza sobie rade sami ale wiecie juz sie w ogole smialam , że szykuje sie jakbym po tym porodzie miala umrzeć i nic nie miałabym juz okazji zrobic i dopracować to chyba ten syndrom wiciaa gniazda
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#980 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
jej, ile tu się dzieje!
![]() Cytat:
Leż jak najwięcej, ja widzę po sobie ze jak leże, to nie mam skurczy. Bierzesz fenka..? Co do masażu szyjki to potwierdza się to słyszałam na sr. Cytat:
Cytat:
Cytat:
takie regularne..?Cytat:
czyli to już..?Cytat:
|
||||||
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
no i znowu mnie pogonilo!!!!!!!!!!
zrobilam sobie na pocieszenie kawe mrozona z lodami
|
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#983 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Luby
wielkie gratulacje!!!! a jaka niespodzianka z płcią, Wy przecież nie chcieliście znać płci przed porodem prawda ..? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-07-05 o 22:06 |
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka, w końcu
![]() Luby, gratulacje!
|
|
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
jak co godzine to chyba nie ma co panikowac
![]() jakby byly czestsze to musialabys na ip podjechac na ktg |
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

nie chce zapeszać, ale ostatnie dni nawet sie wysypiam 
ma wplynac na efektywniejszosc skurczy.
jak wyszłam mialam cisnienie 115/90 i jak wrocilam po odpoczynku tez 115/90 dobre?? jestem casła zalana potem.....
. No i okazało się,że szyjka wróciła do wcześniejszej pozycji - skierowala się ponownie w lewą stronę i rozwarcie z dwóch palców zmniejszyło się na 1 -co jak sama powiedziała,gdyby mnie nie zbadała ostatnio to nikomu by nie uwierzyła w to
. No i powiedziała , że pogada z lekarzem żeby w poniedziałek wziął mnie na oddział ,bo to nie są żarty. Ehh. . .

Ale to pewnie przez jelita nieszczęsne, bo nadal mam biegunkę
No ale mam nadzieje ze teraz juz wszytko sie uda i napisac i wyslac
A jak pojechałm do szpitala to zrobili mi jeszcze raz ktg na którym wyszły dodatkowo skurczei stwierdzili że mnei zatrzymają na obserwacje. Mamuska przywiozła mi torbe (która zreszta rano spakowałam bo stwierdzilam ze juz na dniach moze byc przydatna

.
Ważne, że będziecie pod obserwacją, będzie dobrze kochana!
klas ki: