|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Ale może któregoś dnia..No i tak na szybko nagrałam filmik z Szymkiem w roli głównej ![]() http://www.youtube.com/watch?v=0EHWF...ature=youtu.be
|
|
#4952 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Fajny Szymus
A ja bym nie miala oporow jechac nad wode z dzieckiem. Filtr, kapelusz i heja. Zreszta zazwyczaj nad woda jest chlodniej, rzesko po prostu, nie to samo co w miescie. No ale nie pojade, bo sama z trojka to masakra. Choc moze teraz jak bede w Ustroniu to uderzymy nad Wisle sie popluskac. Tam jeszcze mozna, bo rzeka czysta. |
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Lecę nadrabiać. Wróciliśmy przed chwilką dopiero z kąpieliska
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Widze ze jeszcze stary watek u nas ukrop jak chol.... w pracy ledwo juz siedzialam, pozniej na chwile u taty i do domu. Przyjechalam to Marysia spala, ale zaraz sie obudzila, bo tak jak Brumka Tymek i dziewczynek dzieciaki, wloski miala mokre i cala bluzeczka na ramiaczkach jej sie lepila do cialka. Takze chyba ja to obudzilo, bo TZ mowil, ze nawet godziny nie spala. A ja w domku bo koelzanki dwie sie zapowiedzialy i czekam az mnie odwiedza, jedna w ciazy na listopad ma termin. Jak ja kocham brzuszki Jutro plan jechac nad wode z Marys, ale bedzie frajda, chlodniej woda ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Szymus jak fajnie chodzi!!!! (zazdraszczam) ![]()
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
Od wczoraj tak chodzi
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie Was wszystkie wywiało? (albo raczej wysmażyło
)Cytat:
![]() Pieknie mu to idzie, odważniak A wiesz, Madziulko, że jak na niego patrzę na tm filmie, szczególnie z boku, to mogłabym wręcz stwierdzić, ze to mój Tymuś jest. Mają podobne profile, podobną budowę, kolor skóry i włosków i jakieś takie ruchy podobne ![]() Godzinkę temu zaliczyliśmy debiut w wózku sklepowym Musiałam na szybko do Tesco podjechać, bo zachciało mi się na jutro mieć jeszcze jedne basenik - taki malutki na balkon. No i muszę powiedzieć, ze ten wózek to hit tygodnia! Tymuś wniebowzięty I wszystkich w sklepie zaczepiał
|
|
#4957 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
rzeczywiście lubi kaszki![]() Cytat:
Było super!!!Słonce już tak nie pali, z reszta i tak siedziałyśmy w cieniu-Taka jak pisała Aga wiał fajny chłodek Brumek ale wrzuciłąś go do środka, tam gdzie zakupy?Bo Ewa tam własnie buszuje ![]() Pierwsza próba piciaz kartonika nieudana ![]() Madziulka_17szok! i jakie nóżki zgrabneW załaczniku ja z Ewulonem-juz sie zbieramy do domu a chustke to chyba najlepiej przylutować
|
||
|
|
|
#4958 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku moja Wiki juz od dawna jezdzi tak w wózku na zakupy. Wczesniej brałam wózek z lezaczkiem ale od jakiegoś czasu ju sobie siedzi tak normalnie. Tez cała zadowolona
![]() dla Szymka ![]() No i cudowny Ewoludek Mama tez niczego sobie Wiki dopiero padła
|
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jeszcze ponad tydzień i biegac latac skakac pływać |
|
|
|
|
#4960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szaleństwo Cytat:
a wiesz że my kiedyś próowaliśmy ale jakoś nas to w ogóle nie kręciło - jeszcze bardziej mi się odechciało - już bardziej mnie kręcą jakies romantyczne historie ![]() Cytat:
do takich podstawowych rzeczy super. biedna Sara... widac źle upały znosi... moje dziecko już 3 dzień z rzędu ma 1 drzemkę w ciągu dnia ale za to dziś spała prawie 3 godziny i poszła na noc spać dopiero ok. 20.30. czyżby na 1 spanie się przestawiała? generalnie dziś była aniołek, po kąpieli fajnie się rozbawiła, zjadła, wygłupiała, 15 minut turlała po łóżku prawie fikołki robiła aż w końcu padła. a ja razie z nią i po 21 się ocknęłam ![]() spadam do mycia bo się cała lepię ....
|
|
|
#4961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja podaję takie njczęściej z OSM Siedlce : http://www.osm.siedlce.pl/index.php/serki.html
Ma prosty skład i Lilce wygodnie jeść bo ma płaski kartonik który się nie przewraca ![]() Cytat:
Po pojawieniu dziecka dużo się zmienia, u nas też pożycie pozostawia wiele do życzenia ![]() A u Was problemy finansowe+zdrowotne + niewyspanie + zmęczenie + rutyna robią swoje niestety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nad wodę bym pojechała, nad wodą jest lepiej niż w mieście,lekki wiaterek , chłodniej i wiadomo że siedzi się w cieniu. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Madziulka brawa dla zdolniachy Szymonka ![]() Moja Lila umie chodzić , potrafi przejśc pół pokoju, ale jakoś nie może się przełamać i zazwyczaj da parę kroków i ląduje na czworaka bo tak jej szybciej
|
|
#4962 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wózek sklepowy też u Nas szał ![]() Ewcia i Ty Szymek po całym dniu doskonalenia chodzenia padł jak muszka Zaczął to wczoraj, a potrafi już przejść przez cały pokój
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłam nosidło, jak zawsze, bo byłam pewna że w tm wózku to minutę może wytrzyma i zacznie marudzić. Ale gdzie tam! Całe zakupy przejeździł, a jeszcze na parkingu podziemnym sobie karuzelę wózkową urządziliśmy![]() Jaką macie fajną tą plażę I powiedz mi, czemu ja cały czas myślałam, że Ty jesteś blondynką?
|
|
#4965 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2 9km od domu, dopiero w tym roku jest tam tak fajnie 3 Bo plote 3 po 3 Tż też ma ciemne włosy ale ja do zerówki byłam niebieskooka blondyna-wiec Ewcia pewnie tez ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Dalej mamuśki kończymy ten wątek |
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka jestem zauroczona Szymkiem
Jaki on już dorosły! Pięknie chodzi, z gracją siada i na koniec dzwoni- ciekawe do kogo ![]() Cytat:
![]() Tylko właśnie takie historie romantyczne z akcentami ero ![]() Ja sobie Ciebie całkiem inaczej wyobrażałam Też jako blondi ![]() I nie chowaj się z Ewką Kupiłam właśnie Radkowi http://allegro.pl/quick-smart-scuttl...446845227.html Jak zwykle wszystko przez Was ![]() Dzięki za odpowiedzi ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- My też już od jakiegoś czasu wozimy Radka w wózku sklepowym,właśnie w tym siedzisku. Świetnie sobie radzi Radziu Nie gibał się nigdy ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- You jak dajesz Lilce taki serek to jako posiłek np na śniadanie? To jej wystarcza,czy dajesz jeszcze coś? |
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
rok temu o tej porze zwijałam się z bólu przez skurcze, TŻ wychodził do pracy, a ja mu powiedziałam, że się boję nocy
o 2.00 myślałam, że coś się wycisza, więc łyknęłam 2 NoSpy i weszłam do wanny niestety skurcze wróciły ze zdwojoną siłą do 5.00 męczyłam się ale nie byłam pewna czy to już, ale zadzwoniłam po tatę zawiózł mnie do szpitala przed pracą, no i zostałam a potem? to już wiecie o 10.20 urodziła się Lena
|
#4969 | ||
|
Zakorzenienie
|
teliiik???
Cytat:
Cytat:
To tej plaży naprawdę zazdroszczę... My sobie tylko pomarzyć o czymś takim możemy Tzn. są teraz ładne plaże w Wawie, ale do wody to strach palec włożyć ![]() A tu dowód na niegibanie (brzydkie bo z komórki)
|
|
#4970 |
|
Wtajemniczenie
|
moja Wiki tak samo siedzi
|
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Lena najlepszego kochana dziewczynko ![]() Zanka urządzacie mini imprezkę na roczek? Brumek świetnie sobie siedzi, też musze wypróbować patent wózkowy. A wiesz że moje nosidło było raz tylko w górach użyte? i trochę żałuję że nie wzięłam tego zapinanego na klamry... Isia i ja też sobie Ciebie inaczej wyobrażałam, no nie wiem jak sympatyczną masz buzię, i Telik i elika pewnie potwierdzą że taka jesteś.Czy ktoś wie jak skopiować wykresy z excela do worda? za diabła nie mogę/ nie umiem tego zrobić. Ktoś chętny? Gdzie się podziały..(tamte prywatki ..) Jaciee, Ania, scio? ![]() Kolejny dzień topienia się, a my nadal basenu nie mamy. Zanim kurier dotrze to i pogoda nie będzie na basen.
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ewa slodziak i jak ladnie chustkom ziemie zamiata jakbym moja widziala. A wszystko co na glowie jest bach!!!moja uwielbia od dawna tak siedziec i widze ze tymus tez szczesliwy ostatni raz z marysia z nosidlem bylam na zakupach jakos w grudniu pozniej bral;am spacerowke, a teraz to jzu tylko sklepowy wozek
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzruszyłaś mnie zanka...100 lat dla Twojej ślicznej córusi! i zaległe dla Ali 100 latek! Cytat:
you kiedyś to był szał . Po urodzeniu dziecka wszystko się zmieniło.Ale Szymiątko chodzi!! cudnie! Mój do chodzenia W OGÓLE się nie garnie. Nawet za rączki nie umie jeszcze chodzić. Ale waży 14 kg, jest b. duży i lekarka mówiła, że może zacząć chodzić nawet w 16 m-cu (takie kloce podobno tak mają ). isiu Ewa jest taka rozkoszna.A Ty-jak zauważyły już dziewczyny- masz (chociaż nie pokazaną całą ) sympatyczną buzię. I fajną fryzurę- ale chyba trzeba chodzić częstą z nią do fryzjera,czy nie? Tymon jak zwykle urzeka spojrzeniem. Faktycznie są podobni z Szymkiem Madziulki, szczególnie z profilu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Pati dziś nie, jesteśmy pod kreska, kasy zero, nawet na kawałek ciasta nie ma kasy, może za tydzień zaprosimy rodzinę, o ile po wypłacie coś zostanie po opłatach
Marina czemu się wzruszyłaś?
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto latek dla Lenki i dla Nikosia z okazji miesięcznicy Ja za dwa dni mam urodziny alez jestem stara
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
zanka bo tak napisałaś jakoś wyjątkowo o dniu sprzed roku
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
lili hmmm 18-te
Marysia wlasnei zjadla ze mna makaron ze szpinakiem, wcinala az jej sie uszy trzesly moje dziecko
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
a tu Marysia - w tym tyg w Krakowie i u nas nad woda to drugie zdjecie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

Ale może któregoś dnia..

12.06.2010
)
rzeczywiście lubi kaszki

zębole

najlepszego!
wzruszyłaś mnie zanka...