Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-07, 21:48   #3691
gkatarzynka
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

A to dla poprawy humorku:
http://demotywatory.pl/3857498/--Pod...wczoraj-w-nocy
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 21:52   #3692
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
biedaczek
Stary 2012-07-07, 21:58   #3693
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
O to to...tylko mój M. dalej uważa, że ja mogę za nim kubki posprzątać, bo on nie ma czasu przed pracą zanieść kubka do zlewu (bo przecież musi oglądać rano TVN24).
A co do teściowej to patrzy na mnie krzywo jak M. u niej w domu robi mi śniadanie i kolację. Ale ja nie będę szukać teściowej po lodówce, bo nawet nie wiem gdzie co leży.

Nikii mój mi ostatnio powiedział, że ma doła...na co ja "wiem co czujesz ja miałam doła przez 11 miesięcy" (9 ciąży i 2) na co on, że ma doła, bo ja jestem "kapryśna i trudno mi dogodzić" i ja mam doła z tego samego powodu.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Gosia moja też czasami ma oczy na zapałkach a spać nie pójdzie bo ma ciekawsze zajęcie . A jak ją odkładam na podkład na łóżko to wrzask
Mój już nie oponuje i sprząta po sobie - tylko czasem zapomni ale jak Mu zwrócę uwagę, to się ogarnia... a doszło do tego dzieki temu, że w ciąży miałam nakaz leżeć więc to On zmywał a ja tylko gotowałam no i czasem było tak, ze zużył wszystkie naczynia i nie było w czym herbaty wypić i w końcu stwierdził, że przynajmniej raz dziennie trzeba naczynia umyć... a potem stwierdził, że jednak przydałaby się zmywarka i jest
A tak w ogole to ja naprawdę nie mogę narzekać, bo teraz to nawet sam z siebie ogarnia coś w mieszkaniu... teraz jest ze mną w domu więc widzi, że to nie jest tak, że ja sobie siedzę z dzieckiem w domu i nic nie robię... bo czasem to nawet nie mam kiedy zjeść śniadania...
Tylko tesciowa tego nie może zrozumieć, że Marcin musi robić coś w kuchni... ze sam sobie musi zrobić kanapki... a ostatnio to nawet i mnie robi zanim wyjdzie do pracy...

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

A to proponuję pokazać Waszym TŻom: http://demotywatory.pl/3857021/100--meskosci
Stary 2012-07-07, 22:04   #3694
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mravka zdjecia z basenu swietne! Rob to urodzony plywak

Nikii mysle ze dobrze ze nie wdajesz sie w dyskusje. Ja tez sie staram, jednak ja jestem zbyt wybuchowa... A dla tzta za ostatnie teksty

tikki jak przegram to wrzuce na @
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 22:04   #3695
gosia261282
Gang Iren

Juz sie ucieszylam,ze synus w koncu zasnal,a trwalo to spanie cale 5 minut,bo juz sie odzywa z lozeczka
Stary 2012-07-07, 22:07   #3696
Aguśkaa83
Zakorzenienie

gkatarzynka wspolczuje tesciowej
Moi tescie mieszkaja klatke obok i tez z tego powodu mam ciekawie Ostatnio na placu zabaw z dziecmi bylam i oczywiscie z balkonu zaczeli mnie wolac bo mnie wypatrzyli (z reszta nie pierwszy raz), a za chwile tesciowa byla juz obok mnie bo ona musi.... No i zrobila zamieszanie ze Filip nie chcial sie bawic bo myslal ze go zostawie z tesciowa i musialam go za reke trzymac bo nagle stresa mial...Ona bardzo lubi robic zamieszanie.
SZYMONEK

Stary 2012-07-07, 22:22   #3697
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

Nocka spokojna dwie pobudki z czego jedna o 5.30 te burze w nocy mnie wykończą

Piękne zdjęcia na mailu

Roksape widzę na zdjęciu że mamy takie same meble
A no mamy, ale myślałam, że będą lepsze. Zajmują dużo miejsca a niewiele się w nich tak naprawdę mieści
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Do mnie też nie dzwonią na szczęście
Ostatnio dostałam paczkę z Hippa z deserkiem a drugą do odebrania w Rossmanie i kupony na 20% zniżki na ich produkty
Ja już też dostałam z Hippa, z Bobovity i Nestle chyba ... Też miałam ze dwa telefony a teraz od razu im dziękuję. Z synem podawałam też numer a nikt nie dzwonił do mnie...
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
my chodzimy teraz na spacerki po kapieli , tak o 20, jak zachodzi słonce, Mateuszek zasypia podczas takiego spacerku na noc i pozniej przenosimy tylko do lozeczka

Ja z czasu ciazy pamietam tylko jedzenie i lezenie
Za to poród pamietam doskonale i wspominam bardzo miło

Ja tez mam te klapki rózowe z reala za 10 zl, kupilam do szpitala pod prysznic, teraz latam w nich po ogródku

Ja chcialabym zrzucic tłuszcz z bioder i boczków , bo nie moge jednak dopiac sie w niektore spodnie przez ta oponke, ogolnie nie jest źle, ale wiadomo ze zawsze moze byc lepiej.

Mateuszek doszedl do perfekcji w przewracaniu sie z brzuszka na plecki, wysoko w koncu trzyma główke i dzis rano tak sie zabawial z TZ ,ze smial sie na glos i gugal dobra godzinke

zdjecie ze spacerku
A komary o tej porze nie gryzą ? U mnie to strasznie...

No i też mam takie buty, kupiłam też do szpitala z myślą o prysznicu a teraz po podwórzu zasuwam takie wygodne

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Swietne zdjecia na mailu...

emigra Julka niezle sie przemieszcza w lozeczku, jest urocza

Roksape bardzo podobni sa do siebie!!! Noski, uszka, chyba usteczka takie same, a oczka chyba rozne? Ładne dzieciaczki! No i rośnie Ci kobietka oj rośnie

karolca sliczne zdjecie na plaży, zazdroszcze A Ewelinka jest jak zawsze cudowna! Jest bardzo fotogeniczna!

gosiu Eryczek jest cudowny! Nie moge sie napatrzec jak urosl! Oj przystojniaczek z niego niezly No i pucusiek taki jak moj

MoniaHan Hania nabrala chyba ciałka co? Jest śliczna!
Myślałam, że na początku są od siebie różni, ale teraz widać to podobieństwo. Oczka Basi bardzo mi się podobaja, Maciek ma szare ale kto wie córcia pewnie ma ten odcień noworodkowy i pewnie się jeszcze zmienią, a chciała bym żeby takie miała

Mam dość tych upałów, dzisiaj 34 w cieniu, mała płacze i daje jej cyca dosłownie co 1,5 h. Jak te upały się skończą, to mleko będzie się ze mnie lało ciurem niestety bo tak mi tą laktacje rozchula ten upał...

A w spacerówce, która też się rozkłada na płasko wozi się moja już od dawna z tym, że jej wyrównałam to prawie kocykiem...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 22:25   #3698
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dzien dobry my juz spakowani i na dzialke zmykamy bedziemy miec net wiec bede mogla was poczytac
Bawcie sie dobrze na dzialeczce, w taka pogode to sama przyjemnosc zamiast w domu sie kisic!

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Moj tz juz zapowiedzial ze jak Viki przyjdzie do domu z chlopakiem to opowie jakie pierdzochy puszczala jak byla malutka
Mam nadzieje ze zartuje

Cytat:
Za gorąco nieciekawie i jak za dużo deszczu to też nieciekawie...

Moja Andrea to mała wredota . Chciałam ją wziąć do Kościółka a ta zasnęła i nie ma zamiaru wstawać. Jakbym chciała, żeby spała to na pewno by się obudziła . Chodzę koło niej, łaskoczę po nosku, po policzkach, po szyjce a ona śpi jak kamień . No cóż . Niech śpi sobie...tylko oby to nie był nocny sen, bo mi się obudzi jutro o 5.00.
Moja dzis kimala w wozku po spacerze i przespala jak jak mi sie szklanka stlukla o kafle Musiala miec jakas faze mega-glebokiego snu, bo czasami to ja pierdniecie muchy wybudzi

Cytat:
gkatarzynka wspolczuje tesciowej
Moi tescie mieszkaja klatke obok i tez z tego powodu mam ciekawie Ostatnio na placu zabaw z dziecmi bylam i oczywiscie z balkonu zaczeli mnie wolac bo mnie wypatrzyli (z reszta nie pierwszy raz), a za chwile tesciowa byla juz obok mnie bo ona musi.... No i zrobila zamieszanie ze Filip nie chcial sie bawic bo myslal ze go zostawie z tesciowa i musialam go za reke trzymac bo nagle stresa mial...Ona bardzo lubi robic zamieszanie.
To Filip boi sie babci?
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 22:42   #3699
tikki85
Zakorzenienie

Zia moją wszystko wybudza, ale nie wtedy kiedy potrzeba

Idę się myć, bo moja Księżniczka coś gada przez sen. Coś czuję, że już będzie budzenie co 3h, bo długi sen był od 16-20.40 :/

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Gkatarzynka ja też na pewnym etapie miałam nakazany odpoczynek i M. wtedy robił wiele rzeczy, ale w maju mi to wypomniał .
Stary 2012-07-07, 22:42   #3700
Karo89
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny!

Pamiętacie mnie jeszcze?

ostatnio ciężki okres mam, duuużo na głowie, i na wizaż już nie ma czasu, ani siły
ale będę chciała wrócić do regularnych odwiedzin, i to nie długo...

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 23:19   #3701
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Pamiętacie mnie jeszcze?

ostatnio ciężki okres mam, duuużo na głowie, i na wizaż już nie ma czasu, ani siły

Hej,hej!
Fajnie,ze wrocilas do nas

Ale bym miala ochote obejrzec jakas komedie.
A z drugiej strony,to spac mi sie chce...ciezki wybor
Stary 2012-07-08, 08:30   #3702
gkatarzynka
Zadomowienie

Gosia, i co zrobiłaś?? Obejrzałaś komedię czy poszłaś spać??
Bo ja to ostatnio nawet gdybym wybrała komedię, to sen by zwyciężył po pierwszych 15minutach Mam jak w ciąży... mogę spać wszędzie i o każdej porze

Dzień dobry
U nas nocka spokojna... pobudka o 3.15 i 6... potem dosypianie do 7.30, ale Hania wolała się wiercić więc zrobiła kółeczko w naszym łóżku i była bardzo zadowolona z siebie... Teraz Marcin próbuje Ją uśpić... ale wpadl na pomysł, że uśnie Mu w leżaczku, a Ona w leżaczku wolała obserwować i po przeniesieniu do łóżeczka zaczął się płacz No i wczorajsza nauka poszła w las Miał Ją odkładać do łóżeczka jak tylko zaczyna ziewać i wtedy zasypianie trwa dłużej albo krócej, ale jest w miarę bezbolesne... zastanawiam się czy tam pójść...
czy pozwolić się Hani męczyć... bo jak pójdę, to pewnie padnie mi na rękach... a tak jeszcze będzie płakać
Stary 2012-07-08, 08:43   #3703
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry niedzielnie
Jak humorki?

My nocke mialysmy fajna - pobudka o 00:30 i o 6:00 Rano mala pobawila sie z tatusiem, pochichrala na glos jak ja calusialam w szyjke i uszka i teraz spi od godzinki u nas dzisiaj deszczowo, wczoraj z reszta tak smao tyle ze bylo 28 stopni i co jakis czas deszcz na zmiane ze sloncem... akurat jak wyszlam na spacer w sloneczku z Julcia, weszlam do polskiego sklepu po ogorki malosolne wychodze a tam leje jak z cebra poczekalam pod daszkiem kilka minut i jak przestalo poszlam dalej. Wahalam sie czy do domu nie wrocic ale mialam parasol i folie na wozek wiec stwierdzilam ze jestem zabezpieczona jak cos ale pozniej udalo nam sie pochodzic w juz ladnej pogodzie Przypalilam sobie wczoraj ulubiona bluzke zelazkiem prasowalam ja jak zwykle, a jak tylko przylozylam zelazko to wypalilo dwie dziury tesciowa dostala misje naprawy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 08:54   #3704
gkatarzynka
Zadomowienie

Stwierdziłam, że nie będę męczyć dziecka i poszłam... no i już sobie słodziutko śpi, ale płaczu było sporo...usnęła ostatecznie w łóżeczku, ale na rękach zaczęła mi odlatywać i trochę się broniła przed odłożeniem, ale w porę dałam smoczka i śpi...
A mojego Męża to tylko przez d...
Potem mi powie, że ja Ją lepiej usypiam i przestanie mi pomagać, bo przecież ja wszystkie lepiej przy Niej robię... i takim oto sposobem będzie wolny i niezależny i będzie mógł odpoczywać Ehh... ale nie dopuszczę do tego, choćby nie wiem co najwyżej będzie przy mnie siedział przy każdej czynności przy Hani aż się nauczy
Stary 2012-07-08, 09:02   #3705
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka

Szymonek dzis skonczyl 4 miesiace Ale to leci...

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

To Filip boi sie babci?
Zawsze mial do niej jakas awersje. Ale nie boi sie jakos bardzo, tylko ona zawsze narobi tyle zamieszania ze dziecko zaczyna czuc sie niebezpiecznie. A dokladnie, bylo tak, ze dopoki tesciowa nie przyszla, siedzialam sobie na laweczce a Filip bawil sie na placu zabaw. Przyszla ona, on dalej sie bawil ale...Szymon zaczal marudzic wiec wyjelam go z wozka i zobaczylam obok placu swoja kolezanke (plac mamy ogrodzony wiec musialam tylko wyjsc przez brame-a to jest na wyciagniecie reki) i z Szymonem na reku poszlam w jej strone a Filip zaczal za mna biec, ja mowie mu, ze tu bede, za bramą i moze sobie zostac na placu bo nigdzie nie ide i juz by zostal ale tesciowa wprowadzila zamieszanie , bo mowi: Ty idz sobie z Szymonem a ja z Filipem tu bede ale powiedziala to tak, ze ja bym sie tez wystraszyla, no i Filip wpadl w panike jakas myslal chyba ze chce go zostawic i mowie do niego, to chodz tu z mamusia a ona dalej swoje, no chodz Filipku na plac i go trzyma, to on jeszcze bardziej i skonczylo sie to tak, ze Szymona mialam na reku a Filipa musialam trzymac za reke przez ta czarownice wszystko Gdy jej nie ma on w taka panike nie wpada...
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Pamiętacie mnie jeszcze?

Pewnie ze pamietamy
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-07-08 o 09:22
Stary 2012-07-08, 09:40   #3706
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dzien Doberek

jestem bardzo zadowolona z nocki bo: mamy sposob na Hanke!!!! zobaczymy jak to dzialac bedzie tej nocy ale dzis w nocy podzialalo. Hania zasnela wczoraj o 20:30 (2h bylysmy w sypialni po kapieli), zasnela wlasciwie podczas karmienia, ale odlozylam do lozeczka i pospala 45min, pobudka i znow cyc i Tz stwierdzil ze ona jest glodna jednak, bo tylko ciumka przewaznie zamiast jesc, wiec zrobilismy mm i polozylam ja do lozeczka i dalam butelke a ona zaczela troszke pic ....i zaczela zasypiac...nie wierzylam normalnie ze nie dzieje sie to przy cycku. zasnela i spala 4h, pobudka i ja poszlam do kuchni zrobic butelke przychodze a ona spi - Tz siedzi obok i pytam jak to ona zasnela?a Tz tak - szuszalem jej wiec ok - ale obudzila sie po chwili i dalam butelke - wypila na spiocha 30ml i zasnela, i spala do 6:15!!wow jak dla nas to mega udana nocka, teraz zasnela w hustawce - ide sie kapac i sobie wlosy farbne chyba
pogoda do bani, ale dzis mi to nie przeszkadza

fajna strona www.powiem.to

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:24   #3707
tikki85
Zakorzenienie

Gkatarzynka...faceci

Emigra no ładnie Ci Julcia pospała

Aguśka to fakt...ja też bym się przestraszyła. Pomyślałabym, że już muszę zostać na zawsze z babcią, a mama będzie mieć tylko Szymonka

MoniaHan za Hankę!

U nas pobudka o 0.16, 3.40 i o 6 już nie było spania. Byłam w Kościele...chwilę, bo Andrea zaczęła "śpiewać". Byłam z Mamą i mówię jej 1000 razy wejdź do Kościoła przecież ja sobie poradzę...to nie stała ze mną i później się wkurzała że przeze mnie nie wie nic z Mszy i musi wracać do domu . Jak mnie takie akcje WKURZAJĄ . I jeszcze wzięła Andreę i prawie z nią biegła a ja na obcasach z wózkiem miałam ochotę iść w drugą stronę . Wiadomo, że dziecko czuje emocje i na pewno uspokoiłaby ją w takich nerwach . W domu Andrea zasnęła w łóżeczku oczywiście przy mnie i spokojnie śpi a mama się na mnie boczy...a niech się boczy...
Chyba zbliża mi się @. Przesunął się, bo zmieniłam klimat i teraz będę czekać. Gdyby nie to, że z mężem już chyba ze 4 miesiące nic to pomyślałabym, że jestem w ciąży
Stary 2012-07-08, 10:31   #3708
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gosia, i co zrobiłaś?? Obejrzałaś komedię czy poszłaś spać??
Bo ja to ostatnio nawet gdybym wybrała komedię, to sen by zwyciężył po pierwszych 15minutach Mam jak w ciąży... mogę spać wszędzie i o każdej porze
No i ja tez tak zrobilam.Wlaczylam film i po 10 minutach zaczelam przysypiac

Cytat:
Hejka

O kurcze,juz 4 miechy??Wow!
dla Szymonka.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:

U nas pobudka o 0.16, 3.40 i o 6 już nie było spania. Byłam w Kościele...chwilę, bo Andrea zaczęła "śpiewać". Byłam z Mamą i mówię jej 1000 razy wejdź do Kościoła przecież ja sobie poradzę...to nie stała ze mną i później się wkurzała że przeze mnie nie wie nic z Mszy i musi wracać do domu . Jak mnie takie akcje WKURZAJĄ . I jeszcze wzięła Andreę i prawie z nią biegła a ja na obcasach z wózkiem miałam ochotę iść w drugą stronę . Wiadomo, że dziecko czuje emocje i na pewno uspokoiłaby ją w takich nerwach . W domu Andrea zasnęła w łóżeczku oczywiście przy mnie i spokojnie śpi a mama się na mnie boczy...a niech się boczy...
Chyba zbliża mi się @. Przesunął się, bo zmieniłam klimat i teraz będę czekać. Gdyby nie to, że z mężem już chyba ze 4 miesiące nic to pomyślałabym, że jestem w ciąży

To ale akcje mialas z mama
A to ty juz mialac okres po porodzie,ze teraz wiesz ze ci sie przesunal?
Ja jeszcze nie dostalam...
Stary 2012-07-08, 10:35   #3709
tikki85
Zakorzenienie

Gosia...miałam całkiem po połogu i później chyba po 10 dniach czy jakoś tak.
Stary 2012-07-08, 10:47   #3710
joanaros
Zakorzenienie

dzień dobry

Dla Szymonka

Wczoraj przymierzyłam się do spacerówki ale jednak zostaję przy gondolce jeszcze. Jakoś moje dziecię w niej latało, a zapiąć w pasy graniczyło z cudem, taki był krzyk

Edytowane przez joanaros
Czas edycji: 2012-07-08 o 10:49
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 11:01   #3711
Flowerbombka
Zadomowienie

Dziewczynki ja tak tylko na chwilkę...do środy mnie nie ma...będę na działce u teściów...nadrobię jak wrócę
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 11:21   #3712
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tak tylko na chwilkę...do środy mnie nie ma...będę na działce u teściów...nadrobię jak wrócę

To przyjemnego wypoczynku!

Oj tez bym chciala poleniuchowac na dzialeczce.
A zreszta nawet dzialki nie potrzebuje,byle u nas w koncu zrobila sie pogoda.Bo pada od kilku miesiecy,a ja juz depresji dostaje z tego powodu...
Stary 2012-07-08, 11:43   #3713
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dla Szymonka Wszystkiego Najlepszego z okazji 4 miesiecy

Flowerbomka udanego odpoczynku

ja tez jeszcze nie mam @

czupryna pofarbowana, tzn trudno to nazwac czupryna bo tak mi wlosy leca ze szok, po tym farbowaniu to chyba w ogole niewiele ich zostanie, ale juz nie moglam patrzec na te odrosty, ostatnio farbowalam chyba w kwietniu - na poczatku.zobacze moze w tym tygodniu wybiore sie sciac na boba.teraz mam kolor ''rich honey'', wiec spoko nadal jestem rudawa..tak jak Hanka

nie ma to jak samozaparcie w sypialni zaczelam mierzyc swoje spodnie z czasow kiedy wazylam 52-53 kg, czyli 4kg temu, i zapielam je ale oponka wystawala ze brak slow, wiec zalozylam swoje spodnie z czasow 55kg bo oponki w nich nie widac i poszlam do kuchni zrobic sobie kawe zbozowa z mlekiem i wcielam czekoladowego batonika.

zdjecia na mailu super;
Madzia super wcina
Andrea swietnie wyglada w sukience a Ty Tikki to w ogole masz git figure,
Robson plywak jedenchcemy Hanke wykapac tak jakby byla w basenie, napuscimy duzo wody do wanny i zobaczymy czy jej sie spodoba, kapiemy ja w naszej wannie i wczoraj cali bylismy ochlapani tak wierzga nozkami i usta wtedy robi w dziobek...tak sama jak jej ojciec jak gra w gre

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Dziewczyny jakie herbatki podajecie dla maluszkow?

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-07-08 o 11:38
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 11:47   #3714
tynka88
Zadomowienie

hej )

my Mateuszka przekładamy jednak w sapcerówke, bo sprawdzilismy i rozklłada sie do pozycji prawie calkowicie plaskiej lub takiej jak w lezaczku.

Ja powiedzialam ze Mateuszka zadnej babie nie oddam i juz

dziewczyny kregosłup mi siada, wczoraj podczas kapieli jak podnosilam Mateuszka to cos mi strzykneło i dzis mnie cala dolna czesc pleców boli.

Ja w najblizszym czasie sprobuje zageszczac mleczko Mateuszkowi kleikiem , bo wczoraj na noc zjadł prawie 250 mleka i w nocy dwa razy po 150, troszke sie ochlodzilo u nas , moze dlatego takiego apetytu nabral.

moja teściowa ostatnio powiedziala ze na chrzestna Mateuszka powinnismy wziac taka kobitke z jej rodziny, a nie ta osobe ktora wybralismy, ja oczywiscie nawet nie skomentowalam , bo rece mi opadaja na te jej rady.
Tz zwrocil jej uwage na temat nakladania Mateuszkowi czapki, powiedzial jej , ze on mu po cichu mówil ze w zadnej czapce chodzil nie bedzie bo nie lubi i juz

Mravka ja tez bym chciala zabrac malego na basen, ale boje sie ze wlaczylby tam taka syrene , ze musialabym szybko uciekac stamtad, ale widac ze Twoj synek czuje sie wspaniale w wodzie)

Tikki ,ale masz mała pannice, słodko trzyma ta nóżke w kieszonce,mój Mateuszek jak go karmie to zaklada sobie nózie na moja reke

Roksape, ja pilnuje zeby Mateuszka zaden komar nie ugryzl, a mnie narazie ucięły dwa, ale takie wieczorny spacer i świeze powietrze po calym dniu spedzonym w 28 stopniach( tyle mamy w domu) dziala dobrze i na mnie i na małego

Mona ciesze sie ,ze w koncu mieliscie taka udana nocke, oby tak dalej

Aguska gratulacje dla Szymonka 4 miesiecy

Monia my dajemy Z hippa rumiankowa i koperkowa, obydwie mały lubi, ale tearz mi sie koncza i chce sprobowac czegos nowego, moze tej jablkowej ,która polecala Cytrynka.

szykujemy sie i jedziemy na obiad do rodziców, milej niedzieli mamuski)

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 11:55   #3715
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie herbatki podajecie dla maluszkow?
ja daje bobovita jablko+melisa i ta jej najbardziej smakuje. wczesniej dawalam rumianek, wode. Probowalam tez herbatki o smaku czerwonych owocow z hipp ale jej nie podeszla

Aguska gratulacje dla Szymka za 4 m-ce, Jula wczoraj skonczyla
Co do spacerowki to narazie jest rozlozona w domu i mala w niej czasem przysnie, polezy ale na spacery jeszcze chyba bede brala gondole, ewentualnie ten nieszczesny fotelik bede wpinac w stelaz.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 12:29   #3716
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej,hej!
Fajnie,ze wrocilas do nas

Cytat:
Hejka

Pewnie ze pamietamy

Wszystkiego naj dla Szymonka

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To ale akcje mialas z mama
A to ty juz mialac okres po porodzie,ze teraz wiesz ze ci sie przesunal?
Ja jeszcze nie dostalam...
ja miałam 2 tygodnie temu pierwszą@.
trwała tydzień, ale nie była taka obfita.Karmiłam jeszcze, ale nie wiele.

W sumie to nie karmię już, skończyłam z tydzień temu karmić, bo już nie było za dużo. Na jedno karmienie starczało, bo inaczej to musiałam dorabiać butlę.

W poniedziałek byliśmy na szczepieniu to Emilka waży 5,400 kg
to tak w skrócie co u nas

Stary 2012-07-08, 12:53   #3717
joanaros
Zakorzenienie

Jakiej firmy butelek używacie do karmienia?
Mała cały czas na cycu więc nie potrzebowałam do tej pory ale może czas się powoli zaopatrzeć
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 13:06   #3718
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Mała cały czas na cycu więc nie potrzebowałam do tej pory ale może czas się powoli zaopatrzeć
Ja mam z TT.Taka:
http://www.tommeetippee.pl/product/butelka_150_ml_x_1/
Jest mala,uzywam do wody/herbatki jak jest goraco,albo daleko gdzies autem jedziemy i chce Mlodemu sie pic,on pije po dwa lyczki doslownie.
I taka:
http://www.tommeetippee.pl/product/b...na_260_ml_x_2/
Ta mamy do mleka,bo ta mala nie starczy,a sporadycznie daje mu z butelki.
Stary 2012-07-08, 13:20   #3719
gkatarzynka
Zadomowienie

Karo, fajnie, że znów z nami jesteś
Monia gratulacje i brawa dla Hani za zasypianie. Jeszcze tak Ci powiem, że gdyby Hania dziś w nocy troszkę marudziła i nie chciała w taki sam sposób zasypiać jak poprzednio, to się nie zrażajcie... Moja Hania jak coś załapie, to potem drugi i trzeci raz się buntuje a potem już jest coraz lepiej.
Aguśka, gratulacje dla Szymonka jak ten czas szybko leci... dopiero pisałyśmy na poczekalni, a teraz niektóre dzieciaki już 4miesiące kończą..

A my bylismy w kościele i Hania oczywiście całą mszę wpatrywała się w sufit, a po wyjściu z kościoła zasnęła...
Teraz znów padła leżąc na brzuszku, ale chyba szybko się obudzi...
Stary 2012-07-08, 13:43   #3720
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
My używamy TT, antykolkowych, jestem z nich zadowolona.

Cytat:
Karo, fajnie, że znów z nami jesteś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości