|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Nataszka u mnie takie "idz do mamy" by nie przeszło.
Iza nie wiem czy pisałaś dobre te jagodzianki z serem? warto zrobić? u mnie jagodzianki były zaledwie pół dnia, wszystko zjedli. Potwierdzam pyszne są
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam wiem ze fajnego chłopa mam. Wiem że był w zupełnie innych warunkach chowany. Teściowa była w domu i zawsze wszystko miał podstawione pod nos. Mężowi też zawsze wszystko szykowała, dom był (i jest) wysprzątany, obiad ugotowany (kiedyś 2 dania), ciasto pieczone na bieżąco. Pomagała jeszcze swojej babci bo nikt się nią nie interesował.
Ja z żadną inicjatywą wychodzić nie muszę, sam robi coś bo chce. Nie muszę też czekać na jego inicjatywę. Nie można wszystkiego za faceta robić a później narzekać że on nie pomaga. Albo jedno albo drugie. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
. Reszta wg jej wskazówek. Tak się tylko zastanawiam czy następnym razem nie zrobić tak że do formy włożę jako roladę (jak strucla) i nie ponacinam nożem z góry zamiast ciąć na kawałki i pojedynczo układać. Nie wiem - pomyślę jeszcze. Kolega z pracy Tż "narzeka" ze gruby będzie przez moje wypieki jak go tak będę częstowała. Każę Tżowi zabierać również porcję dla niego bo we dwójkę pracują w jednym pokoju.
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4774 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-nadal w jednym my w drugim ojciec. No do ojca pokoju jej wyra nie wstawię . Nowe będzie stało na miejscu starego (po wywaleniu komody-słupka się zmieści-na styk).Boże, żeby go kto chciał....ale tylko moja mama była w stanie (jako tako) go znieść... Cytat:
Ja już się wielokrotnie chwaliłam, że mój z tych wszystkorobiących i nie wyobrażam sobie inaczej )Cytat:
Cytat:
, bobek wymiata Cytat:
Taka moja luźna uwaga, ale czasem może warto coś w życiu zmienić i może spróbować starego do pionu podnieść.... "Pracuje"..."zmęczony"... ..jak chyba wszyscy nasi mężowie/niemęzowie...wymówka roku.... I coś kiedyś pisałaś że chciałby mieć drugie dziecko.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- a my dziś znów cały dzień nad wodą spędziliśmy ![]() Wiecie co, moje dziecko, szczególnie jak zasypia, to każe się szczelnie zakrywać ("jeszcze mi rączki przykryj", "nóżka wystaje" itp) i w te upały też . A jak zaśnie to musze ją odkrywać, bo mokra jak szczur....dziwne to moje dziecko.Dziś w nocy jej szczebli nie zamknęłam, budzę się, a tam młoda śpi tak że nogi jej przez te szczeble wisiały
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowka - to kiedy do mnie przyjedziesz?
My w końcu basenik kupiliśmy taki co dwa lata temu miał być.
|
#4776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dużo więcej mąki dałaś? myślisz że mogą byc mrożone jagody wcześniej rozmrożone? Cytat:
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2012-07-05 o 20:28 |
||
|
|
|
#4777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Inne zupy tez tak dajesz np zurek, barszcz bialy itd? nie zmienia sie smak czy cos. Ja je robie na rosole ale daje te torbekowe zupy , nie smakuja mi te zakwasy z butelki a domowych nie mam. Tez mam zakwasy, dzis nawet nie ciwcyzlam, wczoraj wieczorm zdychalam , rano nie mialam jak , teraz chyba juz mi sie nieche wiec spasuje. A co cwiczysz? Cytat:
Moj maly tak nie ma , u nas upalow nie ma wiec normalnie go kocem przykrywam Nataszka taaaak bambarylka to ze tlusciutka malutka , klocuszek z niej Moj maly dzis siura zrobil w nocy i musialam go przebierac i na zakupach w wozku .
|
||
|
|
|
#4778 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego.Takie jego ukochane oczko w głowie Jedno przepada za drugim. Często znikają na pół dnia i chodzą po lasach czy jeżdżą na rowerze,itp. Ja również do niczego go namawiać nie musiałam,zresztą dla mnie to nie wyobrażalne(namawiać ojca,żeby spędził czas/zajął się WŁASNYM dzieckiem) Cytat:
Dobrze,że malutka ma kochającą mamusie Cytat:
Mój by poleciał na zbity pysk,bo srał pies takiego faceta ![]() Niecierpię takich facetów co to"zapłodnili i na tym się skończyło,reszte ma odbimbać kobieta" Cytat:
![]() Cytat:
Natasza pewnie wie co robi.Nie wszyscy tatusiowie potrafią nimi być Żeby zostawić swoje dziecko-swoj największy skarb to trzeba mieć do tej osoby 100% zaufanie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale u mnie upał dzisiaj był
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W końcu cały dzień leżymy i pachniemyZosia też chce żeby ją przykrywać ale tylko po to żeby ją jeszcze szybciej odkryć . Dla odmiany nie daje się ubrać i najchętniej poszłaby spać nago i bez pieluchy.Nogi ze szczebelków wystające wygladają super - Zosia tak często "wisi" Sara ja dawałam świeże ale pewnie mrożone też można
|
|
#4780 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie to dziwne że w hurcie płacą ludziom psie pieniądze a później taka cena Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj byliśmy na grzybach z rana ale parówa była na barometrze wilgotność 90% Bilans wyprawy-1 prawdziwek i pół wiadra kurek ale sosik pyszny był na obiad ,mały nie jadł oczywiścieJa jeszcze nie mam odwagi położyć na noc bez pampka bo czasem mu się zdarzało chociaz ostatnio odpukać nie. Teraz jak tż jest w domu to dziecka nie mam ,nie odstępuje taty na krok ,aż czasem mi jakoś dziwnie pewnie będzie ryk jak pojedzie ,może do poniedziałku zostanie ,jutro ma dzwonić i pytać na ile może zostać,bo u nich to wszystko od pogody zależy.Słyszałyście ile tam dachów ludziom poniszczyło gradobicie ,masakra jakaś. A u nas już od popołudnia grzmi ,czuję że jak pierdo.... w nocy to trzymaj czapkę. Miałam napisać że Miko zaczął na rowerku jeździć bo do tej pory stał bezpańsko ,ale coraz częściej się łapie i coraz lepiej m u idzie,więc sie nie martwcie jak wasze niektóre jeszcze nie chcą może też musi mocy urzędowej nabrać ![]() Wyobraźcie sobie że dzisiaj tępiliśmy gniazdo os u nas na strychu ,słyszałam takie chrobotanie i myślałam że to mysz,ale dzisiaj młody mnie woła że coś u niego z sufitu wyłazi. A tam dziurka się zrobiła ,osy przegryzły regips i wyłaziły do niego do pokoju ![]() Prysnęliśmy przez ta dziurę sprajem na osy kilka dawek i mam nadzieję że spokój będzie ,później pianką monterską. France zobiły gdzieś na strychu ,tam nikt nie wchodzi bo to taki strych pod samym dachem ,dobrze że to nie szerszenie. Uroki mieszkania na wsi
|
||||||||
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednego faceta kilka w plecy pogryzło,szkoda mi było biedaka.Musiałam gnać 12 km,żeby kupić muchozol,Nine migiem do domu zabrałam,bo latały jak wściekłe. Pojęcia nie mieliśmy,że takie cuś pod dachem mamy U mnie bez burza,ale to co pokazują w tv to masakra
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Libra a ogolnie ile sadzonek chcesz posadzić?
Mój tez zaczyna smigac w końcu przez ta pogodę , potem wyjazd do pl i rowerek sie kurzyl. Wczoraj w domu smigal na nim , jutro jak nie będzie padać to wyjdziemy z rowerkiem , mam nadzieje ze nie będę musiała go pchnąć jak ostatnio Moja babcia kiedyś miała gniazdo szerszeni i jeden mnie uje...l , ryk pisk i ból .... Ja jutro robię te jagodzianki tylko tz ma mi Borowki dokupić . Evitka trzeba było fotkę cyknac jak mała śpi
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-07-05 o 22:00 |
|
|
|
#4783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() prysznic jest więc przed spaniem dzieciaki są kąpane . Ola śpi z ciocią Iwonką , bo już się wkręciła że ona z ciocią . Prawie wszystkie dwu latki na nocnowaniu będą , tylko te młodsze nie . Panie z przedszkola nie dzwoniły znaczy się spokój Olka nie beczy . Mówię wam ciszę mam w domu aż w uszy dzwoni . Po pracy sobie na zakupy ciuchowe pojechałam bez dzieciaków . No jak w raju normalnie ![]() spytam pani czy jeszcze raz nocowania nie zrobi ![]() ![]() Na górze wizarzu jest reklama ecco holiday no padłam normalnie . Gadałam dziś z babą co ma u mnie biuro i triada miała kłopoty już od marca i dużo ludzi o tym wiedziało . Ona np nie sprzedawała już sky clubu od dwóch miechów .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2012-07-05 o 22:05 |
||
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Libra dzisiaj w lidlu patrzę,a tam pełno pięknych powojników tych pnących
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Sara przez ten upał nawet nie czytam dokladnie
![]() Najpierw dosypałam 3 łyżki ale ciasto się kleiło jak diabli więc dosypałam jeszcze trochę ale już palcami. Myślę że sama wyczujesz ile będzie dobrze. Dla mnie to straszne jak pokazali ten filmik z gradem. W takim wypadku nie mogłabym zimnej krwi zachować. Teraz Ci ludzie są bez dachów, okien - masakra Libra macie się z tymi owadami. Wątpliwe przygody. Teściowie mieli w ubiegłym roku szerszenie właśnie i całe lato nic nie robili (są zbyt aktywne i agresywne) ale jesienią strażacy ochotnicy za umówioną miłą opłatą usuneli gniazdo i w tym roku nie widać ale nie wiadomo czy się coś nie pojawi
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia wszędzie bierze rowerek, jezdzi po krawężnikach, schodach, gdzie się tylko da. zasuwa już niezle na nim
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2012-07-05 o 22:37 |
|
|
|
|
#4787 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=minka26;35113144] Cytat:
![]() moj tez tak ma niestety z ta mama... Ale sie nauczylam jak na to reagowac jeszcze jakbym to poplakiwanie i jeki zamiast prob mowienia o co chodzi wyeliminowala, to bylabym w 7 niebie Cytat:
) ale ostatnio postanowilam troche poprawic podejscie mojego TZta, bo mu od tego nadmiaru wolnosci zaczyna odbijac no ale co tam i tak sie staram Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
ana gdyby facet byl od poczatku nauczony opieki nad dzieckiem byloby inaczej...
my tez cale popoludnie do 21 nad woda;-) oczywiscie Gabi musiala isc bo Oli bez niej nie wytrzymuje pol dnia,dobrze ze ona tak kocha Oliwie i ja uwielbia .... a tu moje 2 kochane lapki;-) Oli jechala w rowerku ,mela w wozkui tak pol drogi za lapki sie trzymaly;-)
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia - piękne zdjęcia. To w wodzie z odbitymi dziećmi świetne
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
a my dzis wczesniej wstalysmy, za oknem troszke chlodniej wiec chwila odpoczynku od upalow no chyba ze cos sie zmieni .
Wiecie co Melka to jest taki glodomór ze ja nawet nie moge NIC przyniej jesc bo od razu morde drze. Wczoraj narobila dymu jak Oliwia jadla jogurt przy czym wczesniej zjadla prawie wszystkie ziemniaki z maslem i troche kurczaka z mojego obiadu a jakies 0min wczesniej mleko,juz teraz ja oszukuje i je mleko 3 razy na dzien ale po prostu....glowa mala...
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęcia piękne No i pocieszyłam,że u mnie bez burz 2 w nocy szalały,cud,że gacie miałam suche
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
u nas duszno,ale burzy zadnej nie bylo....
ana na sile sie nic nie zrobi,ale jesli od poczatku ma labe to niby czemu pozniej ma sie starac,czlowiek sie szybko do dobrego przyzwyczaja ![]() u nas sloneczko sie przebija,moze bedzie cieplo,tzn cieplo jest ale nie na tyle zeby isc nad rzeke a mloda sie tam wyszaleje zawsze to mi spi w sekunde;p
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje na szczęście jeszcze śpią. Co prawda Nataszka obudziła się po 6 ale to chyba dlatego że chciała się przekręcić bo TZ o 3 (po karmieniu) zostawił ją na brzuszku. Więc około 7 nakarmiłam malutką i się wydoiłam. Teraz jestem już po śniadaniu. A nam się wczoraj piec popsuł i nie mamy ciepłej wody. JAk pójdę pod prysznic to mi kanaliki mlekowe się pozatykają od tej lodówy z kranu. A TZ w nocy poleciał do Anglii na Formułę 1. Dobrze ze wujek mi został. Ale dzisiaj upały zapowiadają
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-07-06 o 08:12 |
|
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
My wstałyśmy dzisiaj wcześnie bo spać ciężko. Dopiero przed 8-mą sprawdziłam i były 34 st. w słońcu i 28 w cieniu. Wy o rzece a u nas ciężko z domu wyjść (minus osiedli ). W lesie wilgotność koszmarna a w odsłoniętych częściach można na żmiję trafić![]() Dobrze że mamy balkon Mam dość takiej temperatury. Jestem wykończona. Pakujemy się dzisiaj i do dziadków jedziemy o ile oczywiście nie będzie jakiejś ciekawej burzy. Zosia jak znowu od jakiegoś czasu z suchą pieluchą wstawała tak od 2-ch ma pełną i tak plany pozbawiania nocnej pieluchy się na zmianę odsuwają i przysuwają. Cóż się dziwić jak pije jak mały smok. Może i wola siusiu przez sen ale ja nie zawsze usłyszę ![]() Darusia piękne zdjęcia Ciesz się że Ci dzieciaki jedzą
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie jest tak jak napisalas, a to zaufanie pare razy sie posypalo. Tak mnie wczoraj glowa bolala ze az wymiotowalam, masakra jakas, Darusia sliczne zdjecia |
|
|
|
|
#4796 |
|
Rozeznanie
|
Niech już przyjdzie ochłodzenie
Ja nie mogę w taki gorąc pracować - toż nawet myśleć się nie chce Najchętniej to jakąś drzemkę bym sobie zafundowała Na weekend mam plan wystawić Oli basen na balkon i wsio. No może jeszcze wodę będę piła i dziecko karmiła Daria - świetne zdjęcia Któraś chciała robić jajka w koszulkach - taką alternatywę znalazłam. W ogóle kobieta ma dużo fajnych pomysłów Iza - miłego wypoczynki w Willa Babcia Nataszka - współczuję bólu głowy. A to z nerwów czy może zatoki? A i kolega mi sprzedał fajną miejscowość nad morzem - Poddąbie (między Ustką a Rowami) podobnież mało ludzi tam |
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Catro dzięki. Teraz to tylko na weekend a na urlop za tydzień. Oby tylko pogoda drastycznie się nie odmieniła jak to u nas bywa często
![]() Ja wychodzę z założenia że Daria uprzedziła że zdjęcia zamieszcza. Zgadzam się z Tobą i też nie lubię jak bez mojej wiedzy ktoś wrzuca do sieci zdjęcia ze mną czy naszymi dzieciakami. Nataszka czy przypadkiem nie jesteś przegrzana albo nie masz udaru ? Czy to może stresy ? Jeżeli tylko się da to zaciemnij okna i unikaj wyjścia na słońce. Miewam czasem taki ból głowy do wymiotów. Na szczęście po oczyszczeniu przechodzi choć jest stłumiony. Doskonała okazja żeby Tż zajął się małą a przynajmniej zakupami i obiadem Zosia się pluska na balkonie a w słońcu mamy 38,5 st
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-07-06 o 10:53 |
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
catro oczywiscie ze tak,te same zdjecia mam tez na fb i nikt nie ma nic przeciwko,ja nie jestem na tym punkcie uczulona i widocznie oni tez nie.
Podobnie oni wrzucaja zdjecia z Oliwia u siebie.
|
|
#4799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i te lapki moje dzieciaki tez na razie sie kochaja, mam nadzieje ze im nie minie... Cytat:
Cytat:
widzialam tez jeszcze w muffinkowych foremkach u niej jak przegladalam przed chwila - ale tyle roznych jaj w jeden dzien nie zjemy Nataszka: Współczucia, też kiedyś takie miewałam, na szczęście teraz też miewam ale już nie takie żeby wymiotowac. Popieram dziewczyny - wykorzystaj to żeby TZ cos porobil jak wroci - w razie co mozesz troche poudawac ze boli Cie bardziej, jesli akurat bedzie jakas tabletka dzialac np A i wiesz wymyslilam jeszcze cos - facetowi trudno sie przekonac do robienia rzeczy ktoych nie lubi, moze by pobudowal klocki albo poukladal puzzle z mala na poczatek? albo moze lubilby kolejke? co tam ze dziewczynka moj np lubi budowac klocki z Jeremim (on buduje, Jeremi podaje odpowiednie klocki, ja sie nie wtracam za wiele zeby nie psuc im zabawy - bo bawia sie dobrze obaj) i w sumie to lubi mu czytac niektore ksiazeczki (co dziwne nie wszystkie), ale jak mialby go karmic, to robi wszystko zeby nie - w sumie to mu sie nie dziwie
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-07-06 o 11:29 |
|||
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie z Tżem rozmawiałam i jak rano jechał do pracy do na odcinku może 1 km (prosta droga w lesie) były 2 wypadki. W obu przypadkach były karetki więc zakładam że to coś poważniejszego. Mam stracha przed wyjazdem. Kurcze tak gorąco, słońce świeci, ludzie nie dosypiają bo duszno i o pomyłkę nietrudno
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Agatka przypomniał mi się temat niani. Ja nie szukałam i mam nadzieję ze nie będę musiała bo w razie czego mam mamę (i oby tak zostało jak najdłuzej). Ja bym sprawdziła czy np. : - myje ręce jak wchodzi do domu przed zajmowaniem się dziećmi; - jak reagują na nią dzieci w pierwszym kontakcie (mało miarodajne); - czy zna numery alarmowe; - czy wie np. co zrobić w przypadku oparzenia, zakrztuszenia, ukąszenia przez owady, przy gorączce itp.- taka podstawowa pierwsza pomoc; - czy pali - dla mnie niedopuszczalne nawet palenie na balkonie; - zaprosiłabym na kilka dni (płatnych) do domu i na spacery i poobserwowała jak się dogaduje z dzieciakami; - poprosiłabym o kontakt do poprzednich pracodawców i porozmawiała z nimi osobiście (nie przez telefon); - porozmawiała z innymi użytkownikami placyku na który chodziła z poprzednimi dzieciakami; ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Catro mi się nic nie wyświetliło z jajkami
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

. Reszta wg jej wskazówek. 
, gorzej jak ci babe jeszcze do domu przyprowadzi i na dodatek jakas zrzede 
, bobek wymiata 

za sikuuu
bedziesz miec co roku, ty duzo pichcisz to za darmoche bedziesz miec.
Jednego faceta kilka w plecy pogryzło,szkoda mi było biedaka.
chyba ty to pisalas , ze nie robisz.
2 w nocy szalały,cud,że gacie miałam suche