|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
|
#1922 | ||
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Bianeczki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To mój Kubus starszy, je za dwóch, a jakiś taki drobniutki, niecałe 8 kg chyba. Ważę go na naszejj wadze, żeby wiedzieć czy przybiera. Dopiero w okolicach roczku bedziemy mieli wizytę u pediatry i się dokładnie dowiemy . Dla wszystkich dzisiejszych solenizantek |
||
|
|
|
#1923 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
udanego weselicha i pieknych wakacji w Chorwacji ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() my dalej czekamy
|
|
#1924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1925 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratki dla czkoladek ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- dzia ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() klas ki:Mój Adaś wczoraj skończył 8 miesięcy. W środę byliśmy na zaległym szczepieniu na pneumo i w końcu udało nam sie go zaczsczepić- uszy zdrowe, gardło w porzadku i waga 9600g- jak pediatra go wziął do badania to potem go oddał mężowi bo stwierdził że to raczej na męskie siły takiego klocuszka nosić ![]() ![]() .Jest tak gorąco że mam wrażenie że sie rozpuszczę a dziś jeszcze w pracy do 18, bo mamy wizyte u ortopedy i nie opłaca nam sie wracać do domu. Więc o 15 odbiorę pociechę ze żłobka i przywiozę go z powrotem do pracy. I z pozytywnych akcentów na koniec tygodnia w końcu rozmawiałam z szefem i dostałam awans ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Dziewczyny mam jeszcze pytanie. Czy wasze dzieci mają krzesełka do karmienia i czy chętnie w tym siedzą? A jeśli tak to jakiej firmy polecacie, bo ja nie mogę sie zdecydować.
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Aniolona udanego pobytu
![]() basiula tysz glam dla niuńków...tata przyjechał odrazu wszystko jest OK![]() zrobiłam małej kąpiel, darła się wniebogłosy...zatkałam dzioba butlą z mm, wypiła i kima już 2 godz. ja też wzięłam szałerek i godz kimałam ![]() dzisiaj zostawiłam na chwilkę Tuśkę w wózku, poszłam do łazienki odwiesić ręcznik, a tu ryk...mała przekręciła się na brzuszek i wysunęła z wózka pod tą barierką przy nóżkach, rąbnęła na podłogę...już jej więcej tak samej nie zostawię...chyba podłoga narazie jest najbezpieczniejsza... |
|
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
hej
ale jest masakrycznie goraco ![]() w nocy mega burza z gradem,ale ochłodziło sie moze tylko na 5 minut my juz po spacerze,bo jednak w domu mam chlodniej niz na dworze ![]() Beti załapała na dobre obroty,i normalnie jest wszedzie a wlasnie przypomnialo mi sie jak kiedys poruszałyście chyba temat raczkowania,i ktoras napisala ze raczkowanie jest wtedy gdy dziecko chodzi na kolanach i podpiera sie rekami,z tym sie nie zgodze,jak nam lekarz powiedzial,to tylko jeden sposob raczkwoania(najczestszy), dziecko moze przemieszczac sie na tyleczku,moze sie czolgac,do tylu do przodu,wazne zeby sie przemieszczalo ![]() nam do tego etapu jeszcze daleko,ale nawet nie chce myslec co wtedy bedzie heh tez sie przylaczam do zyczen dla wszystkich solenizantek ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- glam ja nawet nie wiedzialam ze twoje maluchy to wczesniaki pyza my mamy krzeselko,ale Beti jeszcze za mala wiec z niego nie korzystamy,jak juz kiedys pisalam wszystko fajnie,jedyny minus zajmuje duzo miejsca gratki za awans
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
Maminki zmykam do domu, więc życzę wszystkim mniej upalnego weekendu
Nie wiem czy da mi się zajrzec tu wcześniej niz w poniedziałek, dlatego mam nadzieję, że weekend spędzicie jakoś miło, a maluszki nie będę bardziej marudne niż zwykle
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy masaż taką chińska bańką można robić jak się ma popekane naczynka??
|
|
#1931 |
|
Raczkowanie
|
uff.....masakra na dworze, zbierało się na burzę ale chyba przejdzie bokiem
TYle roboty jeszcze mam. A po 17.00 przyjdzie makler na rozmowę. Jak znajdę chwilkę to napisze Wam w klubie ważną wiadomość
Edytowane przez Magdalena512 Czas edycji: 2012-07-06 o 16:07 |
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Pewnie mine nie pamietacie,bo rzadko sie udzielam, czasu brak. Moja starsza corka skonczyla we wtorek we 4 lata, w niedziele urzadzilismy jej pirackie przyjecie, mielismy pond 20 gosci,mnostwo dzieci. Niestety pogody nie dopisala, bo u nas panuje listopadowa aura. Niestety we wtorek pojawila sie u Leny dziwna krostka iokazalo sie, ze ma ospe. Eh, piekny prezent na urodziny. Teraz czekam tylko na krostki u małej i modlę się, by wyzdrowialy przed wylotem do Polski 25lipca, bo nas do samolotu nie wpuszcza. Przeslalabym wam trochę naszego zimnego wiatru i chetnie pozyczylabym trochę sloneczka, bo u nas jak na lekarstwo. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczkow i Watkowych Dominik!!!! To jakiś kosmos jak czytam, co potrafią już wasze dzieciaczki! Moja potrafi przekrecic się na brzuszek i to właściwie tyle i często ja to frustruje, ze nie może dostać się do jakiejś zabawki, więc wyje. Ogólnie maruda straszna ![]() Glam ładnie ważą twoi chłopcy. Laura waży niecałe 7.5kg Pozdrawiam gorąco Edytowane przez Lori22 Czas edycji: 2012-07-06 o 14:38 |
|
|
|
#1933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratki za miechy i wagę ![]() ![]() k laski:![]() : oklaski:![]() aaaaa za awans też ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() Moja siedzi do 1h dłużej już nie chcę ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
ojjj tego nie wiem za googluj
|
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
Oj widzę, że wszyscy się chwalą to ja dołączę - Lenka wstaje ale to już wiecie a dzisiaj zaczęła raczkować w pełnym tego słowa znaczeniu, tzn. już nie pełznie na brzuchu tylko na kolankach i na wyprostowanych rączkach pomyka tylko jak jej się śpieszy to jeszcze brzuszek bo opanowałą pełzanie do perfekcji
![]() U nas od wczoraj leje - normalnie kraina wiecznego deszczu, mam już po dziurki w nosie wody i ulew a temp. obecnie 15 stopni ja chcę do Polski
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie,ze nie mozna.nie mam czasu na googlanie
![]() na ni nie mam czasu ![]() agulan- ![]() nie wszyscy-bo my nie chwalimy u mnie 32 stopnie w cieniu.chetnie sie zamienie.mi klimat uk paSował
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-07-06 o 15:13 |
|
|
|
#1936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
u nas pada i już jest 20 stopni na termometrze
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
tż wrócił z pracy zajął się małą i sypialką, a ja pomalowałam sobie włosy
miałam dylemat czy wrócić do czarnego - tak mi wczoraj doradzały koleżanki z byłej pracy, czy brąz...miałam obydwie farby w domu, ale jednak jeszcze tym razem będzie brąz jeszcze tylko malnąć brwi i zrobić glinkę z peelingiem i będe piękna |
|
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
u nas też po deszczu aż miło
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez dzis juz padalo, i dobrze bo duchota jak w piekle
![]() Bylismy na popoludniowym spacerku, wczesniej nie szlismy bo za goraco bylo No wariateczko, moje maluchy sie urodzily 5 tyg za wczesnie, z waga 2300 i 2270- jak na blizniaki i tak niezle. Na 3 dobe puscili nas do domu. No i dzieki Bogu oprocz niskiej wagi to wszelkie inne wczesniacze przypadlosci ich ominely Dzis moja koleznaka urodzila, chyba jutro pojde ja odwiedzic Synka drugiego ma Xlopakom juz sie znudzilo raczkowanie i usilnie czepiaja sie wszystkiego i probuja wstac... Ile dzis zjadlyscie lodow bo ja dwa ale czuje ze to jeszcze nie koniec
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Nettka, ale pół godziny dziennie to dla mnie nie ma szans
zbyt długo Pół godziny to u mnie najczęściej cała toaleta trwa włącznie z masażem ale szczotką do masażu i wklepywaniem balsamu. Może jak dzieci podrosną to się wezmę. U mnie się ochłodziło, ale nie padało. Może pojadę z dziećmi do mojej mamy na kilka dni, bo w te upały nie chciałam się pchać, bo tam jest maleńkie mieszkanko. 13-15.07 mamy jechać we dwoje do Międzyzdrojów Trochę chcę i trochę nie chcę. Daleko i 2 noce bez dzieci ale W-wa się udała to może spróbujemy Nie byłam nad morzem 4 lata. A nad polskim to nie wiem ile---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Aha i Lilianka też na całego wstaje już i nawet w łóżeczku jakby kroczek zrobi Starzeje mi się dziecko, nawet się nie nacieszyłam. Bosko gaworzy i gada |
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś żadnego loda nie zjadłam humor mam taki do dupy,że rce mi opadają ![]() niunius już chyba dziś 5 kupe zrobił.taka liczba jest jeszcze dopuszczalna?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-07-06 o 19:02 |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zadomowienie
|
Seona możesz się masować nawet 5 min
hehe miałam kiedyś czas to się masowałam 30min teraz 10-15min.Dygotko dla ciebie sprawdzę ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Moja dzisiaj 3
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
nettko-dzięki
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- tak sobie myślę,że najwyżej bym omijała te miejsca gdzie naczynka mi pękają
|
#1945 |
|
Rozeznanie
|
hej
Dziecię padło, szalała od 13 bez rzadnej drzemki Mój tz. to burak. Humor d..a.
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mnie tż wkurza ![]() ![]() : pala:![]() ![]() humor tez mam do kitu
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Dyg a co sie stalo ze humor zly???
Moi tez na potege kupaja Najsmieszniejsze ze zul tak sie wkrecil w opeke ze jak wracam z pracy to mi szczegolowo opowiada jaka kupa, kto, ile razy, wszystkie szczegoly I mowi ze wczesniej jak mial przebrac to buu i mu sie zoladek wywracal a dzis spokojnie sniadanie odstawil na bok, lyknal kawy, przewinal kupsztala i wrocil do jedzenia jak ma chlopa to sukces wielki hehe
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
Moja dziś spała w dzień 3 razy najpierw o 7 godzinkę potem ok.11 -1,5h i potem ok.15 - 40minut i teraz parę minut po 19 usnęła już na noc. A ten upał dał jej znaki bo jak zjadła o 10 serek to dopiero potem o 16 zupkę razem z tatusiem.
Ale teraz fajowo na dworku jest czym oddychać tylko te cholerne komary a to zdjęcia termometru w dzień jak zaczęło padać i jak już lało
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Rozeznanie
|
chyba coś wisi w powietrzu, ze nerowe
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

klask i:

za googluj
Starzeje mi się dziecko, nawet się nie nacieszyłam. Bosko gaworzy i gada