Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 173 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-22, 10:57   #5161
anka1900
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

witam, ja kupiłam używaną kieckę ślubną, bez przymiarki bo nie opłacało mi się jeździć do Warszawy,dałam ogłoszenie na dwukropku, że szukam sukni ecru dla wysokiej i dostałam ekspresem odzew ze zdjęciami, bardzo przypadła mi do gustu, bo nie chciałam ( z racji wieku) nic w stylu księżniczkowym,ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo i cena była super, mało tego dostałam jeszcze do niej wszystkie dodatki! ps. wybierałam suknie zawiązywane (łatwiej dopasować) na plecach nie zamykane na zamek. ps. znalazłam później podobną na allegro:
http://www.allegro.pl/item148602676_...z_trenem_.html
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 11:09   #5162
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Pan przyjeżdża z 6 katalogami i zostawia je na dzień, dwa. Zaproszeń ręcznie robionych nie ma, bo Pan jest przedstawicielem Cartalii i posiada tylko ich wzory. ceny mniej więcej od 2,5 (za najprostsze) w górę (chyba prawie do 7,00). Cena razem z wydrukiem (płaskim).

Dzięki bardzo

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 11:47   #5163
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

dzięki za odpowiedź anka1900, ja też właśnie nie chce nic takiego odjechanego... nie chcę trenu i tysiąca falbanek,
bardzo podoba mi się taka kiecka:
http://www.allegro.pl/item159886771_...na_miare_.html

sama nie wiem, ale na szczęście jest jeszcze trochę czasu.... to sie pozastanawiam
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 13:44   #5164
mila25
Raczkowanie

bardzo ladna ta sukienka, moja siostra kupila przez allegro i bylo bardzo zadowolona - musiala tylko skrocic spodnice ( to byl gorset ze spodnica) bo byla za dluga ale wyszlo naprawde ladnie
posdrawiam
mila25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 14:34   #5165
olahola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez k&m Pokaż wiadomość
Do jakiego chodziłaś Liceum bo mój TZ jest z Kraśnika?
Do liceum na górce - w Starym Krasniku, klasa mat-fiz k&m, a Twój TŻ, to który rocznik?
olahola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 14:58   #5166
nicky_1981
Rozeznanie

Indygo bardzo wzruszyła mnie Twoja wczorajsza odpowiedz. Podzieiwm Cie takze za odwagę, ja po prostu zniknęłabym z forum! Jest mi bardzo przykro z tego powodu! Moja kolezanka była z chłopakiem ponad 6 lat, również planowali ślub gdy nagle odszedł (moze lepiej napisać, ze uciekł), wiec wiem w jakim mozesz byc stanie. Jednak po miesiącu karta sie odwróciła i moje koleżanka poznała pewnego faceta, z którym od 3 m-cy sa małżestwem. Ja osobiscie wyznaję zasadę, ze niema tego złego co by na dobre nie wyszło. Wiec głowa i uszy do góry. My wszystkie Cie tu wspieramy. Pozdrawiam
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 15:01   #5167
nicky_1981
Rozeznanie

Ruda ładne są te sukienki. Ja poznałam pewną krawcową, która szyje podobne suknie i też sprzedaje na allegro. Wpisz w opcje wyszukiwania, ze szukasz przedmiotu z woj. lubelskiego i powinnas ja tak odnalezc. Mozna sie z nia skontakotowac i jezdzic na przymiarki. Moja szwagierka w tamtym roku szyła u niej sukienkę - bierze 200 zl!!

Juz znalazlam - AnnDeco - taki ma nick jako sprzedajacy!!!
Stary 2007-01-22, 15:15   #5168
olahola
Raczkowanie

Indygo, strasznie mi przykro Ale podpisuję się pod tym, co napisały wyżej dziewczyny: wszystkie jesteśmy z Tobą i jak napisała Nicky: nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło! Dużo siły Ci życzę!
olahola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 17:16   #5169
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Witam wszystkie Lubelskie Panny Młode!
Dość późno dowiedziałam się, że to forum tak licznie odwiedzają lublinianki i odwiedzałam tylko forum gazety.pl.
Mam nadzieję, ze niedługo nadrobię stracony czas

jagnabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 17:17   #5170
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Mały błąd przy wklejaniu suwaczka :P

http://www.przewodnikmp.pl/img-14072007001.png
Stary 2007-01-22, 17:42   #5171
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Ruda ładne są te sukienki. Ja poznałam pewną krawcową, która szyje podobne suknie i też sprzedaje na allegro. Wpisz w opcje wyszukiwania, ze szukasz przedmiotu z woj. lubelskiego i powinnas ja tak odnalezc. Mozna sie z nia skontakotowac i jezdzic na przymiarki. Moja szwagierka w tamtym roku szyła u niej sukienkę - bierze 200 zl!!

Juz znalazlam - AnnDeco - taki ma nick jako sprzedajacy!!!
Czy ta krawcowa o ktorej mowisz nei jest przypadkiem ze Swidnika????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 17:49   #5172
nicky_1981
Rozeznanie

Z tego co pamiętam z Felina - ale mogę sie mylic! Zapytam szwagierki bo sama chce sobie coś uszyc na wesele mojego kolegi! Jak zdobęde namiary to dam znać!
Stary 2007-01-22, 18:15   #5173
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam z Felina - ale mogę sie mylic! Zapytam szwagierki bo sama chce sobie coś uszyc na wesele mojego kolegi! Jak zdobęde namiary to dam znać!
Nie ja sie tylko zapytalam ja juz mam krawcowa i wlasnei tez sie oglasza na allegro dlatego spytalam
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 18:39   #5174
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam takie pytanie - czy któraś z was zna kogoś, kto kupował suknię z internetu? na przykład z allegro? gotowa, albo taką szyta na miarę???
szukałam przez wyszukiwarkę, ale nic nie znalazłam chyba, że jakoś nieumiejętnie szukała....

znalazłam naprawdę fajna sukienkę szytą na miarę na allegro, właściwie taką wieczorową, ale w białej wersji byłaby fajna jako ślubna, ale wiecie - mam taką jakąś niepewność....
Ja kupowałam suknię na allegro, ale była to suknia od kogoś, a nie na aukcji, na której szyje się na miarę. Warto wypytać bardzo dokładnie o wymiary i materiał, bo wiadomo, nie bardzo można zwrócić. Moja na szczęście okazała się prawie idelna - tylko do skrócenia . Można szukać np. tylko z okolic zamieszkania - wtedy można się umówić na przymiarkę. Z lubelskiego raczej jest mało ofert (szukałam przez 2-3 miesiące) ale cenowo taniej niż na aukcjach z innych województw.
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 18:41   #5175
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Dziewczyny, mam pewne pytanko.
Chciałabym dowiedzieć się, czy któraś z Was ślubuje w nie swojej parafii i jakie opłaty obowiązują za to teraz w Lublinie.

Ps. Szukałam tego tematu, ale nie znalazłam satysfakcjonującej i aktualnej odpowiedzi
Z góry dzięki za info!
Stary 2007-01-22, 18:42   #5176
nicedream
Raczkowanie

Witajcie!
Dzięki za dopisanie mnie do listy i za pamięć!
Malutka korekta: godzina 16.30 Kościół p.w. Niepokalanego Serca Maryi i św. Franciszka.

Co do przygotowań: mamy już zaproszenia 1zł/szt na kredowym papierze (po znajomości można powioedzieć ), reszta też już w zasadzie jest. Alkohol zakupiony - sobieski w Eldorado (mój tata i TŻ objeździli cały Lublin - tam wyszło najtaniej). Zostało tylko zamówienie ciasta, znalezienie fryzjera (moja koleżanka- fryzjerka wyjechała do Anglii ) i potem zamówienie bukietów. Zostały nam jeszcze 3 nauki i skupienie. I tyle chyba.
Może podpowiecie gdzie się umówić na próbną fryzurę?
Indygo79

nicedream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 18:46   #5177
bandola18
Zadomowienie

Witam dziewczyny! Dzisiaj się zebrałam i poszłam poprzymierzać sukienki do wypożyczalni Anna Maria, tam wypożyczenie samej sukienki 400 zł ze wszystkimi dodatkami 600( rękawiczki, welon, bolerko, upięcia do włosów). Byłam tam ze 2 godz, babka jest bardzo pomocna, zmieniła moją wizję sukni i umie doradzać. Niestety byłam tam sama i wszystkie mi się podobały, które mi proponowała, tak więc muszę teraz pójść tam z moją przyjaciółką aby dokonać ostatecznego wyboru.
Dzwoniłam też w sprawie kursu tańca, zaczyna się w niedzielę od 15-17, lub w pon, śr. po godz, koszt 50 zł. Ja się zapisuje! A co tam u Was?
bandola18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 18:55   #5178
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagnabe Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pewne pytanko.
Chciałabym dowiedzieć się, czy któraś z Was ślubuje w nie swojej parafii i jakie opłaty obowiązują za to teraz w Lublinie.

Ps. Szukałam tego tematu, ale nie znalazłam satysfakcjonującej i aktualnej odpowiedzi
Z góry dzięki za info!
To wszystko zależy od Twojej parafii, a właściwie od zachłanności księdza, znam taki przypadek , że wziął 400 zł, bo niby że stratny, a znam i taki że nic nie wziął. Nie ma reguły!
Stary 2007-01-22, 18:56   #5179
mila25
Raczkowanie

Fajnie ze dolączaja do nas nowe dziewczyny, ostatnio zostawilam na gazeta.pl post zachecajacy do odwiedzenia tego forum.. i widze rezultaty
Pozdrawiam Was wszystkie!!
mila25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 18:59   #5180
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Bandola18 dziękuję za odpowiedź.
Tak też mi się wydawało z tego, co poczytałam na ten temat.
Obie parafie w budowie, więc boję się, że duuużo krzykną
A mam do wyboru ślub w kościółku na cmentarzu koło ul. Unickiej (parafia mojego ukochanego), albo w kaplicy przy Bazylianówce (moja parafia)

Dlatego marzy mi się parafia św. Agnieszki na Kalinowszczyźnie

Pozdrawiam!

http://www.przewodnikmp.pl/img-14072007001.png
Stary 2007-01-22, 19:10   #5181
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

dzięki, dzięki za wszystkie odpowiedzi
wasze rady są nieocenione...
dam znać na co się zdecydowałam - mam też mimo wszystko plan, żeby się przejść po sklepach czy wypożyczalniach, ale kończę pracę o 17:00 więc na tygodniu marne szanse....
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 19:12   #5182
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nicedream Pokaż wiadomość
Witajcie!
Dzięki za dopisanie mnie do listy i za pamięć!
Malutka korekta: godzina 16.30 Kościół p.w. Niepokalanego Serca Maryi i św. Franciszka.

Co do przygotowań: mamy już zaproszenia 1zł/szt na kredowym papierze (po znajomości można powioedzieć ), reszta też już w zasadzie jest. Alkohol zakupiony - sobieski w Eldorado (mój tata i TŻ objeździli cały Lublin - tam wyszło najtaniej). Zostało tylko zamówienie ciasta, znalezienie fryzjera (moja koleżanka- fryzjerka wyjechała do Anglii ) i potem zamówienie bukietów. Zostały nam jeszcze 3 nauki i skupienie. I tyle chyba.
Może podpowiecie gdzie się umówić na próbną fryzurę?
Indygo79

Jako fryzjera polecam Sebastiana z Akademii Pięknych Włosów przy Dworcu PKP. Typowy artysta , ale fryzurki robi naprawdę świetne. Wprawdzie jeszcze na próbnej u niego nie byłam, ale czeszę się tam od 2 lat (w tym fryzurki na wesela znajomych) i wiem na pewno, że on mnie będzie czesał do ślubu. Zresztą chyba któraś z dziewczyn też o nim pisała (kilkanaście stron temu ) i była zadowolona.
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 19:22   #5183
nicedream
Raczkowanie

Dzięki! O Sebastianie pisała chynba Małgosia jeśli dobrze pamiętam. Mogłabyś mi podać namiary? I napisz proszę jak z ceną Z góry dziękuję!

Stary 2007-01-22, 19:39   #5184
kitka14
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! nawet nie wiecie jak miło było mi tu z wami rozmawiać, dzielić sie przeżyciami i informacjami, ta ślubnaradością...tą, której ja w zasadzie nie poczułam... dzis wiem dlaczego, slub nie odbedzie się, wszystko odwołane skończyło się, ponad 3 lata razem i ....tyle. rozumiecie więc, że nie będętu bywać, bo byłoby mi przykro...
chcę tylko zyczyć Wam wszystkim ze szczerego serca, naprawdę, szczęscia i miłości, nieustającej miłości...

niestety z nami to już koniec, nie ułoży się, trzymajcie się
Nie smuć się Indygo79. My jesteśmy z Tobą. Pamiętaj, że skoro odszedł to znaczy, że nie miał byc dla Ciebie. Może gdzieś "za rogiem" czeka na Ciebie ten "właściwy". Uszka w górę! Rozejżyj się, na pewno go dostrzeżesz. Ja trzymam kciuki za szybką poprawę sytuacji uczuciowej i pamiętaj,że to forum jest zawsze dla Ciebie otwarte..Będzie dobrze
kitka14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 19:39   #5185
bandola18
Zadomowienie

Dziewczyny podpowiedzcie mi jak się wstawia zdjęcie pod nazwą użytkownika i suwaczek?
Stary 2007-01-22, 19:41   #5186
madzialena-lublin
Rozeznanie

Tel. do Sebastiana: 081 472 12 01. Co do ceny, to szczerze mówiąc nie wiem ile sobie zażyczy za ślubną fryzurkę, ale generalnie do najtańszych nie należy. Na sylwestra zaplaciłam za tzw.uczesanie artystyczne 60zł.
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 19:49   #5187
nicedream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Tel. do Sebastiana: 081 472 12 01. Co do ceny, to szczerze mówiąc nie wiem ile sobie zażyczy za ślubną fryzurkę, ale generalnie do najtańszych nie należy. Na sylwestra zaplaciłam za tzw.uczesanie artystyczne 60zł.
Dziękuję
Spróbuję się do niego umówić.
Jeśli ktoś ma jeszcze sprawdzonego fryzjera to proszę o namiary i przybliżoną cenę

Stary 2007-01-22, 19:57   #5188
Anet2007
Raczkowanie

GG do Anet2007

Hej, Dziewczyny wiecie może, w którym Kościele w najbliższym tygodniu będzie nauka 3,4,5 albo 6?? Prosiłabym o szybką odpowiedź....

Pozdrawiam
Anet2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 20:10   #5189
malenkajalenka
Raczkowanie

GG do malenkajalenka

Dziewczyny, ja Wam polecam salon IMPERIUM na Bernardyńskiej, pracuje tam pani, która szyje prześliczne suknie, w pięknym stylu i z pięknych materiałów, ja niedługo się wybieram na kolejną wizytę )
malenkajalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 20:24   #5190
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicedream Pokaż wiadomość

Co do przygotowań: mamy już zaproszenia 1zł/szt na kredowym papierze (po znajomości można powioedzieć ), reszta też już w zasadzie jest. Alkohol zakupiony - sobieski w Eldorado (mój tata i TŻ objeździli cały Lublin - tam wyszło najtaniej).
A możesz coś napisać na temat zakupów w Eldorado? czy trzeba mieć jakąś koncesję żeby w hurtowni kupować? albo jakąś działalność prowadzić? czy tak po prostu można tam kupić?

Ja miałam wczoraj napisać conieco o poczynionych postępach, ale po całym dniu byłam ledwie żywa. Od rana biegaliśmy z TŻ po pasażach handlowych w marketach i po galerii Orkana. Niestety nic nie kupiliśmy (szukaliśmy koszuli dla TŻ i odpowiedniej do sukni bielizny).

Później dzień skupienia w parafi św. Jadwigi na Czechowie. Najpierw była nauka - chyba ksiądz w zastępstwie prowadził, lub to był jeden z jego pierwszych dni skupienia, bo co jakiś czas spoglądał na jakąś ściągawkę hihi ale było dość sympatycznie. Później spowiedź dla chętnych i msza. Było może 12-15 par, więc dość luźno. Oczywiście przed wejściem zostaliśmy obdarowani wizytówkami, nawet książeczkę reklamową z wzorami obrączek dostaliśmy.

Na koniec dnia nauki na PL No a dziś zrobiliśmy próbne zaproszenie. Teraz trzeba tylko zamówić papier i zacząć robić
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości