|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
[*] Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-06 o 21:23 |
|
|
|
|
#1353 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że ma taki apetyt, przynajmniej zastoju pokarmu nie bedzie miała... tylko żeby sutki nie odpadły![]() Cytat:
a z karmieniem nie poddawaj się... będzie ssała to i mleko w końcu się zjawi |
||||||
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
posprzatalam lazienke a teraz mnie jakies skurcze zlapaly ale nie bola tylko tak je czuje dziwnie i stawia mi sie brzuch do tego
|
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1356 | ||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Ando po prostu nie chce nawet myśleć jak się musisz czuć-tyle walki iskierka nadziei i taki koniec Nie powinno tak być żeby matka traciła swoje dzieci Życzę ci kochana dużo sił i wsparcia rodziny zwłaszcza męża w tych trudnych chwilach. Dużo słów mi się nasuwa ale napiszę tylko, że przytulam i strasznie mi przykro Ando.Cześć dziewczyny, Podczytuje troszkę i tak się cieszyłam, że taka radość w końcu zagościła na wątku a tu taka wiadomość Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom, udanych karmień, pięknych bobasów i zrzucanych kg. Trzymam też mocno kciuki ze dzisiejsze rodzące ![]() Ciastek spokojnie, to tylko hormony Ja na prawdę i tak podziwiam twojego chłopa za anielską cierpliwość, bo nie każdy się tak cacka ze swoją ciężarną kobietą i mimo, że teraz jesteś na niego zła, to uwierz mi wiele z nas by chciała mieć taką opiekę jaką ty masz w domu Ja np. jak potrzebuje, to ide sama i się przytulam do swojego ale sam nie wpadnie na to, że byłoby mi się przydało. Ech! Tacy są faceci ![]() Mały masażyk szyjki i poleci a raczej się rozleci w sensie rozdwoi ![]() Cytat:
Napływ pokarmu kobieta czuje i widzi więc nie bój się, ze przeoczysz. Cytat:
Może on po prostu potrzebuje pić albo bliskości mamy. Trzeba mu zapewnić zamiennik, może jakiś smoczek albo woda z glukozą(są upały i każdemu chce się ciągle pić a noworodek też człowiek) ![]() Cytat:
Różnie te brzuchy opadają jednym na 4 tyg. przed a innym na ostatnią chwilę zależy chyba jak się szyjka skraca, bo gdzieś czytałam, że jak zostanie zgładzona to automatycznie robi się luz i macica opada w duł. Mi się chyba zaczyna skracać szyjka, bo dwa dni temu miałam skurcze cały dzień a na następny różowe coś na wkładkach(wymieniłam dwie) Na razie cisza i ciekawa jestem jak to dalej będzie. We wtorek będę próbowała załatwiać sobie cc zobaczymy czy się uda ![]() Poza tym dostaliśmy w końcu zwrot podatku z NL i zaczęło się szaleństwo wyprawkowo-remontowe Pozdrawiam was wszystkie mamusie i ściskam Aha jakby któraś chciała, to nasz znajomy sprzedawca r_p77 ma teraz w super cenie Pampersy Newborny - czteropaki(4x43szt.=89.90 zł.)
|
|
|
#1357 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na III USG w okolicach 30/31 tc waga Maćka to 1563 g o ile dobrze pamiętam, więc Twój Maluszek większy No ale wiadomo jak to z tymi pomiarami jest. Wieczór jest tez dla mnie gorszy bo denerwuje się nadchodzącą, bezsenną nocą i zaczynają boleć nogi a tym samym brzuch. Chyba z nerwów.Nie martw się, też mam tyle ![]() Cytat:
Mnie 3 dzień bierze z wieczora a potem chyba męczy w nocy bo czuje, że mnie boli i do tego śnią mi się jakieś głupoty. Zmykam spać, spokojnej nocki i kciuki za Wszystkie w szpitalach
|
||
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Sms od Oolllccciii: urodzilam o 22:00 cc Oskarka 3080g 51 cm 10 pkt
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Ale radocha ))))))))
|
|
|
|
#1359 |
|
Zadomowienie
|
Suuuper!!! Witamy Oskarka
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!!!
|
|
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1363 | |
|
Branzoletka
|
Cytat:
Kurcze ale wysyp dzisiaj Dajcie mamusie fotki swoich kruszynek
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Czekalam na ta informacje!.Gratulacje dla rodzicow i ucalowania dla synka!
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochane Mamuśki z planowanym cc... Jak coś się zacznie dziać przed planowaną datą, to nie jedzcie nic! Irmusia chyba napisałaś, że przed wyjazdem do szpitala jadłaś, a jak coś by się działo, to Ciebie czeka cc, nie? Nie wiem ile odstępu między posiłkiem a cc musi być gdzieś indziej - u nas 6 godzin. Gdy nie ma jakiegoś mega zagrożenia, to oni - mimo tego, że coś się dzieje - czekają z cięciem. Pamiętajta o tym |
|
|
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
i ja wczoraj wykurzałam Niunie z brzucha ale jak widac dalej tam siedzi ![]() na mnie chyba nic nie podziala ![]() Cytat:
?????? huuuuuuuuuuuuuuuuurraaaaa aaaaaaaaaaa!!!!!!!! jest moj zieciu na swiecie Cytat:
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Nowy dzieciaczek
Gratulacje ![]() ![]() klask i:
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamcie,
Jak zawsze w soboty za pół godziny przyjeżdża po mnie teściowa i jedziemy na cotygodniowe zakupy . Z reguły jeździmy do tych samych sklepów i już powoli denerwują mnie pytania ekspedientek: jeszcze pani nie urodziła? albo: ale pani ma duzy brzuch, będzie duże dziecko albo bliźniaki... Gratulacje dla kolejnego Maluszka i Olci!!!
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Sas napisała
ze jej Niunia urodziła sie o 8:00 ma 57 cm i 3.5 kg ![]() ![]() napisała jeszcze ze przez sb, było ciezko nacieli ją ale dała rade jaaaaaaaaacie :brawo:
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-07-07 o 08:41 |
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratulacji nie widać końca ![]() ![]()
|
|
#1373 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Olci i wizażowe buziaki dla Oskarka.
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-07-07 o 09:06 |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pisałam o 8.30 czyli urodzila o 8 rano. Bo o 23 mi pisąła ze dalej rozwarcia niema (ale juz niebylo mnie an wizazu)
|
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE dla wszystkich mamuś normalnie nie nadążam czytać a o pisaniu to już nie ma mowy. Chociaż i tak Wasze tempo znacznie zwolniło odkąd zaczęło się rozpakowywanie.
Ja jeszcze pracuję dlatego nie udzielam się tak intensywnie jak niektóre z Was ale mam teraz wolną sobotę to coś napiszę. Kończę 33 tydz, wyprawka już prawie jest tylko zostały zakupy u naszego sprzedawcy, słowem mogłaym spokojnie czekać ale niestety tak się złożyło że ROK temu zaplanowaliśmy remont w naszym odziedziczonym domu i ekipa które ma ten remont wykonać przesuwała cały czas termin rozpoczęcia i przychodzą dopiero teraz 16.07 a ja mam termin na 21.08. Fatalnie się złożyło bo wszystko będzie naraz zamiast spokojnie czekać to będę teraz latać po marketach budowlanych i wybierać płytki drzwi itp. Wrrrr także końcówkę ciąży będę miała intensywna ale czuję się naprawdę świetnie więc chociaż tyle. Wiem że teraz rozmawiacie tu głównie o ropakowywaniu itp i temat wyprawki już poszedł w niepamięć i z góry przepraszam za moje pytania ale może kilka dziewczyn jeszcze robi zakupy więc mam pytanie o materac czy kokos pianka kokos jest ok bo że gryka nie to już wiem, oraz kiedy miałyście już spakowane torby do porodu u nas na sr mówili żeby mieć 2 jedną do porodu a drugą na po. Jeszcze raz ścickam wszystkie mamusie i maluszki i trzymajcie kciuki żebym nie urodziła przed końcem remontu |
|
|
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie to samo, w tym samym tyg, co mnie nie cieszy bo poszła za tym szyjka i trzeba leżeć....
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnęłam chyba ok. 2 po wielu mało budujących przemyśleniach, tłumaczeniu i głaskaniu malutkiej przez brzuch, żeby już przestała rozrabiać (działało!
No a poza tym noga, brzuch i trochę mnie mdli. Mam w apteczce lek, który pomógłby na to wszystko od razu, ale w ciąży nie chcę go brać.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-07-07 o 09:01 |
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje olcia i sas!!!! Az sie łezka w oku kreci na takie wiadomosci
my niestety dalej w saunie czekamy na wyniki drugiej bilirubiny. Jestem cala w nerwach bo niczego teraz nie pragne tak jak wyjscia stad. Mam 2 wiatraki maly i duzy ale to niewiele daje przy takich temperaturach. Kupilam laktator medela mini electric i z czystym sumieniem polecam. Ciagnie super. Ahhh i nie mam juz brzucha buziaki dla was. Pozniej zajrze a teraz ide podtuczyc glodomorka.
|
|
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki,
sorry, że się nie odzywam, ale ta wiadomość od ando mnie kompletnie rozłożyła... to nie tak miało być - tak bardzo wierzyłam, że wszystko będzie ok... U nas do tego pogoda fatalna - w dzień 35 stopni, a w nocy leje - dawno nie widziałam takiej ulewy... chyba nam dach przecieka na strychu i nas zalewa, ale w takim miejscu, w którym nie widać - nad nową szafą... Ja mam na dziś termin (z usg z 7 tyg, więc podobno wiarygodny), ale Basia ma chyba to w nosie... Zaraz się zbieram do szpitala na ktg - podobno jak nic się nie będzie działo to mnie wypuszczą i nie będą wywoływać - tego się trzymam, bo nie chcę sztucznej oksy...w ogóle dziś nie wyspałam się w nocy, pęcherz mi dalej dokucza i mam chyba jakiegoś doła - to chyba ta pogoda... Gratulacje dla nowych Mamusiek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Nie powinno tak być żeby matka traciła swoje dzieci
Trzymam też mocno kciuki ze dzisiejsze rodzące 

klask i:
No a poza tym noga, brzuch i trochę mnie mdli. Mam w apteczce lek, który pomógłby na to wszystko od razu, ale w ciąży nie chcę go brać.