Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-07, 15:35   #3781
adzelka
Przyczajenie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
no zazwyczaj jak już się przedobrzy z operacjami no to efekt jest odwrotny... wygląda się gorzej . ;/ jedyne co bym chciała u siebie to zrobić sobie zęby bo mam jeden krzywy i odessać tłuszcz z ud. A tak to chyba git. Mówiłam kiedyś o cyckach ale TŻ mi nie pozwala

hej
ja też mam termin na 15.12

zaczynamy 18 tydzień !!!!

Szkoda tylko, że jeszcze ruchów nie czuję... nawet tych motylków ani przelewania..
Ooo też 15.12 Czyli wkraczamy w 18 tydzień. Nie martw się, ja też nie czuję jeszcze ruchów, ani motylków, ani bulgotania...może jeszcze z 2 tyg trzeba poczekać. A znasz już płeć??? Dziewczyny kiedy czułyście pierwsze ruchy maleństwa??
adzelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 15:36   #3782
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami w 19 tygodniu!! My - czyli ja , moje ukochane malenstwo i wygodne legginsy idziemy robic porzadki
śliczny brzusio
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 15:45   #3783
advena85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Z tego co czytałam to z USG jest tak, że tak naprawdę ta metoda jest dosyć nowa ( 20 czy 30 lat to niedużo w kontekście badań) i w związku z tym tak naprawdę niewiadomo, czy ma jakieś skutki uboczne. Choć niektórzy twierdzą, że jest całkowicie bezpieczna. Choć ja się raczej przychylam do tej pierwszej opinii. Jak coś nie jest do końca zbadane to lepiej dmuchać na zimne.
W związku z tym nie ma co przesadzać i robić go za często, o ile oczywiście nie ma jakiś wskazań.

Ale jeśli to jest jednorazowa sytuacja to też nie ma co panikować.
Ewentualnie możesz powiedzieć swojej lekarce, która prowadzi ciążę, że się wybierasz za tydzień na USG w 3d ( czy 4d). Może wtedy nie będzie robić Ci zwykłego USG ( chyba, że to będzie jakieś z pomiarami).
W sumie racja, mogę ją oświecić, chociaż okazało się, że Tż czytał w poczekalni, ze jednak moja doktor ma 3d, więc może uda się zrobić to u niej...

Cytat:
Napisane przez adzelka Pokaż wiadomość
Ooo też 15.12 Czyli wkraczamy w 18 tydzień. Nie martw się, ja też nie czuję jeszcze ruchów, ani motylków, ani bulgotania...może jeszcze z 2 tyg trzeba poczekać. A znasz już płeć??? Dziewczyny kiedy czułyście pierwsze ruchy maleństwa??
Ja termin mam 4 dni przed Wami Czyli we 3 czekamy na ruchy, czasem czuję takie właśnie bulgotanie ciężko to opisać
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 15:49   #3784
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
co do płci no to ponoć dziewczynka nie widać było fiutka, wiziałam cipuchnę centralnie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 15:52   #3785
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Ja termin mam 4 dni przed Wami Czyli we 3 czekamy na ruchy, czasem czuję takie właśnie bulgotanie ciężko to opisać
ja mam na 13.12. i czekam razem z Wami, tez mam czasem takie bulgotanie,ale nie wiem czy to nie jeslita.

Micia i ausente przeanalizujcie sobie wszystkie za i przeciw, czasem warto nawet na kartce napisac i oczywiscie duzo rozmow. Trzymam kciuki,zebyscie podjely dobre decyzje.
tynkusia śliczny brzusio
landi mi dretwiala noga od pachwiny do kolana tak jakby gleboko w srodku i okazalo sie,ze to od kregoslupa. Od wczoraj mam kryzys, lupie mnie w krzyzu za wszystkie grzechy
ogladacie Radwanska?? kurde ale dostaje po tyłku
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 15:54   #3786
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
nie oglądam ale kibicuję

Stary 2012-07-07, 15:59   #3787
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
A na jakim programie jest?
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 16:01   #3788
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
nie oglądam ale kibicuję
historyczna chwila, po 73 latach Polka w finale moze sie przelamie w drugim secie. Tez trzymam za nia
dziewczynki jak ktoras glodna to zapraszam na golabki
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 16:03   #3789
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
w obu ciążach jak leciał 17 tydzień to pierwsze "coś", a szczupła nie jestem. Teraz zacznę 21 i kopie jak szalone

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 16:19   #3790
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-07-07, 16:27   #3791
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
historyczna chwila, po 73 latach Polka w finale moze sie przelamie w drugim secie. Tez trzymam za nia

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 16:48   #3792
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
he kobietki

Melduje sie z dolem
Laura jest okropna chyba chce mnie ukarac za moja nieobecnoscnie wiem juz jak do niej przemowicpozatym czytam ze kazdy wyjezdza to tu to tam a ja siedze sama)jeszcze zeby chocoaz tz byl na miejscu to inaczej bym to wszytsko przezywala a tak zamykam sie w sobie i lapie dola bo nawet nie mam jak z Wami pogadac

Obejrzalam wszytskie brzuszki i malenstwa-sa przepiekne moze moj ruszy do przodu bo stanal w miejscu.musze sobie kupic lezak i chociaz na dworzu czas spedzac to zawsze bedzie jakas oodskocznia myslicie ze moge troszke na slonce??to chyba mi nie zaszkodzi co?? zaczelam brac magnez i skurcze ustapily wiec chyba obejdzie sie bez silniejszych lekow odczuwam juz 2-3 dziennie a nie co 1-2 godziny ale mimo wszytsko chyba jak siedze mam nacisk na szyjke prawda?? w szpitalu jak siedzialam na lozku to krzyczeli na mnie ze mam lezec tak wiec chyba z siedzeniem niekoniecznie tymbardziej ze prowokuje ono u mnie skurcze:/

Ja myślę, że Laurka jest zazdrosna o maleństwo. Nie traktowałabym tego jak złośliwość, bo to w sumie małe dziecko. Całe swoje życie była jedynaczką, oczkiem w głowie mamusi, a nagle pojawia się maleństwo, któremu mama też musi poświęcić czas ( pobyt w szpitalu, teraz leżenie). Wcześniej pewnie tego nie odczuwała, bo wszystko było tak samo.
Wiem, że Tobie teraz też nie jest łatwo, ale może znajdź jakiś sposób na wspólne spędzanie czasu. Zapytaj ją czy się gniewa na Ciebie. Jak Ci odpowie to pewnie będzie okazja, żeby jej wytłumaczyć, że cały czas ją tak samo kochasz.

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Facet mówi do żony :
- Kochanie , przynieś mi piwo ?
- Może jakieś magiczne słowo ?
- Hokus pokus czary mary, zapie.... po browary
A ona na to :
- Hokus pokus ence pence, zamiast cipki masz dzis rece

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami w 19 tygodniu!! My - czyli ja , moje ukochane malenstwo i wygodne legginsy idziemy robic porzadki
Super
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 17:00   #3793
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
chyba zbyt pochopnie działam ... pod wpływem emocji .. pogadalam z TŻ chwile... on sam przyznał, że faktycznie nie umie sam od siebie czegoś tam powiedzieć, pokazać, że mu zależy ale zależy bardzo i kocha mnie. Mówi, że dusi to w sobie i wie o tym... I narazie nie ppotrafi tego zmienić ale mam wiedzieć, że bardzo mnie kocha i nie chce nikogo innego..
Wiecie ja sie w sumie nie dxziwie... bo nie wyniósł z domu okazywania uczuć, mówienia o nich ... a u mnie z kolei jest na odwrót... a szkda.. No ale.. powinnam go zrozumieć prawda?

Dziś będzie grill i mam nadzieje, że bedzie dobrze
Micia będzie dobrze, dogadacie się! Trzymam kciuki za was.

Ale mam mega zgagę

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 17:57   #3794
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
hejo
dzis jakby troche mniej goraco niz przez ostatnie dni... wkoncu.
A Amelcia kopie jak szalona popoludniami
I pokazuje Wam zdjecia co dostalam a przy okazji moj brzuszek z dzis
piekny brzuszek
Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
he kobietki

Melduje sie z dolem
napewno bedzie lepiej jestem z Toba "badz twarda nie mietowa")
Cytat:
No bo mam juz dosc....

Cytat:
Facet mówi do żony :
- Kochanie , przynieś mi piwo ?
- Może jakieś magiczne słowo ?
- Hokus pokus czary mary, zapie.... po browary
A ona na to :
- Hokus pokus ence pence, zamiast cipki masz dzis rece

tak dla poprawienia humoru nirktorym
buhahahhaha;]] o kurcze)) heheheh;]] dobre

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Radwanska przegrala ale i tak zasluguje na brawa

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
ja pierwsze ruchu poczulam w 17+5 takie bulgotanie pozniej przez kilka dni takie delikatne ruchy, a teraz to praktycznie caly czas zwlaszcza jak siedze lub leze)
ale nie martw sie bo do 20tyg. napewno poczujesz ruchy)
Stary 2012-07-07, 18:40   #3795
landi0909
Zakorzenienie

adzelka ja poczułam te pierwsze motylki juz w 16 tygodniu i szczupła tez nie jestem.. teraz kończy sie 20 tydzien, i pochwale sie ze moj synus chyba zaczyna regularnie mnie kopac z samego rana, potem kolo 12, a wieczorem to juz cały taniec aż brzuch skacze

no wlasnie co do tej mojej nogi to tez wlasnie myslalam ze cos z nerwem, bo czesto mam takie kłucie w brzuchu a potem nasila sie wlasne ta noga.. tylko ze kopniaki czuje pod pepkiem, wiec pewnie lezy po lewej stronie glowka

kurcze, moj 3-letni siostrzeniec ma dzis co chwile krwotoki z nosa, nigdy tak nie mial. moja mama i siostra panikuja, ale mi sie wydaje ze to przez ten upal

a ja sobie wlałam do miski "zimną" wodę i chciałam pomoczyć nogi, ale u nas w te upały zamiast zimnej leci ciepła więc wrzuciłam wszystkie kostki lodu jakie miałam w zamrażalniku, troszkę poczekałam i od razu chłodniejsza mmm pięknie

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-07-07 o 18:57
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 18:57   #3796
weronika23
Zakorzenienie

dziewczyny a ja dzis nie daje rady caly dzien kreci sie mi w glowie ledwo do sklepbu z niunia obeszlam dobrze ze mialam wozek i bylo czego sie trzymac jak jutro taaak bedzie to pojade do du.....................
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 19:01   #3797
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja dzis nie daje rady caly dzien kreci sie mi w glowie ledwo do sklepbu z niunia obeszlam dobrze ze mialam wozek i bylo czego sie trzymac jak jutro taaak bedzie to pojade do du.....................
ja w takie upały siedzę z mokrą głową mi też jest strasznie słabo, więc Cię rozumiem weź chłodny prysznic, zmocz włosy i od razu choć na chwilkę będzie Ci lepiej ja w takie upały praktycznie co godzinę płuczę się chłodną wodą, bo inaczej pewnie już bym wykitowała
Stary 2012-07-07, 19:02   #3798
weronika23
Zakorzenienie

landi ja to pojde pod prysznic jak gabi pojdzie spac inaczej nie ma szans a tz jeszcze pracuje powiesze go mial konczyc w soboty o 15
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 19:04   #3799
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
landi ja to pojde pod prysznic jak gabi pojdzie spac inaczej nie ma szans a tz jeszcze pracuje powiesze go mial konczyc w soboty o 15
to tylko się lekko ochlap chłodną wodą, normalnie skórę przejedź mokrą ręką i koniecznie włosy zmocz, wtedy ten chłód lepiej będzie się Ciebie trzymał

ja na szczęście dziś jestem w domu razem z M, bo dziś wrócił z nocki więc ma sobotę wolną. Ale co z tego, i tak w sumie siedzę teraz sama w domu bo on pije z moim ojcem
Stary 2012-07-07, 19:41   #3800
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
ja w takie upały siedzę z mokrą głową mi też jest strasznie słabo, więc Cię rozumiem weź chłodny prysznic, zmocz włosy i od razu choć na chwilkę będzie Ci lepiej ja w takie upały praktycznie co godzinę płuczę się chłodną wodą, bo inaczej pewnie już bym wykitowała
Moze i jest to jakis sposob .. naprawde nie idzie juz wytrzymac . tylko do sklepu poszlam 2 mestry i ledwo zyje .. a tak to caly dzien w domu . Jedyne co mnie ratuje to lody .. wodne , prosto z zamrazarki . Chociaz na chwile mnie ochladzaja .. Tylko ze tak łatwo mozna nabawic sie anginy
Nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze lato rok temu bylo jakos bardziej znosne ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 19:45   #3801
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Moze i jest to jakis sposob .. naprawde nie idzie juz wytrzymac . tylko do sklepu poszlam 2 mestry i ledwo zyje .. a tak to caly dzien w domu . Jedyne co mnie ratuje to lody .. wodne , prosto z zamrazarki . Chociaz na chwile mnie ochladzaja .. Tylko ze tak łatwo mozna nabawic sie anginy
Nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze lato rok temu bylo jakos bardziej znosne ..
to na pocieszenie powiem Ci, że wcale nie mamy tak najgorzej. W 92 roku jak moja mama była ze mną w ciąży (termin koniec września, ale ja urodziłam się 9-go) lipiec i sierpień były tak upalne, że w Polsce trwała największa susza od lat... kilka kilometrów od nas palił się cały las, straże nie mogły tego pożaru ugasić. Moja mama wręcz zdychała, bo ostatnie miesiące i zero deszczu, upał i jeszcze dym i spalone igły z choinek były dosłownie wszędzie teraz przynajmniej jeszcze czasem jakaś burza jest, więc choć na chwilę jest chłodniej

ale tak szczerze mówiąc, to na taką pogodę tak na prawdę nie ma najlepszego sposobu. Ja też co chwilę wcinam lody ale z nimi muszę uważać, bo lekarz jasno powiedział - jeszcze jedna angina i wycinamy migdałki bo może być już groźnie, także w ciąży muszę szczególnie na gardło uważać...
Stary 2012-07-07, 19:47   #3802
emylka86
Zakorzenienie

o nadrobiłam, i nawet poszło bez bólu.

adzelka ja również mam termin na 15.12 i też nie czuję jeszcze ruchów. ostatnio mi się wydawało, że coś poczułam, ale to chyba nie było to...

byliśmy sobie dziś nad jeziorkiem ale trzeba bylo się ewakuować bo burza przyszła... ależ lało, myślałam że te 15 km będziemy wieczność jechać...

a teraz jakieś spanie mnie bierze

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 19:49   #3803
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Boziu, jaki upał dalej
Ja już wykąpana, wziełam sobie taki chłodniutki prysznic coś cudownego
A mojego tż jeszcze nie ma wrrrrrrrrrrrrr..... pojechał rano jeszcze jak spałam do znajomego pomóc dach zakładać, mógłby już wrócić.

P

Szymonek
Stary 2012-07-07, 19:51   #3804
emylka86
Zakorzenienie

u nas po burzy spadla temperatura z 33 na 23

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-07-07, 19:52   #3805
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Ale wam dobrze....

P

Szymonek
Stary 2012-07-07, 19:53   #3806
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroscimy chyba wszystkie u nas dzis rano bylo tak zimno, ze M z pracy wrocil w polarze i jeszcze mu zimno bylo za to potem jak temperatura podskoczyla to chyba nikogo na ulicy nie bylo widac
Stary 2012-07-07, 19:53   #3807
T'ai
Zakorzenienie

nadaję z naszego nowego mieszkanka
jeszcze ze wszystkim się nie uwinęliśmy ale naprawdę mało zostało
jutro jedziemy leżeć nad jeziorem po tej męczarni
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 19:53   #3808
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci dobrze ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 19:54   #3809
emylka86
Zakorzenienie

a swoją drogą tak patrze na 1szą stronę i chyba nie wszystkie dziewczyny są dopisane... albo mi się wydaje ; p

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

a mi tam te upały nie przeszkadzały, lubie ciepełko

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-07-07, 19:55   #3810
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

nadaję z naszego nowego mieszkanka
jeszcze ze wszystkim się nie uwinęliśmy ale naprawdę mało zostało
jutro jedziemy leżeć nad jeziorem po tej męczarni
No to gratuluję!! To dziś musisz zapamiętać co Ci się śniło

P

Szymonek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości