I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-05, 21:21   #2311
cikulada
Zadomowienie

Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!

Cytat:
Napisane przez Natuś Pokaż wiadomość
Jasne! Też bym chciała zobaczyć to menu więc będziemy go nękać! Jak dostaniemy to na pewno się podzielę informacją
Bardzo Ci dziękuję I też przed chwilą się śmiałam do TŻ, że musimy przycisnąć właściciela bo z tym menu nie odpuszczę i bez niego żadnej umowy nie podpiszę
Kiedyś obiecałam wam, że jak zrobimy z TŻ jakieś rozeznanie wśród lokali to dam wam znać czego się dowiedzieliśmy gdyby to kogoś interesowało:
Cristal Park w Dąbrowie Tarnowskiej - owszem w środku i na zewnątrz jest bardzo ładnie, parking dla gości darmowy, możliwość wynajęcia pokoi dla gości i tutaj ceny są uzależnione od tego, ilu osobowe pokoje się bierze i na każdy z nich dostaje się 20% rabatu, obsługa jest bardzo miła, gdyby ktoś chciał spróbować potraw które oferują to jest taka możliwość pod warunkiem, że ktoś zdecyduje się na najdroższy pakiet a niestety ceny są strasznie wysokie a tak naprawdę mało co w nich jest... Przykładowo pakiet pierwszy i najtańszy wynosi 165 zł/osoby i są tu oprócz obiadu 2 ciepłe dania, deser, kawa, herbata, woda mineralna gazowana i niegazowana oraz soki owocowe w wersji nielimitowanej natomiast pepsi, mirinda, 7-up są w wersji limitowanej i wynoszą po 1l/osobę. Jeśli chodzi o całą resztę to trzeba sobie zapłacić i tutaj ceny też nie są małe.
Restauracja w Niedomicach nad biedronką - niestety nikogo tam nie zastaliśmy ale niezbyt nam się spodobało to miejsce i otoczenie więc stwierdziliśmy, że jednak tam już nie pojedziemy dowiadywać się szczegółów.
Herbowa w Żabnie - tutaj sporo rzeczy się dowiedzieliśmy ale niestety właściciel nie miał przy sobie kalendarza i nie pamiętał jakie terminy są wolne. Potrafił nam tylko powiedzieć, w jakich miesiącach ile jest jeszcze wolnych terminów ale dokładnych dat nie był w stanie nam powiedzieć. W poniedziałek prawdopodobnie pojedziemy tam jeszcze raz i liczymy na to, że wówczas uzyskamy więcej szczegółów więc gdyby coś kogoś interesowało to pytajcie, a odpowiem jeśli tylko będę znać odpowiedź Jeśli chodzi o terminy to wiem, że jest jeszcze sporo wolnych ale dokładnie jakie to już niestety nie mam pojęcia.
Mam nadzieję, że chociaż troszkę pomogłam i jeśli coś pokręciłam albo napisałam mało zrozumiale to najmocniej przepraszam ale pisałam to na szybko.

Edytowane przez cikulada
Czas edycji: 2012-07-05 o 21:38
cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 21:30   #2312
Soul89
Zadomowienie

A powiedzcie mi dziewuszki, w tej Herbowej jest wymagane "minimum gości" ?

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 21:39   #2313
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Z tego co nam mówił właściciel, to nie ma wymaganej minimalnej liczby gości

Stary 2012-07-05, 22:11   #2314
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mig0oCia Pokaż wiadomość
etusiaaa;35071242]witajcie
nareszcie wrocilam.
dziekuje wszystkim za zyczenia
co do pogody to naprawde byla wymarzona
tak po krotce nie bylo zadnej wielkiej wtopy goscie zadowoleni takze mysle ze wszystko sie udalo.
jak bede miec chwilke to wrzuce pare fotke bo narazie jestem w trakcie urzadzania sie u męża i nie mogę nic znaleźć.
ale teraz chetnie sluże pomoca dla innych PM-k
pozdrawiam Was kobitki i ide pracowac
Gratulację !!! życzę samych szczęśliwie spędzonych razem chwil.
Opowiedz nam coś więcej o Agawie Jak prezentuje się lokal po remoncie ? Co sądzisz o obsłudze ? Jak wygląda sprawa z wystrojem sali i klimatyzacją ? A także czy są już okrągłe stoliki ( słyszałam że mają być )[/QUOTE]

Dziękuję bardzo
Jak najbardziej polecam. Goście bardzo byli zadowoleni. Jedzenie smaczne a oblsuga rewelacja. Remont jest zrobiony jest w sali tanedcznej ale chyba beda robic dalej. Wysroj jest w cenie i robią go pod Twoje życzenia kolorystyczne. Klima jest w cenie. JA miałam podzielonych goscie na 2 sale i bylo lepiej bo klima sobie bardziej radzi. O ograglych stolikach jeszcze nic nie wiadomo ja mialam noramlne stoly..

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 22:17   #2315
nowa8686
Zakorzenienie

Lili "ambitny" no nie wiem poprostu bardzo nam sie podoba ten taniec. a 2 na 1 będziemy tanczyc całe wesele to ten 1 tanie moze sie czyms wyroznic :P i naprawde Pan na kursie wymyslil nam mało skomplikowany układ i taczy nam sie swobodnie, Skonczylismy wczesniej 2 stopnie kursu towarz.

Cikulada jesli chodzi o Niedomice to owszem otoczenie nie robi wrażenia, ale to czy ma to jakies znaczenie zalezy od oczekiwan, nas jakos to co na zewnątrz mało interesowało. a cena super i w środku tez ładnie, rzecz gustu oczywiscie .

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 22:20   #2316
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Cikulada jesli chodzi o Niedomice to owszem otoczenie nie robi wrażenia, ale to czy ma to jakies znaczenie zalezy od oczekiwan, nas jakos to co na zewnątrz mało interesowało. a cena super i w środku tez ładnie, rzecz gustu oczywiscie .
Zdaję sobie z tego sprawę ale jak tam pojechaliśmy to TŻ od razu stwierdził, że on tam wesela absolutnie nie chce i się nawet ucieszył, że było zamknięte. Moi rodzice też nie są jakoś specjalnie za tym lokalem więc zostałam przegłosowana i Niedomice odpadają.

Stary 2012-07-05, 23:06   #2317
czornula22
Przyczajenie

Dziekuje wam za pomoc jestescie kochane. Bylam w obu lokalach wczoraj na dwudniakach jest tam bajecznie jak zapytalam o komary to pani mi powiedziala ze pryskaja specjalnie i juz zakupili sprzet ja palnuje wesele za dwa lata dopiero ale za miesiac juz mnie nie bedzie w polsce i przez okolo rok nie bede miala mozliwosci zjechac dlatego juz teraz szukam sali zeby sie tym pozniej nie martwic. Wesele wstepnie ma byc na 130 osob. Tylko torszke mnie ta cena odstrasza 190-200 zl. Dzis bylam w hotelu dunajec wszystko pieknei ladnie sale bardzo ladne ale kurcze jakos tak przechodzic z sali do sali zeby zjesc i potanczyc no i kelner powiedzial ze spokojnie wejdze 130 osob ale jakos przez te okragle stoliki to mam wrazenie ze troszke malo miejca. Bardzo podoba mi sie palacyk w janowicach ale jak sie nad tym zastanawiam to moze byc tak ze goscie sie rozejda po terenie i nikogo nie bedzie na sali. Co do hotelu marion rozmawialam na jego temat z kuzynka bo tez tam chcialam ale mi odradzila ( pisze to co ona mi powiedziala) mowila ze jedzenie nei bylo za dobre i ze na poczatku z pania ustalali jedna cene a jak przyszlo im placic to wychodzilo o 30 zl wiecej niz bylo ustalone chodzilam tez po roznych forach i hotel mation mam troche negatywnych opini i jakos sie zrazilam
czornula22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 23:41   #2318
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaK13 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to właśnie jest największym minusem tego lokalu. Nie komary z którymi da się walczyć. Wolałabym aby była jedna duża sala do siedzenia i tańczenia. Ale nie ma lokali idealnych a zwłaszcza w Tarnowie i okolicach jest ich bardzo mało i nie ma wyboru na takie większe wesele, chyba dlatego że jesteśmy rejonem mało turystycznym.

A znacie może jakąś firmę dekoratorską lub osobę z naszego rejonu która orginalnie dekoruje sale weselne?
A na ile osób planujesz wesele?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 08:26   #2319
Maurycenta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Wymaganej ilości co prawda nie ma, ale przy organizacji wesela na mniej niż 80 osób płatność od osoby jest wyższa (nie wiem ile, ale z pewnością z korzyścią dla właściciela)
Stary 2012-07-06, 08:28   #2320
majaK13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A na ile osób planujesz wesele?
Tak do 170 osób.
majaK13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 09:04   #2321
Lili9999
Raczkowanie

NOWA to prawda, cale wesele to standardowe "bujanie" a jesli macie takie predyspozycje do tanca to czemu nie
Lili9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:26   #2322
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili9999 Pokaż wiadomość
NOWA to prawda, cale wesele to standardowe "bujanie" a jesli macie takie predyspozycje do tanca to czemu nie
hehe na początku przerażenie teraz juz lajcik

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 11:55   #2323
majaK13
Raczkowanie

A w Herbowej w Żabnie w kwocie 160 zł. co macie?
Stary 2012-07-06, 17:35   #2324
Karolciaa_89
Raczkowanie

GG do Karolciaa_89

Cytat:
Napisane przez kaasjaa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie tarnowskie dziewczyny Chciałabym dołączyć do grona, ślub biorę 29 września 2012 r. Dopadł mnie stres przedślubny, wspomóżcie
Ślub bierzemy w Kościele św. Rodziny-Misjonarzy o godz. 16.00. Może znajdzie się ktoś, kto bierze tam ślub w tym samym dniu przed nami? Wesele w Bristolu, na 80 osób tylko. Suknia się szyje,orkiestra jest, fotograf jest, kamera jest, ciasta i tort są Ubrać musimy Młodego ( hehe, już nie takiego młodego bo on ma 29 a ja 27 lat:P Jesteśmy zaręczeni 5 lat, razem 8).
Zaproszenia rozwozimy,szukam fryzjerki, która potrafi czesać na Julię Tymoszenko noi dobrej makijażystki. Polećcie coś kobietki

Witam ooo widzę, ze wesele w Bristolu...ja też tam, tylko za rok także czekam pewnie tak jak my wszystkie na opinię

RAZEM OD: 26.07.2010
ZARĘCZENI OD:15.08.2011
NASZ WIELKI DZIEŃ: 14.09.2013
Karolciaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 17:52   #2325
anioleczeq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shy angel Pokaż wiadomość
A ustaliliście już jakąś datę? Ja wczoraj wpłacałam zaliczkę, na 2013 rok coraz mniej terminów, a jeszcze w sobote był jeden wolny na lipieć [COLOR="Silver"]
[/QUOTE]

tak my mamy juz zarezerwowany Marion na sierpień 2013 ale termin odkupiliśmy od innej pary, której chyba nie wyszło
anioleczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 18:48   #2326
shy angel
Raczkowanie

tak my mamy juz zarezerwowany Marion na sierpień 2013 ale termin odkupiliśmy od innej pary, której chyba nie wyszło[/QUOTE]

My też mamy na 2013 w Marionie
Na kiedy planujecie??

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolciaa_89 Pokaż wiadomość
Witam ooo widzę, ze wesele w Bristolu...ja też tam, tylko za rok także czekam pewnie tak jak my wszystkie na opinię

Moja kuzynka ma wesele 14.07 , jak coś się dowiem, zdam relacje
Stary 2012-07-06, 21:37   #2327
22joanna
Raczkowanie

Mam pytanie odnośnie obrączek, ile wcześniej należy się za nimi zacząć rozglądać? I oczywiście gdzie można kupić według was "dobre" obrączki? Nie chcemy pzrepłacac w Aparcie bo tam wiadomo płaci się za nazwę firmy więc poleccie coś i ile się czeka na odbiór po zamówieniu obrączek?

Edytowane przez 22joanna
Czas edycji: 2012-07-06 o 21:38
22joanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 22:31   #2328
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 22joanna Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie obrączek, ile wcześniej należy się za nimi zacząć rozglądać? I oczywiście gdzie można kupić według was "dobre" obrączki? Nie chcemy pzrepłacac w Aparcie bo tam wiadomo płaci się za nazwę firmy więc poleccie coś i ile się czeka na odbiór po zamówieniu obrączek?
Z opinii znajomej i kobietek z forum słyszałam, że jubiler za hotelem Tarnovia jest świetny . Koleżanka tam robiła u niego obrączki i są piękne z białego złota. Dała mu trochę starego do przetopienia, i żeby Cię nie skłamać zapłaciła coś 300 zł

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 22:46   #2329
Natuś
Przyczajenie

Właśnie wróciliśmy z Herbowej, wrażenia bardzo pozytywne, bierzemy ten lokal
Wyłudziliśmy menu więc mogę przesłać zainteresowanym na pw. (cikulada do Ciebie zaraz idzie )
w cenie 160 zł jest : obiad, 3 dania gorące, zimna płyta, placki na stoły, woda, soki, kawa, herbata bez limitu, dekoracja na stoły (żywe kwiaty w wysokich flakonach).
Nie ma w cenie tortu ( zamawiają w cukierni Malinka, cena w zależności od rodzaju i liczby gości). Można też zamówić w tej cukierni paczki z ciastem dla gości - cena 17zł/paczka.
Mogą zorganizować stół wiejski za ok 600 zł.
Dysponują 4 pokojami 2 osobowymi po 120 zł za pokój (w cene wliczone jest śniadanie).
Dzieci do 2 lat za darmo, a do 12 za pół ceny.
Rzeczywiście wygospodarowali zagrodzony taras z kostką i parasolami

No to tyle mojej relacji Jesteśmy bardzo zadowoleni, ponieważ po dłuugich poszukiwaniach znależliśmy odpowiedni lokal! (przynajmniej jak narazie!)
Przy okazji, ponawiam moje pytanie o jakiegoś sprawdzonego dobrego Dj'a
Natuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 23:45   #2330
czornula22
Przyczajenie

ojjj opisalam sie troszke wczoraj ale widze ze moj wpis nie zostal dodany nie wiem dlaczego. My wstepnie zastanawialismy sie nad marionem ale slyszalam duzo o nim negatywnych opini i jakos sie zrazilam i juz nie pojechalam ogadac. Wesele mamy dopiero za dwa lata ale za niedlugo opuszczam polske dlatego juz chce miec lokal z glowy. Bylam ogladac sale w hotelu dunajec sale owszem piekne ale u mnie np moja babcia sama nei tanczy ale strasznie lubi patrzec jak inni sie bawia a tam trzeba przejsc korytatzykiem z jednej sali do drugiej. Bylam tez ogladac sale na dwudniakach piekna jest ale troszke mnie przeraza fakt ze jest to tak blisko wody a wiadomo ze jak goscie popija to moze byc roznie i dalej jestem w kropce i nie wiem gdzie szukac ladnego lokalu a mam niespelna miesiac czasu na to. Wesele bedzie na okolo 130 osob.Bardzo mi sie podoba palacyk w janowicach ale to jednak jest kawalek od tarnowa eh pomocy
czornula22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 00:29   #2331
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak do 170 osób.
To sporo rzeczywiście

Cytat:
Polecam Gerhardt na Krakowskiej.
Tak jak pisała Soul ktoś z forum zamawiał za Tarnovią u tego jubilera i podobno ceny małe a jakość ok.
Swoją drogą ciekawe z jakiej próby złota robi obrączki?I czemu aż taka rozpiętość cen
Niedługo się może do niego wybiorę bo chciałabym sobie zrobić pierścionek,ciekawe co zaproponuje.

Natuś że lokal załatwiony

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2012-07-07, 09:03   #2332
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
My zamawialiśmy niedawno obrączki u jubilera obok hotelu Tarnovia. Bardzo polecam, bo są przepiękne. Solidnie i starannie wykonane. Jestem strasznie zadowolona. Cena obecna to 150zł za 1g. Nasze ważyły łącznie 9g. Nie porównywałam cen, bo opinia na wizażu mnie tam zaciągnęła bez zastanowienia Ci Państwo robią też obrączki do sklepów jubilerskich, ale wtedy cena jest wyższa, bo płaci się za markę i dochodzą inne koszty.
Realizacja obrączek trwa do 3 tyg., ale to też zależy od ilości zamówień i czasu, bo w sezonie ślubnym dłużej się czeka. My zamawialiśmy w czerwcu i czekaliśmy 2,5 tygodnia.
W zakładzie mają wzornik obrączek, ale bez problemu można przynieść zdjęcie i wykonają każdy wzór. Aha i te na wzorniku są cieńsze niż efekt końcowy, więc ostrzegam, żeby nie dobierać sobie do głowy, że będą cieniutkie. Nasze są dużo grubsze niż się spodziewałam z czego jestem bardzo zadowolona))

Cytat:
Polecam Gerhardt na Krakowskiej.
Tak jak pisała Soul ktoś z forum zamawiał za Tarnovią u tego jubilera i podobno ceny małe a jakość ok.
Swoją drogą ciekawe z jakiej próby złota robi obrączki?I czemu aż taka rozpiętość cen
Niedługo się może do niego wybiorę bo chciałabym sobie zrobić pierścionek,ciekawe co zaproponuje.
Qrcze nie wiem jaka próba, ale wyglądają bardzo elegancko i bogato, więc to na pewno nie bubel. Wydaje mi się, że to standardowa próba.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 10:12   #2333
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie wróciliśmy z Herbowej, wrażenia bardzo pozytywne, bierzemy ten lokal
Wyłudziliśmy menu więc mogę przesłać zainteresowanym na pw. (cikulada do Ciebie zaraz idzie )
w cenie 160 zł jest : obiad, 3 dania gorące, zimna płyta, placki na stoły, woda, soki, kawa, herbata bez limitu, dekoracja na stoły (żywe kwiaty w wysokich flakonach).
Nie ma w cenie tortu ( zamawiają w cukierni Malinka, cena w zależności od rodzaju i liczby gości). Można też zamówić w tej cukierni paczki z ciastem dla gości - cena 17zł/paczka.
Dysponują 4 pokojami 2 osobowymi po 120 zł za pokój (w cene wliczone jest śniadanie).

No to tyle mojej relacji Jesteśmy bardzo zadowoleni, ponieważ po dłuugich poszukiwaniach znależliśmy odpowiedni lokal! (przynajmniej jak narazie!)
Przy okazji, ponawiam moje pytanie o jakiegoś sprawdzonego dobrego Dj'a
Z tego co wiem, to cukiernia Malinka również należy do właścicieli Herbowej i dlatego placki, które są podawane na stołach i te, które można dać gościom w paczkach na pożegnanie właśnie stamtąd pochodzą
A ja dzwoniłam jeszcze raz wczoraj do właściciela i dowiedziałam się, że oprócz tego, co jest podane w przykładowym menu można sobie zażyczyć coś zupełnie innego i z tym nie ma żadnego problemu, bo ich kucharz może na wesele przygotować dosłownie wszystko, co państwo młodzi sobie zażyczą Także decyzja podjęta i z TŻ w przyszłym tygodniu jedziemy podpisać umowę, bo jesteśmy w 100% zdecydowani na ten lokal

Stary 2012-07-07, 12:45   #2334
Nutkaaaa
Raczkowanie

A ja się wyrywam z wątku i podaję namiary na faceta, który robił nam filmik dla rodziców Pisałyście do mnie dużo wiadomości, więc chyba mogę tu podać: (jak nie to proszę usunąć :P)

gg: 5379607
tel. 508 476 625

Nasz Najszczęśliwszy Dzień 7.06.2012r.

Nasze Najdroższe Serduszko
MICHAŁEK 18.09.2013

Nutkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 13:46   #2335
majaK13
Raczkowanie

[QUOTE=Natuś;35152687]Właśnie wróciliśmy z Herbowej, wrażenia bardzo pozytywne, bierzemy ten lokal

A nie wydaje się wam, że 3 gorące dania to trochę mało? Jak jest ślub tak o 17-18 to ok lecz jak wcześniej to nie wiem. Ja byłam na weselu w Mikołajowicach (ten sam właściciel co w Marionie) i dla młodych chłopaków to było za mało a był też stół wiejski.
Stary 2012-07-07, 14:38   #2336
lea22
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, a może macie przy okazji jakiegoś dobrego DJ-a wodzireja z okolic do polecenia?
Ostatnio byliśmy na weselu, gdzie grał dj Marshall. Puszczał fajną muzykę, miał ciekawe pomysły jeśli chodzi o zabawy dla gości - szczególnie jedną z jaskiniowcami Także z czystym sumieniem polecam

Cytat:
Napisane przez Karolciaa_89 Pokaż wiadomość
To wesele, o którym piszę wyżej było właśnie w Bristolu. Tak od strony gościa mogę powiedzieć, że jedzenie bardzo dobre, świetnie podane, porcje duże. Kelnerzy mili, uwijali się przy podawaniu szybko. Dekoracje stołu ok. Na tarasiku Panna Młoda zażyczyła sobie świeczki takie pływające w szklanych wazonach - ślicznie to wyglądało wieczorem. Goście byli w porządku usadzeni, miejsca było sporo. Zabawa była do rana. Na pewno będziecie zadowolone

Cytat:
Rozpiętość cen jest tak duża, bo tutaj dużo osób przychodzi i przynosi swoje złoto, które on przetapia, coś dokłada od siebie i tworzy nowe obrączki.

Cytat:
A nie wydaje się wam, że 3 gorące dania to trochę mało? Jak jest ślub tak o 17-18 to ok lecz jak wcześniej to nie wiem. Ja byłam na weselu w Mikołajowicach (ten sam właściciel co w Marionie) i dla młodych chłopaków to było za mało a był też stół wiejski.
3 dania to taki standard na weselu, jak masz jeszcze szwedzki/wiejski stół to w zupełności wystarczy. Nawet jak wesele jest ok. 13-14 to obiad masz 15-16 potem kolejne dania co 3h i jest ok.
lea22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 15:08   #2337
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Qrcze nie wiem jaka próba, ale wyglądają bardzo elegancko i bogato, więc to na pewno nie bubel. Wydaje mi się, że to standardowa próba.
Tak pytam bo czasem robią z 8 karatowego złota(próba 333)

Patrzcie jaki dzisiaj wysyp żonek

Effka_eb - 7.07 lok. Osteria (Piłsudzkiego) zes.Geminix , cia. -A.Derlaga, foto+kam B.Sosin
katunia87 - 7.07 lok. Dom weselny w Mikolajowicach
kejtushka - 7.07 lok."Dworek Modrzewiowy", zes.Pegaz, kam. Hypertex
storczyk85 - 7.07 lok. Hotel "Sezam"

Wszystkiego dobrego,dużo szacunku wobec siebie,pięknych chwil i żeby zawsze między Wami było tak gorąco jak jest dzisiaj
Udanego wesela!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2012-07-07, 15:57   #2338
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lea22 Pokaż wiadomość
3 dania to taki standard na weselu, jak masz jeszcze szwedzki/wiejski stół to w zupełności wystarczy. Nawet jak wesele jest ok. 13-14 to obiad masz 15-16 potem kolejne dania co 3h i jest ok.
Też uważam, że 3 dania i obiad są wystarczające - oczywiście o ile obiad nie jest o 15:00, a przykładowo o 17. Jak jest do tego stół wiejski i zimna płyta to nie ma szans, żeby ludzi byli głodni. Jest natomiast większa szansa, że jedzenia z zimnej płyty nie zmarnuje się aż tak dużo. Jak są 4 dania ciepłe to przeważnie to ostatnie już garstka je, ale to tak na siłę na pewno, bo wątpię, żeby Ktoś był głodny o 3. w nocy jak tyle zjadł w ciągu dnia. Obżarstwo to grzech :P a mieszając z alkoholem można sobie krzywdę zrobić. Większość osób też wychodzi wcześniej.

Cytat:
Patrzcie jaki dzisiaj wysyp żonek
Faktycznie - ale ślubów! pogody nie zazdroszczę, ale mimo to życzę udanej uroczystości i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 16:55   #2339
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Effka_eb
katunia87
kejtushka
storczyk85

dzisiejszym i wakacynum PMkom życzę samych wspaniałości bo do wrzesnia nie będę miała jak zajrzeć bo wyjeżdżam do pracy

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 17:20   #2340
majaK13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lea22 Pokaż wiadomość
To ja zawsze myślałam że właśnie w standardzie są 4 gorace dania.
I na Dwudniakach tez mi powiedzieli 4 gorące dania.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości