|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
A to dla poprawy humorku:
http://demotywatory.pl/3857498/--Pod...wczoraj-w-nocy |
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
biedaczek
|
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogole to ja naprawdę nie mogę narzekać, bo teraz to nawet sam z siebie ogarnia coś w mieszkaniu... teraz jest ze mną w domu więc widzi, że to nie jest tak, że ja sobie siedzę z dzieckiem w domu i nic nie robię... bo czasem to nawet nie mam kiedy zjeść śniadania... Tylko tesciowa tego nie może zrozumieć, że Marcin musi robić coś w kuchni... ze sam sobie musi zrobić kanapki... a ostatnio to nawet i mnie robi zanim wyjdzie do pracy... ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- A to proponuję pokazać Waszym TŻom: http://demotywatory.pl/3857021/100--meskosci |
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka zdjecia z basenu swietne! Rob to urodzony plywak
![]() Nikii mysle ze dobrze ze nie wdajesz sie w dyskusje. Ja tez sie staram, jednak ja jestem zbyt wybuchowa... A dla tzta za ostatnie teksty ![]() tikki jak przegram to wrzuce na @
|
#3695 |
|
Gang Iren
|
Juz sie ucieszylam,ze synus w koncu zasnal,a trwalo to spanie cale 5 minut,bo juz sie odzywa z lozeczka
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka wspolczuje tesciowej
Moi tescie mieszkaja klatke obok i tez z tego powodu mam ciekawie Ostatnio na placu zabaw z dziecmi bylam i oczywiscie z balkonu zaczeli mnie wolac bo mnie wypatrzyli (z reszta nie pierwszy raz), a za chwile tesciowa byla juz obok mnie bo ona musi.... No i zrobila zamieszanie ze Filip nie chcial sie bawic bo myslal ze go zostawie z tesciowa i musialam go za reke trzymac bo nagle stresa mial...Ona bardzo lubi robic zamieszanie.
|
#3697 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i też mam takie buty, kupiłam też do szpitala z myślą o prysznicu a teraz po podwórzu zasuwam takie wygodne Cytat:
![]() Mam dość tych upałów, dzisiaj 34 w cieniu, mała płacze i daje jej cyca dosłownie co 1,5 h. Jak te upały się skończą, to mleko będzie się ze mnie lało ciurem niestety bo tak mi tą laktacje rozchula ten upał... A w spacerówce, która też się rozkłada na płasko wozi się moja już od dawna z tym, że jej wyrównałam to prawie kocykiem...
|
|
|
#3698 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Zia moją wszystko wybudza, ale nie wtedy kiedy potrzeba
Idę się myć, bo moja Księżniczka coś gada przez sen. Coś czuję, że już będzie budzenie co 3h, bo długi sen był od 16-20.40 :/ ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Gkatarzynka ja też na pewnym etapie miałam nakazany odpoczynek i M. wtedy robił wiele rzeczy, ale w maju mi to wypomniał .
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() ostatnio ciężki okres mam, duuużo na głowie, i na wizaż już nie ma czasu, ani siły ale będę chciała wrócić do regularnych odwiedzin, i to nie długo...
|
#3701 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Hej,hej! Fajnie,ze wrocilas do nas ![]() Ale bym miala ochote obejrzec jakas komedie. A z drugiej strony,to spac mi sie chce...ciezki wybor
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, i co zrobiłaś?? Obejrzałaś komedię czy poszłaś spać??
Bo ja to ostatnio nawet gdybym wybrała komedię, to sen by zwyciężył po pierwszych 15minutach Mam jak w ciąży... mogę spać wszędzie i o każdej porzeDzień dobry ![]() U nas nocka spokojna... pobudka o 3.15 i 6... potem dosypianie do 7.30, ale Hania wolała się wiercić więc zrobiła kółeczko w naszym łóżku i była bardzo zadowolona z siebie... Teraz Marcin próbuje Ją uśpić... ale wpadl na pomysł, że uśnie Mu w leżaczku, a Ona w leżaczku wolała obserwować i po przeniesieniu do łóżeczka zaczął się płacz Miał Ją odkładać do łóżeczka jak tylko zaczyna ziewać i wtedy zasypianie trwa dłużej albo krócej, ale jest w miarę bezbolesne... zastanawiam się czy tam pójść...czy pozwolić się Hani męczyć... bo jak pójdę, to pewnie padnie mi na rękach... a tak jeszcze będzie płakać |
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry niedzielnie
Jak humorki? My nocke mialysmy fajna - pobudka o 00:30 i o 6:00 u nas dzisiaj deszczowo, wczoraj z reszta tak smao tyle ze bylo 28 stopni i co jakis czas deszcz na zmiane ze sloncem... akurat jak wyszlam na spacer w sloneczku z Julcia, weszlam do polskiego sklepu po ogorki malosolne wychodze a tam leje jak z cebra ale pozniej udalo nam sie pochodzic w juz ladnej pogodzie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
Stwierdziłam, że nie będę męczyć dziecka i poszłam... no i już sobie słodziutko śpi, ale płaczu było sporo...usnęła ostatecznie w łóżeczku, ale na rękach zaczęła mi odlatywać i trochę się broniła przed odłożeniem, ale w porę dałam smoczka i śpi...
A mojego Męża to tylko przez d...Potem mi powie, że ja Ją lepiej usypiam i przestanie mi pomagać, bo przecież ja wszystkie lepiej przy Niej robię... i takim oto sposobem będzie wolny i niezależny i będzie mógł odpoczywać najwyżej będzie przy mnie siedział przy każdej czynności przy Hani aż się nauczy |
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Szymonek dzis skonczyl 4 miesiace Zawsze mial do niej jakas awersje. Ale nie boi sie jakos bardzo, tylko ona zawsze narobi tyle zamieszania ze dziecko zaczyna czuc sie niebezpiecznie. A dokladnie, bylo tak, ze dopoki tesciowa nie przyszla, siedzialam sobie na laweczce a Filip bawil sie na placu zabaw. Przyszla ona, on dalej sie bawil ale...Szymon zaczal marudzic wiec wyjelam go z wozka i zobaczylam obok placu swoja kolezanke (plac mamy ogrodzony wiec musialam tylko wyjsc przez brame-a to jest na wyciagniecie reki) i z Szymonem na reku poszlam w jej strone a Filip zaczal za mna biec, ja mowie mu, ze tu bede, za bramą i moze sobie zostac na placu bo nigdzie nie ide i juz by zostal ale tesciowa wprowadzila zamieszanie , bo mowi: Ty idz sobie z Szymonem a ja z Filipem tu bede ale powiedziala to tak, ze ja bym sie tez wystraszyla, no i Filip wpadl w panike jakas myslal chyba ze chce go zostawic i mowie do niego, to chodz tu z mamusia a ona dalej swoje, no chodz Filipku na plac i go trzyma, to on jeszcze bardziej i skonczylo sie to tak, ze Szymona mialam na reku a Filipa musialam trzymac za reke przez ta czarownice wszystko Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-07-08 o 09:22 |
|
|
|
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Doberek
![]() jestem bardzo zadowolona z nocki bo: mamy sposob na Hanke !!!! zobaczymy jak to dzialac bedzie tej nocy ale dzis w nocy podzialalo. Hania zasnela wczoraj o 20:30 (2h bylysmy w sypialni po kapieli), zasnela wlasciwie podczas karmienia, ale odlozylam do lozeczka i pospala 45min, pobudka i znow cyc i Tz stwierdzil ze ona jest glodna jednak, bo tylko ciumka przewaznie zamiast jesc, wiec zrobilismy mm i polozylam ja do lozeczka i dalam butelke a ona zaczela troszke pic ....i zaczela zasypiac...nie wierzylam normalnie ze nie dzieje sie to przy cycku. zasnela i spala 4h, pobudka i ja poszlam do kuchni zrobic butelke przychodze a ona spi - Tz siedzi obok i pytam jak to ona zasnela?a Tz tak - szuszalem jej wiec ok - ale obudzila sie po chwili i dalam butelke - wypila na spiocha 30ml i zasnela, i spala do 6:15!!wow jak dla nas to mega udana nocka , teraz zasnela w hustawce - ide sie kapac i sobie wlosy farbne chyba![]() pogoda do bani, ale dzis mi to nie przeszkadza ![]() fajna strona www.powiem.to |
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Gkatarzynka...faceci
![]() Emigra no ładnie Ci Julcia pospała ![]() Aguśka to fakt...ja też bym się przestraszyła. Pomyślałabym, że już muszę zostać na zawsze z babcią, a mama będzie mieć tylko Szymonka MoniaHan za Hankę!U nas pobudka o 0.16, 3.40 i o 6 już nie było spania. Byłam w Kościele...chwilę, bo Andrea zaczęła "śpiewać". Byłam z Mamą i mówię jej 1000 razy wejdź do Kościoła przecież ja sobie poradzę...to nie stała ze mną i później się wkurzała że przeze mnie nie wie nic z Mszy i musi wracać do domu . Jak mnie takie akcje WKURZAJĄ . Wiadomo, że dziecko czuje emocje i na pewno uspokoiłaby ją w takich nerwach . W domu Andrea zasnęła w łóżeczku oczywiście przy mnie i spokojnie śpi a mama się na mnie boczy...a niech się boczy...Chyba zbliża mi się @. Przesunął się, bo zmieniłam klimat i teraz będę czekać. Gdyby nie to, że z mężem już chyba ze 4 miesiące nic to pomyślałabym, że jestem w ciąży |
|
|
|
#3708 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() O kurcze,juz 4 miechy??Wow! ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
To ale akcje mialas z mama ![]() A to ty juz mialac okres po porodzie,ze teraz wiesz ze ci sie przesunal? Ja jeszcze nie dostalam...
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia...miałam całkiem po połogu i później chyba po 10 dniach
czy jakoś tak.
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Dla Szymonka ![]() Wczoraj przymierzyłam się do spacerówki ale jednak zostaję przy gondolce jeszcze. Jakoś moje dziecię w niej latało, a zapiąć w pasy graniczyło z cudem, taki był krzyk Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2012-07-08 o 10:49 |
|
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja tak tylko na chwilkę...do środy mnie nie ma...będę na działce u teściów...nadrobię jak wrócę
|
|
|
|
#3712 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To przyjemnego wypoczynku! Oj tez bym chciala poleniuchowac na dzialeczce. A zreszta nawet dzialki nie potrzebuje,byle u nas w koncu zrobila sie pogoda.Bo pada od kilku miesiecy,a ja juz depresji dostaje z tego powodu...
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla Szymonka Wszystkiego Najlepszego z okazji 4 miesiecy
![]() Flowerbomka udanego odpoczynku ![]() ja tez jeszcze nie mam @ czupryna pofarbowana, tzn trudno to nazwac czupryna bo tak mi wlosy leca ze szok, po tym farbowaniu to chyba w ogole niewiele ich zostanie, ale juz nie moglam patrzec na te odrosty, ostatnio farbowalam chyba w kwietniu - na poczatku.zobacze moze w tym tygodniu wybiore sie sciac na boba.teraz mam kolor ''rich honey'', wiec spoko nadal jestem rudawa..tak jak Hanka ![]() nie ma to jak samozaparcie w sypialni zaczelam mierzyc swoje spodnie z czasow kiedy wazylam 52-53 kg, czyli 4kg temu, i zapielam je ale oponka wystawala ze brak slow, wiec zalozylam swoje spodnie z czasow 55kg bo oponki w nich nie widac i poszlam do kuchni zrobic sobie kawe zbozowa z mlekiem i wcielam czekoladowego batonika.zdjecia na mailu super; Madzia super wcina ![]() Andrea swietnie wyglada w sukience a Ty Tikki to w ogole masz git figure, Robson plywak jeden chcemy Hanke wykapac tak jakby byla w basenie, napuscimy duzo wody do wanny i zobaczymy czy jej sie spodoba, kapiemy ja w naszej wannie i wczoraj cali bylismy ochlapani tak wierzga nozkami i usta wtedy robi w dziobek ...tak sama jak jej ojciec jak gra w gre![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Dziewczyny jakie herbatki podajecie dla maluszkow? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-07-08 o 11:38 |
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
hej
)my Mateuszka przekładamy jednak w sapcerówke, bo sprawdzilismy i rozklłada sie do pozycji prawie calkowicie plaskiej lub takiej jak w lezaczku. Ja powiedzialam ze Mateuszka zadnej babie nie oddam i juz ![]() dziewczyny kregosłup mi siada, wczoraj podczas kapieli jak podnosilam Mateuszka to cos mi strzykneło i dzis mnie cala dolna czesc pleców boli. Ja w najblizszym czasie sprobuje zageszczac mleczko Mateuszkowi kleikiem , bo wczoraj na noc zjadł prawie 250 mleka i w nocy dwa razy po 150, troszke sie ochlodzilo u nas , moze dlatego takiego apetytu nabral. moja teściowa ostatnio powiedziala ze na chrzestna Mateuszka powinnismy wziac taka kobitke z jej rodziny, a nie ta osobe ktora wybralismy, ja oczywiscie nawet nie skomentowalam , bo rece mi opadaja na te jej rady. Tz zwrocil jej uwage na temat nakladania Mateuszkowi czapki, powiedzial jej , ze on mu po cichu mówil ze w zadnej czapce chodzil nie bedzie bo nie lubi i juz ![]() Mravka ja tez bym chciala zabrac malego na basen, ale boje sie ze wlaczylby tam taka syrene , ze musialabym szybko uciekac stamtad, ale widac ze Twoj synek czuje sie wspaniale w wodzie )Tikki ,ale masz mała pannice, słodko trzyma ta nóżke w kieszonce,mój Mateuszek jak go karmie to zaklada sobie nózie na moja reke ![]() Roksape, ja pilnuje zeby Mateuszka zaden komar nie ugryzl, a mnie narazie ucięły dwa, ale takie wieczorny spacer i świeze powietrze po calym dniu spedzonym w 28 stopniach( tyle mamy w domu) dziala dobrze i na mnie i na małego ![]() Mona ciesze sie ,ze w koncu mieliscie taka udana nocke, oby tak dalej ![]() Aguska gratulacje dla Szymonka 4 miesiecy ![]() Monia my dajemy Z hippa rumiankowa i koperkowa, obydwie mały lubi, ale tearz mi sie koncza i chce sprobowac czegos nowego, moze tej jablkowej ,która polecala Cytrynka. szykujemy sie i jedziemy na obiad do rodziców, milej niedzieli mamuski )
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
ja daje bobovita jablko+melisa i ta jej najbardziej smakuje. wczesniej dawalam rumianek, wode. Probowalam tez herbatki o smaku czerwonych owocow z hipp ale jej nie podeszla
Aguska gratulacje dla Szymka za 4 m-ce, Jula wczoraj skonczyla ![]() ![]() Co do spacerowki to narazie jest rozlozona w domu i mala w niej czasem przysnie, polezy ale na spacery jeszcze chyba bede brala gondole, ewentualnie ten nieszczesny fotelik bede wpinac w stelaz.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego naj dla Szymonka ![]() Cytat:
trwała tydzień, ale nie była taka obfita.Karmiłam jeszcze, ale nie wiele. W sumie to nie karmię już, skończyłam z tydzień temu karmić, bo już nie było za dużo. Na jedno karmienie starczało, bo inaczej to musiałam dorabiać butlę. W poniedziałek byliśmy na szczepieniu to Emilka waży 5,400 kg to tak w skrócie co u nas
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiej firmy butelek używacie do karmienia?
Mała cały czas na cycu więc nie potrzebowałam do tej pory ale może czas się powoli zaopatrzeć |
|
|
|
#3718 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
http://www.tommeetippee.pl/product/butelka_150_ml_x_1/ Jest mala,uzywam do wody/herbatki jak jest goraco,albo daleko gdzies autem jedziemy i chce Mlodemu sie pic,on pije po dwa lyczki doslownie. I taka: http://www.tommeetippee.pl/product/b...na_260_ml_x_2/ Ta mamy do mleka,bo ta mala nie starczy,a sporadycznie daje mu z butelki.
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
Karo, fajnie, że znów z nami jesteś
Monia gratulacje i brawa dla Hani za zasypianie . Jeszcze tak Ci powiem, że gdyby Hania dziś w nocy troszkę marudziła i nie chciała w taki sam sposób zasypiać jak poprzednio, to się nie zrażajcie... Moja Hania jak coś załapie, to potem drugi i trzeci raz się buntuje a potem już jest coraz lepiej.Aguśka, gratulacje dla Szymonka A my bylismy w kościele i Hania oczywiście całą mszę wpatrywała się w sufit, a po wyjściu z kościoła zasnęła... Teraz znów padła leżąc na brzuszku, ale chyba szybko się obudzi... |
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

biedaczek

Ostatnio na placu zabaw z dziecmi bylam i oczywiscie z balkonu zaczeli mnie wolac bo mnie wypatrzyli (z reszta nie pierwszy raz), a za chwile tesciowa byla juz obok mnie bo ona musi.... No i zrobila zamieszanie ze Filip nie chcial sie bawic bo myslal ze go zostawie z tesciowa i musialam go za reke trzymac bo nagle stresa mial...Ona bardzo lubi robic zamieszanie.