Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-06, 10:15   #3241
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI

hej dziewczyny nie mam nastroju i czasu na pisanie neistety ale gratulujen kolejnych tygodni i pieknego brzuszka-to do animotylek reszty nie widzialam
lece do usc zlozyc dowody świadkow, jezdzi mi cos od wczoraj po jelitach nie wiem jakos sie czuje wymeczona a jeszcze ytaki upal...
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:16   #3242
Ma_majka
Zakorzenienie

Witam Kobietki z rana

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Trzymam żebys znow sie tak czula.
Jakie to wszystko nieprzewidywalne jest. Uwazajcie wszystkie na siebie dziewczynki. Pamietajcie 1cm brudu sam odpada nie ma co sie forsowac. Nasze maluszki sa najwazniejsze. Zmykam ogladac Lowcow okazji a potem do sklepu.Musze jakas liste napisac,bo znowu bede lazic jak swieta krowa nie wiedzac czego chce

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie
Z mala wszytsko ok, wciaz pozostaje Maya nawet sama zajrzalam pomiedzy nogi
Lekarka strasznie dokaldna, co mi sie podobalo. Najwazniejsze serduszko cudowne i zdrowe, przeplywowosc idealna ale na wszelki wypadek dostalam skierowanie do kardiologa na zrobienie maluszkowi EKG serca jeszcze jak siedzi w brzuszku.
Wszystko dokaldnie widzialm, raczki, nozki, paluszki, glowke, mozg, kregoslup, nerki, brzuszek i nawet pecherz Jeszcze dodatkowo sprawdzalismy czy mala nie ma rozszczepu warg ale ustka sliczne I wciaz sie ruszala jak chcialaysmy cos zobaczyc to na zlosc zasaniala, przez co siedzialam tam 50 min
A co do lozyska to pieknie przesuwa sie do gory wiec ni mam sie co martwic.
Nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa
Wspaniale
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:17   #3243
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny nie mam nastroju i czasu na pisanie neistety ale gratulujen kolejnych tygodni i pieknego brzuszka-to do animotylek reszty nie widzialam
lece do usc zlozyc dowody świadkow, jezdzi mi cos od wczoraj po jelitach nie wiem jakos sie czuje wymeczona a jeszcze ytaki upal...
my świadków zgłaszaliśmy dopiero w dniu ślubu dziwne zwyczaje tam u Ciebie są

3maj się chłodno (w taki upał jak jest u mnie to nie życzę Ci tego gorąca) i uważaj na siebie
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:19   #3244
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Witam kochane ..
Chyba zaczal mi sie ten mniej przyjemny etap ciąży
Brzuch mi zaczyna ciążyć , plecy bolą , podbrzusze dziwnie pobolewa .. nie moge sie ulozyc wygodnie do spania .. Czuje sie jak kaleka i jeszcze nie ma przy mnie TŻeta .. on by mnie przytulił i odrazu byłoby lepiej

Jedyne pocieszenie to to że za 2 godzinki przyjedzie moja siostra ze szwagrem i moim małym chrześniakiem - Maksiem ..

..brawo
nie martw siemam to samo na dodatek wstaje 5 razy w nocy na silu, plakac mi sie chce na to..brzucha wielkiego nie mam a sie czuje jak stara baba po schodach ledwo wchodze mam zadyszke a mieszkamy na 4tym pietrze.nawet juz nie chce sie zalic tżowi bo wychodze na marude

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
my świadków zgłaszaliśmy dopiero w dniu ślubu dziwne zwyczaje tam u Ciebie są

3maj się chłodno (w taki upał jak jest u mnie to nie życzę Ci tego gorąca) i uważaj na siebie
no u nas tzreba przywieźc dowody swiadkow 2 tyg przed tzn ksera dowodow..no bez sensu ale takie przepisy
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:19   #3245
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Dostałam sms: "Wychodzę dziś byłam teraz na USG, dzidzi nadal nic nie dynda waży już 230g"

Także Micia już dzisiaj będzie z nami
A wiecie, że śniło mi się, że opisywała tutaj swoją wizytę połówkową i jej lekarz był francuzem? Powtarzał tylko, że wszystko: "Jest sjuperr" i kazał jej kupić szybszy internet...chyba, żeby mogła więcej z nami plotkować, bo innego związku nie widzę

Kochana, gratuluję (i po cichu zazdroszczę) parki!

Właśnie dlatego nie zdecydowaliśmy się na to mieszkanie nad moimi rodzicami. Bałam się, że mama by przychodziła sprawdzić, czemu dziecko AŻ TYLE płacze, bo babciom się zawsze wydaje, że płacze za dużo

aniamotylek, super brzucholek Tobie, jak i reszcie dziewczyn gratuluję kolejnych tygodni...

A wiecie co? Strasznie mnie wczoraj teściowa wkurzyła. Od wtorku siedzę pod telefonem, żeby odebrać jej tatę ze szpitala. Wczoraj już się wkurzyłam i piszę sms, czy wychodzi, czy mogę cokolwiek innego oprócz czekania na info zrobić Opisała, że nie, dziadek nie wychodzi...Na co ja jej, że "W takim razie biorę się dalej do sprzątania, pewnie się nieźle zmacham z tym brzuchem...Od zeszłego tygodnia 4cm na plus". Nie odpisała mi nic, a potem jak dzwoniła do męża i się pyta, czemu nie odpisała to wypaliła: "A czym się ekscytować, po niej i tak nic nie widać"... No nie, będę tyła 30kg jak ona

Super wiesci, a tesciowa sie nie przejmuj, moj tz jak powiedzial ze bedzie dziewczynka to ona mu wypalila ze nastawiala sie na chlopaka, i myslala ze bedzie miec parke wnukow. Na szczescie jest 2000 tys km odemnie, a jak pojade na wakacje w przyszlym roku to i tak bede siedziec nad jeziorkiem u moich rodzicow a nie u niej choc ma duzy dom. A w zimie pomecze sie w bloku z rodzicami, za nic nie pojde tam spac.

Cytat:
Juz nie chce a wcale taki wielki nie jest .. ma juz dosc , nie chce byc juz w ciazy .. chce zeby juz byl listopad ..

Aniamotylek - za półmetek .

Micia - super wiadomości

Dzisiaj jestem nie do zycia .. umykam z forum .. bede was tylko podczytywac .. buziaki
Ja bardzo bym chciala aby mi nie wyskoczyl duzy brzuszek do polowy sierpnia potem juz moge chodzic krokiem slonicy.

Edytowane przez aniamotylek
Czas edycji: 2012-07-06 o 10:21
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:24   #3246
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzień Dobry Kochane

Zjadłam sobie śniadanko i popijam teraz kawkę.

Jak pogoda u Was? U mnie parno i ponuro.. na szczęście noc była spokojna, bez burzy.. całe szczęście ,bo mąż był na służbie.

Nadrabiam, ale widzę, że ucieło mi kilka cytatów

Micia- super, że dzisiaj wychodzisz ! Czekamy na Ciebie

Cytat:
Hej kochane, ja nie mam siły Was dziś nadrobić jestem totalnie wypompowana, pół dnia spędziłam na komisariacie.
Landi..ciężka sytuacja..na szczęście już po wszystkim..teraz tylko sprawa. Najważniejsze, ze dzięki temu będziesz mogła spokojnie życ Z tą zmianą numeru to zgadzam się z Dziewczynami ! Ja kiedyś w trakcie trwania umowy również zmieniłam numer i to bez podawania powodu. Byłam wtedy w sieci Plus.

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość

Mąż wrócił od lekarza.Udało mu się załatwić operację kolana już na przyszłą środę Jeszcze tylko ma zrobić badania,mam nadzieję,że wyjdą dobrze i za tydzień będzie już po zabiegu.

Dziewczyny myślę,że wejdę jeszcze jutro,ale gdyby jednak nie to trzymajcie kciuki za usg połówkowe,mam dopiero o 21:20.Dlatego tak późno,bo mój lekarz miał full pacjentek,a chce zrobić usg jeszcze przed urlopem.
To super, że udało się załatwic zabieg

Zaciskam za wizytę kciuki !

Cytat:
chyba juz spicie dziewczynki, taka cisza, dobrych snow, kolorowych

ja nie moge isc spac, bo jestem nakrecona. Martwie sie o mojego pieska,bo od prawie 2h nie moze schowac siurka do napletka. Dziwna sprawa, chyba mu sie cos podwinelo. Dzwonilam do weta i kazal nasmarowac wazelina i do rana poczekac, jak nie schowa sie,to rano na wizyte. Kurcze, nie przypuszczalam,ze takie problemy mozna miec.
ehh jak ktos nie ma problemow, to polecam kupic pieska
Oczywiscie i tak go kocham
Biedny psiunek.. Doczytałam, że już wszystko dobrze! Wiem co to znaczy takie zamartwianie się o psiaka. Mój ma często bóle brzuszka i wtedy mu tak twardnieje..leży a ja mu go masuje..jak dziecku

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy u lekarza na "połówce" .
Ale super

Wszystko wskazuje na to, że będziesz miała parkę !!! Rewelacja

Cytat:
aaaa i zapomniałam Wam się pochwalić dostałam kolejną turę ciuszków, 4 siaty w tym kilka kocyków dla dziecka takich słooodkich kuzynka znowu zaszalała i większość z metkami jeszcze

dorzuciła jeszcze mega pakę wkładek do stanika (i w samą porę, bo dziś pojawiła się siara ) majtki ciążowe też nowe wiadomo, kilka książeczek... gdzie ja to pomieszczę
Tobie to dobrze ! Ja będę musiała kupic wszystko sama..no może rodzice pomogą troszeczkę

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość

Ach i dzisiaj zaczynamy 17 tydzień!!

Cytat:
Boję się czy damy sobie z męzem radę z takim maluszkiem. Macie też takie obawy?
Pewnie..ja ciągle o tym myślę.. no, ale jak nie my to kto da radę ?! Będzie dobrze ! Musi byc

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

niestety nie miałam dziś usg , widać jednak na nfz robią rzadziej
położna tylko sprawdziła że jest tętno dzidziusia
a gin zbadał mnie na fotelu - szyjka długa, zamknięta, zero infekcji, śluz super
następne będzie połówkowe 6 sierpnia

mam już pozwolenie na ćwiczenia i
tak więc teraz czekam na kopniaki
Najważniejsze, że wszystko jest dobrze ! Kopniaczki już wkrótce poczujesz !

Co do USG na NFZ to ja mam robione na każdej wizycie Zresztą już pisałam jakiego mam super lekarza prowadzącego. On jest dla pacjentek a nie one dla niego

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
no i zaczęłam 17 tydzień
jak Pani Jasiowa i Ma_majka

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Dzien dobry
My dzisiaj zaczynamy 20 tydzien

Brzuszek śliczny

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:25   #3247
landi0909
Zakorzenienie

ja już chodzę krokiem słonicy jeszcze taki upał to między nogami mi gorąco to okrakiem chodzę
Stary 2012-07-06, 10:28   #3248
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
No ja też słyszałam obydwa tętna - coś niezwykłego
A te szmery to powiedziała nam położna,że to ruchy dziecka.Jeśli jest tak jak ona mówi no to nieźle tam fikały...
Jak są tam we dwoje to na pewno się nie nudzą

Cytat:
teściowe lubią czasem umilać nam życie trzeba brać na nie poprawkę
Mam nadzieję, że moja nie będzie miała takich pomysłow
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:29   #3249
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
ja już chodzę krokiem słonicy jeszcze taki upał to między nogami mi gorąco to okrakiem chodzę

hahahah musi to fajnie wygladac, ja mojemu Tz pokazuje jak bede chodzi jak bede miala wiekszy brzuch, to tylko tak dziwnie sie patrzy. Pewnie sobie mysli ze bedzie szedl za mna krok z tylu
Stary 2012-07-06, 10:29   #3250
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Weź nic nie mów, porazka jakaś, wszystkie bluzki mam za małe, już nie wiem jak ja mam sie ubierać najlepiej to jakiś worek sobie kupię i nie bedę wychodzić z domu

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:30   #3251
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
teściowe lubią czasem umilać nam życie trzeba brać na nie poprawkę
no nie
moja strasznie ekscytowała się moją pierwszą ciążą bo pierwszy raz miała zostać babcią nie powiem, bo kupiła mi część wyprawki takie miałam oczy i małej też co nie co kupowała, ale szybko jej się wnuczka znudziła, jak miała ze 4 miesiące to poszła w odstawkę teściowa przestała się interesować próbowała ingerować w opiekę dobrymi radami, ale ja sie nie dałam najlepszy tekst, to że nie karmię piersią, że to źle (chciałam karmić, ale nie wyszło) no to się pytam jak długo karmiłaś swoje dzieci? a ona, że wcale, więc jej przygadałam, dlaczego mnie poucza
no a teraz jej córeczka jest w ciąży, to teściowa podjarana, rodzi na początku sierpnia i teściowa leci do niej pod koniec lipca na 6 tygodni (szwagierka mieszka w szkocji) będzie tam dyrygować jak jej zięć nie ukatrupi to będzie dobrze a naszym drugim dzieckiem to już wcale się nie interesuje i dobrze niech spada
Stary 2012-07-06, 10:31   #3252
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Chcę już grudzień i maleństwo na rękach a nie w brzuchu

P

Szymonek
Stary 2012-07-06, 10:31   #3253
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
hahahah musi to fajnie wygladac, ja mojemu Tz pokazuje jak bede chodzi jak bede miala wiekszy brzuch, to tylko tak dziwnie sie patrzy. Pewnie sobie mysli ze bedzie szedl za mna krok z tylu
mój M się ze mnie śmieje jak chodzę, ale już się przyzwyczaił po schodach jak wchodzimy to śmiesznie wygląda, bo ja idę pierwsza, a on mnie z tyłu pcha na pierwsze piętro jest spoko, gorzej na trzecie - do rodziców, wtedy powyżej pierwszego piętra wyciąga rękę i kładzie na moje plecy, a ja się opierając o niego idę ostro
Stary 2012-07-06, 10:33   #3254
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
no nie
moja strasznie ekscytowała się moją pierwszą ciążą bo pierwszy raz miała zostać babcią nie powiem, bo kupiła mi część wyprawki takie miałam oczy i małej też co nie co kupowała, ale szybko jej się wnuczka znudziła, jak miała ze 4 miesiące to poszła w odstawkę teściowa przestała się interesować próbowała ingerować w opiekę dobrymi radami, ale ja sie nie dałam najlepszy tekst, to że nie karmię piersią, że to źle (chciałam karmić, ale nie wyszło) no to się pytam jak długo karmiłaś swoje dzieci? a ona, że wcale, więc jej przygadałam, dlaczego mnie poucza
no a teraz jej córeczka jest w ciąży, to teściowa podjarana, rodzi na początku sierpnia i teściowa leci do niej pod koniec lipca na 6 tygodni (szwagierka mieszka w szkocji) będzie tam dyrygować jak jej zięć nie ukatrupi to będzie dobrze a naszym drugim dzieckiem to już wcale się nie interesuje i dobrze niech spada
Takie sa teściowe, dla moich rodziców to pierwsze wnuczątko, ale dla teściów to będzie 6, więc zero ekscytacji

P

Szymonek
Stary 2012-07-06, 10:33   #3255
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę już grudzień i maleństwo na rękach a nie w brzuchu
Ja tez . dzisiaj mnie nawet nie cieszy to ze mnie kopie , a wrecz wkurza mnie to strasznie ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:34   #3256
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Hejka!!
Dziękuje wszyskim za kciuki
Wczoraj spędziłam w szpitalu pół dnia w sumie tylko po to żeby zrobili mi zwykłe usg... lekarka pocieszała, że według niej jest ok a takie arytmie się poprostu zdarzają... zapisała mnie na badania krwi i do poradni genetycznej gdzie mają super sprzęcior i będą badać to serducho ale to dopiero w poniedziałek.
Lekarka też przychyliła się do dziewczynki
Stary 2012-07-06, 10:34   #3257
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
mój M się ze mnie śmieje jak chodzę, ale już się przyzwyczaił po schodach jak wchodzimy to śmiesznie wygląda, bo ja idę pierwsza, a on mnie z tyłu pcha na pierwsze piętro jest spoko, gorzej na trzecie - do rodziców, wtedy powyżej pierwszego piętra wyciąga rękę i kładzie na moje plecy, a ja się opierając o niego idę ostro
to musi śmiesznie wyglądać

P

Szymonek
Stary 2012-07-06, 10:34   #3258
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
MagdaEf masz swietne sny a ten lekarz nie nazywal sie Pierr Dzący ? a tesciowa sie nie przejmuj moze ma kobieta syndrom niedopieszczenia jak moja szefowa.
O nazwisko, to już by trzeba było spytać Mici - to jej prowadzący A co do mojej teściowej, to bardzo możliwe Wiesz, do tej pory dostawała orgazmu co chwila chwaląc poczynania swoich trzech najwspanialszych synusiów, a jakiś czas temu jakaś zła kobieta jej jednego zabrała

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
nie martw siemam to samo na dodatek wstaje 5 razy w nocy na silu, plakac mi sie chce na to..brzucha wielkiego nie mam a sie czuje jak stara baba po schodach ledwo wchodze mam zadyszke a mieszkamy na 4tym pietrze.nawet juz nie chce sie zalic tżowi bo wychodze na marude
Mnie najbardziej wkurza to, że jak nie mam brzucha 2 m w obwodzie, to ludzie pokroju mojej teściowej uważają, że nie mam prawa mieć żadnych dolegliwości z tytułu ciąży i że "za wcześnie sobie wmawiam" np. skurcze nóg, albo to, że ciężko mi się chodzi. Oczywiście fakt, że 3,5 miesiąca przeleżałam nie ma prawa mieć na to żadnego wpływu

Cytat:
Super wiesci, a tesciowa sie nie przejmuj, moj tz jak powiedzial ze bedzie dziewczynka to ona mu wypalila ze nastawiala sie na chlopaka, i myslala ze bedzie miec parke wnukow. Na szczescie jest 2000 tys km odemnie, a jak pojade na wakacje w przyszlym roku to i tak bede siedziec nad jeziorkiem u moich rodzicow a nie u niej choc ma duzy dom. A w zimie pomecze sie w bloku z rodzicami, za nic nie pojde tam spac.
Też macie ciekawie. Jest taka piosenka ludowa(?): "Szła teściowa przez las, pogryzły ją żmije, żmije pozdychały, a teściowa żyje" - chyba autor się naszymi "mamusiami" inspirował
Stary 2012-07-06, 10:34   #3259
landi0909
Zakorzenienie

u moich teściów pierwsze wnuczątko, u moich rodziców szóste ale tak na prawdę to moi rodzice bardziej się ekscytują teściu alkoholik i to w takim stopniu, że wogóle już nic do niego nie dochodzi (padaczka alkoholowa) a teściowa.. była, jest i będzie egoistką

i wczoraj jeszcze się dowiedziałam, że moja siostra ta z norwegii przyleci do Polski na kilka dni jak urodzę
Stary 2012-07-06, 10:35   #3260
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez . dzisiaj mnie nawet nie cieszy to ze mnie kopie , a wrecz wkurza mnie to strasznie ..
To dlatego, że pogoda jest taka okropna

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Hejka!!
Wczoraj spędziłam w szpitalu pół dnia w sumie tylko po to żeby zrobili mi zwykłe usg... lekarka pocieszała, że według niej jest ok a takie arytmie się poprostu zdarzają... zapisała mnie na badania krwi i do poradni genetycznej gdzie mają super sprzęcior i będą badać to serducho ale to dopiero w poniedziałek.
Super, cieszę się ze jest ok

P

Szymonek
Stary 2012-07-06, 10:36   #3261
emylka86
Zakorzenienie

Marti jak to fajnie , że jesteś już w domu lez odpoczywaj a wszystko na pewno będzie dobrze a wakacje... bedą następne to już w czwórkę pospacerujecie : )

landi0909 i bardzo dobrze, że zgłosiłaś sprawę na policję! a co do orange, to tez mam wrażenie, że lubi zdzierać z ludzi kasę, mi jak się skończy umowa zmieniam sieć

magdaef szkoda, że nie wyszło z domkiem... ale znajdziecie szybko nowy i lepszy! ja z tż też ciągle szukamy mieszkania, wczoraj wyhaczyliśmy nawet fajną ofertę, jutro może pójdziemy patrzeć... oby nie wyszło tak jak u was ;p

DeKajka twój tż zanim się obejrzysz wróci, zobacz już tydzien minął : )

perelka_np też jestem z 86r. ale na szczęście nie mam problemów z tarczycą
anett234 jak to dobrze, że wizyta udana! i gratuluję parki!!!

Tia super że wizyta udana!

aniamotylek ja jak mojej teściowej powiedziałam, że ma być chłopczyk to z miną zbitego psa powiedziała "chłopiec.... a myślałam, że będzie dziewczynka" i już mi nawet parę razy oznajmiła, że dziewczynki są lepsze, grzeczniejsze, więcej rzeczy jest dla dziewczynek... ależ mnie ona wkurza! (sama ma 3 synów)

w ogóle to dzień dobry!!!!
a my dziś zaczynamy 18 tydzień (tzn. 5 miesiąc?)

u nas tez gorąco, więc zaraz się zbieram i lecę do sklepu po pierogi by później już nie wychodzić...a na wieczór jedziemy na piknik zakładowy tż'a : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:36   #3262
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
no nie
Współczuję takiej teściowej i dla Klaudii takiej babci
Stary 2012-07-06, 10:37   #3263
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Hejka!!
to calkiem dobre wiesci, teraz przebadaja Cie gruntownie i wszystko bedzie jasne. A czy taka arytmia moze sama ustapic?
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:38   #3264
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Marti jak to fajnie , że jesteś już w domu lez odpoczywaj a wszystko na pewno będzie dobrze a wakacje... bedą następne to już w czwórkę pospacerujecie : )

landi0909 i bardzo dobrze, że zgłosiłaś sprawę na policję! a co do orange, to tez mam wrażenie, że lubi zdzierać z ludzi kasę, mi jak się skończy umowa zmieniam sieć

magdaef szkoda, że nie wyszło z domkiem... ale znajdziecie szybko nowy i lepszy! ja z tż też ciągle szukamy mieszkania, wczoraj wyhaczyliśmy nawet fajną ofertę, jutro może pójdziemy patrzeć... oby nie wyszło tak jak u was ;p

DeKajka twój tż zanim się obejrzysz wróci, zobacz już tydzien minął : )

perelka_np też jestem z 86r. ale na szczęście nie mam problemów z tarczycą
anett234 jak to dobrze, że wizyta udana! i gratuluję parki!!!

Tia super że wizyta udana!

aniamotylek ja jak mojej teściowej powiedziałam, że ma być chłopczyk to z miną zbitego psa powiedziała "chłopiec.... a myślałam, że będzie dziewczynka" i już mi nawet parę razy oznajmiła, że dziewczynki są lepsze, grzeczniejsze, więcej rzeczy jest dla dziewczynek... ależ mnie ona wkurza! (sama ma 3 synów)

w ogóle to dzień dobry!!!!

u nas tez gorąco, więc zaraz się zbieram i lecę do sklepu po pierogi by później już nie wychodzić...a na wieczór jedziemy na piknik zakładowy tż'a : )
Gratuacje!!!!!!!!

P

Szymonek
Stary 2012-07-06, 10:38   #3265
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka!!
mam nadzieję, że będzie ok

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
tak 5 miesiąc
Stary 2012-07-06, 10:38   #3266
DeKajka
Zakorzenienie

Emylka -

I gratuluje rozpoczecia 5 miesiaca

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:39   #3267
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Weź nic nie mów, porazka jakaś, wszystkie bluzki mam za małe, już nie wiem jak ja mam sie ubierać najlepiej to jakiś worek sobie kupię i nie bedę wychodzić z domu
Ja na szczęście jeszcze mieszczę się w swoje spodnie, np. wczoraj latałam w swoich jeansach i musiałam wziąc pasek, bo mi z tyłka spadały.. Najlepsze jest to, że brzuszek mi rośnie, ale jest strasznie wysoko

Cytat:
Hejka!!
Widzisz ! Wszystko będzie dobrze !

Emylka- gratuluje kolejnego tygodnia !!!

DeKajka- miałam sie pytac..jak mówicie do Twojego chrześniaka ? Chodzi mi o zdrobnienia ?

....................

Zastanawiam się czy jechac dzisiaj nad jeziorko czy sobie darowac.. Ta pogoda jest teraz taka nieobliczalna..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-07-06 o 10:41
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:41   #3268
landi0909
Zakorzenienie

kaaamila1 - zazdroszczę tych spodni ja mam brzuszek dość nisko, więc problem jest ze wszystkim

a my wczoraj byliśmy nad wodą, i chyba dziś też pójdziemy póki woda na kąpielisku czysta to muszę pokorzystać, bo potem za duże ryzyko infekcji
Stary 2012-07-06, 10:42   #3269
emylka86
Zakorzenienie

kurcze już 5 miesiąc, ale się cieszę : )))
a pozostałym dziewczyną też gratuluję rozpoczętych nowych tygodni.

Micia super, że już wszystko dobrze i wracasz do nas
Biedroneczka cieczy mnie to bardzo, że z twoją córcią jednak wszystko dobrze!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:43   #3270
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Też macie ciekawie. Jest taka piosenka ludowa(?): "Szła teściowa przez las, pogryzły ją żmije, żmije pozdychały, a teściowa żyje" - chyba autor się naszymi "mamusiami" inspirował

Hahaha swietna piosenka

Cytat:
u moich teściów pierwsze wnuczątko, u moich rodziców szóste ale tak na prawdę to moi rodzice bardziej się ekscytują teściu alkoholik i to w takim stopniu, że wogóle już nic do niego nie dochodzi (padaczka alkoholowa) a teściowa.. była, jest i będzie egoistką

i wczoraj jeszcze się dowiedziałam, że moja siostra ta z norwegii przyleci do Polski na kilka dni jak urodzę
O super bedziesz miala niespodzianke, moja mama tez ma przyleciec na caly grudzien do mnie, na tesciowa nawet nie licze, a nawet jej nie chce tutaj. Jak ostatnio byla w kwietniu u swojej drugiej wnuczki, aby jej popilnowac na miesiac bo mojej jej druga babcia musiala poleciec na operacje, to taka byla niby zmeczona, a nic nie robila tzn opiekowala sie mala tylko 5 h, ale miala podane na sniadanie, ugotowane na obiad i kolacje tez miala pod nos podstawiona. Pierwszy raz widziala wnuczke, a mala miala juz 15 miesiecy, i jak poleciala do polski to opowiadala jaka ona zmeczona!!!!!!
Nie mozna na nia liczyc, ale na szczescie mam kochajacych rodzicow co by nam wszystko oddali. I wiem ze moge liczyc na moja rodzine, juz nawet ciocie ustalaja kiedy ktora przyleci aby pomoc.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości