|
|
#1621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Politechnika Rzeszowska :)
z pół roku temu pytałam tu o zarządzanie II stopnia, ktoś mi pisał, że przyjmują wszystkich
ale teraz czytam regulamin rekrutacji na ten rok i coś jest napisane, że "absolwenci kierunków pokrewnych" itd. orientujecie się, czy na prawdę coś się "zaostrzyło" w tej rekrutacji, czy tak o tylko napisali, żeby nie było? można się gdzieś w razie czego wcześniej dowiedzieć jakie kierunki uznawane są za pokrewne? muszę się upewnić wcześniej, zwłaszcza, że rekrutacja na II st jest strasznie późno - opłaty np. do września (chyba, że ja coś źle doczytałam?). a nie chciałabym się we wrześniu dowiedzieć, że z tą polibudą zostałam na lodzie ![]() dobra, pytanie już nieaktualne. jednak w dziekanatach można się czegoś czasem dowiedzieć ![]()
jest - 58,5Edytowane przez porcelain Czas edycji: 2012-06-28 o 12:43 |
|
|
|
|
#1622 |
|
Przyczajenie
|
I jak wasze wyniki? Na jakie kierunki składacie?
|
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wiecie może czy jest jakiś próg punktów na FiR w tym roku i ile on wynosi? I może ktoś wie jaki jest przelicznik punktów na Politechnice Szukałam i nigdzie nie mogę znaleźć a chciałam sobie policzyć ile uzyskałam punktów ![]()
|
|
#1624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() link
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1626 |
|
Przyczajenie
|
siemka
po wynikach matur lekko zwątpiłam ale cóż zapytac mozna ;ppol 33% pol(ustny) 40% matma 60% ang 38% ang (ustny) 63% z takim czyms dostała bym sie na jaki kolwiek kierunek na poli? |
|
|
|
|
#1627 |
|
Przyczajenie
|
hej możecie mi powiedzieć co wybrać biotechnologia, czy inżynieria środowiska, wychodzi mi na tym i na tym po 356 punktów, a jak patrzyłam, na to czy mogę dostać stypendium na iś ( ten przelicznik matma i chemia) to mi wyszło 220 punktów, to mam szanse na to stypendium, czy raczej nie?
i czy orientuje się ktoś czy ta biotechnologia nadaje się do poprawy matury z chemii i biologii? Edytowane przez veascea Czas edycji: 2012-06-30 o 11:57 |
|
|
|
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym wybrała biotechnologie.
bardziej przyszłościowy kierunek, co do stypendium to nie wiem. zależy ile osób będzie miało dużo pkt
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Przyczajenie
|
właśnie czytałam na stronie, tej co się rekrutuje, ze biotechnologia jest zamawiana, już w sumie złożyłam, tam tez mi tyle wychodzi, a orientuje się ktos może jaki był próg z pierwszej listy w tamtym roku?
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Przyczajenie
|
właśnie na stronie tam gdzie się rekrutuje, że biotechnologia też jest zamawiana, już tam zresztą złożyłam i zapłaciłam, a nie wie ktoś przypadkiem, jakie były progi na biotechnologie z pierwszej listy w tamtym roku?
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Raczkowanie
|
Progi punktowe na biotechnologię w 2011 roku na Politechnice Rzeszowskiej:
I etap - 254 pkt nainżynierię środowiska środowiska nie wiem dokładanie, ale dziewczyna pisała że miała 418,5 pkt i przyjęta w I etapie Edytowane przez aa77 Czas edycji: 2012-06-30 o 20:15 |
|
|
|
|
#1632 |
|
Przyczajenie
|
to spoko, to się chyba dostanę z I, a orientuje się ktoś może ile jest tam h, bo ja gdzieś wyczytałam, że jest ok. 700, ale to mi się wydaje mało prawdopodobne bo na URz jest ponad 900, a na UP w Lublinie ponad 800
|
|
|
|
|
#1633 | |
|
Przyczajenie
|
również polecałabym biotechnologię (chociaż jej nie studiuję ale tez na tym samym wydziale i sa podobne przedmioty)
z tyloma punktami myśle że spokojnie się dostaniesz![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Edytowane przez asiulka092 Czas edycji: 2012-07-01 o 20:19 |
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Przyczajenie
|
jesli progi puntkowe bd podobne jak w tamtym roku to transport, elektronika, elektrotechnika, energetyka
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Przyczajenie
|
a nie wiesz jaki próg był na matematykę? trudno się było dostać z wynikami podobnymi jak wyżej?
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Przyczajenie
|
ej a w ogóle kiedy oni mówią, a tym stypendium, że ta osoba może je dostać. Jak się dostanie na ten kierunek?, czyli w lipcu, jak już studiuje?
|
|
|
|
|
#1637 |
|
Przyczajenie
|
czyli tak bym chciała dostać sie na biotechnologie na PRz to liczą mi się pol, matma ang i bilogia lub chemia?
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Wreszcie znalazłam jakieś "żyjące" forum PRZ :P Cieszę się, zwłaszcza, ze widzę osoby, które chcą tam studiować, bo mnie niestety ciągle ktoś zniechęca do tej uczelni. Wybiera się ktoś na IŚ ?:P |
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1641 |
|
Przyczajenie
|
są wolne miejsca w akademikach ? i jak mam sobie je załatwić na pewniaka startując na pierwszy rok studiów stacjonarnych
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Rozeznanie
|
Podobno Politechnika organizuje jakieś kursy wyrównawcze we wrześniu (?), które pomagają osobom słabym z przedmiotów ścisłych a które wybrały studia związane z nimi.
Wie ktoś może coś o tym, jakie przedmioty są realizowane, kiedy i jak można się zapisać? |
|
|
|
|
#1643 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja właśnie skończyłam pierwszy rok IŚ na tej uczelni
Czym są wspomnienia? Każde z nich, te większe, jak i te mniejsze, mają swój kolor, zapach, smak. Niektóre spływają delikatnie na dno duszy a inne zarysowują się w niej zapamiętale, nie pytając nas o zdanie... |
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
dajann I jak oceniasz ten rok ? Ja mam straszny dylemat czy iść tam jeśli się dostanę, czy nie, więc zbieram informacje :P
(oby pozytywne xd) |
|
|
|
|
#1645 |
|
Przyczajenie
|
ten rok, oceniam nawet dobrze
oczywiście były nieprzyjemne akcenty, ale jeśli jest się odpowiednio zmotywowanym to da się wszystko przeżyć ogólnie jak dla mnie, dotychczas, jest dużo więcej pozytywów jeśli masz jeszcze jakieś szczegółowe pytanie to chętnie odpowiem
Czym są wspomnienia? Każde z nich, te większe, jak i te mniejsze, mają swój kolor, zapach, smak. Niektóre spływają delikatnie na dno duszy a inne zarysowują się w niej zapamiętale, nie pytając nas o zdanie... |
|
|
|
|
#1646 |
|
Przyczajenie
|
OGŁOSZENIE
![]() Więc tak, wraz z moim przyjacielem będziemy wynajmować mieszkanie w Rzeszowie blisko politechniki, szukamy czegoś odpowiedniego, nowoczesnego i by z opłatami nie wyszło więcej niż 400 zł może nawet mniej sie uda Mieszkanie najlepiej 2-pokojowe , w jednym będzie on z kolegą a w drugim ja.. no a że idę sama do Rzeszowa to szukam współlokatorki;p No bo żeby potem nie było ze wynajmę mieszkanie a nikogo nie znajdę :p Jakby któraś z was była zainteresowana to pisać na do mnie na pw i podam numer gg Szukam niepalącej, spokojnej ale bez przesady;p i pijącej okazyjnie xD Pozdrowionka )
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Raczkowanie
|
Dajann Jeśli chodzi o nastawienie to myślę, że jest odpowiednie, bo z fizyki czy matematyki nigdy nie miałam problemów, tylko jestem po biol-chemie, więc matma była na podstawie, a tam wiadomo.. politechnika, czyli większe wymagania co do tego przedmiotu
![]() Ogólnie planowałam zupełnie coś innego, ale wyszło jak wyszło i zostaje politechnika, z czego zresztą się cieszę. Słyszałam tylko od paru osób, że jest tam niski poziom i jeśli ktoś chce się później w życiu wybić, to nie Rzeszów tylko oczywiście Krk, czy Warszawa, bo prestiż.. Niedługo trzeba decydować, w sumie klamka praktycznie zapadła, a ja mam wątpliwości.. nienawidzę tego u siebie xd |
|
|
|
|
#1648 |
|
Przyczajenie
|
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny po pierwszym roku IŚ
i gratuluję zaliczeń
|
|
|
|
|
#1649 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a jeżeli ktoś się chce się wybić, to może to zrobić wszędzie ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
Ty też studiujesz IŚ?
||
|
|
|
|
#1650 |
|
Przyczajenie
|
DLA WSZYSTKICH NIEDOINFORMOWANYCH !
Dzwoniłem przed chwila na Prz. i jeśli ktoś chce złożyć więcej podań ( nie tylko na dwa kierunki) musi utworzyć kolejny numer SIR i złożyć wtedy może na kolejne dwa.. a dalej analogicznie... Obserwuję i widzę, że nikt nie zadbał o to by to sprawdzić... lenie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

jest - 58,5

Szukałam i nigdzie nie mogę znaleźć a chciałam sobie policzyć ile uzyskałam punktów 

ogólnie jak dla mnie, dotychczas, jest dużo więcej pozytywów