|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Ale dziś tu wyjątkowo spokojnie, jak nigdy
Dziewczyny, jak macie chwilkę czasu to polecam mega wypasiony program na Polsacie "Dlaczego ja?" Jest o ciężarnej i jej sfiksowanym narzeczonym. To tak ku przestrodze
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
achh ![]() był taki czas że przed snem włączałam sobie na YT pełne odcinki ![]() ![]() Jestem dziś nie do życia, nigdy mnie głowa nie bolała, a tu cały dzień... ciśnienie w normie.. zimne okłady i prysznic trochę pomogły...
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
uchhhhhh ale u mnie duchota, zbiera sie na burze i juz zaczyna pogrzmiewac, mam nadzieje ze minie w miarę spokojnie.
mnie tez na samym początku pobolewały jajniki i czulam takie kłucie, a teraz to jak kichnę porządnie to czasami aż musze przysiąsc..... ewentualnie siadam albo kucam kiedy czuję, że zbiera mi się na kichanie i wtedy nie boli |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
ja też ciągle z zimnymi okładami na czole, brzuchu, karku, koszmar, aż mi jest słabo z tego gorąca ;( ciemno u nas jak w d..... od jakiejś godziny, wiało jak diabli a teraz cisza...mam nadzieję, że przed burzą
bo mogłoby w końcu coś spaść....
|
#665 | ||
|
Zadomowienie
|
Moje drogie, jak ja za Wami tęskniłam!
Zdjęcia mam tylko takie co znajomi powrzucali na fb, więc wrzucam Wam na maila O 20:00 jedziemy na lotnisko i odpoczynek ![]() ale dzisiaj miałam trochę też smutny dzień Mój TŻ dopisał mnie do pakietu z pracy, abym miała darmowe wizyty i badania. Dzisiaj miałam 14!! I wizytę u lekarza, ale nie mojego bo nie ma miejsc na tak szybko a boli mnie brzuch Okazało się, że mocz nieciekawy - lekarz pomimo mojej historii powiedział, że za mało pije i to dlatego mam np za dużo kationów mało tego! Wyszło mi że mam drożdżaki - a on na to, że całą ciążę, będę się z tym użerać bo cytuje: Blondynka w ciąży i drożdżaki to pewniak jak sobotnia noc ![]() Bardzo się martwie, bo nic mi nie przepisał, wiem że mało leków jest wskazanych w I trymestrze, no ale jednak... więc czekam do powrotu, będę miała akurat wyniki posiewu (czeka się akurat z 6 dni) i ide do mojego doktorka Cytat:
Cytat:
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
NAZECZONA - zdjęcia bardzo łądne
Śliczna sukienka
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) UDANEGO POBYTU ) ) Ech te infekcje.... Mnie też dopadła, ale już jestem przy końcówce leczenia ... Moje libido raz idzie w górę a raz w dół.. abuuuuu ale chyba większą ochotę na figle mam w południe ![]() Pada! wreszcie..
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
narzeczona ślicznie wyglądałaś
![]() rany, jaka chudzinka z Ciebie!!! a ten lekarz.....ja nie wiem, skąd oni takie teksty biorą, naprawdę. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni po powrocie i będzie dobrze ![]() i bawcie się dobrze podczas podróży poślubnej
|
#669 |
|
Rozeznanie
|
Można powiedzieć, że wróciłam wreszcie do życia. Od 15 była burza i lało porządnie, a potem jeszcze długo padało. Nareszcie jest czym oddychać. Ale już mnie wkurza ta pogoda, bo ostatnio każdy dzień to samo, łatwo przewidzieć, rano niesamowity upał, nie da się funkcjonować, a po południu burza.
Co do bólu jajników to ja też miewałam takie bóle jakiś miesiąc temu dość często. Teraz się zdarza, ale sporadycznie.
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanego wypoczynku Kochana i nie przejmuj się tymi drożdżakami. wrócisz to podziałasz z lekami i będzie wszystko o.k. Uff, jak gorąco...
|
|
|
|
|
#671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nacieszcie sie soba ![]() Cytat:
udanej podrozy poslubnej zycze
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla zdrowych maluszków i mam!
Ja dzisiaj zaliczyłam cytologię. Basia Bogusia - rany te USG są cudowne! <3 Aha : i szczęścia na nowej drodze życia!
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
a nie napisalam Wam ze byla u nas w nocy straszna burza, o 1 sie obudzilam i takie wiatrzycho ze jak spojrzalam w okno to nic nie bylo widac i rano jak jechalam do pracy to 11 drzew wyrwanych z korzeniami ale wiatr w druga strone wiec nie lezaly na drodze i asfalt pouszkadzany bo niektore mialy korzenie po dnim i przejazd na jedno auto tylko.
Dostalam smsa od lekarza, ktory robil badanie gentyczne, ze wyniki sa juz do odbioru i sa ok, w pn odbiore. Ja placilam 200zl razem z krwia a ten lekarz nalezy do Fetal Medicine Foundation Centre. Dzis po pracy spalam do teraz ![]() Szajajaba super, ze u Ciebie tez ok, myslalam dzis o Tobie w pracy. ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Hosenka wpadam do Ciebie na leczo
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, macie też problem z lodówką??? Mnie od razu cofało i leciałam do umywalki, koszmar. Słuchajcie, dzisiaj mój mąż wyczyścił całą lodówę i wsadził miseczkę z kawą mieloną na środkową półkę - pierwszy raz od dwóch miesięcy mogłam ją otworzyć sama
normalnie mój bohater hehe, ciekawe, czy jutro też będzie tak kolorowo![]() Hosenko podrzuć trochę tego leczo ![]() Sarah super, że badanie ok ja miałam dzisiaj odebrać wyniki krwi i moczu i zapomniałam cholibka. W poniedziałek pójdę a w niedzielę mąż mnie gdzieś zabiera i nie chce powiedzieć gdzie no i rano przed wyjazdem idę ściąć włosy bo już totalnie ich nie ogarniam
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-07-06 o 21:38 |
|
|
|
#676 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś po USG genetycznym, wszystko w porzadku dzidzia piekna, duza i zdrowa, ma 6,3 mm i serio zaczynam się zastanawiać gdzie ona mi tam siedzi bo mi ledwo brzuch wystaje.
Niestety lekarz nie chcial nam zdradzić płci, powiedział że to 3 tyg za wcześnie, ale za 4 mam wizyte u gin prowadzącego więc może go namówię żeby podejrzal Mam piekne fotki i plytkę z nagraniem calego badania, siędze sama i sobie podgladam
|
|
|
|
#677 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, bedzie niespodzianka ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam siły... Po prostu sił mi brakuje przy takiej pogodzie...
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam. W mieszkaniu mam cień a totalnie wysiadam..
W dodatku zupełnie mi przestała smakować woda - w sensie sama, mineralka. Wydaje mi się słodkawa i jest mi po niej niedobrze. A zawsze piłam normalnie, muszę się posiłkować cytryną lub np herbatą mrożoną bo mam wstręt do picia przez to. |
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam mega obrzydliwy niesmak w ustach po wodzie, bleee.... Jakbym trupa zjadła albo coś
poza tym w domu siedzę i normalnie ze mnie się leje strumieniami, dzisiaj wzięłam 4 zimne prysznice ![]() a jak kiedyś byłam od nestea uzależniona tak teraz ni chu chu, jakaś sztuczna mi się wydaje heh nie wiem, jak kiedyś mogłam lubić takie temperatury, nie wiem.....
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie - coś jest nie tak, normalnie nie mam tego posmaku ale jak się wody napiję i jeszcze zacznę myśleć o tym smaku to natychmiast mnie cofa, jakaś taka ta woda jest...dziwna. Herbata też ma inny smak, ale mogę ją wypić. Z wodą się męczę okropnie, ale boję się odwodnić.
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Wiatm witam. dziś znów żar się leje z nieba.... bleeee
Mamy... zepsuła się nam |
|
|
|
#683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to pewnie ja w środę też się płci nie dowiem, jak jeszcze za wcześnie
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2012-07-07 o 08:05 |
|
|
|
|
#684 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I mam wrażenie, ze jak ktoś się gapi to włąśnie w tym sensie, że oponka wisi. A co do kociaka- zrobimy wszystko co w naszej mocy, by tak było ![]() Cytat:
![]() Udanych 3 tygodni ![]() Cytat:
Ale zobaczymy co mama dzisiaj powie, bo jadę do niej na urodziny, a tydzień temu krzyknęła "już widać!" Ale narobiłaś apetytu! Podaj adres już jadę!
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane!
Po prawie tygodniowej nieobecności melduję się w nowym wątku! Mam już internet w domu, także nareszcie będę tutaj codziennie zaglądać. Mam zdjęcie mojego szkraba z czwartkowego USG, chcecie? Chętnie wkleję. ^^
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-07 o 08:35 |
|
|
|
#686 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ogólnie rzecz biorąc wszystko dobrze, dolegliwości minęły już dawno, także czuję się świetnie...
Wyniki badań miałam wprost idealne, nic poniżej i powyżej normy. Także na razie jest super. USG wyliczyło mi termin porodu na 04.02., także na 100% moje dziecko jest tydzień młodsze, niż myślałam, tzn na pewno przesunęła mi się owulka - w sumie gdyby tak nie było, to bym teraz nie udzielała się na tym forum.
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzidzia u mnie ostatnio wyszedł termin na 3.01 a normalnie mam na 07.01 ![]() Dziewczyny co jecie zazwyczaj na śniadanie, tu pytanie do tych których jedzenie nie odrzuca i jedzą sobie w miare normalnie hehehe Ja właśnie zjadłam dwie małe kanapki z wędliną i pomidorem plus banan ale ogólnie nie mam pomysłu na śniadanie, bo do jajek mnie nie ciągnie ;p
|
|
|
#689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Dziewczyny, jak macie chwilkę czasu to polecam mega wypasiony
program na Polsacie "Dlaczego ja?" Jest o ciężarnej i jej sfiksowanym narzeczonym. To tak ku przestrodze

Mój TŻ dopisał mnie do pakietu z pracy, abym miała darmowe wizyty i badania. Dzisiaj miałam 14!! I wizytę u lekarza, ale nie mojego bo nie ma miejsc na tak szybko
mało tego! Wyszło mi że mam drożdżaki
Eh te hormony...