Próbować do skutku!!!!!!! - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-22, 12:09   #2431
biankaaa
Zadomowienie

Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

Ponad pół roku. Wiem, wiekszosc z Was czeka znacznie dluzej - dla mnie byla to wiecznosc.Radosc jest tym wieksza))
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 12:13   #2432
jolineczka
Wtajemniczenie

pysiamn - GRATULACJE !!! Teraz dbaj o Was, dużo wypoczywaj i ciesz się swoim szczęściem. Koniecznie napisz kiedy masz termin.

Witam Panią Moderator. Madziorko, Tobie równiez gratuluję awansu
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 12:15   #2433
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
)) Chciałam Wam powiedzieć ze probowane do skutku ma naprawde sens! W sobote ledwie widoczna rozowa kreseczka dala mi nadzieje... dzisiaj - 5 dni po terminie spodziewanej @ - test powtornie wyszedl pozytywny. Nie poafie opanowac radosci szczescia czułosci ktore narosly we mnie podczas tych 3 minut gdy dzieciatko po raz pierwszy nakreslilo w sposob fizyczny swoja obecnosc w moim, naszym zyciu.Jestem niewymownie szczesliwa - z calych sil zycze wam tego samego, bo wiem co czulam przez te miasiace bezowocnych staran i wiem ze naparwde zaslugujecie na to szczescie
superr , gratuluje
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 12:20   #2434
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
)) Chciałam Wam powiedzieć ze probowane do skutku ma naprawde sens! W sobote ledwie widoczna rozowa kreseczka dala mi nadzieje... dzisiaj - 5 dni po terminie spodziewanej @ - test powtornie wyszedl pozytywny. Nie poafie opanowac radosci szczescia czułosci ktore narosly we mnie podczas tych 3 minut gdy dzieciatko po raz pierwszy nakreslilo w sposob fizyczny swoja obecnosc w moim, naszym zyciu.Jestem niewymownie szczesliwa - z calych sil zycze wam tego samego, bo wiem co czulam przez te miasiace bezowocnych staran i wiem ze naparwde zaslugujecie na to szczescie
Super, że tyle dobrych wiadomości na mnie czekało po tej nieobecności. Kolejne gratulacje dla kolejnej przyszłej Mamusi!!

Takie info bardzo motywują do "pracy" i są tylko potwierdzeniem tego, że warto czekać na swoje szczęście!
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 12:24   #2435
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
mówiłam coraz wiecej dobrych wiesci -szkoda ze nie z drogowskazu ,ale to nic od czegos trzeba zacząc
Bianka gratuluje z całego serducha buziaczki
nastepna przyszła mamusia bedzie z drogowskazu

apropo drogowskazu to tak jak adatko prosiłaś zaktualizowałam go na przyszłość proszę was wysyłajcie swoje dane do aktualizacji na PW do Kindzi no chyba że Kindzi nie będzie dłuższy czas tak jak teraz to wtedy do mnie. Wątek bardzo się rozkręcił i łatwiej będzie aktualizować z PW

Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość
pysiamn - GRATULACJE !!! Teraz dbaj o Was, dużo wypoczywaj i ciesz się swoim szczęściem. Koniecznie napisz kiedy masz termin.

Witam Panią Moderator. Madziorko, Tobie równiez gratuluję awansu
Witam i dziękuje
Stary 2007-01-22, 12:58   #2436
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Serdecznie gratuluje!!

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 14:30   #2437
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

witam was dziewczyny jakos tak wyszło ze tylko sobie was czytam ostatnio jakis dół mnie załapał. zapisałam dzis swojego M na badania żołnierzyków a 29.01. ide do innej nowej doktor zobaczymy co ta powie.

pysiam gratuluje , może zła passa sie przerwie i zakonczymy ten wątek i nowy sie otworzy nadzieja umiera ostatnia.
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-22, 14:31   #2438
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

bianka tobie tez gratuluje, piekne te tesciory macie.
Stary 2007-01-22, 15:03   #2439
adatka
Zakorzenienie

Biankaaa może to głupie pytanie,ale ciekawa jestem co za teścik robiłas tzn. jakiej firmy ??? tyle juz wykupiłam testów i wszystkie były identyczne białe (zwykłe) a twoj jest jakis inny...
Stary 2007-01-22, 15:08   #2440
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
witam was dziewczyny jakos tak wyszło ze tylko sobie was czytam ostatnio jakis dół mnie załapał. zapisałam dzis swojego M na badania żołnierzyków a 29.01. ide do innej nowej doktor zobaczymy co ta powie.

pysiam gratuluje , może zła passa sie przerwie i zakonczymy ten wątek i nowy sie otworzy nadzieja umiera ostatnia.
Nikitko nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze z żołnierzykami jak i z twoją wizytą u innego ginka -Zobaczysz wszystkie wkrotce zafosolkujemy - i załozymy nasz nowiutki mamusiowy wąteczek Od wczoraj jestem przepelniona nadzieją choc nie powiem bo i dołek mnie łapnął... pozdrawiam
Stary 2007-01-22, 15:09   #2441
biankaaa
Zadomowienie

To jest najzwyklejszy Pre-test - moze tylko tak dziwnie wyszedl na zdjeciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg popup_image_watermark.jpg (10,8 KB, 16 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-22, 15:11   #2442
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
Nikitko nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze z żołnierzykami jak i z twoją wizytą u innego ginka -Zobaczysz wszystkie wkrotce zafosolkujemy - i załozymy nasz nowiutki mamusiowy wąteczek Od wczoraj jestem przepelniona nadzieją choc nie powiem bo i dołek mnie łapnął... pozdrawiam
Dzieki adatko potrzymujesz mnie na duchu
Stary 2007-01-22, 15:13   #2443
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
To jest najzwyklejszy Pre-test - moze tylko tak dziwnie wyszedl na zdjeciu
Dzieki bianko poprostu wydawało mi sie że jest brązowy jasny -a nigdy sie z takim nie spotkałam - stad to pytanko A czy mnie sie tylko tak wydaje czy na opakowaniu jest Majka z "Rodziny zastepczej" ? Sorki za takie głupie pytanka.
Stary 2007-01-22, 15:18   #2444
biankaaa
Zadomowienie

Hihi - taaak, mysle ze to ona)) z tego co sie orientuje - w zyciu prywatnym rowniez jest juz mama
Stary 2007-01-22, 15:20   #2445
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

tez tak mysle ze to ona

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-22, 15:20   #2446
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi - taaak, mysle ze to ona)) z tego co sie orientuje - w zyciu prywatnym rowniez jest juz mama
tak tez myslałam ale ja spostrzegawcza jestem hhihiihihih
Stary 2007-01-22, 16:09   #2447
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość
jolineczko dbam, dbam, a mój mężuś to dba już o nas chyba za 4-ro (nic mi nie pozwala) tylko śmiać się, i leniuchowaći puki co chodzić do pracy.... ale podczas drogi do uważać na wszystkie zła tego świata to takie czułe

Termin wg kalkulatora to ok 28 wrzesień (ale zaczekam do wizyty u lekarza by potwierdził moje II kreseczki bo mimo 2 testów nadal nie dowierzam)

No dziewczynki to ja czekam teraz na was mocno zaciskając kciuki ( może zmienimy wątek na wrześniowo- październikowe ?) Życzę WAMbyście szybciutko zobaczyły II kreseczki

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 17:09   #2448
poissonivy
Zakorzenienie

popieram ze zmianą nazwy wątku, prosimy zatem nową panią moderator o to, w ten sposób załapie się więcej fasolkujących wizażanek.

Pysiamn mój to samo, podnieść coś, absolutnie mi nie można, schylyć się nie wolno. Zachowuje się jak nigdy, ale cóż będzie ojcem, ma takie prawo.

Biankaaa z tym testem to ja miałam przejście (to był akurat drugi jaki robiłam). Zaaplikowałam tyle kropelek ile napisali i nic. W końcu jak się wkurzyłam, jak chlupnęłam... I w końcu zadziałał.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 17:17   #2449
*misia*
Zakorzenienie

Pysiamn,Biankaa gratuluję
A ja mam jakiegoś doła 13d.c. owulacji nadal brak jajniki szaleją raz jeden raz drugi Jejku ja mam dość, czemu ciągle mam pod górkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-22, 18:18   #2450
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
A ja mam jakiegoś doła 13d.c. owulacji nadal brak jajniki szaleją raz jeden raz drugi Jejku ja mam dość, czemu ciągle mam pod górkę
misia nie łam sie troche cierpliwosci ja owulke miałam w zeszłym cyklu około 16dc wiec wszystko przed toba
Stary 2007-01-22, 18:23   #2451
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

wróciłam z kliniki badania niepłodnosci

wizyta trwała króciutko, bo nie było badania (mam koncówkę @)
Od razu na miejscu pobrano mi krew do zbadania prolaktyny, za tydzień bedzie 14dc - ide na usg, zobaczyc czy pęcherzyki wogóle się rozwijają i może jeszcze zrobi mi cytologię, za jakiś czas moj maz ma się umówic na badanie nasienia.
Wógole mam jeden wielki mętlik w glowie, podczas wizyty wlaczyla mi sie jakas blokada, zamiast pytac siedzialam i sluchalam doktorka, nawet nic sobie nie notowalam, a znając moją pamiec zaraz wszystko zapomnę
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 18:27   #2452
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

misia, glowa do góry! Każda z nas jak do tej pory co misiąc ma pod górkę (niestety), ale to wszystko do czasu Ja też dziś rozmawiałam z TZ-em, za co się los taknade mną znęca...Nie umiał mi odpowiedzieć...tylko pocieszyć w takiej cchwili iprzytulić może...
Ja też się zastanawiam, co się ze mną dzieje. Dziś 21 dc, od kilku dni boli mnie podbrzusze (na samym dole, chyba macica ciągnie i kłuje). Czasem jajniki ciągną. Sporo mlecznego śluzu. Trzeci dzień boli mnie głowa, a dzisiaj do tego wszystkiego zaczęła mnie swędzieć skóra na biuście, coś mnie w nich zakłuje czasem...
Mówię Wam, czasem mam ochotę rzucuć w kąt te wszystkie leki i witaminy, zaszyć się w kącie...Ale jeszcze ciągle i niezmiennie instynkt macierzyński wygrywa.
Boję się, że może coś jest ze mną nie tak, że jakieś zrosty gdzieś mam, jakaś niedrożność. Ze jakies leczenie mnie czeka i odciągnie się to wszystko w czasie...Wiem, że nie powinno się tak negatywnie nastawiać...ale jak inaczej tłumaczyć, że już 7 cykl bez dzidzi??
Znów mi jakos skrzydełka opadły ........
Stary 2007-01-22, 18:37   #2453
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

*misia* - może jajniki tak przed owulacją szaleją?? Spokojnie ja już kilka razy miałam owu w 16-18dc, a cykle mam 28 dniowe. Trzymam kciuki żeby owu lada chwila przylazła
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-22, 19:12   #2454
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
misiu, ja mam dzisiaj 10 d.c i owu też jeszcze nie miałam

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
popieram ze zmianą nazwy wątku, prosimy zatem nową panią moderator o to, w ten sposób załapie się więcej fasolkujących wizażanek.
ok zrobione

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
wróciłam z kliniki badania niepłodnosci

wizyta trwała króciutko, bo nie było badania (mam koncówkę @)
Od razu na miejscu pobrano mi krew do zbadania prolaktyny, za tydzień bedzie 14dc - ide na usg, zobaczyc czy pęcherzyki wogóle się rozwijają i może jeszcze zrobi mi cytologię, za jakiś czas moj maz ma się umówic na badanie nasienia.
Wógole mam jeden wielki mętlik w glowie, podczas wizyty wlaczyla mi sie jakas blokada, zamiast pytac siedzialam i sluchalam doktorka, nawet nic sobie nie notowalam, a znając moją pamiec zaraz wszystko zapomnę
Yoolia, nic straconego za tydzień przecież idziesz ponownie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
*misia* - może jajniki tak przed owulacją szaleją?? Spokojnie ja już kilka razy miałam owu w 16-18dc, a cykle mam 28 dniowe. Trzymam kciuki żeby owu lada chwila przylazła
ja też trzymam za ciebie i za siebie

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
misia, glowa do góry! Każda z nas jak do tej pory co misiąc ma pod górkę (niestety), ale to wszystko do czasu Ja też dziś rozmawiałam z TZ-em, za co się los taknade mną znęca...Nie umiał mi odpowiedzieć...tylko pocieszyć w takiej cchwili iprzytulić może...
Ja też się zastanawiam, co się ze mną dzieje. Dziś 21 dc, od kilku dni boli mnie podbrzusze (na samym dole, chyba macica ciągnie i kłuje). Czasem jajniki ciągną. Sporo mlecznego śluzu. Trzeci dzień boli mnie głowa, a dzisiaj do tego wszystkiego zaczęła mnie swędzieć skóra na biuście, coś mnie w nich zakłuje czasem...
Mówię Wam, czasem mam ochotę rzucuć w kąt te wszystkie leki i witaminy, zaszyć się w kącie...Ale jeszcze ciągle i niezmiennie instynkt macierzyński wygrywa.
Boję się, że może coś jest ze mną nie tak, że jakieś zrosty gdzieś mam, jakaś niedrożność. Ze jakies leczenie mnie czeka i odciągnie się to wszystko w czasie...Wiem, że nie powinno się tak negatywnie nastawiać...ale jak inaczej tłumaczyć, że już 7 cykl bez dzidzi??
Znów mi jakos skrzydełka opadły ........
Ami, no coś ty, nie można tak negatywnie myśleć , jakie zrosty, jaka niedrożność przecież robiłaś badania, nie można wmawiać sobie chorób bo się je na siebie nieświadomie ściąga. Głowa do góry i wymyśl sobie jakieś hobby a zobaczysz że jak się czymś zajmiesz odrazu bedzie lepiej . Wiem że ci ciężko ale takie dołowanie się do niczego nie doporowadzi a wręcz przeciwnie siądzie ci psychika. Trzymaj się ciepło i pomyśl nad jakimś zajęciem .
Stary 2007-01-22, 19:32   #2455
schmetterling
Raczkowanie

Cytat:
gratulacjie,te bociany jednak gdzies kraza,mam nadzieje,ze znajda droge do naszego watku.

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość

nastepna przyszła mamusia bedzie z drogowskazu

Ja tez tak mysle, w koncu Madziorka rozporzadzenie wydala ,tak trzymac Madziorka,trzeba tym bocianom wkoncu powiedziec dosluchu

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
Nikita,pamietaj musimy byc dzielne, wkoncu zafasolkujemy,bo inaczej byc przeciez nie moze,no nie dziewczyny?!
Stary 2007-01-22, 19:39   #2456
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Schmetterling ,pewnie że tak musimy myśleć pozytywnie i wysyłać sobie nawzajem pozytywne fluidy dzisiaj rozmawiałam z bocianami i wiecie co, powiedziały że wpadną do naszego drogowskazu także tylko patrzeć od której się zacznie,Schmett.., a jak tam z twoja owu, przyszła czy nadal na nią czekasz? mojej jeszcze nie było.
Stary 2007-01-22, 19:52   #2457
schmetterling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
Schmetterling ,pewnie że tak musimy myśleć pozytywnie i wysyłać sobie nawzajem pozytywne fluidy dzisiaj rozmawiałam z bocianami i wiecie co, powiedziały że wpadną do naszego drogowskazu także tylko patrzeć od której się zacznie,Schmett.., a jak tam z twoja owu, przyszła czy nadal na nią czekasz? mojej jeszcze nie było.
No wiec u mnie sprawa wyglady nastepujaco. Wczoraj,tj 10 dc wieczorem mialam takie bolesci,wygladalo na jajnik,brzuch,wzdecia,tak czasami mam przy owu,sluzu duzo,ale nie robilam testu,dzisiaj mialam termin u Gin,ale zadzwonoino mi,ze ona dzisiaj nie przyjmuje,bo pojechala na pogrzeb. Ide wiec jutro,to sie okaze co z tym jajeczkiem. Dzisiaj,to sluzu mam b. malo. Sama juz nie wiem A jak to wyglada u ciebie,masz owu
Stary 2007-01-22, 20:50   #2458
bb-m
Rozeznanie

biankaaa, pysiamn gratuluje!!!!
bb-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 20:57   #2459
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez schmetterling Pokaż wiadomość
No wiec u mnie sprawa wyglady nastepujaco. Wczoraj,tj 10 dc wieczorem mialam takie bolesci,wygladalo na jajnik,brzuch,wzdecia,tak czasami mam przy owu,sluzu duzo,ale nie robilam testu,dzisiaj mialam termin u Gin,ale zadzwonoino mi,ze ona dzisiaj nie przyjmuje,bo pojechala na pogrzeb. Ide wiec jutro,to sie okaze co z tym jajeczkiem. Dzisiaj,to sluzu mam b. malo. Sama juz nie wiem A jak to wyglada u ciebie,masz owu
śluzu mam baardzo dużo więc zrobiłam test ale niestety wyszła jedna kreska czyli brak owu, dziwne . Koniecznie daj jutro znać co i jak.
Stary 2007-01-23, 05:33   #2460
*misia*
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki za wsparcie Ja wczoraj też śluzu miałam dużo, ale i temp i test wskazywały na ewidentny brak owulacji. Dziś też temp 36,6 ale biore sobie na wstrzymanie następny test zrobię dopiero jak będę miała nawet o jedną, ale podwyższoną temperaturkę. Basta koniec nerw, zajmę się teraz załatwianiem formalności do aktu darowizny i pracą

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości