Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-06, 12:15   #1921
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 12:22   #1922
Magdalena512
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
B. dzisiaj kończy 7 miesięcy
Wszystkiego najlepszego dla Bianeczki I niech się Mamusi już humorek poprawi

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
dzis jedziemy do rodzicow, jutro na wesele w niedziele poprawiny a z niedz na pon chorwacja, tzn najpierw mamy nocleg w Slowenii.

a Kasia krazy przy torbach i mi wszystko wyciaga co zapakuje.
W ogole nauczylam ja, ze moze chodzic trzymajac mnie za palce i teraz caly czas tak chce. I potrafi juz ustac ok 30 sekund bez podparcia w ogole
Ale zadroszczę, już daaaawno nigdzie nie byłam. I nie zapowiada się żebym w najbliższym czasie mogła nadrobić wyjazdy.Gratki dla KASI za nowe umiejętności. No i tak ładnie mamusi w pakowaniu pomaga

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a wizyta w poradni super, dzieki. chlopcy waza 8250 i 8500, rozwijaja sie super, pani nie miala do nich zadnych zastrzerzen, mowi ze dalsza rehabilitacja niepotrzebna. wagowo tez nadrabiaja
mamy sie jeszcze raz dla formalnosci pojaic przed ukonczeniem roku
Super chłopcy nadrobili. I jacy duzi są. To mój Kubus starszy, je za dwóch, a jakiś taki drobniutki, niecałe 8 kg chyba. Ważę go na naszejj wadze, żeby wiedzieć czy przybiera. Dopiero w okolicach roczku bedziemy mieli wizytę u pediatry i się dokładnie dowiemy.
Dla wszystkich dzisiejszych solenizantek :pijemy :

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 12:25   #1923
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
my juz od miesiaca wprowadzamy kawalki i juz dosyc ok je je

deszcz niestety nie zalatwia ualy, u nas wczoraj w nocy byla megaburza z gradobiciem i deszczem i co o 3 rano patrzylam na termopetr a na dworze 23 stopnie

dzis jedziemy do rodzicow, jutro na wesele w niedziele poprawiny a z niedz na pon chorwacja, tzn najpierw mamy nocleg w Slowenii.

Pakowanie sie to istny armagedon. Pakuje 3 bagaze- na weekend, na pierwszy nocleg i na Chorwacje.
NIby mam przecwiczone pakowanie, bo sporo wyjezdzalam, a przed ciaza bylismy 3 tygodnie na wakacjach tylko z 2 plecakami, ale pakowanie sie z dzieckiem to nowy wymiar

a Kasia krazy przy torbach i mi wszystko wyciaga co zapakuje.
W ogole nauczylam ja, ze moze chodzic trzymajac mnie za palce i teraz caly czas tak chce. I potrafi juz ustac ok 30 sekund bez podparcia w ogole

pewnie juz nie bede miala czasu na wizaz, moze jeszcze dzis wieczorkiem, wiec zegnam sie na razie

serdeczne zyczonka dla solenizantek

udanego weselicha i pieknych wakacji w Chorwacji

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
najlepsiejszego

ufff jak goraco, rozpuszczam sie. przyszly tydz ma byc juz lzejszy tak z 25C

mamay druga jedynke YAY

my dalej czekamy

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 12:25   #1924
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Tak to te bańki ale nie lepiej kupić osobno bańki i oliwkę wyjdzie taniej

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 12:30   #1925
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Oriflejmy chyba maja mgielki odswiezajace, kiedys mialam taka aloesowa.
a z drozszyc \h to shiseido i biotherm z tego co kojarze...

a wizyta w poradni super, dzieki. chlopcy waza 8250 i 8500, rozwijaja sie super, pani nie miala do nich zadnych zastrzerzen, mowi ze dalsza rehabilitacja niepotrzebna. wagowo tez nadrabiaja
mamy sie jeszcze raz dla formalnosci pojaic przed ukonczeniem roku

gratki dla czkoladek super że wszystko w porzo

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

aaaaa miałam jeszcze pisać Glam te twoje cuda to wogóle nie wyglądają, że są wcześniaki.....szybciutko dogoniły naszą dzieciarnie
tez o tym pomyslałam

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
klask i:kla ski:
dzia

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Bianeczki I niech się Mamusi już humorek poprawi
dziekujemy a humorek rzeczywiście juz troche lepszy

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 13:10   #1926
21pyza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość

Aha, i mam dzisiaj imieniny - ciekawe czy ktoś z domowników będzie pamiętał TŻ na pewno nie- bo on nie uznaje imienin, dnia kobiet i wielu innych - ale w kosmos z nim...
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
h

ja też
: roza: wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
B. dzisiaj kończy 7 miesięcy
Gratulacjeklas ki:

Mój Adaś wczoraj skończył 8 miesięcy.
W środę byliśmy na zaległym szczepieniu na pneumo i w końcu udało nam sie go zaczsczepić- uszy zdrowe, gardło w porzadku i waga 9600g- jak pediatra go wziął do badania to potem go oddał mężowi bo stwierdził że to raczej na męskie siły takiego klocuszka nosić.
Jest tak gorąco że mam wrażenie że sie rozpuszczę a dziś jeszcze w pracy do 18, bo mamy wizyte u ortopedy i nie opłaca nam sie wracać do domu. Więc o 15 odbiorę pociechę ze żłobka i przywiozę go z powrotem do pracy.
I z pozytywnych akcentów na koniec tygodnia w końcu rozmawiałam z szefem i dostałam awans. Teraz przydałoby sie to jakoś oblać, ale na razie zostaje mi orenżada

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Dziewczyny mam jeszcze pytanie. Czy wasze dzieci mają krzesełka do karmienia i czy chętnie w tym siedzą? A jeśli tak to jakiej firmy polecacie, bo ja nie mogę sie zdecydować.
Stary 2012-07-06, 13:11   #1927
pokszyfka
Zadomowienie

Aniolona udanego pobytu
basiula tysz
glam dla niuńków...tata przyjechał odrazu wszystko jest OK

zrobiłam małej kąpiel, darła się wniebogłosy...zatkałam dzioba butlą z mm, wypiła i kima już 2 godz. ja też wzięłam szałerek i godz kimałam

dzisiaj zostawiłam na chwilkę Tuśkę w wózku, poszłam do łazienki odwiesić ręcznik, a tu ryk...mała przekręciła się na brzuszek i wysunęła z wózka pod tą barierką przy nóżkach, rąbnęła na podłogę...już jej więcej tak samej nie zostawię...chyba podłoga narazie jest najbezpieczniejsza...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 13:16   #1928
wariateczka88
Zadomowienie

hej
ale jest masakrycznie goraco
w nocy mega burza z gradem,ale ochłodziło sie moze tylko na 5 minut
my juz po spacerze,bo jednak w domu mam chlodniej niz na dworze
Beti załapała na dobre obroty,i normalnie jest wszedzie

a wlasnie przypomnialo mi sie jak kiedys poruszałyście chyba temat raczkowania,i ktoras napisala ze raczkowanie jest wtedy gdy dziecko chodzi na kolanach i podpiera sie rekami,z tym sie nie zgodze,jak nam lekarz powiedzial,to tylko jeden sposob raczkwoania(najczestszy), dziecko moze przemieszczac sie na tyleczku,moze sie czolgac,do tylu do przodu,wazne zeby sie przemieszczalo
nam do tego etapu jeszcze daleko,ale nawet nie chce myslec co wtedy bedzie heh

tez sie przylaczam do zyczen dla wszystkich solenizantek

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

glam ja nawet nie wiedzialam ze twoje maluchy to wczesniaki

pyza my mamy krzeselko,ale Beti jeszcze za mala wiec z niego nie korzystamy,jak juz kiedys pisalam wszystko fajnie,jedyny minus zajmuje duzo miejsca
gratki za awans

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 13:43   #1929
dominej
Raczkowanie

Maminki zmykam do domu, więc życzę wszystkim mniej upalnego weekendu Nie wiem czy da mi się zajrzec tu wcześniej niz w poniedziałek, dlatego mam nadzieję, że weekend spędzicie jakoś miło, a maluszki nie będę bardziej marudne niż zwykle

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:06   #1930
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to te bańki ale nie lepiej kupić osobno bańki i oliwkę wyjdzie taniej
nie mam gdzie kupić tej oliwki....więc w razie co będę szukała by była u jednego sprzedawcy.
a czy masaż taką chińska bańką można robić jak się ma popekane naczynka??

Stary 2012-07-06, 14:17   #1931
Magdalena512
Raczkowanie

uff.....masakra na dworze, zbierało się na burzę ale chyba przejdzie bokiem TYle roboty jeszcze mam. A po 17.00 przyjdzie makler na rozmowę. Jak znajdę chwilkę to napisze Wam w klubie ważną wiadomość

Edytowane przez Magdalena512
Czas edycji: 2012-07-06 o 16:07
Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:23   #1932
Lori22
Raczkowanie

GG do Lori22

Hej dziewczyny!
Pewnie mine nie pamietacie,bo rzadko sie udzielam, czasu brak.
Moja starsza corka skonczyla we wtorek we 4 lata, w niedziele urzadzilismy jej pirackie przyjecie, mielismy pond 20 gosci,mnostwo dzieci. Niestety pogody nie dopisala, bo u nas panuje listopadowa aura. Niestety we wtorek pojawila sie u Leny dziwna krostka iokazalo sie, ze ma ospe. Eh, piekny prezent na urodziny. Teraz czekam tylko na krostki u małej i modlę się, by wyzdrowialy przed wylotem do Polski 25lipca, bo nas do samolotu nie wpuszcza.
Przeslalabym wam trochę naszego zimnego wiatru i chetnie pozyczylabym trochę sloneczka, bo u nas jak na lekarstwo.

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczkow i Watkowych Dominik!!!!

To jakiś kosmos jak czytam, co potrafią już wasze dzieciaczki! Moja potrafi przekrecic się na brzuszek i to właściwie tyle i często ja to frustruje, ze nie może dostać się do jakiejś zabawki, więc wyje. Ogólnie maruda straszna

Glam ładnie ważą twoi chłopcy. Laura waży niecałe 7.5kg
Pozdrawiam gorąco

Edytowane przez Lori22
Czas edycji: 2012-07-06 o 14:38
Lori22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:59   #1933
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21pyza Pokaż wiadomość
: roza: wszystkiego najlepszego

Gratulacjeklas ki:

Mój Adaś wczoraj skończył 8 miesięcy.
W środę byliśmy na zaległym szczepieniu na pneumo i w końcu udało nam sie go zaczsczepić- uszy zdrowe, gardło w porzadku i waga 9600g- jak pediatra go wziął do badania to potem go oddał mężowi bo stwierdził że to raczej na męskie siły takiego klocuszka nosić.
Jest tak gorąco że mam wrażenie że sie rozpuszczę a dziś jeszcze w pracy do 18, bo mamy wizyte u ortopedy i nie opłaca nam sie wracać do domu. Więc o 15 odbiorę pociechę ze żłobka i przywiozę go z powrotem do pracy.
I z pozytywnych akcentów na koniec tygodnia w końcu rozmawiałam z szefem i dostałam awans. Teraz przydałoby sie to jakoś oblać, ale na razie zostaje mi orenżada

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Dziewczyny mam jeszcze pytanie. Czy wasze dzieci mają krzesełka do karmienia i czy chętnie w tym siedzą? A jeśli tak to jakiej firmy polecacie, bo ja nie mogę sie zdecydować.

gratki za miechy i wagęk laski:: oklaski:
aaaaa za awans też klask i:kla ski:

Moja siedzi do 1h dłużej już nie chcę

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
nie mam gdzie kupić tej oliwki....więc w razie co będę szukała by była u jednego sprzedawcy.
a czy masaż taką chińska bańką można robić jak się ma popekane naczynka??

ojjj tego nie wiem za googluj

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-07-06, 15:03   #1934
agulan82
Rozeznanie

Oj widzę, że wszyscy się chwalą to ja dołączę - Lenka wstaje ale to już wiecie a dzisiaj zaczęła raczkować w pełnym tego słowa znaczeniu, tzn. już nie pełznie na brzuchu tylko na kolankach i na wyprostowanych rączkach pomyka tylko jak jej się śpieszy to jeszcze brzuszek bo opanowałą pełzanie do perfekcji

U nas od wczoraj leje - normalnie kraina wiecznego deszczu, mam już po dziurki w nosie wody i ulew a temp. obecnie 15 stopni ja chcę do Polski
Stary 2012-07-06, 15:12   #1935
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj tego nie wiem za googluj
wydaje mi sie,ze nie mozna.nie mam czasu na googlanie
na ni nie mam czasu

agulan-nie wszyscy-bo my nie chwalimyu mnie 32 stopnie w cieniu.chetnie sie zamienie.mi klimat uk paSował

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-07-06 o 15:13
Stary 2012-07-06, 15:40   #1936
agulan82
Rozeznanie

Cytat:

agulan-nie wszyscy-bo my nie chwalimyu mnie 32 stopnie w cieniu.chetnie sie zamienie.mi klimat uk paSował
No, no jak to mówią wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma - pewnie marudziłabym, ze duszno i gorąco ale wolę upały od deszczu ostatnimi dniami to jest poprostu przegięcie, co wyjście z domu zawieźć i odebrać Julkę ze szkoły to normalnie buty przemoczone, nogawki masakra jakaś i oczywiście jak dzieci trzeba odebrać to najmocniej leje
Stary 2012-07-06, 15:57   #1937
dygotka8
Zakorzenienie

u nas pada i już jest 20 stopni na termometrze

Stary 2012-07-06, 16:31   #1938
pokszyfka
Zadomowienie

tż wrócił z pracy zajął się małą i sypialką, a ja pomalowałam sobie włosy miałam dylemat czy wrócić do czarnego - tak mi wczoraj doradzały koleżanki z byłej pracy, czy brąz...miałam obydwie farby w domu, ale jednak jeszcze tym razem będzie brąz jeszcze tylko malnąć brwi i zrobić glinkę z peelingiem i będe piękna
Stary 2012-07-06, 16:36   #1939
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
u nas pada i już jest 20 stopni na termometrze
u nas też po deszczu aż miło

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 18:21   #1940
glamourous
Zakorzenienie

U nas tez dzis juz padalo, i dobrze bo duchota jak w piekle
Bylismy na popoludniowym spacerku, wczesniej nie szlismy bo za goraco bylo

No wariateczko, moje maluchy sie urodzily 5 tyg za wczesnie, z waga 2300 i 2270- jak na blizniaki i tak niezle. Na 3 dobe puscili nas do domu. No i dzieki Bogu oprocz niskiej wagi to wszelkie inne wczesniacze przypadlosci ich ominely

Dzis moja koleznaka urodzila, chyba jutro pojde ja odwiedzic
Synka drugiego ma

Xlopakom juz sie znudzilo raczkowanie i usilnie czepiaja sie wszystkiego i probuja wstac...

Ile dzis zjadlyscie lodow bo ja dwa ale czuje ze to jeszcze nie koniec
Stary 2012-07-06, 18:32   #1941
Seona
Zakorzenienie

Nettka, ale pół godziny dziennie to dla mnie nie ma szans zbyt długo Pół godziny to u mnie najczęściej cała toaleta trwa włącznie z masażem ale szczotką do masażu i wklepywaniem balsamu. Może jak dzieci podrosną to się wezmę.

U mnie się ochłodziło, ale nie padało. Może pojadę z dziećmi do mojej mamy na kilka dni, bo w te upały nie chciałam się pchać, bo tam jest maleńkie mieszkanko.

13-15.07 mamy jechać we dwoje do Międzyzdrojów Trochę chcę i trochę nie chcę. Daleko i 2 noce bez dzieci ale W-wa się udała to może spróbujemy Nie byłam nad morzem 4 lata. A nad polskim to nie wiem ile Brakuje mi takich wyjść z chłopem tylko, ale takich bezstresowych, że nie muszę się martwić o dzieci. Wiem, że są pod dobrą opieką a i tak ciągle o nich myślę

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Aha i Lilianka też na całego wstaje już i nawet w łóżeczku jakby kroczek zrobi Starzeje mi się dziecko, nawet się nie nacieszyłam. Bosko gaworzy i gada Wogóle jest cudowna i jestem mega szczęśliwa.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 19:00   #1942
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

Xlopakom juz sie znudzilo raczkowanie i usilnie czepiaja sie wszystkiego i probuja wstac...

moja kluska nadal tylko pełza-ni raczkuje
dziś żadnego loda nie zjadłam
humor mam taki do dupy,że rce mi opadają

niunius już chyba dziś 5 kupe zrobił.taka liczba jest jeszcze dopuszczalna?

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-07-06 o 19:02
Stary 2012-07-06, 19:10   #1943
nettka_
Zadomowienie

Seona możesz się masować nawet 5 min hehe miałam kiedyś czas to się masowałam 30min teraz 10-15min.

Dygotko
dla ciebie sprawdzę

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:

niunius już chyba dziś 5 kupe zrobił.taka liczba jest jeszcze dopuszczalna?

Moja dzisiaj 3

Stary 2012-07-06, 19:16   #1944
dygotka8
Zakorzenienie

nettko-dzięki mam teraz chwilkę to zerknę w google

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

tak sobie myślę,że najwyżej bym omijała te miejsca gdzie naczynka mi pękają

Stary 2012-07-06, 19:31   #1945
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

hej
Dziecię padło, szalała od 13 bez rzadnej drzemki
Mój tz. to burak.
Humor d..a.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 19:42   #1946
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
hej
Dziecię padło, szalała od 13 bez rzadnej drzemki
Mój tz. to burak.
Humor d..a.
moja też mało spała od rana;/
też mnie tż wkurza: pala:
humor tez mam do kitu

Stary 2012-07-06, 19:51   #1947
glamourous
Zakorzenienie

Dyg a co sie stalo ze humor zly???
Moi tez na potege kupaja
Najsmieszniejsze ze zul tak sie wkrecil w opeke ze jak wracam z pracy to mi szczegolowo opowiada jaka kupa, kto, ile razy, wszystkie szczegoly
I mowi ze wczesniej jak mial przebrac to buu i mu sie zoladek wywracal a dzis spokojnie sniadanie odstawil na bok, lyknal kawy, przewinal kupsztala i wrocil do jedzenia jak ma chlopa to sukces wielki hehe
Stary 2012-07-06, 19:57   #1948
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Moja dziś spała w dzień 3 razy najpierw o 7 godzinkę potem ok.11 -1,5h i potem ok.15 - 40minut i teraz parę minut po 19 usnęła już na noc. A ten upał dał jej znaki bo jak zjadła o 10 serek to dopiero potem o 16 zupkę razem z tatusiem.

Ale teraz fajowo na dworku jest czym oddychać tylko te cholerne komary a to zdjęcia termometru
w dzień
jak zaczęło padać
i jak już lało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0026.jpg (112,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0027.jpg (67,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0028.jpg (93,4 KB, 11 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 20:13   #1949
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
ani jednego

co wy dzisiaj takie nerwowe?
Stary 2012-07-06, 21:00   #1950
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

chyba coś wisi w powietrzu, ze nerowe

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości