Politechnika Rzeszowska :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-25, 15:30   #1621
porcelain
Raczkowanie

Dot.: Politechnika Rzeszowska :)

z pół roku temu pytałam tu o zarządzanie II stopnia, ktoś mi pisał, że przyjmują wszystkich

ale teraz czytam regulamin rekrutacji na ten rok i coś jest napisane, że "absolwenci kierunków pokrewnych" itd.

orientujecie się, czy na prawdę coś się "zaostrzyło" w tej rekrutacji, czy tak o tylko napisali, żeby nie było?
można się gdzieś w razie czego wcześniej dowiedzieć jakie kierunki uznawane są za pokrewne?

muszę się upewnić wcześniej, zwłaszcza, że rekrutacja na II st jest strasznie późno - opłaty np. do września (chyba, że ja coś źle doczytałam?). a nie chciałabym się we wrześniu dowiedzieć, że z tą polibudą zostałam na lodzie

dobra, pytanie już nieaktualne. jednak w dziekanatach można się czegoś czasem dowiedzieć

Edytowane przez porcelain
Czas edycji: 2012-06-28 o 12:43
porcelain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-29, 12:46   #1622
asiaz93
Przyczajenie

I jak wasze wyniki? Na jakie kierunki składacie?
asiaz93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-29, 13:34   #1623
Nulka93
Zakorzenienie

Hej wiecie może czy jest jakiś próg punktów na FiR w tym roku i ile on wynosi? I może ktoś wie jaki jest przelicznik punktów na Politechnice Szukałam i nigdzie nie mogę znaleźć a chciałam sobie policzyć ile uzyskałam punktów

Nulka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-29, 16:12   #1624
porcelain
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nulka93 Pokaż wiadomość
Hej wiecie może czy jest jakiś próg punktów na FiR w tym roku i ile on wynosi? I może ktoś wie jaki jest przelicznik punktów na Politechnice Szukałam i nigdzie nie mogę znaleźć a chciałam sobie policzyć ile uzyskałam punktów

w regulaminie rekrutacji są przeliczniki
link
porcelain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-29, 16:15   #1625
Angi76
Zakorzenienie

Polecam: https://nwpei.prz.edu.pl/forumrekrutacja/index.php
Stary 2012-06-29, 23:22   #1626
ania666123
Przyczajenie

siemka po wynikach matur lekko zwątpiłam ale cóż zapytac mozna ;p

pol 33% pol(ustny) 40%
matma 60%
ang 38% ang (ustny) 63%

z takim czyms dostała bym sie na jaki kolwiek kierunek na poli?
ania666123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 11:52   #1627
veascea
Przyczajenie

hej możecie mi powiedzieć co wybrać biotechnologia, czy inżynieria środowiska, wychodzi mi na tym i na tym po 356 punktów, a jak patrzyłam, na to czy mogę dostać stypendium na iś ( ten przelicznik matma i chemia) to mi wyszło 220 punktów, to mam szanse na to stypendium, czy raczej nie?
i czy orientuje się ktoś czy ta biotechnologia nadaje się do poprawy matury z chemii i biologii?

Edytowane przez veascea
Czas edycji: 2012-06-30 o 11:57
veascea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 13:58   #1628
aa77
Raczkowanie

Ja bym wybrała biotechnologie. bardziej przyszłościowy kierunek, co do stypendium to nie wiem. zależy ile osób będzie miało dużo pkt
aa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 19:10   #1629
veascea
Przyczajenie

właśnie czytałam na stronie, tej co się rekrutuje, ze biotechnologia jest zamawiana, już w sumie złożyłam, tam tez mi tyle wychodzi, a orientuje się ktos może jaki był próg z pierwszej listy w tamtym roku?
Stary 2012-06-30, 19:14   #1630
veascea
Przyczajenie

właśnie na stronie tam gdzie się rekrutuje, że biotechnologia też jest zamawiana, już tam zresztą złożyłam i zapłaciłam, a nie wie ktoś przypadkiem, jakie były progi na biotechnologie z pierwszej listy w tamtym roku?
Stary 2012-06-30, 20:12   #1631
aa77
Raczkowanie

Progi punktowe na biotechnologię w 2011 roku na Politechnice Rzeszowskiej:

I etap - 254 pkt

nainżynierię środowiska środowiska nie wiem dokładanie, ale dziewczyna pisała że miała 418,5 pkt i przyjęta w I etapie

Edytowane przez aa77
Czas edycji: 2012-06-30 o 20:15
aa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 21:59   #1632
veascea
Przyczajenie

to spoko, to się chyba dostanę z I, a orientuje się ktoś może ile jest tam h, bo ja gdzieś wyczytałam, że jest ok. 700, ale to mi się wydaje mało prawdopodobne bo na URz jest ponad 900, a na UP w Lublinie ponad 800
Stary 2012-07-01, 20:19   #1633
asiulka092
Przyczajenie

również polecałabym biotechnologię (chociaż jej nie studiuję ale tez na tym samym wydziale i sa podobne przedmioty) z tyloma punktami myśle że spokojnie się dostaniesz

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ania666123 Pokaż wiadomość

pol 33% pol(ustny) 40%
matma 60%
ang 38% ang (ustny) 63%

myśle że tak może nie będzie to budownictwo czy lotnictwo ale coś napewno znajdziesz

Edytowane przez asiulka092
Czas edycji: 2012-07-01 o 20:19
asiulka092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 00:34   #1634
amy1908
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ania666123 Pokaż wiadomość

pol 33% pol(ustny) 40%
matma 60%
ang 38% ang (ustny) 63%

jesli progi puntkowe bd podobne jak w tamtym roku to transport, elektronika, elektrotechnika, energetyka
amy1908 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 09:28   #1635
anullkaa
Przyczajenie

a nie wiesz jaki próg był na matematykę? trudno się było dostać z wynikami podobnymi jak wyżej?
anullkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 09:50   #1636
veascea
Przyczajenie

ej a w ogóle kiedy oni mówią, a tym stypendium, że ta osoba może je dostać. Jak się dostanie na ten kierunek?, czyli w lipcu, jak już studiuje?
Stary 2012-07-02, 15:16   #1637
mela66
Przyczajenie

czyli tak bym chciała dostać sie na biotechnologie na PRz to liczą mi się pol, matma ang i bilogia lub chemia?
mela66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 17:37   #1638
asiulka092
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez veascea Pokaż wiadomość
ej a w ogóle kiedy oni mówią, a tym stypendium, że ta osoba może je dostać. Jak się dostanie na ten kierunek?, czyli w lipcu, jak już studiuje?
jeżeli chodzi o stypendium na kierunku zamawianym to na 1 roku jest ono przyznawane na podstawie wyników z matury a w późniejszych latach na podstawie średniej. Najprawdopodobniej zostaniesz o tym poinformowana w trakcie roku akademickiego bo oni to wszystko muszą wiesz,,policzyć" i troche czasu trzeba a jeżeli bedzie dodatkowa rekrutacja to też będą te osoby z niej brane pod uwage
asiulka092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 16:11   #1639
Sunny93
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Wreszcie znalazłam jakieś "żyjące" forum PRZ :P
Cieszę się, zwłaszcza, ze widzę osoby, które chcą tam studiować, bo mnie niestety ciągle ktoś zniechęca do tej uczelni.

Wybiera się ktoś na IŚ ?:P
Sunny93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-03, 16:15   #1640
Angi76
Zakorzenienie

Polecam: https://nwpei.prz.edu.pl/forumrekrutacja/
Stary 2012-07-03, 16:46   #1641
Grekoimper
Przyczajenie

są wolne miejsca w akademikach ? i jak mam sobie je załatwić na pewniaka startując na pierwszy rok studiów stacjonarnych
Grekoimper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 18:18   #1642
ania9393
Rozeznanie

GG do ania9393 Send a message via Skype™ to ania9393

Podobno Politechnika organizuje jakieś kursy wyrównawcze we wrześniu (?), które pomagają osobom słabym z przedmiotów ścisłych a które wybrały studia związane z nimi.
Wie ktoś może coś o tym, jakie przedmioty są realizowane, kiedy i jak można się zapisać?
ania9393 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 18:52   #1643
dajann
Przyczajenie

GG do dajann

Cytat:
Napisane przez Sunny93 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wreszcie znalazłam jakieś "żyjące" forum PRZ :P
Cieszę się, zwłaszcza, ze widzę osoby, które chcą tam studiować, bo mnie niestety ciągle ktoś zniechęca do tej uczelni.

Wybiera się ktoś na IŚ ?:P

ja właśnie skończyłam pierwszy rok IŚ na tej uczelni
Czym są wspomnienia? Każde z nich, te większe, jak i te mniejsze, mają swój kolor, zapach, smak. Niektóre spływają delikatnie na dno duszy a inne zarysowują się w niej zapamiętale, nie pytając nas o zdanie...
dajann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 19:28   #1644
Sunny93
Raczkowanie

dajann I jak oceniasz ten rok ? Ja mam straszny dylemat czy iść tam jeśli się dostanę, czy nie, więc zbieram informacje :P
(oby pozytywne xd)
Stary 2012-07-04, 20:58   #1645
dajann
Przyczajenie

GG do dajann

ten rok, oceniam nawet dobrze oczywiście były nieprzyjemne akcenty, ale jeśli jest się odpowiednio zmotywowanym to da się wszystko przeżyć a tak poza tym to też zależy jakie masz nastawienie do przedmiotów, które Cię tam czekają. Ja naprawdę na początku myślałam, że będzie gorzej, ale jak na razie jestem po pierwszym roku i to bez żadnej poprawki, więc jestem też strasznie zadowolona dlatego ogólnie jak dla mnie, dotychczas, jest dużo więcej pozytywów jeśli masz jeszcze jakieś szczegółowe pytanie to chętnie odpowiem
Czym są wspomnienia? Każde z nich, te większe, jak i te mniejsze, mają swój kolor, zapach, smak. Niektóre spływają delikatnie na dno duszy a inne zarysowują się w niej zapamiętale, nie pytając nas o zdanie...
Stary 2012-07-04, 21:53   #1646
izka0078
Przyczajenie

OGŁOSZENIE
Więc tak, wraz z moim przyjacielem będziemy wynajmować mieszkanie w Rzeszowie blisko politechniki, szukamy czegoś odpowiedniego, nowoczesnego i by z opłatami nie wyszło więcej niż 400 zł może nawet mniej sie uda Mieszkanie najlepiej 2-pokojowe , w jednym będzie on z kolegą a w drugim ja.. no a że idę sama do Rzeszowa to szukam współlokatorki;p No bo żeby potem nie było ze wynajmę mieszkanie a nikogo nie znajdę :p Jakby któraś z was była zainteresowana to pisać na do mnie na pw i podam numer gg Szukam niepalącej, spokojnej ale bez przesady;p i pijącej okazyjnie xD Pozdrowionka)
izka0078 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 14:55   #1647
Sunny93
Raczkowanie

Dajann Jeśli chodzi o nastawienie to myślę, że jest odpowiednie, bo z fizyki czy matematyki nigdy nie miałam problemów, tylko jestem po biol-chemie, więc matma była na podstawie, a tam wiadomo.. politechnika, czyli większe wymagania co do tego przedmiotu
Ogólnie planowałam zupełnie coś innego, ale wyszło jak wyszło i zostaje politechnika, z czego zresztą się cieszę. Słyszałam tylko od paru osób, że jest tam niski poziom i jeśli ktoś chce się później w życiu wybić, to nie Rzeszów tylko oczywiście Krk, czy Warszawa, bo prestiż..
Niedługo trzeba decydować, w sumie klamka praktycznie zapadła, a ja mam wątpliwości.. nienawidzę tego u siebie xd
Stary 2012-07-05, 23:12   #1648
Donna_Monte_Christo
Przyczajenie

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny po pierwszym roku IŚ i gratuluję zaliczeń
Donna_Monte_Christo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 07:18   #1649
dajann
Przyczajenie

GG do dajann

Cytat:
Napisane przez Sunny93 Pokaż wiadomość
Dajann Jeśli chodzi o nastawienie to myślę, że jest odpowiednie, bo z fizyki czy matematyki nigdy nie miałam problemów, tylko jestem po biol-chemie, więc matma była na podstawie, a tam wiadomo.. politechnika, czyli większe wymagania co do tego przedmiotu
Ogólnie planowałam zupełnie coś innego, ale wyszło jak wyszło i zostaje politechnika, z czego zresztą się cieszę. Słyszałam tylko od paru osób, że jest tam niski poziom i jeśli ktoś chce się później w życiu wybić, to nie Rzeszów tylko oczywiście Krk, czy Warszawa, bo prestiż..
Niedługo trzeba decydować, w sumie klamka praktycznie zapadła, a ja mam wątpliwości.. nienawidzę tego u siebie xd
Powiem Ci szczerze, że wg mnie Politechnika Rzeszowska też ma prestiż i dość wysoki poziom a jeżeli ktoś się chce się wybić, to może to zrobić wszędzie

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Donna_Monte_Christo Pokaż wiadomość
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny po pierwszym roku IŚ i gratuluję zaliczeń
dzięki Ty też studiujesz IŚ?
Stary 2012-07-06, 09:13   #1650
daniel169
Przyczajenie

DLA WSZYSTKICH NIEDOINFORMOWANYCH !

Dzwoniłem przed chwila na Prz. i jeśli ktoś chce złożyć więcej podań ( nie tylko na dwa kierunki) musi utworzyć kolejny numer SIR i złożyć wtedy może na kolejne dwa.. a dalej analogicznie...

Obserwuję i widzę, że nikt nie zadbał o to by to sprawdzić... lenie.
daniel169 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości