|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Kurcze, parno jak cholera, ale ja lubie takie ciepłe klimaty, wolę niż 15 stopni i deszcz
Dzisiaj siedzieliśmy sobie z Borysem w ogrodzie, moczyłam nogi w stawie a mlody leżal w wózku pod grzybem . chyba bylo mu błogo bo spał i spał i spał, az w końcu stwierdziłam, ze zaraz się ugotuje i zabrałam do chłodnego domu, to się obudził potem uspokoił go tylko dzwięk ... kosiarki ![]() spaliłam sobie plecki :/ troszkę się zagapiłam, więc generalnie załatwiłam się na cacy (kręgosłup, hemoroidy, poparzone plecy Cytat:
nie wiem z autopsji, ale widzę po koleżankach ! (nawet z najwiekszymi marudami udaje się wyjechać gdzieś). szkoda ze mlody nie jest większy, zeby mozna bylo pojechać nad jakąs wodę czy coś.....no trudno.. nastepnym razem. czyli w nastepnym sezonie. miss powodzenia na egzaminie , btw jak wyglada egzamin praktyczny ??? odbierasz poród fantoma ? czy wszystko na żywo się odbywa?
|
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Witam!
Ale gorąco... Mały dziś pozwolił trochę mieszkanie ogarnąć. Wracam do żywych chyba, bo już tyłek nie boli. ![]() Spróbuję doczytać.
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
O mamooooo! mam już dosyć upałów!!!! pot leje się po tyłku, nawet nie wiem ile już razy byłam dzisiaj pod prysznicem...ja narzekam, że gorąco a co ma taka mała istotka powiedzieć? dzisiaj akcja krochmal - zobaczymy czy potówki zejdą...
![]() Miss Ty zdolniacha jesteś na pewno pięknie zdasz ten egzamin - ja jak rodziłam też dziewczyny zdawały na jedną nawet specjalnie z parciem poczekałam
|
|
|
|
#3754 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie leżały koło rumianku najpewniej... No a lekarze rzeczywiście rumianek polecają w zasadzie do wszystkiego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie kolejna porcja do prasowania wisi... Wszystko wypocę dosłownie... Cytat:
Około 1kg powinien przybrać. Hm. W poniedziałek waga przyjedzie, to będę na bieżąco śledzić. ![]() Cytat:
Mój mąż w nocy do Piotrka nie wstaje. Czyli na wałeczki i pulchności przyjdzie pora. ![]() Zaraz się chyba będzie maluch budził. Wycałuję go normalnie dzisiaj za wszystkie czasy... Taki był grzeczny, a ja dzięki temu mogę wejść do kuchni i nie krzywić się na bałagan... |
||||||
|
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w każdym razie każda ma rodzącą pacjentkę pod opieką. ja mam patologię ciąży,więc zajmuję się pacjentką z jakąś jednostką chorobową - doszły mnie słuchy że na oddziale leżą same trudne pacjentki, łożysko przodujące nadciśnienie,cukrzyca, guz nerki... już to widzę.. ale w miedzyczasie mogą nam tez zadawac pytania, obserwuja co robimy i wogole.. Cytat:
uwierz mi że ta biedna dziewczyna wolałaby żebyś na nią nie czekała
|
||
|
|
|
#3757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą podziwiam Cię że zdecydowałaś się na taki zawód. Przecież to co się dzieje na porodówce to rzeźnia. Wiedziałaś co Cię czeka decydując się na studia. Ja też pracuję w branży medycznej ale podejmowanie tak trudnych decyzji pod silnym napięciem to dla mnie niewyobrażalne. za odwagę.
|
|
#3758 |
|
Wtajemniczenie
|
Topię się
![]() Przeszła burza i co i dalej duchota ![]() Szymonio przysypia a Filip ma wakacje wiec jeszcze z nami siedzi.Ale jak ja jestem sama z dziećmi to Filip chodzi spać tak jak chodził do przedszkola czyli 20.20 bo ja też chcę odpocząć ![]() Aga_bre ja byłam dzisiaj w Biedrze i prawie nic nie kupiłam a stówka poszła od tak sobie Aż wziełam paragon bo nie wierzyłam
|
|
|
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat jak zaczęłam mieć "te" mocne skurcze ona była na jakimś usg i pędziła z niego co sił żeby być u nas - może tego dnia akurat był deficyt porodów i jej się nudziło![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() burza a w chałupie duszno
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"u mnie" trzeba było mieć swoją do rodzenia, nikt nie proponował szpitalnej
|
|
|
|
|
#3762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja swoją też oszczędziłam. Dalej jej używam mimo że przed porodem myślałam że będzie do wyrzucenia.
|
|
#3763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lecę bo moje kochanie się budzi...
|
||
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
witam
wczoraj biłam się z kupą ![]() trzymałam Tosię na rękach a ona robiła kupę, teraz wiem, że to był zły pomysł ![]() niunia jeszcze raz dzięki za zdjęcia
|
|
|
|
#3765 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
Boziu jaka jestem nie wyspana Znajomi u nas byli,siedzieliśmy do 1 w nocy,Szymon wstał o 4 i tak od tej pory co przysnęłam to Filip się budził a to Szymon się kręcił.Jeszcze jakaś wojna była pod oknem,baba tak się darła...
|
|
|
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
u nas też jakieś "wczorajsze" chłopy się darły a potem facet z babą się darli...
ale leje... |
|
|
|
#3767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
U nas też ciężko, nie przespałam się w godzinach 20-23 jak to zazwyczaj mam w zwyczaju, bo młody ma wtedy spanie. Potem kąpiel, nakarmiłam gościa, ale zaraz potem przyjechali moi rodzice z koncertu i zeszlam na dol zeby wypytać jak bylo, to siedlismy i gadalismy do 1:30 ( bo tż też przyjechał i popijali sobie we trójkę naleweczki made by dziadek i dobrze im się siedziało a ja chciałam zaznać też przyjemności rozmowy to siedzialam razem z nimi). no... i zrobilam sobie ziazia, bo młody wstał o 3
teraz tż próbuje go uśpic, ale w te upaly to życze mu powodzenia mam pytanko : możecie polecić jakiś fajny aparat ? lustrzankę . widziałam ze była dyskusja już tutaj między agatami chyba ale dotyczyła obiektywu. to też chętnie się dowiem co macie do powiedzenia w tej kwestii. chcieliśmy sobie nabyć, nie szukamy jakichś mega profesjonalnych wypasów, coś w rozsądnej cenie i o rozsądnej jakości. |
|
|
|
#3769 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez poprosze o 2 godziny snu. Mik tak dał nam dzisiaj popalić, że mi się płakać chce.
|
#3770 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
znowu robi sie duchota, mam juz tego dosc. chyba uciekne na biegun ![]() musze sie pozalic... mam dosc swojego meza... nie wiem, ale on zaczyna mnie odpychac, nie mam zadnej ochoty na przytulani, calowaniee z nim, a o innych rzeczach juz nie wspomne. Denerwuje mnie, prawie nie rozmawiamy ze soba, a jak cos to tylko krotka wymiana zdan. Nie poklocilismy sie ze soba, ale drazni mnie jego zachowanie i charakter, obiecal mi jedna rzecz, bardzo dla mnie wazna, a teraz sie z tego wycofal bardzo mnie tym rozczarowal... tak sie zle psychicznie czuje, ze juz nawet o rozwodzie myslalam. ![]() Najgorsze jest to, ze on mysli, ze nic zlego sie nie dzieje, a ja juz szalu dostaje!!!!!!! W tym momencie marze o papierosie ![]() Cytat:
Jezeli nie lustrzanka to moze hybryda? Teraz reklamują nikon1, ja bardzo chcialam olympusa pen lite e-pl3 - niby cyfrowka a robi zdjecia jak lustrzanka, ma super efekty. Ale ceny tych aparatow to tez okolo 2tys zl.
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Millena, ja mam wlasnie nikona d90 i ejstem bardzooo zadowolona
![]() wczesniej robilam zdjecia sony alfa jakastam i bez porownania z nikonem ![]() jakbys dokupila ten obietyw co ja kupilam 50mm napewno bylabys bardzo zadowolona. aparaty nie wiem po ile teraz chodza, zauwazylam ze chyba zdrozaly?!... Az sama sobie zazdroszcze ale namowilam meza zeby zostal na tydzien do poltora z malym, a ja jade w gory .... najpierw slowacki raj, pozniej bieszczady mam nadzieje, ze sie nie rozmysli i ze dostanie urlop.... jesli sie uda to wyruszam za tydzien! oby.... musze odpaczac bo mam ciagle dolamoniczka chyba wlasnie mamy trudny okres, kurde mi maz pomaga a i tak dziwnie sie czuje. wszystko mnie drazni, ciagle mi sie plakac chce, wydaje mi sie ze teraz to bede tylko w garach siedziala z dzieckiem ... ... dlatego musze gdzies pojechac bo nie chce krzywdzic rodziny, musze odpoczac.przed ciaza nie bylam raczej osoba lubiaca siedziec w domu, ciagle gdzies wychodzilam, a teraz mnie troszke to przerasta ze tylko dziecko i dziecko. musze sie przyzwyczaic
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-07-08 o 11:11 |
|
|
|
#3773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedziesz sama????? wooww to moze pojade z Tobą wyladujemy sie we dwie :P:
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-07-08 o 11:26 |
|
|
|
|
#3774 |
|
Rozeznanie
|
Moniczka aż tak źle?? Może to taki przejściowy okres?? Czasami tak bywa.
agatka zazdraszczam, ja nie jestem z tych aktywnych, ale fajnie by było wyskoczyc chociaż na kawkę z koleżanką.
|
#3775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normal nie czuję się jakaś wolna wtedy![]() Jutro idę kupić matę edukacyjną,cieszę się jak małe dziecko,powinno się spodobać Szymonowi tym samym będę mieś więcej czasu. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-08 o 11:50 |
|
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka nie wiem co Ci napisac bo w sumie chyba jescze nie dosiegnal nas taki powazniejszy kryzys. Ja ogolnie nie potrafie sie dlugo gniewac, zawsze mam milion rzeczy do powiedzenia wiec nie moge sie klocic z chlopem bo do kogo bym wsyztskie zale wylewala
![]() mam nadzieje, ze wsyztsko sie ulozy, najwazniejsze sa rozmowy. Jesli TY bedziesz to dusila w sobie, on nie ebdzie wiedzial o co chodzi to nigdy nie dojdziecie do kompromisu ![]() licze, ze wsyztko Ci sie ulozy i nawet tu o zadnym rozwodzie nie mow bo dupe zloje, ze hohoh! ![]() bedzie dobrze! ![]() a w gory bym jechala wlasnie z rodzicami... z tym, ze oni maja motorki w dupkach i boje sie, ze nie dam z nimi rady bo od jesieni nigdzie nie bylam a moja sprawnosc jest taka ze pare km przejechalam rowerem i zadyszki dostalam....;/ No ale moze wyladuje emocje, oodpoczne i pozniej zaczne myslec wkoncu o tym nieszczesnym prawku i od pazdz szukaniem pracy ;/ Moj maly tez sie zamienil w diabelka, drze jape jak sie go nie nosi na rekach.... wrrrr ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
jak poczuje wolnosc i wiatr we wlosac h
|
|
#3777 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak M mnie pyta co mi tak dlugo zeszlo. Cytat:
My na razie wystawiliśmy Mika na balkon i dziecko śpi już 2 godzinę, a my w tym czasie zrobilismy pizze i sok wycisnęliśmy. Ciekawe jak tam izo i alfa
|
|
#3778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam to głęboko w co do aparatu to myślałam właśnie o tym Olympusie, ale jak mam już wydać kilka tysięcy na aparat to chyba wolałabym już lustrzankę. sama nie wiem muszę poczytać trochę o tym bo wypadłam z obiegu jakoś, tylko kiedy ja mam to czytać Cytat:
moj teśc ma Alfę , używałam go kilka razy i też nie jest głupi, ale widzę, że dużo droższy od Nikona ( z lepszym obiektywem). zazdroszcze wyjazdu!! ja też byłam kiedyś raczej niezależną kobietą, czasami domatorką, ale zawsze robilam co chciałam, wkurza mnie teraz, ze dziecko trochę mnie ogranicza (zaraz pewnie posypią się gromy, ze dla chcącego nic trudnego - ale nie prawda, już nigdy nie będzie tak jak kiedyś). Stwierdzam, ze za pozno zdecydowalam sie na pierwsze dziecko, zasmakowałam wolnego życia, w zasadzie bez specjalnych ograniczeń i obowiązków. Imprezka tu, imprezka tam, wyjazd tu, siam, sram. już to chyba pisałam kiedyś, ze to jest niczym przyzwyczajenie do starokawalerstwa czy też staropanieństwa. Aha, ale zmierzałam do tego, że mimo iz mnie wkurza to "uziemienie", to nie wiem czy bym dała rade wyjechać na tydzień bez bobasa tak sobie teraz mysle i chyba nie. Jeny, strasznie bym tesknila chyba Ale za Ciebie i Twoj wolny czas trzymam kciuki i jak najbardziej popieram !! jeszcze w temacie mężów, mnie siepie tylko wtedy jak ja walczę z uśpieniem dziecka, albo uspokojeniem go w nocy a on śpi w najlepsze i tylko słyszę takie wiecie pół świadome "ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iii". jezu , dzisiaj w nocy walnełam go poduszka za to "ciii". |
||
|
|
|
#3779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam czasami ochotę wyjść,nie mówie tu o wyjeżdzie ale wyjść i co chociaż mogę to się obawiam,że nie nakarmi tak jak ja,nie przewinie,nie odbije tak jak ja to tylko umiem
|
||
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie ze szpitala
nudno tu. Ktg mam robione 3 razy dziennie dzis mialam tez amnioskopie - wody sa czyste. Juto proba oksytocynowa licze ze po oksy sie w koncu cos ruszy to juz 10 dzien po terminie bedzie. Ile sie naczekam na to dziecko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

bu ....
]

pot mi sie z d..y lał... ale coz, szafa juz nie miescila tego prania
Chyba wykorkujemy. 

Znajomi u nas byli,siedzieliśmy do 1 w nocy,Szymon wstał o 4 i tak od tej pory co przysnęłam to Filip się budził a to Szymon się kręcił.Jeszcze jakaś wojna była pod oknem,baba tak się darła...

wyladujemy sie we dwie :P: