Ślubujące w 2012 - część II - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-06, 10:09   #1381
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Zazdroszczę my szampana mamy w cenie cateringu na szczęście
my też mieliśmy w cenie sali ale chyba tak na 5-6 osób trzeba liczyć...
Stary 2012-07-06, 10:20   #1382
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziewczyny podziwiam was że jeszcze zaproszeń nie rozdaliście, my skończyliśmy w maju tak się sprężyliśmy że w trzy weekendy się udało

mam pytanie jak liczycie szampana butelka na ile osób?
nam kazali 1 butelekę na 10 osób kupić - wydawało mi się, że będzie mało, ale wystarczyło
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 11:21   #1383
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Super!
Aż się nie mogę doczekać własnego ślubu, a to jeszcze 57 dni
A u mnie jeszcze 78 dni
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
teoretycznie- w praktyce parafie nie przekazują sobie dokumentów i samemu trzeba biegać i wszystko załatwiać niestety
U mnie na szczęście dokumenty o bierzmowaniu zostały przesłane do mojej "podstawowej" parafii i nie musiałam nigdzie dodatkowa latać, przynajmniej za tym
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 11:27   #1384
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
ten sam dzień co i jak jak u was z przygotowaniami?

ja wczoraj byłam po akt chrztu ksiądz bardzo miły, ale nie mam wpisu o bierzmowaniu i muszę jechac do kolejnej parafii po zaświadczenie, chodź wczoraj Tż wysłałam to mu nie wydali bo nie miał upoważnienia
dziś jedziemy do USC a jutro spisać protokół. a jak byłam wczoraj po akt chrztu para spisywałam protokół to ksiądz zadał im trzy pytania resztę sam uzupełnił. naprawdę był bardzo fajny
u mnie wszystkie dokumenty spłynęły do parafii gdzie byłam chrzczona, więc nie miałam z tym problemu

Cytat:
dziewczyny podziwiam was że jeszcze zaproszeń nie rozdaliście, my skończyliśmy w maju tak się sprężyliśmy że w trzy weekendy się udało

mieliśmy w cenie, więc nie pomogę

Cytat:
teoretycznie- w praktyce parafie nie przekazują sobie dokumentów i samemu trzeba biegać i wszystko załatwiać niestety
nie zawsze - na szczęście
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 11:34   #1385
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Hej kobiety
Wróciłam do Was jako szczęśliwa ŻONA !
Nigdy nie pomyślałam że obrączka może tak dużo zmienić i człowiek staje się jeszcze bardziej szczęśliwy.
Wesele trwało dwa dni. Był to najszczęśliwszy dzień w Naszym Życiu. Wszystko udało się tak jak chcieliśmy.
Rano dodam zdjęcia a teraz spadam do męża
Witamy i czekamy na zdjęcia i relację

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Malgos szykuje się świetna wyprawa... Czekamy na zdjęcia bo będzie co oglądać

dziewczyny od dziś zostało nam tylko 3 miesiące do ślubu.... o matko a nie dawno było pond pół roku... masakra ... a my w proszku.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 11:36   #1386
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
To u mnie było nietypowo, bo mój TŻ wybierał ze mną suknię W każdym salonie Panie dziwnie na nas patrzyły. W jednym nawet była bardzo komiczna sytuacja, bo przymierzyłam suknię i gdy TZ szedł ją obejrzeć, Pani nerwowym ruchem zaczeła mnie zasłaniać

Nie mieszkam z Mężem i nie bardzo wiem na chwilę obecną co z tą sytuacją zrobić Mąż we Wrocławiu ja w Częstochowie - widzimy się tylko w weekendy.
Heheh i znow co nas łączy-ja tez wybierałam suknie z TŻ co prwda była z nami jeszcze moja mama, ale to głownie jego opinią się sugerowałam.
Trzymam kciuki zeby sie unormowała Wasza sytuacja i zebyscie byli razem cały czas

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie Was nadrobić, ostatnie dwa dni to dla nas masa roboty, jeszcze wina nie mamy!!! ...
Stresuje się bardzo

Dziewczyny, wymódlcie dla mnie ładną pogodę, to, co jest teraz, to masakra!!!
Juz dziś zloze Ci zyczenia-wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!!
Nie stresuj sie, bo idziesz tam z mezczyzna Twojego zycia-wszystko bedzie dobrze

A pogode juz zamowilam-powinno być PIEKNIE

Cytat:
Napisane przez Czary Mary Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzo za podesłanie stronki Rzeczywiście śliczne maja tam buciki. Chociaż powiem Wam szczerą prawdę, że nigdy nie kupowałam butów przez internet i trochę się obawiam ,że nie trafię z rozmiarem. Może długość stopy można zmierzyć, ale najgorsze jest to że mam bardzo wąską stopę i prawie wszystkie buty są dl amnie za tęgie A Wy kupowałyście buty przez internet??
Ja bardzo czesto kupuje buty przez internet, mimo, ze mam bardzo waska stope. Jesli cos jest nie tak (rozmiar, tegosc, itp.) to po prostu odsyłam je i po sprawie. Masz 10 dni na to zawsze. Na szczescie rzadko zdarza mi sie odsylac

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
do mnie dotarł dzisiaj zamówiony papier na zaproszenia!!! dodaję załącznik jest cudny! i grubość taka jak trzeba! teraz tylko muszę dobrać fajny papier na teksty do wklejenia. właśnie, macie jakieś godne polecenia kleje do papieru? tak aby nie robiły smug? dawno się już w takie zabawy nie bawiłam i nie wiem co teraz jest dobrego w sklepach
Fajny ten papier, ale ja bym ozywila go jakas kolorowa wstazka, ale o tym juz chyba wczesniej pisalas

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

musze sie pochwalic - dzis kupilam bilety na nasza podroz poslubna! byle do listopada!
Super!!! moja siostra byla 2 tyg w dubaju i jest zachwycona. Bedziecie mieli udany urlop
My jutro idziemy na wesele do znajomych i od niedzieli szukamy jakiegos lasta kierunek obojetny. No moze nie turcja, bo juz kilka razy bylismy. Wazne zeby byl tam upal, basen, cieple morze i kolorowe drinki

Cytat:
Kochane- wrzuciłam z 10 fotek z sali do klubiku nie umiem z tym pcassem więc ogólnie wrzuciłam.
Chętnie bym Wam pokazała całe 350 ale album jest za mały na wizażu
Świetne te zdjęcia!!
Az sie moich nie moge doczekac... a to jeszcze ponad 3 tyg....

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ślubuję za 2 dni! Masakra! Nie wierzę... hehe
Stresa nie mam, ale jestem niepokojącą podekscytowana
Proszę trzymajcie kciuki kochane za pogodę i za to, żebym się nie zabiła z mojej sukni
Jak już będzie po sobocie to wrzucę fotki z panieńskiego - a był niesamowity! No i oczywiście ze ślubu
Wszystko bedzie dobrze! juz dzis zycze wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!! Uśmiechu, milosci i wytrwalosci!
Pogoda bedzie piekna-trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Hej kobiety
Wróciłam do Was jako szczęśliwa ŻONA !
Nigdy nie pomyślałam że obrączka może tak dużo zmienić i człowiek staje się jeszcze bardziej szczęśliwy.
Gratuluję ślubowalas dzien po mnie o ile dobrze pamietam podzielam Twoje zdanie, ze z obraczka czlowiek jest jeszcze bardziej szczesliwy

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
ten sam dzień co i jak jak u was z przygotowaniami?

ja wczoraj byłam po akt chrztu ksiądz bardzo miły, ale nie mam wpisu o bierzmowaniu i muszę jechac do kolejnej parafii po zaświadczenie, chodź wczoraj Tż wysłałam to mu nie wydali bo nie miał upoważnienia
dziś jedziemy do USC a jutro spisać protokół. a jak byłam wczoraj po akt chrztu para spisywałam protokół to ksiądz zadał im trzy pytania resztę sam uzupełnił. naprawdę był bardzo fajny
Oooo to fajny ksiadz-dobrze jak na niego traficie ja tez milo wspominam cale spisywanie protokolu. Zero glupich pytan, zarty w miedzy czasie i odpowiadalismy razem, a nie osobno jak sie czasem zdarza.

Cytat:
U nas szampan byl w cenie, ale czytalam ze ok 7os na butelke sie liczy. Wiadomo ze za duzo tego nie idzie bo tylko pierwszy toast, ale moze spytaj na sali ile radza kupic. Oni wiedza najlepiej

Edytowane przez malaOlaa
Czas edycji: 2012-07-06 o 11:39
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 11:37   #1387
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

A czemu nie robiłaś wierszyków od razu z zaproszeniami? Pokazuj szybciutko bo ciekawa jestem
napisz coś więcej o cenie i organizacji jeśli możesz
Jak to ślicznie brzmi... czekamy na zdjęcia i opowieść
Nie robiłam tego z zaproszeniami bo jakoś na to nie wpadłam, a od zawsze chciałam robic sama zaproszenia, ale z braku czasu zdecydowaliśmy się na zamówienie. Więc chociaż to zrobię sama.
Musze tylko skoczyc gdzieś to wydrukować i możemy zapraszać.

Postaram się zdjęcia zaproszeń zrobić przez weekend i wam pokazać
Malgos napisz coś więcej o wyprawie, przyłaączam sie do prośb dziewczyn.

Mama Franka

Stary 2012-07-06, 11:37   #1388
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

dziewczyny od dziś zostało nam tylko 3 miesiące do ślubu.... o matko a nie dawno było pond pół roku... masakra ... a my w proszku.
e tam w proszku co Wam jeszcze zostało?
Stary 2012-07-06, 11:38   #1389
Malgos_12
Zakorzenienie

Wika - ja ogólnie nie należę do grupy osób które lecą na wakacje na zakupy, ale tym razem się skuszę, bo podobno można się ubrać za 50zł

Justiiii - super! czekamy na zdjęcia od Ciebie

Pradip - ty mnie nie podpuszczaj, żebym pisała cos więcej o podróżach bo u mnie to temat rzeka
Organizuje sama bilety wykupiłam przez biuro podróży (ale przez neta) bo różnica nawet na stronce www a w biurze wynosiła coś ponad 100 euro/osobę. Bilet tani nie jest (jakiś czas temu były tańsze, ale chciałam wszystko załatwić sobie na spokojnie po ślubie). Wyszły nas około 1500euro na dwie osoby (powrotny), mało to nie jest, ale wolałam dopłacić troszkę i nie czekać np w Stambule około 1 doby. Mamy przesiadkę w Dubaju i cieszę się bo chciałabym zobaczyć ich lotnisko, na zewnątrz niestety nie wyjdziemy bo musielibyśmy mieć wizę, a szkoda płacić kiedy nie mamy wiele czasu, żeby cokolwiek zobaczyć. Lecimy do Bangkoku i zaraz znów przesiadamy się na samolot na Phuket. Noclegi rezerwowałam przez stronę booking.com. Na Phuket będziemy w spokojniejszej części wyspy, ale blisko barów i imprez. Tam zabawimy 5 dni, chcemy odwiedzić wysepkę Phi Phi (gdzie kręcono film Niebiańska plaża), a potem na 3 dni na wybrzeże zachodnie do Krabi, trzeba tam dopłynąć łódką bo inaczej się nie da. Podobno raj dla tych co się wspinają. Na koniec płyniemy na wyspę Koh Lipe (zwaną tajskimi malediwami - ze względu na kolor piasku), potem wracamy do Bangkoku i tam odwiedzimy świątynię tygrysów, pałac i nie wiem co jeszcze, dokładny plan nie został jeszcze skonstruowany
Lecę do pracy

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-07-06 o 11:39
Stary 2012-07-06, 11:43   #1390
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Pradip - ty mnie nie podpuszczaj, żebym pisała cos więcej o podróżach bo u mnie to temat rzeka
Organizuje sama bilety wykupiłam przez biuro podróży (ale przez neta) bo różnica nawet na stronce www a w biurze wynosiła coś ponad 100 euro/osobę. Bilet tani nie jest (jakiś czas temu były tańsze, ale chciałam wszystko załatwić sobie na spokojnie po ślubie). Wyszły nas około 1500euro na dwie osoby (powrotny), mało to nie jest, ale wolałam dopłacić troszkę i nie czekać np w Stambule około 1 doby. Mamy przesiadkę w Dubaju i cieszę się bo chciałabym zobaczyć ich lotnisko, na zewnątrz niestety nie wyjdziemy bo musielibyśmy mieć wizę, a szkoda płacić kiedy nie mamy wiele czasu, żeby cokolwiek zobaczyć. Lecimy do Bangkoku i zaraz znów przesiadamy się na samolot na Phuket. Noclegi rezerwowałam przez stronę booking.com. Na Phuket będziemy w spokojniejszej części wyspy, ale blisko barów i imprez. Tam zabawimy 5 dni, chcemy odwiedzić wysepkę Phi Phi (gdzie kręcono film Niebiańska plaża), a potem na 3 dni na wybrzeże zachodnie do Krabi, trzeba tam dopłynąć łódką bo inaczej się nie da. Podobno raj dla tych co się wspinają. Na koniec płyniemy na wyspę Koh Lipe (zwaną tajskimi malediwami - ze względu na kolor piasku), potem wracamy do Bangkoku i tam odwiedzimy świątynię tygrysów, pałac i nie wiem co jeszcze, dokładny plan nie został jeszcze skonstruowany
Lecę do pracy

Yyyyyyyy zabierzesz mnie???? Moge sie wpakowac do walizki super sie zapowiada
Stary 2012-07-06, 11:43   #1391
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Lecę do pracy
o rany ale fajnie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez malaolaa Pokaż wiadomość
yyyyyyyy zabierzesz mnie???? Moge sie wpakowac do walizki:d super sie zapowiada
mnie też!!!!! :d
Stary 2012-07-06, 11:52   #1392
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
e tam w proszku co Wam jeszcze zostało?
Garnitur dla TZ
obrączki,
dodatki dla mnie, nie wiem co będę miała na głowie ani jaki makijaż, nie wiem co z toczkiem, a może łatwiej będzie mi z welonem.
Kupić Alkohol
rozwieść zaproszenia, rodzina TŻ jest dość rozległa w różnych częściach Polski i on chce osobiście zapraszać
nie mamy nic dla rodziców
nie mamy ustalonych poprawin poza rzuceniem krawatem i welonem
Nie mamy piosenki na piewrszy taniec ani tańca ustalonego
USC i protokół,

Chyba na tym skończę bo się zaraz zdołuje ile nam jeszcze rzeczy zostało do zrobienia... eh

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Wika - ja ogólnie nie należę do grupy osób które lecą na wakacje na zakupy, ale tym razem się skuszę, bo podobno można się ubrać za 50zł

Lecę do pracy
wyprawa zapowiada się bardzo atrakcyjnie.
Uwielbiam podróże w których się coś dzieje... Nie lubię nudy

Mama Franka

Stary 2012-07-06, 12:06   #1393
Malgos_12
Zakorzenienie

jestem w tramwaju wiec jeszcze cos dodam, czasami mozna bilet kupic taniej ale my lecimy w momencie kiedy szczyt sezonu sie zaczyna w tej czesci, poza tym nie chcielismy spedzic dwoch tygodni w jednym miejscu. slyszalam ze czasem sa fajne promocje na bilety z Pl ale mi sie do polski nie oplaca jechac bo to kolejny koszt wiec pewnie na to samo by wyszlo a dodatkowo stracilabym czas. co do dubaju to nie jest on na mojej liscie top 10 hehe ale lotnisko nawet na zdjeciach wyglada ciekawie wiec przy okazji chetnie obejze. co do cen na miejscu podobno najlepiej do tajlandii jechac w ciemno, bo najtaniej ale poniewaz jadew sezonie to nie chce mi sie szukac i chodzic z bagazami mimo tego ze nie bede miec zbyt duzego plecaka przynajmniej w jedna strone noclegi sa tam bardzo tanie np na phuket zaplacilam 125 euro za 5 dni za dwie osoby ze sniadaniem w baaardzo fajnym miejscu. zaszalalam tylko na koh lipe gdzie bedziemy miec apt z widokiem na morze tam nastawiamy sie na calkowity relaks do tego planujemy przejazdzke na sloniach i moze zobaczymy most na rzece kwai jak starczy czasu... dziewczyny mam 60kg bagazu wiec ktos na pewno sie zmiesci
Stary 2012-07-06, 12:06   #1394
magnusia
Zakorzenienie

[QUOTE=JJJustynAAA;3514061 6]Garnitur dla TZ
obrączki,
dodatki dla mnie, nie wiem co będę miała na głowie ani jaki makijaż, nie wiem co z toczkiem, a może łatwiej będzie mi z welonem.
Kupić Alkohol
rozwieść zaproszenia, rodzina TŻ jest dość rozległa w różnych częściach Polski i on chce osobiście zapraszać
USC i protokół,

[QUOTE]

Kochana 3 miesiące to jeszcze sporo czasu. Dla rodziców proponuję czekoladki z Waszym zdjęciem. Zabaw oczepinowe-m niech Wam zespół coś zaproponuje, na pewno dużo znają.
USC- jak tylko będzieic będziecie mieli akt urodzenia to chwila moment załatwisz
Co chcesz na włoskach? W czym się lepiej czujesz -w toczku czy w welonie?
Obrączki-wybierzcie sobie wzór w necie a u jubilera to tylko zamówienie i odbiór. Nie wiem gdzie będziesz zamawiać ale u niektórych czeka się 5-6 tygodni więc lepiej zamówić wcześniej
No i nosek do góry
Stary 2012-07-06, 12:17   #1395
JJJustynAAA
Zakorzenienie

[QUOTE=magnusia;35140980][QUOTE=JJJustynAAA;3514061 6]Garnitur dla TZ
obrączki,
Kupić Alkohol
USC i protokół,

Cytat:

Kochana 3 miesiące to jeszcze sporo czasu. Dla rodziców proponuję czekoladki z Waszym zdjęciem. Zabaw oczepinowe-m niech Wam zespół coś zaproponuje, na pewno dużo znają.
USC- jak tylko będzieic będziecie mieli akt urodzenia to chwila moment załatwisz
Co chcesz na włoskach? W czym się lepiej czujesz -w toczku czy w welonie?
Obrączki-wybierzcie sobie wzór w necie a u jubilera to tylko zamówienie i odbiór. Nie wiem gdzie będziesz zamawiać ale u niektórych czeka się 5-6 tygodni więc lepiej zamówić wcześniej
No i nosek do góry
Dziekuje za dodanie mi otuchy!
Włosy raczej związane, moje się krecą i puszą więc nie wytrzymają wesla rozpuszczone.
Z obrączkami musimy się zebrac wcześniej to fakt. A mój tż ma ( jak twierdzi ) sporo czasu.

Mam pytanie odnośnie próbnego czesani i makijażu.
4 sierpnia mam u znajomych wesele i moja fryzjerko makijażysta ma mnie czesać i malować na to wesele. Natomiast myślałam żeby próbny zrobić przed 4 sierpnia. Ale teraz się zastanawiam czy ma sens robienie próbnego juz teraz przecież będę wiedziała jak maluje i czesze bo będzie sie mną zajmowała 4 sierpnia.
Myślicie że powinnam się z nią umówić przed czy po 4 sieprnia.
Wiem jak maluje i czesze bo ma swojego bloga
tu podaje link:
http://www.photoblog.pl/chryzantemka/126873481

Moim zdaniem dziewczyna ma talent.

Mama Franka

Stary 2012-07-06, 12:26   #1396
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
[

Z obrączkami musimy się zebrac wcześniej to fakt. A mój tż ma ( jak twierdzi ) sporo czasu.

4 sierpnia mam u znajomych wesele i moja fryzjerko makijażysta ma mnie czesać i malować na to wesele. Natomiast myślałam żeby próbny zrobić przed 4 sierpnia. Ale teraz się zastanawiam czy ma sens robienie próbnego juz teraz przecież będę wiedziała jak maluje i czesze bo będzie sie mną zajmowała 4 sierpnia.
tu podaje link:

taaaa oni zawsze mają czas a potem panika

Co do makijażu- uważam że możesz wyjście na wesele potraktować jako próbę fryzu i makijażu Sprawdzisz jak kosmetyki które używa będą na Tobie się trzymać i czy np. dobrze podkład dobierze itp.W razie czego będziesz miała czas aby zmienić wizażystkę jeśli będzie coś nie tak
Stary 2012-07-06, 12:53   #1397
wloszka8
Raczkowanie

[COLOR="#9932cc"][SIZE="5"][B]na początku chcę złożyć serdeczne gratulacje dla wszystkich PMek które w minioną sobotę zosatły szczęśliwymi mrożonkami: roza:kla ski:

a wszystkim tym które zostaną nimi w sobotę życzyć udanej pogody, zero deszczu i w miarę przyziemnych temperatur oraz wiele uśmiechu, żeby ten dzień był dla was najpiękniejszy:roza :

bo ja umieram z tego gorącą..

kurcze dziewczyny, ale lecicie z postami, podczytywałam troszkę, ale tyle tego jest, że nie da rady odpisać na wszystkie posty, czasu wcale nie miałam bo od poniedziałku jeździłam na zajęcia terenowe z uczelni, ale już na szczęście koniec, w poniedziałek się bronię, więc błagam trzymajcie kciuki za mnie bo nie przeżyje chyba tego tak się stresuję:p rosi:

generalnie to zdałam sobie sprawę, że zostało 5 tygodni, a tutaj jeszcze tyle rzeczy do załatwienia, ojojojoj... jeszcze remont trwa nadal.. masakra jakaś, ale jak przeżyję to będę najszczęśliwsza na świecie, że uporałam się z tym wszystkim z TŻ

w niedzielę kupiliśmy garnitur dla TŻ, koszulę i krawat, zostały jeszcze butki, spinki i pasek

a ja ostatecznie zamiast welonu zdecydowałam się na woalkę we włosach z kwiatami

wczoraj byliśmy na pierwszej lekcji tańca, a w przyszłym tygodniu kolejne dwie, mam nadzieję, że ogarniemy do wesela

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 12:59   #1398
Czary Mary
Wtajemniczenie

[QUOTE=JJJustynAAA;3514123 4][QUOTE=magnusia;35140980]
Cytat:
Garnitur dla TZ
obrączki,
Kupić Alkohol
USC i protokół,

Włosy raczej związane, moje się krecą i puszą więc nie wytrzymają wesla rozpuszczone.

tu podaje link:

Rzeczywiście dziewczyna wyjątkowo wszechstronnie utalentowana: makijaże, paznokcie, fryzury, wiązanki... pozazdrościć talentu.

a ta fryzura: http://www.photoblog.pl/chryzantemka...796#id-2613580

idealnie trafia w moje gusta i już ją sobie zapisałam coby pokazać fryzjerce
Gratuluje wyboru
Czary Mary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 13:19   #1399
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość

kurcze dziewczyny, ale lecicie z postami, podczytywałam troszkę, ale tyle tego jest, że nie da rady odpisać na wszystkie posty, czasu wcale nie miałam bo od poniedziałku jeździłam na zajęcia terenowe z uczelni, ale już na szczęście koniec, w poniedziałek się bronię, więc błagam trzymajcie kciuki za mnie bo nie przeżyje chyba tego tak się stresuję:p rosi:

generalnie to zdałam sobie sprawę, że zostało 5 tygodni, a tutaj jeszcze tyle rzeczy do załatwienia, ojojojoj... jeszcze remont trwa nadal.. masakra jakaś, ale jak przeżyję to będę najszczęśliwsza na świecie, że uporałam się z tym wszystkim z TŻ

w niedzielę kupiliśmy garnitur dla TŻ, koszulę i krawat, zostały jeszcze butki, spinki i pasek

a ja ostatecznie zamiast welonu zdecydowałam się na woalkę we włosach z kwiatami

wczoraj byliśmy na pierwszej lekcji tańca, a w przyszłym tygodniu kolejne dwie, mam nadzieję, że ogarniemy do wesela

za obronę- będzie dobrze, zobaczysz

Widzę, że sporo załatwiłaś
jaki gajerek kupiliście? pokazuj krawat
Stary 2012-07-06, 13:47   #1400
JJJustynAAA
Zakorzenienie

[QUOTE=Czary Mary;35142165][QUOTE=JJJustynAAA;3514123 4]
Cytat:

Rzeczywiście dziewczyna wyjątkowo wszechstronnie utalentowana: makijaże, paznokcie, fryzury, wiązanki... pozazdrościć talentu.

a ta fryzura: http://www.photoblog.pl/chryzantemka...796#id-2613580

idealnie trafia w moje gusta i już ją sobie zapisałam coby pokazać fryzjerce
Gratuluje wyboru
Zastanawiałam się nad nią, ale takie kręcenie włosa na czole z moją urodą wygląda dość komicznie, jak wiejska dziewczynka

Miałam raz podobną fryzurę to szybciej ja ścigałam z głowy by nikt nie widział. Ale dziewczyna ze zdjęcia wygląda rewelacyjnie.
Ciągle szukam...

Mama Franka

Stary 2012-07-06, 13:50   #1401
katie99kasia
Rozeznanie

[QUOTE=JJJustynAAA;3514123 4][QUOTE=magnusia;35140980]
Cytat:
Garnitur dla TZ
obrączki,
Kupić Alkohol
USC i protokół,

tu podaje link:

Myślę że wystarczy jak swoja próbną zrobisz właśnie 4 sierpnia bo będziesz miała juz obraz co i jak robi
Bardzo fajne makijaże robi kobitka

Cytat:

Jaki garnitur? masz zdj?
Wybrałaś juz jakiś konkretny model woalki? Koncepcja jakaś już wymyślona?

Do czego tańczycie?
Ja napisałam wczoraj do naszego zespołu, co proponują na pierwszy taniec i co najczęściej grają... Wysłali mi kilka tytułów, ale żadna z tych piosenek nie podoba mi się- są za smętne jak dla mnie. Napisali też, ze mogą nauczyc sie czegoś nowego albo puścić utwór z laptopa. I teraz znów burza mózgów nad piosenką nadal nie wiem co bym chciała, wiem że juz mi doradzałyście, ale ja jestem taka niezdecydowana. Jeszcze żadna piosenka mnie tak nie powaliła żebym wiedziała że to ta i żadna inna
Jak na razie zastanawiam sie nad 'Moja Dumka"-M.Tranda i "Białym latawcem"- wawele(podoba sie tż) jestem w kropce dziewczyny

P.S. rozpływam się... ale chyba zaraz jakaś burza będzie bo coś niebo ciemnieje.

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:12   #1402
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja napisałam wczoraj do naszego zespołu, co proponują na pierwszy taniec i co najczęściej grają... Wysłali mi kilka tytułów, ale żadna z tych piosenek nie podoba mi się- są za smętne jak dla mnie. Napisali też, ze mogą nauczyc sie czegoś nowego albo puścić utwór z laptopa. I teraz znów burza mózgów nad piosenką nadal nie wiem co bym chciała, wiem że juz mi doradzałyście, ale ja jestem taka niezdecydowana. Jeszcze żadna piosenka mnie tak nie powaliła żebym wiedziała że to ta i żadna inna
Jak na razie zastanawiam sie nad 'Moja Dumka"-M.Tranda i "Białym latawcem"- wawele(podoba sie tż) jestem w kropce dziewczyny

.
u nas była oryginalna piosenka puszczona z mp3 i był to dobry pomysł bo przynajmniej brzmiała ona tak jak ma brzmieć Poza tym jak masz jakiś układ tańca to lepiej puścić to do czego się uczyliście bo zespół może np grać wolniej albo szybciej.
Co do piosenki- macie jakąś taką swoją szczególną?

Dziewczynki spadam za godzinkę i jadę na weekend opalać się i grillować Będę w poniedziałek i mam nadzieję, że jakieś relacje już może poczytam

Monika860902, mayeczka87, haczyk7, wesola84 oraz wszystkie sobotnie PM-ki
-moje Drogie już dziś Wam życzę dużo szczęścia i morza miłości z Waszymi kochanymi mężusiami
Stary 2012-07-06, 14:18   #1403
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
u nas była oryginalna piosenka puszczona z mp3 i był to dobry pomysł bo przynajmniej brzmiała ona tak jak ma brzmieć Poza tym jak masz jakiś układ tańca to lepiej puścić to do czego się uczyliście bo zespół może np grać wolniej albo szybciej.
Co do piosenki- macie jakąś taką swoją szczególną?
Mamy swoja piosenkę, ale ona się nie nadaje na 1szy taniec
Układu nie będziemy mieć- idziemy na żywioł Chyba się zdecydujemy na puszczenie piosenki z mp3 bo faktycznie wtedy będzie oryginał ale jaka wybierzemy to czas pokaże

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:32   #1404
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Lecę do pracy
Cytat:
jestem w tramwaju wiec jeszcze cos dodam, czasami mozna bilet kupic taniej ale my lecimy w momencie kiedy szczyt sezonu sie zaczyna w tej czesci, poza tym nie chcielismy spedzic dwoch tygodni w jednym miejscu. slyszalam ze czasem sa fajne promocje na bilety z Pl ale mi sie do polski nie oplaca jechac bo to kolejny koszt wiec pewnie na to samo by wyszlo a dodatkowo stracilabym czas. co do dubaju to nie jest on na mojej liscie top 10 hehe ale lotnisko nawet na zdjeciach wyglada ciekawie wiec przy okazji chetnie obejze. co do cen na miejscu podobno najlepiej do tajlandii jechac w ciemno, bo najtaniej ale poniewaz jadew sezonie to nie chce mi sie szukac i chodzic z bagazami mimo tego ze nie bede miec zbyt duzego plecaka przynajmniej w jedna strone noclegi sa tam bardzo tanie np na phuket zaplacilam 125 euro za 5 dni za dwie osoby ze sniadaniem w baaardzo fajnym miejscu. zaszalalam tylko na koh lipe gdzie bedziemy miec apt z widokiem na morze tam nastawiamy sie na calkowity relaks do tego planujemy przejazdzke na sloniach i moze zobaczymy most na rzece kwai jak starczy czasu... dziewczyny mam 60kg bagazu wiec ktos na pewno sie zmiesci
O rajuśku... zżera mnie zazdrość!

Cytat:
Mamy swoja piosenkę, ale ona się nie nadaje na 1szy taniec
Układu nie będziemy mieć- idziemy na żywioł Chyba się zdecydujemy na puszczenie piosenki z mp3 bo faktycznie wtedy będzie oryginał ale jaka wybierzemy to czas pokaże
My chyba wybierzemy "Niebo z moich stron" Czerwonych Gitar poniekąd mówi o nas

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:37   #1405
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
U mnie na szczęście dokumenty o bierzmowaniu zostały przesłane do mojej "podstawowej" parafii i nie musiałam nigdzie dodatkowa latać, przynajmniej za tym
Cytat:
u mnie wszystkie dokumenty spłynęły do parafii gdzie byłam chrzczona, więc nie miałam z tym problemu
Fajne parafie macie - ja musiałam załatwiać wszystko w 3 parafiach - w miejscu chrztu i bierzmowania, w mojej obecnej parafii i w miejscu zawierania związku małżeńskiego

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Heheh i znow co nas łączy-ja tez wybierałam suknie z TŻ co prwda była z nami jeszcze moja mama, ale to głownie jego opinią się sugerowałam.
Trzymam kciuki zeby sie unormowała Wasza sytuacja i zebyscie byli razem cały czas
Dziękuję mam nadzieję, że jakoś to w końcu rozwiążemy
Co do pomocy mojego Męża to za wielkiego pożytku nie miałam co ubrałam, to słyszałam: "ładna" I tak jest z każdymi zakupami - byle szybko i byle już mieć to z głowy.
Ale gdy szukaliśmy garnituru, to chyba z 300 przymierzył przez kilka dni i tylko po to, zeby mi powiedzieć, że coś mu tam jednak nie pasuje w każdym

Cytat:

Lecę do pracy
Cytat:
. dziewczyny mam 60kg bagazu wiec ktos na pewno sie zmiesci
Małgos, mnie też zabierz mieszcze się w wadze 60, jeszcze z zapasikiem Cudowne wakacje Ci się szykują.
Ja wybrałam polskie morze jednak, mimo że Małżonek chce do Hiszpanii. (albo do Czarnobyla zobaczyc "jak to tam teraz wszystko wygląda" bardzo romantyczna podróż )
Co do zakupów na wczasach, to też ich nie robię, ale jak słyszę "ciuszki" to gęba mi się śmieje od ucha do ucha Małżonek nawet mówi, że chyba lepiej on się przeniesie do Częstochowy, bo jak zaczniemy przewozić moje szafy do niego, to życie nam na tym upłynie

Cytat:
[COLOR="#9932cc"][SIZE="5"][B]

dobrze będzie

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2012-07-06 o 14:39
Stary 2012-07-06, 14:40   #1406
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

Ja wybrałam polskie morze jednak, mimo że Małżonek chce do Hiszpanii. (albo do Czarnobyla zobaczyc "jak to tam teraz wszystko wygląda" bardzo romantyczna podróż )
Stary 2012-07-06, 14:41   #1407
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Garnitur dla TZ
obrączki,
Kupić Alkohol
USC i protokół,

Chyba na tym skończę bo się zaraz zdołuje ile nam jeszcze rzeczy zostało do zrobienia... eh

Sporo czasu jeszcze macie, zdążysz ze wszystkim
Stary 2012-07-06, 14:46   #1408
JJJustynAAA
Zakorzenienie

jest mowa o pierwszym tańcu to i ja się dołączę.
Nadal nie mamy nic wybranego, a nasza piosenka w żaden sposób się nie nadaje na pierwszy taniec
więc troszkę szperałam po necie ( nie chcę tańczyć żadnych walców )
i znalazłam coś takiego na youtubie (pewnie już kiedyś pokazywałam)
http://www.youtube.com/watch?v=CMTjjvCMIh8
Bardzo mi się podoba jak tańczy ta para.
Tylko nie wiem do jakiej piosenki można byłoby to zatańczyć. Bo ta co jest w tle odpada Może mogłybyście mi pomóc?

Aha ja z tego tańca chcę wybrać tylko kilka elementów tak na max 2 minuty, a najbardziej mi się podoba początek i od 2.10 do 2.40 ) ten urywek moim zdaniem jest super

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Romantyk z tego twojego męża walcz o swoje i jedź nad morze
czarnobyl nie zając nie ucieknie. Zdążycie zwiedzić...

Tak właśnie myślę, że nie ma co się stresować bo jakoś to będzie. Musimy się ze wszystkim wyrobić.

Ile przed ślubem powinno się iść do księdza spisac protokół?

Mama Franka

Stary 2012-07-06, 14:48   #1409
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ile przed ślubem powinno się iść do księdza spisac protokół?
no jakoś tak 1-1,5 m-ca bo zapowiedzi muszą pójść jeszcze, zleży jak u Ciebie z zapowiedziami- u nas były dwa razy więc 2 tygodnie trwało
Stary 2012-07-06, 14:49   #1410
justiii87
Zakorzenienie

Piątek 29.06
O godzinie 9 wstałam pełna życia w sobie i zadowolona że to już jutro Na godzinie 12 pojechałam do kosmetyczki na zabieg nawilżający na twarz i przedłużenie rzęs metodą 1:1. Wróciłam o godzinie 18 zrobiona na żabę Monikę pojechałam z TŻ do jego rodziców bo przyjechali goście ze Szczecina Przywitaliśmy się i ruszyliśmy z winietkami na salę rozsadzić gości. Myślałam że będzie gorzej, a uporaliśmy się z tym wszystkim w 15 min (Goście byli zachwyceni, że tak dobrze ich rozsadziliśmy) Żeby się od stresować na sam koniec pojechaliśmy we dwójkę na lody Rozmawialiśmy przytuleni i wspominaliśmy Nasze wspólne 8 lat bycia razem O godzinie 24 dotarłam do domu i nie mogłam zasnąć, musiałam z tego wszystkiego wziąć tabletki nasenne
Sobota 30.06
Wstałam o godzinie 6 rano wyspana jak nigdy w życiu. Zadowolona uśmiechnięta poszłam się kąpać bo na 8.30 miałam fryzjera. Każde z Nas spało oddzielnie więc zanim pojechałam się czesać podjechałam do TŻ dać mu buziaka na „dzień dobry”. Biedny TŻ zestresowany patrzył na mnie jak na kosmitkę bo ja ogólnie jestem nerwusem to tego dnia nic mnie nie ruszało ( sama sobie się dziwiłam). U fryzjerki zeszło mi 4.30 godziny, ale było warto. Fryzura była obłędna wszyscy robili mi zdjęcia. Do kosmetyczki dotarłam z 30 min opóźnieniem oczywiście nie było u mnie żadnych nerw TŻ zadzwonił do mnie i pyta jak? A Ja mówię że wszystko opanowane bez nerw i stresu, a On biedny mówi do mnie w końcu „ Bąbel Ty kur…. Ślubujesz, nie stresujesz się?” myślałam że padnę ze śmiechu jak to usłyszałam Po kosmetyczce podjechałam do domu zamieniłam samochód i pojechałam z tatą i moją siostrą świadkowi do salonu sukien ślubnych ubrać się. Panie szybko pięknie mnie wystroiły i byłam gotowa ( Przez grypę jelitową schudłam 4 kg – przez 3 dni więc dobrze że suknia była sznurowana a nie na suwak bo był by problem). Zadzwonił do mnie TŻ że czeka na mnie a parku i mam nie jechać do domu tylko do niego. Jak podjechałam i go zobaczyłam bo buzia śmiała mi się od ucha do ucha a TŻ popłakał się i mówił tylko „Jak Ty ślicznie wyglądasz jak Ja Cię kocham” Tato nagrał Nas jak spacerujemy po parku i My pojechaliśmy we dwójkę do studia na parę zdjęć. Po zdjęciach studyjnych pojechaliśmy na krótki plener ze świadkami. O 16. 30 byliśmy w domu i czekaliśmy na gości. Zespół był już o 17 a goście zjeżdżali się tak od 17.20 O 17.40 błogosławieństwo U mnie na twarzy uśmiech od ucha do ucha gorzej z TŻ i teściem, ale kazałam mu nie płakać bo ma się cieszyć bo będzie w końcu miał w rodzinie nową córkę i tym tekstem rozbawiłam wszystkich Z pod bloku do kościoła szliśmy na pieszo razem z gośćmi i zespołem ( niecałe 5 min drogi). Pod kościołem czekało na Nas tyle gości że byliśmy w szoku. Msza zleciała bardzo szybko nawet nie wiemy kiedy. Oczywiście nie odbyło się bez niespodzianek. Nasi świadkowie zamówili Nam w tajemnicy śpiewaczkę do kościoła ( moją koleżankę z zespołu) która zaśpiewała psalm i Avę Maryja na komunii ( cały kościół płakał ) Na przysiędze patrzyliśmy sobie w oczy i ściskaliśmy się za ręce TŻ z nerw chciał założyć mi swoją obrączkę na palec, ksiądz się śmiał i dwa razy powtórzył że to nie ta obrączka ale M w zaparte brał swoją obrączkę w palce, aż Ja powiedziałam że to nie ta i wziął moją obrączkę Po przysiędze TŻ jak siedzieliśmy ( w trakcie komunii ) powtarzał mi tylko Kocham Cię Na koniec wszy jak wychodziliśmy to wszyscy zaczęli Nam być brawa , a My sobie na środku kościoła wtedy złożyliśmy życzenia Mieliśmy tyle gości na ślubie że życzenia trwały prawie dwie godziny. Aż mnie policzki bolały od witania O 21.30 byliśmy pod salą i zaczęliśmy wesele które trwało do 9 rano w niedzielę, a na 14 były poprawiny Nie czułam w cale zmęczenia tańczyliśmy całą noc. Goście się tak bawili że kamerzysta i zespół powiedzieli że już bardzo dawno nie byli na takim weselu Na przyśpiewkach przy stole Ja z TŻ tańczyliśmy na krzesłach i śpiewaliśmy do bananów. Nasi wszyscy znajomi siedzieli po obu stronach Naszego stołu więc zabawa była na całego Jednego czego żałuję to tego że ta noc tak szybko minęła. Naprawdę jest to mój najszczęśliwszy dzień w życiu i zazdroszczę Wam dziewczyny że to dopiero przed Wami!!

Niedziela 1.07
Poprawiny zaczęły się o godzinie 14 i trwały do godziny 1 w nocy

Z podsumowania:
Na wesele nie dojechały Nam 2 osoby bo się rozchorowały ( TŻ wujek i mojego brata dziewczyna), Dostaliśmy 4 prezenty ale tylko od ludzi którzy byli na ślubie z gości weselnych nikt nie dał prezentu tylko same $ ( z sumy którą zebraliśmy jesteśmy bardzo zaskoczeni bardzo bardzoooooooooo) a w zaproszeniach nie mieliśmy wierszyka.
A tyle pochwał co w dzień ślubu zebraliśmy za wygląd chyba nigdy nie usłyszeliśmy. Na ulicach ludzie zatrzymywali się i pytali czy mogą zrobić Nam zdjęcia bo jeszcze tak pięknej i oryginalnej pary młodej nikt nie widział. Pod kościołem zapytano mnie czy suknie mam do sprzedania bo są chętni odkupić.

Zdjęcia zamieściłam z klubie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (40,2 KB, 89 załadowań)

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-07-06 o 15:00
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości